Hirdetés

Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz Sub-ZeRo #34830 üzenetére

Ahogy mondtam áramingadozás nincs, nem volt.
    A táp szinte biztos, hogy kifogástalanul működik, főleg azért, mert az előző táppal is volt ilyen probléma.
    Nem sok esélyt látok rá, hogy két különböző táp - régi Chieftek 550, mostani Seasonic 500 - ugyan azt a hibát produkálja. Ezért is néztem biosban a feszültségeket, amik jóformán atom stabilak és tizedre megegyeznek a referencia értékkel.

Ha ilyen feszültségből adódó hiba lenne, akkor az jellemzően nagy terhelés alatt jönne ki leginkább. Mivel játék vagy hasonló alatt jóval nagyobb teljesítményt vesz fel a gép, mint alaphelyzetben. Tehát ha nem ad le elég kraftot akkor játék alatt biztos kijött volna már a probléma. De legtöbbször kb semmittevés közben indult újra, CPU 0%-os kihasználtság és hasonló mellett.

Semmiféle külső vinyó vagy usb nincs rajta. A további tesztelgetés azért necces, mert mint ahogy az a képen is látszik megjósolhatatlan, hogy mikor következik be egy véletlen újraindítás megint.
    Látni, hogy pl. 10. hó 24.-e után 11.20-n volt a következő, majd 12.19-én. Majdnem pont havonta egyszer.
    Tehát 1-1 tesztidőszaknak min. 1,5 hónaposnak kellene lennie ahhoz, hogy kiszűrjem az adott hardvert.

Na mind1, azért majd megpróbálok egy Update-et otthon, meg megnézem melyik Build verzió van meg.

Azért köszönöm az ötletet! :R

Aktív témák