Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
Aktív témák
-
stifi
senior tag
válasz
RootRulez
üzenetére
ok, de ez nem fog menni, kb az RC óta használom a W7-est, annyi cuccom van rajta (és munka), ami nem ér meg egy játék miatti törlést és újratelepítést sem..
itt találtam egy rövid leírást, nem hangzik rosszul, vélemény?
-
válasz
RootRulez
üzenetére
Ennyire kell a 100mbyte-os partíció
Ha előparticionálod a vinyót és létrehozol 2 elsődleges NTFS partíciót, akkor biztosan nem hozza létre. (SSD-nél más játékszabályok érvényesek, mármint ami a particionálást illeti, mert ott már számít, hogy olyan szoftvert használj, ami partícióeltolást (alignment) is lekezeli/megoldja) -
válasz
RootRulez
üzenetére
Meg lehet hogy nem működik. Vannak olyan kivezetések, amelyikek nem tudják a valós tápot adni az usb-s dolgoknak. Nekem pl. a régi házam volt úgy, hogy a kivezetésen minden pendrive, usb racket vitt, de rádugtam a g25-öt és semmi force nem volt benne, holott, a külön táp be volt dugva. Átraktam hátra, ott is kivezetésre, meg az alaplapra és olyan force volt benne, hogy a család segített tekerni a kormányt.

Kis tulzás na, de volt ilyen nálam is. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
RootRulez
üzenetére
Nálam pendriveal szórakozik(bár ezt több gépen OS függetlenül, több pendriveal, de csakis előlapi csatlakozónál), van mikor napokig hetekig kezeli rendesen, máskor meg kiírja hogy ez az eszköz gyorsabb működésre is képes, kihúzom vissza rakom, párszor egyszer csak jó lesz. USB-s mobil rack pl nem akart menni előlapin, folyamatosan észlelte hogy bedugtam, 1-2 percig jó is volt, aztán ledobta, hátulra dugva működik tökéletesen.
-
válasz
RootRulez
üzenetére
Addig én sem tudtam (én nem is néztem utána), amíg nem hoztak egy lapost, Starterrel előtelepítve. Hajtott a kíváncsiság, hogy mi történik, ha megpróbálok 3-nál több alkalmazást futtatni (kiír valami figyelmeztetést a W7, hogy nem lehet vagy mi lesz)
De aztán nem történt semmi a 4. alkalmazás után sem, és mivel eredeti, nem buherált példányról volt szó, ezért néztem utána akkor. A korábbi linkben a 6. pontban ez vagyon:
"Korlátozott az egyszerre megnyitható programok száma?
A Starter rendszerben annyi programot futtathat, amennyit a hardvere elbír. A Starter csak 2 gigabájtnyi (GB) RAM memóriát támogat, amely korlátozhatja az egyszerre megnyitható programok számát."
Steelmanus
Ööö a feladatütemezőbe (Scheduler-be)?
Nem kell semmit sem ütemezni, msconfig és/vagy services.msc kell hozzá, más nem... -
Morden24
nagyúr
válasz
RootRulez
üzenetére
Nem. Az NCQ hatásait nem valószínű, hogy otthoni környezetben bármilyen téren érzékelheted. Ettől függetlenül én amondó vagyok, ha már a lehetőség adott, és bajt nem okoz, akkor nyugodtan át lehet állítani AHCI-re. Csak ha már telepített Winről van szó, akkor be alert, mert megszívhatod.
-
RootRulez
félisten
válasz
RootRulez
üzenetére
Na most játszadoztam kicsit a BIOS-ban a Native IDE-t átállította AHCI-ra, nem bootolt (nem látta a vinyót)
Most meg átállítottam Legacy IDE-re, meglátom mi lesz, de lehet egyszerűen szar a SATA kábel?
Vagy a vinyó tápellátása? Nem tom, ötletek?Jól elbeszélgetek magamba

-
RootRulez
félisten
válasz
RootRulez
üzenetére
Megnéztem a hibanaplót és ezt írja:
Rendszer Hiba 2011-01-12 22:32:40 atapi 11: Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Ide\IdePort0.
Ez mit jelentene? A HDD-vel nincs rendben valami vagy neki való driverrel?
mod:
vele egy időben más hibabejegyzés is van:Rendszer Hiba 2011-01-12 22:28:41 Disk 11: Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Harddisk0\DR0.
majdnem ugyanaz, de mégse...
-
RootRulez
félisten
válasz
RootRulez
üzenetére
Korai volt az öröm... Most épp azt játszotta le, hogy egér mozog, de se kattintásra, se CtrlAltDel-re nem reagált... 2 perc kitartó kattogás és nyomkodás után rest volt,. Eztán nem jött be a windows, a fekete betöltő képernyőnél megakadt, ekkor még egy reset, majd harmadjára bejött.

Mi lehet akkor a gubanc, esetleg van még olyan frissítés, ami ezt okozhatja? HDD HD sentinel szerint 100/100-as...
-
RootRulez
félisten
válasz
RootRulez
üzenetére
Nos újabb a korábbitól különböző lefolyással találtam magam szemben:
Tehát Nem tudok érdemben kattintani (idáig stimmel), de kitartó kattogtatás után a képernyő elsötétedett, majd további kattogtatások hatására megállt az egér is, ezt követte a reset (Ctrl+Al+Del-re se reagált egyik periódusban sem)
Persze van hogy lehal (nem tok kattintani, de egér mozog) és pár másodperc elteltével megint megy most is ez esett meg, mikor gépeltem az a postot...
sfdrakex Eddig is így voltak már lassan fél éve és nem volt gáz.

-
Morden24
nagyúr
-
Воланд
titán
válasz
RootRulez
üzenetére
Na de ott csak letiltották az aerot, meg egy csomó csilli-villi feature-t, akkor már inkább xp sp3. Simán Windows 7 Starter a neve.
bobsys:

-
Inv1sus
addikt
válasz
RootRulez
üzenetére
Általában memóriahibázás. Túlcsordulás. Le lehet tiltani, hogy ilyenkor ne induljon újra és megtud nézni a kék képernyőt (Rendszer tulajdonságai > Speciális > Indítás és helyreállítás > Automatikus újraindításból pipát kivenni. (Én a rendszernaplóba se szoktam beleíratni, de nem lényeges)
Konkrétan nem tudok válaszolni a kérdésedre, de biztos a rendszernaplóba van

-
kenguroo
tag
válasz
RootRulez
üzenetére
Nekem is ugyanez a problémám van, nekem mondjuk laptopom van, win7 alatt "age of empires 2"-vel játszok, és ugyanezek a tüneteim vannak. Nekem folyamatosan 70%-on megy a proci, ráadásul melegszik is a lapos mint az állat, de nem tudtam még kitalálni a megoldást. Beletörődök, hogy ez egy régi játék, és túl új neki a win7.
Ráadásul hiába kapcsolom be a kompatibilitás módot, akkor is ugyanezt csinálja. Lehet hogy másik cracket kellene nézni hozzá, mert pl ami mellékelve volt azzal el sem indult. -
válasz
RootRulez
üzenetére
CCleaner
Nem kell rajta semmit sem állítani és csak a Tisztító funkcióját használni.
(Esetleg a Beállítások/Haladó/Csak a 24 óránál régebbi fájlok törlése... elől kiveheted a pipát, de azt csak akkor tedd, ha épp nem telepítgetsz progikat, mert egyes progik (általában amelyek újraindítást kérnek), a restart után nem véletlen, hogy nem takarítják ki a tempjüket)Persze ez mást is ki fog így takarítani, de azok tényleg csak szemetek szoktak lenni, böngésző esetén arra figyelj, hogy a kedvencek közé tedd be a gyakran látogatott oldalaidat, mert azt is kipucolja...
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
RootRulez
üzenetére
Amikor ilyen helyzetbe kerülök, általában beteszem az alaplaphoz/notihoz kapott CD-ét és az Eszközkezelőben rámegyek a felismeretlen cuccnál, hogy 'Driver frissítése'. Ott kitallózom az optikai meghajtót és általában a Win magától megtalálja a CD-n az eszközhöz való drivert. Ha meg nincs CD, akkor összes driver letölt, kicsomagol egy mappába és azt a mappát tallózod be Winnek driverfrissítésnél. Egy próbált sztem mindenképp megér.
Szerk.: látom nVidia chipset driver kell Neked, felmegyek az nvidia.com-ra, ott Download Drivers>nForce, majd keresem a 4-es szériát, de nincs ott
mi történt ezekkel, kitagadták? -
-
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
RootRulez
üzenetére
StarCraft az kompatibilitási módban szépen fut, Age of Empire 2-t és Jedy Academy-t valaki kipróbálhatná kompatibilitási módban, azokról nincs infóm.
Szerk.: Age of Empire 2 állítólag felpatchelve kompatibilitási és 256 színes móba rendesen fut: [link]
Jedi Academy-nek is futnia kell felpatchelve és kompatibilitási módban, openGL problémákat találtam róla neten win 7 alatt, de az csak Ati kártyával fordult elő (Catalyst miatt volt).
-
Morden24
nagyúr
válasz
RootRulez
üzenetére
Kikapcsolhatod, de nem ajánlott.
Egyébként már régen nem az XP-s rendszer van, egyáltalán nem jutsz valami hatalmas sebességtöbblethez a kikapcsolásával.
A helyzet az, hogy akkor kezd el erősen dolgozni (és ezzel lassulást okozni), amikor közeledik a fizikai memória határa. Magyarán akkor ír, amikor kell. Szerintem 12Gb ramnál sem baj, ha akkor ír, amikor kell, különben out of memory üzi meg appcrash lesz a vége
Amúgy szerintem semmivel nem kevéssé ajánlott 2Gb esetén kikapcsolni, mint 3-nál

Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 32GB RAM, 1TB SSD, jó akku számla, garancia
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Bakker már egy órája itt kattigtattam. Néha a legkézenfekvőbb dolgok esnek ki. 

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem kell semmit sem ütemezni, msconfig és/vagy services.msc kell hozzá, más nem...