Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Baseus Inspire XH1 – nyomokban Bose-t tartalmaz
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Aktív témák
-
-
válasz
BullZeye
üzenetére
Toucan
Genie Timeline Free
EaseUS® Todo Backup Free - Ágyúval verébre, de van benne ilyen funkció.
(Mind ingyenes) -
válasz
viharhozo
üzenetére
1. Létrehozol egy új, rendszergazda fiókot, amiben szintén rendszergazdai jogosultságok érvényesek
2. Adott fiókon belül felvehetsz felhasználókat, akiknek adhatsz rendszergazdai jogosultságot
3. Ahhoz, hogy ne kérdezgessen az UAC, ahhoz ki lehet kapcsolni (start->beír UAC és enter, megjelenő ablakban csúszka legalsó pozícióba állít)
DE, ez egy felelőtlen dolog , mert kikapcsolt UAC esetén minden progi (olyan is, aminek nem is lenne szüksége admin jogra, nem is szabadna adni neki, nem is kéri stb) teljes hozzáféréssel fog futni, mindezt teszi úgy, hogy nem is tudsz róla, hogy miket módosít...
Azt hiszem nem kell ecsetelni, hogy ez biztonsági szempontból, miért is felelőtlenség, ergo én nem javaslom az UAC kikapcsolását.
-
válasz
viharhozo
üzenetére
A W7 telepítését követően 1 fiók van, 1 rendszergazda fiók a neveddel (amit a telepítés vége felé megadtál). Ha külön hozol létre felhasználói fióko(ka)t, akkor eldöntheted, hogy az korlátozott fiók(ok) legyen(ek) avagy sem. W7-ben a rendszergazda sem rendelkezik olyan jogokkal, mint pl XP esetén, mindezt a rendszer biztonsága miatt. Vannak műveletek, amihez a rendszergazdának is engedlyt kell kérni, ilyenkor van az, hogy az UAC feldob egy kérdést, hogy megerősítsd, hogy valóban el szeretnéd végezni azt a műveletet, amit rendszergazaként indítottál/kértél...
"XP-rol valtottam erre az akarmire ezert nekem uj, h nem ferek hozza a sajat gepemhez."
Ezt sajnos nem értem pontosan mit is takarhat, kifejtenéd egy kicsit részletesebben? -
válasz
CL Smooth
üzenetére
A hangkari drivere hiba nélkül felment? Az utility-jében mutatja szépen, hogy az adott csatlakozóba csatlakoztattak is valamit? Stereo kimenetre van állítva vagy esetleg 5.1 vagy 7.1?
Állítsd vissza 2.0-ra (stereo) és akkor próbáld meg újra a zöldben, ha így sem megy, akkor a fülest dugd át a mikrofon portba és beszélj az egyik felébe és nézd a hangkeverőbe vagy a hangkari utility-jében (pl mixernek nevezik), hogy kimozdul-e a jelszint a mikinél...(Attól függ, hogy szállt el a táp. Egy ilyen dolog el tudja küldeni a teljes alaplapot is, szóval benne van a pakliban, hogy pl az integrált hangkari is elszállt...)
-
-
-
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Nem vagyok nagy játékos, de lehet, hogy konfigolni kell, hogy milyen szerverhez kapcsolódjon. Szerintem itt hamarabb kapsz választ/megoldást [link]
Így ránézésre valóban nem köthető a W7-hez a "hiba"... -
-
válasz
Pharaoh
üzenetére
Akkor ezek szerint a D az egy külön vinyó. Ha megpróbálsz rálépni, akkor is azt írja ki, hogy hozzáférés megtagadva?
Pharaoh #49918
Ha a fentiek igazak, akkor az egész vinyót vedd saját tulajdonba. (feltételezem azon nincs rendszer, amiről indtod a gépet néha-napján)Archanon #49917
Sajnos ezt nem tudom, nem használok Opera-t. -
válasz
Archanon
üzenetére
Semmit nem kell állítani rajta, alapbeállításon úgy jó, ahogy van.
Arra ügyelj, hogy pl böngészőkhöz tartozó adatokat is kitakarít, ha vannak gyakran használt oldalaid, akkor azokat tedd a kedvencek közé, azt békén hagyja.nem is írtam, hogy ez ki figja takarítani az Installer mappádat, de számos egyéb sallangtól megszabadít(hat).
-
válasz
Archanon
üzenetére
"Vagy az is ilyen telepítgetések miatt alaposan meghízott mappa, amit nem szabad bántani?"
Pontosan. Létezik/létezett egy erre szakosodott progi ([link]), de ahogy a linkben írva vagyon az MS ezt eltávolította a letöltő központjából, nem véletlenül: [link], idézet a link tartalmából:"A Windows Installer Cleanup segédprogram (MSICUU2.exe), melyre ennek a cikknek a korábbi változata tett említést, megoldott ugyan egyes telepítési problémákat, ám esetenként további problémákat idézett elő a számítógépen telepített más programokkal vagy összetevőkkel kapcsolatban. Emiatt az eszközt eltávolítottuk a Microsoft letöltőközpontjából."
Szóval max használd a CCleaner tisztító funkcióját (nem a registry takarítóját), amit az le tud szedni, azt leszedi és nem kell tartani attól, hogy beáll a rendszer.
-
-
-
válasz
Воланд
üzenetére
Ez a Paragon cucc nem tudja a particionálást (de őszintén szólva 100%-ra nem tudom ezt biztosan), ha kerülnéd a Linux-ot, akkor egy XP telepítő is megfelelhet(csak előtte a BIOS-ba SATA üzemmód IDE-re legyen állítva)
Vagy beáldozol még egy lemezt és innen letöltöd az ISO-t (ez egy partícionáló progi) és kiírod, majd arról indítva legyalulsz mindent.[link] (Ennek mindegy, hogy IDE vagy AHCI az üzemmód, de W7 telepítése előtt azért állítsd vissza AHCI-re, bár szerintem ezt írnom sem kellett volna Neked...)
-
-
válasz
Воланд
üzenetére
BIOS-ba be és töltsd be az alapbeállításokat , ellenőrizd, hogy mire teszi a SATA üzemmódot és próba. Ha előtelepített a cucc, akkor csald elő a recovery menüt (a notiét, nem a W7-ére gondolok) és egy "javító recovery-t" indíts.
bootos lemezt hoz létre, arról lehet javítást eszközölniAmúgy helytelen leállításon mit értesz? (egy notinál ez érdekes lehet...)
-
-
-
válasz
jooker82
üzenetére
Jobb egér rajta és Futtatás rendszergazdaként
sheratan
[link]
Az biztos, hogy upgrade formában is elérhető és az is, hogy mennyiségi licenszes csak cégnévre (Bt, Zrt, Kft stb stb) vásárolható. Azt viszont nem tudom, hogy upgrade esetén a korábbi rendszer sem lehet magánszemély nevén... Ennek utána kell nézni, vagy valaki majd tudni fogja... -
válasz
fatal`
üzenetére
Hát ez a szép a számtekben, én kifejezetten kedvelem, bár nagyon sokszor találkozom olyan inkompatibilitással/elméletileg nem jelentkezhető/létezhető hibákkal, amitől összeráncosodik az arcszerkezetem, de legalább megint tanulok valami újat...

Igen, SSD gyártók ezt kihangsúlyozzák, hogy AHCI legyen, de nem kizárólag a Trim miatt és azt érdemes betartani...
Pl. most sem bírtam magammal, és a Samu SSD-m esetén az vagyon írva, hogy ha AHCI-ban van telepítve, akkor utólag ne állítsam vissza IDE-re. Na megtettem, hogy miért is ez a figyelmeztetés. Mondanom sem kell, nem indult a gép
, számítógép javítás sem segített, szerencsére a legutolsó helyes konfiguráció megoldotta a dolgot(ha nem, az sem lett volna gond, mert nyilván nem vaktában játszom a tűzzel) ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
fatal`
üzenetére
1. Nincs köze a Trimhez, urban legend, hogy csak és kizárólag AHCI kell a Trim-hez. [link]
2. Úgy értettem
# hogy MS ajánlásával
# minden W7-el előtelepített gép AHCI-ben van telepítve
# korszerű gépeken, amelyeken már nincs ilyen állítási lehetőség a BIOS-ban, ott alapértelmezett az AHCI
3. Az IDE vinyó (P-ATA) meg a S-ATA üzemmódok (IDE/AHCI/RAID) nem keverendő, nem ezt írtam. Tipikusan Samsung hdd-knél (persze itt sem az összes típusra) az írási sebességük növekszik jelentősen AHCI mellett.
4. Tipikusan Hitachikra jellemző (nem mindre persze), van 2 320-asom, egyikre sem ment/megy fel a Vista/W7 IDE módban, egyszerűen a területi beállítások után a szép színes háttéren leakad a telepítő, csak áll, amíg ki nem resetelem a gépet. -
válasz
fatal`
üzenetére
"Viszont ha ezt eltűnteti valaki, akkor minek az AHCI (ha nincs SSD)?"
1. HDD-hez ugyanannyi köze van, mint SSD-hez
2. Mert nem csak lemezkezelést érintő szolgáltatásokat tartalmaz egy AHCI driver, ezért Vista óta alapértelmezett (pl azon gépek, amelyek nem tudnak lemenni alvásba avagy onnan visszajönni, azok közül 10-ből 9 az ahci hiányából adódik, avagy hibás, nem az MS AHCI driverének használatából)
3. Mert vannak olyan hdd-k, amelyek lassabbak IDE módban
4. Mert vannak hdd, amikre nem is lehet feltelepíteni a Vista/W7-et IDE módban.. -
válasz
Szipcsi
üzenetére
otthoni csoportot csak a W7-es gépek érik el, XP/Vista-s gépek nem.
Hagyományos fájlmegosztást használj és mielőtt megosztod a mappát/fájlt, vedd saját tulajdonba először. (Ha most meg van osztva, akkor először a megosztást távolítsd el, majd saját tulajdonba vétel és újra megosztás) -
válasz
ironman2
üzenetére
Ha van visszaállítási pontod, akkor használd, vagy az F8-as menüben (ahol csökkentett módban is indítod) válaszd a legutolsó helyes konfiguráció lehetőséget, vagy a javítás lehetőséget.
(W7 telepítésekor, ha nem formáztad a rendszernek szánt partíciót, és azon volt régebbi rendszer(ezek szerint lehetett), akkor azt a telepítő áthelyezi/áthelyezte egy windows.old nevű mappába.) -
-
-
-
válasz
Tappancs2001
üzenetére
Ilyenkor 2 dologgal is megpróbálkozhatsz, egyrészt keresni Vista x64 drivert hozz, avagy megpróbálkozni hasonló típusú kütyü driverével, pl ezzel: [link]
-
-
Figyu, egyszerűsítsük le a dolgot...Oké?
1. Szüntesd meg a megosztást a mappán és zárj be minden alkalmazást
2. futtasd a parancssort adminként (start és beír CMD, majd bal CTRL+SHIFT+Enter)
3. Add ki az alábbi parancsot (d:\egyéb mappát vettem alapul)
takeown /F d:\egyéb /R
4. oszd meg újra a mappátÍgy működnie kell a dolognak...
Szerk
Ok látom csak újra meg kellett osztani... -
De igen, csak ott még katt a Speciális gombon és Tulajdonos fül.
Az általad linkelt képen (ahogy írva is vagyon
) az csak a csoport és felhasználók listája, nem pedig a mappa tulajdonosáé... Ha ebben a listában kijelölsz felhasználót, akkor csak alul kijelzi, hogy az adott usernek/csoportnak milyen engedélyei vannak.
Azon a képen az látszik, hogy egy GABI nevű felhasználónak Teljes hozzáférést biztosítottál (ami meg általában nem szokás, mert egy megosztott mappa eléréséhez közel sem kell teljes hozzáférés...) -
válasz
adamssss
üzenetére
Folyamatok fül. Ha esetleg meg ezt nem látod, akkor a "fülekkel" egy magasságban, jobb oldalt találsz egy jobbra-balra mutató ikonpárt, használd....
(pl ha korábban a Teljesítmény fület választottad, majd kiléptél a feladatkezelőből, akkor legközelebb nem látszódik az összes fül. Ez egyébkén minden W7 verzióban így van (meg szvsz Vista de még XP-nél is így működött, bár lehet, hogy nem jól emlékszem...))fess
Ha lakat van rajta, akkor jó eséllyel a SYSTEM a tulajdonos, nem pedig Te, ezért írtam, hogy ellenőrizd... -
-
-
-
válasz
friccces
üzenetére
Féltem, hogy ilyen lesz a válasz, azaz partíciókezelő alkalmazással próbálkoztál.
újra indítsd el az easeus-t és a partíciószerkezetről készíts egy képet, amin jól látszik a partíciók és azok adatai (szóval minden). Mivel ez nem W7 téma, ezért IDE tedd be a képet és abban a topikban folytathatjuk. -
-
-
válasz
Lacces
üzenetére
Az oldal alján, a parancssorról betett kép alatt van ennek a kis proginak a letöltő linkje(direktlink). Töltsd le és ahogy látod, úgy kell futtatni parancssorból, azaz paraméterbe megadod az W7 ISO-t. Előtte azért készíts egy másolatot az eredeti ISO-ról.
-
válasz
HZoli87
üzenetére
Itt bővebben olvashatsz a témában, de igazából az oldal közepe felé fogsz találni 2 fix-et (egyik letiltja, másik engedélyezi az autorun-t) remélhetőleg elég lesz a megfelelő futtatása.
(Ezek a fixek teljesen letiltják vagy engedélyezik az autorun-t, azaz minden eszközre érvényesen. Ha ezen finomítani szeretnél, akkor registry vagy group policy-n belül megteheted, a linkben ezen módszerek is részletesen le vannak írva) -
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Elméletbe mindegy, gyakorlatba meg egyes típusoknál nem.
Épp az egyik közeli haver járt úgy(figyelmeztetésem ellenére, mert hát olyan olcsó volt az a deszka
), hogy szintén Gigabyte Nvidia-s vga és néha csak úgy csontra fagy a gépe/leáll (lényegesen újabb alaplap, mint az az ASUS, de szintén 1.x-es a PCIE)
Visszavitte garba, ahol nem cserélik neki, mert PCIE 2.x-es deszkákba kifogástalanul megy, 1.x-esben fagyasztja a rendszert. (Több alaplapban is kipróbálták) -
válasz
HoReSz1975
üzenetére
1. A VGA nem 2.x-es?
2. Abba a deszkába, hogy tettél 4G ramot, amikor csak 2 a plafonja?
(Elég ellentmondásos a manualja)
3. DDR-800-asok a RAM-ok? -
válasz
Steelmanus
üzenetére
Nem tudom, már rég óta nincs LPT-s deszkám... Esetleg a BIOS tiltás után, az eszközkezelőből is ki kell törölni. Ha meg úgy érted a kivezetést, hogy egy LPT kártya van a deszkába dugva, hát akkor ki kell szedni...

-
-
válasz
RAiN91
üzenetére
"Ez a EASEUS Partition nem jött be, és a Partition Magic 8 sem."
Hát az utóbbi az többet árt mint használ, viszont az EASEUS-nál mi az hogy nem jött be?
Ha azzal nem tudod kivitelezni, akkor másik progival sem, de hát legyen
AOMEI Partition Assistant Professional (ezt most épp promózzák)
Ezenkívül Acronis és Paragon fizetős termékeiben található split funkció (1 pertícióból többet, adatvesztés nélkül)
Az EASEUS-ban mindez ingyenesen elérhető... -
válasz
koxos:8]
üzenetére
Gondolom régebbi játékokkal játszol, mint a linkben szereplő FarCry2, ergo elég lesz.
Ha valami nem tiszta, először olvass bele a vmware topikba -
válasz
koxos:8]
üzenetére
VmWare Player alá (ingyenes) feltelepítesz egy XP-t és akkor jó eséllyel menni fognak, PL
-
-
válasz
oregcsóka
üzenetére
Igen. Ha ebben sorrendben telepíted az OS-eket, akkor automatikusan létrehozza a W7 a boot menüt is, ahol kiválaszthatod majd, hogy melyik OS-t szeretnéd indítani.
(Ha valaki teljes telepítés előtt áll, akkor mindig a régebbi OS-től haladjon az újabb irányába. Ha most először a W7-et telepítenéd, aztán az XP-t, akkor csak az XP indulna és lehetne utólag "szórakozni", hogy meglegyen a boot menü) -
válasz
kpetyke
üzenetére
Igen, pont ezt kérdeztem/javasoltam volna én is, amit Sweet Lou 6, bár megpróbálkoztam a gyári oldalon megnézni, de mind a magyar, mind a külföldi Asus oldalon, nem jön be az alaplap oldala. (kereső megtalálja, de nem jó helyre megy az oldal)
Amiket meg egyéb helyen találtam, ott csak XP-s driverek vannak...
-
-
válasz
Butcher-HUN
üzenetére
Az az oka, hogy vannak olyan kártevők (és manapság túlnyomórészt ilyenek vannak), amelyektől kizárólag törléssel lehet megszabadulni. Ha a fertőzés bizonyos rendszer- és/vagy bootfájlokat is érintett és azt az AVG letakarította, akkor annak az OS-nek kampeca...
Annyit lehet még tenni, hogy egy javítótelepítést kell indítani és akkor talán helyreáll a rendszer. Ha nem, akkor egy másik gépbe kell betenni a vinyót(ez mondjuk jelenthet biztonsági kockázatot, mert a másik gép is megfertőződhet) és lementeni minden értékes(pótolhatatlan) adatot és OS-t újratelepíteni, telepítéskor lassú formattal formázni a a rendszerpartíciót.Amúgy ez XP-s kérdés, arra is van topik, legközelebb légy szíves XP-s kérdésekkel EHHEZ a topikhoz fordulni...
-
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Azt nem tudom, hogy ténylegesen milyen sebességgel menne, de arra ügyelj, hogy ez nem Vista... Olyan laposok, amelyeket Vista Home Basic-el szállítottak(és dög lassúak voltak még így is), egy W7 HP alatt meg szárnyaltak...
Ha van lehetőséged, akkor mindenképp próbáld ki(kér kölcsön valakitől egy telepítőt), mert az tényleg nem lenne jó, ha megveszed és valóban lassú lesz a gép(bár kétlem)
(persze, ha megoldható, hogy az XP-ről előtte egy teljes rendszermentés, hogy ha kell, vissza tud pakolni gyorsan)UI: Nem tudom, hogy kell-e csoportházirend(XP Pro-ban van Home-ban nincs), mert W7 HP-ben nincs group policy... Csak szólok...
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Épp akartam még írni, hogy már rég óta nem is láttam Home Basic-et. Lehet azt még kapni, mert régebben voltak olyan hírek, hogy az is lekerül a boltok polcáról és a Starter-t követi, azaz csak előtelepített formában lesz elérhető, és csak recovery lemezen mellékeli pl laposokhoz.
-
-
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Starter-re sehogy nem lehet upgrade-lni, Home Premium-ra vagy "nagyobb" verzióra lehet legális módon. Ezenkívül XP-ről nem a megszokott Upgrade eljárást kell alkalmazni (mint pl Vista-ról W7-re történő upgrade esetén), hanem előtte az Easy Transferrel(windows áttelepítő) a fontos rendszer-és user mappákat, felhasználói fiókok és azok beállításait stb stb elmented, majd telepíted a W7-et egyedi telepítési módban, majd az easy transferrel visszaállítod. Részletes leírás
Én inkább egy OEM Home Basic vagy Home Premium vásárlását javasolnám (Starter-t nem lehet venni, azt kizárólag előtelepített formában érhető el) és akkor mehet a tiszta telepítés...
tudom, hogy valamelyest költségesebb megoldás, de ilyen tortúra elkerülése nekem érne annyit.
-
Tehát az SSD-ről, a hdd nélkül is indul a rendszer...(arra a bakira gondolok, hogy "néha" a W7 kipakolja az indítófájlokat másik vinyóra. De ha telepítéskor nem volt rádugva a hdd és hdd nélkül is megy a rendszered ssd-ről, akkor minden ok)
1. Lemezkezelővel letakarítod a hdd partícióit(ilyenkor eltűnnek a betűjelei és az egész nem lefoglalt terület lesz)
2. Most jobb egér a dvd-meghajtón (bal oldalt, ahol a nevét írja ki) és meghajtó betűjel és elérés módosítása. Nyilván E betűt fogsz adni neki és leokézod
3. Most a korábban egyesített hdd-n létrehozod az 1 darab partíciót és megformázod(jobb egér a hdd-n (itt a nem lefoglalt területen kell jobb egeret nyomni, nem bal oldalt a nevén) és új kötet stb stb)
4. a formázás után, ha nem automatikusan D betűjelet kapna, akkor ugyanazt kell eljátszani vele, mint a 2-es pontban a dvd-vel, csak nyilván már D betűjelet adsz neki. -
-
Régebben pl a Kaspersky 2011 víruskergető okozott ilyen jelenséget, meg még valamelyik kergető, de hirtelen nem ugrik be melyik...
Mivel több gépeden is előjön a hiba, ezért derítsd ki, hogy mi a közös bennük, milyen közös szoftvereket használsz, esetleg eszközvezérlőket stb...Ennyit még megpróbálhatsz:
Start->%SYSTEMROOT%\Performance\WinSat\DataStore és enter, a megjelenő mappából töröld ki az XML fájlokat. Ezt követően futtassd újra az élményindex-et. -
válasz
Trolluska
üzenetére
Van erre célirányos program, pl ez Paragon Migrate OS to SSD
A program mindent elvégez helyettünk, gondoskodik a partícióeltolásról stb stb és 2 kattintással átmásolja a régi hdd-n lévő rendszerünket az SSD-re. Ezután már csak restart, BIOS-ban átállítani a boot-sorrendet (ssd-ról induljon a masina) és már kifogástalanul indul is az OS az SSD-nkről.Fontos!
# A progi bizonyos általa "sallangnak" ítélt adatokat töröl, pl ne csodálkozz, ha majd az ssd-ről indul a rendszer, akkor pl a WU alapállapotban van, azaz mintha még sosem telepítettél volna frissítéseket(persze megvannak azért)# Ha a későbbiekben is szeretnél a régi hdd-ről boot-olni, akkor a másolást követően uninstaláld a Paragon-t
# Eredeti, jogtiszta W7 legyen
Ezen felül a gyártók oldalára is el lehet látogatni, mert ők is szoktak biztosítani szoftvert, direkt ssd-re való költöztetésre, vagy saját szoftvert lehet letölteni, avagy ismert progik speciális változatát, pl ADATA esetében Acronis speciális szoftveréhez lehet hozzájutni ingyen, az ADATA SSD alján található sorszám segítségével.
-
-
válasz
ErosenZold
üzenetére
FORMAT

Na de komolyra ferdítve a szót: legjobb ha csinálsz a tiszta rendszerről egy backup-ot és azt állítgatod vissza. Ez úgymond kötelező, ha pl valaki védelmi progikat próbálgat ki. A gyári eltávolítók is hagynak szemetet, nincs olyan progi, amelyik ne hagyna maga után legalább 1 fájlt vagy registry bejegyzést....
-
válasz
fatal`
üzenetére
"Emlékeim szerint office aktiválás előtt az is kérdezi, de lehet, hogy rosszul emlékszem."
Jól emlékszel (akkor kérdezi, ha a telepítést követően bármelyik Office alkalmazást elindítod). Csak eddig ha azt választottad, hogy automatikusan ne töltögessen frissítést az Office (mivel adott kedden, majd manuálisan frissítem), akkor régebben ezzel nem volt gond, ettől függetlenül jöttek a frissítések az Office-hoz. (Eddig a hónapig ment is).
Most meg valamelyik elmecsücsörödött fejlesztő ráeszmélt (így az Office 2010 megjelenést követően csak egy "kis idővel"), hogy ennek így biza nem sok értelme vagyon, ezért "javították" a "hibát". Köszönöm MS, egy élmény volt...
-
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
[link]
De ez az idők kezdete óta így van nálam, minden gépen... (kézzel frissítek, hamvazó kedden) Múlt hónapban még jött rendesen Office-hoz(a W7 frissítésekkel most sincs gond), ebben a hónapban már nem. És ahogy írtam, teljesen szűz telepítést követően sem jön egy darab frissítés sem az Office-hoz...
Tényleg nem értem...Vagy esetleg a W7 SP1-nek megléte kell ezentúl, az Office frissítések eléréséhez? Komolyan nem tudom mire vélni a dolgot...
Vagy valamelyik "remek" W7 frissítés teszi be a kaput. (Szűz telepítésnél is először a W7-et frissítettem WU-ról, azután tettem csak fel az Office-t és próbáltam frissíteni. Sajnos ahhoz már nincs kedvem, hogy újra felpakoljam az OS-t, meg az Office-t és úgy megpróbálni a WU-t)
-
Bocs, nem ide tartozik, de talán hamarabb érkezik válasz, valami ötlet: [link]
-
válasz
Cathfaern
üzenetére
Ezt egy kicsit benéztem (ráfogom a melegre)
, de az MBAM futtatása akkor is ajánlott.
ismerősöd nem tudja valamilyen eseményhez kötni a dolgot, (gondolom nem friss telepítésről van szó), telepített/frissített/futtatott valamit, a net "sötét oldalára tévedt", ilyesmik... -
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Látom a a lustaság határtalan....

Na mindegy: Progi is van erre illetve minden egyes sémához is hozhatsz létre parancsikont: [link]
(Mondjuk ezt sem úszód meg pár kattintásból
) -
válasz
AXisBOLD
üzenetére
Atheros vagy a Broadcom wifi driver hiányzik neki. Az atheros-t kizárnám, mert ahhoz alapból telepít vezérlőt a W7 illetve WU-ról is jön le hozzá.(Nem kötelező frissítések közt van, ha van)
Így marad a Broadcom wifi driver (de azért nézd meg, hogy valóban nincs-e ott a nem kötelezők között)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lehetőség szerint, ne az egész telepítőt pakold fel, csak csomagold ki belőlük(ha lehet) a driver mappát, és az eszközkezelőből kerestess driver után, megadva a korábban kicsomagolt könyvtárat)
-
-
válasz
norma87
üzenetére
Esetleg még azt megpróbálhatod, hogy a gépet összekötöd a szintivel és úgy tolod át a zenéket, majd a szintivel másolod floppyra. Ezt követően viszont zárd le a floppy lemezt, hogy ne lehessen ráírni, így ha puszta feledékenységből berakod a PC-be, az semmilyen formában nem tud ráírni.
Mondjuk ezt most is kipróbálhatod, azaz leformázod, rámásolsz, floppy lezár és utána teszed vissza a PC-be, akkor sem látszik semmi? -
válasz
norma87
üzenetére
És milyen hibát ír ki, amikor nem engedi formázni? Esetleg a Track 0 Bad... hibát?
Gondolom az a floppy meghajtó sem mai gyerek, de ez nem jelenti, hogy baja lenne. Ez régebben is gyakori jelenség volt, hogy amit én rámásoltam floppy lemezre, azt más gépében, a másik floppy meghajtó nem tudta olvasni, de az is, amiről Te írsz.
Az egyik megoldás a lassú format lenne, de int írtad, ez nem megy, ilyenkor szokott jönni a track 0 bad hibaüzi... Régebben volt erre egy speckó progi, ami az ilyen hibát dobó floppy-kat rendesen lehúzott és utána nem volt már gond a lemezekkel...A másik, hogy egy USB-s floppy-ba befektetsz, bár szép áruk van...

-
-
válasz
MrSealRD
üzenetére
Nem sok köze van a kérdésednek a W7-hez, inkább itt tedd fel.
-
Akit esetleg érdekel és kipróbálná: Flash Player 11 beta | New features
-
Próbáld csökkentett módba indítani a W7-et, állítsd át az órát, aztán restart, de újra csökkentett módban. Akkor is eldobja?
Ha igen, akkor valamilyen progi okozza, ilyen lehet pl antivirus, rendszer buherátor/tweaker/optimzer stb vagy akár 3rd part képernyő-kímélő alkalmazások...hackeeeee
Az imént írta, hogy azt nem tudja átállítani...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
-
válasz
Dezsőbá
üzenetére
Privbe dobjál egy képet a parancssorról, amit beírsz, meg a hibáról is.
(Készíts egy screenshot-ot a parancssorról)Ha tényleg mindent úgy csináltál, ahogy kell és valóban a hiba egyértelműen arról tájékoztat, hogy nem Te vagy/Te nem vagy admin, akkor az úgy szokott lenni...
Oka? Több is lehet, de először megnézem a képet... -
válasz
sgergi
üzenetére
1. Milyen a scanner pontos típusa? (hátha elő lehet húzni a kalapból egy Vista-s drivert)
2. Ha már átalakító, akkor párhuzamos->USB 2 átalakító (mondjuk egy ilyen 3,5-4k között van)
3. Tudom, nem ezt szeretnéd hallani, de lehet, hogy eljött az ideje, hogy vegyél egy új kütyüt. Nem tudom milyen scanner-ről van szó(mert ha profi scanner, az más kategória), de a mostani multifunkciós kütyük is biztosan tudják azt a minőséget és elég olcsón hozzájuk lehet jutni. (W7-et már szinte mindegyik driver-e támogatja)toldy
Telepítőlemezről avagy az F8-as menüből indítható a parancssor. Amúgy miért van rá szükséged? (csak kíváncsiságból érdeklődöm)szasz1
Milyen képre?
-
Oksa, erre voltam kíváncsi. Mivel Te magad sosem hoztál létre RAID tömböt(W7 telepítése előtt több vinyó a gépbe és a RAID bios-al nem operáltál) így van egy halvány esély, nevezetesen távolítsd el a RAID driver-t teljesen. Gép restart és BIOS-t IDE-re(nem AHCI-re) állítani elsőre, ha így nem megy (mert visszaolvasva módosítottál olyat is amit nem kellett volna), akkor még végső próbaként AHCI-re állítani és próba...
Ebben a módszerben benne van a sikertelenség, és ami fontosabb, teljes adatvesztés lehetősége a vinyón! Csak saját felelősségre!
UI: Ha lehetőséged van rá, akkor ments le minden értékes/pótolhatatlan adatod a hdd-ről és W7 reinstall... Én ezt tenném, és ezt is javaslom Neked...
-
-
-
-
-
válasz
RaZroX
üzenetére
Hmmm...Ezt telepítéskor is megoldhattad volna, akkor nem kellene most játszadozni vele...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Indítsd el a lemezkezelőt(számítógép ikonon jobb egér/kezelés/bal oldalt lemezkezelés
Megvárod míg megjelennek az eszközök, nyomsz egy jobb egeret a megfelelő partíción és kötet zsugorítása, a többi egyértelmű lesz. Ha a művelet lezajlott, akkor a fennmaradó területet (az a 200 giga, amit most lecsíptél) meg ugyanitt a lemezkezelőben particionálod.
(Jobb egér a particionálatlan területen és megint egyértelmű lesz a dolog)UI: Miért kell 300G-s rendszerpartíció? (csak kíváncsiságból kérdem, mert egy kb 60gigás bőven elég...)

Cigam
Igen, kb pont ezt akartam javasolni, mint amit Sub-ZeRo.
-
Nem is írtam, hogy fel fog, azt írtam adatvesztéssel kivitelezhető(törlöd majd létrehozod a partíciót) ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Dinamikus kötetre való konvertálást felajánl, de ott is nagyon észnél kell lenni, ha adatvesztés nélkül szeretné valaki azt kivitelezni...Az a partícióstruktúra, amit topik társunk képben belinkelt, az nem egy hétköznapi szerkezet, maradjunk ennyiben. Ha valaki egy ilyen hdd-hozna, és azt szeretné kiviteleztetni velem, ami a topik társunk elképzelése, akkor azért veszélyességi pótlékot is felszámítok, meg egy nyilatkozatot is aláíratok a pácienssel, hogy beletörődik, ha a művelet adatvesztéssel jár...

De komolyra fordítva a szót: Arról minden pótolhatatlan adatot le kellene másolni egy másik hdd-re, aztán utána nekiesni egy normális 3rd part progival a konverziónak/összevonásnak/átméretezésnek stb stb...
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- Kolink SFX 350W tápegység /BONTATLAN/Számlával/
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ilyen helyeken ne vásárolj ilyen jellegű terméket... Most már csak az hiányzik, hogy amikor az ügyfélszolgálatos közli, hogy Lentiben kell elkérni a papírokat és Záhonyba kell eljuttatni a billentyűzetet. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Épp az egyik közeli haver járt úgy(figyelmeztetésem ellenére, mert hát olyan olcsó volt az a deszka