Aktív témák
-
Noddy
senior tag
Például akkor ha konzolba beírom hogy:
sudo nautilus
Akkor úgy indítja el a file böngészőt hogy felültudom írni a file-t. Vagy eleve a file írót indítom a root-al? Milyen progival tudom felül írni a menu.lst-t. Tudom hogy ez láma kérdés csak a többi disztóba tudtam hogy ha toot-ként jelentkezekbe akkor mindent megtudok csinálni, így meg olyan mintha semmihez nem tudnék hozzáférni és ez egy kicsit félelmetes. Az a baj hogy a konzolt eddig csak fordításra használtam semmi másra. -
emitter
őstag
az hogy lehet, h nekem sima magyar 1.5ös linuxos FF-ban nincs olyan, h ''browser.cache.memory.capacity''
viszont van ''browser.cache.memory.enable'', true-n van éppen, de a lap szerint ezt csak akkor rakjam false-ra, ha nagyon memó szűkében vagyok
ez nem igazán áll fönn 512 mega mellett, de azért eléggé csábító az a 40MB rezidens memóigény
szóval mit tegyek szerintetek? -
ngabor2
nagyúr
én úgy vagyok vele, hogy azért vettem a gépbe sok-sok memóriát, hogy a rendszer használja. mennyivel lenne jobb, ha a 1.5gb-ból mindig csak 250mb-ot használna?
a ff pedig valóban érdekes dolog, 2-3 napnál nagyobb uptime még nem volt nálam. általában 15-20 tab van megnyitva, néha frissítgetem a tartalmat, aztán gondol egyet, egy tab hhelyett egy ablakot dob fel, benne a tab tartalmával, csak épp semmit nem lehet vele kezdeni. ha ezt az ablakot lelövöm, akkor ez a teljes ff-ot lelövi. ha csak azt a tabot lövöm ki, ami ''megfagyott'', akkor el tudom odázni 2-3 újrafrissítéssel az újraindítást. zavaró, de már megszoktam.
(és egy láma kérdés, amit tudnom illene, de már fáradt vagyok: honnan tudom megnézni, hogy hány mb-ot eszik a memóriából? a ps aux csak %-ban adja, ez alapján 33.9%-ot eszik, ez kb. 520mb...)
-
ngabor2
nagyúr
Mostanában van a ritka reboot. Idén emiatt nem lesz raid kártyám... ''Én nem hiszem, hogy normális vagyok
'' Azelőtt a napi kikapcs megvolt. Innen a tapasztalat. Igen idegesítő volt, hogy 25-30 újraindítás után az egész fs-t átellenőrzi. Ez 700MB-nál még kivárható volt. de mikor átkerült egy 20GB-osra... na akkor váltottam reiserfs-re. Nem bántam meg.
Roxy: annakidején gyengébb géppel kezdtem. A KDE-t nem ajánlom rá, inkább GNOME/IceWM. De memóriát mindenképp szerezz bele pluszba, nagyon meghálálja.
[Szerkesztve] -
GD
őstag
-
gege71.hu
addikt
Be-Be...
fglrx fenn van az ATI 9800PRO-mhoz.
Amire viszont még mindig nem jöttem rá:Ha fglrx-szel meg van támogatva ugyebár a kis rendszerem, nem engedi real-time átmlretezni a képernyőfelbontást.
Az xorg.conf-ban lévő legmagasabb felbontást használja. (1280x1024)
Ha át akarom méretezni azt írja ki, hogy az X nem támogatja RANDR vagy mi(resize és rotate..bla bla.pontosan nem emlékszem)..cuccot
-
n0_gAboR
őstag
az okes, azzal nem volt baj...massal annal inkabb
megkisereltem 3x-ra is felrakni, en egy turelmes ember vagyok
3x-ra mar nem ismerte a pppoe config parancsot (root-kent) sem, meg egy csomo dolgot sem amit elozo installnal pl igen, egy darabig.
szoval en feladtam.
visszatertem a jo oreg es lassu suse9.2pro-hoz
csak azt nem ertem hogyha ennyire bugos, akkor hogyhogy ilyen elokelo helye van a distrowatch listan?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest