Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Microsoft Rewards
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- iPhone topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
zoo8800
veterán
Üdv,
A NetBIOS nevű valamit hol tudom állítgatni a Windowsban? A hálózati beállítások közt kerestem, ott nem találtam.
Van egy 0x80070035-ös hibakódom, és elvileg ezzel van a bibi. -
lhurgoyf
tag
válasz
lhurgoyf
üzenetére
Van ötletetetek, mit lehetne csinálni vele anélkül, hogy szét kéne kapni?
Történet alant:-)
Sziasztok!
Mi van akkor, ha utólagos partition manager program befagy, és resetet kellett nyomnom?
Valszeg megborult ez egész fájlrendszerem, win7 nem bootol, visszaállító CD sem segít, linux live sem megy.Van rá megoldás szétszerelés nélkül? Garanciás még a laptop...
(cigam)
Hát, ha cd-ről se röffen be linux, akkor ott más gond van. BIOS látja/felismeri a merevlemezt?
Pontosan melyik partícionáló progival futottál neki, és mit csináltál (zsugorítás növelés, ... pontosan melyik ponton akadt el?
A rendszerpartíciót is érintette? Pontosan mit üzen amikor el se indul a W7?ubuntut próbáltam pendrive-ról.
PARAGON Partition Manager a program neve, két részre akartam osztani a C meghajtóm.
Kb. a felénél megállt a folyamat, ezután kb 1 óra múlva untam meg a dolgot.
Már nem tudom megnézni, hogy mit írt ki, mert próbáltam formázást is:S
Jelenleg egy sima bekapcs után az ubuntu kezd bejönni, de az "ubuntu' feliratig jut csak el, alatta az öt folyamatot jelző kis pontocska... -
icons
addikt
Üdv!
Miért lehet, hogy a Win nem ismerte fel a billemet? BIOSban működött, Win7nél semmire se reagált. Ez egy PS2es bill, és USBs átalakítóm van hozzá, de nem hiszem, hogy ez a gond (akkor BIOS sem látná). Tegnap ment, most ki/be dugtam, semmi. Harmadik próbálkozásra megy. Nem szeretnék hozzá drivert felrakni, mert nem szeretem, ha sok hülyeség van a gépen, ez meg egy P&P bill, tehát nem is kellene hozzá.
Valaki tud megoldást? (természetesen, ha nem, akkor driver lesz a vége, csak hátha másnak is produkált ilyen hibát)
-
válasz
fenergie84
üzenetére
Igen már mondtad, de ha neked enyire kell a cf, hát hajrá.

Ja és nem csak az elején szívtam vele, hanem mindíg. De az SLI volt. Alig vártam, hogy vissza térjek egy kártyás rendszerre...(#32893) Peace:Épp adtak ötletet neked, mi kell még? Ha nem raktál fel egy frissítést sem, sem drivert, akkor nagyon úgy néz ki, hogy a ramokkal lesz gubanc. Egy mem testet futtathanál rajta vagy 5-6 órán keresztül.
-
Peace
nagyúr
Tesóm gépe teljesen stabilan működött, mióta win 7-et tettem rá úgy 2 hónapja, erre a pénteki napon fogta magát, és ötször összeomlott. Azóta is folyamatosan kékhalálozik 2-3 óra használat után. Úgy látszik ennyi idő elteltével valami komoly sokkhatás érheti. Amit a minidump-ból sikerült kiderítenem:
This was likely caused by the following module: ntoskrnl.exe
Bugcheck code: 0x1A (0x41790, 0xFFFFFA800027BE20, 0xFFFF, 0x0)
Error: MEMORY_MANAGEMENTThis was likely caused by the following module: dxgmms1.sys
Bugcheck code: 0x3B (0xC0000005, 0xFFFFF8800438DEBD, 0xFFFFF880066A3B80, 0x0)
Error: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTIONThis was likely caused by the following module: ntfs.sys
Bugcheck code: 0x50 (0xFFFFFFFFFFFFFF8B, 0x1, 0xFFFFF880012BDBDD, 0x0)
Error: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREAThis was likely caused by the following module: ntoskrnl.exe
Bugcheck code: 0xF7 (0x1A7D91396684, 0x1A7D91394B84, 0xFFFFE5826EC6B47B, 0x0)
Error: DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFERThis was likely caused by the following module: ntoskrnl.exe
Bugcheck code: 0x7F (0x8, 0x80050031, 0x6F8, 0xFFFFF80002AFB5C3)
Error: UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAPUtánaolvasgattam, és legtöbbje memóriahibára vagy driver problémára utal. Nem lett semmi változtatva a hardware-en és program sem lett telepítve. Mi okozhatta, hogy hirtelen ok nélkül ennyire haldokolni kezdjen a gép? Nem sok megoldást találtam fórumokon, Páran javasolták, hogy memóriákat érdemes átrakni 1-3-ból a 2-4-be, hátha megoldja a gondot, de más épkézláb tanácsot nem olvastam sehol. Bármilyen tanácsot szívesen fogadok, hogy merre érdemes elindulni.

-
fenergie84
addikt
-
válasz
fenergie84
üzenetére
Mondtam hogy sz**ni fogsz a cf-el.

Morden24: Valahogy el kell neki kezdeni használni a Binget, vagy Google-t.
Meg már láttam olyat, hogy valaki a hivatalos oldalon nem találta azt amit keresett, ezért mondtam a gúglit meg a web installert.
-
malwy
senior tag
Hogyan lehet a tálcát úgy beállítani, hogy ha teszem azt GOM playerben lejátszok egy videót teljes képernyőn, akkor a tálca ne takarja el a videó alsó részét? Eddig működött, de vhogy bebetonozta magát a tálca.
Automata elrejtés meg nem az igazi, nekem csak annyi a lényeg, hogy videó közben háttérben maradjon.
Nem találom a "a tálca legyen mindig látható a többi ablak előtt" című jelölőnégyzetet
-
-
lhurgoyf
tag
ubuntut próbáltam pendrive-ról.
PARAGON Partition Manager a program neve, két részre akartam osztani a C meghajtóm.
Kb. a felénél megállt a folyamat, ezután kb 1 óra múlva untam meg a dolgot.
Már nem tudom megnézni, hogy mit írt ki, mert próbáltam formázást is:S
Jelenleg egy sima bekapcs után az ubuntu kezd bejönni, de az "ubuntu' feliratig jut csak el, alatta az öt folyamatot jelző kis pontocska... -
cigam
titán
válasz
lhurgoyf
üzenetére
Hát, ha cd-ről se röffen be linux, akkor ott más gond van. BIOS látja/felismeri a merevlemezt?
Pontosan melyik partícionáló progival futottál neki, és mit csináltál (zsugorítás növelés, ... pontosan melyik ponton akadt el?
A rendszerpartíciót is érintette? Pontosan mit üzen amikor el se indul a W7? -
lhurgoyf
tag
Sziasztok!
Mi van akkor, ha utólagos partition manager program befagy, és resetet kellett nyomnom?
Valszeg megborult ez egész fájlrendszerem, win7 nem bootol, visszaállító CD sem segít, linux live sem megy.Van rá megoldás szétszerelés nélkül? Garanciás még a laptop...
-
janos666
nagyúr
Vajon mi történik akkor, ha a DVD-n lévő install.wim-ből kibontott fileokkal írom felül a windir-ben lévő fileokat, és azokat véletlenül módosította már korábban egy update/hotfix/stb?
Ma futott volna a windows update, de ismeretlen hibakóddal elszállt.
Mondom OK, sfc /scannow, de ő azt mondta, hogy talált hibát, de javítani azt ugyan nem tudja magától.
Megnéztem a log fileban, melyik filokról van szó, és megtaláltam őket a DVD-n lévő install.wim fileban, de vonakodok felülírni, mert hát épp egy windows update alatt jelentkezett először hba.
Az is lehet, hogy korábban sérült a file, és azért nem futott le az update, de lehet hogy a hibaüzenet előtt sorban egy korábbi update írta felül hibásan a filet.
Ha most felülírok egy DVD-ről származó file-al, az lehet hogy korábbi verzió lesz, mint aminek ott kéne lennie, és akkor kitudja...
De így sem az igazi, ha többé nem tud update-elni a windows, és újra sem szeretném telepíteni.(#32883) Morden24
Én nem vennék rá mérget! Sokáig tart rányomni a WHQL logót, a 10.10e pedig még ropogós, mert az sohsem várt WHQL plecsnire (szerintem a 10.10e sokkal frisebb, mint a ma kidobott 10.11 WHQL, akár 30 nappal is frisebb lehet!)Megnéztem:
10.10e: 8.782.1-101104a
10.11WHQL: 8.791-101026a
Vagyis dátumra a 10.10e a frisebb, verzióra a 10.11 a magasabb, de ez csak a csomagverzió, a D3D driver a 10.10e-ben a frisebb, az OpenGL pedig a 10.11-ben.
-
Morden24
nagyúr
válasz
fenergie84
üzenetére
Ja, már a 10.11 a legfrissebb

-
McFlySTAR
csendes tag
hali olyan problémám lenne a win7 el hogy ma vettem +2giga ramot a gépembe igy most 4giga van benne és felakartam tenni a 64bites windows 7et de bootolás után rámegyek hogy telepités,kiirja hogy a telepités indul aztán ujraindul a gép és megint jon hogy a bootoláshoz nyomjon meg 1 gombot üzenet! a 32bites win7el nem csinálja ezt minden probléma nélkül feltelepiti! pls help!
-
Воланд
titán
1. Egy gond van vele, hogy visszafejtéshez kell neki egy kulcs aminek mindig meg lennie, nincs olyan, hogy jelszóval te visszafejted. Ha borul a rendszered, akkor az adatokat többet nem nyered vissza. Ha komolyan kell a titkosítás akkor: TrueCrypt, nyílt forráskód, én ezt használom. Lekódolhatsz csak egy bizonyos méretet, de akár egész merevlemezt/partíciót is.
2. Igen, azt. Windows 7 VHD boot
3. Csörögj rá a supportra, olyan nincs, hogy nem működik a licenc. -
Morden24
nagyúr
válasz
fenergie84
üzenetére
Akkor minden fasza, nem is értem, miért panaszkodsz

Egyébként tudom, hogy adott esetben macera, de nem tudnád megnézni a két kártyával külön-külön? Tehát hogy berakod az egyiket, megnézed kapsz-e hibát. Aztán berakod a másikat, és megnézed, kapsz-e hibát. Csak azért, mert lehet, hogy simán szar az egyik kártyád.
-
Maksifül
senior tag
Sziasztok!
Valami galiba van a Win7 64bit-tel. Többször előfordul, hogy egyáltalán nem tölt be, megáll a Windows töltődik képernyőnél, és csak a reset segít, de akkor meg újra kell állítani a billentyűzet nyelvét, meg egy s mást. Feltételezem, hogy a ESATA-val csatlakozó külső vinyó lehet a probléma, ugyanis az fel szokott pörögni, mikor bekapcsolom, és ilyen esetekben, mint a fenti, meg sem nyikkan a külső vinyó.. Ha neadjisten be is töltődik a Win7, akkor is előfordul, hogy a vinyót nem látja a gép, és nem tudom használni.
Kérdésem az lenne, hogy van-e valami megoldás a fenti problémára, valamint az, hogy ha telepítőlemezről nyomok egy javítást, vagy újratelepítem az operációs rendszert, akkor a már a gépen lévő alkalmazások használhatóak maradnak-e, vagy minden programot újra kell telepíteni?
Ja, meg az is érdekelne, hogy Rendszergazdaként miért nem vagyok képes a Documentums & Stettings mappán belül egy csomó mappát megnyitni?

-
fenergie84
addikt
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
a web installer azt írta ki, h nincs szükség frissítésre...
az ati driver meg tényleg a legújabb (de ettől függetlenül lehet rossz?)
egyébként a 10.10e...Morden24: optimista vagyok, vannak nehézségek így az elején, már egy párat leküzdöttem, de amúgy ha nem játszok teljesen jó

-
Morden24
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
B****átok már meg a hülye Google-ötöket, meg a szoftverbázist, meg a mittoménmit.
DirectX basszus, na honnan?

M-I-C-R-O-S-O-F-T W-E-B-S-I-T-E
(#32870) fenergie84: Hát hallod, nem mondanám, hogy bejött neked az élet ezzel a Crossfire-dologgal

-
válasz
fenergie84
üzenetére
Google és directx web installer.
-
Laccoss
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Legújabb drivereket, és directx frissítést tegyél fel.
-
icons
addikt
Köszönöm a gyors hsz-eket!!
A BitLocker ér valamit? Sajnos valamiért nem tudok keresni a topikban... illetve a Boot from VHD azt jelenti, hogz virtuális XPvel is tudok bootolni?Ha jól láttam, ez a kettő a fontos különbség az otthoni használatban. Illetve mindenképpen 64bites N verzióm lesz (már másik gépem van, mint a leírásban). Pénz nem zavar, nem veszem. RobinHoodosat játszom. Van MSDNAA-m, de nem működik, ezért máshogyan szerzem be azt, ami jár nekem
. -
Steelmanus
addikt
válasz
Darren82
üzenetére
Szia!
Azt nem tudjuk hogy mit ertesz egyedi dizajnak, nezzel be ide talan az Alt Commander az ami legjobban hasonlit a TC-re.
-
Воланд
titán
válasz
Darren82
üzenetére
Én hirtelen nem mondok neked jobb fájlkezelőt, mint a total commander.
icons: Ha nem zavar, hogy az ultimate kétszer annyiba kerül, mint a home premium és úgy gondolod, hogy ki is használod a plusz szolgáltatásokat amik az ultimate verzióban vannak akkor vedd meg azt. Összehasonlítás. De akkor már 64bit-es verzió, gondolva egy gépbővítésre.
-
icons
addikt
Hello!
Melyik Win7est érdemes beszerezni? Internetezni, játszani, alapszinten programozni szeretnék. Nem baj, ha a jobbikat szerzem be, tárhelyem van. Érdemes tehát Ultimate-tel próbálkoznom? (tudtom szerint az a legkomolyabb)
Illetve XPt futtatnék rajta.Köszi!!
-
Üdv mindenkinek!
Kis segítséget szeretnék kérni. Aerot támogató fájlkezelő érdekelne. Milyen tipusúak vannak?
1-2 linket is szívesen vennék! Előre is köszönöm! -
oilver1
tag
válasz
Воланд
üzenetére
Ajánlom figyelmedbe ezt a programot: http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/ccleaner2.html
Ccleaner a neve, és gyönyörűen kitakarítja a C meghajtódat, minden felszabadítható helyet felszabadít, amivel nem okoz kárt. Ugyanitt tudod kezelni a futó alkalmazásokat, a regisztrációs adatbázist optimalizálja stb. Pár mega az egész progi, megéri felrakni.U.I.: bocsi, ez Yoshi polgártársnak szólt

-
Воланд
titán
válasz
Morden24
üzenetére
Szívom is a fogam, hogy vissza kellet kapcsolnom, rohadt lassan tölt be a da: o. Annyit elfelejtettem odaírni, hogy a firefoxcache-m az a memóriába megy, nem merevlemezre és vagy 15-20 oldal van megnyitva párhuzamosan. De jogos, ma már ez átlagnak számít.
Szerk.: Jaja kezdődik a lassulás, megyek is inkább játszok egy kicsit.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Воланд
üzenetére
Pont korábban írtad, hogy egy böngésző, pár piszlicsáré program meg egy darab játék elég volt az out of memory-hoz. Ez teljesen átlagos felhasználás

Nem azt mondom, hogy ne kapcsolja ki, hanem azt, hogy nem feltétlenül éri meg. Nálam is csak heti 2-3 alkalommal fordult elő, de ennyi elég is volt ahhoz, hogy visszakapcsoljam, mert viszont a nagyon-nagyon alkalmankénti gyorsuláson kívül nem tapasztaltam kutyagumit sem, amiért érdemes lett volna kikapcsolva hagyni.
Régebben az SSD miatt lőttem ki, de az már nem játszik. -
Воланд
titán
válasz
Morden24
üzenetére
Normál usernek, normál felhasználás mellett elégnek kell lennie a 4 gigának ahhoz, hogy ne kapjon figyelmeztetést. Ha nem futtat párhuzamosan több virtuális gépet, mellette 3 különböző böngészőt, meg még egy játékot is. De akkor ezek szerint te se, meg én se vagyok normál user.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Воланд
üzenetére
Nem memóriaméret-függő, hanem memóriahasználat-függő, hogy ki lehet-e kapcsolni a pagefile-t. Nálam 4Gb-vel is túl gyakran dobott figyelmeztetést, ergo maradt bekapcsolva. Ha valakinél meg csak egy Word, egy böngészőablak meg a pasziánsz van nyitva, az minden bizonnyal 2Gb-vel sem fog soha ilyen üzenettel találkozni.
-
Воланд
titán
Egyik a lapozófájl, egyes programok ezt használják a memória helyett, vagy közösen a lapozófájlt és a memóriát, másik a hibernáláshoz kell, ha hibernálsz a memória tartalmát ide írja ki a w7. Ha van elég memória a gépedben (4gb+) akkor ki lehet kapcsolni a lapozófájlt, ha egyáltalán nem szoktál hibernálni akkor a hibernálást is. Csak úgy nem tudod törölni mert írásvédettek.
Szerk.: Látom meg van a 4giga.
Lapózófájl: Vezérlőpult --> Rendszer --> Speciális rendszerbeállítások --> Speciális fül --> Teljesítmény --> Speciális fül --> Módosítás --> itt a ne legyen lapozófájl, majd Beállítás utána kell leokézni.
Hibernálás: parancssort rendszergazdai jogosultsággal elindítani, majd powercfg -h off. És ha minden igaz törli a fájlt is. -
Joshi
titán
Kevésnek tűnik a C meghajtón a szabad terület és észrevettem két nagy méretű rejtett fájlt. Ezek miért ilyen nagy méretűek? Ez normális? Lehet őket törölni?

-
bobsys
veterán
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
woland_y2k adta a programot en adom az SHA1 hash-eket
Windows 7 Home Premium (x64) - DVD (English)
336779EA6B65F63E11A609B4D021439C47AB315BWindows 7 Home Premium (x86) - DVD (English)
CC9D8220B2179E784D85BF1EA98D2EE2190D534F -
Воланд
titán
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
Szerk.: Jé még iso-ból is ki tudja olvasni, vagy ilyenkor nem kapok helyes értéket?
bobsys: Ezek minden eredeti telepítőnél megegyeznek?
-
bobsys
veterán
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
Tokmindegy honnan telepited. Ha mar letoltesz valhonnan egyet akkor hasonlitsd ossze az MD5 hashet az eredeti telepitokeszlet hashel. Ha ugyanaz akkor gond nincsen, lehet telepiteni.
-
CsiguszMaxim
senior tag
Sziasztok! A probléma a következő. Van egy 4GB-os pendrive-om meg egy eredeti oem-es WIN7 HP cd-m. Amim nincs az az optikai meghajtó. Olyan kérdésem van, hogy van e bármi különbség (főleg eredetiséggel kapcsolatos) akkor ha az eredeti cd-ből készítek egy iso-t (ezt odd híján nehéz lesz) és teszem rá a pen-re vagy ha virágboltból szerzem de a saját cd kulcsommal telepítem? Ugyan úgy tudom majd aktiválni frissíteni és a többi és a többi?
-
Воланд
titán
válasz
oilver1
üzenetére
Felesleges indexelést használni, annyira nem lehet eldugni a fájlokat a merevlemezen, hogy ne találd meg, ha mégis keresni kell valamit egy-két perc ide vagy oda nem hiszem, hogy számít. Igen idegesítő amikor indexeli a több száz gigát itt mellettem, ezért ki is lőttem a fenébe.
Szerk.: 1 másodperc

-
Morden24
nagyúr
válasz
oilver1
üzenetére
Akkor megy, amikor idle a gép, tehát természetesen nem akkor fogja kiswappolni alólad a vinyót, amikor éppen ezerrel használod.
Az alapbeállítás nem túl sokat indexel, szóval nem jelent sok gondot. Ahol ez érezhető problémát jelent, ott valami nagy baj van a vinyóval (komolyan, nekem az 5400-as notivinyó alatt nem tűnt fel soha, hogy indexelget...).
Hogyhogy külön helyet? Az adatbázis? Hát nem amiatt fogsz kiszorulni a hdd-ről, az biztos
-
oilver1
tag
Most olvasom, hogy a Win7 sokat swappol állandóan. Ez igaz, vagy csak amíg indexeli a merevlemezt? az indexelés külön helyet foglal?
-
bobsys
veterán
Akkor jon a kenyelmetlenebb modszer.
A WU ezt a ket oldalt hasznalja
download.windowsupdate.com
v5.windowsupdate.microsoft.com
Ip cimek amik ezekhez az oldalakhoz tartoznak:
92.122.49.17
92.122.49.73
65.55.184.152
Parancssorbol felveszel uj routing szabalyt es megmondod, hogy a fenti IPkhez melyik interfacet hasznalja -
Morden24
nagyúr
válasz
{Zodiac}
üzenetére
Igazából lehet, hogy a legelső dolog, amit vettem volna a helyedben, az az ssd, mert amíg az nincs, addig MINDIG van bottleneck

Feltételezve természetesen egy erősen teljesítményorientált hozzáállást.Én ssd-ről váltottam 5400rpm-es vinyóra, azt hittem, hogy sokkal jobban fog idegesíteni, de annyira azért nem elmebaj, gyorsan megszokható. Ettől függetlenül így is az első dolgom az lesz, hogy veszek egy 7200-as, vagy 7200-as hibrid HDD-t a notimba

-
ko9
addikt
válasz
bobsys
üzenetére
Folyamatosan van kábeles kapcsolatom is, és az nem megoldható, hogy addig lecsatlakozok mobilnetről, ameddig az Update folyik. Sajnos az időpont beállítása sem megoldható, ugyanis van olyan nap pl. amikor hajnal 3kor fekszek, és van olyan is amikor akkor kelek, vagyis változó, hogy mikor kell onlinenak lennem.
oilver1: Nem akartalak énse eltántorítani ettől, tapasztalataimra támaszkodva én is azt mondom, hogy jobb a 7 minden téren. Raktam már 1GB RAMos laptopra 7est, és ment rajta jól, egy picit többet gondolkozott az alkalmazások megnyitásánál, de ment szépen

-
oilver1
tag
válasz
Воланд
üzenetére
Na hát mostmár tisztábban látom a témát, megyek is és nézek még két giga ramot biztos ami biztos. Ha ezt így leírnák valahova, akkor a sok hozzám hasonló emberke könyebben tudna dönteni - értem ezalatt, akiknek nem minden nyilvánvaló. Szóval szerintem csináljatok egy ilyen szájbarágós topicot, keletje lenne! És köszönöm mindenkinek a gyors és hathatós segítséget!!!!

-
Воланд
titán
válasz
oilver1
üzenetére
Befolyásolja. Csak egy személyes példa. Adott az én rendszerem fut a messenger, utorrent, firefox, stb (itt igazából a firefox a fontos tényező, hisz az zabálja a legtöbbet memóriából) ezek mellé elindítom a dragon age-t (lapozófájl használata nélkül) és kb fél óra játék után kapom is a hibaüzenetet, hogy kevés a memória, zárjak be alkalmazást az adatvesztése elkerülése miatt. Lelövőm a firefoxot és rögtön jobb a helyzet kicsivel, de van amikor az sem elég neki, szóval kénytelen voltam visszakapcsolni a lapozófájlt, lassabb is lett a betöltés a játéknál. Szóval ajánlott a 4gb.
Morden24: Jah jogos, el is felejtettem, hogy mindig a rendelkezésre álló memóriából vesz el annyit ami neki jólesik.

-
Morden24
nagyúr
válasz
oilver1
üzenetére
A te hardvereddel az OS valószínűleg jobban fog működni, gyorsabb apptöltések, jobb memória- és virtuális memória használat, magok közötti elosztás stb.
A géped nyers teljesítménye nem fog változni, mivel a hardvert magát nem cserélted ki.
Ja, és NEM, NEM FOG 1,5öt MEGZABÁLNI A RAMBÓL. A teljes rendelkezésre álló ram függvényében használ ki, általánosan 30-40% között, legalábbis uscve. Ez nálad olyan 800-900Mb memóriát fog jelenteni.
Mindazonáltal a memóriamanagement sokkal jobb, azaz jobban bánik a rendszer a rábízott erőforrásokkal. Ezért lehetséges, hogy a felhasználás közben gyorsulást érzékelsz, holott magának a gépnek a teljesítménye természetesen nem változik.P.S.: Már a Firefox sem akkora szutyok memóriahasználat terén, mint volt, szóval azt sem kell azért túlspilázni. Ott meg a betöltendő add-onok (vagy akármi whatsname-ek, nemtom rókán hogy hívják őket) mennyisége és minősége erősen befolyásolja a ramhasználatot...
-
oilver1
tag
válasz
Воланд
üzenetére
Engem is aláznak, Firefox-os vagyok
Értem. Nekem 2 GB memóriám van, tehát elviekben ebből kb. 1,5-öt megzabálna használat közben. Na most ez egy hülye kérdés lesz: ha játszom, ez a 1,5 giga felzabálás befolyásolja a játékra szánt memóriamennyiséget, avagy nem? Értem ez alatt: ami eddig xp alatt hasított játék, az win7 alatt is hasítani fog? Vagy erre a Win7 témára inkább akkor térjek vissza, ha már mondjuk lesz 4 GB ramom?
-
Воланд
titán
válasz
oilver1
üzenetére
Valamilyen szinten fogsz gyorsulást érzékelni, hiszen a w7 jobban van optimalizálva a meglévő erőforrások minél ésszerűbben való kihasználására de nekem a 4gb ramból alapjáraton 1,26gb-ot eszik meg a rendszer, indítok mellé egy firefoxot (tudom, nem vagyok sikeres ember
) és rögtön 1,5gb a használt memóriamennyiség. Erre érdemes odafigyelni. -
-
oilver1
tag
válasz
bobsys
üzenetére
Éértem. Tehát nagyjából ha nem bővítek ramot, akkor a játékok talán még egy kicsit rosszabbul is fognak menni? Illetve azon játékok, amik DX10-et használnak, XP-hez képest ezen a vason sem lesznek látványosan gyorsabbak?
Bocsi, egy kicsit ellámultam az évek alatt, régen értettem ehhez
Igazándiból az a kérdésem összegezve, hogy általában kipróbálom az új játékokat, némelyik megy rendesen, némelyik nem. Amelyik megy, az marad fent, azzal játszom. Ha jól értem, amelyik nem megy rendesen, az win7 alatt sem gyorsul fel. Tehát ilyen szempontból akkor mindegy, hogy mi van fent. Viszont úgy amúgy általában a EZ a gép gyorsabb, vagy lassabb lesz Win7-el? -
bobsys
veterán
válasz
oilver1
üzenetére
Amit Morden24 emlit, hogy "Az alaplapnak (azaz inkább a chipsetnek, integrált hangkarinak stb.), ide bővítőkártyának utánanéznék típus szerint, hogy van-e megfelelő driver, illetve hogy nincsenek-e problémák vele" arra van egy jo kis program. Neve Windows 7 Upgrade Advisor es letoltheto innen. Ez szepen kidobja azt a hardvert ami nem fog menni Windows 7 alatt.
-
Morden24
nagyúr
válasz
oilver1
üzenetére
Nem árt tudni, hogy a dx10-et csak az a játék használja ki, amelyik erre alkalmas. A dx9-es játékaid semmit nem fognak emiatt javulni.
Játékok alatt erősen kétlem, hogy az XP-hez képest nagyobb teljesítményt fogsz elérni. Hogy értsd, ha valamivel bajod volt XP alatt, az elég valószínűtlen, hogy hipphopp gyorsabb lesz Win7 alatt.
Maga a Windows 7 egy modern vason sokkal gördülékenyebb, mint az Xp, ez tény. Más kérdés, hogy a neted meg a filmjeid sem fognak gyorsulni
A Win7 verzió vásárlása nagyon egyszerű: amelyikre van pénzed, illetve amelyiknek a tudása megfelel számodra. Home usereknek általában tökéletesen elegendő a Home Premium.
Az alaplapnak (azaz inkább a chipsetnek, integrált hangkarinak stb.), ide bővítőkártyának utánanéznék típus szerint, hogy van-e megfelelő driver, illetve hogy nincsenek-e problémák vele.
ko9: Mivel az Enterprise egy volume licenccel rendelkező Ultimate, ezért elég felesleges említeni is

-
ko9
addikt
válasz
oilver1
üzenetére
Üdv!
Tapasztalataim alapjá, ha ténylegesen csak Internetezel/Filmezel, akkor megéri Windows 7re váltanod. Játék szempontjából viszont a Win7 alatt minden játék nagyobb memóriát követel. Én 3GB-al használom, ajánlok neked is egy bővítést, nem fogod megbánni.
Az, hogy melyik Win7 verziót használod, az csak pénztárcádtól függ -warez itt ugye nem jöhet szóba-. Otthoni felhasználásra mondjuk szerintem az Enterprise felesleges. Home Premium ami jó alternatíva, esetleg utánna az Ultimate.
Sok sikert! -
oilver1
tag
Sziasztok! Látom, itt sokan értetek már a W7-hez kellőképpen. Van a következő hardware-em: Pentium Dual Core E2180, Asrock alaplap, 2 giga ddr2 800MHz ram, Pata vinyók (kettő bővítőkártyáról megy, mert csak egy ATA hely volt az alaplapon), MSI Radeon 3850 256 ddr3 VGA.
LAN, Audio-ból az alaplapit használom, gyári cd-s driver-ekkel. Namármost. Azt hallottam, hogy játékok szempontjából milyen sokat számít a DirectX 10, és hogy sokkal jobban mennek. Azt is hallottam, hogy Win7 alatt minden sokkal gyorsabb mint XP alatt, azonos konfigurációval. A fentieket alapul véve, szerintetek megéri nekem a játékok miatt Win7-re váltanom? Sok kis programot használok mellette, filmet nézek, netezem, játszom sokat. Ezzel a vassal tényleg jobban mennének a játékok? Melyik Win7 verziót érdemes használni? Köszi előre is!
-
ko9
addikt
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Erre én is gondoltam, de éjszakánként csak letölti orvul a dolgokat a Windows Update. Töltheti, de ne mobilnetről, az ugyanis forgalomkorlátos... Azért kérdezem ezt így... WinUpdate-et nem akarom leállítani, hasznos egy dolog, de szabályozni akarom, hogy mi, mit hogyan használjon.
-
ko9
addikt
Sziasztok!
Hogy tudom megoldani azt, hogy van 2 internetkapcsolatom. Az egyik egy mobilnet, a másik egy hálózati kapcsolat, ami korlátozott.
Szóval azt szertném, hogy a böngészés a hálózati kapcsolaton menjen, egyes játék- és egyéb programok a mobilneten. Jó lenne programonként szabályozni, hogy melyik merre.
Nem tudom hogy jó helye írtam-e, de hátha
Köszönöm szépen előre is a segítséget!

-
Воланд
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nincs mit!
-
válasz
bobsys
üzenetére
Azt a magyar support is megmondta, hogy nem kell a Vista-t telepíteni, viszont "intéztem egy keresztkérdést", amire nem tudott válaszolni, nevezetesen azt, hogy ha nem kell a Vista-t telepíteni, akkor ugye van egy "plussz" OEM OS, akkor azzal mit lehet kezdeni.
Na erre azt mondta a mérnök, hogy ha teljesen eredeti a Vista(és az, számlával mindenestül), akkor a Vista-t lehet telepíteni egy másik gépre is, csak alaplap cserére kell hivatkozni és átírják(amit meg is tett).
(tehát a W7 upgrade önállóan és a Vista OEM külön-külön 2 gépre is telepíthető ez esetben, csak külön-külön kell rendelkezni eredeti telepítővel, számlával stb.
Na ezt Én pl eddig nem tudtam...) -
Morden24
nagyúr
válasz
bobsys
üzenetére
Igazság szerint ez nagyban függ attól, hogy kit kapsz ki. Nekem is volt olyan, hogy a fickó nem tudott válaszolni (Office licenceléssel, illetve szintén upgrade-el [amcsi verzió Európában] kapcsolatban), felírta a számot és visszahívott kb. egy óra múlva.
Más kérdés, hogy múltkor a szipiszupi Dell üszi képtelen volt válaszolni egy olyan egyszerű kérdésre, hogy honnan lehet letölteni a facial recognition szoftvert a gépeikhez. Válaszként azt kaptam, hogy ők nem szoftverrel foglalkoznak, hanem hardverrel. Telefonon?! Távgyógyítás rulez

-
Morden24 és bobsys
Tényleg elnézést a "kirohanásért".
Csak ha ezt a pár sort leírtátok volna, akkor nem kellett volna egy Redmondi rendszermérnökkel csevegnem(tényleg Redmondi, megnéztem online a hívás infómat, amivel egyébként semmi gondom nem volt, mert olyan infókat is adott, amiről eddig nem tudtam), viszont a közel 450+Áfa/perces csevegést elkerülhettem volna.
Én természetesen maximálisan egyetértek azokkal az OFF megjegyzésetekkel, amit írtatok, ez nem kérdés, csak ha már valamelyest "ismerjük" egymást (még ha csak így "virtuálisan" is), akkor tiszteljük meg már egymást már azzal, hogy adunk prioritást egymásnak, és nem azzal foglalkozunk, hogy a W7 milyen prioritást ad a cpu magoknak, meg melyik hülyegyerek, milyen W7-et használ(honnan lopta), meg hogy az tetszik neki vagy sem...
(Egy másik topicban 2 napja az a téma, hogy melyik a jobb OS, a Linux vagy Windows. Na ennek az összehasonlításnak körülbelül annyi értelme van, mint egy nagy fémgolyót összehasonlítani egy kis fakockával, és "természetesen" az adott topic témája teljesen más...)A magam részéről Mea Culpa a részetekre, de innentől azt hiszem átmegyek terminátorba(ha kell) és ha úgy gondolom, akkor az ilyen warez Pinokkiókat elküldöm a bús picskerbe, még akkor is, ha ezért BAN-t kapok.
Tudtommal ez egy szakmai topic, nem az a célja, hogy warez/nem megvett W7-ek hibáit orvosoljuk, az meg különösen nem érdekel, hogy szinte mindenkinek Ultimate-je van(vagy még "rosszabb", Enterprise), amit tutira nem vett meg.
(Természetesen tisztelet a kivételnek.)UI: Aki meg "herélgetni" akarja W7-et, annak javaslom, hogy mennyen el egy disznótelepre, heréljen ki egy 750 kilós tenyészkant. Rá fog jönni utána, hogy
1. nem egyszerű
2. veszélyes
3. utána csak a nevében lesz kan a kan...(nem látja el azt a "funkciót", mint eddig)Na a WAIK pont ilyen...
-
KrAt
veterán
Innentől kérem az offot befejezni, mert akkor már nem csak hozzászólásokat fogok törölni...

-
Zomb€€
őstag
Sziasztok!
Mostanában az a mániája a Win7-nek, hogy egyes játékoknál egyszer csak át akar váltani Basic Color Sheme-re, és ez igen idegesítő tudd lenni, ha épp akció közben ugrik ki az asztalra.
Szal a kérdésem, hogy miért csinálja, és hogy hogy lehet ezt kiiktatni.köszi!

Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Iqos cigaretta
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Hobby elektronika
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Saját memóriaszabvánnyal küzd a memóriahiány ellen az ASRock
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- GAMER PC! i5-14500T / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 650w Gold!
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dobozos ÚJ ASUS TUF 17 Ryzen 9 7940HS 16 GB DDR5 512 SSD RTX 4070 (8 GB) 2.5K 240Hz Garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem gondoltam volna, hogy vannak emberek, akik WEI-hez vesznek gépet...

thx a gyors választ