- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Aktív témák
-
meoindil
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Két kérdésem lenne amiben a segítségeteket kérném, az egyik: hogy a k3b-n kívül melyik cd/dvd író programban van felírt adat ellenőrzés lehetőség?
A másik problémám: van egy mp3 játszóm amit pendrive-ként is használok. Az Ubuntu gond nélkül felcsatolja, tudok róla olvasni és írni is rá, a probléma akkor van ha törlök. Az ubuntu létrehozza a pendrive-on a [.Trash] könyvtárat, amitől viszont a Pendrive (nem tudom miért) megőrül. Ki tudom ezt kapcsolni valahol, hogy ne csináljon szemetest rá ha törlök?
Előre kösz a válaszokat! -
meoindil
aktív tag
Szerintem ez nem OFF. Az 5.10 -es (Breezy Badger) már jó egy éves kiadás, azóta már két újabb is kijött, a második a napokban. Szerintem, ha teheted inkább rakd fel friss telepítéssel az újat, de ha a mostanit akarod frissíteni akkor itt találhatsz egy leírást, bár ez már 6.06-ról frissített a legújabbra: [link]
-
meoindil
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Próbaképp friss telepítéssel felraktam a magyarított Edgy Eft-et. Amit rögtön az elején nem értek:
Beírtam az fstabba a szüksége paraméterekkel a windowsos particióimat, de mégsem csatolja fel őket indulákor. Manuálisan természetesen működik a dolog. Van valakinek ötlete mi okozhatja, hogy ami kézzel megy az az fstabból induláskor nem? Kicsit zavaró egyébként, hogy a felcsatolt partíciók nem jelennek meg a Helyek menüben, bár ezt már megoldottam, részint könyvjelzővel, részint a tálcára raktam ki nekik ikont.
[Szerkesztve] -
meoindil
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Néhány kérdésem lenne:
Milyen merevlemez ellenörző/javító programot ismertek ami Ubuntu alá elérhető?
Most a rendszer egy kis 4,7 gigás vincsin van, hogy tudnám ezt később átmásolni egy nagyobb vincsi egy particiójára, úgy hogy működjön a rendszer újratelepítés nélkül, ha lehetséges? Ehhez kapcsolódóan, ha át lehet másolni a GRUBot hogy tudom újratelepíteni (az gondolom az MBR miatt szükséges lesz)?
Előre is köszönöm a segítséget! -
meoindil
aktív tag
A CD/DVD író programok közül melyik tudja a kiírt adatok ellenőrzése opciót a K3B-n kívül? A Gnomebakernél és a Gravemannál nem találtam ezt a lehetőséget.
-
meoindil
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Tanácsra lenne szükségem. Sajnos úgy fest döglődik a vincsim, már be sem tud a gép bootolni róla. Egy régi kis vincsire felraktam az Ubuntut, de a nagyon a particiókat amik tele vannak lementendő adattal azt nem csatolta fel automatikusan. A kérdésem az lenne milyen opciókkal írjam be az fstab fájlba a hiányzó partíciókat (ntfs és fat32 is van), hogy amit még lehet, ki tudjak írni dvd-re és az ékezetes fájlnevek se okozzanak problémát a dvdírás során.
Előre is köszönöm a segítséget. -
meoindil
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Használja valaki a Stardict programot? Feltelepítettem, és csomagból a freedict magyar-angol, angol-magyar csomagjait is. A kérdésem az lenne, hogy tudom a Stardictet rávenni, hogy a freedict szóanyagát használja?
Előre is köszönöm a segítséget.
[Szerkesztve] -
meoindil
aktív tag
válasz
T. Almeida #1265 üzenetére
Ezt találtam: [link]
Valóban jó lenne egy csomag, vagy egy ''szájbarágós'' leírás a telepítéséről. Esetleg aliennel át lehetne konvertálni az .rpm csomagot?
A Stardict nem működik ilyen MobiMouse módon is?
[Szerkesztve] -
meoindil
aktív tag
Nem tudom próbálta-e valaki a ''gDesklets-DeskTao'' programot, ez elvileg random Tao idézeteket rak ki az asztalra. Nos, a háttérkép meg is jelenik, de az idézetek szövege nem, hasonlóan viselkedik a ''deskquotes'' is ami szintén ilyen kis idézeteket rakna ki, de nem teszi. Van valakinek valami ötlete vajon miért nem jelenik meg a szöveg?
Aktív témák
Hirdetés
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- BestBuy topik
- Crypto Trade
- Gray Zone Warfare
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Napelem
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest