Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F7 – bajnokesélyes
Aktív témák
-
BlackOps
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, remélem tudtok segíteni. Windows 7 Professional van telepítve a gépemre, teljesen jogtiszta. A baj pedig ott adódott, hogy fel lett telepítve az összes drivert de az ATI Control centert nem tudom megnyitni sehol sem. ha valaki tud megoldást légyszíves segítsetek.
Előre is nagyon köszönöm!
-
Ringman
félisten
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Ha a foxitot a virtual Xp-n keresztül nyitom meg (virtual mode application-ként), akkor látja a nyomtatómat - hp deskjet 9300 egyébként - csak nyomtatni nem nyomtat. Sőt, ha így nyitom meg, és elindítok egy nyomtatást, mikor legközelebb a virtual xp-t futtatva nyomtat, ha csatlakoztatom a nyomtatót (attach device)
-
Ringman
félisten
Hello!
Felraktam a windows virtual xp-t, végre tudok így nyomtatni (eddig virtualbox-on keresztül nyomtattam), feltéve, ha csatlakoztatom a nyomtatót a virtuális géphez (attach device).
A csatlakoztatást meg tudom tenni akkor is, ha csak egy alkalmazást indítok el? Ha csak simán elindítom pl a foxit readert, akkor nem nyomtat.
-
azbest
félisten
Inteles noti használók nem tapasztaltak fagyást akku üzemmódra váltáskor? Thinkpad T61-esemen 32 és 64bit win7 is hajlamos némi kép kapcsolgatás után merevre fagyni. X3100/gma965 videókártya, gyanús hogy az ms által telepített frissített vga driver a hunyó. Neten rákeresve a témára sokféle notinál írtak hasonlókat.
-
pete_21
addikt
Erre tud valaki válaszolni? Tudom, hogy nem egy hatalmas probléma, de azért jó lenne valami megoldás.

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Én sem, mondjuk amikor olvastam, utána nyilvánvalóvá vált...
Dehát segáz, lényeg, hogy sikerült. Először itt kérdeztem, ha nem kaptam volna választ, akkor jött volna a gugli. 
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kösz az infót. Bár gondolom úgyis bekerül majd update-re is.

-
need
addikt
válasz
Steelmanus
üzenetére
Na kikerestem és létrehoztam a karakterláncot "KeepRasConnections" Erteke 1
kifogom próbálni hogy müxik-e!Mindenesetre kösz a tippet

-
Gergosz2
veterán
problémát megoldottam de azért köszi a helpet.
Mégsem ment olyan simány mint ahogy a kézikönyv írta de megvan az a lényeg. -
Gergosz2
veterán
Valaki help!
Vettem egy coolink sub3a5 mobil rack-et és tettem bele egy hitachi 160 gb-s vinyót.Windows 7 felismeri de nem teszi bele a Számítógépbe és nem tudom megnyitni.
-
Morden24
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Sehogyan. A sávszélességem ismeretében beállítok egy max. limitet, ha mellette akarok még netezni meg jutyúbolni, és kibírom, hogy nem lesz 10 perccel előbb lent a cucc.
Persze lehet venni egy 3rd party appot (az 1,5K tényleg nem sok, ha olyan nagyon kell, és valaki annyit torrentezik, hogy mellette megtérül ez a nyert idő miatt), de egyből ezt ajánlani egy ilyen piszlicsáré problémára szerintem nem reális. Mondom: szerintem.(#34577) dbius: Persze, ennyiért nem rossz. Máskor gondolom inkább 5K körül van.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
mclaren777
üzenetére
Hát, ha vista van a támogatott rendszerek között, akkor sztem megy win7 alatt is. Ezek általában szinte minden OS alatt mennek, nem nagyon szokott kavar lenni.
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy USB-s memóriakártya író-olvasót és EZT a TakeMS cuccot néztem ki.
A dolog szépséghibája annyi, hogy a Doksija szerint a Windows 7 64bit nincs a hivatalosan támogatott rendszerek között.
Nem tudom megvegyem-e. Ettől még működni fog-e vajon teljes értékűen?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Sikerült, működik. Köszi !

-
Morden24
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ja, csak fizetős, és tök felesleges, amikor be is lehet állítani három gombnyomással, hogy ne maxon töltsön, és akkor kell a halálnak a Cfos.
Igazából szerintem egyszerűbb egy beállítást megejteni, mint telepíteni még egy programot, ami ráadásul nem is ingyenes.
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Persze, de az más tészta, a kérdés így hangzott
"De a win 7-ben nincs valami olyan beállítás, amiben a prioritásokat tudom állítani?"Erre írtam, hogy de igen lehet, de az a probléma szempontjából(torrentnek) mindegy
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A Cfosspeed nevű (nem ingyenes) progi elég jól tudja priorizálni a hálózati forgalamt. Töltök max-al torrenten, aztán elindítok a YT HD videót, és azt is tölti gyorsan, mert x sávszélt elvesz a torrent progitól és átad a böngészőnek, ameddig kell.
-
válasz
dJ Peer
üzenetére
Prioritást lehet állítani/adni progiknak, de az nem fogja befolyásolni a torrentet, hogy hány szálon, meg mekkora sebességgel töltsön le.

torrenten belül(ahogy már javasolták) korlátozd a letöltési sebességet, meg ha szükséges, akkor az egyszerre használt szálak számát... -
válasz
dJ Peer
üzenetére
Mekkora neted van? Milyen torrent beállításokat alkalmazol?
Ha maxon jön le a dolog, akkor nem fogsz tudni youtube-n videót nézni, mert teljesen lefogja a sávszéledet. Nekem is leszokta fogni. Olyankor belövöm mondjuk, hogy 500-al jöjjön, ne 1 megával és tudom streamelni a videókat.
Meg erre van egy beálítás a torrentben, hogy milyen sávszéllel dolgozzon, azt érdemes belőni. -
dJ Peer
aktív tag
Üdv!
Remélem tudtok segíteni.
Ha fut az utorrent, és töltök le valamit, akkor nem tudok youtube-ozni, meg belassul a net. (ha korlátozom a letöltési sebességet, akkor jobb lesz, de az nem megoldás)
Szóval, a net prioritásán kellene állítani. XP-n egy progit használtam, de úgy hallottam, hogy a Win 7-ben alapból van valami ami ezt kezeli. Valaki valamit? -
Morden24
nagyúr
válasz
Kicker
üzenetére
Ez a Windows valami netes gány? Mert ahogy olvasom, halmozott problémáid vannak, és elég alapvetőek - nem lehet, hogy az egész egy malware-telep?
Egyébként meg a resource monitor segedelmével érdemes lenne megnézni, hogy mi végez a teljesítményt ennyire befolyásoló mértékű írást a HDD-dre.
Nem mellesleg az automatikus frissítéseket kapcsold vissza. Ha loptad a Windows-t, akkor sem lesz semmi bajod tőle.
Az Office egy normális, másegyébként működő telepítő, vagy az is valami netes szemétdomb?Alapjában véve természetesen egy Ultimate semmivel nem gyorsabb-lassabb, mint egy Home Premium, szóval nem, nem az "mocsár".
-
Kicker
őstag
válasz
sfdrakex
üzenetére
erre már én is gondoltam... de utána meg nem tudtam visszakapcsolni.... de akkor is lassú és valamit keres ami miatt percekig!! csak pörög a kurzor.... ez nem normális.. alapértelmezett beállításokat lehet rajt csdinálni, vagy inkább telepítsem újra az egészet? kicsit tanácstalan vagyok...

-
Kicker
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
A probléma nem igazán oldódott meg, félig meddig- mondjuk, mert pl feltettem az office 2007-et, amely hibát jelez és nem akar futni, de nem írja ki mi a hiba? lehet az hogy nem engedtem neki(officenak) az autamtikus frissítést? Notebookon win7homi van, az ugyanazt az officet kommálja fut gond nélkül.
A biztonsági központban kapcsoljam ki a frissítéseket, illetve javítás kereséseket és ehhez tartozó értesítéseket?? Vagy az ultimate ilyen mocsár?hp-compaq notebookon előpre feltelepített win 7 home-simán működik, ez az otthoni meg szopat...
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm hogy szóltál!
Bár most avira van fent és nem válok meg tőle egy darabig.
-
kpal
nagyúr
Tudnátok segélni abban hogy milyen vga a minimum a Win 7 ultimate futtatásához ? 6600GT jó ? csak ideglenesen lenne a vga mig nem veszek újabbat.
-
azbest
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ahogy írtam a Broadcom Crystal HD gyorsítókártya egy filteren keresztül érhető el, de ez csak 32bites. A kodek neve "Broadcom Video Decoder". A Win7DSFilterTweaker progival látszik, hogy csak 32bites módban lehet használni, mert 64bitesből csak a beépített ms codec érhető el.
-
polonic
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez szuper! Már vártam! Elég csendben történt ez.
A béta sem jelzett, hogy lenne update. -
Ringman
félisten
Ma vettem a 39ezres ultimate angol (bár ultimate-nél mindegy a nyelv) dobozos verziót (ipontól, de több helyen is van)

Sikeresen regisztráltam is, így elég jó vétel volt szerintem
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Hmm.. Amint lesz lehetőségem, kipróbálom. Thx.

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Igen, USB-s.
És ezt, hogy mint lehet megcsinálni?
-
Steelmanus
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor az en fejemben volt a hibaforras !

-
WonderCSabo
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A Shark volt az, amiben egy az egyben a Divx van, amint előbb írtam. A CCCP-ben lévő Haali Media Splitter régen tudott ilyet, de bugos volt és kiszedték belőle. 64 bitessel meg sosem tudott.
hackeeeee: A scanner USB-sen van telepítve? Át kell adni az USB-jét az XP Modenak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Régen jártam erre.

Szóval, olyanokhoz szögezném a kérdésemet, akik használnak XP Mode-ot. Szóval, adott egy elég régi Scanner, pontos típust hirtelen nem tudok, de win7 alatt nem működik, felismeri a rendszer, de nem scannel vele. Feltettem az XP mód-ot, de ott viszont nem tudom feltelepíteni a scannert sehogy sem, ott nem is látom az eszközkezelőben sehol. Én keresem rossz helyen?
Előre is köszönöm, hogyha valaki tud valami kézzel fogható infót nyújtani.

-
válasz
Steelmanus
üzenetére
Simán felment XP-re, most direkt kipróbáltam.

Vagy esetleg keringtek olyan hírek, hogy a 2-es nem fogja támogatni az XP SP3-at?
Mert Én ilyenről nem is hallottam
-
Steelmanus
addikt
Sziasztok!
Hat sajnos link:
A KeepRasConnections registry-bejegyzés, amivel a RAS-kliens lecsatlakozása után is online lehetett maradni, nem támogatott Windows Vista alatt.Viszont kezzel beirhatod, igaz nalam is csak ugy mukodik hogy ketszer fals csatlakozas van tehat amikor ebresztem a gepet es csak harmadszorra fogadja el a PPPoE kapcsolatomat. Digi. HKLM / Software / Microsoft / WindowsNT / CurrentVersion / Winlogon
Uj Karakterlanc KeepRasConnections Erteke 1
(#34545) Fire/SOUL/CD
Valamirol lemaradtam? Azt hittem hogy az MSE nem telepitheto XP-re.

-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Tegnap még valamikor hajnalban(azaz akkor ma) valamelyik codec-el működött a dolog, de csak részben. Mindössze 3 darab MKV film van a gépemen, de a 3-ból 1-nek nem jelent meg a thumbnail-je az intézőben.
Vagy ez a codec
vagy ezAz egyik ugyanazon filmek thumbnail-jét tudta megjeleníteni, mint a divx, csak azzal a különbséggel, hogy amelyikét nem, azon legalább nem fagyott meg...

-
WonderCSabo
félisten
válasz
Psychonaut
üzenetére
Divx thumbnailer van benne.
Esetleg vmi más?
-
Akit esetleg érdekel, megjelent az Microsoft Security Essentials 2-es változata: [link]
-
need
addikt
-
need
addikt
válasz
sfdrakex
üzenetére
kezdenem azzal hogy rendes vagy hogy újra te válaszolsz

Hát ilyen opció csak a PPoE van simán él is ez a dolog!
Routeres kapcsolatnál nincs ilyen opció mivel a net a routerben van és a sz.gép csak 1 eszköz a többiből!Ha nincs kapcsolat bealítva akkor sajnos nincs sem üresjárat se net bontás se kapcsolat
Csak a nagy büdös semmi
-
Psychonaut
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Up!
-
Kope91
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem routert és WIN7em van, olyan információkat kaptam más topictól h két gépet össze lehet routeren kötni pl fájlmegosztás céljából, csak mivel win7ben ez a hálózatosdi beállítás kicsit gagyi, ezért arra kérek vkit h irja le pontosan h mit kéne csinálni
hol és miket kéne beállíta
router tipus: ASUS RT-N10-es
opsis: win7
tűzfal:avg (ha ez számít vmit)szóval ha vki tud segíteni enekm a beállításokban az kérem irja le
ja és ha ugy is meg lehet oldani akkor wifiról is el lehessen routeren keresztül érni az asztali megosztástelőre is köszi választ vagy ide irja, de ha tudja akkor privibe külde el
-
need
addikt
Sziasztok...
Korábban már írtam itt a problémámról [ez lenne az]
majd úgy tűnt hogy ez lesz a [megoldás]
Hát akkor per pillanat működött viszont most még sem!
Mit tegyek MÉG hogy készenlét után legyen újra netem????
Bosszant hogy mindig újra kell indítani a gépet

-
Kicker
őstag
sziasztok
van egy masinám amin win 7 utlimate fut, most lett feltelepítve, a szükséges driverek is, asus p5ke wifi lapban van egy cerka 3400-as, 2 gb ram, ati 5450, de gyakran csak ketyereg a winyo, és nem értem miért, nem lehet valahol megnézni, hogy milyen program csámcsog a vinyon? a feladatkezelőből nem tudom igazán kihámozni, mi a gond... lehet hogy valami rossz beállítást csináltam, vissza lehet állítani a win7et alapértelmezettre?
-
-
azbest
félisten
64 bites win7 alatt nincs 32bites media center?
Kellemetlen hogy egy külső codec-et szeretnék hasznláni, de az csak 32bites. (Broadcom HD kártya), ha meg áttérek 32bites win-re akkor bukom a ram egy részét.. kézzel kell átmásolnom egy 32bites win7 telepítésből a media centert? -
Morden24
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nálam a Shark007 codec Haali-ra van beállítva mkv esetére, és remekül megjeleníti a thumbnaileket az Explorer.
-
Воланд
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jah, ezek általában "remekül" működnek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Воланд
üzenetére
"Netes víruskereső
"
Online Scan-re gondolt: [link]woland_y2k #34524
Van amikor csak ez marad, ha pl olyan fertőzés van, hogy még telepíteni vagy frissíteni sem lehet a gépre telepített víruskergetőt. Ezek az online scannerek(persze ismertebb gyártóké) védett vonalakon tudják magukat frissíteni, és legalább annyi elérhető velük, hogy a fontos adatokat megtisztítsák, vagy a fontos adatokat le tudja menteni a user. Utána persze format c:
-
Воланд
titán
válasz
sunseth
üzenetére
Na most akkor mi is pontosan a fájl neve? Netes víruskereső

BalaNce87: A w7 a mindig a rendelkezésre álló memóriából veszi el a szükséges mennyiséget, ez a futó háttérszolgáltatásoktól is függ. Teljesen normális, hogy annyit használ, azért van a gépben a memória, hogy ki legyen használva.
-
BalaNce87
addikt
Köszi a segítséget.
2 Mb RAM, kacag a májam!
Csak azért, mert új vagyok Win7-el nem kell ilyen faszságokat írni.
Az, hogy majd kétszer annyit eszik alapból, mint az XP az igenis jelentős növekedés.
Szerintem teljesen jogos a kérdésem. -
sunseth
csendes tag
Sziasztok!
A problémám:A com surrogate{dllhost.exe} folyamatosan 60%-os proci használatot
generál,már rögtön a windows indulása után!
A rendszer Win 7 ultimate,minden frissítés telepítve,virus,trójai,stb 95% hogy nincs.
Avast-al,Emsisoft Anti-Malware-val,MBAM-al többször vizsgálva, plusz netes virus-keresők.
A feladat kezelöben egymás után 3-szor kell kilőnöm a folyamatok közül a dllhost.exe-t
utána minden rendben van.Procihasználat 1-2%.
Ezt az egészet kb. 2 hónapja csinálja.
Nem nagy gond,csak idegesítő ezt minden rendszerindítás után eljátszani!
Hogy tudnám ezt megszüntetni?
A választ előre is köszönöm!
-
polonic
félisten
-
katt777
félisten
MediaCenter felvételbeállításaihoz nem ért senki?
(A programban elérhetőn felül.) -
válasz
wiggen123
üzenetére
Semmi jelentősége nincs, eddig sem volt. Az alignálás(partíció eltolás/Partition Alignment) kizárólag SSD-k esetén használatos, ott viszont nagyon ajánlott.
Itt egy remek cikk a témában, amiben még számos hasznos beállítás/info/érdekesség található
-
RootRulez
félisten
válasz
raszputyin
üzenetére
Ha liszenszed van, "lemezt" már akárhonnan keríthetsz hozzá.

-
hoffman_
nagyúr
válasz
raszputyin
üzenetére
Ha nCore-ról letöltöd, abból bajod nem lesz, jelen esetben, bármilyen furcsa is, nem warezról beszélünk.
-
wiggen123
senior tag
Win 7 pro x64 alatt, ha rendes hdd-t használok, nem ssd-t van-e értelme alignolni, eltolni a rendszerpartíciót?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
raszputyin
üzenetére
De ha nem akarsz várni 2 hónapot és kiadni 3000+1500 postapénzt egy másolt lemezért, akkor pl. ncore-on is fent van, én onnan szereztem eredeti X64 telepítőt

mod: Én természetesen a Tisztaszoftveres megoldásról beszélek, az igénylés terén. Hogy ezt leszámítva hogy működik azt nem tudom. Mindenesetre az nCore eredeti telepítő(fontos h original legyen) + eredeti serial működni fog.
-
raszputyin
senior tag
Köszönöm szépen!
Tudnál adni linket? Nem találtam...
Nyilvános letöltési lehetőség nincs? Elvégre magát a licenszt megvásároltam, szerintem jogos elvárás, hogy ne kelljen többet fizetnem! -
polonic
félisten
válasz
raszputyin
üzenetére
A Microsofttól is tudsz igényelni egy kisebb összegért.
-
raszputyin
senior tag
Sziasztok,
Van egy tiszta Windows 7 Ulitmate (EN-US) licenszem, de csak 32 bites DVD-t kaptam hozzá. Azt olvastam, hogy ez érvényes a 64 bitesre is, de nem tudom, hogyan szerezhetnék telepítő DVD-t. Le lehet ezt tölteni valahonnan, vagy más módon legálisan megkapni?
Előre is köszönök minden választ! -
WonderCSabo
félisten
Sziasztok!
Mivel tudok MKV thumbnaileket generálni az explorerben?
A Haali nem akar működni, a Divx meg bizonyos mkv-lnál kifagy. Az viszont érdekes, h. a Divx ugyanezeknél az MKV-knál nem fagy ki a másik gépen.
Vki ötlet?
Aktív témák
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amazon Fire TV stick/box
- Elektromos autók - motorok
- Milyen routert?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Trollok komolyan
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4041, 100% Akksi
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Dehát segáz, lényeg, hogy sikerült. Először itt kérdeztem, ha nem kaptam volna választ, akkor jött volna a gugli. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

"
Szerintem teljesen jogos a kérdésem.