Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
Aktív témák
-
q13579
senior tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Nem, mivel ha jól tudom ehhez 64-bites rendszeren kellene elkészítenem magát a pendrive-ot is. Ilyenem viszont még nincs, pont ezt a gépet szeretném azzá tenni.
Mit értesz az alatt, hogy a lap haldoklik? Egyszerűen ötletem sincs mi baja lehet. A 32 bit gond nélkül felment rá.
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
1-3W alvó módban a fogyasztás nálam: Asus P8P67 + 2x4GB DDR3 + FSP Everest 400W
Ez a fogyi persze erősen függ a tápegységtől
Más:
Az mekkora már, hogy IBT futása közben lenyomja alvó módba a gépet egy frissen telepített Win7x64HPGondoltam megnézem mit mutat 1 óra IBT után az i5-2500k hőfokokban. Elindítottam, majd szépen mentem kajázni. Mikor visszajöttem, a gép kikapcsolva. Billentyűről nem tudtam éleszteni, így gondoltam valami gebasz van (tuning semmi nem volt). Bekapcsolom a gépet, erre egyből winbe megy. No ekkor leesett, hogy BIOS-ban még matatnom kell billentyűről való ébresztéshez.
Másfél éve virnyákkergetés közben nyomta le a gépet. Most meg fullon pörög a proci és szintén lenyomja. Azt hiszem valamit erősen benéztek MS-nél
Azt hiszem ismét nem használnom kell az Autoshutdown Manager 2009 őszi ingyenes verziójátSzerk.
jooker82 #49611
Mert azokban az esetekben, amikor nézed nem a memória a szűk keresztmetszet. -
Winner_hun
félisten
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Leszedtem, feltettem, újraindítottam a gépet, beállítottam 5.1-re, mély továbbra sincs.
Jönnék megírni, ez fogadott. 2 hete kötötték be... -
C0d3r
addikt
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Véleményem szerint az alapelvek ezen része nem tartalmazza konkrétan, hogyha másik hsz-re válaszolunk, akkor azt egy hozzászólás keretén belül kell megvalósítani. Idézek.
"ha 5 percen belül eszedbe jut még valami a hozzászólásod után, akkor használd a (Szerkesztés) gombot, ezzel szerkeszteni tudod az aktuális hozzászólásodat."
Ez logikus, ha írok pl. Neked valamit és hozzátennék ezt-azt/javítanék rajta, nem kell új hsz-be megtenni."Ha 1-2 szavas választ szeretnél adni több hozzászólásra, akkor azt ne több hozzászólásban tedd, próbáld meg egy hozzászólásba összegyűjteni a mondanivalódat."
Itt pedig 1-2 szavas válaszokról van szó (pl. megköszönöm, hogy segítettél), nem komplett hozzászólásról, ami mellesleg másik kérdezőt érint. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Mint mondtam, aki nem rutinos fórumozó, nem feltétlen veszi észre, hogy 1 hsz-ben több felhasználónak írsz választ, és köztük Neki is, de tökmindegy, felőlem "elvitatkozhatunk" ezen hetekig..
Ilyen módon sosem tette szóvá sem moderátor(ok), sem pedig házigazda(ák), szóval részemről ennyi...
(#49105) Male: Mondjuk akkor eléggé ki van centive a helyed.
Mondjuk akkor még elég jól álsz.. Párszor Nekem is feltűnt már ez, hogy fogy a hely, aztán egyszer csak visszajön.. Amúgy javaslom, hogy max próbáld ki lapozófile nélkül, azzal is nyersz helyet, ha nem jó, akkor visszakapcsolod. 
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Tényleg.. Fúú... Nem mondod

Általában egy kommentbe írom, de 2 embernek nem mindig rakom egy kommentbe, mivel van amikor hiába írom oda, hogy Neki szól, nem veszi észre, és azt hiszi, hogy nem kapott választ.. De tökmindegy..

Eleve a kérdést is Nekem írta, közben többesszámban tette fel... Énkérekelnézést...
-
Tamás88
őstag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Win telepítése előtt beadni a drivert? Tudomásom szerint nem lehet (kivéve a fel nem ismert működéshez nélkülözhetetlen eszközöket. Amúgy nálam úgy megy, hogy Windows telepítése után felteszem a legfrisebb Realtek hangkártyát (esetleg a gigabites hálókártyát is), és az ATI radeon drivert Catalystal együtt. Frissítésnél meg szabályosan rátelepítem, mint Windows a frissítést. Eddig sosem volt probléma.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Én sosem addoltam neki telepítés közben, plusz még hébe-hóba, ha jön frissebb, akkor fel is teszem, úgy h eltávolítom az előzőt, tehát törlöm eszközkezelőből, driverral együtt... És semmi problémám nincs vele...

Szal, Én utólag rakom fel mindig, miután felment a win.

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Vagy ittvan mégegy..Vagy itt...
Vagy itt...
Vagy itt...Amúgy semmit, Google csodákra képes.

-
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
[link]
De ez az idők kezdete óta így van nálam, minden gépen... (kézzel frissítek, hamvazó kedden) Múlt hónapban még jött rendesen Office-hoz(a W7 frissítésekkel most sincs gond), ebben a hónapban már nem. És ahogy írtam, teljesen szűz telepítést követően sem jön egy darab frissítés sem az Office-hoz...
Tényleg nem értem...Vagy esetleg a W7 SP1-nek megléte kell ezentúl, az Office frissítések eléréséhez? Komolyan nem tudom mire vélni a dolgot...
Vagy valamelyik "remek" W7 frissítés teszi be a kaput. (Szűz telepítésnél is először a W7-et frissítettem WU-ról, azután tettem csak fel az Office-t és próbáltam frissíteni. Sajnos ahhoz már nincs kedvem, hogy újra felpakoljam az OS-t, meg az Office-t és úgy megpróbálni a WU-t)
-
fatal`
titán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Ha 2-4be rakod sincs semmi, ráadásul ha valamelyik slotja szar, akkor pont elkerülheti a kékhalált.

(#48554) hackeeeee: Tehát nem lesz, mivel polonicnak intel lapja van, láthatod az adatlapján.
(#48555) Papa_G: Vedd azokat a mappákat saját tulajdonba, korábban többször le volt írva a topicban a mikéntje.

(#48557) @matthew@: Igen, a temp mappa tartalmát nyugodtan törölheted.

-
-
lsc
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Tehát akkor telepítés előtt ne állítsam át bioszban ahcira ?
Most próbáltam egy olyat hogy kicsomagoltattam az amd ahci drivert egy pendrivra, ide módban a telepítőből a javítást választottam, akkor van egy illesztőprogram javítása vagy hasonló gomb, ott kerestettem vele, látja is a driver telepítőjét, de ha rámagyek akkor "nem tartalmaz információt a hardverről " vagy valami ilyesmi van, tehát úgysem jó.
-
Clemi
veterán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Az a baj, hogy szerintem elbeszélünk egymás mellett:
Azt már csináltam én is, hogy az AHCI módban telepített W7-nél reg módosítás után RAID módra állítottam a SATA vezérlőt, majd feltoltam az Intel vezérlőjét, és hibátlanul működött a rendszer. Ez ahhoz kellett, hogy használatba tudjam venni az Intel Smart Response Recnology-t vagyis betoltam egy SSD-t gyorsítónak a rendszer winyó mellé.
Sajnos vagy az SSD nem alkalmas erre a technologiára amit vettem vagy a rendszer kiforratlan még, mindenesetre miután többször előfordult, hogy egy sima ujraindítás után a windows nekiállt az indexeket javítani vagy 10 percen keresztül, ráadásul eltünt néhány fájlom is a telepített rendszerről (jellemzően megjahtó dll-ek) úgy döntöttem felhagyok a rendszer ilyetén gyorsításával.
Meg kell jegyeznem egyébként, hogy tényleg gyors volt a rendszer mint állat, de sajnos....
Ezt a döntésemet megelőzően persze feltettem a rendszert RAID módban, is és úgy használtam egy pár hétig, csak miután jöttek a fájl vesztések szétbontottam a gyorsító tömböt, és kivettem az SSD-t (most vizsgálat alatt vana szervízben, hogy hibás-e), majd így kezdtem el használni a rendszert. Működik is, bár a fájlvesztések miatt csinálnom kellett egy rendszer visszaállítást ami persze már hibátlan állapotba hozta a rendszert, legfeljebb azt veszem észre, hogy mintha lassabban indulna mint kellene.
Most azért akartam, illetve akarok ujratelepítés nélkül átállni AHCI módba, mert egy külön winyóra OS X Leopard-ot akarok tenni, és az OS X nem látja a SATA rendszerben lévő HDD-ket csak akkor, ha AHCI módban megy a rendszer.
Szóval a lényeg, ha a RAID módba telepített rendszert AHCI módban akarom elindítani, ugyanolyan kék képernyős ujraindulás a válasz, mint amikor IDE módból AHCI módra váltunk át. A registry-ben hibába írtam át az értékeket, nem hozott semmi változást.
Tehát az IDE-AHCI-RAID átállítás megy, de visszafelé sajna nem tudom mit kellene átírni, hogy jó legyen. -
-
cigam
titán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
A problémámat megoldani megoldani szeretném, nem pedig megkerülni.
Ezért olyanokra lennék kíváncsi, hogy mi ennek a szervíznek a neve, és mi célt szolgál?
Tanulságképpen:
Kiderült hogy a NIS2011-el akad össze, pontosabban nem engedi ki a DivxPlayert a netre. Bár a programengedélyezésben automatikus státusza volt, ez kevésnek bizonyult. Át kellett álítani engedélyezettre, és máris megszünt a terhelés.Mindenkinek köszönöm a segítséget!
-
Zyelor
aktív tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Nincs vírusom.
Érdekes a jelenség: Amikor kilőttem azt az svchost.exe-t ami a magas CPU terhelést generálta a Plug And Play szolgáltatás leállása miatt kellett resetelni.
Amikor újraindulás után ismét elkezdte zabálni a procit az svchost egy érdekes hanghiba lépett fel: Ventrillot használok és a CTRL-t nyomva tartva egy hang jelzi, hogy beszélek. Ez azonban most nem működött; hangok a windowsban sem voltak.
Korábban láttam (még napokkal ez előtt), hogy a hangkártya driverje azt írja ki (ilyen alaplapra integrált HD Audio), hogy The Jack Plugged Out majd utána rögtön,hogy Plugged in. No gondoltam egyet, aztán újracsatlakoztattam a headsetem jackjét...
És Voi la nem pörgött az svchost... És azóta sem pörgött fel, pedig ment a gép bőven mióta írtam a hozzászólást...
Nem értem... és Ti?
-
chewycl
tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
bug check kód: 0x000000d1
caused by ndis.sys driverMost olvasok fórumokat, a windows reinstall sem oldja meg. a legfrissebb driver van fent a video kártyámon. Viszont annyi változást észrevettem, hogy windows élmény idexnél a ramra kevesebb pontot kaptam 0,2-vel mint amennyit a reinstall előtt szereztem. Azért is kellett újra tenni mert nem kiírta foylton hogy Windows failed to start valamilyen hardveres vagy szoftveres okból kifolyólag. Pont előtte telepítette a frissítéseket, így szoftveres hibára gyanakodtam hogy valami nem jól sikerült neki...
-
TRob1
veterán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Akkor már az újabbat, nem?
(Nekem egyébként ez van audigy-vel, és tökéletesen müxik)(#47595) hunfatal : Lehet, bocsi
. De nem azt próbálta eleve? (Illetve én úgy értettem a leírásból, hogy Live 24bithez nem jó, ez meg Audigy. De nem vitatkozom
) -
Picturemaker
őstag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
TFSi, Sub-ZeRo: Az a baj, hogy a HP oldalán csak "universal" driver van fenn (ugyanazt adja vista64-re és win7-re is). Ezt telepítve feltesz egy univerzális HP nyomtatót. Az 1200-at csatlakoztatva megjelenik a hardvervarázsló, keresi a drivert, felmegy update-re, de nem talál semmit, csak szól, hogy nincs driver ehhez a nyomtatóhoz. Az univerzális xar meg nem látja. Az 1200-on, mivel nem tesz fel meghajtót, nincs is mit állítani rajta.
-
Szajo
őstag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Akkor miért laggol jobban "minden" játék Win7 alatt? Pl Cod7 maxon fut itt is meg XPn is de XPn tudok Frapsal rögzíteni pöcc mentesen, itt meg rögzítés mellett akad.
Erre mi a magyarázat?Pontosabban én azt szerettem volna még megtudni, HOGY lehet átállítani directx9 re a játékokat, abban reménykedve, hátha így tudok FRAPS al rögzíteni.
Magával a rendszerrel nincs bajom, csak amikor játszom, de az is "türhető"
-
VGYke
addikt
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Hát erre kössetek görcsöt! Itt az én ismereteim kimúltak, de win7 guruk hátha még tudnak tippet adni. Megjavult magától!

Én max. annyit nyúltam a rendszerbe, hogy alvó állapot kezdeményezését 30percől 45-re tettem, de ennek nem kellene hogy köze legyen a nem ébred fel problémához, mert:
1. Egyéb időzítéseimnél a fontosabb adatok: HDD=soha ne kapcsoljon ki, képernyő 20perc volt.
2. Probléma akkor is előjött, ha kézzel (Start menü) küldtem aludni.
Mondjuk azt még nem próbáltam, hogy ha a beállított idő küldi aludni, mi történik, de szerintem nem kellene másként viselkedni, mint amikor kézzel indítom mindezt.Visszagondolva: akkor vettem észre a problémát, amikor elindítottam egy EsetSmartSecurity víruskergetést és otthagytam a gépet, ő meg szépen elaludt.
(Ez is megérne egy külön kérdést: miért szunnyad el a win7 víruskeresés alatt
)
Felébreszteni már csak tápkapcsolóval (vagy a házkapcsoló sokáig nyomva tartásával) tudtam, viszont ekkor jött a szokásos képernyő: "helytelenül lett leállítva, blabla," én meg itt minden esetben a win normál módú indítását választottam.
Aztán kísérleteztem párszor, üresjáratban (nem futtattam semmit, csak amit a win magától), kivártam az elalvás időt, vagy "kézzel" (Start menü) elaltattam.
Az eredmény az amiért írtam: nem ébredt fel. Win helytelen leállítása után minden esetben a win normál modú indítását választottam.
Mára, amikor tovább akartam kísérletezni, megjavult (igaz csak kézzel kezdeményezve az alvást próbáltam)Van ötletetek, javaslatotok, hogyan tudnám kideríteni mi történt? Már csak azért, hogy többet ne legyen ilyen és ne kérdezzek

-
Janika21
tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Na rögtön 3 különböző válasz

Xp-n VLC van nekem az nagyon profi. Win 7-en is van nekem csak hordozható változatban szóval ha valami nem megy ő elbánik vele. Szóval nem igazán szeretnék mást feltenni ha van egy beépített lejátszó ami mellesleg nem is olyan rossz.
Ha meg nem bír el valamivel ott van a vlc.
Csupán annyi kell hogy valami kodeket felnyomni hozzá. Hááát klite codec pack nem igazán használtam soha meg nem jókat hallottam róla Shark nem tudom micsoda

Divx esetleg ? Vagy amit a másik kollega írt ffd valami azt hiszem a stúdióban is azt használják
Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Oakley topic
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Engem nem zavar, legalább előbb értesültem róla néhány órával.

) de nem, SC2-ben sincs basszus. Csak a hangszórótesztnél sikerült eddig előhozni.
Akkor visszateszem az eggyel előbbi verziót, mert az nem csinált ilyeneket.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(Nekem egyébként ez van audigy-vel, és tökéletesen müxik)