- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- iPhone topik
- LG V30 - vezércsel
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
Aktív témák
-
Grunya
aktív tag
Hogyan lehet beállítani, hogy a 6.04-es (Dapper Drake) csomagokat szedje le a synaptic?
Ehhez valami extra repot kell beállítani? -
Grunya
aktív tag
Miért van az, hogy lassabnak érzem a linuxot a windowsnál?? Borzasztó idegesítő.. Általános használatra gondolok.. netezés, gaim, skype, valknut, bittorrent... OK, elhiszem, hogy nagy a forgalom a hálókártyán, de ez lassítaná be az ablakok közötti váltást?
Direkt ezért erőlködök a linuxszal, mert azt várnám tőle, hogy gördülékenyebben futtat párhuzamosan több alkalmazást.
Mit csinálok rosszul?? -
Grunya
aktív tag
válasz
Vilmoskorte #617 üzenetére
Biztos naiv vagyok, de nem tudom most hova tenni a hozzászólásod ill. GD-ét. Most cinizmusból írtok? Mert egyébként nálam megy a 3D gyorsítás az ATI kártyán Ubuntu alatt, csak érdekességképpen írtam, hogy nem jelenik meg az fps glxgears futása alatt..
Egyébként ha futtatsz egy openGL képernyővédőt, akkor azon beállítható, hogy mutassa az FPS-t. -
Grunya
aktív tag
Csak kíváncsiságból...
Nálatok mennyi a memóriafoglalása a rendszernek (Ubuntu) a boot folyamat végén? -
Grunya
aktív tag
Hogyan is lehet installálni az xfce-t? valami xubuntu-desktop...
A glxgears miért nem írja ki az értékeket a konzolba? nálatok sem?
[Szerkesztve] -
Grunya
aktív tag
Már csak egy zavaró dolog van amit nem tudok megcsinálni:
Az mplayer csak akkor játszik le filmet, ha az X11-et váasztom ki a tulajdonságokban a video eszköznek. Így viszont nem tud full screen-ben lejátszani. Ilyenkor mi a teendő?
Asszem, mielőtt beállítottam az ati drivert az xv jól működött...
[Szerkesztve] -
Grunya
aktív tag
Újra bemásoltam a repokat a sources fileomba és most minden tökéletesen megy. Úgy látszik csak átmenetileg üzemelt az egyik ftp hely.
(Az Ubuntu-kalauz-ban lévőről beszélek)
Pl. a skype egyetlen paranccsal települt a függőségeivel együtt és tökéletesen működik! Király! -
Grunya
aktív tag
Lenne pár kérdésem:
1. Skype-ot nem talál az apt-get. Ez valami extra repoban van?
2. Letöltöttem a Quake3-hoz a filet, de nem tudom futtatni. Hogyan kell?
3. Hogy lehetne felgyorsítani a bootolást? Nekem nem kell a HP printer driver és hasonlóak.. de ezek nincsenek benne a szolgáltatások menüben.
4. Az essential codec-eket mplayerhez hova másoljam be? Ez tulajdonképpen a w32codecs-nek felel meg? -
Grunya
aktív tag
Midnight commander:
Valamiért szétesik, mikor terminálban futtatom ill. F10-re nem kilép, hanem a terminál file ablakát gördíti le. Ezeket hogyan lehet orvosolni? -
Grunya
aktív tag
cron, atd, anacron... ezekből elég csak az egyiket benntartani a szolgáltatások között, ugye?
Ill. a két loggoló közül is kiszedhetem az egyiket, nem? -
Grunya
aktív tag
Ez a két bejegyzés kell a sources file-ba?
# Ubuntu Penguin Liberation Front repository.
deb http://antesis.freecontrib.org/mirrors/ubuntu/plf/ breezy free non-free
deb-src http://antesis.freecontrib.org/mirrors/ubuntu/plf/ breezy free non-free
# Laci repository.
deb http://factory.frugalware.org/~laci/ubuntu/ breezy universe
deb-src http://factory.frugalware.org/~laci/ubuntu/ breezy universe
Mik ezek? A Kalauzból szedtem... -
Grunya
aktív tag
A Radeon videokártyát mennyire nehéz beállítani Ubuntuban? Kell hozzá kernelt forgatni kézzel, vagy a gyári kernel jól be van állítva hozzá?
-
Grunya
aktív tag
Ha ilyen kitartó vagy, akkor neked szerintem a Gentoo lenne az ideális disztribúció. Azzal lehet igazán sokat megtanulni a linuxról. Szerintem a legjobban dokumentált disztrib, a közössége is nagyon lelkes és segítőkész (Pl.:Sipi
) Csak hát, aki olyan lusta mint én, azon ez sem segít...
-
Grunya
aktív tag
Az Ubuntuban is van olyan, hogy egyetlen parancs kiadásával frissíti az összes telepített csomagot? (Már amiből van elérhető frissítés)
-
Grunya
aktív tag
Van valami jó linketek, hogy hogyan lehet felpörgetni az Ubuntu-t? Kicsit lomha nálam.
-
Grunya
aktív tag
Tegnap megérkeztek hozzám a ''gyári'' Ubuntu CD-k. Tök klasszak. 1 install + 1 live CD van egy szétnyitható papír tokban. Kár, hogy csak 5-öt rendeltem, pillanatok alatt lett gazdája mindnek.
-
Grunya
aktív tag
Windowsos gépen honnan lehet letölteni hivatalos ubuntu csomagot? Pl. kellene nekem a Midnight Commander. Jó lesz a Sarge-os deb csomag?
-
Grunya
aktív tag
Az istennek sem tudom letölteni az 5.04-et!
0,0Kb/s
-
Grunya
aktív tag
Ha rendelek CD-t az ubuntu honlapján, akkor valóban ingyenesen kipostázzák azt Mo-ra is???
-
Grunya
aktív tag
Úgy látom ma adták ki a végleges 5.04-et.
-
Grunya
aktív tag
UP!
-
Grunya
aktív tag
Otthon nincsen netem, ezért a kívánt csomagokat a melóhelyen tölteném le és utólag otthon installálnám. Ezért kérdezem a csomagok lelőhelyét.
-
Grunya
aktív tag
1. A jelenleg letölthető 5.04 RC, azaz Release Candidate mit jelent pontosan? Ez a végleges 5.04, vagy az az előtti?
2. Csomagokat honnan lehet letölteni az Ubuntu-hoz? Debian oldalról kiindulva kell? -
Grunya
aktív tag
Nincs a cd-n Midnight Commander??? Hogyan lehetne feltenni. Modemes net elérésem van csak. Mit kellene letöltenem?
-
Grunya
aktív tag
Nnnna. Tegnap este volt szabad 15 percem és feltelepítettem ezt a Hoary-t.
Azt kell mondjam gyerekjáték a telepítés. Kipróbálni még nem volt időm, de majd arról is beszámolok. Kapásból megy az X, meg a Gnome. Azért ez sem rossz már... -
Grunya
aktív tag
Nem kell többé várnod.
Letölthető a Hoary Development release (Array3) iso-ja.
Friss és ropogós.
Bővebben: link
Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest