Hirdetés
- Yettel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
Aktív témák
-
Lenry
félisten
válasz
Szabikaa20
üzenetére
egyrészt: a Windows nem egészen úgy megy, hogy csak úgy kipróbáljuk, és gondolom nem akar hirtelen 60ezeret kiadni egy Ultimate licence-re, kipróbálni...
másrészt: van halvány lövésed az egyes verziók közti különbségről? mert ha volna, akkor tudnád, hogy az égvilágon semmit nem oldana meg az Ultimate-re való váltás
-
Szabikaa20
őstag
válasz
fenergie84
üzenetére
Mi lenne ha kiprobalnad a Win7 Ultimate-et....Lehet azzal mashogyan viselkedne.
-
VS461
tag
Sziasztok!
Láttatok már olyat, hogy W7 x64 alvó állapotból felkeltéskor ledobja az egyik SATA vinyót? Még az USB-s cuccok kihúzásakori hangot is lejátssza. Asszem, másodjára esik meg egy-két héten belül. Nem tudom újra "láttatni vele" (nyilván), ezért restart. Az alvó állapotot sem értem, minek feküdt bele, amikor ment a uTorrent, és máskor nem szokott ilyet csinálni hasonló kondíciók alatt.
Előre is köszi a segítséget!
-
fenergie84
addikt
-
_BM_
senior tag
válasz
fenergie84
üzenetére
"próbáltam több Ati driverrel is"
És megjelentek az eszközkezelőben??
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de a driver telepítése után próbálj frissíteni az eszközkezelőben, és a c-re települt progi megfelelő mappájára mutatni. -
fenergie84
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
még nem biztos, h megoldódott...csak eddig még nem fagyott...
meglesem még egyszer a biost
mód: ki is kapcsoltam, EIST néven volt feltüntetve, most már csak várnom kell, hogy használtak-e a módosítások...

-
válasz
fenergie84
üzenetére
Hali!
Ez olyan, mint az AMd-nél a Power Now vagy Cool 'N' Quiet, csak intelnél ezt speedstep vagy EIST néven is "fut"...
De ha olybá tűnik, hogy megoldódott a problémád, akkor már lényegtelen...Fire.
-
Daffni2
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Már nem fagy?
-
válasz
fenergie84
üzenetére
Hali!
Újabb vagy régebbi drivert is próbáltál? Amit még megtehetsz, hogy a BIOS-ban kilövöd a Speedstep-et...
Fire.
-
Daffni2
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Próbáld meg a biosban lévő energiagazdálkodási fukció kikapcsolását. C1E funkció.
-
fenergie84
addikt
Kérnék egy kis segítséget, mert már megőrülök!!!

A gépem az adatlapomon. A héten vettem egy ati 5770 karit, így már crossfireX-el nyomnám, de mióta bent van a gépben azóta Kernel-power 41 hibával megfagy a gép, és semmit nem lehet csinálni vele, csak kikapcsolni és újra indítani.
Kipróbáltam minden lehetséges dolgot, visszaállítottam a tuningot alap beállításokra, biost frissítettem, adtam plusz feszt MCH-nak (alaplap északi híd)....de sajnos semmi...
nem tudom mit kellene tennem.
egyébként win7 home premium 64bit van fent és a +kari berakása előtt semmi problémám nem volt.
a memóriák tesztelve, semmi bajuk, minőségi erős tápom van, a vezetéketek leellenőriztem, nincsenek lecsúszva és mindig ugyan azzal a hibával fagy a gép...
valami ötlet? -
Hali!
Ha meg esetleg az nem segít (vagy nincs olyan beállítás a BIOS-odban), amit _BM_ javasolt, akkor nem lehet, hogy mozgatva lett a gép, akár csak arrébb rakva? Ha igen, akkor kikapcsolt gép mellett
mozgasd meg (szed ki a ramokat, majd ugyanabba a slotba tedd vissza) a ram modulokat, lehet hogy csak nem érintkezik az egyik...Fire.
-
8GB RAM-ból 3.5GB-ot használ az OS. Vkinek vmi tipp? 64bites Win7 term.
-
virkir
veterán
Egy próbát még megér szerintem ha kipróbálod ezt is.
Nekem ezzel még mindent sikerült elérnem. -
Finwe
őstag
Csökkentett módban sem lehet sehogyan hozzáférni

A linuxos dolgot még holnap megpróbálom, köszi a segítségedet
"Eleve mi értelme adminként használni a gépet n+1 probléma van belőle. Pl. user-ként nem tudtad volna idepakolni azt a könyvtárat." - tudom, tudom, tudom...
Finwe
-
fap333
aktív tag
Üdvözlet!
Lenne egy olya kérdésem, hogy azt hogyan lehet megcsinálni, hogy a Start gombnál ne az "utoljára megnyitott programok" jelenjenek meg, hanem kapásból a "minden proram"?
Ha a Start menü tulajdonságainál kikapcsolom a legutóbb megnyitott programok tárolását, akkor ugyan nem menti, de akkor is rá kell kattintani a "minden programra" és csak akkor fogja mutatni. Ezt az egy kattintást szeretném megspórolni.
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv:
Peti -
cigam
titán
válasz
bobsys
üzenetére
Nem sérült. Mondom az ilyen betübetüszámszám könyvtárat hagy maga után vmelyik frissítés. (Kedves MS programozók elfelejtették del parancs használatát)
Szóval ha máshogy nem megy csökkentett módban lépj be rendszergazdaként. Ha ez sem segít, akkor bootolj be egy live linux-ot, és onnan próbáld kimenteni.
Eleve mi értelme adminként használni a gépet n+1 probléma van belőle. Pl. user-ként nem tudtad volna idepakolni azt a könyvtárat.
-
cigam
titán
Most aztán jól megaszontad. Szerinted ebből mit lehet megtudni?
Olyanokra gondoltam, hogy IDE, vagy SATA.
Ha IDE, akkor van másik lemez is azon a vezérlőn? (master/slave konfliktus)
A BIOS-ban még minden látszik a helyén? (felismeri?)
Boot sorrend rendben?
Mit értesz azon _pontosan_, hogy "bezavarja"? (El se indul a rendszer, meddig jut el? Milyen hibát ír ki _pontosan_)
Miből gondolod hogy a DOS nem rinyál?Hogyan segítsen neked az ember, ha a kérdést is úgy kell kiimádkozni belőled?
-
Finwe
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Azt hogyan kell ezen? Ezt találtam de nem működik, egyébként ez rendszergazdai jogosultságokkal bíró felhasználó (mondjuk ezután már nem sokáig). Csökkentett módban sem lehet hozzáférni.
szerk: Hopp, azt még nem írtam, h prof verzió.
Finwe
-
Finwe
őstag
Igen, az az a mappa. Tuti ebbe lettek bemásolva mert ugyan nem enged hozzáférni de sokáig megy a zöld csík az elérési úton mint amikor egy mappa tartalmát olvassa be.
Hogyan lehet "sajátommá" tenni?
A tulajdonságok/biztonság fülön mindent hozzáadtam ehhez a felhasználóhoz, csak a speciális engedélyeket nem engedi, ki sem lehet választani.
Tehát most a keresett mappa a lakatoson belül van és továbbra sem lehet megnyitni. Próbáltam tcmd-vel és rendszergazdai parancssorból is. Intézőn keresztül ezeket az üzeneteket kapom:

Ezek jó régi képek, ide is már én mentettem ki egy korábbi lemezről, még nem készült róla plusz mentés......
szerk: természetesen rákerestem a képekre. nincsenek sehol a gépen.
Finwe
-
gfefe
őstag
Mint már leírtam azt értem alatta, hogy nem kezeli rendesen... nem tölt be a win7 se az xp... a gyári eredeti lemezről se...
Végig futottam az álltalad leírt köröket... ok nélkül nem teszek fel kérdést...
2,5 ös rackbe avagy asztali pc-be téve bezavarja a másik vinyón lévő os-t is... addig nem tölt be amig nem húzom le...Így nem maradt más mint a dos-os particionálás mert az hátha nem rinyál...
Szabikaa20: hasonlóra emlékszem én is azonban nincsen meg az az os.... és jelenleg gép hílyán le se tudom tölteni.... Nem tudja valaki belinkelni nekem?

-
bobsys
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
eh, ugyanezt irtam le neked
-
válasz
Szabikaa20
üzenetére
'Windows XP Winter editiont "
Az a kemény verzió.

-
Szabikaa20
őstag
Visszakéne csinalnod NTFS-re,mert a linux valami nekem ismeretlen formatumra formazza at a HDD-t.Es a parancsok se mukodnek.En ugy oldottam meg hogy van egy cd-rol bootolhato win-em amin rengeteg progi van es ott talaltam olyant hogy Partition manager,es azzal atformaztam.De a Windows XP Winter editiont is ha bebootolod ott is van olyan funkcio a telepites elott hogy partition manager....azzal kitudnad kuszöbölni.Vagy van olyan lehetoseg is hogy masik gepen lehet csinalni Flopira partition managert es flopin bebootolod.Ennyit jotott eszembe kapasbol....

-
cigam
titán
Az a lakatos mappa az furcsa betübebetü számszám...? Ha igen akkkor a benne levő amd64 és i386 mappákkal irreveláns. Egy Windows frissítés hagyta magaután. (Vedd saját tulajdonba, és törölheted)
Mentés nem volt

Próbálj rákeresni a képekre hátha csak vmi eldugott könyvtárba másolódtak át. Ha ez sem segít megpróbálkozhatsz pl a restoration-al.
-
gfefe
őstag
Üdv mindenkinek.
Kelenne egy kis segítség bár a kérdésem nem igazán a win 7 hez kötődik....
Sajnos azonban nem találok konkrét topikot, de bízom benne itt is lesz segítőkész ember
Adott egy vinyó amit félre particionáltam... (linux partició...)
Azótta azonban se a win 7 se az ubuntu nem kezeli rendesen...Vlaha volt nekem, de nem találom most és ebben kérném a segítségeteket, hogy linkeljetek már nekem egy dos os particionáló progit... sajna már más kiutat nem látok....
Köszönöm előre is....
-
Finwe
őstag
Sziasztok!
Nagyon fontos lenne a segítségetek!
Az történt, hogy anyukám megakarta nyitni az egyik képek mappát utána valami áthelyezésről magyarázott a win (lövésem sincs mi a fene történt és valójában mit nyomott, nem voltam jelen). A mappát magát a lomtárból visszatudtam állítani de a képek nincsenek benne. A lomtár mérete 22GB lehet ezen a meghajtón, biztosan nem törölhette véglegesen. Továbbá egy lakattal ellátott mappában benne van szintén ez a mappa de nem lehet megnyitni. amd64, i386 mappa van benne, ezek megnyithatóak. Ez a mappát hogyan lehetne megnyitni és miért helyezhette át ide?A képek visszanyerésére egy rendszer visszaállítás megoldás lenne-e vagy ha nem, milyen ingyenes programmal lehet és hogyan megpróbálni levadászni a képeket?
Finwe
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Amugy köszi a valaszt de mar sikerul....Nyomdostam en 10nyomas/sec is.... xD
A Biosban bekapcsoltam valami boot menut aztan mar mukodott az F8.. 
-
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Hali!
Be kell annak jönni, csak nem egyszer kell megnyomni az F8-at, hanem folyamatosan nyomkodd, másodpercenként 2x...

Ha meg véletlenül ezzel a laptop boot menüje jönne be, akkor kiválasztod kurzorral a hdd-t, enter rajta és azonnal F8 nyomkodás ismét.Fire.
-
Atikusz
senior tag
Sziasztok!
kellene egy kis segítség az explorer.exe-vel kapcsolatban. szükségem lenne az alapbeállításokra, mert töltöttem le windowshoz témát, aztán közben meg kellett buherálni az explorer.exe jogosultságait meg minden, és most nem tudom, hogy mik voltak pontosan az eredeti beállítások. bár lehet ezek a beállítások nincsenek tényleges kihatással a működésre, akkor az nem is lenne baj, csak tudnom kéne, hogy mind1, h hogy van ott beállítva a jogosultság vagy nem, ha meg nem akkor mire kell odafigyelni?!
-
Szabikaa20
őstag
Hello!
Lenne egy kerdesem.Van egy laptopom ACER aspire 5551G.Windows 7 Home Premium original van benne.Es elszeretnem inditani a csökkentett üzemmodod de hiaba nyomok F8-at nem jön ki semmilyen valasztas.Probaltam ugy is hogy durvan kikapcsoltam a gepet,de ugy is csak rendszervisszaallitas es normal modu inditas jott ki.
Hogyan tudnam csökkentett modban elinditani a gepet??? A valaszert elore is koszi! -
Geresics
addikt
Sziasztok!
Már régóta használom a Win7 Professionalt, amiben vannak alapból Windows-játékok. Nemrég a barátnőmnek vettünk egy laptopot, és azon Win7 Enterprise van, viszont abban nincsenek meg ezek a játékok.
Hogy tudom ezeket a gyári játékokat telepíteni neki? -
PowerBuldog
veterán
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ezer hála! Működik!

-
Lenry
félisten
válasz
Dondom
üzenetére
a beep-et?
ne kapcsold ki. ha bármi baja van a gépnek, a csipogás fogja jelezni, hogy mi a nyűgje
(#32150) Fire/SOUL/CD alaplapos topikban az utolsó pár ember, akinek segítettem, mindnél azzal kellett kezdeni, hogy "kösd be a csipogót"
nem tudom miért zavarja a népet az a napi 1 csippanás -
válasz
Dondom
üzenetére
Hali!
Hát ez nem W7 témakör, az biztos.
1. Vagy van a BIOS-ban ilyen beállítás (BEEP) és akkor ott letiltod
2. Lehúzod a SPEAKER csatiját az alaplaprólEgyiket sem javaslom, mert néha ez a kis hangszóró sok mindent tud mesélni egy esetleges hibáról...
Sokan megspórolhatnák a mindenféle tesztprogi futtatását vagy szervízt, ha hallanák, hogy hogy "visít" a speaker egy esetleges hiba esetén... 
Fire.
-
Dondom
tag
Nem tudtam, hogy hova tegyem fel a kérdést, gondoltam felteszem ide, mert itt vannak szakik.

Amikor elindítom a gépet még a LOGO képernyő előtt, ahol kiírja, hogy Del-t kell BIOS-hoz nyomni meg satöbbi, ad a gép egy hangot, ilyen beep.

Ezt hogyan lehet kikapcsolni?

-
d3rad
tag
Sziasztok!
Létezik arra valamilyen megoldás, hogy 32bites W7 alatt lássa mind a 4gb memóriát?
-
dim dim
tag
hát köszönöm, de a gép most jött meg a szervizből a mai napon
úgyhogy nem keresgélek hanem vissza a szervizbe és beépítem az ürge fejébe a gépet
döbbenet hogy odaviszem a gépet x hibával, majd visszakapom egy laza 20.000-es cserealkatrésszel, ami még xarabb mint ami benne volt
az legalább úgy ahogy ment -
-
ela
tag
válasz
dim dim
üzenetére
Szia és bocsa de sokat nem olvastam vissza.
Az Asus lapod Manualja azt mondja,hogy (amennyiben SATA HDD-re telepítesz megfelelő OS-t Win7 ),akkor a Biosban a Storage Configuration menü alatt az Onboard PCI IDE Controllert tedd Disabled-re , az OnChip S*ATA Controller-t Enabled-re ,SATA Mode Select-nél ,lévén W7 a telepítendő ,állítsd AHCI Mode-t.
Majd telepítsd a 7-est.
Remélem múködni fog a megoldás.Kitartás és Üdv:
ela -
-
dim dim
tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
nem tudom hogy írjam másképp hogy NINCS ha egyszer nincs
lennie kell: ezzel az állítással nem tudok mit kezdeni. ha egyszer nincs.
szóval ha hiszitek ha nem: nincs a BIOS-ban floppy.
fizikailag: mint írtam kiszedtem a floppyt lehúztam a kábelt. nincs jelen a floppy fizikailag (sem). -
Anniie
csendes tag
Köszi SubZero

-
-
Anniie
csendes tag
Helloka, ma vettem egy ilyen laptopot:
vki tudna ajánlani valamit hozzá hogy milyen windows7-et kellene felrakni rá?

Nincs rajta semmilyen op. -
-
dnelb
veterán
Köszi a válaszokat ! Akkor ram bővítésig várok a cserével

-
dim dim
tag
Üdv!
Win7 install probléma.
PC, BIOS-ban boot device CD ROM device.
Berak Win7 install DVD, bebootol, kiírja Win loading files.
Majd Starting Windows. És ennyi. Itt meghal a dolog. Nincs hibaüzenet, semmire nem reagál, nem dolgozik se a HDD se a DVD.Teszt: DVDROM, HDD és telepítőlemez másik gépben. MInden hibátlan. Másik telepítőlemez kipróbál, majd harmadik. Ugyanez.
Külső USB DVD-ROM, benne gyári telepítőlemez.
Eredmény nulla-minden uaz. Ehhez szóljon hozzá vki.BIOS-ban minden safe default.
Köszönöm
-
sunny84
senior tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
szerintem az lenne a megoldása
,, nekem még nem volt ilyen gondom vele pedig használom néhaKrisztián amúgy a win 7 -el nem lenne gond azon a lapin ....csak ram igen kevés hozzá más egyéb jó

-
Psychonaut
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Ezeket nézd meg, hátha valamelyik bejön.
Leginkább ezt írják jónak:
I just had the same thing happen. When I chose continue, all I got was a black screen and no option to enable integration features.
I found the settings screen for XP Mode through Start menu, All programs, Windows virtual PC, Windows Virtual PC. Then right click on the windows virtual PC icon and select settings. Highlight Close and change the automatically close with the following action: from hibernate to shut down.
When I closed the xp mode window the next time it asked me if I really wanted to force the shutown of the window, I said yes. The next time I started windows xp mode it came up and all my programs were OK...
Hope this helps
-
PowerBuldog
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Senkinek semmi tippje? Próbáljam meg inkább az egész virtual pc-t újrarakni?
-
dnelb
veterán
Sziasztok
Erre a laptopra érdemes feltenni win7-et sp3as xp helyett? köszi
-
Geresics
addikt
Sziasztok!
A mennyiségi licencekről, illetve a MAPS-ról tudtok valamit? Még nem tudom pontosan, hogy mit akar a főnököm, de lesznek új gépek, és azokra kell (természetesen jogtiszta) Windows és Office. Ha pl. 5 új gép lesz, akkor az helyből 500eFt, és az eléggé horrornak tűnik, ezért jönne szóba a minőségi licence, illetve a MAPS, amiben állítólag pl. 5 évre bérelhetjük ezeket, de hirtelen nem találtam semmi használható infót erről...
Tud valaki segíteni? -
toldy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azt hogy tudom engedélyezni?
Aúgy értem ahogyan mondom, nem tudom mióta ezt a témát használom és eddig ott volt, ma lenyitom a startmenüt és először nem tudtam mi fircsa aztán észre vettem hogy nincs kép, de nem csak a user kép hanem ha húzom az egeret a videók,képek vezérlőpult stb hivatkozások felet azok ikonja sem jelenik meg.
Ha ezekre a windows blinds és társai sz***ságokra gondolsz, nem nincs olyan a gépen.
Laccoss: ilyen tweak, registri takarítós stb hülyeségek sincsenek a gépen
-
Laccoss
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Inkább tweak vagy optimizáló programok okoznak ilyet, a témabuherálás semmiképp.
-
Hali!
Engedélyezd a Welcome Screen-t újra (üdvözlőképernyő), mert most lehetséges, hogy le van tiltva. Nem tudom mire érted, hogy "ebben a témában is ott volt eddig", de ha arra, hogy ilyen téma buherátorokat használsz, akkor ne csodálkozz, hogy ilyen jelenségekbe futsz...
Fire.
-
válasz
Estebanito
üzenetére
Olvad már el mégegyszer miben kér segítséget. -.-'
Tudod mit, ne olvasd el újra, elmondom. Nincs ott neki a kép és vissza akarja hozni.
Aktív témák
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- World of Tanks - MMO
- TCL LCD és LED TV-k
- Le Mans Ultimate
- Nem tudom a dal címét, előadóját
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4195, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

mozgasd meg (szed ki a ramokat, majd ugyanabba a slotba tedd vissza) a ram modulokat, lehet hogy csak nem érintkezik az egyik...

Az a kemény verzió.