- Azonnali mobilos kérdések órája
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
Aktív témák
-
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
Kérdéses, hogy mennyi memód van, milyen ablakkezelőt használsz, mennyi használt a memóriádból. Aki pl megtudja szokni, annak érdemes Xfce-t használni, vagy akár IceWM-et. Képzelheted, hogy mennyivel gyorsabb, ha egy 133 mhz-es gépen is elég jó. Ez nem eszik sok ramot, elfogadható szolgáltatásai vannak, reáadásul van hozzá nem 1 skin. Szerintem érdemes kirpóbálni, biztosan érezhető a különbség!
-
Vilmoskorte
tag
Megkérdeztem Google barátomat (aki neked is lehet barátod), és szerinte:
sudo apt-get install xfce4 xfmedia xterminal xfce4-theme-brushedchrome
Bővebben: link -
Vilmoskorte
tag
A kérdésed értelmetlen, több okból is. Egyrészt szabad memórát alig hagy a kernel, mert olyan memóriakezelést alkalmaz, hogy swaphez csak akkor nyúl, ha nagyon muszáj. Másrészt a szabad memóriát gyorsításra használja. Harmadrészt nincs egyazon konfig. Nekem nem fut olyan daemon, ami alapban fut, pl cups. Fut helytte olyan, ami alapban nem fut, pl mysql, pgsql. Nincs tehát olyan, hogy mennyi szabad mem áll rendelkezésre. A kernel ezt nagyon intelligensen kezeli, gyakorlatilag nem kell ezzel foglalkozni. Ha nézel egy rendszerdiagnosztikát, akkor látod, hogy a mem használat folyamatosan változik. Nem egy statikus dolog ez.
-
-
-
GD
őstag
mindenkin végigmegyek, eccercsak majd meglesz a nekem való disztrib toplista
mondjuk a suse9.3 már elrugta a labdát, mert bénán állítja be a monitort meg a hálókártyát is..kedvem meg nincs korigálni..
akik jártak már nállam:
fedora, uhu, suse, ubuntu
mandriva (kb egy install megnéz, leszed erejéig)
eddig top3
1. Fedora
2. Ubuntu
3. Uhu
első kettő ha megoldódik pár bajom Ubuntuval akkor holtverseny -
eddie303
őstag
Próbálj ki egy Love-sources vagy nitro-sources patch-set-es kernelt, s indulásnál esetleg vedd ki, ami nem kell. Elõbbihez kell egy kicsit kínlódni, de megéri, nekem love-sources van a gentoo-m alatt, és szépen megy... Ubuntu alá is be lehet szerintem varázsolni, csak kérdés, mennyit kell vele kínlódni. Debian-hoz van leírás.
glxinfo | grep direct -el tudod megnézni, hogy van-e direct rendering, azaz megy-e a 3D. Ha MESA GLX indirect-et ír, akkor nem az...
glxgears-al tudsz fps-t mérni, azok a referenciaértékek itt -
#PeTeY#
aktív tag
Ez alapján a leírás alapján sikerült: Bővebben: link
a #12. hozzászólásban van leírva a telepítés.
Az a furcsa, hogy egy hasonló leírással is próbálkoztam, de ott nem kellett az fglrx.ko-t áthelyezni és úgy nem is sikerült. Lehet, hogy az egésznek az a titka?
A lényeg, hogy legyenenek fent a gcc, make, linux kernel headers csomagok mielőtt nekilátsz.
Ellenőrizni a glxinfo és ahogy T.Almeida írta a glxgears paranccsal tudod.
Az elsőnél azt kell nézni, hogy a direct rendering után yes álljon. Ekkor van ugyanis 3d.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest