Hirdetés
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- CES 2026: Cserélhető akkumulátoros Bluetooth fejhallgatót mutat be a Fender
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Jövő héten mutatkozik be a OnePlus új szériája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Színes AirPods prototípusok bukkantak fel
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
Aktív témák
-
Tosee
őstag
válasz
rita7107
üzenetére
Igazából ezt több minden kiválthatja:
- rossz kábel
- esetlegesen a táp rossz hdd csatlakozója
- hdd haldoklása
- stb...Szóval akkor most ott tartasz, hogy ha bekötöd a 2. hdd-t akkor nem indul a rendszer? Vagy ha talán még is elindulna mikor be van kötve, akkor a hdd sentinel segítségével smart értékeket megnézni!
-
rita7107
aktív tag
Igen
Úgy indult a windows hogy read error üsse le a control+alt+del gombokat.
Na itt jött a probléma először.
Utána angolul írta ki hogy próbálja indítani a javítást vagy normál indítás.
Persze bármelyiket választottam újra indult a rendszer.
Most, hogy nincs rajta a 2.sz. hdd nem jelentkezik a hiba.
Amikor rajta volt 5mp-ként írta a hiba jelenséget az eseménynaplóba, de csak ma
jelentkezett a probléma.
Visszanéztem az eseménynaplót és 2 napja fut a hiba rajta.
Igaz a win7-et 3 napja telepítettm. 1 napig jó volt aztán jöttek a hibák sorban -
€uro
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm!
Megnézem, hogy van-e ilyen benne, és ha igen, akkor hogyan is tudom használni...
-
Nem windows alól kell megoldani, hanem a gép indulásakor a BIOS segítségével. Ahány alaplap gyártó, annyi fantázia névvel illeti ezt a funkciót, de az a közös bennük, hogy általában a gép indulásakor valamelyik funkcióbillentyűvel elő lehet varázsolni a BIOS frissítés lehetőséget, ahol akár egy pendrive-ról is frissítheted a BIOS-t.
Manapság már minden alaplapnak van ilyen szolgáltatása, nem kell külön segédprogram egy BIOS frissítéséhez.
Az alaplapod kis könyvében le vagyon írva általában ennek a frissítésnek a menete...Az első kérdésem, milyen alaplapod van?
(pontos típust kéretik megadni) -
€uro
őstag
Sziasztok!
Alaplap BIOS-t szeretnék frissíteni, de az új verzió azt írja ki, hogy 64 bites Windows- alól nem futtatható a frissítés.
Akkor mégis hogyan frissítsem? Régebben úgy emlékszem, hogy volt egy Win95-ös lemezem, amiről tudtam úgy boot-olni, hogy utána parancsikonom volt, és elértem a meghajtóimat is. XP telepítő lemezről tudok így boot-olni? Egyáltalán utána látná a rendszer az NTFS meghajtóimat?
Hogy szokták csinálni ezeket a BIOS frissítéseket?
-
rita7107
aktív tag
Sziasztok
Lehet nem win7 kérdés, de itt is felteszem hátha kapok választ
Az alábbi hiba üzenet jelenik meg a win7 eseménynaplójában:
"Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn:\Device\Ide\IdePort3Alaplap hiba, vagy driver hiba, és telepítsem újra a win7-et?
-
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Ja hogy az "Az azt hol tudom engedélyezni?" kérdést nekem szántad?

Legközelebb írd oda a nevem, mert ha most nem mondod én bizony nem gondoltam volna, hogy az a kérdés nekem szólt....
Ezek szerint akkor nincs IPv6, meggyőződtél róla?

Ha igen, akkor asztalon jobb egér a Hálózatok ikonon/tulajdonságok/bal oldalt adapterbeállítások módosítása/jobb egér a hálókarin/tulajdonságok/többi a képen (legyen bepipálva)/okézd le és gép újraindít! Ez fontos!
Remélhetőleg ennyi is elég lesz az "üdvösséghez"...
-
Tosee
őstag
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Az azt hol tudom engedélyezni?
mit is?
Ha a nod32 network protection-ra gondolsz, akkor az amon -> setup (vagy settings) nem tudom pontosan nem használom...
De egyébként ezt kikapcsolni kellene nem engedélyezni!
Viszont ha nem csak kikapcsolod a nod-ot, hanem teljesen bezárod, akkor kiderítheted, hogy az kavar-e be! Már csak azért is, mert ennyi beállítás után működnie kéne! -
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Feltételezem, a kérdésfelvetéskor említett "otthoni kapcsolaton", otthoni csoportot érted. Ha ez így van, akkor annak IPv6 kell, engedélyezve kell lennie.
Futtass egy parancssort, add ki a ipconfig /all parancsot, a megjelenő listában keresd meg a hálókártyádat és ellenőrizd, hogy van-e IPv6 címe (Kapcsolati szintű IPv6 cím)Ha nincs neki, akkor engedélyezni kell, mert addig az otthoni csoport nem fog menni...
(Természetesen a másik gépen is ellenőrizd le) -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Killerlaca
üzenetére
Nézd meg a verzió számát a mostanidnak és pontosan olyat keress 64 bitesben, és ha lehet ne buherált kacatot, super extreme editiont meg ilyesmiket fel ne tegyél.
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Már írtam a napokban, hogy kaptam egy laptopot amin 32bites win7 van és erre kellene nekem 64bit-es. Windows 7 Home premium a neve ami rajta van en szedtem le egy ilyet 64bit-es verzióban de hiába írom be neki a laptop alján levő product key-t nem fogadja el.
Tudna nekem segíteni hogyan is keressek olyat ami kell nekem?Előre is köszönöm
Üdv
Laci -
Tosee
őstag
válasz
matthew95(2)
üzenetére
NOD32 AMON (Realtime Filesystem Protection) modul beállításai közt kapcsold ki a hálózati meghajtók ellenőrzését...
-
Tosee
őstag
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Tűzfalat / vírusirtót kikapcsoltad vagy ki is léptél belőle?
Milyen védelem van feltelepítve? -
Tosee
őstag
válasz
matthew95(2)
üzenetére
IP ütközés nincs...
Van megosztott tartalom a gépeken?
Hogyan csináltad a megosztást?
Jobb klikk a mappán -> tulajdonságok -> megosztás fül -> speciális megosztás
Mappa megosztása elé pipa, engedélyeknél mindenki számára beállítod szükség szerint, majd OK.ez csak mellékesen: Norton Internet Security nincs telepítve valamelyik gépre?
-
Tosee
őstag
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Létezhet! De akkor megbénulna a hálózat, és hibaüzenetet is kapnál, hogy IP-cím ütközés van a hálózaton...
kiderítheted: start -> kereső sávba futtatás -> cmd -> ipconfig /all
ipv4 cím... -
Tosee
őstag
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Próbáld meg intézőbe beírni a másik gép ip címét...
\\192.168.1.100 (vagy éppen ami) így?Tűzfalakat kikapcsoltad ideiglenesen?
Hálózati és megosztási központban a hálózat típusa otthoni-ra van állítva?
Hálózatfelderítés be van kapcsolva? -
matthew95(2)
senior tag
Routeren keresztül, gépnév nem tartalmaz ékezetes karaktert, dhcp. Látja egymást a 2 gép, de nem tudunk egymás között adatot megosztani. 3 gép van a hálozatban a másik kettő leátja egymást és tudnak adatot is megosztani, én viszont csak az egyiket látom és adatot se tudunk megosztani.
-
Tosee
őstag
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Miután beállítottad újraindítottad a gépeket?
routeren keresztül kapcsolódnak a gépek vagy csak simán utp-vel kötötted össze?
pingelni tudod az egyik gépről a másikat?
Gépnév nem tartalmaz ékezetes karaktert?
Fix ip-k vagy dhcp osztja?Intézőbe beírva?:
\\gép ip-címe -
matthew95(2)
senior tag
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Közben látom ítrtak. THX:
-
Tosee
őstag
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Üdv!
Próbáld meg ezt (mindkét gépen):
Hálózati és megosztási központ -> adapterbeállítások módosítása -> helyi kapcsolat tulajdonságok:
TCP/IP (4-es verzió) -> tulajdonságok -> speciális -> wins fül -> NetBIOS beállítások
NetBios engedélyezése a TCP/IP felett!Vírusirtót (főleg internet security) és egyéb védelmi szoftvereket kapcsold ki ez-időre!
-
matthew95(2)
senior tag
Helló! Lenne egy olyan problémám, hogy otthoni kapcsolatot akaurnk csinálni(mindkét gép windows 7-es), megcsináljuk a leírás szerint, de ezt a hibakódot kapjuk: 0x80070035
Mi lehet a probléma? -
lsc
nagyúr
válasz
halasiwillyk
üzenetére
Nálam amikor elmegy akkor indul újra, ha kivételesen jó akkor sehol sincs gond.
-
-
törölt tag
helló Mindenki !
Kérdés:
-hogyan lehet lebeszélni a win7-et arról, hogy minden olyan hordozható usb eszközt leakarjon formatálni, amit eredetileg nem ő formázott meg.
Már nagyon unom, hogy akárhányszor feldugok valamit , azonnal pánikol ...ötlete valakinek??
-
lsc
nagyúr
Nos ez a stanby hiba továbbra is fennáll, tehát ha a monitort leküldi stanby-ba a win restartol. Esetleg valaki hasonló gonddal és főleg megoldással ?
-
Dot
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Adminként is ugyan ez a hibaüzenet. Igen ugyan azon winchesteren van /ugyan azon partición/.
Van még 1 winchester a gépbe, de őt nem szeretném belekeverni a dologba. Ő csak backup.
-
Neil Watts
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

Amugy talatam egy ilyen kinezetu kartyat occoe'
Jo ez nekem?
Ha erdekelnek egyeb reszletek akkor PM, nem akarom szetoffolni a topikot. -
-
Dot
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
Neil Watts
üzenetére
Igen értelek, de akkor a bóótba' kérd a Platinumot belőle, 3 lehetőség
1. Nem is tudják miről beszélsz (az a bóót' felejtős)
2. Tudják, de mégsem azt kapod(minek hozzanak másikat, mikor ott a raktáron a sima ZS)
3. Tudják miről beszélsz, de bosszantja őket, hogy a vevő miért válogat ennyire, ezért Platinum helyett Titaniumot fogsz kapni(igaz azt pl a lábadba), mert a másodállásban erőemelő eladó eltöri a csontjaid(az ilyen "apró" technikai részletek őt csak bosszantják).
UI: Elnézést minden szakképzett és normális szervizestől...

-
Neil Watts
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Boltban
Aha ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mukievil
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Oké! Köszönöm a teljes körü választ!!!
APRO:
Hát igen , főleg egy 400k-s laptopnál, lehet megelégelem ha még sokat szenvedek vele, aztán kiverem a balhét valahol!
-
válasz
Neil Watts
üzenetére
Pedig ott van a jobb szélén, egy jó halom "tüsi" formájában (SPDIF_IO)
Csak pont ez a típus legyen(a képen a Platinum látható, meg szerintem az általad adott képen is), illetve kérdezz rá a boltban.
polonic

-
válasz
mukievil
üzenetére
Nem feltétlenül, ha egy eredeti HP OEM telepítővel próbálkozol(amit javasoltak is)
Az OA változat a gázos, mert az előaktivált OEM változat, ami abban nyilvánul meg, hogy telepítéskor nem kér kulcsot és ahogy feltelepült(mindenféle netkapcsolat, meg aktiválás elindítása nélkül) aktiválva is van egyből. A serialt azért adják hozzá, mert ha megváltozik a hardverkonfiguráció a kütyüben(pl HDD-t cserélsz stb), akkor már be fogja kérni egy esetleges újratelepítéskor a serialt.
Az OA telepítőket viszont nem az MS, hanem a laptop forgalmazója "állítja elő", ezért lehet csak tőlük beszerezni, és nem ingyen... -
apro
senior tag
hali
Nos itt a fényes bizonyíték arra ,hogy itthon(elég sok géppel) ilyen " gagyi" eredeti recovery-s Wint. árusítanak az előre telepített laptopokon,sajna már nem az első amit halottam,sőt már szembesültem ilyen dologgal.Nem lenne szabad engedélyezni.hogy előre tell. win.-ekkel adjanak el gépeket.
Ennyi pénzekért (amiről én. beszélek (220000ft)-ért már járna tell.DVD-hozzá.Ez lenne tisztességesebb nem?Akkor megoldódnának ezek a fent említett gondok. -
mukievil
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezt nem teljesen értem 100 százalékig! De ezt leforditva annyit tesz hogy megszivtam ugye ?

-
-
bobsys
veterán
válasz
halasiwillyk
üzenetére
Esetleg vasarold meg (25 000 kemeny forint), mert ezek a nem eredeti dolgok mar csak igy mukodnek.
-
mukievil
tag
-
mukievil
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
HUu
kösz a gyors válaszokat
!Rég volt már rajta az eredeti win, igy nem emlékszem!
Egyébként acer 8940g, leírás szerint home premium, de most is az van fenn nálam, de nem fogadja el a kodot! Esetleg angol magyar verzio számíthat ? -
bobsys
veterán
válasz
mukievil
üzenetére
Olyan nincs, hogy a gyarto magyarorszagi uzlete elkuld ugyanis nekik kell biztositani a tamogatast a windowshoz is. Ha tonkrement a vinyo es garanciaban csereltek akkor tessek verni az asztalt, hogy kered ra a windowst. Telepitsek fel ra, vuduzzak meg vagy akarmi de legyen rajta.
Valoszinu, hogy Windows 7 Home Premium volt rajta. Abbol is a 32 bites. -
válasz
mukievil
üzenetére
Nincs rajt, hogy milyen W7? Hmm, ez érdekes.
Akkor áruld el, milyen a gép pontos típusa? Íg talán kideríthető, hogy milyen W7-el szállítják. Amúgy milyen W7-el próbálkoztál, remélhetőleg nem Ultimate vagy Pro-val...
Csak azért, mert a standard árkategóriás laptopok esetén Home Premium-al szokták előtelepíteni a kütyüket... -
Laccoss
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szerintem neki az kell, hogy az a serial melyik win verzióhoz jó. Nah hát annak is ott kell lennie

-
-
mukievil
tag
Sziasztok!
Azt honnan tudom meg hogy az eredeti windows 7em kodja, melyik verziohoz van ?? Telepítő dvd-t nem kaptam meg, a gyártó(magyar szerviz) meg aztmondja, hogy elbasztam, amiért nem csináltam biztonsági mentést amikor megkaptam a gépem! Angol levelet meg nemtudok irni, a rendes gyártonak!
-
psg5
veterán
Köszi az infokat mindenkitől. Úgy látom nem egyedi a "fehérikonos" betöltés

Mondjuk nem okoz gondot és annyira nem zavaró, de az adatbázis újraépítést kipróbálom.
Egyénként voltmár, hogy szűz gépnél max 5 ikonnal is csinálta. De az tény, hogy a legtöbb esetben átalakított .exe ikonok,melyek parancsikonként lettek kiküldve az intézőből az asztalra és nem pl. telepedéskor generáltak.
Azonban a tálcán lévők is néha feérrőlváltanak. (ie,outlook,bsplayer...)
Köszönöm a válaszokat! -
bobsys
veterán
válasz
halasiwillyk
üzenetére
Elso olvasasra ez gondolom egy nem eredeti verzio.
BIOSban memory remap funkciot allitsd at es nezd meg mi valtozik. -
halasiwillyk
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondal küzdök már egy jó ideje hogy a Win7-em nem engedi használni az összes fizikai memóriámat. (x64)
Friss win esetén minden rendben van, megy a 4GB de pár nap elteltével már csak 3,12GB használható most pedig (3napos win) már csak 3,03GB.
Az élményindex is hibásan működik, mivel lepontozza a memóriáimat 5,9-re, amikor a friss win7 még 7,6 pontot adott.
Nem tudom eldönteni hogy a win update-hez van-e köze, vagy valami programhoz amit használok.
Valaki járt már így?
-
Dot
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ah, így már jó!
Köszönöm szépen!legalábbis azt írta, hogy success.
de a W7 bootol, nem tudom kiválasztani az xp-t -
-
Dot
őstag
válasz
Laccoss
üzenetére
1,2,3-as pont pipa. 4-nél a következőt kapom mikor a W7 parancssorába írom a parancsot:
Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.C:\Windows\system32>bcdedit /create {ntldr} -d "Windows XP x64 Pro"
The create command specified is not valid.
Run "bcdedit /?" for command line assistance.
The parameter is incorrect.C:\Windows\system32>
minthogyha nem lenne /create paraméter
-
Morden24
nagyúr
Ilyenkor újratölti, vagy újraépíti az ikon database-t. Ez elég sokminden miatt lehet, pl. hülyén települt program miatt, egyedi ikon pack miatt, stb. Megpróbálhatod azt is, hogy törlöd a régi adatbázist, akkor épít egy újat magának, és így lehet elmúlik a piszkálódás.
-
psg5
veterán
win 7 betöltésekor az asztali ikonok egy másodpercre fehérré válnak és utána visszatérnek rendes alakjukhoz.
Miért? -
Morden24
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
Én inkább vennék Xonart, és akár cserélnék IC-t, mint hogy egy régi szar Creativeval vacakoljak, aminek a support színvonala egyébként is kritikán aluli.
-
Laccoss
addikt
1. Rakjuk be a meghajtóba a Windows 7 telepítőlemezét, vagy csatolják be a virtuális meghajtóba a képfájlját.
2. Indítsunk a régebbi operációs rendszeren alatt egy parancsssort: Winjel + R majd cmd szó beütése után OK gomb
3. Írjuk be a parancssorba az alábbi szöveget:X:\boot\ bootsect.exe /nt60 all
ahol X a Windows 7 telepítő lemezét tartalmazó meghajtó betűjele
4. Miután újraindítottad a gépet, látnod kell a Windows 7 boot menüjét. Hogy visszaállítsd a boot menübe a régebbi operációs rendszer indítási opcióját, nyiss meg egy rendszergazdai szintű parancssori ablakot, és írd be az alábbi szöveget:
bcdedit /create {ntldr} –d “Menü elnevezése jön ide pl. Windows XP Professional”
A fenti leírás elvégzése után már mindegyik rendszer választható lesz a boot során.
-
válasz
Neil Watts
üzenetére
Ha még raksz hozzá egy picit, akkor ne SE-t vegyél, hanem valami normálisat, audigy 1-et, vagy 2-őt. Hardveraprón van még belőle és elég jó árban.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
Sziasztok!
Azt a Creative karit en sem vennem meg semmi penzert. Igaza van (#35209) TRob1 topiklakonak pl itt egy Vateras link ha jol licitalsz akkor nagyon jo aron hozza lehet jutni remek karihoz. Nezd meg a kepeket is.
-
TRob1
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Csak mindenképp nézz utána hogy van-e rajta az a bizonyos spdif out tüske. Én azért vettem olcsón egy használt audigy 1est, mert azon tudtam hogy van tutira. (és azt beszélik jobbak is mint ezek az se-k) Nálam is 5.1et hajt. Asusból meg azért dícsérik őket rendesen, kivéve az alább linkelt cikkben vesézett, úgymond butított darabot. Én abból egy dx-en gondolkodtam, és végül döntöttem úgy hogy nem kell annyiért (mert nem lesz annyival jobb, bárki bármit is mond), inkább használtan egy audigy potom pénzért.

-
Neil Watts
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Ha veszek mondjuk egy kulonallo pci-os hangkartyat (ahogy TRob1) is tette, akkor milyet kene, ami mukodiik is minden funkciojat tekintve? (a Creative-okról eszmeletlen hogy miket olvasni. :/) Az ASUS sem jobb... KATT
Ez szerintetek jo lenne? Most egy stereo hangfalszettet hajtana meg, de kesobb 5.1-es hangfalszettet kene neki.
es bocsi az offert
-
Neil Watts
veterán
válasz
Steelmanus
üzenetére
Na ezt meg kiprobalom, de sok remenyt nem fuzok hozza mar.

-
Dot
őstag
Hali!
W7 x64 mellé fel akartam rakni XP-t. Mivel tudtam, hogy nem lesz könnyű ezért utána néztem. Sajna nem elég alaposan. Amit találtam progit /EasyBCD/ nem fut x64 es XP-n.
Ráadásul a W7 telepítőjével nem tudom kijavítani, hogy a W7 induljon el /nem talál hibát/.
Kérnék valakitől egy boot.ini fájlt illetve hova, és pontosan mit írjak bele?
A W7 ugyan ezen a winchersteren van az alap Windows könyvtárban. /ha kérhetem 5sec-ig várjon míg automatikusan kiválasztja a W7-et/
jelenlegi:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINXP
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINXP="Windows XP Professional x64 Edition" /noexecute=optin /fastdetectElőre is köszönöm a segítséget!
-
Steelmanus
addikt
-
válasz
Steelmanus
üzenetére
Sajnos nem tudok ilyen lehetőségről. Ha parancssorból is paraméterezném az előtöltést, akkor is csak delayed-auto kapcsoló létezik, ennek idejének "beállítására" nem tudok egyéb switch-t...
Lehet, hogy valami registry buherával kivitelezhető, de ezt tényleg nem tudom...
Aktív témák
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(pontos típust kéretik megadni)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

!