Hirdetés
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Aktív témák
-
DroneZ^
őstag
Semmilyen trükkel nem lehet megoldani hogy egy meglévő telepített win7-es particio tartalmát egy az egyben átmásolom egy másik particiora, és arrol használom tovább?
(vinyócsere) -
dbius
veterán
válasz
Markusz King
üzenetére
Azt csináld meg, ami a linkemben le van írva.
-
Markusz King
tag
Én az elsőre tippelek, mert volt WIN a Linux telepítés után is. Ez az állapot tegnap állat be.
Már ezt is próbáltam, de semmi.
Boot off the Windows Vista DVD and then click Next at the first prompt.
Alternatively you could have chosen the Command Prompt option instead, and use the following command to fix the boot options only:bootrec /fixboot
Nem ragszkodom a Linuxhoz, de így legalább hozzáférek az adataimhoz.
Ez a módszer lehet megoldás?
-
dbius
veterán
válasz
Markusz King
üzenetére
Nos, akkor valami nincs rendjén, vagy megsérült a windows rendszerbetöltője, vagy a Grub nem képes helyesen konfigurálni a dolgokat.
Linux telepítése után még elindult a windows, ha a grub-ban azt választottad ki?
Egyébként ha nem használod napi szinten az Ubuntut, akkor én a helyedben helyreállítanám az MBR-t, hogy a Windows el tudjon indulni. Ezzel a módszerrel viszont utána már nem fogod tudni alapból elindítani a Linuxot, csak ha újratelepíted a Grub-ot.
Ha ez Neked megfelel és szeretnéd a Windowst mielőtt használatba venni - és ha csak egy vinyó van a gépben -, akkor: [link] Ettől egyszerűbb leírást nem találtam...
-
dbius
veterán
válasz
Markusz King
üzenetére
Egy vinyón van a két oprendszer? Egyébként nekem nem jelenik meg semmilyen kép a hozzászólásodban
-
polonic
félisten
válasz
Morden24
üzenetére
Hát kolléga! (most paraszt vótam, tom
)
Őszintén szólva, nem foglalkoztatott annyira a dolog, hogy túrjak emiatt az eseménynaplóban. Mert ezek ellenére is teljesen normálisan működik a rendszer. Ha tényleg nem lenne hang vagy net, na akkor már persze utánanéznék.
De majd ha aktuálisak megint, lehet, rászánom magam és megnézem a naplót. -
Воланд
titán
Csak halkan és nagyon off-ban linkelnék egy kérdést. [link]
Előre is köszönöm! -
Morden24
nagyúr
-
polonic
félisten
Ugyan, nincs mit.

Egyébként nálam is vannak ilyen apró malőrök. Pl néha kijelzi, hogy nem fut az audio szolgáltatás. Vagy azt is kijelzi néha, hogy nincs internet. Közben pedig kitűnően működik a rendszer. Ezek ilyen látszólagos hibák. De így szeressük.
Nem gondoltam, hogy warezolt win lenne.
(#42086) hunfatal
A régi rendszereken, mindkettő gépen, betette a történetbe az sp1-et. Vistánál is benne volt a történetben. Úgyhogy nem errefogható ez.
(#42084) Markusz King
Ahogy már írták előttem is, az easybcd win program.
-
dbius
veterán
válasz
polonic
üzenetére
Nem gond, köszönöm a válaszokat.
Szerencsére a rendszer rendesen funkcionál, csak ez a kozmetikai hiba zavar(t) egy picit. Egyébként winver szerint is sp1-es a rendszer. (ami egyébként jogtiszta, tehát semmi crack meg loader nincs a rendszeren)Biriboyka: Akkor valami szoftveresen piszkálhatta meg a beállításaidat. Nézz rá esetleg ezekre, vagy ha gondolod googlizz még: [link] [link] [link]
Markusz King: Linux alól merész vállalkozás ezt a cuccot telepíteni.
Amit meg kellene próbálnod:
1. Indítsd el az Ubuntut.
2. Ha bejelentkeztél, akkor nyiss egy terminált: ALT+F2 (billentyűkombináció lenyomásával), majd a felbukkanó ablakba írd be: "xterm" (idézőjel nélkül), vagy "gnome-terminal" (idézőjel nélkül)
3. A terminálban add ki az alábbi parancsot:sudo update-grub
Kérni fogja a jelszavad, pötyögd be (nem fogod látni, miközben gépeled a jelszavad, ne ijedj meg), majd nyomj ENTER-t.
Ez gyakorlatilag átnézi a rendszered, hogy milyen indítható operációs rendszerek vannak rajta és újraírja a rendszerbetöltő részét a GRUB-nak.
Ha lefutott a parancs, akkor indítsd újra a gépet és próbáld meg ismét elindítani a windowst. Remélhetőleg indulni fog. Ha mégsem, akkor jelezd.
-
Markusz King
tag
válasz
polonic
üzenetére
Köszönöm, ez hasznosnak tűnik, de a működését még tanulmányozom. Bár egyenlőre nem sikerült telepíteni a következő hibaüzenettel:
Archive: /home/linux/Asztal/EasyBCD 2.0.2.exe
[/home/linux/Asztal/EasyBCD 2.0.2.exe]
End-of-central-directory signature not found. Either this file is not
a zipfile, or it constitutes one disk of a multi-part archive. In the
latter case the central directory and zipfile comment will be found on
the last disk(s) of this archive.
zipinfo: cannot find zipfile directory in one of /home/linux/Asztal/EasyBCD 2.0.2.exe or
/home/linux/Asztal/EasyBCD 2.0.2.exe.zip, and cannot find /home/linux/Asztal/EasyBCD 2.0.2.exe.ZIP, period.Valakinek mond ez vmit?
Gond, gond hátán:-(((
-
BigManus
addikt
válasz
Markusz King
üzenetére
Értem... Akkor majd a Win szakik megírják a tutit

-
BigManus
addikt
válasz
Markusz King
üzenetére
Szia!
Ha jól sejtem Linux alatt kell javítani a grubot. De melyik Linux, mert ilyen, hogy 10 nincs

-
Markusz King
tag
Jó estét!
Segítséget szeretnék kérni! Elöljáróban annyit, hogy nem vagyok nagymester, csak átlagos user.
Problémám a következő.
Jelenleg két op.rendszer fut a gépen WIN 7 és Linux 10. Dual boot-os megoldásban.
Az esetek 90%ban a WIN-t használom, azaz használnám, mert - egy hirtelen áramszünet után -amikor a listából az választanám ki, hogy azt töltse be, akkor csak egy fekete képernyő bal felső sarkában villogó kurzor, mint a parancssor esetben. Ezt követően semmi.
A Linuxot hibátlanul betölti.Nem tud esetleg valaki, valami módszert, amivel reparálhatnám a WIN 7 boot-ját?
Mondjuk manuálisan, vagy akárhogyan?
Lehet dual boot-nál valahogyan a WIN csökkentett módban indítani? Ez lehetne megoldás?Próbáltam a dvd-ről, de semmi.
Kérem szépen, hogy akinek van ötlete, javaslata az segítsen. A legjobb lenne privátban.
Köszönöm előre is!
ÜDv.
M. -
Biriboyka
senior tag
-
dbius
veterán
válasz
polonic
üzenetére
Ott sem jelzi

hunfatal: Miért nem kellene megjelennie, ha egyszer sikeresen telepítette és még a sikertelen frissítéseket is listázza? Az asztali gépemen emlékezetem szerint felkerült erre a listára

Szerk: Biriboyka: Illesztőprogram frissítése? - engedd, hogy a neten keressen frissítést - Ezen kívül én is a Logi SetPoint telepítését tudnám javasolni, ha támogatja a billentyűzetedet.
-
dbius
veterán
BTW: Nekem is lenne egy kérdésem. A laptopomra sikertelen próbálkozásokat követően pár napja sikerült offline telepítő használatával felrakni az SP1-et, a frissítés végén - újraindulást és bejelentkezést követően - ki is írta, hogy sikeresen befejeződött. A rendszer jelzi is, hogy települt, de nem jelent meg a telepített frissítések listáján azóta sem

Valakinek volt hasonló tapasztalata? Vagy hogy mi okozhatja?? Igazából csak szépséghiba, mivel mint a képen is látható a rendszer érzékeli, hogy fent van, de hát akkor kérem szépen miért közösíti ki a telepített frissítések listájából?

Szerk: lemaradtak a képek:
-
Biriboyka
senior tag
Logitech Elite billentyűzetem van és valami oknál fogva nem reagál a gombokra semelyik videolejátszó sem. Eddig ment aztán hirtelen semmi. A hangerőt sem tudom már állítani a tekerővel. Program nincs hozzá így itt várom az építő ötleteket.
Köszönöm előre is.szerk: elírtam

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Sziasztok.
Valaki tudna nekem linkelni a FireWire-es SB Audigy!-hez normális driver-t (SB0090)? Az első hozzászólásban lévő link sajna halott. Ami meg a Windows Update-tel jön le, valahogy nem az igazi...
Előre is köszi.

-
Buda76
senior tag
Hello!
Win 7 fut a gépemen. Amikor csatlakozni akarok PPPOE hálózatra 651-es hibakód jelenik meg. A driverek jól működnek win szerint.
Mi lehet a probléma?
Remélem tud valaki segíteni.
Köszi! -
Morden24
nagyúr
válasz
Tappancs2001
üzenetére
Hát így blikkre csak azt tudom mondani, hogy első körben a belépülőknek kell a körmére nézni.
Én magam nem találkoztam a problémával most IE9 update-nél, de pl. az IE7 -> IE8 esetén volt egy olyan, hogy az Adobe Reader beépülője meghiúsította a telepítést, csak az eltávolítása után lehetett update-elni.Mondom, ez csak egy ötlet, de esetleg érdemes körbejárni.
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Az a gondom, hogy többszöri próbálkozásra sem tudom feltelepíteni Win 7 Pro 64 bit op. rendszer alá az Internet explorer 9 64 bit verzióját. A programok újraindítása résznél kiírja, hogy a böngésző telepítése nem sikerült. A gépen sp1, nod32 és agnitum outpost tűzfal van. A tűzfal és a vírusírtó kikapcsolt állapotában is ugyanezt a hibát írja ki a gép. Előre is köszi a segítséget.
-
alienpapa
senior tag
Köszönöm a segítséget. Remélem ezek közül már tudok választani.

-
Morden24
nagyúr
válasz
alienpapa
üzenetére
Ja, lehet, hogy valami 3rd party appal megoldható, arról gőzöm nincsen.
Állítólag a Microsoft Touch SDK-ban van ilyen funkció, szóval szoftvert lehet rá írni.Ezt a Multimouse progit, meg a Teamplayert találtam egy laza "two mouse cursors win7" bingelés után, viszont ezek elég húzós árú cuccok.
szerk.: dbius megoldásait nézd inkább, azért nem kell eladnod a vesédet

-
-
koshmar
veterán
válasz
Morden24
üzenetére
Hát én egy ilyen érdekes dologra gondoltam.
Kirakom egymás mellé a FF-ot és a Chrome-ot.
Behozom a Youtube-ot mindkettőn és kiválasztok egy videót.
Mindkettőnél ráviszem a kurzort, és elindítom őket.
Melyik hozza be gyorsabban? Egyfajta összehasonlító teszt lenne ez.
Ezt egy kurzorral nem lehet megcsinálni.Fantáziáddal semmi gond.

-
MrTwister
őstag
Sziasztok!
Szerintetek ezen az oldalon [link] ha az árlistára kattintok(xls worksheet vagy mi) miért nem tudja megnyitni a Microsoft Office Excel Viewer (Win 7 Ult. 64 Hun) ? Azt mondja : "Microsoft Excel ViewerCannot open files of this type" Hmmm.
-
alienpapa
senior tag
Meg lehet valahogy oldani azt, h két egérkurzor legyen win7 alatt és mind a kettőt külön egér vezérelje egy időben?

-
Morden24
nagyúr
Na kérdezek én is. Nem tud valaki valami jó kis cselt arra, hogy az IE9-ben az about:tabs oldalra rögzítsünk honlapot, és ne a statok alapján népesítse be a mezőket?
Az egész böngésző remek lett, nem is értem, hogy ezt a dolgot miért nem csinálták meg, pedig nagyon jó lenne (tudom, szokásos szöveg, meg rám nem is jellemző, de Operában meg Safariban is jóideje benne van ez a fícsör, igazán bepakolhatták volna
)... -
yodee_
őstag
szeva!
az lenne a kérdésem, hogy meg lehet e oldani valahogyan, hogy a win7 helyreállító lemezt pendrive-ra készíteni. nagyon hasznos lenne számomra, amikor netbookokkal dolgozom.
köszönöm
-
Wal123
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni!
Lehet, hogy volt már szó róla, de nem olvastam végig a hozzászólásokat.
Windows 7 home premium 64 bit os van a gépemen. Eredeti. Eddig rendben működött minden. Most azonban az utolsó két frissítést nem hajlandó feltelepíteni. A hibakód alapján a NET keretrendszerben van a hiba. Azt letöröltem, majd újra telepítettem, de továbbra sem tudja a frissítést telepíteni. Utoljára az SP1-et rendesen telepítette.
Szerintetek mit tudok tenni? -
vegyszer
addikt
Szervusztok!
A feladat a következő:
A jelenlegi AMD Athlon X4 620 procival, és 785-ös csipszettel szerelt lapom váltom.
Az új áldozat az Asrock E350M1 ez fusionos lapja.
A kérdés: mit kell tennem annak érdekében, hogy az átköltözés a lehető legkevesebb fájdalommal járjon?XP esetén volt olyan alkalmazás,ami a migrálást segítette elő...
Ilyen van itt is?Köszi!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Szerintem úgy értette hogy nem eredeti, sima x86 os, ami azt jelenti hogy bár nem boltban vette de rendes msdnes iso -t rakott fel, tehát ugyan olyan mint egy eredeti nincs buherálva. Tehát a sima szó jelenti hogy nem buherált az x86 ost meg csak írta hogy tudjuk milyen.
-
válasz
Beeerka
üzenetére
Ez a két dolog hogy jön össze? Az hogy nem eredeti, meg x86-os két külön dolog.
Ha nem erkó, nincs miről beszélni szerintem... Szerez egy normális telepítőt nézzd meg azzal és ha ott is csinálja, akkor hardver hiba lesz. Ha nem, akkor egy progi beakasztja, bár ilyen gépet ha megakaszt, az elég gáz. Szóval szoftver, vagy op rendszer a ludas...(#42019) feka007:Oktató oldalt én nem nagyon tudok, de a régebbi feladatokat megtalálod biztos, leszeded és leülsz, majd gyakorlod. De ez hogy jön a win7-hez? Van azonnali kérdések topik is.
-
feka007
veterán
Hi, Office 2003-hoz tudnátok mondani vmi jó oktatóoldalt? Májusban érettségizek infóból, és bele kéne húznom, mert még elég hiányos vagyok Frontpage, Access, Powerpoint ügyileg. Szóval lényeg, hogy középszintű érettségire lehessen az alapján készülni.
Előre is köszönöm.
-
Beeerka
aktív tag
Sziasztok!
Néha megáll a Win7-em, ilyenkor semmit nem tölt, nem csinál semmit kb. 30mp-ig, utána minden megy tovább. Mitől lehet ez? Gép az adatlapomon, 6 napos rendszer Win7 x86.
Üdv, beeerka -
koshmar
veterán
válasz
Morden24
üzenetére
Háááát, valahogy sejtettem, hogy bitang proci van benne.
Valami Core i5-re tippeltem, vagy Core i7-re, és bejött.
Elég érdekesen meg van csavarva az a billzet.

Comfort Kanyar...
De biztos nem ok nélkül, főleg, ha kényelmes is.
Nekem spec. lehetne nyugodtan USB-s, 4 van a gépen (az egyik mondjuk eSata), abból állandó szinten csak 1 foglalt.
Meg a BlueTooth ugye pluszban meríti a gépet.
Bár ez sem lenne baj, a gép 0-24 hálózatról megy.
Hány forintért adták oda?
hunfatal:
Eszerint amit én akarok rögzíteni, az kellően rendszer közeli ahhoz, hogy ne engedje. -
Morden24
nagyúr
válasz
koshmar
üzenetére
Ilyen - (pontosabban nem 1640-es, hanem 1647-es).
Keményebb gépelésmaratonokra nem a noti billentyűit használom, hanem egy ilyen cuccost, blútyúkos (tehát nem foglal usb-portot a gépen), és konkrétan nem találtam még kényelmesebb klaviatúrát, pedig mind arra, mind az egérre kegyetlen hepciás vagyok...

-
koshmar
veterán
válasz
Morden24
üzenetére
Dell-eket én is néztem, miután megvettem a HP-t.

Vostro 3700 nagyon tetszett, főleg a 17,3-as kijelző miatt. És persze num.bill.
Sose használom, de akkor is kell. Így egész a klaviatyúra.
Pont ezért nem tetszett a 3500-ös, azon nincs.Esetleg még az Inspiron 1564-es tetszett, de kiderült, hogy borzasztóan melegszik, szóval ennyi.
Neked milyen típusú van? -
koshmar
veterán
válasz
Morden24
üzenetére
Mindegy. Jó helyen van az ott.

Legfeljebb berakom a Start menübe. Esetleg.Az akku a gépem legnagyobb gyenge pontja, max. fényerővel, telj. cent. profilon 70 perc és puff.
Bár állítólag a telj. cent. profil teljesen felesleges, csak annyit csinál, hogy az órajelet nem engedi lejjebb venni.
Inkább a kiegyensúlyozottat szokták ajánlani.És az enyém is HP.

Semmi pénzért nem vennék mást. -
Morden24
nagyúr
válasz
koshmar
üzenetére
Tedd be a retkes internet shortcutját a startup folderbe, és akkor elindul magától

Akkutelep mérésre: Hát az azért van, mert a használatod nem konstans, és nyilván nem ugyanannyi kraft van az akksidban, ha 100%-ra pörgetett magokkal éppen renderelsz Premiere-ben, vagy ha kvázi idle-ben ide írsz egy kommentet

Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(vinyócsere)

)

)

)