Aktív témák
-
GD
őstag
nos, sikerült felnyomni, kb fél napom ment rá mire mindere rájöttem hogy mitől jó-nemjó az ubuntu alatt az mplayer..
felírat is mostmár megy olyan ahogy nekem tetszik, betűméret variálás pedig
a user alatti config file-be a írt paraméterrel, nemtudtam mág rájönni mibe számolja mint mértékegység, de ha 15-öt írok akkor bazinagy lesz, innét döcögtem lefelé, asszem most 3 v 4-esen van egy truetype arial betűvel..
gondolom az már csak csak álom hogy a felíratnak más színe legyen..
ja és gui-t nem raktam fel mert a nagy linux topic-ba az öreg bölcsek azt mondták hogy az nemkell mer minek.. végülis..majdnem mindent tudok bill irányítani... meg a gui elég kevés dolgot tud állítani.. majdhogynem csak stop-play,tekerés..
[Szerkesztve] -
GD
őstag
xine-al az a bajom hogy a felírat pozícióját nem tudom neki megmondani.. a képernyő legaljára teszi.. továbbá betűméret is elég macerás..
régebbi gcc, de akkor teljsen leszeded a 4est?
mert akkor minden ami azzal fordult hüje lesz, omlik az egész rendszer..
és hogy mondod meg a fordításkor hogy melyik gcc-t használja ha több verzió is van fent?
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
Hi!
Köszi a segítséget neked és Sianis-nak is természetesen, bár sajna mostanra már értelmetlen lett.
Biztos én vagyok a béna, de nem értem:
Próbáltam a wiki alapján feltelepíteni az nvidia drivert a vga-mhoz, de az lett az eredmégye, hogy nem indult el az x-window (már másodszor). Asszem így hivják a grafikus felület.
Most telepíthetem újra, legalább felrakom az 5.10 -et.
Egyébkén kipróbáltam a: root (hd1,0) -t és nem volt jó!
Ha majd ráértek vki leírhatná, hogy kell feltelepíteni a vga drivert, mert elborzadok, amikor beszaggat a képernyővédő.
na, cs -
Johnny19
tag
Köszi a leirást. Igen hasznos volt. Sikerült is egyből forditani is.
Amugy a synaptikkal meg tele van a putonyom, nem leht benne értelmesen keresni, az 'mplayer' kulcsszóra nem talál semmit, viszont a 'player' szóra márt kidobja az mplayer csomagokat, ezért probáltam meg forrásból telepíteni, de szerintem jobb is igy
Még szeretném megtudni, hogy a netet miért nem tudja DHCP alapján belőni, se telepítés alatt se utána a hálókártya beállítássánál?
[Szerkesztve] -
Eryck
csendes tag
A kernelek mindegyike x86-ként van jelölve, tehát elviekben jó lenne.
A swap-pal tisztában vagyok, hogy linux alatt partíció és nem fájl, csak rosszul írtam, de a méretfüggetlenségben nem vagyok 100 %-ig biztos, mivel UHU alatt volt olyan, hogy nem pontosan 256 MB volt a swap mérete és nem volt hajlandó települni egészen addig, amíg pontosan annyit nem állítottam be neki.
Azért megpróbálom felrakni üres területre még egyszer, ha így sem megy akkor muszáj lesz valami más disztrib után néznem. -
Finwe
őstag
Hogy milyen az internet az tök 8! Nem az számít hanem, hogy dhcn-n keesztül kapom! Egyébként chello, de semmi extra infó nics benne.
A beállítások rosszak azt látom. Nem találom hol lehet átállítani ezeket, mindenhol csak megnézni tudom de a file amibe ez le van írva bújkál előlem. Enek a helyét keresem, vagy egy parancsot amivel parancssorból át tudom állítani a maszk címet pl. -
Eryck
csendes tag
Azt tudom, hogy nem bántja, ha én partícionálom a disk druiddal, de úgy nem megy fel a telepítő, bár ez nem biztos hogy összefügg.
Nem tudom hanyas verziójú kernelek, kettőhöz nem írt verziószámot, a harmadik pedig a legújabb nem stabil kernel volt, ha jól emlékszem.
Elképzelhető hogy az a baja, hogy a swap fájl nem pont 256 MB? Az UHU-linuxnál volt egy ilyen malőrön. -
Eryck
csendes tag
Konkrétan nem tudom...
A telepítésnél három kernelt is kínál, de mindhárom elszáll közben. Telepítésnél segédkezett egy hozzáértőbb haverom, de szerinte hibás a hibaüzenet is, a 3-as terminál meg nem ír semmit. A CD jó, nem azzal van a gond. Muszáj fent lennie a windowsnak is, így sajna az automatikus partícionálás nem a legjobb ötlet, ha kisajátítja az egész lemezt. Be lehet állítani valahol, hogy csak az üres helyre települjön?
-
gege71.hu
addikt
Akinek sok rutinja van parancssorban annak biztos ment volna a megoldas...
Nekem 1xubb volt ujrarakni mint orakig keresni(a meg ugy is bizonytalan) megoldast.
Most raktam fel harmadszor az UBUNTU-t. A telepites + a szokasos cuccaim belovese nem volt tobb mint 1- 1,5 ora. Ahhoz kepest, hogy Husvetkor kezdtem Linuxozni nem rossz eredmeny szvsz -
gege71.hu
addikt
Van egy ki gondom a snaptic csomakezelővel...
Csomagfüggőség törést fedezett fel. Tette ezt azután, hogy felraktam a Kasablanca nevű letöltött .deb csomagot parancssorból(ftp kliens grafikus felülettel).
Először a csomakezelő azon rinyált, hog van újabb Kasablanca verzió van, majd némi csomagfüggség kapcsán még vmi ssl könyvtárat emlegetett. Sajna viszont a Kasablanca uninstallja közben kiáll error-ral, aztán már a csomaglistfrisstést se tudta megtenni végül teljesen megmammult és már nem csinált semmit csak desktopra kilépett.
Jobban járok az egész ubuntu installjával vagy szenvedjek ezzel?
nincs ötltem és a csomkezelő 22-es csapdájába esett.
(Amíg fennál a Kasablanca ütközés nem tud semmi máshoz fogni, ha le akarja gyalulni az adott defektes progit megfagy...francba!)
[Szerkesztve] -
snowflake
tag
Akinek mindenképpen kell a root login azt így teheti meg:
If you wish to use the root account in more traditional UNIX fashion, you can set the root password by typing sudo passwd root. This will allow you to use su or login as root on the console.
Tehát: sudo passwd root
[Szerkesztve] -
operator10
senior tag
Köszi, okulunk belóle mindannyian remélhetőleg
Csak mint én már több helyen felvetettem , nálam például nem engedi szerkeszteni semmivel a sorces.list-et. És így nehéz online telepítgetni bármit is
Erre a problémára esetleg valami ötleted? Esetleg hogy hol találom az elhíresült Synaptikot???
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magisk
- Google Pixel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest