- Realme GT 2 Pro - papírforma
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
amargo
addikt
válasz
ragazzo #4268 üzenetére
Fawkes :
''Root belépés ha tényleg szükséges megoldható.Van hozzá magyar leírás.''
Ezt megtudod mutatni merre?
ragozzo :
Akkor ez a része világos.
Live dvd-t itt mennyire lehet átszabni, ebben is gondolom lehetőség van elkülönített részre testreszabni, de mennyire lehet hazsnálni álltalánosan.
Kipróbálom megnézem mit tud. Köszönöm a leírásokat. -
-
GD
őstag
válasz
ragazzo #2871 üzenetére
sztem maga a rendszer felépítése sem ad olyan könnyű eszközöket a vírusírók kezébe ez benne a szép, igencsak nagytudású emberkének kell lennie, azok meg nem érnek rá ilyesmivel viccelődni, az m$-re írt vírusok felét szvsz az vírusírtó cégek írják önmaguk életben tartásához..
-
dr_strange
senior tag
válasz
ragazzo #2647 üzenetére
mert nem egy dél-afrikai milliárdos pénzéből működnek?
mellesleg szerintema legtöbb disztribúció terjeszt telepítőcd-t, baráti áron, ott meg még az a jó érzésed is meglehet, hogy támogatod a neked kedves disztribúciót
nem kéne már ennyire ubuntu-fetisisztának lenni
flame off -
Sianis
addikt
válasz
ragazzo #2414 üzenetére
Ebben a témában még azt tenném hozzá hogy! Aki PENDRIVE-ot használ rendszeresen, akkor ha másol fel rá adatot, akkor másolás után közvetlenül ne húzza ki, mert azt fogja tapasztalni, hogy nincs rajta amit ráír. Rajta van, csak éppen a FAT tábla nem került kiírásra, mivel az is elsősorban a memóriában tárolódik. Tehát kihúzás előtt, vagy le kell választani a meghajtót, Gnome asztalon általában látható a meghajtó, vagy terminálban kiadni a sync parancsot, ami kiírja minden meghajtóra az aktuális FAT, i-bög táblákat. Sync lefut, azért ellenőrizzük le, hogy már nem villog a pendrive-on az olvasás/írás visszajelző kis led. Szóval csak óvatosan, mert általában amikor legjobban kell, akkor feledkezik el ilyen apróságról az ember...
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
ragazzo #2402 üzenetére
Ezt csak azért csinálja, hogy rendben van-e a lemezed i-bög listája. Ellenőrzi, hogy a listában szereplő bejegyzések tényleg valósak-e, ha nem akkor megpróbálja őket kijavítani. Akkor szokott hiba keletkezni, mikor másolgatsz, új fájlokat hozol létre, és kapsz egy áramszünetet azelőt, hogy az fizikai memóriában lévő i-bög lista kiírásra kerülne a merevlemezre. Így ugye lesznek olyan fájlok a gépen, ami valójában nem is létezik, na őket próbálja kicsit helyrerakni ez az időszakos vizsgálat. Nem kell félni, kárt nem tesz!
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ragazzo #2349 üzenetére
milyen típusú hp nyomtatót? [link] itt megtalálható? ha igen, ott a leírás is.
az ubuntu oldalán is írják, hogy hetekbe tellik. különösen most, hogy jön az új kiadás. amúgy valóban teljesen free, a disztib jelenleg elég nagy pénzből gazdálkodik. remélem kitart egy jódarabig még. de ha szólsz, megjelenés után én is tudok neked küldeni egy példányt (ingyen), bár annak nem lesz olyan szép a csomagolása, mert én írom ki
(kultúrált keretek között másnak is, de nekem korlátozottabbak az anyagi erőforrásaim. ) -
dat
senior tag
válasz
ragazzo #2267 üzenetére
De, a grub betöltődik (lévén az az MBR-ben van jobb esetben, így bootoláskot mindenképp az indul elsőnek), utána viszont ahogy Sianis is mondta, vissza kellene kapnod azt az állapotot, mint amikor hibernáltál.
Nekem Breezy alatt ment, de Dapper alatt (még) nem. Na majd próbálkozok. -
dat
senior tag
válasz
ragazzo #2208 üzenetére
A közepe/vége felé neked is kb így néz ki az fájlod:
## ## End Default Options ##
title Ubuntu, kernel 2.6.15-22-386
root (hd0,4)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.15-22-386 root=/dev/hda5 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.15-22-386
savedefault
boot
title Ubuntu, kernel 2.6.15-22-386 (recovery mode)
root (hd0,4)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.15-22-386 root=/dev/hda5 ro single
boot
.
.
.
Satöbbi. Egy-egy ilyen kis ''blokk'' (title és boot között) jelent egy sort amikor a bootoláskor látod a grubot.
Ha például én azt szeretném, hogy a 2.6.15-22-386 kernel ne legyen ott a grub-ban, akkor szépen kitörölném ezt a részt:
title Ubuntu, kernel 2.6.15-22-386 (recovery mode)
root (hd0,4)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.15-22-386 root=/dev/hda5 ro single
boot
Remélem segítettem.
[Szerkesztve] -
dat
senior tag
válasz
ragazzo #2190 üzenetére
valszeg az mc és a vlc nem a main tárolóban vannak hanem a restricted vagy universe -ben
Nézd meg a sources listedet és a #deb kezdetű sorok elől vedd ki a # -t.
Egyébként nekem is elég gyakran frissülnek a dolgok, napi 50-60 mega biztos lejön. Hiába, finis van, lassan itt a stable változat, bele kell húzniuk -
Bero
aktív tag
válasz
ragazzo #2121 üzenetére
Persze, tudnék, Ubuntut is raktam már fel, csak most ahogy akartam újra hibát jelez, és végtelenszer újrakérdezi a nevem, felh. nevet, és jelszót. Na mind1, most leszedem a Kubuntut, azzal sookal jobban meg vagyok elégedve, és meglátjuk sikerül-e akadálymentesen feltolni
-
-
T. Almeida
senior tag
válasz
ragazzo #1977 üzenetére
Ilyen érdekes dfolgot nwekem is csinálrt a gépem.
Egyszerűen nem tudtam mit kezdeni vele, csak mérgelődtem..aztán felraktam az XFCE-t, azon dolgoztam egy darabig, közben néha peróbálgattam a gnome-ot...egyszercsak elindultLeszedtem az XFCE-t, azóta is szépen megy a gnome...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ragazzo #1838 üzenetére
a breezy -> dapper átállás? akkor ott valami nem volt teljes...
dat: nem is a hely felszabadításával volt nekem gondom, hanem azzal, hogy itt a dist-upgrade valóban a teljes rendszert lecseréli. deb esetén még nem távolodott el annyira a 2 kiadás, hogy ez megtörténjen. lehet, hogy hamarosan én is megcsinálom, csak legyen egy üres órám (a letöltés után). -
-
Sianis
addikt
válasz
ragazzo #1280 üzenetére
Nem! Átírod a sources.list-et, főleg azt, hogy a breezy helyett dapper lesz, persze először nem lesznek csak hivatalos listák, tehát eleinte a backports az nem fog működni, valamint a hazai magán tükrök sem.
Aztán
apt-get update
apt-get distupgrade
És ez elvégzi a frissítést. Csak azt szedi le amit kell, tehát nem kell teljes iso-t leszedni... -
Sianis
addikt
válasz
ragazzo #1272 üzenetére
Pláne egy ilyen disztrónál, ahol fél évente van kiadás, és elég sok minden szokott változni, tehát nem lehet mindenre általánosat felírni, mert lehet, hogy 1-1,5 évvel később, teljesen másképpen lesz. Persze ez szélsőséges eset, de szerintem Fórum + esetleges WIKI oldal ajánlása / készítése könyebben ad megoldás a problémákra. Én magamról tudom, hogy nem 1000 oldalas HOWTO-k és 10000 oldalas man olvasásból ment a legtöbb dolog, hanem fórum. Persze volt, hogy le kellett ülnöm és olvasni, de az már azért volt, hogy mélyebb ismereteket szerezzek, meg azért mert érdekelt, hogy mi hogyan és merre működik úgy ahogy...
-
Sianis
addikt
válasz
ragazzo #1258 üzenetére
He-he. És mégis miről szóljon? Az ubuntu.hu -s leírásokkal kb ezt akarjuk elérni, csak ugye elég nehéz lenne nyomtatott formában megjelentetni. Valamint annyira szerteágazó ez az egész, hogy mindíg hiányos lesz a ''könyv'', és lássuk be, több 1000 oldalas könyv meg megintcsak nem jó, mert nem ''kézi''. Érdemes inkább itt fórumon kérdezni...pl engem is...
-
Sianis
addikt
válasz
ragazzo #1226 üzenetére
Hogy kicsit pontosítsuk a dolgot, az automatix egy script ''gyűjtemény''. Lényege, hogy megkímél attól, hogy összegyűjtsd, hogy mi is kellhet és hogyan kell beállítani egy programot, vagy éppen egy kodek csomagot. Alapból nem végez mást, csak apt-get install + a megfelelő csomagok, de könyebb kiadni 1 parancsot, mint kikereseni 30 megfelelő csomagot. Nah remélem azért érthető.
-
Finwe
őstag
válasz
ragazzo #1212 üzenetére
Az mplayer-rel már próbálkoztam korábban, pont ahyogy mondod de ilyet nem talál
(
root@ubuntu:/home/finwe # sudo apt-get install mplayer
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése... Kész
E: Nem található a(z) mplayer csomag
)
gyanítom megint plussz linket kéne tenni a sources fileba, vagy a másik módszerrel neki esni de azt ma nem szeretném :S
Egyébként van hang, a filmeknek álltalában van és a rendszerhangok is működnek, Realtek 6-channel audio CODE alaplapi hangkártyám van.
mod.: az ALSA-t nemtom mi
[Szerkesztve] -
T. Almeida
senior tag
válasz
ragazzo #1201 üzenetére
[link]
Letöltöd a magyarítást (egy lng file), az alábbi könyvtárba: /usr/share/opera/locale
Ezután: Tools\Preferences menü, Genaral tab.
A legalul levő Language résznél a Details-ra nyomsz egyet, a user interface résznél pedig brózolsz a /usr/share/opera/locale/ouw851_hu.lng file-ra.
OK, OK és örül
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
ragazzo #1103 üzenetére
hi!
kubuntu-telepítés szvsz abból áll, h synapticba rákeresel: kubuntu
majd minden kubuntu-nevű csomagot telepítesz... legalábbis nekem mind 0 6-7 talált csomag telepítve van, és van kubuntum
zenénél, próbáld meg feltenni a lame-t csomagból
bár nekem alapból lejástzik az xmms mp3-at
filmet még nem próbáltam -
cucka
addikt
válasz
ragazzo #1057 üzenetére
alapértelmezésben a /media könyvtárba mountolja be a többi vinyót/particiót. hogy pontosan mit és hogyan, azt az /etc/fstab fileban találod.
mp3 kodek pedig alapból nincs az ubuntuban. mint ahogy filmeknél használatos kodekek sem. [link] - itt gyakorlatilag minden kérdésedre megtalálhatod a választ, howto-k formájában. ha nem akarsz sokat tökölni a multimédiával/egyéb általánosan használt programokkal (gaim, skype, satöbbi), akkor keress rá az automatix nevű szkriptre. -
ngabor2
nagyúr
-
Sianis
addikt
válasz
ragazzo #1029 üzenetére
Igen! Így kell mennie a netnek... UHU-nál is elég kiterjedt a csomagrendszer, szoktak rendezni csomagoló hétvégét, ilyenkor legyártódik nemkevés UHU-ra készített csomag...
Ubuntunál 6 hónapoként van verziófrissítés igen, ilyenkor előzőhöz képest, igazi látható, érezhető fejlődés van. -
emitter
őstag
válasz
ragazzo #1025 üzenetére
bár már kemény 3 hete telepítettem a ubimat, de ha jól emlékszem, megkérdezi a telepítés helyét (persze, hiszen particionálni is tudsz), grubot használ, nekem rajta volt a CD-n, amit a netről szedtem le
mint minden net esetében, chellonál is kell gondolom valamit konfigurálni a hálózaton, nem? usernév, vagy ilyesmiszal ne csodálkozz ha nem fog elsőre menni... izé, kábelen jön a net vagy wlanon?
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Synology NAS
- PlayStation 5
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Formula-1 humoros
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest