Hirdetés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
toldy
őstag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Az áthelyezést azt tudom, de megnézem milyen ha kikapcsolom.
Morden24: akkor azt mondod van esély hogy mondjuk kevesebbet foglaljon ( ha csak 1-2 gb) már megérte. Mert egy 60gb ssd-nél azért minden hely számít.
Bár tegyük hozzá hogy a C most 120gb és fogalok 42gb ( és minden ezen van) a dolgaimat meg rendszeresen kimentem külső hdd-re. -
Sziasztok!
Ha valaki jár erre ilyentájt, megköszönném, ha tudna segíteni, mert lassan agyvérzést kapok.
Adott egy win7 prof x64, rajta a 2011-es live csomag, abból konkrétan a messenger, és a mail. Kb azóta, hogy feltettem a live-ot, ha msn-en, vagy mail-ben kapok egy linket, akkor world-ben(07-es office) nyitja meg

Bár zavaró volt eddig is, de megoldottam egy copy-paste mozdulattal. Most viszont egy ashampoo termék regisztrációját fejezném be, erre ez is a world-ot nyitja meg, ott meg nem tudok semmit csinálni, mert egyrészt ilyen félig meddig dolgot hoz be, másrészt neki onnantól egy dokumentum, és nem tudok "böngészős dolgokat" csinálni. Linket másolni meg nem tudok most, mert egy gomb van, semmi cím
Alapértelmezett böngésző elvileg az opera.Valakinek valami ötlete, hogy mitől van ez?

-
Morden24
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Érdekes, nekem anno sem hízott fel a HP. Nem kéne ennyire drámaian beszélni erről a Winsxs dologról, mert csak olyan embert érint, aki a felhasználói szokásai/tevékenysége miatt érintett, az meg azért közel nem általános.
Nem kötözködés, csak mondom. Én anno röhögve elfértem a 64 gigás SSD-n x64-es HP-val, és mindig volt legalább 20 giga szabad helyem.
-
toldy
őstag
üdv,
Lenne egy olyan jellegű kérdésem hogy a 64bites Home Premium mennyi helyet foglal telepítve? Mert nekem az ultimate ( most csak a windows mappát néztem az nálam összes frissítéssel 15,6 gb szal a windowsom olyan 18gb lehet).Azért kérdem mert szeretnék venni egy ssd-t és ha 10-12gb-ba megállna a HP akkor váltanék is. És így elegendő lenne egy 60-64gb változat.
szerk, IE topicban kérdeztem, de nem jött válasz. IE8 alatt van lehetőség hogy az ideiglenes fájlok ne legyenek vagy ram-ba legyenek ( logikusan kilépek törlődnek)? Ha nem akkor marad a HDD-re helyezés.
WonderCSabo Értem akkor ugyan úgy felhízik mint az ultimate, ez esetben tök mindegy.

-
AirBooms
addikt
Sziasztok!
Win7 64 Pro Hun alatt az egyik partíción lévő egyik mappát véletlenül töröltem, s a kukából is kidobtam.
Nagyon fontos dolgok voltak benne... Valahogy vissza tudom hozni ezt a mappát?
Még nem csináltam semmit a géppel, ki sem kapcsoltam...
-
Atikusz
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
-
Speeedfire
félisten
Üdv!
Valahogy meglehet oldani, azt hogy alvó mód után ne az üdvözlő képernyő jöjjön be?
-
Morden24
nagyúr
válasz
szaszaddd15
üzenetére
A töltés közben hívja meg a bootfolyamat a drivereket, így a vga-ét is.
Próbálkozni kéne azzal, hogy az install dvd-ről nyomsz egy helyreállítást. -
törölt tag
Egy :lama: kérdés :
Windows 7 Home Premium a rendszer.
Tegnap a merevlemezen 69 GB lett a hely, így 40 GB-nyi Backupot átküldtem a másik gépre a Routeren keresztül.
Az mitől lehet, hogy töredezettségmentesítés előtt így volt 107 Gb szabad hely , töredezettségmentesítés után alig 70 GB lett

Lefuttattam a Windows saját fájlrend-szerellenőrzőjét és nem talált hibát. Mert ugye arra gyanakodtam, hogy tévesen jelzi ki a szabad helyet ... Most így töredezettségmentesítés után kb pont ott vagyok, mint mielőtt a routeren átküldtem a másik gépre a 40 GB D2D Backupot.

Ja és még valami nem rendszerpartíció .
-
Morden24
nagyúr
válasz
bobsys
üzenetére
Én úgy tudtam, hogy akkor, amikor a Mars a Nagy Medvében áll.
(#35079) sfdrakex: Reggel 8 után kifejezetten szar és instabil installálások szoktak születni. A Technet szerint minden elvesztegetett 10 perc 100Mb-vel növeli a rendszer memóriaigényét, és minden eltelt óra kétszeres szorzót ad a BSOD-gyakorisághoz.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
szaszaddd15
üzenetére
Biosban minden rendben van? Nem állítottál valamit mielőtt ezt elkezdte ? Második kijelző, pl TV nem volt rádugva a gépre?
-
-
-
Gyick
őstag
Sziasztok!
Azt akarom kérdezni hogy a win 7-et milyen időközönként célszerű újra telepíteni?Ez mennyit változott az xp óta?Xp-re is kb 3havonta ráfért az újratelepités.6.1.7600 64bit -em van áprilisban lett telepitve most mintha belassult volna kicsit,lassan kapcsol ki meg ilyesmi.
-
04ahgy
nagyúr
Sziasztok.
Adott egy gép, amin 3 Win7 van telepítve. A boot menü hogyan szerkeszthető?
HGyu
-
Morden24
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
Nekem dvd-n van meg 1-től 6-ig, ha kijön a HP7p2, akkor kollektor edisön ficcen BR-ből. Én meg pont most olvasom újra a szériát, most éppen a Tűz Serlegénél tartok

Ja, én is erősen fanboy vagyok, jó is az

(#35071) core2: Azért ennyi még talán belefér

-
Morden24
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
Igen-igen.
Az aláírás meg Piton professzort dícséri, nem engem

-
sfdrakex
nagyúr
válasz
szaszaddd15
üzenetére
Csökkentett módban sem megy ? Telepítés után egyből jelentkezett a dolog, vagy működött egy darabig és utána kezdte a hibát produkálni?
-
szaszaddd15
csendes tag
válasz
szaszaddd15
üzenetére
Nos valakinek ötlete ehhez?
-
Morden24
nagyúr
válasz
McKane
üzenetére
Kedvencek sáv? Hát van jobb oldalon egy csillag. Nyommámeg...

Ha ez leugrott, akkor a jobb oldali kis ajtószerű ikonnal pinelheted is (kis zöld nyíl mutat egy bal-orientált oszlopra). Ha meg sávot akarsz, akkor jobb klikk a tabok melletti üres részre , és bökj a favourites bar-ra...
-
-
Morden24
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jé... most azért meg vagyok lepve.
Mondjuk én mások beírásaira támaszkodtam eddig, mert W7 Ultit még csak akkor láttam, amikor Enterprise trial volt a gépen, ott meg nem méricskéltem
Akkor viszont mea culpa a bogus adatért, amit írtam

-
válasz
Morden24
üzenetére
De, W7 x64 Ultimate.

(Ebből a HSZ-omból szedtem a képet) -
klambi
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
kösz, csak mert szomszédnak valamiért 17 gb de szerintem fenn maradt mellette a régi win...
-
Morden24
nagyúr
válasz
klambi
üzenetére
Asszem kb. 12 giga, plusz a ramodnak megfelelő gigányi pagefile. Ha a kérdés erre irányul, akkor legalább 25 gigás partíciót csípj le neki (ennél tényleg NE kevesebbet), illetve a c:-re telepítendő appok és tárolt adatok függvényében többet.
(#35051) Fire/SOUL/CD: De ez gondolom nem Ulti.
-
válasz
klambi
üzenetére
Igen, kb annyit. Ez W7 x64 tiszta telepítés után.
(Se driver, se WU, szóval tényleg semmi, csak a W7 van telepítve a képen) -
klambi
addikt
simán mikor csak a win van feltelepitve, mennyit foglal? 8-10gb?
-
Dot
őstag
Hali!
Valaki tudna segíteni?
W7 mellé fel lehet rakni xp-t?
Vagy csak fordítva?
Esetleg a sima felrakáson kívül kell-e állítani valamit?Vagy melyik hsz-ben van ez leírva?
-
szaszaddd15
csendes tag
Hello!
Olyan problémám lenne, hogy bekapcsolom a gépet, windows betölt, majd jönne a bejelentkezés, de ahelyett csak egy fekete monitort kapok. Próbáltam nem-e ki van kapcsolva a monitor, fényerőt is változtattam, de semmi. Recoveryvel visszaállítottam egy régebbi mentésre, a probléma továbbra is fenn áll. Megköszönném a segítséget.
Ja és még annyi, hogy laptopot használok(ha ez befolyásolna valamit).Boldog(abb) karácsonyt!
-
ela
tag
Békés ,Boldog és Gazdag Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden kedves fórumtársamnak.
ela
-
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jó, akkor másképpen fogalmazom: Ajánljatok nekem olyan ingyenes "rendszer tönkretételére alkalmas" progit, ami fel van készülve arra az esetre, hogy 64bites rendszerrel találkozik.
Kicsit más: Ma 60%-os kedvezményt adnak az összes Ashampoo termékre, jól meg is vettem a HDDcontrol2-t 2125.-ért

-
Persze, de ilyen, a "rendszer tönkretételére alkalmas" progiknál amúgy is meggyőződik az ember a gyári oldalon (nem ilyen gyűjtőoldalakon) legalább arról, hogy pl W7 x64 támogatott avagy sem...

(Végeredmény szempontjából mindegy, hogy azért nem fog többet indulni a W7, mert azt nem támogatta a "rendszerbűvölő" alkalmazás, vagy azért, mert ugyan támogatja, csak a user azt is kipipálja, amit nem kellene...)
-
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
PL. rendszerkarbantartó programoknál lehet difi/bibi. Esetleg kép/hangkonvertáló progik is profitálhatnak a 64bitből.
-
föccer
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Püff neki. Odáig nem néztem, mert minek töltsem le, ha nekem nincs rá szükségem.
Azért az szánalmas, hogy kamu

üdv, föccer
-
-
-
cigam
titán
Friss 64bites rendszer tulajként érdeklődnék, hogy van-e olyan oldal, ahol összeszedték azokat a programokat amiknek vannak 64bites alternatívái/verziói. Olyasmire gondolok mint az http://www.osalt.com/ csak nem opensource alternatívára, hanem 64bitre.
-
apro
senior tag
Boldog Karácsonyt. Mindenkinek
-
Békés Boldog Karácsonyt mindenkinek!

-
Morden24
nagyúr
Boldog Karácsonyt mindenkinek

-
faranus
aktív tag
válasz
Воланд
üzenetére
na formáztam a régi és ki is szedtem! kikapcsoltam a gépet hogy már ma úgyse tudok mit tenni aztán bekapcsoltam hogy hátha és bootol tökéletesen habár még mindig a vinyóhoz és nem az SSD hez írja hogy rendszer de legalább megy ugyanúgy látszólag mint régen a másik! egy probléma van már csak hogy a vinyón cak az egyik partíció aktív a másik ne mamit a sajátgépbe nem is látok de a lemezkezelésnél mutatja! Ezzel mi lehet a gond?
-
Воланд
titán
válasz
faranus
üzenetére
BIOS-ban a boot-nál vedd ki az ssd-t, csak a cd meghajtó legyen bent, ssd-n kívül minden vinyot húzz le az alaplapról. Ergo semmi más ne legyen rádugva csak az ssd, meg a cd meghajtó, miután feltelepítette a rendszert újraindításnál lépj be a biosba és állítsd vissza, hogy az ssd-ről bootoljon.
-
faranus
aktív tag
válasz
Воланд
üzenetére
na megnéztem mindent összehasonlítottam a partíciókat! amin a régi win volt azt formatálltam mivel az egyáltalán nem zavart be semmibe! A fő gond az hogy valami valami rejtélyes oknál fogva azt a partíciót nevezte ki rendszernek amin soha a büdös életbe nem volt win és most sincs ezért csak arról tudok bootolni! az SSD amin a win van oda szépen ír mindent amit mondtál hogy rendszerindítás meg stb csak a rendszert cserélte fel! Most újrarakom de valamiért ha beteszem a CD t akkor ne ma telepítő jön meg minden hanem a CD ről kezdi bootolni a wint és ugyanúgy betölti! ezt se értem!
-
Воланд
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor nem szóltam!

-
válasz
Воланд
üzenetére
Dehogy, nem rád értettem
, hisz a megoldást is leírtad. Ha több HDD van a gépben, akkor telepítés idejére célszerű csak azt az egyet bennhagyni, amire fel kell telepíteni az OS-t... 
Klónozó, rendszerköltöztető stb progikkal sincs gond, de akármennyire is felhasználó barát progik, alapvető szakmai ismeretek hiányában teljes adatvesztést is okozhatnak, de ez 99%-ban user error szokott lenni, nem pedig progik hibája. -
Воланд
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"Nem a programokkal szokott gond lenni, hanem pár alapvető szakmai információ hiányával."
Remélem ezt nem rám írtad, mert ha igen, akkor megsértődők rád!

Tudom, hogy csak elsődleges, aktív partíción lehetnek a boot fájlok (de ha több aktív elsődleges partíció van, akkor hajlamos nem arra tenni, amire én telepítem a rendszert, én már jártam így), de ebben az esetben szerintem már alapból nem azon a partíción voltak ahonnan klónozta a rendszert, így nem is csodálkozom, hogy nem indul rendesen.
Kellemes Ünnepeket Neked is!
-
válasz
Воланд
üzenetére
A W7 csak egy esetben teszi át a boot fájlokat másik lemezre/partícióra, ha a telepítéskor nem elsődleges aktív partícióra próbálják meg feltelepíteni. A "boot fájlok" csak aktív partíción lehetnek, ennek hiányában keres a rendszerben egy olyan HDD-t vagy partíciót, ami ennek eleget tesz. Nem a programokkal szokott gond lenni, hanem pár alapvető szakmai információ hiányával.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok, minden topiklakónak!
-
Воланд
titán
válasz
faranus
üzenetére
Így kellene kinéznie az lemezkezelőnek:

Leírom még egyszer: lehúzol minden vinyot, csak az ssd marad, arra felrakod a rendszert, addig nem rakod vissza a többi merevlemezt, amíg legalább egyszer nem indult el a rendszer. Utána vagy leformázod a vinyokat,
vagy manuálisan törlöd a boot mappákat (rejtett fájlokat/mappákat láthatóvá kell tenned), de a rendszervinyoról ne töröld, sőt nézd meg előbb, hogy ott van-e ilyen mappa, ha nincs, akkor ne töröld ezeket sehonnan! Sőt, ezt inkább hagyd ki, formázd a vinyokat, vagy manuálisan töröld azokat a fájlokat amik a régi rendszerhez tartoznak. Nem tudom, hogy mivel klónoztad a rendszert, de van egy olyan érzésem, hogy egyrészt szépen elb@szta a program a boot-ot, sőt, szvsz az alignálás sincs rendesen beállítva. Jobban jártál volna ha rögtön tiszta telepítést csinálsz, ennyi idő alatt már 3-szor kész lehettél volna. Meg mi az, hogy átmásoltad a profilt? Az elérési utat is módosítottad a registryben, vagy csak másoltad a személyes mappákat? -
Van egy kis problémám. Vagy elbuzgeráltam valamit, vagy valami nincs rendjén. Egy Laserjet 6L-es nyomtatót szeretnék telepíteni. Hálózaton van a cucc és egy WXP-s gépen van rajta. A HP oldalán azt mondják, hogy simán nyomtató hozzáadásánál meg lehet csinálni a bulit. Úgy, hogy egy Windows Update gomb-ra kattintok rája. Namost ez a gombocska nálam, nincs ott ahol az általuk linkelt képeken ott van.
Oprendszerem, Win7 x64
A hiányzó gomb a saját lemeznél lenne, de nincs ott.
Esetleg valakinek van ötlete?
-
faranus
aktív tag
válasz
Воланд
üzenetére
megvan a probléma hogy mért nem látom az egyik partíciót mert ott csak azt írja hogy Primary Partition! tehát hiányzik a system és az active! Ezt nem lehet valahogy átírni?
a C re azt írja hogy boot, Page File, Active, Crash Dump, Primary Partition! tehát elég sok hiányzik közöttük a system is amit az E meghajtóra ír! Lehet az lesz hogy leformatálom azt amire most rektam fel és a régiket is kivéve azt a partíciót amin a zenék meg a filmek vannak! -
robagp
tag
Hello!
Win7 -en a szüleimnek "általános jogú felhasználó" státusz van adva.
Ezen nem is változtatok!
Viszont, a Metin2 -vel /internetes játék/ játszana az édesapám, és indításkor adminisztrátori hozzáférést kér /jelszót/ így el se tudja indítani.
A játékot telepíteni kell a gépre, de ingyenes netes játék.
A könyvtár amiben telepítve van, teljes hozzáférés van adva nekik.
Mit kell csinálnom, hogy tudjon játszani, de a korlátozása maradjon?
Köszi! -
Воланд
titán
-
faranus
aktív tag
válasz
Воланд
üzenetére
hát volt egy másik win7 a vinyón de amikór az SSD t vettem akkor egy programmal ugyahogy van az egész partíciót klónoztam az SSD re és íy ment tovább annyi hogy a profilomat másoltam szóval az ott nincs! Megpróbáltam azt a wint simán indítja csak amikor lépnék be a profilomba akor azt monfgya hogy ne mlehet betölteni mert hiányoznak a fiókbeállítások!
-
dellfanboy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
virusirtás megoldotta a problémát!
:@szacsee
thx mindenkinek boldog karácsonyt
Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hardcore café
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Proxmox VE
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- Napelem
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Még nem csináltam semmit a géppel, ki sem kapcsoltam...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Hat igen "jo is az"

, hisz a megoldást is leírtad. Ha több HDD van a gépben, akkor telepítés idejére célszerű csak azt az egyet bennhagyni, amire fel kell telepíteni az OS-t...