- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Aktív témák
-
Rufusz
tag
Nekem olyanok voltak, hogy el sem jutott a bejelentkezésig miután feltettem a drivert, annyira meg nem vagyok penge, hogy tudjam mit kell ilyenkor csinálni...szal reinstall... Másodszor megpróbáltam másik driverral...ugyanez...
Ezekután ha megtréfál az 1.0.6-os is, asszem abbahagyom linuxos kalandozásomat
Szerinted jelent valami előnyt a driver, ha így is működik? Pl nagyobb érzékenység, ilyesmi... -
Rufusz
tag
Egyszerű felrakni, de előtte sztem csinálj egy 6-7gb-os partíciót a linuxnak, meg mondjuk egy 1gb-os linux swap-et partition magicben, az egyszerűbb mint telepítésnél variálni.
A végén szól hogy talált vindózt, le kell okézni, és akkor csinál indítómenüt ügyesen
Ahonnan letöltheted:[link]
Okosságok magyarul:[link] -
Rufusz
tag
olyan programot keresek, amivel részletesen látom a környező hálózatokat (mint az intel 2200bg -hez kapott windowsos progiban)
a kwifimanager eddig a legjobb, de ott mindig csak az adott hálózatot látom részletesen.
Driverem nincs külön a 2200-hoz, régebben sokat szívtam vele, de végülis alapból felismeri az ubuntu, szal nem piszkálom inkább. Egyetlen gáz ezzel, hogy nem tudom állítgatni az érzékenységet, ''agresszivitást'', meg ilyen marhaságokat, amiket az inteles cuccal tudok, néha pedig jól jönne... -
Rufusz
tag
#1508-ra valaki?
-
Rufusz
tag
Köszi!
Az airsnort nem működik sajna, nemtom miért... Tudtok valami hasonló használható progit, vagy trükköt hogy hogy kell belőni ezt?
Intel Pro Wireless 2200BG-re létezik valami állítgató program? Érzékenység, ilyesmi. Device managerben próbáltam eddig, és a thinkpados csomagokkal, de sikertelenül -
Rufusz
tag
válasz
Forest_roby #1482 üzenetére
#1479-e senki?
[Szerkesztve] -
Rufusz
tag
válasz
Forest_roby #1480 üzenetére
[link]
Itt le van írva minden. -
Rufusz
tag
A kwifimanager-t hogy tudnám beállítani úgy, hogy startupnál betöltődjön a kijelzőikonja a panelra?
-
Rufusz
tag
Nekem is eldöcög már az mplayer, de sok zavaró hiba van még benne.
Az egyik legidegesítőbb, hogy a képet nem lehet átméretezni, vagyis hiába nagyítom fel az ablakot, az élő kép ugyanakkora, méteres fekete kerettel.
Asszem Te írtad régebben hogy volt ilyen problémád, hogy oldódott meg?
[Szerkesztve] -
Rufusz
tag
A legújabb parám:
Hogy lehet egy partíció attribútumait megváltoztatni?
Konkrétan /media/share -hez van mountolva egy partícióm, amit csak rootként írhatok. File managerből rootként próbáltam az attribútumokat változtatni, de hiába. Kipipáltam az others ''write'' boxot, de egyből el is tűnik a pipa.
fstab-ban kell átírni valamit netán?
az idevágó rész most így fest:
/dev/hda3 / ext3
defaults,errors=remount-ro 0 1
/dev/hda5 /media/share vfat
defaults 0 0[Szerkesztve]
-
Rufusz
tag
Írj! De előtte légyszi világosíts fel, hogy miért mondja néhány filenál az mplayer, hogy
[AO OSS] audio_setup: Can't open audio device /dev/dsp:
Device or resource busy
Hang meg nyilván ilyenkor nincsAz mplayert az ubuntu kalauz szerint tettem fel, kodekek meg minden...
[Szerkesztve] -
Rufusz
tag
Elég fura... Az tehetett be neki, hogy a user ''.opera'' könyvtárából átmentettem 1-2 dolgot a rootéba. Opera reinstall, most szalad szépen, lehet hogy nem kellett volna 1az 1ben átmásolni
Most rootként belőttem az operát, át szeretném menteni a cuccokat. A legtöbb dologgal nincs is parám, de a mail contactjaim és a newsfeedek nem akarnak átmenni.
Aszongya hogy:Mail directory /root/.opera/mail/
Most akkor az egészet tegyem át vagy mi? Félek hogy ettől megint beszarik az egész...
Ja a másik gikszer: Át szeretném másolni DVDről az mp3aimat, és a hosszú, ékezetes fileokat sehogy sem akarja átrakni. A DVDt anno vindózból irtam, ez lehet a para?
msttcorefonts fennt van, szal más trükk kéne...
[Szerkesztve] -
Rufusz
tag
válasz
T. Almeida #377 üzenetére
nem, egy partíció az egész ubuntu
-
Rufusz
tag
Frankón nem értem. Most akkor csak rootként nem tudsz belépni grafikusan, vagy felhasználóként se?
Ha be tudsz lépni felhasználóként, akkor csinálsz egy root jelszót (mert alapból nincs), engedélyezed rootként a belépést, azt szevasz.
Ubuntu kalauzt megnézted? ott le van írva minden. -
Rufusz
tag
Hogy mi? Szal egyaltalan nem tudsz belepni, vagy mi? Telepiteskor egy felhasznalonevet es ahhoz egy jelszot ker, ennyi.
Ha sehogy nem enged belepni es nem tudod a jelszot, akkor szerintem bukta, telepitsd ujra.
Ha csak egy felhasznaloval van gondod, akkor nem ilyen veszes a helyzet, olvasd el az ubuntu kalauz idevago reszet! 9.1 es 9.3-as pontok --->Bővebben: link -
Rufusz
tag
A billentyűzetkiosztással vannak paráim. Telepítéskot véletlenül angolon hagytam, aztán most szívok miatta folyamatosan.
A System-->Preferences-->Keyboard-->Layout-ban variálok leginkább, de érdekes dolgokat művel. ''Hungary 102/qwertz/dot/Eliminate dead keys''- ez a jó nekem, be is állítom, de újraindításkor megint sz@r.
Rootként is és userként is próbáltam. Miközben állítgatom, a menü kerete folyamatosan ''ugrál'', úgy tűnik mintha valami programbiba lenne.
Be lehet állítani a billt terminalból, vagy máshonnan is?
Ja, mellesleg az operával is gondja van az 5.10-nek, indításkor hiányol egy csomagot, amit nem lehet telepíteni, illetve lehetne,de fizetős
Az 5.04-ben nem volt ilyen gond
[Szerkesztve] -
Rufusz
tag
Közben találtam egy érdekes csomagot:
airsnort:
WLAN sniffer
''A wireless LAN (WLAN) tool which cracks encryption keys on
802.11b WEP networks. AirSnort operates by passively monitoring
transmissions, computing the encryption key when enough packets
have been gathered.''
Ez az amire gondolok?
Használt már valaki ilyesmit élesben? -
Rufusz
tag
válasz
Vilmoskorte #318 üzenetére
Nem nagyon akar összejönni...
root@dhcppc4:~# apt-get -f install libqt3c102-mt
...
Package libqt3c102-mt is not available, but is referred to by another package.
This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
is only available from another source
However the following packages replace it:
libqt3-mt
Na, akkor kigyomlálnám a libqt3-mt -t...
root@dhcppc4:~# apt-get remove libqt3-mt --purge
...
The following packages will be REMOVED:
kdelibs-bin* kdelibs4c2* krusader* libarts1c2* libkdegames1* libqt3-mt*
opera* qcad* valknut*
0 upgraded, 0 newly installed, 9 to remove and 1 not upgraded.
Need to get 0B of archives.
After unpacking 73.1MB disk space will be freed.
Do you want to continue [Y/n]? n
Abort.
...inkább kihagynám hogy ezeket leszedje nekemVan más ötleted eseteg?
-
Rufusz
tag
válasz
Vilmoskorte #311 üzenetére
Naggyon penge vagy, thx!
Synapticban benne volt mellesleg.
Akkor most jöhet a skypes parám:root@dhcppc4:~/Desktop# dpkg -i skype_1.2.0.17-1_i386.deb
Selecting previously deselected package skype.
(Reading database ... 67156 files and directories currently installed.)
Unpacking skype (from skype_1.2.0.17-1_i386.deb) ...
dpkg: dependency problems prevent configuration of skype:
skype depends on libqt3c102-mt (>= 3:3.3.3.2); however:
Package libqt3c102-mt is not installed.
dpkg: error processing skype (--install):
dependency problems - leaving unconfigured
Errors were encountered while processing:
...vagyis kéne neki a ''libqt...mittomén'' csomag.
ok, letöltöm, feltenném:root@dhcppc4:~/Desktop# dpkg -i /root/Desktop/libqt3c102-mt_3.3.4-3_i386.deb
Selecting previously deselected package libqt3c102-mt.
dpkg: considering removing libqt3-mt in favour of libqt3c102-mt ...
dpkg: no, cannot remove libqt3-mt (--auto-deconfigure will help):
kdelibs-bin depends on libqt3-mt (>= 3:3.3.4)
libqt3-mt is to be removed.
dpkg: regarding .../libqt3c102-mt_3.3.4-3_i386.deb containing libqt3c102-mt:
libqt3c102-mt conflicts with libqt3-mt
libqt3-mt (version 3:3.3.4-8ubuntu5) is installed.
dpkg: error processing /root/Desktop/libqt3c102-mt_3.3.4-3_i386.deb (--install): conflicting packages - not installing libqt3c102-mt
Errors were encountered while processing:
/root/Desktop/libqt3c102-mt_3.3.4-3_i386.deb
A libqt3-mt -t meg nem tudom leszedni
Szal skype beállítás hogyan? (az 5.04-es ubuntun sima ügy volt) bocsesz a regényért -
Rufusz
tag
-
Rufusz
tag
válasz
.:GoliBali:. #307 üzenetére
őőő...nem
Közben találtam valamit, asszem ez kell neked:
Hogyan csatolhatjuk fel a Windows NTFS partíciónkat boot során automatikusan, minden usernek engedélyezve az olvasást?
Bővebben: link
Mellesleg nagyon jó kis kalauz ez, egy fórumos arc fordította le, grat
mod: a #306-os problémám továbbra is fennál, próbáltam állítgatni a fontokat, az operában is, a decodingot szintén, de semmi
[Szerkesztve] -
Rufusz
tag
Feldobtam az új ubuntut is, de kissé mintha bugos lenne...
A skype-t nem lehet normálisan feltenni, egy csomagért rinyál, ami nem létezik, de a nagyobb gáz a betűkkel van. Az ''ű'' és az ''ő'' nem látszik normálisan, lehet hogy a fontokkal lenne baj? Sans-on van alapból, melyikre állítsam? -
Rufusz
tag
válasz
.:GoliBali:. #303 üzenetére
Ha jól tévedek, NTFSt nem lehet mountolni ubuntuval, legalábbis windóz xp ntfsét nem, max windóz 2000ét.
Egyébként mountolni legegyszerűbb krusadernből, mountman ikon, kiválasztod a partíciót, jobb klikk->mount
Bály dö vély, miért van az, hogy a wireless egy idő után, ha nincs adatforgalom, lelövődik magától, és sehogy nem lehet bekapcsolni? Kb 10-15 perc után jön elő, susénál nincs ilyen gond, szal gondolom az oprendszer hibája.
[Szerkesztve] -
Rufusz
tag
-Ubuntu volt fennt a gépen, 1 partíció a vinyón.
-SUSE telepítés, +2 partíció
-Ubuntun nem látom az új partíciókat, csak gparteddel, használni meg csak úgy tudom, ha mountolom őket terminálból.
Ezt minden újraindítás után beállítgatni elég macerás, szal van erre valami megoldás? (automount v ilyesmi) -
Rufusz
tag
a flashpalyerrel van most gondom, nincs hang. Operát használok, a flashplayer simán felment, nemtom mi a gondd...
Valaki, 5let? -
Rufusz
tag
Az normális, hogy sokkal lassabb, mint a vindóz?
Az alkalmazások zöménél is sokat ''gondolkodik'' gép.
A másik gondom, hogy a hangkártya nagyon gagyin szól. Mondjuk gondolom az ibm r50e hangkártyájától nem szabad túl sokat várni, de nagyon recseg. Fejhallgatóval dettó, szal nem a csipogók hibája.
1előre sehol nem találom a hardverek között a hangkártyát, gondolom talán drivercsere megoldaná a problémát. Ötlet esetleg? -
Rufusz
tag
Ok, nekiesek hamarosan, viszont addig is mégegy kérdés:
IBM ThinkPad R50E-m van, és a középső mouse gomb (vagy mi) nem műxik. A synapticban találtam pár thinkpados csomagot (nevezetesen thinkpad-base, thinkpad-source, tpb, tpcbl), ezeket mind lehúztam, de nem oldódott meg a probléma.
Nemtom hova menti a leszedett csomagokat, nem is tudom futtatni őket
Szal van köztetek thinkpados, akinek sikerült belőni ezeket a csomagokat? -
Rufusz
tag
Pár láma kérdés:
-van valami total commander szerűség, amit pl. a synapticból tudnék feltenni? (az ''akkor minek neked linux...'' típusu válaszokat kéretik mellőzni)
-a fájlkezelőben nem tudok könyvtárt létrehozni, gondolom rootként lehetne, de hiába próbálkozom, meg ugye rootként nem is lehet belépni vagy mi...
-új partició létrehozásának van valami egyszerű módja? (pl. valami synaptic csomagra gondoltam) -
Rufusz
tag
Most tettem fel a gépemre, minden műxik alapból, királyság
Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest