Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
Aktív témák
-
Sequadon
tag
Üdv!
Nálam landolt egy ASUS Eee PC, mivel a gazdája inkább Windowst szeretne a gyári Linuxos alapú kezelőfelület helyett. Elvállaltam, mondom gond egy szál se, legalább utánajárok, hogy is kell USB-ről telepíteni. Fel is raktam egy Win7 Startert, és most szembesültem azzal, hogy a 8 gigás SSD-t szépen el is foglalja. Konkrétan driverek már nem mennek fel mellé. Mi lehet a megoldás?
1. Felrakok egy XP-t. De ugye a telepítőjébe kéne integrálni akkor a SATA drivert, amihez egyenlőre nincsenek meg az ismereteim.
2. Megpróbálom lecsupaszítani a W7 telepítőjét, h max 5 gigát foglaljon.
Szívem szerint inkább a W7 karcsúsítását erőltetném, de nem tudom h egyrészt lehet e egyáltalán karcsúsítani, illetve h az 5 Gb elég e egy használható rendszernek.
Tudtok segíteni?
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok! Egy barátomnak kéne valaki komolyabb hozzáértő, mert elszállt a gépe és vizsgaidőszak alatt kellemetlen, ha nincs anyag amiből tanulj... Én nem tudtam neki érdemben segíteni. Mutatom a problémát:
"Adott egy Abit AX8 3Rd eye alaplapos gép. Felraktam a windows 7-et. Mindent felismert, kivéve a family gigabit ethernet kártyát ami kell a nethez, meg a hangkártyát. Az alaplapi driver CD-n a driver az csak XP-ig jó. Feltettem, nem történt semmi. Felmentem az abit honlapjára, leszedtem a legújabb drivert, de az is csak a 64bites XPig meg a 32bites vistáig érvényes. Mondták hogy szedjek le egy másik gyártó alaplapjához tartozó drivert amiben olyan kártya van mint az én alaplapomban. Leszedtem, felraktam, látja a hálókártyát, de a tanúsítvány nem hiteles. Internetkapcsolatot így nem tudok létesíteni, mert nem érzékeli a kártyát, hogy kapcsolatot tudjak létrehozni. Hangkártyával meg ugyan ez a helyzet. Netről ugye nem tudok semmilyen progival drivert frissíteni mert net nem megy hálókártya nélkül.
Van valami használható driver az alaplaphoz amit érzékel a windows7 vagy vegyek egy külső pci-os kártyát meg hangkártyát? Az működne egyáltalán? "Nos ennyi lenne, remélem tudtok segíteni. Előre is köszönöm,
Ábel
-
-
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nono. Azért az MS is swappol rendesen

-
AirBooms
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm, látod, ezt nem tudtam. Viszont van 6 GB ram a gépben, nem hiszem, hogy megszorulna a rendszer backupolás közben. Amúgy meg most megnéztem úgy is, hogy engedélyeztem automatikusan a lapozófájlt. Ugyanúgy failed...

Szóval nekem nincs több ötletem. Ahhoz, hogy esetleg újraformázzam az SSD-t, s újrarakjam, pont az kéne, hogy tudjak csinálni egy backup-ot. 22-es csapdája...

-
válasz
AirBooms
üzenetére
Nem azért "javasolják" SSD-hez, mert bármi előnyöd származik belőle, hanem azért, mert pár giga extra tárhelyhez jutsz, ez meg egy kisebb méretű SSD esetén esetleg jól jöhet. Azonban az is oda vagyon írva, hogy a letiltása esetén, ha egy programnak több memóriára van szüksége és azt a fizikai ramból nem lehet kiosztani, akkor CRASH.

Az előbbi HSZ-odhoz meg annyit. Igen annak a leánykori neve Virtuális memória és az általa létrehozott/használt fájl pedig a lapozófájl(pagefile.sys).
Ezt a SWAP meg SWAPFILE kifejezést Linuxos barátaink használják előszeretettel, csak "ráértjük", hogy ha Windows kapcsán a swapfájlról beszélnek, akkor azt a lapozófájlra értik...
-
AirBooms
addikt
Amióta SSD-m van, azóta le van tiltva - ezt SSD-hez így ajánlják: Íme - kb. a lap közepe
-
dethroner
veterán
válasz
emitter
üzenetére
Szia!
Ha jól látom ugyanolyan Lenovo laptopom van mint neked. Még első használat előtt állok, meg tudnád mondani hogy kb mennyi ideig tart egy aksi töltés, valamint hogy a masina elején lévő kijelző milyen színnel jelzi ha kész a töltés? Nekem folyamatosan világító fehér fény van most. -
Kelepke03
csendes tag
Üdv! Segítségeteket szeretném kérni az lenne a problémám hogy ahogy ma hazaértem és elinditottam a gépemet az egész gépen a szöveg félkövér és dőlt lett ha netezek még a programok betűtípusa is.
ötleteket ha kérhetem privibe! Előre is Köszönöm!.
-
-
AirBooms
addikt
Megpróbáltam az általad mutatott Acronis Backup&Recovery programmal is a dolgot (vagyis a C:-ről egy backup-ot csinálni). Kikapcsoltam a multi-volume snapshot-ot, de ugyanazzal a hibával állt le mindjárt az elején: MFT bitmap error.
Mi a fene van a C: partíciómmal? Mondom, ez külön SSD-n van...
Szerk: tudom, lámaság, de mit értesz "swap" alatt? És ezt hol tudom állítani?
-
cigam
titán
válasz
AirBooms
üzenetére
Nah akkor ezt is tisztáztuk

Olvastam róla olyant is, hogy attól akadt ki hogy a swap fix méretűre volt állítva. Amint visszakapcsolták automatára, rendben elndult a mentés.
Aztán van hozzá javítás:
For Acronis True Image Home 2009/2010 users
Download, unpack and install SnapAPI build #507 and reboot the machine. -
emitter
őstag
szia!
Ez egy vadi új noti, tehát tuti win7 kompatibilis. Már nem emlékszem, hogy a notihoz adott driver van fenn, vagy a win7 maga telepítette, de majd este megnézem ha hazaértem..Semmilyen tuningoló cucc nincs a gépen. Ja és fix ip-s a rendszer, a többi gépnél semmi probléma. Eventlogot megnézem este.
-
cigam
titán
válasz
sbazsi
üzenetére
Milyen gép (alaplap)? A gyártó oldalán körbenéztél? Szoktak kiadni patch-et, de pl. Vista-hoz adtak ki egy kb cikket L:http://support.microsoft.com/kb/928631][link], de lehet jó kiindulópont W7-hez is. esetleg a BIOS-ban a a sleep-hez tartozó acpi szint be/átállítása s0-s5-ig. [link]
-
AirBooms
addikt
Köszi!

Chkdsk már megvolt... A "multi-volume snapshot" mi magyarul, mert ugye én magyar windows-t használok? Amúgy eddig sosem volt gond futó rendszer alól csinálni lementést, vagy klónozást, mivel minden progi egy win újraindítás után csinálta meg a win betöltése előtt.
Ja igen, nem, nem pakoltam át semmit sem az E-re abból, amit írtál...
-
cigam
titán
válasz
AirBooms
üzenetére
A support oldal/fórum tippje szerint tiltsd le a "multi-volume snapshot"-ot és nem jön elő ez a hiba. Persze egy chkdsk sosem árt elötte.
Én azt mondom tuti ami biztos, ne egy futó rendszer alól készíts mentést. Töltsd be DVD/USB meghajtóról az UBCD-t, vagy redobackup-ot.
-
dethroner
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszi, elhiszem hogy tapasztalatból beszélsz, de mint írtam a gépben 2GB van és nem szándékszom bővíteni. Amire kell, a 2giga is elég lesz. És gondolom minden 64 bites programnak megvan a 32 bites változata is, sőt inkább fordítva nem igaz a helyzet(nem minden 32bitesnek van 64bites változata). Aztán ha belefutok valami olyan eszközbe, amiből nincs 64bites driver, csak szívok. A saját asztali gépemen 64bites van 4 giga ram társaságában, szóval nem a 64bit ellen ágálok
Csak az a szempont most hogy a 2gigával rendelkező laptop lehet jobban jár a 32bitessel, több szabad memória marad más alkalmazások számára. -
AirBooms
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Gondolom, nálam azért nem lehet csak egy partícióról, mert azt hiszi, hogy minden a rendszerlemezen van. Pedig nem. Valami jól össze van kutyulva...
-
-
dethroner
veterán
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Köszi! A tegnap említett programokon kívül fut még HD Sentinel és Locitech egér illesztő is, torrent meg jelenleg 1,1MB-al seedel. Így jön ki most 1,47GB memória használat. Azt nem tudom elképzelni azért hogy ez a seed és a már említett programok miatt fél gigával többet enne. Ezért gondoltam hogy éhesebb a 64bites. Köszönöm mégegyszer

-
AirBooms
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ok, megvan, de ez csak a teljes windows-ról (vagyis az összes partícióról, lemezről) tud csinálni backup-ot. Kizárólag a rendszerpartícióról nem...

-
AirBooms
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
És ha magyar windows-om van?

Mert így csak az Acronis meg a Paragon Partition Manager backupját dobja ki... -
AirBooms
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ezt hol találom?
(mondjuk az előző SSD-vel nem volt ilyen gond, pedig az is egy Intel volt - X25-V -, akkor simán tudtam róla backup-ot csinálni, klónozni a lemezt, stb. Most semmit nem hajlandó megcsinálni.)
-
mg105
senior tag
sziasztok! hogyan lehet PPPoE kapcsolatnál engedélyezni a naplózást, és hol/hogyan tudom megnézni a log-ot, hogy rájöjjek végre, milyen alkalmazás/service szakítja meg állandóan a kapcsolatot?
-
AirBooms
addikt
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyen kérdezek-e...
Egy Win7 Pro64 Hun rendszerpartíciójáról próbálok csinálni egy backup-ot (image fájlt) mondjuk Acronis-szal (de mással is próbáltam). A partíció SSD-n van, kb. 24 GB-s (a hely 80 GB). Amikor elindítom a backup készítést, szinte azonnal leáll a következő hibával:
MFT bitmap is corrupted. (0x70018).
Szerintem az SSD-vel (vagyis a C partícióval) van baja, mert bárhová is akarom csinálni a backup-ot, mindig ez a hiba jön elő.Mi lehet a gond? Az SSD-t win7 alatt formáztam, alignálva, stb. Minden rendben vele, vadi új. Tökéletesen működik, sebességben a gyári értékek felett teljesít.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
dethroner
üzenetére
Nem, ez nem így van. A 4GB az optimális, ha többet pakolsz bele, már nem fogsz érzékelni sok gyorsulást, ellentétben a 2GB vs 4GB esetében.
Ugyanolyan stabil és megbízható... Előbb írtam le, h. a 64 bites oprendszer legnagyobb előnye, h. képes 64 bites programokat futtatni!
Sweet Lou 6: Ez így van, de ez inkább a tárhely használatban mutatkozik emg jobban, nem a memóhasználatban (de nyilván ott is vmennnyire.)
Láttam én már 2GB-on 64 bites Win7-et, futott rendesen, nem hasból beszélek.
-
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Nem tudom, nekem nem szokott olyan sok memóriát használni, ha seed-elek. Kb 7 mega, ha mondjuk töltök, akkor kb 20 megára megy fel, de még az sem sok.
-
dethroner
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Lehet hogy gyorsabb lesz ha 4Gb ram van benne, de még gyorsabb ha 6 vagy 8 stb. Nem ez a fontos most nekem, hanem az hogy 2GB memória mellé gyorsabb, vagy jobb-e a 64 bites? Vagy a 64 bit egyetlen fő előnye hogy lát 4GB-nál többet? És hogy ha csak 2GB van a 64bites-nek, akkor is legalább olyan gyors, stabil és megbízható, mintha 32bites lenne a 2GB-on? Most nekem az asztali gépem a 4GB-ból 1,37-et eszik, firefox, skype, msn, kaspersky internetsecurity, torrent mellett. Van esetleg valakinek 32 bites win7 mellett hasonló programok futtatása mellett lehetősége megnézni a feladatkezelőt? köszi ha igen

-
zsamsi
csendes tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Szia,
A tálcán lévőt nem állítja el, csak a "dos"-os ablakban lesz angol a billentyűzet.
Most is : itt, ebben az ablakban normális kiosztás van, a DOS-osban meg angol. -
zsamsi
csendes tag
Sziasztok !
Egy nagyon speciális kérdés, remélem tud valaki segíteni.
Windows 7 alatt kellene egy FOXPLUS progit futtatnom. Minden rendben működik, kivéve azt, hogy a billentyű valamiért átállt angolra, így eltüntek az ékezetes betűk.

Előre is köszönöm a segítséget.
Zsamsi
-
dethroner
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Az ok hogy sok ramot pakol magába és ettől lesz gyors. A kérdés inkább az, hogy maga a win működtetése is többet igényel-e? Bővítve nem hiszem hogy lesz, amire kell arra elég bőven a 2 giga, erősebb alkalmazásokhoz, játékokhoz meg amúgy is kevés lenne a proci meg az integrált HD4270

-
M.W.H
aktív tag
Hali!
Mitől csinálhatja a win7 hogy olyan hangot ad mint usb leválasztáskor, visszadugáskor.
Köszi
Üdv: MWH
-
EkSYS
senior tag
Sziasztok!
Arra tudja valaki mi a gyógymód, ha a windows/vezérlőpult/biztonsági beállítások -ra kattinta azt írja ki "A lap betöltése sikertelen volt" ?

-
válasz
WonderCSabo
üzenetére

-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Hát szerintem igen. Havernak mikor már 4 giga ramja volt, akkor első induláskor 1,2-1,3 volt neki, nekem meg 700 a 2 gigával. Most hogy 4g van nekem is én is tapasztalom ezt. Amúgy meg 2 gigánál sincs semmi baj a 64 bit alatt, ahogy írod.
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Pedig használ több ramot a 64 bites. 32 alatt kb 700-900 mega volt amit evett 2 giga ramból. 64 alatt már 1,3-1-5 giga ramot eszik.
-
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Holnap érkezik a családba egy laptop, amiben egy 2,2GHz-s Athlon II van 2GB DDR3 ram társaságában. Az lenne a kérdésem hogy 32 vagy 64 bites win7-et tegyek-e fel? Tudom hogy a 64 bit elsődlegesen a 4 GB memória fölött szükséges, de vajon a 64 bites több erőforrást is használ mint a 32 bites?
Mert valahol mintha azt hallottam/olvastam volna hogy a 32 bites kevesebb memóriát és procit használ. köszi a válaszokat -
rekid
addikt
Üdv!
Lenne egy eleg nagy problemam es mar ott jarok hogy megmarom magam.
Vettunk a paromnak egy asus eee 1005PE netbookot...
gyarilag win7 starter volt rajta mely képtelen volt csatlakozni az itthoni D-link routerhez függetlenul a hálozat titkosításának tipusatol. Látja a halozatot bekeri a jelszot majd dob egy win nem tudott csatlakozni a halozathoz uzenetet. Más géppel siman csatlakozok a hálozathoz,
Kapott egy win home-ot itt is ugyan az a helyzet. Látja a hálozatot de nem tud csatlakozni.
Van valakinek esetleg tippje hogy mit nem állítok be? -
Romeo619
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Van nekem 1 csak azt ugye kölcsön adtam ezt hamar letorrenteztem mert nem akartam várni

Szóval tuti hogy valami a boot dologgal van kavarcba? -
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! Lett egy BlueTooth adapterem, de sehogy sem tudok a telóról/telóra másolni.

Látják egymást, a másolás el is indul oda-vissza, de nem megy a folyamatjelző, és pár másodpert (perc) múlva kiírja hogy sikertelen. Mi lehet a probléma?
-
apollo12
veterán
heló múltkor már fel tettem azt a problémát de még nem lett helyes megoldás
ez lenne a pontos hiba
minden egyes indításnál ez jön be, és választanom kell 2 windows 7 között ha az 1. választom akkor ezt írja ki
ha a 2. választom akkor normálisan elindul a gép.
Ezt hogy tudom eltüntetni mert már kezd idegesíteni

-
emitter
őstag
Sziasztok,
win7 prof-om van, és az a gondom vele, hogy bekapcsolásnál nincs egyből netkapcsolat, még kb. 1 percig keresi a routerrel a kapcsolatot, aztán újabb 1 perc míg a netre is kijut... mi lehet az oka? XP-s és linuxos gépeimen nincs ilyen probléma, ott bejelentkezés után rögtön megy a net. Sleep-módból felébresztve is ugyanez a helyzet...
köszi előre is!
-
cigam
titán
Esetleg titeket is érdekel egy promóció
-
Sweet Lou 6
addikt
Bitlocker kulcsához mekkora pendrive kell? Feleslegesen nem akarok nagyot venni.
-
Romeo619
senior tag
Felraktam a samsung sp2514n-s winyomra a win7tet, újraindítás után ez az űzi fogadott.
Fogalmam sincs hogy mi lehet:S elöre is köszi
-
audi100td
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Köszi, pobaltam ezeket de sajnos nem jött be, ugy tünik nincs ra megoldas.
-
sbazsi
veterán
Amint tudom, megnézem.
Viszont most van 1 kis időm, leírom pontosan mi történt.
Win7pro, 64 bit, angol-magyarított.
bedugtam egy 2,5" vinyót, ment pár percet, aztán egyszercsak eltűnt. Első körben azt hittem a vinyó adta meg magát, mert bár hd sentinel 100%-ot ír, valamiért mégis furcsa volt.
Aztán egy másik 2,5 vinyót dugtam rá, jelenség ugyanaz. ment 1-2 percig, aztán nem tudott csatlakozni hozzá. Több usb porton is próbáltam, káblet cseréltem, ilyenek.
Majd fogtam a 3,5" vinyókat (másik két vinyó), egy usb hubon keresztül rádugtam. Az usb hub, és értelemszerűen a vinyók is saját táposak. A kettő közül az egyiket felismerte, és müködött is, a másikat nem. Pár perc után lehúztam a kábelt.Amikor be van dugva az usb vinyó, akkor nem tudok belemenni a lemezkezelőbe. "Nem válaszol". Amint kihúzom, megy minden.
Az összes létező frissítést feltettem, így sem megy.
nem csak nekem van hasonló gondom. De ezek közül még nem sikerült megtalálnom a megoldást.
A vinyók 3 másik gépen is tökéletesen muzsikálnak.
-
bnorci71
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
igen mindent, de nem az igazi. A betűtípust is átállítottam "comic sans" ms-re mert az nekem jobban tetszik de a weblapokkon ez ugye nem változtat, de az op.rendszer alatt se lett jobb
Sőt most visszament az xp az office 2007-el és a outlook is ugyan olyan szembántó nekem.
Ezért gondolom, hogy a registrybe kellene valamit turkálni -
hajospeti
tag
Üdv! Még1szer leírom hátha valaki tud segíteni...
Tehát vannak olyan fájlaim amit nem tudok megnyitni, "hiányzik a kellő jogosultság". A mappát tudom tallózni, de csak ennyi nem tudom őket megnyitni... Próbáltam már elég sok mindent. Segítség!
-
RootRulez
félisten
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Annál komplikáltabb, de megoldódott.
Köszi neked is! -
audi100td
nagyúr
Üdv,
nem mai darab a notim illetve annak igp-je, ezert nem megy rajta az aero (intel GMA 900, dx9.0, 128MB), nem letezik valami hack amivel megoldhato?
-
sbazsi
veterán
válasz
sbazsi
üzenetére
számítógépkezelés/lemezkezelés.
meg akarom nézni, hogy mi a helyzet. vinyó rádugva, de nem tölti be a lemezkezelést.
Azt írja alul:
kapcsolódás a virtuális lemezkezelő szolgáltatáshoz.utána usb vinyó kihúz, ismét lemezkezelés, és minden a helyén, működik.
mármint megjelenik a lemezkezelő.
ekkor vinyó bedug, és a lemezkezelés ablak nem válaszol.
Aktív témák
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Netflix
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Újévi áron! :)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Én eddig pagefile-nak hívtam...
Amúgy mivel SSD-ről van szó, le van tiltva a lapozófile. Tehát 0 a mérete

Csak az a szempont most hogy a 2gigával rendelkező laptop lehet jobban jár a 32bitessel, több szabad memória marad más alkalmazások számára.