Hirdetés
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
galervin93
addikt
válasz
lacibacsi
üzenetére
Nos letöltöttem. Nagyon pöpec. A fényeket/árnyékokat,illetve az extra effekteket kissé visszavéve fullon fut 60 fps környékén, néha picit alatta (55-ig megy le, ha olyan van). Élsimítás csak fxaa, a másik hiába szebb, nagyon visszafogja a játékot (40 fps környéke). Annyit nem ér nekem, korrekt a látvány így is.
Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen low-budget konfig ilyen jól teljesít majd. Persze más játékoknál, ahol van több szálas támogatás, már nem lenne ilyen rózsás a helyzet, szerencsére én csak wotozok.
Köszi mindenkinek a segítséget! -
-
jano_77
nagyúr
ÚÚÚÚÚÚÚTÁLOM az összes tetves nyomorék arty-t!
A T-55A SPG-15 miatt viszont kénytelen vagyok menni vele, de annyira rühellem, hogy már magam is leköpöm, hogy ilyennel megyek!

Gusztustalan, hogy szinte alig ad be egy-egy lövést, de a nagy többség az elrepül a tankok felett vagy előttük pottyan a földre és ha sebzek is 4-500 dmg! M53/55 nincs még nagy löveg.
Sosem lesz nekem meg az, hogy top XP, top sebzés - min 3K dmg és még éljem is túl! Szép mese lenne az biztos.
-
kchryss
veterán
És a küldetésért megint garázshely. Előző garázshely leárazásnál vásároltam kb 7-et azóta meg folyton adják a küldetésekhez, már ez lesz a 8. amit küldetésért kapok az előző hetekben.

Fogyó és felszerelés leárazásnak örülök. Legénység reset helyett jobb lett volna átképzés akció.
-
kchryss
veterán
válasz
Sixkiller6
üzenetére
Első részének demojával jó sokat játszottam anno kisiskolás koromban.

Felváltva játszottam azzal és az Age of Empires 2-vel.
Nagyon jó játék volt csak sajnos az ai sok marhaságot csinált. De mióta wot-ozom azóta rájöttem hogy az emberek még hülyébbek mint a gyenge ai.
-
Sixkiller6
őstag
válasz
humilislupus
üzenetére
kijött a cossacks3?
szerk: most guglizom, hogy már 20án, na akkor van hétvégi program -
nyunyu
félisten
válasz
Jolet
üzenetére
~24%-nál járok 33 óra játék után.
Mondjuk én a gyengébb ágakkal kezdtem, amikhez nem nagyon van tankom:
- 67 Chi-To+27 O-I: 64678/96
- 146 Skoda T25: 89591/100Aztán amikor pár óra után már elegem van az állandó szívásból, akkor előkerül a nagyvas:
- 80 WT4: 140824/76WT4 0,95 frag/meccs értéke nagyon csalóka, ugyan jóval magasabb, mint a Skoda T25 0,68 értéke, de azzal nem kamikaze módon játszom, így egy meccs SOKKAL tovább tart.
Így viszont az óránkénti fragok száma már nem olyan rózsás, alig 6-7.
Skodán nincs 6th sense, aztán ha látom, hogy BT8 valamelyik nemszeretem pályán, és az ellenfélnek 2x annyi sárga nyolcasa van, mint nekünk, akkor arra a meccsre nem pazarlom az időmet, uzsgyi előre, szembejövő scoutba beleereszteni egy tárat, és minél hamarabb kilövetni magamat.
Aztán jöhet is a következő tank, hátha azzal kegyesebb lesz az MM, és lesz esélyem sebzést/fragot gyűjteni.Nincs annál rosszabb, amikor 10 percig küzdesz az életedért, hátha leesik valami jutalomfalat alapon. Általában nem szokott.
WN8-at/statot már rég leszarom.
-
Jolet
őstag
ki hogy áll a küldivel?
nekem volt 4 játéknapom és 3 nemzetből megvan a 150.000 sebzés, sajnos a kill nem áll ilyen jól
orosz 81 kill
német 71 kill
amerikai 87 killna most neki fogok az angol ágnak is
-
-
zodo
nagyúr
válasz
galervin93
üzenetére
FXAA, TSSAA-LQ és TSSAA-HQ lehetőségek lesznek/vannak.
-
galervin93
addikt
válasz
lacibacsi
üzenetére
Köszi srácok, akkor ha hazaértem letöltöm. Kíváncsi vagyok, milyen különbség van a két verzió között. (Bár az igazság az, hogy eddig 13ezer+ csatát lenyomtam szinte low grafon, laptopon, ehhez képest amit most látok kb. egy új játék... Mentem tegnap pár kört, de azt vettem észre nem is a játékkal foglalkozok, hanem a "tájat" nézem, nem is sebeztem semmit...)
Szerk.: élsimítást lehet választani hd-n? -
fradi81
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
sd és hd között a különbség annyi hogy a textúra csúszkát eggyel magasabbra tudod húzni szóval nem sok.
kchryss kösz ez jó lesz

-
lacibacsi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Nézd meg az én configom. Simán viszi a HD klienst 1400x1050-es felbontással, 80-110 fps között ingadozva.
(#121662) jano_77 : Szebb, részletesebb, élvezetesebb.
-
Jolet
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Mindenképpen
-
galervin93
addikt
Nos tegnap összeszereltem az új gépemet, ez lett a vége:
Asrock H110M-HDS
G4400
Gigabyte GTX 750Ti
8 Gb HyperX Savage
128-as SSD, ezen van a játék.Ezen a konfigon az SD kliens gyakorlatilag fullon fur, csak az extra effekteket vettem vissza, amúgy is csak zavarna, pláne hogy az erőforrást is eszi feleslegesen.
Egy kérdés ezzel kapcsolatban: szerintetek a HD kliens hogyan futna? Jelenleg Vsync-kel sima 60 fps, nem is megy alá, szóval van benne tartalék, megérné letölteni? -
zodo
nagyúr
Biztos olvastátok hogy 9.16-al lehetőség nyílik majd a 6. érzék hangját, játékon belül azaz minden varázslat nélkül lecserélni.
- Ehhez nem kell más mint egy tetszőleges.mp3* fájl amit át kell nevezni sixthSense.mp3**-ra.
- Aztán bemásolni az xy:\World of Tanks CT\res\audioww mappába.
- Végül a Beállítások => Hangok => 6. érzék aktivált hang, lenyíló menüben => User Sound-ra váltani.* mp3 fájl hosszáról nem tudok de nyilván senki nem akar egy teljes számot végig hallgatni.
** Beállításokban a felugró infópanelen is kis betűvel van írva de nagybetűvel írva sem lesz gond.Tipp: Esetleg pár hangminta itt
-
kchryss
veterán
válasz
fradi81
üzenetére
Itt az eredeti ruszki: [link]
Első hozzászólás alján wotstat.zip amit le kell tölteni.
Ez azért is jobb, mert a forráskód is mellékelve van benne amiből fordították. Így aki kicsit ért pythonhoz az kedve szerint módosíthatja, bővítheti a modot.
A legtöbb verzió szerintem úgy készül hogy a yassenkrassen félét fejtették vissza és úgy írták át. Ez pedig elég nagy hülyeség főleg hogy elérhető az eredeti orosz forráskódja.Csináltam hozzá egy magyarított config fájlt: [link]
Elég puritán lett, csak a lényeges infókat raktam bele. Csak a random csatákat számolja. Ha ezt használod akkor törölj mindent amit a yassenkrassen félével másoltál fel.Friss elvárt értékeket innen lehet letölteni: [link]
Lap alján a JSON-ra jobb klikk és cél mentése. A fájlt nevezd át "expected_tank_values.json"-ra és írd felül vele a modban lévőt.(#121656) @zodo:
Igen jól tudod onnan tölthető. Ez a szomorú hogy még mi is tudjuk, de akik a modokat kiadják képesek 2015-ös verziót benne hagyni. Aztán a felhasználó meg csodálkozik hogy miért nem annyi a wn8-a mint a stat oldalakon ... -
zodo
nagyúr
válasz
kchryss
üzenetére
Úgy tudom itt találni az elvárt értékeket és innen letölthető azaz frissíthető az xy:\World of Tank\res_mods\0.9.15.2\scripts\client\mods\stat mappában lévő expected_tank_values.json fájl.
-
Borosz
őstag
Kérdés: eddig mindig 35-45 között volt a ping értékem és bármit csinálok a hálózatommal/eszközeimmel 85-125 között ingadozik a WOT-ban és fertelmesül laggol. Tapasztalat..? Win10 OP.
-
Jarod1
veterán
miért lehet aaz hogy az ESC gomb nem reagál amikor kilőttek nem tudok kilépni?
no közben az xvm frissítés megoldotta...
-
robogo81
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Esetleg visual cc+ ,de nem tudom melyiket használja...talán a 2010et
-
galervin93
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Áh, asszem a tűzfal volt a ludas... Elnézést, hogy előbb kérdeztem, mint körbenéztem volna...

-
galervin93
addikt
Srácok, frissen telepített windowsra tenném fel a játékot, de a launcher kritikus hibával leáll. Log Mi lehet a hiba?
-
válasz
nightmare13
üzenetére
Gondolom ugyanaz, mint mikor az artykat húzták fel T8-ról T10-re. A T8 nerfelve lesz a T10 meg egy kicsit lesz erősebb, mint most a T8. Ráadásul a T9 és T10 a T8-nak lesz egy erőltetett másolása, tierenként kitalált és kifejlesztendő ágyúkkal, motorokkal úgy, hogy tierenként ~100-200eXP-t kell majd beleölni a nagyobb ágyúba és motorba, hogy kapjál még 30 lóerőt, meg 20mm átütést a 0,02m-es pontosság csökkentéssel együtt.
-
nyunyu
félisten
válasz
jano_77
üzenetére
Mondjuk én elég gáznak tartom, hogy úgy osztok meg vmit, hogy előtte nem olvasom át, hogy minden rendben van-e, de hát én már csak ilyen (precíz) vagyok, biztos a végzettségemnek tudható ez be.

Pár év random munkahelyen, aztán amikor még a főnököd által tegnapra bevállalt melóval sem végeztél, és jön az ő főnöke egy tegnapelőttre bevállalt másik projekttel, akkor előbb-utóbb le fogsz szokni róla.

-
jano_77
nagyúr
válasz
nightmare13
üzenetére
és lacibácsinak is nagyon köszönöm, akkor nem én vagyok a hülye megnyugodtam.

Mondjuk én elég gáznak tartom, hogy úgy osztok meg vmit, hogy előtte nem olvasom át, hogy minden rendben van-e, de hát én már csak ilyen (precíz) vagyok, biztos a végzettségemnek tudható ez be.
-
nightmare13
őstag
-
jano_77
nagyúr
válasz
Ric4m0nd
üzenetére
Válaszd a BDR-t, a nagy löveggel nagyon jó tank lesz. De kell rá a nagy löveg is, mert anélkül viszont kevéske.
Fejlesztői hírrepeszek 225:
"Egyik jelenlegi tier 8-as könnyű tank sem tier 10-essé alakítva." - magyarázza már meg nekem vki, hogy ez most mit is jelent?!? Én lennék ennyire hülye, hogy nem tudom értelmezni a mondatot!? Nekem hiányzik a mondatrészek közül az állítmány.....jól érzem? Mondjuk egy LESZ-t el tudnék viselni benne.
-
Ric4m0nd
aktív tag
Sziasztok! Tanácsotokat szeretném kérni.
ARL 44-es-t tervezem kifejleszteni és jelenleg mindkét Tier 5-ös tankkal rendelkezek amiből ezt megtehetem. RENAULT G1 illetve a BDR G1 B egyaránt kb 80%-os legénységgel operál.
Melyikkel lehet eredményesebben haladni? Az egyiktől megszabadulnék, és csak a másikra pazarolnám az időt. Az összehasonlításokat átnéztem, kielemeztem, videókat is. Azért nehéz döntenem, mert a legénység még messze van a 100%-os fejlettségtől, és skilljeik sincsenek.. tehát nem tudom megítélni milyen teljesítményük lenne kifejlesztve.
Előre is köszönöm a véleményeket!
-
humilislupus
tag
Amig mi itt a nyelveket izlelgetjük a pirosak gyakorlatoznak,reszelgetik a lövedékeket.....Fiuk szedjétek össze magatokat....
-
jr1994
addikt
Ez volt már? [link]
Redditen összeszedtek jó pár nemzeti legénységi szöveget, főleg németből, oroszból meg kínaiból van sok. A német felismerhető, a másik kettőt meg a google felolvassa

-
lacibacsi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Ki min szocializálódott... Nekem az amerikai angol tűnik túl nyálasnak, nyeglének. A brit angol mondjuk egy kicsit mesterkéltebb, de számomra jobban érthető.
(#121626) jagada: Nekem minden cseh csatám vidáman indul, mert nem tudok nem röhögni azon, amikor elkiáltja magát a kis Rumcájsz, hogy "viráázsime!"... (viražime!)
-
fradi81
veterán
session stat modból melyik az ami most jól működik?
-
törölt tag
válasz
galervin93
üzenetére
Kedvencem a japán meg a kínai. Na meg az angol-angol! Penetrésőőn!

A svédre leszek még kíváncsi.
-
galervin93
addikt
válasz
üzenetére
Yep. Nekem hülyén is hatna, hogy egy német, ruszki gépből angolul karattyolnak (az már szoc problem, hogy nekem az angol duma tetszik a legkevésbé). Amúgy meg nyelvet tanulni sem utolsó, el tudom mondani japánul, hogy ellőtték a lőszerrekeszemet. :-D
Lehet még ma este összerakom az új gépet, 13ezer+ gyenge grafikán letolt meccs után... Bar igazából nagy hátrányát nem éreztem a low grafnak, sőt legálabb nincs annyi felesleges effekt. Most is ki fogom őket venni, talán a mikrolaggokat megelőzhetem ezzel. -
kchryss
veterán
válasz
rlazol
üzenetére
Igen minden legénység az anyanyelvén beszél.

A hang beállításoknál lehet állítani, ha nemzetközire állítod akkor ilyen. Régen nekem is angolon volt, de így hangulatosabb. A ruszkiknál már nagyjából értem is mikor mit mondanak, de a kínai csingcsángcsungok nem maradnak meg a fejemben.
-
kchryss
veterán
válasz
notika77
üzenetére
Ha hozzászoksz akkor nagyon tud hiányozni. Nagyon el tud lustítani és akkor is használod ha nem kéne, ezért is szoktam le róla. Gyengébb játékosoknak szerintem többet segít, mert a gyári aim használatához több skill kell. Viszont aki jól tudja használni a gyári aimet annak nem ad plusszt csak kényelmesebb. Ezért írtam a jó monitor jó szem jó reflexet, ha valaki ügyes az a gyárival is be tudja fogni a messzi célpontokat. Én megtanultam játszani nélküle és ritka az a szituáció amikor hiányzik.
CW-re azért raktam vissza, mert ott állandóan olyan szituáció volt ahol jobb volt vele játszani. T54 ltwt-tel mentem szinte mindig és nem spot volt a feladatom hanem falkában szaladni és kifókuszolnunk az ellenfelet. Ebben a speciális szituációban nagy segítség ha a sok ellenfél között könnyebben be tudod fogni amit akarsz illetve a könnyebb befogás miatt jobban tudsz közben figyelni a térképre és a játékosok helyezkedésére. Ilyen szitu viszont randomban alig van.
Hátránya viszont hogy a nagy kavarodásban néha nem azt fogja be akit akarsz. Itt is nagyon közel kell kattintani a célponthoz csak jobban tolerálja ha mellé kattintasz. Illetve amit még szeretek benne az hogy kiírja ha befogtam a célpontot és hogy melyiket. A gyári aimmel ez a legnagyobb bajom hogy néha nem tudom hogy sikerült-e befognom a célpontot vagy sem. Főleg kínai tankoknál ahol nem is értem mit mond a legénység.
-
rlazol
veterán
válasz
notika77
üzenetére
tanktípustól és stílustól függ, hogy mennyire segítség vagy nem, pl HT-on, mondjuk E100 Himmelsdorf halálutcán elő se veszem. Az M10vel sniperként szintén. Amikor a borsiggal sniperkodom és kicsi a lövésre az ablak, akkor inkább, mert bízom az átütésében. Lighttal menet közben naná, hogy jól jön.
-
válasz
Jadro
üzenetére
Több százzal csökkent az átlagsebzésem lightokkal és medekkel mióta nem használom ezt a modot, mert mozgás közben távoli célpontokra nem tudom rátenni az autoaimet vagy mikor berohanok több tank közé még ott kell keresgélnem, hogy melyiket lőjem meg, ahelyett hogy még a sarkon/dombon túl befognám a célt.
Szerintem csatánként legalább 1-2 lövés pluszt jelent átlagban ez a mod (beleszámítva a 0 sebzéses csatákat is, amikor az ellen arty/td/kiscica belelő a spot bokorba és utána percekig keresgélhetem hová repült a tornyom).
Emlékszem olyan esetre, hogy obj140-nel El Halufon száguldok a völgyben ésspotkirajzolási határon feltűnt egy BatChat és két lövésből kétszer sikerült sebeznem. Itt persze szerencse is volt, de saját erőből be sem tudtam volna fogni.
Lassan fél éve nem használom ezt a modot és még mindig hiányzik. Ez azért nem arra mutat, hogy ne lenne jelentős segítség.KhryssKchryss is a CW eventre rakta vissza, mert úgy érezte, hogy az fontos és sokat tud segíteni neki a több sebzés elérésében. -
emre
veterán
Lehet félreértették ami írtam.

Számomra semmi baj a moddal, de ha többet célozna akkor nem 51%-os pontossággal sebezne (47 lövésből csak 24 sebzett) hanem mondjuk 75%-al. Szóval Gabó kolléga személyes véleményem szerint valamilyen mértékben magával tol ki, hogy előtérbe helyezi az auto aim-ot, mert van olyan jó játékos hogy anélkül is megoldja a feladat nagy részét.

-
kchryss
veterán
válasz
Jadro
üzenetére
Nagyon hasonló a 2 mod ilyen szempontból. A zoom mod is a gyári lehetőségeit bővítette. Előnyt is kb ugyanannyit ad mindkettő vagyis szinte semmit. Szebb, praktikusabb egyszerűbb a használatuk, ezért használják őket.
(#121610) @zodo:
Mondom én hogy kevered az aimbottal. Ugyanúgy kattintani kell neked a játékosnak hogy rárakd az aim-et mint a gyárinál. A különbség annyi hogy pár miliméterrel mellé is kattinthatsz, eleve így kéne működnie a gyárinak hogy arra a tankra tegye amihez a legközelebb kattintottál.
Zoom modot pedig ugyanúgy használnád ha nem építették volna be.
Az meg nem igaz hogy ezzel egy "nem várt/szándékos" pillanat alatt sebzést tudnál okozni. -
-
zodo
nagyúr
Bocs mindenkitől hogy tudatlanul sosem próbálva véleményt nyilvánítottam, egy a játék részét nem képező kiegészítővel kapcsolatban.
Véleményem változatlan aki pedig ezt sértésnek/támadásnak stb vette azt sajnálom!
Egy valami azért továbbra is érdekes hogy ha állítólag nem olyan jó vagyis nem nyújt számottevő segítséget/sikerességet akkor miért használjátok ill. miért véditek mikor általánosságba véve egy kérdéses csaló mod egyike.
Részemről lezártam a témát mint ahogy nem állt szándékomban port kavarni!
Peace!
-
h1mpi
félisten
válasz
jr1994
üzenetére
Kb minden csillag állásnak jónak kell lennie, mert pl párhuzamos haladás esetén mivel nem aimbot nem találja el a célt. Sokkal jobb manuálisan célozni. Snapshot esetén szoktam használni, mondjuk Patton esetén több sikerrel, ami a jó pen és a pontosság együttes érdeme is.
-
h1mpi
félisten
válasz
Jolet
üzenetére
Én ugyanezt használom max körbetáncolásra jó amúgy semmi másra. Amikor ezzel lövök akkor általában pattanok, sose használom éles szituban....
Mindenki aki fikázik, főleg zodo: nem kell itt felfújni ezt a témát... ha ezt használnád elmondom romlana a wn8-ad, a sok pattogás miatt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujifilm X
- Gaming notebook topik
- LEGO klub
- Synology NAS
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- BestBuy ruhás topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro MAX 256Gb, White Titan, Makulátlan állapotban, kártyafüggetlen, 3év , 100% akku
- Ultra Gamer PC - AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5090 32GB/32GB DDR5/2TB NVMe/1000W
- Legion Pro 5 16ARX8 16" QHD+ IPS Ryzen 7 7745HX RTX 4070 (140W) 32GB 1TB NVMe gar
- GAMER PC - AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe/850W
- Panasonic Lumix G DC-G97 kit (14-140mm f/3.5-5.6 ASPH Power OIS) + G 25mm f/1.7 obi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)