Hirdetés
- Magisk
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
Vistára elvileg csak Ultimate verzióban lehet nyelvet rakni - ahogy 7-en is. De 7-en van ez a trükk, Vistához nem tudom van-e.
Elvileg mindegy milyen nyelvű kulcs szempontjából.
A cikk alapján készíthetsz magyar telepítőt is. (1,2, 3. oldal)
SziAtee: Hajjaj, milyen levelező progi?
-
SziAtee
csendes tag
Sziasztok!
Előre is bocsánat, ha rossz helyre írok, de nem találtam így hirtelen erre alkalmasabb helyet és nagyon nagy segítségre lenne szükségem.
A szakdogámat írtam wordbe, amit levelező progin keresztül nyitottam meg. Egy idő után valamiért nem akart keresni a doksin belül, ezért fogtam elmentettem és bezártam. Ez után nem tudom hova mentette a doksit és azóta sem találom. Már próbáltam mindenhol keresni, találtam is valahol a temporary internet files-ba egy ugyan olyan nevűt, de nem azt tartalmazza amit írtam. Lehet, hogy máshova mentette csak nem találom, vagy amit találtam az az és kezdhetem előről?? A wordben nem látom a doksit legutóbbi megnyitott doksik között.
Könyörgöm valaki írjon valami megoldást!!Előre is nagyon köszönöm!
(Ha nagyon rossz helyre írtam gondomat,légyszi irányítsatok át máshova. Köszi) -
atesss
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Hát igen, végülis nem olyan nehéz, csináltam már augusztusban.
De azért jobb szeretném, ha lenne egy magyar telepítőm, pl. ilyen esetekre.
Meg nekem is kell majd néhány napon belül, és az MSDNAA-n még mindig csak angol van fent.
Úgyhogy így már egyszerűbb az alapból magyar, ha többször is el kéne ezt végeznem.Ugye a nyelvi verziók között semmilyen különbség nincs kulcshasználat szempontjából ?
Tehát ugyanaz a kulcs mindig megy magyar és angol verzióval is ?
Vagy pl. németet, vagy akármilyen más nyelvet is telepíthetnék vele ?Ugyanezt egyébként Vistáról is kérdezném, mert unokatestvéremék vettek németországban egy Sony laptopot, amin alapból német Vista van. Hát hogy mennyit szenvedtünk, mire megtaláltam pl. az eseménynaplót.
Szótározgattunk, aztán végül telefonos segítséget hívtam...
Pedig tudok is németül alapfokon, de hát az ilyen "hinzufügen", "herunterladen", meg még bonyolultabb, többszörösen összetett szavakat szerintem nem is lehet megjegyezni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, feladtam a Netbook-ra telepítést... Pendriveról sehogy sem megy...
Megpróbáltam másikkal, azzal sem ment.Holnap viszem haverékhoz, aztán usb-ide adapterrel, cdrommal fogok rá telepíteni.
-
atesss
addikt
Hát most már az egyetemi hálózatból való letöltésről sem látok semmilyen információt a Campus honlapján.

Pedig holnap úgyis mentem volna könyvtárba, és akkor ott le tudtam volna tölteni. Vagy akár megkérek kolis ismerőst (ha fent van pesten...).
Van egyéb ötletetek a Campus DVD / ISO legális "előre" beszerzésére ? -
Tosee
őstag
-
g.gergo
senior tag
-
Poo
senior tag
Hello
Win 7en alapesetbe nincs semmilyen levelező program vagy csak én vagyok béna és nem találom?ha van szeretnék némi infót kérni róla.

-
Sickboy25
addikt
sziasztok
Most vettem egy notebookot és valamiért a win7 nem ment fel rá, viszont a vista felment. Felraktam rá a programokat, hogy lássam mégis milyen, de nekem ez a vista nem tettszik még mindig
. Mi lenne, ha azt a frissítő telepítést használnám? Jól fog működni? Mert én nagyon szeretem a win7-et, de törölni meg már nem szeretném az op. rendszert.Segítsetek aki csinálta így. Még teljesen friss a minden telepítés, ha ez számít

-
atesss
addikt
válasz
g.gergo
üzenetére
Nem.

Korai volt az öröm...Na mindegy legalább arra jó, hogy tudjam ellenőrizni a letöltött ISO CRC-jét, hogy tényleg innen származik-e.
Mi a különbség a ISO/CRC és a SHA1 között ? Melyiket mivel tudnám ellenőrizni ?
1-2 hónapja használtam valami CRC generátort, azt mindjárt megkerem a gépen.Illetve a Campus licenszhez nincs esetleg valami megoldás, amivel előre le tudnám tölteni az ISO-t ?
Mert az még min. 3 nap mire megjön, és holnap működnie kellene annak a gépnek.
Illetve az igénylőlapon ([link]) ez mit jelent pontosan ?
Kérem, küldjék el részemre az alanyi jogon járó szoftverlicensz-igazolást - térítésmentes
A licenszigazolás tartalmazza a telepítô kulcsokat.
Ekkor honnan szerzi meg a telepítőt az illető ? Le lehet valahonnan tölteni (egyetemi hálózaton belülről úgytudom lehet, de ez azért nem megy mindenkinek...), vagy az MS a hallgatóra bízza a "beszerzési forrást" ?
-
bpx
őstag
ejnye te, hát szégyenbe hozol itt minket VIK-eseket az efféle kérdésekkel?

igen, be tudtál lépni, én is be tudok lépni akármelyik MS regemmel - és? le is tudjuk tölteni? nem
ha rámész a részletekre, ki is írja, hogy kik jogosultak letölteniN verzió - nincs benne media player
-
polonic
félisten
Microsoft Developer Network
Fejlesztők, cégek előfizetnek, aztán hozzáférnek az összes microsoft programhoz. Amúgy te is előfizethetsz egyébként. Nem kell semmilyen IT gurunak vagy cégnek lenni hozzá. Attól, hogy beléptél még letölteni nem tudsz. Csak látni lehet miket tudnál letölteni.
Az N azt jelenti, hogy windows media player nélküli változat. -
atesss
addikt
Üdv !
Az MSDN licesz ki számára elérhető pontosan ?
MSDNAA licenszem van a BME-VIK-ről, de úgytudtam, az más, mint a sima MSDN.
Mert megnyitottam ezt az oldalt: [link] , és csak szórakozásból beírtam a hotmailes címemet, és a jelszavát, és sikerült belépnem.
Épp le akartam tölteni a magyar Win7 Pro-t, csak egészen más "jellegű" oldalról.

Ott találtam a linket, hogy az illető innen töltötte le, és töltötte föl az oldalra.
Csak azért oprendszert nem szeretek ilyen helyről, elvileg írják, hogy "MSDN-es érintetlen", de én inkább biztosra mennék...
Mivel az MSDNAA-n nincs fent magyar
, és most nem akarok a magyarítással szórakozni.
Akinek a gépére kellene, meg Campus licensze lesz, csak most fogja csak megrendelni, a Win7 meg már holnap kellene hogy menjen rajta.Ultimate is van magyar !

Mit jelent a verzió végén az "N" (pl. Windows 7 Ultimate N) ? -
vizirider
tag
szóval a mentési baromságra nincs 5let hol lehet lelőni? ezt köszönöm de a gyártó oldaláról van a driver csak az a baj hogy a telepítési leírás szerint a kártyát kéne látni a winnek hogy van ott valami ami nem megy. de ez úgy nem látja hogy a saját driver sem veszi észre mintha be sem lenne dugva a gépbe a kari. szóval lehet linuxra kell rámenni?! vicces hogy ennyire nem megy MS-nek mostanásg ez a dolog.........
-
sagesz93
addikt
alaplap is megvan közben: ASUS M2V-MX SE
-
sagesz93
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Lapot hirtelen nemtudom, majd mondom ha meglesz. pci-e,ddr2, am2 ez biztos

Legújabb, legfrissebb.
Ezt a ramos dolgot megmondom, de az XP-nél akkor miért nem fagy ki?
Az egyik ram zeppelin 800mhz 2gb, a másik kingston 512mb 667mhz
mod1: tuning nincs amugy
Más: a vinyóm 3 részre van particionálva, egy az xpnek egy csak úgy egy meg a win7nek.
növekvő sorrendben irtam. A win7 a "csak úgy" particiót nem látja, viszont az xp simán lát mindent.
Na ez mitől van? -
attrax
aktív tag
válasz
vizirider
üzenetére
Hát driverekkel szenved a win7 de csak asztali gépeken.Én most rakom fel a 6. noteszre a win7-et és eddig egy gépen se volt probléma.Asztalikon válaszd azt hogy menjen fel windows update webhelyre a hardverhozzáadáskor.Pl a nyomtatómnak(HP) nincs támogatása w7-re de felengedtem és talált.Először mindig próbáld meg a gyártó honlapját és support w7-re!Nekem a frissítésekkel van gondom.Ha ráengedem a frissítést kékhalál fogad restartkor.

-
attrax
aktív tag
válasz
superecneB
üzenetére
Ha érdekel nekem 3 hangkari is volt a gépemben xp alatt,de most a win7 szenved ezzel.Ki kellett vennem a sbx-fit most csak a z audigy1 van benne+az alaplapi.
-
vizirider
tag
Sziasztok!
ma váltottam win7 re de hát mélyvíz lett ez még mindíg nekem.
szóval több kérdés lenne:
1., ez a biztonsági baromság förtelmesen idegesít, hogy ide meg ide nem menthetek file-okat csak a c re a doksikhoz (amit tudtam kikapcsoltam de nem változott a szitu). nem szeretem ha terrorista baromként vagyok kezelve a saját gépemen.
2., SMC wi-fi kártya van a gépemben és win7 alatt nem hogy nem ismeri fel a win és drivert kér hanem egyszerűen azt sem látja hogy bent van a slotban valami így a win 7 driver telepítése sem sikerült 5let?
segítséget előre is köszönöm! -
sagesz93
addikt
Hi!
Havernak problémája van a win7-el. konfig:
amd 3200+
ati 2600xt 256 ddr3
2,5gb ddr2 ram
asus lap
normális táp
egy 40es(rendszernek) és egy 250es vinyó.(hibátlanok hd sentinellel)
Probléma: random kifagy a rendszer. Vistával is ez volt a baja, winxp-vel hibátlan. Szóval vista, win7 necces... Mi lehet a gond?
-
L3zl13
nagyúr
válasz
band1103
üzenetére
Nekem új játék indításkor szokott ilyen lenni. Felteszem a Defender+ kérdez rá valamilyen akcióra, amit a játék végezni próbál, de az a DX módba váltás miatt már nem látszik.
Ha az első indítás előtt átkapcsolom training módba a Defendert, akkor nincs gond.Felteszem itt is valami hasonlóról van szó.
-
dunc
nagyúr
-
Daffni2
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Érthetetlen,hiszen rendszeresen veszek fel az RTL,TV2-ről Digitális adásból,soha nem volt hangproblémám, ellentétben a Windows Média Playerrel.
-
Medcomp
tag
-
dunc
nagyúr
Srácok tudok valahogy lomtár ikont rögziteni a tálcára?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
superecneB
üzenetére
Egyszerre a 2 nem fog sosem szólni.
(#7835) Cimbooora
Hibás a ramid vagy a lapod(#7797) Daffni2
Ezt nem tudtam rávenni hogy lejátsza a HE-AAC hangú TS file-tMásrészt elhiszem, hogy jobb mint az MS megoldása de már csak azért is kellene, hogy egy feltett codecet használjon nem ?
Kép : H264 Mpeg 4, ezt sikerült megoldani
Hang: HE-AAC codec, ebben ad tv2 és az rtlklub. -
pete_21
addikt
válasz
band1103
üzenetére
Én egyszer próbáltam meg felrakni két antivir még régen, de azon nyomban a rendszervisszaállításhoz kellett folyamodni.

Én a helyedben már most megtenném a lépéseket, komolyabbak is előfordulhatnak, mint a hardver lassú telepítése, lásd véletlenszerű fagyás, esetleg bsod.
Menj be a Műveletközpontba, és nyisd le a Biztonság részt. Antivírusnál biztos írja, hogy egyiket érdemes kikapcsolni, mert összeakadhat. Még a Kémprogramnál is szokta írni, de az még talán a kisebbik gond.
-
band1103
őstag
válasz
pete_21
üzenetére
Eddig még nem tapasztaltam hátrányát és hackeeeee kollégának is volt ilyen esete régi hw telepítéskor bár nemtom hogy ő is kettős védelmet használ-e vagy nem.
Azért a tippet és tanácsot erősen köszönöm
. amint lesz megint valami amire rá lehet fogni hogy azért van, rögtön megteszem a lépéseket. -
pete_21
addikt
válasz
band1103
üzenetére
Az úgy viszont nem lesz jó. Mert ugye az MSE is aktív kémírtó plusz víruskereső. És két aktív kémírtó se a legjobb, de két rezidens antivírt meg egyenesen tilos.

Ezen szerintem gyorsan változtass, egyiket szedd le. Ha az MSE mellett maradsz, akkor a Comodobol a tűzfal visszamehet, de akkor csak az. -
band1103
őstag
Újabb probléma:
W7 32bit Ultimate eredeti. + CanoScan Lide25
W7 telepítés után nem ismeri és az MSupdate-n sem talált semmit hozzá.
Gyártói oldalon találtam egy vst11012 nevű drivercsomagot és azt írta rá hogy :
Compatibility: Operating system(s): Windows 2000, Windows 7, Windows 98SE, Windows Me, Windows Vista 32bit, Windows XP.
Letöltöm. Exe file de látom hogy csomagolt lesz ezért a szokásom hogy inkább én csomagolom ki oda ahova én szeretném. Exe átnevez. kicsomagol. Újabb EXE. Átnevez, kicsomagol. Végre eljutottam a driver fájlokig. Ekkor eszközkezelőben rányomtam a felkiáltójeles CanoScan -ra ott pedig a frissítésre. Ez 31 perccel ez előtt történt és csak bámulom az ablakot ami az eszköz telepítéséről tájékoztat-na. De ehelyett 31 perce csak egy csíkot látok futkosni mint a Knight Rider-ban csak ez zöld.Amíg írtam ezt a hsz.-t addig a 35. percben sikerült kiírnia hogy sikerült telepítenie az eszközt és eltűnt a felkiáltójel is. Mi a fene volt ez a hosszú telepítési idő?
Comodo sec. és MSE van fent. -
Medcomp
tag
Sziasztok!
A következő furcsaság van a Win7 Ultimatemmel (64bit). Az összes exe fájlt wordpadben nyitja meg, nem pedig futtatja. A vezérlőpultban néztem már a fájlkiterjesztések alapértelmezéseit, az exe nem volt ott, így nem tudom, hogy lehetne átállítani. Rendszer-visszaállítás azt írja, hogy a segédprogram nem indítható el. A gépen ESET Smart Security fenn van, de az sem tud elindulni, mert induláskor azt az exe-t is wordpad nyitja meg.
Valakinek van ötlete?
Google-ben próbáltam keresni, de semmi hasznosat nem találtam ezzel kapcsolatban.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
band1103
üzenetére
Sztem az ilyen gyártói driverek nem nagyon különböznek, bár a fene tudja. Régebben voltak ilyenek, vagyis hallottam/olvastam ezekről, főként sapphire szokás volt, hogy csak a saját, gyártió driverével volt hajlandó menni a kártya. 1szer átnéztem a gyárit és azt, különbség nem volt méretben, struktúrában, de valami mégis más lehetett, hogyha a gyári (ATI) nem ment fel, csak a sapphire oldaláról letöltött... Hála manapság ez már nincs..
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Sajnos VirtualBox-szal nem megy a Mac.

-
-
maflame
aktív tag
válasz
band1103
üzenetére
Hát ja, egyet értek! Én is így vagyok ezzel, csak amíg új a dolog hajtja az embert a kíváncsiság. ...a kíváncsiság meg néha bajjal jár. ...meg okulással.
Van esetleg valakinek ötlete a megoldásra?
Szóval videókártya driver telepítés után minden oké, működik rendesen, de újraindítás után
eltűnik a Dx11 támogatás. Minden más oké, de ez mitől lehet?
Csak a win reinstall segíthet már? -
band1103
őstag
válasz
maflame
üzenetére
Köszi a választ.
Ez engem meggyőzött abban hogy inkább érdemes az ati/nV drivereket használni mint más drivereket. Én szeretem a gépem inkább használni mint a problémák javításával küszködni. Hiszen akkor miért is vettem gépet? De ez itt azt hiszem már off ezért bocsi. -
maflame
aktív tag
válasz
band1103
üzenetére
Hát nincs nagy tapasztalatom. 2 hónapja van Asus kártyám és nekem túl sok bajom nem volt egyik driverrel sem. -fenti hibákon kívül, de azok valami más miatt vannak.
Annyi konkrét észrevételem volt, hogy a 9.12 Hotfix meghajtóval a Vantage kb 4%-al többet adott mint a 9.11-es Cata vagy Asus, ami persze le van...... játékban(COD6, CryWH, Dirt2) semmit nem vettem észre. A GTA4 viszont határozottan rángatósabb lett tőle.
Ez a most januárban kiadott Asus-os kevesebbet csinál Vantage-ban viszont GTA4 megint simán fut ...ahogy a 9.11-el is
Állítólag stabilabb az Asus-féle de ezt csak másoktól hallottam. -
Polllen
félisten
Sziasztok!
Használ még valaki RC verziót? Ma bekapcsolás után kiírta, hogy a windows példányom nem legális...mondtam, hogy jó tovább, aztán minden megy a maga útján, azóta sem írt ki semmi hasonlót. A netbook-mon is ez van, ott semmi gond és amúgy is úgy tudom, hogy majd márciusban jár le a cd-kulcs...
Tudjam be az RC státusznak

-
ToBeY
nagyúr
Alaplapot kellet cserélnem de csak rátelepítettem a win-t a régire. Most van egy windows és windows.old mappa.Kérdésem az hogy ezt a windows.old -ot le lehet törölni,vagy inkább ne bántsam?
-
maflame
aktív tag
Köszönöm mindenkinek!
Az van, hogy valami gond lehet nálam windows-szinten. Úgy szoktam drivert frissíteni (kb. 3 éve már, mióta Ati-m van), hogy driver-uninstall, majd safemode-ban DriverSweeper-rel leszedni a maradékot, majd újraindítás után telepítem a drivert és kész.
Egy hónapja mikor egy Asus-féle meghajtót akartam feltenni, nem akart települni rendesen a dolog, szóval felrakott egy telepítéskezelőt és kiírta, hogy "telepítés kész". -de nem rakott fel semmi drivert stb. Csak a 2.-3. "restart safemode/Driversweeper" után tudtam valahogy telepíteni.
Úgy tűnt minden oké, de aztán pár nappal később észre vettem, hogy nincs hardware-es Dx11 támogatás, csak 10.1-es. Volt 11-es támogatás, de aztán meg megszünt.
Gondoltam az Asus-os driver hibája miatt volt, mert felraktam (gond nélkül) a 9.12-es Catalyst(a hotfix-et)-et és azzal jó volt egészen pár nappal ez előttig, mikor is kitaláltam, hogy megnézem az új Asus driver mit tud.
Megint nehezen de felment, és másnap megint csak Dx10.1 volt. Visszaraktam a "régit" de most már azzal is csak 10.1 van. Szóval mikor újonan telepítem, akkor van 11, de újraindítás után már csak 10,1.
a 146-os hozzászólásban írja valaki azt a módszert amit még gondoltam, megpróbálnék win reinstall elött.
..már ha van értelme. -
band1103
őstag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Igen. XP úgy nevezte el azt a drivert hogy VGAsave és minden VGA-ra jó volt. Ellenben amikor W7 -ben mindent letakarítasz akkor a w7 felismeri és kiírja a vga típusát és úgy tűnik mintha feltenné a hozzá tartozó saját drivert de az a driver is csak alapdriver és azt a célt szolgálja hogy ne legyen fekete a monitor és csak egy kicsivel tud többet mint a VGAsave de sok mindenre azt se lehet használni.
maflame: Egy biztos. Ha úgy akarod feltenni az újat hogy előtte el akarod távolítani a régit akkor csak hajrá de nem kell megijedni hogy a W7 feltesz egy saját-ot. Arra nyugodtan mehet rá az új.

-
sfdrakex
nagyúr
Nem egészen az alap windows driverrel is megjeleníti a képet, ami csak egy univerzális driver, viszont a win7 ha leszeded az ati/nvidia drivert rak fel helyette rendes drivert, nem csak egy univerzálisat, xp-n is volt kép anélkül hoyg tettél volna fel drivert nem? Mert az xp saját univerzális drivere is müködteti a video kártyát csak nem tökéletesen.
-
qwertly
addikt
Szia,jó dolog lenne de sajnos mint fentebb írtam a Halo 2 ezt csinálja,hogy csak betölti az indító köpenyét telepítés kezdetekor és megfagy a progi csaj a feladatkezelővel lehet kilőni.Gondoltam már arra is,hogy 4GB memória van a gépben úgy-hogy 2×1GB 800Mhz és 2×1GB 667Mhz talán ezzel zavarnak be?
A bloggodal mi történt?
Aktív témák
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Apple iPhone 13 128GB,Vodafone,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Extraflame pellet kályha
- Dell Latitude 7480 14" FHD IPS, i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

és jönnek azzal, hogy szerves része az os-nek az explorer, és nem tudják kiszedni.. ja persze, kitudnák ha akarnák.

Hajméret és mellkas megvan csak nem annyi kockából ál a hasizmom mint David-é hanem csak 1-ből.