- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Aktív témák
-
RedAnt
aktív tag
válasz
ngabor2 #4449 üzenetére
Az oké, csak úgy gondoltam valahol az fstab mintájára eltárolja azt is, melyik partíciót használja swapnak - de ha ez automatikusan megy akkor nincs gond.
A vándorlás abból eredt, hogy a régi linuxos parícióm (hda5) töröltem, ami egy kiterjesztett partíció(hda2) elején volt, és az utána levők számozása egyel ''előrébbcsúszott'', így lett hda5 a hda6-ból. Az új meg az utosó számot kapta, nem az eredetileg a helyén levőét, ebben az esetben hda7 lett.
Nem igazán jön be az edgy, legalábbis a videókártyámat valamiért sokkal rosszabbul kezeli mint a dapper. Egy ős matrox, beállítottam hogy az mga drivert használja mint eddig, de amikor az ablakokat húzogatom, vagy valami változik bennük, a képernyőn vízszintes csíkok villannak fel, elég idegesítő... Most próbálok a xserver-xorg beállításaiban matatni, egyelőre nem sok sikerrel...
hmm. felülírtam a /etc/X11/xorg.conf-ot, a /etc/gdm/gdm.conf-ot a régi rendszer-beli megfelelőjükkel, és ugyanolyan vacak. Nem tudom mit lehetne még bevetni...
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
válasz
ngabor2 #4447 üzenetére
igen, volt bekap szerencsére.
Ami még problémát jelenthet, hogy az új rendszer kicsit átrendezte a partíciókat, a swap átkerült /dev/hda6-ról hda5-re. De egyelőre elvagyok az új rendszer összerakásával... Tényleg, honnan tudja a rendszer hogy mit használjon swapnak...?
bírom ezeket a hibaüzeneteket: ''post-installation script alfolyamat megölve, a halált okozó jel: (Megszakítás)'' -
RedAnt
aktív tag
LOL kicsit meggondolatlanul csoportot váltottam, és most nem tudok sudo-zni
Ilyenkor mi a teendő...? root jelszót nem tudom, eddig ha kellett, mindig sudo-n keresztül használtam, most viszont elvesztettem a jogomat rá. Akkor ezt most így buktam? Frankó
Egy figyelmeztetésnek örültem volna azért hogy óvatosan azzal a usermod -G-vel, ha nem akarod elveszteni minden jogosultságodat a gépeden - persze jobban el kellett volna olvasni a manuált, hogy azzal nem csak hozzáadhatom magam egy csoporthoz, hanem egyben ki is veszem az előzőből... ciki...
Na mindegy, úgyis ideje volt már átállni edgy-re, hát most felteszem a rég nem használt breezy-s partícióraUgye ha ott root vagyok, akkor el fogok mindent érni erről a mostani partícióról?
Azért ha valakinek van ötlete hogyan lehetne visszacsinálni, örülnék a segítségnek...
mondjuk ha az új rendszer alól elérek mindent, akkor kézzel át tudnám írni...
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
válasz
Forest_roby #1445 üzenetére
nézz körül az /usr/share, usr/lib, /usr/games, /usr/local/share, /usr/local/lib, /usr/local/games könyvtárakban, hátha.
-
RedAnt
aktív tag
válasz
lúzerjúzer #1420 üzenetére
Igen, sudo pppoeconf - ezzel beállítod, majd pon dsl-provider-rel tudsz kapcsolódni.
-
RedAnt
aktív tag
vnc-vel csak akkor tudom elérni az asztalomat ha be vagyok jelentkezve grafikus felületen? bekapcsolva hagytam a gépem, de kijelentkezve, és most le vannak zárva a vnc-s portjai.
Viszont arra még nem jöttem rá hogyan kéne távolról bejelentkezni az X-be.
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
Szintén skype-gondom van... Feltelepül meg minden, a cset része működik is, de a hívások kevésbé. Amikor az echo123-at hívom, jó esetben annyit hallok, hogy ''Hello''
Feltettem a skype dsp hijackert, induláskor ezt írja ki:
hijacker: skype_dsp_hijacker v0.6
hijacker: when Skype opens DSP /dev/dsp
hijacker: - microphone used: /dev/dsp
hijacker: - speakers used: /dev/dsp
hijacker: when Skype opens mixer /dev/mixer
hijacker: - mixer used: /dev/mixer
utána várni kell egy ideig amíg elindul a skype. Felhívom az a tesztet, és ez az eredmény, miután a szöveg első 1-2 másodpercét hallottam:
hijacker: open DSP /dev/dsp flags: 2
hijacker: mic /dev/dsp opened with fd 30
hijacker: speaker /dev/dsp opened with fd 31
read error, res = 64 , handle = 30
Ötletek?
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest