- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
Merlini
tag
Sziasztok!
Egy érdekes, ámbár számomra elég bosszantó problémám van.
Ubuntu 5.10-et megjelenése után 1-2 hétel felraktam, azóta ment a krusader, de most egy hete nem akar menni, elszáll sigsev 11 hibával.
Másik usser-rel visszont megy(és minden más program megy rendesen), tehát nem lehet HW hiba.
Gnome felületett használok, de próbáltam KDE inditás után is ugyanígy elhassal.
Leszedtem a krusader csomagot, majd vissza de az sem segített.
A home-ból .kde könyvtárat és minden home-ban lévő fájlt eltüntettem a rendszer elől.
Ekor bejön előszőr a krusader konfigurálója, de utána megint sigsev. (az ablak fejlécébe meg nincs őű)
terminalon inditva pedig:
$ krusader
kbuildsycoca running...
krusader: Initialisising useractions...
krusader: 5 useractions read.
QLayout ''unnamed'' added to ListPanel ''unnamed'', which already has a layout
QLayout ''unnamed'' added to ListPanel ''unnamed'', which already has a layout
KCrash: Application 'krusader' crashing...
Mit lehet tenni, hogy használni tudjam rendesen a rendszeremet, krusader-t? -
Merlini
tag
Azt próbáltam már előtte, Debian testingből leszedtem az azureus csomagot, majd ezt kicsomagoltam.
dpkg-deb --extract azureus_2.3.0.4-3_all.deb azureus.tmp
/Módszert skype telepítésből lestem el, azt így raktam fel./
Ezt a kicsomagolt könyvtár szerkezetet bemásoltam a rendszerbe.
A deb csomagban lévő függőségek alapján, leszedtem még az Ubuntu csomagkezelőjével a hiányzó csomagokat. De nem teljesen stimmeltek a dolgok, nem mindent oda rakott az Ubuntu csomagjai mint aminek a Debian-os azunak kellett, hiába próbáltam átírni az azureus indító állományában. Consol-ban indítva töltögetett, 2 oldalnyi szöveget kiírt, de aztán hibaok nélkül leállt.
Ezt a GTK-st beraktam /usr/local/share alá amikor nem tudta letölteni magának a frissebb plugin-eket sem. Most user home-ba van, itt működik. -
Merlini
tag
Köszi a linket!
Elég régi csomag, de csak testing ben van aktuális ahogy keresgéltem, és azt sem indult el.
De időközben sikerült megoldani.
1.5 kézel feltet java-ra, felraktam csomagból az 1.4-est. (Ez lehet felesleges volt.)
Majd innét [link] letöltöttem a gtk-s azureus-t.
Ezt régebben a /usr/local/share raktam és akkor embertelen lassú volt.
Most kibontottam a home könyvtárba és már rendesen megy.
Elégé favágó módszer. -
Merlini
tag
Köszi most már működik így, konzolban.
Már csak az azureus-t kellene beüzemelni.
Nem lehet régebbi csomagot levadászni valahonnét, ha már írták a kalauzban. gondolom régebbi Ubuntu-ban benne volt?
Vagy tud valaki olyan bittorrent klienst ami több torrentet is tud kezelni egyben, és az összesnek lehet állítani a fel és letöltési sebességét globálisan?
[Szerkesztve] -
Merlini
tag
Sziasztok!
UHU-ról tértem át Ubuntura.
Torrentre azureus-t használtam, ubuntu kalauz szerint simán csomagból fel lehet telepíteni, nekem nem talál ilyen csomagot.
Felraktam a legújabb Java-t, majd gtk azureus-t a web oldaláról.
Széppen beindul, már kezdek örülni, de rámegyek egy 2 CD-s fájlon az ellenőrzésre, és félórán keresztül ellenőrizte, és közben a procit is teljesen lefoglalta.
Segítsetek üzembe helyezni egy azureust! (óhajtó mondat)
Másik problémám windows-os megosztás csatlakoztatása.
Ubuntu kalauz szerint így kellene mennie:
sudo mount //192.168.1.2/megosztva /media/megosztasneve/ -t smbfs -o username=myusername,password=mypassword,dmask=777
de csak egy ilyen hibaüzenetett kapok:
mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on //192.168.1.2/megosztva,
missing codepage or other error
In some cases useful info is found in syslog - try
dmesg | tail or so
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest