Hirdetés
- iPhone topik
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Apple iPhone 11 - népalma
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
Aktív témák
-
S. Szabi
őstag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Az üres
Nem írtam pontosan szerintem, nekem úgy kell, hogy meglegyen a játékstatisztika, és ezért valószínű magát a játékot kellene átmásolni...
Szerintem az lesz, hogy mindent, amit találtam a pasziánszal kapcsolatban, megfogom, leviszem haveromhoz, aztán megnézzük, hogy ha ott felírjuk ezekkel azokat, jó lesz-e
Így derül csak ki biztosra

-
S. Szabi
őstag
Sziasztok!
Hol találom a Windowson belül a pasziánsz mentéseit, mivel lassan újra kéne rakni a gépet, és nagyon fontos lenne, ha meglenne a mentése!
Itt lehet esetleg? -> c:\Users\Wasteland\AppData\Local\Microsoft Games\Solitaire\
Ezek a fájlok vannak itt: SolitaireSettings.xml, SolitaireSettings.bak, windowprefs.xml, windowprefs.bak
-
Воланд
titán
válasz
Psychonaut
üzenetére
Söralátét.

Morden24: Lájftájmot a cellák véges írhatósága miatt nem fogsz kapni.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Köztünk legyen szólva, ennyi pénzért annyira értelmetlennek tartom ezt, hogy előbb ennék meg 1500 dollárt negyeddolárosokban, minthogy így kib_sszam

Ennyi lóvéért 3 év varranti. Hát elvárnám a lájftájmot... -
d-boy
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Én sem értem miért... A lényeg, hogy most megy.

Lehet mivel a 32-bites egy "használt" rendszer valami kis program kavar be neki a csatlakozásnál. -
d-boy
senior tag
persze.
közben megoldódott.
Ha a 64-bit es rendszeren csináltam a csoportot akkor a 32-bites nem tudott csatlakozni.
Most kiléptem és a 32 bitesen csináltam meg a csoportot és a 64-es simán csatlakozott
-
pete_21
addikt
Sziasztok!
Egy gyors kérdés: ismerős hogy partícionálja a 320 Gb-os winyóját, mennyit adjon a Windowsnak, hogy elég legyen? Teljesen átlagfelhasználó, nem hiszem, hogy sok program lenne fent.
Én 60 Gb-ot mondtam neki, hogy az biztos elég, és akkor még tud arra a partícióra szemetelni is... Vagy nem lesz ez túl sok?
Köszi -
d-boy
senior tag
Sziasztok, kérlek Titeket segítsetek

Frissen telepítettem a gépemre egy win7 64bit enterprise-t.
A tesóm gépén egy 32bit-es ultimate win7 fut. Mindkettőnk gépe egy router mögött csücsül 100mbit-es belső hálón.
Az én gépemen létrehoztam egy otthoni csoportot, de a másiik gépről nem tudok csatlakozni hozzá. Mikor az kéri a jelszót (amit helyesen írok be), tölt egy picit és kiírja buborékban, hogy a számítógép nem tud csatlakozni a csoporthoz
Mi lehet a baj?
-
Gordiann
őstag
Sziasztok!
Asztali ikonok változásai nem jelennek meg egyből, csak ha megnyomom, hogy jobbgomb---)frissítés.
Tehát pl. ha létrehozok egy új mappát, nem jelenik meg, csak miután frissítettem az asztalt.Mi állíthatódhatott el a rendszerben, hogy ezt csinálja?
Köszike
-
Morden24
nagyúr
válasz
RaZroX
üzenetére
Rábasztál.
Az ilyesmikhez (legjobb tudomásom szerint) kiadtak anno patch-eket (pl. Starcraft), és upgrade-elték a hálózati részét a játéknak.
Legjobb tudomásom szerint XP/2003 óta nem támogatott ez a protokoll. -
RaZroX
addikt
Üdv! Segítséget szeretnék kérni! LAN-on szeretnénk Red Alert2-zni de az még IPX protokollt használ. Hogyan tudok windows7-re ipx-et varázsolni ?
fontos lenne! -
BogyóBP
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
FElszoktam tenni a chipset drivert csak mint mondottam, nem frissit minden drivert, holott akármelyik driver kereső program elavultnak látja az emliett rendszerezközök illesztőit, szóval akkor most nemtudom, vagy az ms lőtt öngolt vagy az intel telepitőkészlet nem jól van megirva. Azért furcsálom mert nem tudom mi értelme hónapról honapra új illesztőt kiadni ha csak 1 db drivert( SM buszvezérlő) frissit..

-
Morden24
nagyúr
válasz
@matthew@
üzenetére
Control Panel -> Clock, language and region -> change keyboards or other input methods -> change keyboards... -> add
Vagy ha van language bar (én nem használom), akkor ugyanez, csak gyorsabban

Neked javaslom a használatát, mivel így könnyen válthatsz a kiosztások között (az előbb említett ablak "language bar" fülén lehet bekapcsolni, ha már úgyis ott vagy). -
Steelmanus
addikt
Allandoan kapok egy ilyen hibajelzest idezem
134 Time-Service
Az NTP-ügyfél nem tudott manuális társat beállítani időforrásként, mert DNS-névfeloldási hiba történt a következőn: ''. Az NTP-ügyfél 3473457 percen belül újra fog próbálkozni, utána pedig kétszer olyan hosszú időt állít be az újrapróbálkozások között. A hiba a következő volt: A kért név érvényes, de nem található a kért típusú adat. (0x80072AFC)
A WU igy van beallitva:
Ugy sejtem itt kellene atallitani az opciokat, jol gondolom?
Manualisan frissul azt elfelejtettem megirni. -
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem mivel spanyolul tanulok a suliban és néha kell írkálnom a gépen spanyolul is h a spanyolban van egy olyan karakter ami az n és fölötte egy kis hullám ~ --> kb. ilyen és ezt milyen bill kombinációval lehet elővarázsolni? -
Morden24
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ízlések és pofonok, az egész media player dolog olyan, mint a böngésző: egyéni preferencia, de főként egyéni szimpátia kérdése.
Végeredményben egy darab 3rd party terméket így is, úgy is fel kell raknod, szóval szinte mindegy. -
Morden24
nagyúr
válasz
BogyóBP
üzenetére
Próbálkozz VLC-vel.
De amúgy még mindig nem válaszoltál arra, hogy miért nem jó, ha felpakolod az Intel oldalán lévő chipset 4 family drivereket.Egyébként nekem a WMP + Shark007 Codec Pack mindent visz, tökéletesen, és tekintve, hogy gyári dvd-n és BR-en kívül csak pár sorozatot nézek, azt viszont mkv-ban, végülis releváns lehet a dolog

-
BogyóBP
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
És a WMP mindent visz?
gondolom a windows media playerre gondolsz. Én is azt raknám be a KMplayernél de van MKV videóm is és marha lassú a beletekerés illetve néha a kép lemarad a hangtól és ilyesmi ha beletekerek EVR nél. A gomnak tök jó az EVR je de az meg nagyon maszek lejátszó. -
WonderCSabo
félisten
válasz
hardtechno92
üzenetére
-
hardtechno92
tag
Sziasztok. Win 7 mellé feltettem Xp-t. Win 7 boot eltűnt, de visszacsináltam, most xp boot nincs. Választani sem lehet, tudom h előbb xp-t kell tenni, aztán win7, de most S.O.S. be kellett az xp. Volt is partíció xal ráküldtem. Régen találtam 1 parancsot, amivel lehet állítani, hogy a bootkor választhassak a 2 oprendszer közül, valaki nem tudja mi ez a parancs?

-
hoffman_
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

-
-
Morden24
nagyúr
válasz
BogyóBP
üzenetére
Ki lehet, de még mindig nem értem, hogy miért tennéd...?
Amúgy ha rámész az adott eszközre, uninstallt választasz és bejelölöd, hogy törölje is permanensen a drivereket, akkor ugyanott vagy, mintha sosem lett volna... mondjuk chipset drivereknél én ezzel nem szórakoznék.
Nem értelek, hogy miért nem rakod fel az intel oldaláról származó cuccokat? Megjegyezném, ha valamit az intel bigyója nem ír felül, az lehet, hogy valóban nem is újabb.Milyen lejátszót használsz?
-
Morden24
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Tudtommal nincs.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Példának okáért a WMR9 es eljárást hoznám fel, pl tiszta pixel az egész. Aztán sztem ránézésre akadozva, és lassabban fut, életlenebbnek is tűnik mint az előző oprendszereken. Asztali pc-m van. Viszonylag erős
Vistán tök jó minden de sztem a 7 et összecsapták kicsit e tekintetben. Nemlehet valahogy a gyári drivereket kigyomlálni a telepítőből? -
WonderCSabo
félisten
Üdv!
Van arra lehetőség, h. megvédjek egy restore pointot, azaz soha ne törölje ki a Win azt, és mindig vissza tudjam arra állítani?
-
Morden24
nagyúr
válasz
BogyóBP
üzenetére
Itt az intel izéje, de asszem van valami autmata eljárás is a honlapon keresztül, aminek keretében felismeri és megaszondja, mi kell neked (nekem működött a notimon, bár nekem Series 5-ös csipszet van benne.
Videolejátszásnál megkérdezhetem, hogy mit, mivel és egyébként milyen gépen akarsz lejátszani, illetve mit jelent a "simább" kifejezés? Akadozik a playback, or what?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ja, amúgy nézd majd meg, hogy mit linkeltél érdekességként

-
BogyóBP
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Igazándiból azért gondoltam erre mert a Vistán (ugye gyakorlatilag egyforma alap a win7 el, sokkal simább a videólejátszás és gördélkenyebben is fut mint a windows 7). Az feltudja pakolni ezeket a drivereket mivel alapban nincs ilyesmi a rendszerben, ebből gondoltam hogy esetleg ha megtudnám ezeket frissíteni, elérném a várt hatást.

-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. A minap áttértem vissza Windows Vistáról Windows 7 re, és azt tapasztaltam hogy a Chipset drivert egyszerüen nemképes a windows 7 rendesen feltenni. Nem frissiti a processzor kezelő és a pci express root port drivereit sem, az USB ket sem. Valami hangyaszösszenetet feltesz magának ami igazából kemény 1db driver, lövésem sincs mi. Kiprobáltam már több féle chipset drivert de mindig a 2006 os illesztőt használja a rendszer. Mit lehet tenni? Integráljam a telepítőbe?

-
Morden24
nagyúr
válasz
Medvelászló
üzenetére
LINKELNI???

Egyébként sok játékban van egy beépített billentyűkombináció, amivel lehet képet lopni belőle (a PrntScr nem mindig műxik, bár van, amikor arra varrják rá), ennek utána lehet nézni a kezelőgombok beállításánál, vagy a manual-ban. Egyébként meg Fraps.(#33640) polonic: Akkor te is jó ember vagy

-
Воланд
titán
válasz
Medvelászló
üzenetére
Képlopásra Fraps. Mit szeretnél linkelni?

-
Medvelászló
senior tag
Valaki segítene milyen progival tudnék képet lopni játékokból és hogyan+hogyan kell linkelni a win7-tel??
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm szépen újfent
Mi lenne velem Nélküled 
-
válasz
hoffman_
üzenetére
SHA1 - Secure Hash Algorithm 1 bővebben
A fenti dolog csak érdekesség, amit tenned kell, hogy pl Total Commander-ben ráállsz a W7 ISO-ra, majd Fájl menü/CRC ellenőrzés (SFV formában)
Ha itt simán OK-t nyomsz, akkor létrejön egy SFV kiterjesztésű fájl, ami a CRC kódot tartalmazza. Ha a korábbi ablaknál bepipálod a SHA1-et, akkor meg egy SHA kiterjesztésű fájl jön létre, amin belül ott a SHA1 kód.
Mind a CRC, mind SHA1 kódot így már összehasonlíthatod a neten megadottal.
Ha nem egyeznek, akkor az nem eredeti/érintetlen W7 ISO... -
hoffman_
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a válaszod, itt vannak előttem, csak azt nem tudom, hogy mi a kapcsolat a hash és sha1 - iso/crc között. Elég laikus vagyok, nem tudom, hogy hogyan tovább az összevetéssel

-
kpal
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a választ és Morden24-nak is
!Jelenleg a 258.69-es driver van fent nekem de állítok a színeken hátha segít vagy másik drivert próbálok.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

Én úgy voltam vele, hogy az első szerethető Windows volt, ami valamennyire túlmutatott a funkcionális OS-alapképességeken. Az XP-t kifejezetten rühelltem, mert szerintem a világtörténelemben nem volt annyira ocsmány szín- és formavilág, mint a Luna (a Royale valamit segített, a Zune már kifejezetten jó volt, de a béna '80-as évek műanyag gyerekjátéka-feeling megmaradt mindig).A Vistánál állkopp volt, mondjuk azt hozzáteszem, hogy több ismerősöm vett pusztán azért Vistát, mert nálam meglátták, és annyira megtetszett nekik a külseje (mondjuk szerintem ez inkább annak az érdeme, hogy a nyakunkon rohadt 5 évig az XP Hasbro-témája
). -
-
Morden24
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Gondolom egyedül leszek vele, de én szerettem a WinME-t. Nekem sokkal jobb emlékeim vannak róla, mint a 98-ról

-
Nem úgy értettem, hogy rossz drivert töltöttél le, csak egy másik driver másképp kezelheti a kártyát, esetleg beépített profilok is vannak benne, ami az xp-s driverben esetleg nincs...
Ez a kártya (ha minden igaz) DX 10-et támogatja, XP alatt ezt nem tudtad kihasználni, az Aero viszont igen...
Aerot egyszerű kikapcsolni, asztalon jobb egér/Személyre szabás/listában az egyszerű és kontrasztos témákon belül, válaszd a Windows 7 egyszerű megjelenítést (vagy Klasszikus Windows, bár ilyenkor legjobban talán egy Windows Millennium-ra emlékeztet engem...
)Ha nem használsz már XP-t, akkor miért nem állítod át a CRT monitor színbeállításait (vagy a vga kariét)?
-
kpal
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A megfelelőt töltöttem le és a kártyám is támogatja szerintem 8800gt. Valahogy megváltozott az egész színvilága. Ezt a Aero-t hol tudom kikapcsolni ?
-
-
Chris78
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszi

-
kpal
nagyúr
Az mitöl van hogy most Win xp után a Win7 képe sokkal erősebb vagy is irritálja a szemem ,égeti ? Monitor 19"-os CRT és semmit nem állítottam a NV driverben ugyan így használtam XP alatt is .
-
válasz
Chris78
üzenetére
Egy program, amit (alapvetően/többek közt) VGA karik drivereinek eltávolítására találtak ki: Driver Sweeper
-
Morden24
nagyúr
válasz
Chris78
üzenetére
Az egészen biztos, hogy NEM dx11 kompatibilis, mivel a 4xxx széria dx10.1-et tud, de ez tökmindegy.
Szerintem driver sweeperrel törölj minden ati cuccot, és telepítsd újra a drivert. Egyébként a drivert az amd honlapjáról szedted le, a legfrissebbet, Win7 32bitest, tehát ezt?
-
Chris78
aktív tag
eszközkezelö irja. "A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot. Az eszközillesztő sérült vagy hiányzik. (Kód: 39)"
-
Chris78
aktív tag
Lehet hogy az ATI4830 nem dx11 kompatibilis?
Most elinditottam win 7-el és az eszközkezelö 4800-as szériának látja a kártyát.
Catalyst Control Center sem akar elindulni. -
Chris78
aktív tag
A win update javasol egy ATI4800 szériához való illesztöprogramot de azt "ismeretlen hiba" miatt nem tudja telepiteni
-
Chris78
aktív tag
A win sima 32 bites verzio
-
Chris78
aktív tag
Sziasztok.
Win 7-et telepitettem de a Hd4830-as vidkártyámat nem tudom vele összehozni.
Letöltöttem a win7 -hez való drivert de hiába telepitem fel sem a win sem a dxdiag nem látja a kártyát. Valaki tud segiteni? -
-
-
sentinel
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Fire,
kösz! Nekem meg céges kliensekre kell lefejlesztenem KIOSK (butított win) környeztetet. Az operátor csak azt tudja elindítani amit kell használian a melójához. Mást nem!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
XPSP3 már kész. Most jön majd a Win7!
Amúgy az egész telepítés full automatikus, Isolinuxal bootolok be, ott megadom a Hostnevet, Admin jelszót változóba, és azzal települ fel és feltesz mindent, AUTOIT-el kattingatva ami nem megy parancsosorból
Persze a dvd-n vannak diagnosztika programok is.Más:
Win7 klónozáshoz mit javasoltok? Itt is át kell csapni a SID-et mint XPnél?
Amúgy kipróbáltam ezeket:
Ghost 8.0 -> nem jó!
Ghost 11.0 -> jól klónozott le Win7et!Köszi
-
Steelmanus
addikt
válasz
polonic
üzenetére
Az igaz hogy vagy feleve neztem utoljara tesztet, de nem is az Avira-t akartam lehuzni, hanem csak kontrollnak ajanlottam biztos ami biztos.
Azert tunt fel, mert Fire/SOUL/CD profi, vagyis a szam.tech a szakmaja es abbol is él, igy arra gondoltam hogy ellenorzes nelkul nem ajanl olyan programot ami kart okoz masoknak a gepen.
De vegulis Ő adta meg a valaszt is erre a kerdesre. (#33605) Fire/SOUL/CD -
hoffman_
nagyúr
Még mindig kellene az a kis segítség
Tehát 64 bites(vagy ez mindegy?) W7 Professional hash-ét szeretném csekkolni. Már megvan a letöltött OS eredménye, de nem tudom, hogy mihez hasonlítsam, valaki? 
-
válasz
bnándi
üzenetére
Küld el az Avira-nbak fals-ra: [link]
Okoschka #33604
Hát laptopot a nagyinak, amiben van optikai meghajtó...
sentinel #33596
Az Nlite az XP-hez, a Vlite Vista-hoz való(bár bizonyos dolgokhoz W7 esetén is jó)
Ez az RT Seven Lite, ha úgy tetszik ezen korábbi programok W7-hez való megfelelője.
Igen, lehet vele herélni rendesen, de csak okosan, tudd, hogy mit szedsz ki, mert ha utána valami gebasz lesz a herélt W7 telepítését követően, azt szinte biztosan magadnak köszönheted...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én magam ezeket a progikat nem herélgetésre használtam/használom, hanem tipikusan hordozható gépekhez gyártok le olyan telepítőt, ami az adott típushoz való, nem csak a W7 települ, hanem minden szükséges driver is, így nincs szükség utólag telepíteni semmit.
(Sound/VGA/Modem/LAN/WIFI, stb stb) -
Okoschka
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Mostmár biztosan win függővé váltam.
Redmond tanácsa: szórjam a pénzt,
vegyek külső DVD olvasót a netbook és az új oprendszer mellé.
A tietek meg az, hogy műtsem hasba magam, bár nem vagyok orvos.Meg kellett tanulnom az 'élettant, az anatómiát', stb...
DE
sikerült átszenvedni Win7-et USB kulcsra, hogy végre installálhassak.
Mi lett volna, ha ezt a nagymaminak kell csinálni? (Hisz övé a netbook)
Köszönet a továbbképzésért
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok. Nagy problémával állok szembe, és nagyon idegesít, szeretnék segítséget kérni tőletek.
Microsoft Windows 7 et használok (x64 ultimate).
Mozilla (v3.6) Böngészővel, és szokásom mentegetni képeket is az oldalról, programokról, kártyákról....
Olyan problémával találkoztam, hogy lementettem egy képet amit átneveztem (HD 5850 - Mem.) és hát... valami windows fálj kiterjesztésbe alakult... Utána még egyszer lementettem képbe... és az jó lett... viszont ezt a windows fálj kiterjesztést nem tudom módosítani, se törölni... semmi...
kint ficánkol 6 ilyen fálj az asztalon még áthelyezni se engedi, se átnevezni mert kiírja hogy (Nincs ez a fálj fent a számítógépen)
Kérdés a következő, hogy tudom úgy törölni ezeket a fáljokat az asztalról hogy ne keljen új felhasználó fiókot csinálnom a windowson belül!?!
Nagyon fontos lenne!
-
polonic
félisten
válasz
Steelmanus
üzenetére
Ez közel sem így van. Régen (jó régen) volt az avira nagy fals gyár. Most már egyaltálán nem igaz. Nézd meg az av-comparatives tesztjeit. Nagyon közel van az elsőkhöz. A felismerése meg az egyik legjobb.
(#33601) RMZ250
Fogalmam sincs, hogy miért tűnnek el neked. Nem tudok mást mondani, mert én a windowsosat használom. Nem teszek fel más minialkalmazást. Google tud ebben segíteni.
Aktív témák
- Autós topik
- iPhone topik
- Totális káosz a gyártók 12V-2x6 tápkonnektorhoz való hozzáállása
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Ingatlanos topic!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Most èrkezett pár darab RX ès RTX 8gb vga-k! Számlás garanciás! Kamatmentes rèszletre is!
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mi lenne velem Nélküled
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)