Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Aktív témák
-
Воланд
titán
válasz
Morden24
üzenetére
MKV kiterjesztéssel vannak gondjai, felirat időzítés sincs, meg egyáltalán, semmilyen beállítási lehetőség nincs feliratra (globális beállítás codecből nem jó, mert például néztem olyan animét amibe bele volt égetve a svéd felirat, és el kellett takarnom az általam használni kívánttal, na ezt tök jól be lehet állítani km-ben), pan scan beállításai is szegényesek. Én nem szeretem a wmp-t, ha tudom kerülöm.
Sub-ZeRo: Semmi baj, előfordul az ilyesmi.
-
Воланд
titán
válasz
condemned80
üzenetére
Sharkban nem kell állítani semmit, nekem is defaulton van, viszont lejátszó kell hozzá, tudom ajánlani a KMPlayert.
Sub-ZeRo:
Csak nekem olyan puritáni, de pl a band of brothers 1080p-s változatát nálam csak az játszotta le akadás mentesen -
condemned80
tag
Ja erről a Sharkról tudtok pár szót mondani vagy tippet. Még sosem használtam...
Van saját lejátszó progija? Kell álitgatni?
Azért szerettem a Klite-et eddig mert mindent vitt még az MKV-kat is és én elég sok
HD filmet töltök le... Akár defaultba is gyönyörüen muzsikált... -
válasz
condemned80
üzenetére
A 64 bit nem káosz, simán jó rendszer.
Azok a programok tuti futnak 64 bit alatt.
Igen drivereknek, vírusírtónak, kivéve avira az lehet 32 bites is, 64 bitesek kellenek.
A fear-t most vették meg nekem steamen, kb este megtudom mondani hogy fut-e, de biztos hogy fut. Cod2 is fut simán. Szerintem a többi is gond nélkül.
4 giga ramnál felejtsd el a 32 bites rendszert, de ha a 64-el bajaid voltak, vegyél ki 1 giga ramot legalább és tegyél fel 32 bitest. Én is nem rég váltottam 64-re és már nem megyek vissza többé 32-re. -
condemned80
tag
Nagyon szépen köszöntem, ráállok a projektre

Addig is kellemes ünnepeket és majd jelentkezek, hogy sikerült... -
Воланд
titán
válasz
condemned80
üzenetére
Vista, pff ne is emlegesd, mert feláll a hátamon a szór

Nyugodj meg, semmi gond nincs a 64bites w7-el, rendesen vannak hozzá driverek (főleg az újabb hardverekre vonatkozóan, ebből kifolyólag nálad sem lesz probléma). Amiket leírtál programokat azoknak egy részét én is használom, használtam és nem volt semmi gond vele. Ha valami nem indulna akkor jobbklikk az exe-n, tulajdonságok, kompatibilitási mód és ott átállítod, hogy milyen módban fusson (xp, vista). És igen maradhat a hp, csak egy 64bitest tegyél fel és ha azzal is fennállnak ezek a hibák, akkor írj. -
Psychonaut
veterán
válasz
condemned80
üzenetére
Minden menni fog.
-
condemned80
tag
Ezen gondolkoztam én is (mármint a 64bit-en) annó Vista-nál nagy csalódás volt mert
káosz volt az egész...Maradhat HomePremium nemde atól, hogy 64-bites?
Meg az átlag programok, hogy futnak alatta?
Gondolok Winamp,Dvd Shrink, Nero9,Utorrent, ClonDVD2, Alcohol, WinRar stb.
Mondjuk én szinte mindig a legújjab stabil verziót használom ezekből.
Azt tudom, hogy a drivereknél fontos, hogy 64bitesek legyenek...
Na és a fő kérdés?!
Játékok... Inkább új játékaim vannak... Egy két régi van mint pl.FEAR, Call of Duty 2,
Condemned, Gothic 3, Doom 3... Az ilyenek, hogy mennének alatta?
Nagyon köszi egyébként a gyors segitséget... -
Воланд
titán
válasz
condemned80
üzenetére
Na elolvastam még egyszer és ajjaj: 32bites windows <-> 4gb ram. Na ez így nem jó, első körben javasolnék egy 64bites windowst. Egy 32 bites operációs rendszer 3,5gb memóriánál többet nem tud megcímezni és ebbe beletartozik a vga memóriája is. Aztán klite helyett shark-ot. A fájlhibáknál meg gyanús, hogy merevlemez hiba van.
-
condemned80
tag
Természetes mindig tiszta telepitést csinálok, most főleg az mert vadiúj a vinyó is...
Nem buhárált a windows se, vannak elveim... -
Воланд
titán
válasz
condemned80
üzenetére
Tiszta telepítést csináltál vagy alátoltad az új gépet a régi rendszernek? W7 eredeti vagy valami módosítót telepítőkészlet?
-
condemned80
tag
Sziasztok!
Már egy éve használom a Win7 HomePremium 32bites verzióját és nagyon szerettem...
Semmi gondom nem volt vele... eddig.
Összerektam egy új gépet és totál fos az egész, egy instabil akármi.
GIGABYTE GA870A-UD3 alaplap, PhenomII X2 555 proci, 2x2GB Kingston DD3 1333Mhz,
GTS 450 OC videókari.
Ezen a gépen már 5 napja szenvedek a windows-al. A régin KLiteMegaCodecPackot
használtam mindig a legújjabbat, ezen vmiért alig birja megnyitni a filmeket vagy meg se
nyitja
Daemonból nem tom a játékjaim felét felrakni mert a telepités felénél THE SOURCE FILE
IS CORUPTED és leáll a telepités.
Bekapcsolásnál kitalálja ha olyanja van, hogy egy fontos fájl sérült futtasd le a chkdsk-t.
Lefuttatom akkor meg nem talál semmit.
Megőrjit... Már egy csomó tesztet lefutattam, negativ minden biztos hogy nem hardver
probléma. Bios frissitettem, drivert cseréltem minden... Nem vagyok kezdő de ez most
kifog rajtam...Valaki please help... -
Csapi007
veterán
Hy
Otthoni csoportom van, 3 géppel. Olyat szeretnék hogy a fő gépről megosztott dolgokat a másik két gép más-más jogosultságokkal érje el. Tehát pl egyes mappákat ne lásson, valahonnan csak olvasni tudjon.
Ilyet lehet az otthoni csoporton belül? -
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. A gépemen Win 7 és Ubuntu Linux van, egy HDD-n, bootkor a GRUB segítségével választok.
Most viszont az a gondom, hogy nem jut el a GRUB-ig a gép, csak villog a prompt. Utoljára a wint használtam, elég sok mindenre, így nem tudom mihez kötni a hibát. Talán a Nero Burning ROM install, ami újraindítást kért, de nem engedtem.
Valaki tudna segíteni, hogy ilyen esetben elérhető-e valami csökkentett mód, vagy "legutolsó helyes működés visszaállítása" ??
Köszönöm. -
q13579
senior tag
Sziasztok.
Egy iszonyat idegesítő problémára szeretnék megoldási ötleteket kérni.
Egyszerűen olyan a gép netezés közben, mintha letöltés menne alatta. Ami kifejezetten zavaró, hogy elképesztő lassan stream-el. Videot, netes tartalomból nem tudok nézni, ugyanis folyamatosan megakad és tölt.
Egyszerűen tanácstalan vagyok. A virtuális memória 5 gb, a netet nem használja rajtam kívül senki (speedtestel mérve megvan a sávszél), de akkor sem működik.
Mi lehet ennek az oka?
-
lsc
nagyúr
Még egy dologban kérnék segítséget, letöltöttem még xp alatt a tank mmo-t, közben áthelyeztem ugyanazon a meghajtón egy másik mappába. Mást nem csináltam vele, le akarnám törölni de nem megy, intézővel és tc-rel sem. A gép dolgozik ezerrel, alig bírok kilépni egy fél perc után, de törölni nem törli egyik sem. A c-re tettem a 7-et, a d meg maradt xp-ről, de a többi program megy onnan csak ezzel nem bírok mit kezdeni.
-
[HUN]Zolee
őstag
Üdv.
Tegnap este ment a gép gond nélkül. Reggel bekapcsolom és nincs hálózat. Gondoltam összeakadt valami. Cfos és Vmware uninstall, mert azok babrálnak a hálókarival. De semmi sem változott. Driver törlés telepítés, semmi eredmény. Törölgettem még regeditből 1-2 bejegyzést, és sikerült visszahozni a hálózatot, de egyetlen hálózati adaptert sem jelez ki a Win7. Így néz ki :

Hálózat működik, de miért nem látszik az adapter?
Ötletek?Eseménynaplóba semmi hiba nincs.
-
Dany007
veterán
válasz
sfdrakex
üzenetére
Megpróbálom.
Memóriák úgyis "furcsák". Valamiért ezeket nem lehet 1Ghz-re húzni. A régi Kingston ramokat meg simán. Persze ez még nem feltétlenül a ram hibája.Amúgy lehetséges. Én is ezen gondolkodtam. Mivel 7 végén jóval többet megy a gép, kb 2x többet, mint 7köznap.
Az a gond, hogy abszolút nem melegszik a gép. 4db Coolink swif 2-es venti hűti keresztbe + a Hyper TX 3-as a procit. Alapon 26 fokos a proci, 38 fokos a GPU, 28 fokos a HDD, a ház belső hője pedig 23 fokos. Namármost ez terhelés mellett kb 5-6 fokot megy feljebb max...De mondom, az nekem is feltűnt, hogy hétvégén nagyobb a gyakoriság. Főleg az első 3 alkalom péntekre esett... Szal nem értem továbbra sem.
Most telepítem épp a frissítéseket a winhez.Az áramingadozást az az egy tény támaszthatja alá, hogy a restartok igen rendszertelenül és relatíve nagy időközzel jönnek elő. A fórum amit olvastam, hogy napi szinten több restartot is észleltek.
Amúgy most néztem Windows 7 Ultimate (Build: 7600)@lsc:
Szerintem próbáld te is a vinyó beállításokat, illetve az energiagazdálkodást. Hátha valamelyik beállítás segít. Nekem Xp-n volt olyan, hogy hibernációból nem akart felkelni az istenért se...
-
adamka16
őstag
Üdv mindenkinek!
Az alábbi problémám lenne a windows-ommal:

keretek vannak az ikonjaim körül.
valamit egy másik probléma is felütötte a fejét. egy idő után notebookon és pc-n is az épp futó programoknál ugye ha fölé viszed az egeret, akkor az egér felé fehérebb lesz. van mikor ez csak úgymarad, hiába húzom bele az egeret, olyan mint ha megfagyna a tálca, de a funkciók ugyan úgy megmaradnak. ha ismét jelentkezik, arról is készítek egy képet.ja igen, mind a két gépen win 7 prof x64 msdn, regisztrált! -
Воланд
titán
válasz
Atikusz
üzenetére
Jah tényleg, az az egy exe futtatja az összes minialkalmazást, amit kiraksz az asztalra. De ettől függetlenül a megoldás az, hogy bezárod amit nem akarsz elindítani. Teljesen logikus döntés volt meghagyni a sidebar nevet, holott nincs is olyan oldalsáv, mint ami a vistában van.
Az, hogy alapértelmezetten oldalra teszi a rendszer a minialkalmazásokat, szvsz nem igazán releváns. -
varga911
senior tag
Lenne egy Windows 7 kérdésem.

64 bites, angol, legális példányról van szó.
Kb. 1 hete olyat csinál, hogy ZIP fájlokra való jobb klikkre nem történik semmi. RAR-al és egyéb más formátumokkal nincsen gond, mind működik.
Keresgéltem a neten, és a wshom.ocx regisztrációja elvileg megoldja a gondot, de ezt nem tudom megtenni, regsvr32 elszáll ezzel a hibával:
The module "wshom.ocx" was loaded but the call to DllRegisterServer failed with error code 0x80040201.
Rékerestem, de VB/Outlookos hibák jönnek fel erre a kódra, nem tudom mi köze lehet ehhez...
Safe módban sem engedi.
WinRAR-t használok, más tömörítő nincs és nem is volt feltelepítve, System Restore nincs.Ötlet?

-
Воланд
titán
válasz
Desann
üzenetére
Kompatibilitási módot változtasd meg, legjobb ha rögtön xp-re teszed. Jobb klikk az exe-n, tulajdonságok, azon belül kompatibilitás.
Atikusz: Csak ki kell lépni abból a gadgetből amit nem akarsz elindítani. Olyan, hogy sidebar már nincs w7-en, magára az asztalra teszi ki a gadgeteket.
-
Atikusz
senior tag
Sziasztok!
a gadget-ek indulásának ki-be kapcsolását hol lehet kezelni, hogy windows 7 indításakor a gadgetek betöltődjenek-e vagy sem? msconfigban nem találtam sidebar-ra utaló dolgot.
-
Desann
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
akkor túl régi a játék. elég furcsa is hogy akár 800*600ba 4fps-t kapok a menüjébe utána elindul a játék most 1366*768on van és ott meg 300fps..

mindenesetre köszönöm a válaszokat
-
válasz
Desann
üzenetére
Ja, hát ha csak 1 játéknál jön elő a probléma, a többi meg rendesen megy full hd-ben, akkor az nem a W7 bűne...

Lehet (elég gyakori szokott lenni régebbi játékokhoz), hogy létezik patch, ami javítja W7 alatt ezt a hibát. pl [link]
(ezt csak hasraütés szerűen linkeltem, szóval létezhet újabb is)
-
Desann
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
igen a monitor bírja a játékok is mind full hd-ban mennek. a típusa: dell u2311h. szerintem a windows 7 miatt van mert régi a játék már és megváltoztatja a színösszetételt vagy mit ír ki folyamatosan...de csak ennél a játéknál.
-
Dany007
veterán
Nézz be ide: [link]
Hátha írtak valamit a problémádra.
Én is most böngészem. Még csak kb az ötödénél tartok a topicnak, de már legalább 15-20 embernél olvastam ezt a bizonyos "Spontaneous reboots" spontán újraindulást.
De persze lehet, hogy mindenkinél ingadozik az áram miután felrakta a Win7-et...
-
lsc
nagyúr
A vinyós dolog sem vált be, újraindult.
-
válasz
Dany007
üzenetére
Akkor szánd rá az időt és pakolj vissza egy XP-t vagy Vista-t, ha azokkal nem lesz gond, akkor tényleg a W7...(lehet, hogy csak tényleg véletlen egybeesés, hogy a W7 telepítése, meg az áramszolgáltató pl karbantartási munkáinak időszaka egybeesik. Erről meg is kérdezhetnéd az áramszolgáltatót, hogy nincs-e olyan karbantartási/hibaelháritási/korszerüsitési stb munka, amit pár hónapig végeznek)
(Hogy időt takaríts meg, használ backup/restore alkalmazást, így a W7 rendszerpartíciód komplett elmenthető, ha vissza kell állítani, akkor 15 perc alatt megvan minden)Desann
Nem lehet, hogy inkább a monitorod nem bírja a gyűrődést?
Ha az asztal/képernyő felbontását felteszed arra a felbontásra, az simán működik? -
Desann
csendes tag
sziasztok!
windows 7-em van és felraktam rá a régi nagy kedvec játékomat az age of empires 3-at. amikor elindítom akkor kiírja hogy nem kompatibilis de azért be tudok lépni a játékba ami szépen el is fut egészen addig amíg fel nem csavarom a felbontást 1920*1080-ra akkor fehér lesz az egész képrenyő....lehet ezzel valamit kezdeni, egyáltalán okozhat ez valamiféle károsodást a gépben?üdv.
-
Dany007
veterán
A vinyót nekem is ajánlották, hogy próbáljam ki. De szerintem alapértelmezetten van az energiagazdálkodás.
@bobsys:
Az áramingadozásos dologhoz még annyit, hogy én ezt azért nem tartom lehetőségnek, mivel Win 7 telepítése előtt nem volt ilyen probléma.
Ha ilyen gyakori áramingadozás lenne, mint ahogy a naptárban bejelöltem, akkor valószínű, hogy előtte is volt, hasonló gyakorisággal. De előtte semmi ilyet nem tapasztaltam.
Sajnos vagy sem, de elég sokat ülök a gép előtt, főleg most tavasszal / nyáron. Szerintem akkor is feltűnt volna ez a sorozatos restartolás, ahogy most is feltűnik.Persze, azért kipróbálom a szünetmentes' megoldást, de kizártnak tartom, hogy ez legyen az oka.
Mért pont a Win7 telepítését követő 1 hónapon belül indul újra a gép látszólag ok nélkül? Majd utána megint, aztán megint, aztán sorozatosan is...
Előtte meg mért nem volt ilyen egyszer sem!?
Szerintem a két dolog üti egymást. Több, mint 2-2,5 éve ez a gépem van. Először Xp, majd Vista, és most nemrég Win7. Csak a Win7-nél csinálta ezt az újraindítgatást, máskor más op.rendszernél nem. -
lsc
nagyúr
válasz
Dany007
üzenetére
Ugyanez a hiba van nálam is, csak nálam akkor jön elő amikor a képernyőkímélő után letenné alvóba a monitort. Hibakód természetesen 0, nem lesz egyszerű. Most annyit próbáltam hogy a vinyó kikapcsolását átállítottam, kíváncsi leszek mit mutat majd.
Eddig olyan volt hogy ha átállítottam a monitor kikapcsolását akkor egész nap ment rendesen, /tehát kikapcsolt a monitor mikor kellett majd visszajött ha használtam/, de ha nem állítgattam akkor stand by-nál újraindult. Hasonló mintha elfelejtené a beállítást. -
Dany007
veterán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Elsőre nekem is egyből az áramingadozás jutott eszembe.
Aztán azt vettem észre, hogy egyik alkalommal se lesz "baja" másnak, a lámpák se rezzennek meg.
Ezt szinte kizártnak tartom, főként azért, mert Win7 előtt nem volt ilyen probléma.
Ezt a gépet nagyjából 3 éve "nyúzom". Eleinte Xp-vel, aztán Vistával, majd Április 14-e óta Win7-tel. Azelőtt sose volt ilyen probléma.Töltöttem fel egy kis naptárat, ahol bejelöltem mikortól használok Win7-et, meg kis karikákkal azokat az időpontokat is bejelöltem amikor újraindulás volt, valamint a tápcsere idejét is.
Azt észrevettem, hogy az esetek 70%-ban hétvégén történik a gubanc. P-Sz-V. De nem hinném, hogy van tényleges összefüggés.
Amúgy én erőteljesen valami Win 7 problémára gyanakszom. Esetleg egy kis bug az én verziómnál. Fejből most nemtom melyik, amint hazaérek megnézem.
-
-
Dany007
veterán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Sajnos az lenne a legegyszerűbb és legjobb megoldás : )
Azért vagyok benne ennyire biztos, mert egyrészt van más (elég sok) elektronikai berendezés ami érzékeny az áramingadozásra. Pl házomozi, digitális óra, mikró stb... amik mind elszállnak ha áramingadozás van. Óra nullára vált, házimozi standby-ra stb... De az újraindulás idején ilyenek nem voltak!
Viszont régebben, amikor volt az a szeles esős idő, volt áramingadozás, a lámpák villództak egyet-kettőt és kész. A gép akkoris ment és semmi baja nem lett, nem indult újra.
Szal érted, az akkori egyszeri áramingadozás érzékelhető volt a lámpákon, illetve, hogy az óra nullára váltott, de a gép akkor se kapcsolt ki, nem indult újra se semmi.
Ergo, ha lenne is olyan áramingadozás megint, amit most nem észlelek más készüléken, akkor se lenne semmi a géppel, mivel már volt ilyen és nem indult újra.Itt a cégnél amúgy elég gyakori az áramingadozás. Viszont az esetek 90%-ban a gép nem indul újra tőle, csakis akkor ha kivételesen sokáig tart, mondjuk egy tized másodperc vagy hasonló. Tehát ez alapból nem okozhat gondot. Ha már akkor a kiesés, akkor azt viszont a lámpákon is észre kellene, hogy vegyem otthon.
Mondjuk ezt a problémát még ki tudnám szűrni relatíve egyszerűen, teszek be egy szünetmentes tápot azt kész...
-
kenguroo
tag
válasz
RootRulez
üzenetére
Nekem is ugyanez a problémám van, nekem mondjuk laptopom van, win7 alatt "age of empires 2"-vel játszok, és ugyanezek a tüneteim vannak. Nekem folyamatosan 70%-on megy a proci, ráadásul melegszik is a lapos mint az állat, de nem tudtam még kitalálni a megoldást. Beletörődök, hogy ez egy régi játék, és túl új neki a win7.
Ráadásul hiába kapcsolom be a kompatibilitás módot, akkor is ugyanezt csinálja. Lehet hogy másik cracket kellene nézni hozzá, mert pl ami mellékelve volt azzal el sem indult. -
RootRulez
félisten
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Lehet épp azért fut szépen, mert a VGA korban közelebb áll a W3-hoz, mint a GT240.
Tehát:
Olyan problémám lenne, ha az adatlapomon szereplő 2. géppel elindítanék 1-2 régebbi játékot (warcraft 3, rollcage), nem indul el mindig elsőre. Ilyenkor második duplakattra elindul. Azt vettem észre, hogy amikor nem indul el a játék egy rundll32 folyamat indul el helyette, ami húzza a procit mint állat... Mi miatt lehet ez?
Win7 HP van a gépen. -
válasz
Dany007
üzenetére
Honnan tudod hogy nem volt áramingadozás?!
És ha az volt/van akkor mivan? Vagy te ennyire megvagy győződve arról, hogy az áram szolgáltatónál nincs gubanc? Na mindegy, ha nincs hát nincs.(#34835) negyedes :Ha nem hardver, akkor valamelyik szoftverben van beállítva, vagy frissítést keres és fléleszti a gépet, vagy hasonló lehet a sztori.
Bios van a laposnak? Ha van ott szétnéztél már? -
zetecR
addikt
Van egy nyomtató/plotterem, amihez csak XP-s driver létezik (mondjuk vicc, hogy milliós készülékhez képtelenek Vista/7 drivert írni...)
XP módban vajon tudom használni LPT vagy COM porton keresztül?
Akár azzal is kiegyeznék, ha egy minőségi USB-LPT átalakító vinné, mert nagyon macerás állandóan csereberélni az OS-t.
Vagy mindenképpen kell alá "natív" XP?Kipróbálni egyenlőre azért nem tudom, mert a CPU-m (E4300) nem támogatja a virtualizációt, viszont ha megy a dolog, akkor lecserélem.
-
Dany007
veterán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Ahogy mondtam áramingadozás nincs, nem volt.
A táp szinte biztos, hogy kifogástalanul működik, főleg azért, mert az előző táppal is volt ilyen probléma.
Nem sok esélyt látok rá, hogy két különböző táp - régi Chieftek 550, mostani Seasonic 500 - ugyan azt a hibát produkálja. Ezért is néztem biosban a feszültségeket, amik jóformán atom stabilak és tizedre megegyeznek a referencia értékkel.Ha ilyen feszültségből adódó hiba lenne, akkor az jellemzően nagy terhelés alatt jönne ki leginkább. Mivel játék vagy hasonló alatt jóval nagyobb teljesítményt vesz fel a gép, mint alaphelyzetben. Tehát ha nem ad le elég kraftot akkor játék alatt biztos kijött volna már a probléma. De legtöbbször kb semmittevés közben indult újra, CPU 0%-os kihasználtság és hasonló mellett.
Semmiféle külső vinyó vagy usb nincs rajta. A további tesztelgetés azért necces, mert mint ahogy az a képen is látszik megjósolhatatlan, hogy mikor következik be egy véletlen újraindítás megint.
Látni, hogy pl. 10. hó 24.-e után 11.20-n volt a következő, majd 12.19-én. Majdnem pont havonta egyszer.
Tehát 1-1 tesztidőszaknak min. 1,5 hónaposnak kellene lennie ahhoz, hogy kiszűrjem az adott hardvert.Na mind1, azért majd megpróbálok egy Update-et otthon, meg megnézem melyik Build verzió van meg.
Azért köszönöm az ötletet!

-
válasz
Dany007
üzenetére
Nekem is volt már ilyen, hogy újraindult, és az akkor volt, mikor a tápom rosszalkodot, vagy egyszerűen csak áram ingadozás volt.
A windows eredeti, vagy szuper gémer edisün?
A win update, nem biztos hogy javít rajta, de egy próbát megér.
Ha vannak pendrive-ok, vagy külső vinyók, stb dolgok csatlakoztatva, azokat le kellene húzgálni. Hátha valahol nem stimmel valami. Akkor a tápot kellene valahogy tesztelni, mert lehet hogy új, valamelyik ágon nem tud elegendő kraftot adni valamelyik vinyónak, vagy maga az alaplapnak így újra indul. A gépet úgy kellene elindítani, hogy csak a rendszer vinyó legyen rajta, semmi több. Ha úgy megy egy pár napig, akkor egy másik vinyót, vagy meghajtót kellene rádugni. Ha ott bibi van, akkor vagy a hardver a gázos, vagy a táp azon ágja.
Más ötletem nincs.(#34829) negyedes:Nekem is volt ilyen, igaz asztali gélpen, de ott a bill, egér és a hálókártya ébresztette fel. Be kellene állítod, hogy ne ébressze fel ezek ez eszközök.
1 próbát megér. -
negyedes
addikt
Szebb jovot!
Elso gondom a win7tel: magatol visszajon standbybol a gep. Szoval, otthon lecsukom, lemegy stand byba, belerakom a taskaba meg ott is ugy van. Felszallok a vonatra ott is meg abban vagy, de mire beerek a lakasomba mar visszajott. Mi a tokom lehet vele??? Mostmar folyton neznem kell mert elindul a taskaban a noti(jo hogy minus van odakint igy nem sul meg). Tippek?
-
Dany007
veterán
Hello!
Lenne egy problémám. Hátha tudtok rá megoldást.
Végigkerestem a fórumot, egy hsz-ben találtam hasonló jelenséget, mint ami nálam is van, de konkrét megoldást nem írt rá senki =/
Vagy ha esetleg elnéztem volna valamit, akkor sorry.Szal a probléma az, hogy a Win7 teljesen véletlenszerűen újraindul.
Eseménynapló olyan hibaüzenetet ad, hogy "Kernel - Power low". "A rendszer összeomlott vagy hirtelen megszűnt az energiaellátása."
Itt egy kép:Szóval innen is látszik, hogy teljesen random az egész. Van amikor egy nap többször egymás után újraindul, de van amikor 1-1,5 hónapon át semmi.
Nem kékhalál. Az egész teljesen olyan, mintha megnyomnám a reset gombot.Már abszolút nem tudom mi lehet az oka. Szinte mindent végiggondoltam:
- tápegység nemrég lett cserélve. Régivel és a mostanival is ezt csinálta.
- a feszültség értékek a bios szerint tökéletesek.
- a reset gombot kikötöttem, hátha mégis az a ludas
- rendszerbeállításokban az automatikus újraindítás természetesen ki van kapcsolva (Computer>Properties>Advanced tab>Startup and recovery Settings>uncheck "Automatically restart" under "System Failure")
- túlmelegedés nincs
- áramingadozás / kimaradás nincs.
- tuning sincs. Semmi sincs túlhúzva, minden érték alapon van.
- nincs vírus és / vagy spyware a gépen.
- a gép minden alkatrésze legalább 2-3 éves, és XP ill. Vista alatt nem volt ilyen probléma.Az egész teljesen random. Van amikor tévézés közben restartol, van amikor filmezés közben, de volt olyan is, hogy csak simán egy mappa volt megnyitva és akkor.
A terhelést bírja. Játékok közben még sosem indult újra.Nézegettem a google-t. Külföldi fórumokon olvastam, hogy másnál is előfordult már ez a jelenség -> [link] [link] de konkrét megoldás ott sem született.
Már egyedül a win updatere tudok gondolni. Hátha az megoldja a problémát, mert elég rég töltöttem le frissítést a Win-hez.Ha valakinek van valami ötlete azt megköszönném!

-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet kikapcsolni, hogy a Win automatikusan telepítse egy plug and play hardver (jelen esetben wifi adapter) driverét? Mert miután feltelepítette, már nem bírok másikat felrakni.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nem is tudtam.dunc:

Egyébként azért kacsoltam azt ki mert zavart, hogy IDLE-ben kerreg a winyó.

-
Воланд
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ez az ami nem teljesen igaz. Sajnos valamikor hibázik az indexelés programja is és nem veszi észre, hogy a user visszaült a gép elé és használná, hanem ugyan úgy tekeri a merevlemezt, mintha üresjáratban lenne a gép, user meg csak ül és vár, hogy készen legyen. Futottam én már többször is ebbe a hibába, sőt mások is mondták már nekem ezt a hibajelenséget.
Szerk.: A legszebb az volt amikor itt ültem a gép előtt, nem ment semmi csak a torrent meg neteztem, szóval használtam a gépet, egyszer csak elkezdett kerregni a merevlemez, hát persze, hogy az indexelés volt.
Egyszerűen nem terheltem annyira, hogy az indexelés problémának tekintse azt, hogy én éppen itt ülök a gép előtt és használom. -
dunc
nagyúr
válasz
Vasinger!
üzenetére
XP ,és régebbi oprendszer esetén volt értelme a oprendszert tisztogatni,de win 7 nél legtöbbször árt és nem használ.
"Már sikerült kikapcsolnom a windows search-öt" Nyugodtan vissza is kapcsolhatod ,mert csak üresjáratba végzi a munkát,és ha befejezte utána csak az új adatot dolgozza fel.
-
Ayg0
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
töredelmesen bevallom, hogy a lehúzott részre nem fordítottam figyelmet a cikk elején szereplő update rész után. pedig kellett volna... köszönöm!

-
Vasinger!
nagyúr
Tudnátok mondani pár okosságot W7-ben ami elősegíti a teljesítménynövekedést?
Már sikerült kikapcsolnom a windows search-öt, mert folyamatosan tekerte a winyómat.
Esetleg tudtok hasonló trükköt, nem valami gyors a winyóm és megérezni az ilyen dolgokat :\Esetleg fölösleges CPU zabáló alkalmazásokat is mondhattok.
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Reagált
Ja, látom már észrevetted. Az az érdekes, hogy tényleg az áthúzott rész segíthet. 
Leírom "magyarul", remélhetőleg olvassa Ayg0
WIN gomb + Pause->bal oldalt Speciális rendszerbeállítások->Hardver fül->Eszköztelepítés beállításai gombon katt->innentől egyértelmű lesz -
WonderCSabo
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jah, az csak professionaltől felfele van?
Sorry, nem vettem észre a hszt, amiben reagált...
(#34811) Fire/SOUL/CD : Szerkesztettem a hszt.
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
De nincs neki csoportházirend, nem tudja elindítani a gpedit.msc-t...
Azt meg nem olvasta el(átsiklott felette), ami át van húzva a linkben, pedig az megoldás lehet...
-
Ayg0
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
akkor, hogy üthetem ki az eszközkezelő automatikus driver telepítőjét?
nekem csak annyi kellene, hogy észleljen egy új eszközt és én adhassam meg hol keresse a driverét... -
Nagyon természetes. Amúgy nem nagyon tudsz ellene tenni.
Ezeknek a mappák tartálmat lehet törölni:\Windows\temp
\Windows\SoftwareDistribution\Downloads
\Users\<felhasználóneved>\AppData\Local\Temp\
\Users\felhasználónév\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Recent\AutomaticDestinations
\Users\felhasználónév\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files
\Windows\Panther -
kop8
őstag
Üdv mindenkinek!
Az mennyire termélszetes hogy egyre jobban fogy a hely a "C" meghajtón amin a win7 van??
Pedig nem telepítek oda semit és mégis fogy!
Nem lehet ez ellen valami tenni?
Aktív témák
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- Eladó Realme 9 Pro 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- LG 32UQ85V-W / 32" Nano IPS / 4K 3840x2160 / Gyárilag Kalibrált / HDR 400 / USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Csak nekem olyan puritáni, de pl a band of brothers 1080p-s változatát nálam csak az játszotta le akadás mentesen

Még csak 1 mp-e ébredtem fel, elolvastam.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)