Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Távozik az Apple vezérigazgatója
Aktív témák
-
r-chee
őstag
Jó estét Uraim!

Olyan gondom volna, hogy valami oknál fogva elállítódott a rendszerben a fájltársítás, pontosabban szólva, a .reg fájlokat valamiért az Adobe Reader akarta megnyittani, így pl. nem tudom egy amúgy eredeti programomhoz kapott .reg fájlt hozzáadni a rendszerleíró adatbázishoz. Túrtam netet, de csak egy olyan, félig használható ötletet találtam, amivel - registry bejegyzést módosítva - el tudtam érni, hogy ne akarja az Adobe Reader megnyitogatni a .reg fájlokat, viszont még mindig kérdi a Win7, hogy milyen programmal akarom megnyittani, tehát válasszak a telepítettek közül. Hogyan lehetne visszacsinálni, hogy simán csak hozzáadódjanak a .reg fájlok adatai a registry-hez??Előre is köszi.
üdv.
-
dni
őstag
Sziasztok!
Mit lehet akkor tennei ha az alábbi hibaüzenetet kapom egy hw driver intalljánál? (Win 7 32bit hun prof)
Az eszköz illesztő varázsló nem támogatja az adott nyelvet.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
McKane
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
egy másik topicban Balinov fórumtárs valami indexelésről írt..
" esetleg varj meg mig befejezi az indexelest. "
akkor most hagyjam itt egy fél órára a gépet?
XP-hez képest nagyon ott van a szeren ez a rendszer
-
@matthew@
őstag
Előző hsz-em sztornó, beállítottam egy másik témát majd megint azt ami volt és megjavult!
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
feltettem egy progit (eredeti telepítő cd-s) és amikor végeztem, frissítést szedtem le hozzá megváltozott a win7-em betűmérete/stílusa, azt nemtudoja vki h milyen betűtípust használ alapból és ezt hol lehet visszaállítani? Lehet h ennek a proginak ehhez semmi köze, de érdekes ez a dolog...
PLS help! -
kissdl
csendes tag
válasz
Biriboyka
üzenetére
Próbáld meg a lenti leírás alapján (ezt máshol már leírtam...):
Ha az USB-eszköz deaktiválását jelző ikon nem látható a jobb alsó sarokban, elvileg akkor is kihúzható a készülék. Az USB ugyanis támogatja a hot-plug technológiát, azaz a készülékek üzem közbeni csatlakoztatását és eltávolítását.
Az eszköz eltávolítható ikon elsősorban arról gondoskodik, hogy ne károsodjanak a külső adattárolók, ha adattovábbítás közben távolítjuk el a készüléket.
Biztonsági okokból kapcsoljuk ki manuálisan az eszközt a Start menü => Futtatás parancssorában kiadott következő paranccsal:
rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll.
Az OK és a Befejezés megnyomása és a kívánt készülék kiválasztása után megjelenik az eltávolítást engedélyező ikon. -
dim dim
tag
Üdv!
Bár teljesen OT a felvetés, de mindenhol az lenne: van egy oldal ahol kizárólag online nézhető videók vannak fenn.
A szokásos programok, amelyekkel az ilyen oldalakról le lehet tölteni a videókat offline nézésre, mind csődöt mondtak (youtube downloader, firefox cache viewer, orbit grab+ és még kismillió másik hasonszőrű).
Tud vki használható megoldást? Vagy marad a real time screen capture?
Az oldal: onlineakademia.hu és ott az egyes tanfolyamok pl. Flash és ott bármelyik video.Köszönöm a tippet!
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy ki lehet-e kapcsolni azt, hogy a windows indulásakor automatikusan induló programokra ne kérdezzen rá minden induláskor. Meg lehet oldani, hogy az engedélyem nélkül is elinduljanak? Előre is köszi. -
polonic
félisten
Egy kérdés!
Szervizben volt a gépem. Ott előcsalogatták a rendszergazda fiókot. Hogy tudnám én visszacsalogatni az odújába? -
cigam
titán
-
válasz
polonic
üzenetére
Remélem, ha windows 8 egyszer kész lesz, akkor újra átfogják variálni a témákat és nem ilyen lesz mint az xp, vista vagy a 7-é.
Bár ahogy az office-t nézem, ott is vissza rakták a "file" menüt mert a sok agyon iskolázott nem találta benne, pedig ott volta windows jel.
Szóval a következő windowsban újra benne lesz az xp téma, pont ezért, mert sok xp téma függő, majd rinyál megint, hogy hogy nézki, meg, meg mennyi erőforrást zabál stb. 
Ez csak egy gondolat volt.
-
Biriboyka
senior tag
Nem birom leválasztani a külső hardvereket, mivel nincs meg az óra meletti ikonja és nem is akarja azt kitenni. Így sajna az utolsó beolvasásá marad benne és amikor másik vinyót csatolok hozzá kívülről, akkor az előző könyvtárai vannak benne. Mit lehet ez ellen tenni?
-
polonic
félisten
válasz
MomoSinX
üzenetére
Sokkal jobb hogy száműzték belőle a hülye xp kinézetet, fölösleges beletenni ilyet. Ez sokkal jobb, használhatóbb és mellesleg szebb is.
Azt meg nem értem, hogy minek kéne a vram a desktopnál? Nyugodj meg, ha játékot indítasz akkor az erőforrások maximálisan a játék rendelkezésére fognak állni. -
bobsys
veterán
Na rajottem a magyarazatra. A truecryptel meghajto titkositasa illetve irasa olvasasa altalad tortenik a backup pedig a system user neveben fut. Probald meg, hogy a titkositott meghajton megosztasz egy konyvtarat, majd ezt a megosztott konyvtarat meghajtokent felcsatolod es erre a felcsatolt meghajtora csinalod a backupot.
Vagy nem is kell felcsatolni eleg ha megadod az unc patht. -
MomoSinX
aktív tag
Van mód arra hogy beállítsam hogy a win7 kinézete ne zabáljon le 1 csomó vidikari memóriát? Most eléggé leegyszerűsítettem az aerot, kivetem az átlátszóságot is meg minden. Vagy ennél jobban már nemlehet? 1 beépített XP téma igazán kerülhetett volna bele, de nem beletették az ősrégi dizájnt..
-
McKane
senior tag
sziasztok
eddig XP-t használtam a notebookon,ma azonban felraktam a frissen vett win7-et.
a 120-as meghajtót még régebben az XP telepítésekor, kb 1 éve, 2 részre osztottam 30/90 GB arányban. a kisebben van a win7. de nem látom a másik partíciót!! azon vannak a fontos dolgaim..
Hogyan lehet megoldani hogy lássam a másik partíciót??? mert most csak a kicsit,amin a 7 van,látom 30Gb értékben. -
cigam
titán
A biztonsági mentéssel lenne egy kis problémám.
Amikor "mezei" USB drive-ot dugok rá, azt ki lehet választani cél meghajtónak. Viszont ha egy truecrypt-el titkosított meghajtót mountolok fel, az nem lehet kiválasztani. Miért? -
GD
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
super flexible file syncronizer (shareware)
kb sync-hez egy mercedes kategória -
WonderCSabo
félisten
Ah, ez a Synctoy buta és lassú.

-
Morden24
nagyúr
A Skydrive biztosan 25 giga, a Mesh rezerváció 5. Viszont gondolom ez azt szabályozza, hogy mennyit tárolhatsz Mesh-el a felhőben, nem azt, hogy mennyit kommunikáltathatsz az eszközök között.
Legalábbis csak ezt tudom elképzelni.A szinkron természetesen a felhőn keresztül történik, igen.
-
TRob1
veterán
Akkor ez a felhő még mindig nem tisztult ki nekem. Ugye kiderült (mint írtam is) hogy 5gb a skydrive, viszont én kb 26gb-ot szinkronizálok összessen a 2 gép között, és nincs is az eszközöknél kijelölve a skydrive, csak a 2 sz.gép. Azért ez az egész szinkronizélés mégis a felhőn keresztül történik?
-
G.F.
aktív tag
Viszonylag frissen telepített Win7Pro-m van. A gondom az, hogy 3- 4-5 bekapcsolás után (tehát rendszertelenül)mindig van egy olyan hiba, hogy addig eljut a gép, hogy "A windows indítása" ám ott már nem jönnek a szines gömbök, hogy logóvá álljanak össze. Ilyenkor általában reset, és akkor elindul. Próbáltam már újraindítás után a javítást választani, nem is egyszer, de nem talál hibát. Előtte Enterprise volt fenn, ott semmi ilyen hiba nem jött elő, pedig ott saját indítási képernyő, meg ilyesmik voltak.
Hogyan lehetne kideríteni a hiba okát?
Válaszaitokat és segítségeiteket előre is köszuönöm. -
TRob1
veterán
Köszi mindenkinek a válaszokat. Még egy kérdés: milyen hátrányai vannak (ha egyáltalán vannak), ha a felhőn keresztül szinkronizálok?
Gorneck23: Nem

-
Morden24
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nem mondtam, hogy a Mesh jobb vagy ugyanazt tudja, mint a Synctoy. Azt mondtam, hogy ha valakinek megfelel a Mesh, akkor tök felesleges a Synctoy

-
Gorneck
legenda
-
-
-
TRob1
veterán
válasz
bobsys
üzenetére
A mesh se feltétlen felhőbe, mert ha jól fudom ott csak 5GB a tárhely (illetve nem biztos hogy jól értelmezem ezt az egész felhő dolgot), és én pl. többekközött a 23GB-os pictures mappámat is szinkronizálom asztali és lapos között 1-2 más dolog mellett. Persze lehet hogy tévedek.

Az igaz amit írtam hogy automatán nem tud szinkronizálni a SyncToy (mert Mesh tud)? -
bobsys
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Synctoy, talan alapbol benne is van a windows 7ben.
-
zsoltrs
tag
Sziasztok.
Nekem olyan problémám lenne, hogy :
Rámegyek a Leállítás fülre, szépen kijelentkezik, meg megjelenik kék háttérrel a leállítás.
Utána a monitor kikapcsol(narancssárgára vált), de a gép zúg tovább. Az nem kapcsol ki.
Újra lett rakva 2 hete, addig jó volt, most kínlódik. Csak úgy kapcsol ki, ha hosszan nyomom a be/kikapcsoló gombot.Mi lehet a probléma?
Köszi
-
WonderCSabo
félisten
Azt vhogy el tudom érni, h. 2 mappát szinkronizáljon automatikusan a win7? (a két mappa a hálózat 2 külön gépén van)
-
Lakers
tag
win 7 profom van (msdnaa), de nem akarom tele szemetelni a gépet.. minden kis apró fejlesztő cuccal, hajlamos a suli miatt felgyűlni a sok kis nyavajás... A windows XP mode-al az a nagy bajom, hogy bizonyos programok mint az oracle sql developer például nem fut rajta, hiába kattintok rá semmi sem történik, nem egy ilyen progi van sajnos...
-
VINIKOR
senior tag
Eszembe jutott valami változtatás a Live Movi Makerrel kapcsolatban. Szerintetek van értelme írni a Microsoftnak? Ha igen akkor hova? Erről a levélről lenne szó magyarul és angolul is:
Tisztelt Microsoft!
A legutóbbi windows frissítéssel megújult a Live Movie Maker. Ezután Full HD-ben is lehet menteni a Slider Show-t. Hadd kérdezzem, hogy nem lehetne megoldani, hogy a fénykép mozgásának kezdő és végpontját kézzel is be lehessen állítani, ne csak mozgás sablonok legyenek a Pásztázás és zoomolás menüben?
-
pzstm
titán
válasz
bobsys
üzenetére
Így is van!
további infók ITT
Erre azért érdemes lehet figyelni:
"Some connections to Hotmail won’t be available if you turn on HTTPS, including:* Outlook Hotmail Connector
* Windows Live Mail
* The Windows Live application for Windows Mobile (version 6.5 and earlier) and Symbian" -
bobsys
veterán
Hotmailben matol titkosithato a teljese forgalom, nemcsak a bejelentkezes.
-
énvagyokAdam
tag
válasz
Turion
üzenetére
Hali!
Egyből két megoldást is mondanék.
A kicsit gányabb: ha a parancsfájlt, vagy egy arra hivatkozó batch fájlt elhelyezel a windows mappában (hagyományos bat esetén 8.3-as fájlnevek kellenek szóval pl: "program files" = "progra~1").
Másik megoldás ha megnyitod a "System Properties"-t azon belül az "Advenced" fül, ott alul "Environment Variables" gomb és a "System variables" között a "PATH" mezőhöz hozzáadod az új elérési utakat. -
Turion
csendes tag
Sziasztok!
Igazából nem tudom, jó helyre írom-e, de itt prohardveren azért sok a tapasztalt felhasználó, meg hát ez egy Windows 7 topik, szóval:
Több unixos progi windowsra portolt változatát is használom (tar, bzip2, gzip, csak hogy párat említsek) ami rendben is van, csak el szeretném érni azt, hogy ha egy parancssort megnyitok, akkor parancsként hivatkozhassak az adott programra, akárcsak mondjuk egy linuxos terminálban.
példa:
bzip2 -k -9 C:\Users\Turion\Desktop\doksi.pdf
Ugye ez az asztalomon található doksi.pdf-et csomagolja be bz2-vel, megtartva az eredeti fájlt és a legjobb tömörítést alkalmazva. Ez szép és jó lenne, csakhogy parancsként nem hivatkozhatok a programra, mert a rendszer nem ismeri fel. Így minden alkalommal, telepítési mappa kiböngész, shift-jobb katt az adott mappában, parancssort nyitok a mappába és így lehet dolgozni vele, de bárhogy is nézzük, ez minden, csak nem kényelmes. Szóval szeretném, ha a rendszer parancsként felismerné az adott programot. Elég sokat keresgéltem google-ben, de eredménytelenül.Az oprendszerem Windows 7 x64 - lehet, hogy 64-biten valami beállítás kell hozzá, ezt nem tudom.
Ha valaki segít, azt előre megköszönöm!
-
polonic
félisten
Jóvanna, nem olvastam én el ezt a vackot ott.

Egyébként meg kilőttem ezt a valamit és indul minden. Csak a black ops-ot telepítettem most. Ez elindult. A mai napon egy flash frissítés történt, akkor volt még egy mse 2 legújabb béta, winupdate, ezelőtt pár nappal meg egy legfrissebb realtek audio driver. Nem hiszem, hogy ezekhez tartozna. Hogy ez mihez tartozhat, azt nem tudom. Idegesít, hogy mi a jó francnak telepedik oda ez az istentudja milyen védelmi hülyeség, ami úgy nem ér semmit, ahogy a többi. -
pzstm
titán
válasz
polonic
üzenetére
"Nalpeiron Licensing Service. Background service task which is an integral part of Nalpeiron's copy protection software (software which enables other software manufacturers to protect their products from illegal copying)."
"Unless you know for certain which product that you installed is dependent on this service, leave alone or you may disable the product that came with it. If, on the other hand, you know you definitely no longer use the product which came with this copy protection software, or you uninstalled it, then disable this service by changing its Startup Mode to Disabled on the Services tab.This service normally uses 10Mb of memory."
-
Morden24
nagyúr
válasz
polonic
üzenetére
Négyszáznégy.
Nem látom pont a közepét, pedig már 200%-os nagyításnál jártam
NLSSRv32.exe?
Néztem a Nalpeiron honlapját, de nincsen anyag arról, hogy miben vannak benne. Ez egy kopi proteksön cucc, gondolom mint a Táges meg a többi hasonszőrű szar. Ha lekaparod, gyorsan rá fogsz jönni, hogy mi rakta fel, mert nem fog többé elindulni

-
Lakers
tag
Sziasztok!
Fentlévő Windows7 mellé feltelepíthető Windows XP? Mindehol csak azt olvasom, hogy az csak akkor lehetséges, ha előtte van fent az XP és aztán a Win7...
-
Morden24
nagyúr
Igen, illetve most már a WP7-es telókat is

A minősítés viszont érdekes... iPhone okán felraktam az iTunes-t is, és a minősítéseim (amik a Zune-ban történtek) megmaradtak ott is.
MKV-t, FLAC-et valóban nem játszik, de losslessnek ott a WMA, és azt ráadásul egyéb eszközök (usb-s autórádiók, lejátszók stb.) is ismerik, szerintem nagyobb arányban, mint a FLAC-et.
Videolejátszóként és képnézőként meg még rengeteget kell fejlődnie, alapban podcast-ok megtekintésére meg gyűjtögetésére lett kitalálva, nem WMP-helyettesítőnek, de nem lepődnék meg, ha nem is olyan sokára (mondjuk a Win8-ra) az lenne belőle.(#32411) pzstm: Nyilván nem kell bemutatkoznom, miszerint általában komázom a Microsoft termékeket (
), de a Zune az egyik olyan termékük (részemről Outlook a másik), amire úgy gondolok, hogy jóval ergonómikusabb, mint BÁRMI, ami a kategóriájában van (itt elsősorban az iTunes-ra gondolok, és azért szerintem nem kis szó lefejelni ilyenben az Apple-t) 
-
Dave™
nagyúr
válasz
Morden24
üzenetére
Van pár baj azért vele, bár nekem is nagyon bejön a felülete. Sajnos csak Zune mp3 lejátszót tud syncelni, ellentétben pl. a WMP-vel. A minősítés sem túl jó, mert beolvasni be tudja a 4-5 csillagos számokat, de ha Zune-ban minősítesz, az nem lesz rendszer szinten mentve. Sajnos. Az meg nagy kár, hogy nem lehet vele testre szabni a kezdő képernyőt, nem játszik mkv-t (ha jól rémlik flacet sem). Remélem most a WP7 terjedésével felkapottabb lesz, és kicsit felfejlesztik.
-
Psychonaut
veterán
-
Psychonaut
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ezt próbáld meg.
-
dellfanboy
őstag
szerintetek mi lehet a probléma nálam? adott a laptopom+win7 frissen telepítve és a mozilla-nak meg e merevlemezeimnek ilyen képe van:
[link]
ami csak vizuálisan zavar (nagyon), mert idáig rendesen mukodik minden.
Aktív témák
Hirdetés
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- OnePlus Open 512GB Voyager Black Karcmentes állapot 16GB RAM 6 hónap garancia
- 27% - BeQuiet! Pure Loop 2 FX 360mm Vízhűtés!
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL (ELKELT)
- GAMER PC! Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 750w Gold / BeszámítOK !
- Honor X6 /4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amint kijelenkezem már megint átállítja a betűtípust. Eléggé zavaró a helyzet mert már megszoktam a régit és az új betűtípusnál van amit nehezen lehet kiolvasni.

Bár ahogy az office-t nézem, ott is vissza rakták a "file" menüt mert a sok agyon iskolázott nem találta benne, pedig ott volta windows jel.