- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
Aktív témák
-
ragazzo
őstag
Egy-két dologra tudom a választ.Nos az ubuntu/kubuntu/edubuntu főleg ablakkezelőben különbözik. Az ubuntu a gnome felületet használja, míg a kubuntu a kde-t.Az edubuntut főleg iskolák részére alakították ki, mert jók desktopnak is meg szervernek is.Gondolom tele van suliban használatos programokkal.A breezy, dapper stb, pedig az aktuális kiadás elnevezései.A legújabb az edgy eft.A live annyit tesz, hogy telepítés nélkül is futtatható.A belépéshez meg nem kellenek trükkök.
-
ragazzo
őstag
válasz
Forest_roby #3731 üzenetére
Én csak segíteni akartam.Azért örülök hogy sikerült.
-
ragazzo
őstag
válasz
Forest_roby #3700 üzenetére
[link] Itt keress rá a témára.
-
ragazzo
őstag
válasz
Forest_roby #3085 üzenetére
Köszi!És ezt miért nem lehet egy beállítással megcsinálni?
Van még egy nyűgöm.Leszedtem a kde-look.org-ról a baghira témát,de az se kúszna fel,pedig jó lenne .A szokásos ./configure,stb-ra valami hibát ír ki.
-
ragazzo
őstag
Tudja valaki, hogy a num lockot hogyan lehet bekapcsoltatni ubuntu alatt?Mert nekem mindig kézzel kell nyomkorászni.
-
ragazzo
őstag
válasz
(Kolombusz) #2953 üzenetére
Nem,nem töröl le semmit.
-
ragazzo
őstag
Igazad van.Konkrét számokat nem tudok mondani.Ezt egy vírushíradó hírlevélben olvastam.Persze nem tojtam magam össze miatta.Tegnap kipróbáltam a tűzfal tesztet ubuntu altt, és tökéletesen megy a firestarter.Frissítéseket rendszeresen letöltöm.Ennyi.Azért annyira még nem elterjedt a linux, hogy tömegesen írjanak rá vírusokat.
-
-
ragazzo
őstag
válasz
dr_strange #2650 üzenetére
Mindenesetre szép dolog tőle.Bill Gates is milliátrdos,de mégsem osztogatja az xp-t ingyen.Bár az nem nyílt forráskódú szoftver.
-
ragazzo
őstag
Tegnap megkaptam a rendelt ubuntu cd-ket.Nagyon tetszik ez a fajta hozzáállás.Vajon a többiek miért nem követik az ubuntu példáját?
-
ragazzo
őstag
Tudja valaki, hogy a tuxracer telepíthető-e ubuntura?Mert én rákerestem,de nem hoz ki semmit.
-
ragazzo
őstag
Nekem még mindig vannak magyartalanságok a menüben.Pl. system és nem rendszer, és setting, és nem beállítások.Ez megvan a konquerorban is.Ha jobb egérklikk, és menü, akkor az is angol.Ezek szerint még nem teljesen magyarosított a dapper?
-
ragazzo
őstag
Ma bekapcsoltam a gépet, és a szokásos boot után kiírt valamit, hogy az utolsó 30 bootnál nem ellenőrizte a lemezt.Most megtette.Először megijedtem, hogy valami gáz van a géppel, de ez csak egy kis ''figyelmesség''.
-
ragazzo
őstag
Lenne két kérdésem:
1.Valaki tolt-e már fel HP nyomtatót ubuntu alá?És hogyan, mert nekem nem megy.
2. Van-e olyan, aki rendelt ubuntu cd-t, arról a külföldi oldalról, amit néha belinkelnek?Mennyi idő alatt érkezett meg, és valóban teljesen free? -
ragazzo
őstag
Kedves Sianis és Ngabor!Ezért szeretlek titeket
, mert mindig oly segítőkészek vagytok. Bármikor elakadok,számíthatok rátok, és nem fogtok lehurrogni, vagy guglit emlegetni.Maradjon meg ez a jó szokásotok!
-
ragazzo
őstag
-
ragazzo
őstag
válasz
(Kolombusz) #2257 üzenetére
Felrakhatod azt is, csaj érdemes csinálni egy update után dist-upgradet.A megfelelő repositorykkal.Amúgy én felraktam kapásból a 6.06 bétát, és nincs vele semmi gond.Szinte minden nap kijön hozzá vagy 100Mb frissítés.
-
ragazzo
őstag
Ismét egy érdekesség. Nekem GRUBot használ az ubuntu, ahol látszik a win is. Na most először volt a win és egy kernel verzió kubuntuval. Felhúztam az ubuntu, akkor már két kernel verzióm volt, tehát választhattam. A múltkori nagyobb upgrade óta meg már három van. A legutolsó a legnagyobb számú. Szal azt szeretném megtudni, hogy ez mennyire normális?Mondjuk két év múlva már 10 lesz?Nekem elég volna ha a listában csak a win meg a legfrissebb kernel jelenne meg.
-
ragazzo
őstag
Elfelejtettem megkérdezni, hogy javat hogyan tudok felpakolni, mert a firefox vinnyog, hogy neki kellene.
-
ragazzo
őstag
Most a dapper bétám nem mindenhol beszél magyarul.Vajon ez a sok frissítés miatt megváltozik majd?Mert a magyar nyelvi file telepítve van.Szal az nem hiányozhat.
-
ragazzo
őstag
Ahogy már írtam, gyári sources list van. Ehhez még hozzáraktam a régi wikipedian talált extra reposítorykat is,de hiába az update, nem olvassa be őket.Mindegy, nekem csak ez a két progi kellene, a többi mind fent van amit használok.Egyébként mi a különbség a main és a restricted tároló között?
-
ragazzo
őstag
Nem tudja valaki, hogy az ubuntuhoz milyen gyakran adnak ki frissítéseket?Mert én akármikor bekapcsolom a gépet, és kiadom az upgrade parancsot, mindig frissít vagy 100 megát.És érdekesnek találtam, hogy a gyári sources listtel sem a vlc-t nem találja se a mindnight commandert.Pedig szeretném őket felpakolni.
-
ragazzo
őstag
Még mindig nyavajgok ezzel a daperrel.Nekem teljesen az van, reinstallra volt szükségem, és nem akartam a régit feltenni.A fő probléma az, hogy egyik nap van net, a másik nap meg nincs.Win alatt mindig megy.Betudható ez a béta verzió miatti bugoknak?Vagy más jellegű lesz a dolog.
-
ragazzo
őstag
Ezeket tudom, csak nem írtam oda.De arra vagyok kíváncsi, ha már elba...am, akkor hogyan tudom helyreállítani.Van a GRUB-ban olyan, amikor a kernelverzió mellett zárójelben a recovery mode van.Ha azt elindítom, akkor betöltödik a linux grafika nélkül.És ha ott beírom a
sudo apt-get update majd sudo apt-get dist-upgrade akkor helyreállhat a rendszer? -
ragazzo
őstag
Ha recovery módban kiadom az update, majd dist-upgrade parancsot, akkor helyreállhat a rendszer?
-
ragazzo
őstag
Úgy néz ki, hogy valamit elcseszhettem tegnap. A Sianis által megadott sources listet használva kiadtam az update majd az upgrade parancsot.Elkezdett letölteni majd telepíteni vagy 160Mb-ot.De én véletlenül kiléptem az egészből, és nem vitte végig.Probléma a következő.A GRUB-ban kiválasztom az ubuntut vagy kubuntut.Elkezdi betöletni a rendszert, és egyszer csak megáll.Kiírja, hogy nem tudja betölteni a gnome display managert.Meg azt is, hogy nem ez az alapértelmezett ablakkezelő.Persze hogy nem, mert megváltoztattam kde-re.Hogya tudom kijavítani a hibát.Egy kubuntu cd segíthet?Ja, és nem is tudok beírni semmilyen parancsot, hiába villog a kurzor.
Még egy kérdés, mi az a Recovery Mode a kernel verzió előtt zárójelben?
[Szerkesztve] -
ragazzo
őstag
Érdekes dolgot csinált az ubuntum.Csináltam egy dist upgradet, és nem tölti be a gnome felületet.Persze nem írtam át a sources listet dapperre, csak néhány progit frissített, meg a kernelt.Most mi lehet a gond?Újra kell telepíteni a gnome-ot?A KDE gyönyörűen muzsikál.
-
ragazzo
őstag
Bocsi a kérdésért,de az fstabban mit is kell átírni, hogy tudjak upgradelni dapperre?Vagy van olyan hely, ahonnan betudom másolni a listát?
-
ragazzo
őstag
válasz
T. Almeida #1433 üzenetére
Nem tudom hogy létezik-e ilyen, de nekem nincs.Mondjuk lehet hogy guglit meginterjúvolom.
-
-
ragazzo
őstag
válasz
T. Almeida #1400 üzenetére
Azt nem tudom, de magától kikapcsolt a gép fél perc eltelte után, bármit is csináltam.
-
ragazzo
őstag
Tudja valaki, hogy kb. melyik hónapban jelenik meg az új Ubuntu?
-
ragazzo
őstag
Igazad van,leteszek róla.Csak azért lenne jó, hogy legyen mire hivatkozni, mielőtt elkezd valaki téged kérdésekkel bombázni.Ugyanis minden régi fórumozó olyan könnyen mondja, hogy olvasd ezt, meg olvasd a szabilinuxot (ami 1000 éves).Szerencsétlen újonc elolvassa, és nem hinném hogy sokkal okosabb lesz.Mennyivel könyebb lenne egyből megválaszolni a kérdést ahogy te is teszed.
-
ragazzo
őstag
Lehet hogy nyitott kapukat döngetek,de foglalkozik valaki magyar nyelvű Ubuntu kéziköny írással?
-
ragazzo
őstag
Szia!Ha beírom hogy firestarter ALT+F2 után,akkor nem kellene előbukkani egy grafikus felületnek?Igazándiból csak hibaüzenetet kapok,pedig szeretnék belekontárkodni a tűzfalba.
root@catv-50621dac:/home/fmihailov# firestarter
Xlib: connection to '':0.0'' refused by server
Xlib: No protocol specified
(firestarter:8639): Gtk-WARNING **: cannot open display:
root@catv-50621dac:/home/fmihailov#
Csak ennyi van.Megírod hogy mi a baj? -
ragazzo
őstag
válasz
T. Almeida #1205 üzenetére
Végre valaki.Nem csalódtam benned sem.Köszönöm!
-
ragazzo
őstag
Sziasztok!Konzolból telepítettem az operát,csak magyarítani kellene.Tud valaki segíteni?Esetleg lenne alapból magyar amit apt-cache search-al kihoz?
-
ragazzo
őstag
Az ubi alatt bonyolult beállítani a nyomtatást?NekemUHU alatt nem ment.
-
ragazzo
őstag
Nagyjából ilyen válaszokat vártam.És mi a helyzet a többi kérdéssel?
-
ragazzo
őstag
Gyakorlott Ubuntu felhasználóktól kérnék segítséget a következő problémákra:
-nem játszik le zenét , vagy filmet (gondolom valami kodek kellene)
-nem látom a másik winyómat (win XP. más disztribnél láttam)
-szerintem nem megy az automata mount/unmount
-mivel nincs benne KDE, ezért szeretnék bele.Ez mennyire nehéz?Vagy töltsek inkább Kubuntut?
Előre is köszi!
UI:Google és ubuntu oldala ismert.
[Szerkesztve] -
ragazzo
őstag
Megint egy kérédés.Nekem elméletileg látnom kellene a másik winyómat a filekezelőben?Mert én nem igazán találom sehol.Néztem a mediaban, és a devben is.De nincs sehol.A lemezek c. menüben már látszi, de nem enged hozzáférni.Csak egy-két dolgot szeretnék átmásolni a linuxos winyóra.
Most tapasztaltam.Nem játszik le mp3-at sem, mert hiányol valamit, és filmet sem.Ott nem sikerül a csatlakozási pont.Most ennyire béna vagyok, vagy valami nem OK?
[Szerkesztve] -
ragazzo
őstag
Tegnap sikeresen felraktam az ubuntut, és meg kell mondja, az uhu után kellemes csalódás.Rögtön már a képernyő felbontása jobb lett.Meg nem volt elmosódott a közepe mint eddig.Persze sokminden még furcsa de majd megszokom.Először is nem tudom hogyan változtassam meg a témát.Ha kiválasztom a témát, akkor valami könyvtárat akar megnyitni, ami üres.Illetve tud valaki címet belinkelni, ahonnan lehetne letölteni újabbakat?
-
ragazzo
őstag
Még egy utolsó hülye kérdés: az ububan grafikus vagy karakteres a telepítés folyamata?
-
ragazzo
őstag
Akkor nem félek tőle, mert ma akarom lecserélni az UHU-mat Ubuntura.Remélem nem bánom meg.Bár eléggé láma vagyok,de bízom benne hogy megbírkózom vele.Nekem az nem tetszett az UHU 1.2 ben, hogy még mindig csak opoff 1.1 van alapból.Ugyan lehet telepíteni újabbat, de nekem az nem ment.
Majdnem elefelejtettem megkérdezni, hogy mennyi időt vesz igénybe az Ubuntu telepítése?
És melyik módot érdemes választani telepítésnél, a simát vagy a kiterjesztettet?
[Szerkesztve] -
ragazzo
őstag
A net kábelen jön.Azért kérdeztem ezt a témát, mert az UHU esetében automatice ment minden.Tehát nem kellett nyúlnom a nethez sem.Rákatt a mozillára és van net.Szóval így lesz ubinál is?Amúgy javítsatok ki ha nincs igazam, de azért érdemesebb ''nagy'' disztribet használni ,mert gyakrabban frissül, és több csomag van hozzá mint egy kicsihez vagy nem?Gondolok itt az UHU-ra.Most 1.2 van, live-ból meg 2.4.De az 1.2 is eléggé régi darab.Ubinál azt olvastam hogy 6 havonta frissül.Így van ez?
-
ragazzo
őstag
Üdv! Lenne néhány kérdésem az Ubuntuval kapcsolatban:
-a telepítés során ő is ''megkérdezi hogy mire telepítse ha több winyó van a gépben?
-mit használ GRUBOT vagy LILOT?Ezek rajta vannak a telepítő cd-n?
-Ha már felrakta, akkor automatikusan kellene mennie a chellomnak vagy állítgatni kell valamit? Ugyanis a live cd-jük esetében nem volt netem.
Köszi a válaszokat!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Steam Deck
- Windows 10
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- CASIO órák kedvelők topicja!
- iPhone topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest