- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Aktív témák
-
snowflake
tag
Egy mezei user alapban nem tud hálózatot állítani még az ubuntuban sem.
Csak a telepítéskor elsőnek létrehozott user tud sudo-zni, ergo root-á válni.
Ha megnézed az /etc/sudoers filet, akkor látható, hogy csak az admin csoportban levő userek tudnak ilyet. Az /etc/group fileban alapból pedig csak a telepítéskor megadott user szerepel az adm csoportban.
Így egy később felvett ''mezei'' user nem tud kárt tenni a rendszerben. Persze a saját home-jába ettől még tud telepíteni progit, pl: firefox stb...
Az előbbi hsz-ban: szabájozni=>szabályozni, sorry
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
a titkárnő parancssort se lát jó esetben. nemhogy tudja, hogy mi fán terem a sudo... az ubuntut olyanoknak készítették, akik értenek nagyjából a rendszerhez, de nem akarnak root-ként belépni, nehogy összedőljön a rendszer. egy kis önkorlátozás, bár szerintem erősen közelít a parasztvakításhoz ez a ''biztonságérzet''.
-
Sianis
addikt
Miért ne lenne? Attól, hogy nincs backport, attól még a szoftverek frissek, frissülnek. Backport is kb arra jó, hogy a friss szoftvereket egy nagyobb közösség, nagyobb mint a hivatalos tudja frisíteni, sokkal gyorsabban. Meg ugye, ha nem bíbelődne senki akkor nem derülnek ki a hibák...és a stable csak névleg lenne az.
-
ngabor2
nagyúr
-
tototos
addikt
Akkor te vagy az én emberem. Nálam is pont ugyanez lesz a stitu holnap. Linuxot még eletemben nem láttam és nem tudom használni. Letöltöttem az ubuntu server verzióját és holnap megy fel a p1-re. Hogyan kell telepíteni, nagy a gépigénye? Mert halottam hogy más linuxoknál a graikus mód felejtős mert sok helyet foglal. Másik kérdés. Nálam is netmegosztás lesz, csak nálam nem adsl van hanem egy belső hálózat tehát ip cím, alhálózati maszk, alapértelmezett átjáró,elsődleges és másodlagos dns kiszolgáló ezek alapján csatlakozok a netre. Ezt nehéz beálítani benne?
-
emitter
őstag
Thinkpad r50e - Intel Extreme Graphics2, Intel PRO/Wireless 2200BG wlannal
wlan-t simán beállította magának az ubuntu, legfeljebb a wpa-val lehet gond, de az is megoldható
mindent elsőre magától felismert (hang, hálózat, funkcióbillenytűk, stb.)
játékot még én sem próbáltam, de az IBM szvsz teljesen kompatibilis a Linuxszal (legalábbis ubival), annak ellenére, h a lenovo honlapján meg sem említik mint szóbajövő oprendszert
sztem úgy indulj neki, hogy kiválasztod a neked megfelelő/tetsző lapit, majd ráguglizol, mennyire tolerálja a linuxot
mod: igen, ebben a kategóriában én is csak osztott memósat láttam, néhány kivétellel, pl ez
[link]
kérdés, h elég-e 64 mega
de sztem semmi gond nincs az osztott memóval, praktikus megoldás, így legaább olcsóbb a cucc
kell bele rakni minél gyorsabb ddr-ramot, min512 megát, és akkor nem lesz gond a játékokkal
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Nos! Az Mplayer alapból a saját betûkészletét szereti. Fõleg GUI-ban. Gentoo alatt próbálkoztam tegnap én is a tff font megetetésével, de nem ment. Megoldás? Mi a probléma? Betûméret? Karakterkészlet? Van ISO-8859-2-es kódolású saját betûkészlet az MPlayer sajáz honlapján, akár gigászi méretben is.
[link]
Ez a komplett 8859-2-es fontkészlet, 4 féle mérettel, szép betûtípussal.
Nincs is más dolgod, csak felülírni az egyik méret könyvtáraban lévõ fájlokkal a /usr/share/mplayer/font alatt lévõ hasonló nevû fájlokat, és kész is. Nekem szépen mûködik, és tényleg probléma mentes a dolog, no meg szép is, olasható is.
Tudom, hogy ez csak fél megoldás, de nekem is csak így sikerült, de megfelelõ, tehát minek bolygassam?
[Szerkesztve] -
Ganger
aktív tag
mar megy, az ftp.fsn.hu nem igen tetszett neki nem tudott vele mit kezdeni,de a tobbivel se ami a repositoryknal volt, oda connectalt,de semmit sem szedett le, maradt a regi:
http://hu.archive.ubuntu.com innen lett vegul frissitve
bar tegnap meg ez se tetszett neki
ehh szamitogepek es userek
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Minden 2 hétben jelenik meg Ubuntu újság! Ha lesz időm, akkor elkezdem lefordítani, eddig csak 1 szám jelent meg...ha tudsz angolul, akkor hup.hu alatt van hozzá link...
MOD: Azért nem rak fel, mert nem mindenki használ mc-t. pl azért... illetve a cél, hogy a Win ellenfele legyen, és egy termiálos fájlkezelő nem a legtutibb a Total Commander ellen. Meg miből tart feltelepíteni, ha úgyis kell?
[Szerkesztve] -
pampika
őstag
Nálam az 1,6-os pentium m procit vágja ki néha 100%-ra újratöltésnél,vagy amit nagyon útálok: bizonyos fórumokon kiraknak hóesést..és a hó nem a szerveren esik,hanem a gépeden (számolási igény szempontjából) és akkor teljesen belassul a gép, 100% proci,és minden alig mocorog...ugyanez az oldal egy 1,7es celeron+ winxp alatt gondnélkül hózik
@Sianis: oksa,utánanézek[Szerkesztve]
-
Forest_roby
őstag
ez egy grafikon ábrázoló progi.
próbáltam úgy telepíteni, hogy letöltöttem nertől és consolba:
./configure
sudo make
sudo make install
parancsok hatására feltelepült!
és probáltam így is consolba:
sudo apt-get instal gnuplot
így is feltelepült!!! ,de így se működik.
A másik topicba írták, hogy kellhet neki vmilyen ablakkezelő progi, azt még megpróbálom.
--------
gvim szövegszerkesztő, de azért jó, mert a programparancsokat kiszinezi, nagyon hasznos tud lenni.
[Szerkesztve] -
Roxy
tag
-
pampika
őstag
Sikerült megoldani,hogy rendesen használja a speed stepet a procin,valamint hogy a k3b írjon zene cd-t (k3b-mp3 csomit hiányolta).
Viszont a hda4 partícióm még mindig read only.Hiába írom be neki a chmod 777-t,nincs semmi hatása
Az mtab tartalma:
/dev/hda3 / ext3 rw,errors=remount-ro 0 0
proc /proc proc rw 0 0
sysfs /sys sysfs rw 0 0
devpts /dev/pts devpts rw,gid=5,mode=620 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs rw 0 0
usbfs /proc/bus/usb usbfs rw 0 0
tmpfs /lib/modules/2.6.12-10-386/volatile tmpfs rw,mode=0755 0 0
/dev/hda1 /boot ext3 rw 0 0
/dev/hda4 /media/hda4 ext3 rw,noexec,nosuid,nodev 0 0
tmpfs /dev tmpfs rw,size=10M,mode=0755 0 0
none /proc/sys/fs/binfmt_misc binfmt_misc rw 0 0
Fstab tartalma:
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
/dev/hda3 / ext3 defaults,errors=remount-ro 0 1
/dev/hda1 /boot ext3 defaults 0 2
/dev/hda4 /media/hda4 ext3 defaults,user 0 2
/dev/hda2 none swap sw 0 0
/dev/hdc /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto 0 0
/dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto 0 0 -
ngabor2
nagyúr
-
Jester01
veterán
Ha tényleg hiba van akkor a logban elvileg benne van.
Valamint érdemes megnézni, hogy az fstab-ban nem nulla van-e az fsck oszlopban,
mert akkor nem futtat hibaellenőrzést. Kettes kell oda.
Azt, hogy jelenleg tényleg read-only, egy sima mount vagy cat /proc/mounts megmondja.
És végül a nap tippje: umount-mount helyett lehet használni a mount -oremount ... formát.
MOD: Gondolom a chroot-ot mindketten csak elírtátok
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Jól teszed!
A sebességjavulást nem itt kell, hogy érezd, hanem főleg számolásigényes feladatoknál vennéd észre, persze olyanoknál, amik ki is használják. Egyenlőre még gyerekcipőben jár a 64-bit. A sebességed jelenleg a winyó sebességétől és a memóriád frekvenciáitól függ.... -
ngabor2
nagyúr
a linuxban épp az a szép, hogy ugyanazt sokféleképpen lehet helyesen megcsinálni, és nem ugyan az az út van alattuk.
A jigdo egy nagyon aranyos kis készség. Kell hozzá 2 file, egy .template és egy .jigdo. a template nagyjából egy cd/dvd TOC lenne, kis kiegészítéssel. Tehát ebből csinál egy ''üres'' image-t, amit utána fel lehet tölteni a cd tartalmával, aminek az elérhetőségei a .jigdo-ban vannak. ez leginkább olyan esetekben nagyon praktikus, ha gyakran változik a cd-image, mert akkor nem kell újból az egészeet leszedni.
Most, hogy a Breezy-t szedem lefele, és megvan a Hoary cd-je, kb. 50 megát nem kell ismét leszedni.Van, akinek számít ez a méret is, de én igazából csak a lehetőség miatt használom a jigdo-t. a netem korlátlan, de nem túl gyors (elvileg 64k lefele, de ebből kb. 5k jut az ftp-nek)
A dvd pedig sokkal bővebb, mint a cd, pl. alapból rajta vannak a nyelvi támogatások is, megegy csomó egyéb progi. Tudom, mert egyet arról is telepítettem (vagy 5 napig jött lefele torrenttel, az is nyakatekert, ezért szeretem)
És kifejezetten szeretem a nyakatekert módszereket, frissen tartja az elmét -
Sianis
addikt
Rescue módban nem megy? Mert az végülis annyit csinál, hogy betölt egy alaprendszert, de a gépen lévő adatokat használja. Tehát olyan mint egy Live CD, csak mégis másképpen működik, mert ugye irhatsz a winyora. Ott szerintem helyre lehet hozni a grubot, én ''simán'' megcsináltam...röpke két óra alatt
-
ngabor2
nagyúr
Most már tudom
A teljes sztori: kb. 2 hónapja tettem fel a hdd1-re a cuccot. A hda1-en ott figyel a régi Sid, amiről most is írok. A hda-n ott van a lilo, ami alapból behúzza a Sidet, meg a win-t (még van a gépen, de nem jut szóhoz). Az Ubuntu lilo-ját (hogy miért nem grub? mert ahoz nem értek...) a hdd-re tettem. Ugyebár boot sorrend elején ott a hda, Sid bejön, lilo-ja átír, de nem tudja az Ubuntut behúzni valami miatt. Aztán kb. 27 napig úgy is maradt (utána reboot). Próbálgatás, semmi. Aztán észrevettem, hogy a biosban ki lehet választan, hogy a hdd-ről bootoljon, csak annál jobban siettem, hogy megcsináljam. Utána megint vagy 2 hétig nem volt reboot. A napokban ismét le kellett állítanom a gépet hogy ventit cseréljek, tehát itt az alkalom, hogy kipróbáljam/testreszabjam az Ubuntut. De mivel Hoary-t tettem fel, mi lenne, ha egyből a frissebb menne, átírtam a sources.listet Breezy-re. A cd-s sort persze kikommenteztem, ez volt a nagy hibaBoot után leszaladtak a hibaüzenetek, net van (ha a pppoeconfot lefuttattam), de se X, se KDE, se semmi értelmes dolog. Asszem kényelmesebb lesz, ha ismét felrakom a 0-ról a cuccot, leszedem a Breezy 1. cd-jét, majd ha már tényleg nem kéri a lemezt, akkor írom át a sources.listet a netesre.
Lehet, hogy ez hamarosan be fog következni, mert most meg a táp ventije hangoskodik -
Vilmoskorte
tag
Erre azt tudom mondani, hogy érteni kell ehhez is, nem elég egerészni. Alaplapi ide-vezérlő drivert vissza kell rakni default-ra. Ezek után menni fog az alaplap csere gond nélkül. Sőt, célszerű minden drivert leszedni. Következő bootnál az új hardver alatt minden vezérlőt érzékelni fog a win, szépen fel fog állni.
-
ngabor2
nagyúr
látszik, hogy nem régóta linuxozol (bocs, ha tévednék...). az általam (szét)hajtott Deb Sid egy 500-a K6-II gépem kezdett, ALi chipsettel. Aztán asszem került alá valami VIA-s lap, de az nem volt nálam sokáig. Utána Athlon XP 1600+, VIA KT400 + VT8235, most egy nF3-s Gigabyte lap + A64 3000+. A kernel az cserélődött, egyéb max. frissült, vagy közben vándorolt. Ja, volt egy kis VIA K8T880-as kitérő is, ugyan ezzel a procival. Monnyuk nálam a zikszpé nem deglett meg, végülis ''csak'' az alaplap változott, a többi körítés nem igazán. De azért egy kicsit összerókázta magát.
A vinyók közötti vándorlás még cifrább, egy 1,6GB-oson kezdett, aztán átment egy 40-esre, utána egy 120-asra, most épp egy 160-ason van. Rendszerköltöztetés: cp -a honnan hovaMinek elbonyolítani? Utána a liloval volt egy kis játék, favágó módon, Uhu boot-cd-vel, de meg lehetett volna oldani nélküle is, csak nem tudtam róla.
Én is ezért szeretem a linuxot. Amit nem kell elbonyolítani, azt nem bonyolítja el. -
Sianis
addikt
Úgy látom, hogy escie minden kapcsolatot valami fenyegetéssel kezd...
Na jó, mi nem veszekedtünk, vagy mégis? A csajokon volt egy kis vita!Egyszer csak elfelejtjük nem?
Lehet, hogy csak olvasni tudja, de egy ISO mountolásához ez is elegendő, szóval mindegy...FAT-et nem akarok csinálni, mert öreg is, meg mi kell Win alól Linux számára? Leveleimet weben olvasom...szóval semmi sem kellhet...
Jó lesz ez...még mindíg nem tökéletes megszabadulás, de legalább lesznek napok, hogy nem kell a Win-t szagolni... -
Sianis
addikt
Az új kihívásoknak mindíg örömmel állok elébe! Viszont javaslom, hogy még inkább 32 biteset tégy fel. A sebesség ott is meglesz, én is most készülök feltenni, a Win-t végleg eldobni...max vagy 2 játokhoz hagyom meg.
Terv:
- Csinálok egy szép nagy partíciót Ubuntunak, hogy letöltésok minden mehessen oda
- Készítek egy kb 10 GB-os partíciót Win-nek, hogy mégis ami nem megy az használható legyen.
- Lesz egy 10 GB-os partíció ( Ext 3 ) , amit a Win látni fog, tudja majd olvasni írni, ez lesz a kapu a kát rendszer között.
Remélem, hogy ez így megoldható lesz, illetve beállítható, hogy a Win csak egy partíciót tudjon kezelni, mégpedig a kaput, az Ubuntu rendszert még csak ne is lássa. Ha ez összejön, akkor pöpec a dolog, mert a Linux-al rengeteget valós időben tudok majd dolgozni, mehet a helpdesk. Mindez remélem, hogy holnap elkezdődik... -
Klaymen
tag
Áh, elsőre nem szabad sem guglizni, sem logot nézni.
Home könyvtár lement, utána meg pár gyanúsnak ítélt file töröl. Jé, működik. akkor kezdjünk visszapakolni.
Utána néztem csak logot, akkor lett egyértelmű. Én áthelyeztem, és mielőtt beírtam, akkor gugliztam csak.
Mérd mikróval, jelöld krétával, vágd baltával! -
g@ben2
csendes tag
gabor@ubun2:~$ sudo apt-get install autoconf automake libtool flex bison g++ libgtk1.2-dev libpng-dev
Password:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése... Kész
A(z) autoconf csomagnak nincs elérhető verziója, de egy másik csomag
hivatkozik rá. Ez azt jelentheti, hogy a csomag hiányzik, elavult,
vagy csak más forrásból érhető el
E: A(z) autoconf csomagnak nincs jelöltje a telepítéshez
ezzel most én mit kezdjek? -
Vilmoskorte
tag
A kalauzban csak nvidiával foglalkoznak. Azzal meg minek? Normálisan van megírva a telepítője, soha nem volt vele gondom eddig egyik gépen sem. Bezzeg az ATI-ról hallgatnak
De lehet, hogy hiába is írnak róla, ha egyszer nem működik
Rohadjon meg az ATI, csak ezt tudom mondani. Ebben az életben nem boltoluk velük többet.
-
Sianis
addikt
jre 1.5.0.4 elég neki? vagy kell jse vagy miarák,
szal elég a futtatói környezet?
neked mi van fent ami java?
Elég neki hogyne!
én binárisból raktam fel a fent írt javát és a plugin-t linkeltem át a firefox pluginjébe.. így van java a böngészőhöz..
Amúgy [link] alatti két csomagot elég telepíteni, nem kell boszorkánykodni a linkelgetéssel.
mondjuk nekem parasztos bittorent is megteszi ami a rendszerbe alapból van, annyit nem torrentezek, viszont a dcgui beállítása érdekelne..
van értelme windózos dc-t emulálni?
Felesleges emulálgatni, mikor van Linux DC++
Telepítése igen egyszerű (terminálba):sudo apt-get install libatk1.0-0 libbz2-1.0 libc6 libgcc1 libglade2-0 libglib2.0-0 libgtk2.0-0 libpango1.0-0 libstdc++6 libxml2 zlib1g
wget http://newstuff.orcon.net.nz/ubuntu/dcpp/dcpp_0.0.20050809cvs-1~mird_i386.deb
sudo dpkg -i dcpp_0.0.20050809cvs-1~mird_i386.deb
ui: Mentem aludni, mert lassan 38 fokos lázam van...a szerver ma este velem együtt pihen... -
Sianis
addikt
Hát skacok ez nagyon laza volt...
Itt az eredmény: [link]
Szóval:
Letöltöd ezt: [link]
Nyiss egy terminált és lépj be oda, ahová letöltötted.
tar xvjf Azureus_2.3.0.4_linux.GTK.tar.bz2
cd azureus
./azureus
Nekem van telepített JAVA-m és tökéletesen megy...ha nem akkor telepítsétek, ha van akkor van egy kód amivel talán megy manuálisan, de nekem nem akart menni... -
Merlini
tag
Köszi most már működik így, konzolban.
Már csak az azureus-t kellene beüzemelni.
Nem lehet régebbi csomagot levadászni valahonnét, ha már írták a kalauzban. gondolom régebbi Ubuntu-ban benne volt?
Vagy tud valaki olyan bittorrent klienst ami több torrentet is tud kezelni egyben, és az összesnek lehet állítani a fel és letöltési sebességét globálisan?
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
gondoltam rá hogy kellene cron-ba egy pár soros script ami időnként a legfontosabb filekról:
fstab, host,mplayer config,stb.. csinál egy .tar-t
Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem ha összeállt a fstab, mplayer config, akkor nem nagyon van hozzányúlva. Ha esetleg mégis védeni akarod, akkor megteheted azt, hogy csak root írhassa, többiek csak olvashasság a számodra fontos configokat, így ugye a rendszer eléri, de semmilyen módon (esetlegesen valami vírus, ami nem nagyon van) nem tud modosítgatni. De a fontosabb rendszerfájlokat, root módon kívül amúgy sem lehetséges írni, azért ki van ez találva, nem úgy mint Win alatt, ahol alapból rendszergazda vagy, és mindent csak úgy piszkálhatsz kedved szerint...
+1pont az ubuntunak hogy a grub live módban teljesen jól visszaállítható, fedora alól sokat szívtam vele..
No igen. Mikor kicseréltem a 0.95-t 0.97-re, akkor igencsak nehezebb volt live cd-vel helyrehozni, de mégis profi módon kezelte, csak én lámultam pár helyen.
repo cache kérdésemre nagylinuxtotyikba se felelnek
Tedd fel esetleg Linuxforum.hu-n, esetleg keresd meg ott kelemengabor-t privátban, nem én mondtam, szerintem ő tudni fogja a választ.
MOD: szövegformázás...
[Szerkesztve] -
-
Sianis
addikt
Hát ez biza nem néz ki jól!
Hoary meg Breezy is egyben?
#deb cdrom:[Ubuntu 5.10 _Breezy Badger_ - Release i386 (20051012)]/ breezy main restricted
deb ftp://ftp.fsn.hu/pub/linux/distributions/ubuntu/ breezy main restricted universe multiverse
deb-src ftp://ftp.fsn.hu/pub/linux/distributions/ubuntu/ breezy main restricted universe multiverse
deb ftp://ftp.fsn.hu/pub/linux/distributions/ubuntu/ breezy-updates main restricted universe multiverse
deb-src ftp://ftp.fsn.hu/pub/linux/distributions/ubuntu/ breezy-updates main restricted universe multiverse
deb ftp://ftp.fsn.hu/pub/linux/distributions/ubuntu/ breezy-security main restricted universe multiverse
deb-src ftp://ftp.fsn.hu/pub/linux/distributions/ubuntu/ breezy-security main restricted universe multiverse
Gyorsan cseréld ki az egészet csak erre. -
Grunya
aktív tag
Ha ilyen kitartó vagy, akkor neked szerintem a Gentoo lenne az ideális disztribúció. Azzal lehet igazán sokat megtanulni a linuxról. Szerintem a legjobban dokumentált disztrib, a közössége is nagyon lelkes és segítőkész (Pl.:Sipi
) Csak hát, aki olyan lusta mint én, azon ez sem segít...
-
Sianis
addikt
Hát ez user specifikus! Tehát csak adott néven való bejelentkezéskor működik! Root-ként meg amúgy sem érdemes grafikus felületben ügyködni!
Én például csak terminál alól használom a root jogokat.
De ha jól tudom, akkor ha a/usr/share/fonts
-ba másolod a betűket, és nyomsz egy
sudo dpkg-reconfigure fontconfig
-t, akkor is megy, de erre már érkezett hozzám panasz, viszont a /home/$USER/.fonts -ra még nem.
MOD: De ugye, ha/root/.fonts
- ba rakod a betűket, akkor elvileg (nem próltam/próbálom ki) működik.
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Szia!
Lehetséges saját fontokat is berakni, pl lopni egyet kettőt MS-ből, nekem van ha gondolod akár mindet megkaphatod!Lényeges dolog, hogy egyszerű telepíteni. Csak be kell lépned a saját home könyvtáradba, és ott létrehozni egy .fonts mappát. Utánna belerakod a fontjaidat, majd a programok újraindítása után már kedvedre válogathatsz a betűtípusok között, Gnomban is megadható, hogy szép TT Fontokkal jelenítse meg azt amit....
Egyszerű megoldás nem?
-
Sianis
addikt
synaptic megynit es irod 8859-2 ,4 csomag lesz ezek leszeded
xfonts-biznet-iso-8859-2-100dpi
xfonts-biznet-iso-8859-2-75dpi
xfonts-biznet-iso-8859-2-base
Ezek kulon-kulom magukkal rantanak meg 3 csomagot.Instalalas
utan rootkent terminalba beirod
dpkg-reconfigure locales
Ekkor megjelenik egy kek hatteres DOS szeru ablakocska ahol latni fogod
milyen karakter keszletek vannak fent.En special minden elol kivettem csak a
HU UTF-8 es a HU8859-2 ele raktam be.Le okezod...valahogy igy fog kinezni
az utolso ablak
┌─────────────────────────┤ Configuring locales ├─────────────────────────┐
│ Many packages in Debian use locales to display text in the correct │
│ language for users. You can change the default locale if you're not a │
│ native English speaker. These choices are based on which locales you │
│ have chosen to generate. │
│ │
│ Note: This will select the language for your whole system. If you're │
│ running a multi-user system where not all of your users speak the │
│ language of your choice, then they will run into difficulties and you │
│ might want not to set a default locale. │
│ │
│ Which locale should be the default in the system environment? │
│ │
│ None │
│ hu_HU │
│ hu_HU.UTF-8
A 8859-2 fogja alapertelmezni az UTF csak masodlagosnak------X rebbot utan megszunt a gondod
Elvileg ez a megoldás...csak ha mégsem bukkansz rá!
[Szerkesztve] -
Rufusz
tag
Nekem is eldöcög már az mplayer, de sok zavaró hiba van még benne.
Az egyik legidegesítőbb, hogy a képet nem lehet átméretezni, vagyis hiába nagyítom fel az ablakot, az élő kép ugyanakkora, méteres fekete kerettel.
Asszem Te írtad régebben hogy volt ilyen problémád, hogy oldódott meg?
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
bocsika, hogy nem megy gyorsan a válasz, de én baromira sokat tanulok mostanában!
Megoldást esetleg Linuxforum.hu Ubuntu szekció, mc! Ez teminál betűtípusra megy, de ha jól látom ilyesmik vannak bekavarodva nálad! A második oldalon van egy jó tipp...na de most rohannom kell bocsesz...
Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest