Hirdetés
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Ennyire azért nem kell hülyének nézni
Nyilván ezek mind megvoltak, le is szedtem és újra felraktam többször is, de nem fut le a minősítés, 2,0-t ír ki aero teljesítményre, és hibával (nem sikerült befejezni, illesztőprogram vagy komponens által jelentett hiba miatt) leáll. -
dbius
veterán
Olyan kérdésem lenne, hogy ha veszek egy OEM Win 7 Home Premium 32 bites változatot, későbbi ram bővítés esetén áttérhetek-e jogtisztán, újabb vásárlás nélkül a 64 bites változatra?
-
polonic
félisten
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ez eddig rendben van, csak nem értem, hogy eddig egy gyengébb gépen miért nem jelentkezett.
-
ela
tag
-
Dave™
nagyúr
Ismételten adódott egy problémám: adott egy Ati 5570-es, aminek ott van az illesztőprogramja a Win update-en, de nem tudja telepíteni, újraindítás után sem, sehogy, semmikor. A gyári telepítőből gond nélkül települ az illesztőprogram. De. A rendszer értékelés nem tud lefutni, mindig kiakad a videókártya teljesítményének (aero) felmérésénél. A kártya egyébként hibátlanul üzemel, csak zavar, hogy nem tudom Win updateről frissíteni majd, illetve hogy nem megy a rendszerértékelés végig.
-
Воланд
titán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Legfrissebb patch a játékhoz, legfrissebb driver a videokártyához, utána meg kérdezd meg itt, hogy mik a tapasztalatok a játékkal kapcsolatban w7 alatt. Én nem hiszem, hogy az oprendszer lenne a ludas.
Szerk.: Jah, még annyi, hogy kapcsold ki az aerot játék előtt, hátha az kavar be, meg megnézheted azt is, hogy mennyi az fps akkor, ha átállítod a kompatibilitási módot, mondjuk xp-re.
-
szabonagyur
félisten
sziasztok
van egy asus f5sl laptop
win7
3giga ram
hd3470
t2370 cpu
szeretnék cod2-t játszani de valami elképzelhetetlenül kevés az fps
vkinek vmi ötlet? vagy xp-vel jobban menne? -
ela
tag
válasz
dezs520
üzenetére
Szia !
Ez Rossz irány.
X64 = 64 bites OS
X86 = 32 bites OSA W7 jelen állapotában (jó magam használom a 64 és 32 bites verziókat is) ,majdnem mindegy melyiket választod telepítésnek.
Tiszta telepítésről lévén szó a régi rendszered megmarad ,az újra pedig azt teszel ,amit akarsz.
Létezik minden W7 X64-hez is.A HDD-re visszatérve csak 1 db 750GB-s vinyó van a gépedben és azon csücsül az Xp-d ?
Másszóval csak 1 db partíciód van ?
Mondjuk csak c:\ ???Üdv:
ela -
Воланд
titán
válasz
sbazsi
üzenetére
MSN-re tudom a megoldást, annak működnie kellene skype-nál is. Tehát msn exe-jén jobb klikk, tulajdonságok, kompatibilitás fül, vista sp2-re beállítod, leokézod és kész.
dezs520: x64 = 64bit, x86 = 32bit.
ela: "majdnem mindegy melyiket választod telepítésnek"

Már miért lenne mindegy? Ha 4gb vagy több memória van a gépében, vagy jelenleg nincs ennyi, de a későbbiekben fejleszteni akar, akkor is tegyen fel egy 32 bites rendszert, ami nem kezel 3,5 giga memóriánál többet?
-
dezs520
senior tag
Home premium X64 (ha jól tudom ez felel meg a 32 bites verziónak)de szerintem nem kockáztatok ha ilyen bonyolult,ha nektek nem megy akkor nekem meg pláne...majd valahogy összehúzom magam.....
...ezt meg nem értem hogy remélem van üres patriciója,mint irtam volt,a 750 es vinyóra raktam a wint mindenféle patriciónálás nélkül,ezelőtt soha nem csináltam ilyet,mert mindig több vinyó volt a gépembe,ezért nem láttam szükségét a vinyó "feldarabolásának"... -
sbazsi
veterán
megoldható az, hogy a skype és az msn az úgy legyen a jobb alsó sarokban, ahogy az windows xp alatt volt

-
ela
tag
válasz
Воланд
üzenetére
Szia !
Igazad vagyon a témában ,de nem is az Upgrade verziót javasoltam Neki ,hanem a Tiszta full telepítést egy "szűz" Particióra.
Árakat nem vágom most tisztán ,csak emlékezetből írtam őket tájékoztatásul .Nem is ez a lényeg a jelen témában szerintem ,hanem inkább a telepítés a meglévő XP mellé a régi fájlok megtartásával.
Etért javasoltam a külön ,önálló ,nem dinamikus ,hanem elsődleges partícióra történő telepítést.(Remélem van üres partíciója,annyira nem vagyok tisztában a lehetőségeivel HDD téren)Üdv:
ela -
Воланд
titán
-
ela
tag
válasz
dezs520
üzenetére
Szia !
Nos ez nem egészen így múködik.
Attól függ ,hogy milyen W7 telepítővel rendelkezel.
Ha mondjuk W7 MSDN Ultimate x64 vagy X86 ,akkor nem tudsz Udate-et csinálni XP-ről.
Kezdd el a telepítést a DVD-ről vagy Pen-ről és válaszd az egyéni telepítési módot (ne az Update-t).
Eztán látod majd a telepítőben a klf. eddigi particióidat (XP,Adatok,Üres,stb)
Ne telepítsd a W7-et a meglévő XP-s particiódra ,ez FONTOS !!!!
Itt válaszdd ki a W7 telepítés új helyét egy üres partícióra ,aztán telepíts.
Ha így csinálod és telepíted akkor a Win indulásakor ki tudod majd választani az elintítandó OS-t(A Windows korábbi verziója ,vagy valami ilyesmi néven a meglévő XP-det ,illetve a Win7-et)
Sok Sikert .Üdv:
ela
-
ela
tag
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Hi !
Tosee kolléga nagyon korrekt válaszával már beelőzött.
Remélem működik azóta már.Üdv:
ela -
dezs520
senior tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Bocsánat,hogy nem írtam konkrétumokat....van a gépbe egy 1 terrás vinyó,amin van az op rendszer,és van egy 750 gb-os vinyó...és nincs egyáltalán patríció semeiken,csak úgy naturba fel van nyomva az xp az 1 terrásra..
de ezekkel a boot os lemezekkel,meg hogy frissitsem(amit már próbáltam win 7 es lemezről,de nem engedtte)nem töröl semmit? -
Inv1sus
addikt
válasz
RootRulez
üzenetére
Általában memóriahibázás. Túlcsordulás. Le lehet tiltani, hogy ilyenkor ne induljon újra és megtud nézni a kék képernyőt (Rendszer tulajdonságai > Speciális > Indítás és helyreállítás > Automatikus újraindításból pipát kivenni. (Én a rendszernaplóba se szoktam beleíratni, de nem lényeges)
Konkrétan nem tudok válaszolni a kérdésedre, de biztos a rendszernaplóba van

-
RootRulez
félisten
Sziasztok! Gondolt egyet a gép és minden előjel nélkül egyik pillanatról a másikra újraindult. Valahol utána tudok járni annak, mi történt? Köszi: RR
-
Tosee
őstag
válasz
matthew95(2)
üzenetére
-
Gorneck
legenda
válasz
matthew95(2)
üzenetére
-
matthew95(2)
senior tag
Helló! Most egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudok otthoni hálozatot létrehozni egy XP-s és egy Win7-es gép között?
-
dezs520
senior tag
Sziasztok,egy kérdéssel fordulnék hozzátok.
A gépemen egy Win. XP. SP3 van.mostanra úgy látom a win 7 teljes értékű (mindenre van már megfelelő driver)Szertném telepíteni,de ehez majd 2 TB anyagot kéne megmozgatnom.Tehát a kérdésem az lenne,hogy tudom e úgy telepíteni a 7-est,hogy a vinyórol ne töröljön semmit?
Már kicsit utánna olvastam,és arra jutottam,hogy mikor feldobja hogy mien telepítést szeretnék végrehajtani,akkot ott a frissítést kell nyomni.....de így nem engedtte...
Előre is köszönöm!!! -
csákány.
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az APSS-ben igen van olyan, hogy a windows tűzfalának tiltása induláskor, de már ezen is túl vagyok-kivettem a pipát, és újraindítottam a gépet de semmi változás. Max a APSS tűzfalát is ki kellene kapcsolnom indításkor...........megpróbálom.......
-
válasz
csákány.
üzenetére
Ja hogy jelenleg is fent van az APSS? Az más (bár nem vagyok teljesen biztos benne), ez esetben elképzelhető, hogy maga az Avira tiltja, hogy bekapcsolhasd a Win tűzfalát, hisz az APSS-ben van tűzfal és 2 tűzfal egyidejű használata finoman szólva is nem javasolt kategória.

De ha IDE belinkeled az eredeti hozzászólásod, akkor biztosan van olyan user aki APSS-t használ és az megfogja mondani neked, hogy az okozza-e a jelenséget(ami az új infók függvényében könnyen elképzelhető) avagy sem...
-
csákány.
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A Norton removalt elindítottam csökkentett módban - le is futott. Az avirát nem futtathatom le, mert jelenleg is az véd!
Amúgy semmi változás....de azért köszönöm.
Vagy lehet hogy rossz helyen tapogatózunk
-
faranus
aktív tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
nem mivel a játékot se tudom telepíteni!
-
válasz
csákány.
üzenetére
A linkelt Norton eltávolító az komplett eltávolítja az egész/támogatott Norton termékeket, az Avira cucca viszont csak a registry-t takarítja ki az Avira bejegyzésektől...
Csökkentett módban is próbáld meg futtatni őket. Ha bentragadt folyamat/modul miatt nem tudod bekapcsolni a tűzfalat, akkor azok a folyamatok csökkentett módban nem indulnak, így el is lehet távolítani őket.
-
csákány.
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az előbb elfelejtettem említeni, hogy ezeket már lefuttattam anno - eredménytelenül

Most viszont gondoltam egyet, és megpróbáltam a Norton eltávolítóját elindítani - a folyamat fut viszont semmilyen ablak sem ugrik fel
Végképp nemértem - haldoklik a rendszerem?
Amúgy ezekkel az eltávolítókkal célszerü uninstallálni a progikat, vagy előbb uninstall, aztán ezzel tisztítani? -
faranus
aktív tag
sziasztok
ma megvettem a stronghold2 játékot ami elvileg kompatibilis vistáig!
Már pár napja win7 ultimatem van! Beraktam a CD t elkezdte olvasni feljött a kis ikon hogy futtatás vagy mappa megnyitása én rákattintottam a futtatásra bejött a hibaüzenet APPCRASH hiba! Próbáltam rendszergazdaként winXP mindent amit csak be lehetett állítani semmi nem jött össze! Annyi hogy a winXP SP3 alatt bejön a felhasználói fiókok felügyeleti ott leOKozom és utána ugyanúgy hibaüzenet! Szerintetek lehet valamit kezdeni vele? Próbáltam letölteni a microsoft oldaláról az XD mód ot de nem sikerült valami olyasmi volt hogy nem vagyok jogosult telepíteni!
Valaki segítsen!! -
válasz
csákány.
üzenetére
Ja meg most olvasom (előbb átsiklottam felette), hogy utána Avira Premium Security Suite is megfordult a gépen, remek...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Akkor ezt is futtasd le és restart: Avira Registry Cleaner -
válasz
csákány.
üzenetére
Ezt futtasd le, mert jó eséllyel bentragadtak dolgok, nem tökéletesen uninstallálódott a NIS Norton Removal Tool
Ezután gép restart, ez fontos! -
csákány.
aktív tag
Van egy problémám:
W7 x64 oprendszerem van, és nem tudom bekapcsolni a W7 saját tűzfalát.
Ez a kép fogad, rákattintok, de nem történik semmi:
Akkor történhetett vele valami amikor felraktam a NIS-t, mert automatikusan kikapcsolta a W7 falát, és még valami üzenetet is rakott a helyére. Aztán később uninstalláltam a NIS-t, felraktam a APSS-ot, és akkor még oda sem figyeltem rá, hogy nem lehet visszakapcsolni.
Van-e rá valami megoldás? -
Livius
őstag
Hello!
A Biztonsági mentés és visszaállítás-ban a Lemezkép létrehozása milyen jellegű mentést jelent? Lementi az összes adatot a partícioról, vagy csak a renszer beállításokat meg rendszer fájlokat? -
Dave™
nagyúr
Megoldódott, ez alapján.
-
Dave™
nagyúr
Sziasztok, van egy nagy gondom, segítséget kérnék:
Eltűnt minden a tálcára rögzített intéző jobb gombos menüjéből, egyedül a windows intéző nyitása parancs meg a rögzítés feloldása maradt ott. Tehát egyaránt eltűntek az általam rögzített helyek, meg a gyakran látogatottak is. A többi program jobb gombos tálcamenüje rendben van, csak az intézőé nem. Rendszer-visszaállítás sem segített, pedig akkor még biztosan működött. Ötlet?
Köszönöm!
Ja és még annyi kiegészítésként, hogy hiába akarok egy helyet rögzíteni oda, nem jegyzi meg, csak az említett két parancs marad ott

-
Lenry
félisten
úgy látom másnak is akadt gondja 64 bites XP-vel, ott ezt javasolták elolvasásra
-
Dot
őstag
Pár napja próbálom működésre bírni a w7 melletti xp-met. A gond a boot menü: nincs.
Amit eddig csináltam, próbáltam:1. Rakjuk be a meghajtóba a Windows 7 telepítőlemezét, vagy csatolják be a virtuális meghajtóba a képfájlját.
2. Indítsunk a régebbi operációs rendszeren alatt egy parancsssort: Winjel + R majd cmd szó beütése után OK gomb
3. Írjuk be a parancssorba az alábbi szöveget:
X:\boot\ bootsect.exe /nt60 all
ahol X a Windows 7 telepítő lemezét tartalmazó meghajtó betűjele
4. Miután újraindítottad a gépet, látnod kell a Windows 7 boot menüjét. Hogy visszaállítsd a boot menübe a régebbi operációs rendszer indítási opcióját, nyiss meg egy rendszergazdai szintű parancssori ablakot, és írd be az alábbi szöveget:
bcdedit /create {ntldr} /d “Menü elnevezése jön ide pl. Windows XP Professional”ez kiírta hogy success, de nem lett jó. Csak a W7 bootol.
Próbáltam EasyBCD progival ezzel a leírással de a 13.pont után a következő képet kapom:

Infók: W7 pro 64bit msdna ez volt fent, majd mellé ugyan arra a winyóra és particióra telepítettem XP pro 64bit /lehet hogy SP1/ msdna.
Boot menüm még mindig nincs. W7 bootol automatikusan.
-
dorka16
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Annyira nem szenvedek. Szépen visszadugtam mindent. Majd holnap folytatom. Köszi szépen.
-
válasz
dorka16
üzenetére
Nekem semmi, csak ez megoldja a gondot pillanatok alatt(ha nem, akkor mással sem lehet megoldani) és nem kell reinstall.
De ha mindenáron újratelepíteni szeretnél, akkor nem szóltam(végül is az is egy jó megoldás), csak gondoltam mivel 21 óra óta "szenvedsz" vele, talán még lenne 15 perced, amíg letöltöd, megcsinálod a cd-t, bebootolsz róla, 5 kattintás és kész...

-
dorka16
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Mi a baj a sima reinstallal?
-
dorka16
aktív tag
Sajnos nem sikerült. Megcsináltam amit mondtál. Két verzióra is kiírta, hogy a javítás sikeres volt de a valóságban ugyan az történt. Asszem újratelepítem az egészet a régi winyo nélkül. Szerencsére még nem sok programot raktam fel szóval nem nagy a veszteség.
Azért köszi. -
Inv1sus
addikt
Oké, köszönöm a válaszokat!

-
Inv1sus
addikt
Sziasztok!
Megvettem a windows 7-nek egy 64bit-es OEM változatát. Az volt ráírva, hogy nem szabad illegális másolatot készíteni a lemezről. Ebbe beleértendő a saját célra készített biztonsági másolat is? Mi lesz, ha megsérül a lemez véletlen?
-
Tosee
őstag
válasz
rita7107
üzenetére
nincs mit!
Próbáld először az adatkábelt cserélni (és ha már szétszedted a gépet, akkor a táp és a hdd-t összekötő kábelt is cseréld meg egy olyanra, ami nincs használatban)! Ha szerencséd van, akkor ezek valamelyike a ludas, ha nem akkor a továbbiakban a hdd-t tesztelném (smart értékek stb...)! -
Tosee
őstag
válasz
dorka16
üzenetére
azért nem bootol be mert a régi hdd-n volt az MBR ami a windowst indítaná! Tehát arról indult a boot menü, és hogy kikötötted nincs mi induljon!
Megoldás:
Windows 7 DVD-ről bootolsz be, majd az első megjelenő ablakban megadod a nyelvet, stb... tovább mész a következő ablakra, ahol a Számítógép javítása (Repair Your Computer) parancsra kattintasz, és itt kiválasztod a Parancssor (Command Prompt) parancsot. Ezután a parancssorba írd be, hogybootsect /nt60 C:\
vagy: bootrec /fixmbr
ha a C: meghajtóra van telepítve a Windows 7!
(esetleg a bootsect /nt60 SYS parancsot, ha a rendszermeghajtót akarod javítani)vagy (ha nem akarsz bajlódni a parancsokkal):
a fentiek alapján juss el a rendszer-visszaállító menüig és ne a command prompt-ot válaszd hanem a startup repair-t!Végén pedig restart...
-
€uro
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen, köszönöm!
Végül egy pendrive-ról frissítettem a rendszert. Utána pedig végigmentem minden opción, és beállítottam a megfelelő beállításokat.
-
dorka16
aktív tag
Nem vagyok benne biztos, hogy hol is kéne megkérdeznem úgy, hogy itt lesz az egyik próbálkozásom.
Adva van a gépem amin 1 héttel ezelőttig Win XP volt egy ősrégi IDE csatolós Maxtor winyón.
Nemrég vettem két új winchestert 500 és 2000GB méretben és kitaláltam, hogy átállok win 7-re. Be is szereztem egy ultimate verziót. Az ötletem az volt, hogy minden HDD-t benne hagyok a gépben és a régin meghagyom az XP-t így ha valami nem jól sül el akkor lesz mihez nyúlni. A telepítés tökéletesen sikerült az újabb SATA-s winyóra.
Indítom a gépet, a BIOS után felajánl 3 lehetőséget. 1.XP professional telepítése. 2. win 7 indítása. 3. régebbi verziójú win. indítása.
Hogy a telepítést miért ajánlja fel lemez nélkül azt nem tudom de bármelyikre kattintok az történik ami kell. Minden szép és jó fut mind a két windos. (Persze nem egyszerre XD).A gond a következő: Ha lehúzom a régi hdd-t amin az XP van nem bootol be a win 7-t. Az alaplapon minden arra van állítva hogy a hdd-ről bootoljon de nem teszi hanem kéri a boot cd-t. Mi lehet a gond? Úgy érzem az, hogy felajánlja az XP telepítését és hogy nem tölt be a win 7 összefügg. (Lehúztam már a dvd írót is, hogy ne zavarja be.)
Ha visszadugom egyből megy minden. -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
1. Tudom.
2. Tudom.
3.Ezt nem tudom, de köszi a felvilágosítást. -
Sub-ZeRo által linkelt íráshoz 2 kiegészítés
1. Nem kell belépni a BIOS-ba, induláskor az END gombbal indítható a Q-Flash Utility
2. Nem kell hogy pendrive-on legyen, mert a HDD-ről is betallózható a BIOS (de persze lehet ott is)
3. (Ez meg van említve az írásban is, de tényleg fontos) Ha sikeresen frissült a BIOS, akkoe azonnal be kell lépni a BIOS-ba, és egy Load Defaults (vagy egyéb néven) után menteni kell a BIOS beállításokat!
Aktív témák
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nyilván ezek mind megvoltak, le is szedtem és újra felraktam többször is, de nem fut le a minősítés, 2,0-t ír ki aero teljesítményre, és hibával (nem sikerült befejezni, illesztőprogram vagy komponens által jelentett hiba miatt) leáll.

...ezt meg nem értem hogy remélem van üres patriciója,mint irtam volt,a 750 es vinyóra raktam a wint mindenféle patriciónálás nélkül,ezelőtt soha nem csináltam ilyet,mert mindig több vinyó volt a gépembe,ezért nem láttam szükségét a vinyó "feldarabolásának"...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)