- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Aktív témák
-
Ganger
aktív tag
thx ez már rendben van, csak a netes problémá töröm a fejem, szobatársam meg itt szív mellettem,mert nem megy sehogysem az apt-get update,nem ér el kint semmit.
pedig proxy ugyanúgy van belőve mint nálam, szal nem vágom ubuntu alatt a netet,5.10 alatt is volt ilyen gondom vele de nem ennyire durva és szembetűnő. -
Ganger
aktív tag
Felbontás problémában ötlet?
hiába nézem xorg.conf-ot nem találom benne a gondot, upgrade után jelentkezett,vmi ötlet mit nézzek még meg? -
Ganger
aktív tag
nah ujabb gond, apt-get upgrade es restart utan/mar az is meglepett,hogy restartot akart
, a delutani telepitesnel nem volt semmi ilyen/ 640*480 a max felbontasom, 60 hz,hasonlo tapasztalatok? mire szamitsak meg a 6.06-tol pls nemi infot.
a meglepetesekbol elegem van.
nem hiszem el, ez mar vicc. -
Ganger
aktív tag
-
Ganger
aktív tag
válasz
ballington #3365 üzenetére
felteszed majd aztis
-
Ganger
aktív tag
nah ubuntu online!
faxom, persze error 17-et megint javitani kellett.
Na de most megy, mingya' tonkre is teszem nvidia driver fel! -
Ganger
aktív tag
Najó. Asszem tényleg a tököm tele van már vele.
Grub zsinorban lehal, baszik barmit is csinalni,kozben error 17 ujfent, most mar kurvara nincs kedvem megint helyretenni.
lilo-t kene feltenni asszem,grub te meg rohadj meg.
most elmegyek duzzogok valahol egy keveset
alapbol van amugy lehetoseg lilo-val telepiteni?
gondolom van, csak hogy? a csili vili automata telepiton kivul van ami szemelyre szabhatobb?
ha jol tudom van.
[Szerkesztve] -
Ganger
aktív tag
válasz
ballington #3345 üzenetére
Őszintén?
Miután már ezerszer szívtam egy vinyón lévő oprendszerek miatt, így minden oprendszerem más vinyón van. Azóta legalább nem kell mindent egyszerre telepítgetnem meg, az elveszett adataimat siratnom,mint régebben.
[Szerkesztve] -
Ganger
aktív tag
válasz
Forest_roby #3343 üzenetére
Hát most téptem ki a kopasz fejemről a maradék pár milis hajamat is.
grub, csak a régi másik vinyón lévő ubuntut észleli, a mostanit azt nem. jah igen, és ez a grub a mostani ubuntu ''alá'' tartozik. Most ez mi? két ubuntut ismer fel, mindkettő /dev/sda1-en,ami a satas vinyomon van. A mostanirol semmi hir. pff
Ezt nagyon nem értem.
Hát nem vagy egyedül, ez verzio nagyon nem tetszik eddig, gentooval nem szívtam ennyit pedig az sem volt egyszerű kör. -
Ganger
aktív tag
válasz
Forest_roby #3341 üzenetére
nah talaltam vmit ami jo lehet, megy a restart.
-
Ganger
aktív tag
Hali!
Na hát az 6.06-os ubuntuval kicsit szopok,semmi sem megy olyan könnyen,mint az ezelőttibe. Éppen nvidia drivert raktam fel gnome ala, aztan szepen X osszecsinalta magat,de izibe, enmeg epp a falat kaparom kinomban. Amugy masnal is produkalta ezt?
Networknel meg miert cikazik folyton a proxy megadása?
Hol jó, ha simán gnome-nal network proxy-nal beirom, hol meg exportalni kell parancssorbólmert cseszik megcsinalni, az update-t. Nem ertem. Érdekes 5.10-esnél nem voltak ilyen gondjaim ott minden fasza volt első lépéstől. Ja igen semmi nem változott hardverileg,csak annyi hogy masik vinyora ment fel.
[Szerkesztve] -
Ganger
aktív tag
Na nem volt kernel forditgatas tegnap. nem igen ertem ra, mindenesetre ngabor2 felvettelek msn-re ha nem baj, majd vmikor zaklatlak is, persze elozetes egyeztetes utan...
miert van az hogy a teljesen flash alapu oldalakat nem tudja megnyitni a firefox?
minden mas weblapon rendbe vannak -
Ganger
aktív tag
oss kell mert quake oss-s
pontosan, hogy is zajlik ez a kernelforditgatas, mert ez erdekel, linket tudtok adni?
kicsit rauntam google baratunkra, mar egy hete csak keresek dolgokat, es ugy dontottem inkabb kerek egy segitseget, hatha vki tud egy konkret jo linket, nem kell itt keresgelnem, meg most nem is tudok, eljen a melo!!
De legalabb ph oldala bejon
[Szerkesztve] -
-
Ganger
aktív tag
+1 kerdes:
miert van az hogy az egyik percen nem tud lejatszani semmit sem az xmms-en,de mindenhol mashol megy a hang, a kovetkezo pillanatban meg megy?!
Semmi nem hasznalja a hangkartyat,kiirja hogy ellenorizzem, hogy a hangkartya megfeleloen van-e beallitva,megfelelo kimeneti modul be van-e allitva illetve hogy mas alkalmazas nem-e foglalja a kartyat.
hagyom nyitva az xmms-t es 2 perc mulva mar megy rajta a music. bezarom elinditom, megint az elozo gondja van, aztan a kovetkezo pillanatban megint megy, es ezt vegtelen ciklusba is folytathatnam, mert ezt csinalja folyamatosan...
Velemeny, otletek? -
Ganger
aktív tag
hali!
Egy gyors kérdés:
A hangkártya illetve a hangbeállításokat mivel tudom megnézni, illetve milyen configfileokban talalhatok adatokat, illetve hogyan modosithatom, irhatom at oket. tehat pl. egy adott alkalmazashoz merre tallhatom a megfelelo hangbeallitasokat, stb...
bocs, ha lama kerdes de meg csak ismerkedem
szerk: persze mindezt terminalbol, nem graf feluleten
thx elore is
[Szerkesztve] -
Ganger
aktív tag
Kösz az infót mindenkinek!
sry, nem néztem hogy melyik hozzászólásra válaszoltál,amúgy azóta az a probléma már megoldodott, most a hangnelkuli es konzol nelkuli quake problémát akarom megoldani. -
Ganger
aktív tag
Na megint én
Az agyatokra fogok most menni egy darabig. előre is bocs.
Quake3-at lőtt be vki ubuntu alatt?
ugyebár nincs alatta hang, vki megoldotta ezt a problémát?
Nézegettem a külföldi fórumokat, volt pár ilyesfajta probléma sajna egyik se jött be a megoldások közül.
ötletek?
ja igen konzol sincs
[Szerkesztve] -
Ganger
aktív tag
hali!
''fakeroot debian/rules binary''
nincs ilyen parancs
??
mit szurok el?
pls help -
Ganger
aktív tag
mar megy, az ftp.fsn.hu nem igen tetszett neki nem tudott vele mit kezdeni,de a tobbivel se ami a repositoryknal volt, oda connectalt,de semmit sem szedett le, maradt a regi:
http://hu.archive.ubuntu.com innen lett vegul frissitve
bar tegnap meg ez se tetszett neki
ehh szamitogepek es userek
[Szerkesztve] -
Ganger
aktív tag
nem sajna, proxyk fognak mindent
jaja igy csinaltam eddig is. vagyis csak csinaltam volna. De legalabb tegnap mar talalt csomagokat, azaz hajnalban, de rovid idon belul nem engedett mar fel. Sot igazabol csak egy ftp-t talalt amire feltudott lepni es annak is 50%-a az ami talalat volt, a tobbi nem talalhato, vagy idotullepes.
persze firefoxba siman nezegettem hogy mit kene letoltenie, es csak csovaltam a fejem. -
Ganger
aktív tag
proxy mar nem gond tobbet, de upgrade-t hogy futathatok?
apt-get update utan, mint az ubuntu.hu-n nem megy, nem talal semmit: 0 csomag...
illetve update-nel alig birt csatlakozni valahova, csak egy reszet, konkretabban 1 ftp 50%, erte el ami a source.listbe volt, a tobbi semmi.
majd ma melo utan ujra probalom update baratunkat,hatha nagyobb sikerrel jarok
[Szerkesztve] -
Ganger
aktív tag
Hali!
Tudnátok segiteni, nem tudom updatelni a rendszert.
Kijon mindig azzal a hibaval hogy nem talalhato.
A sources.list-be mit irjak pontosan?
proxy belőve, de kapcsolodni se tud a szerverekre, pedig firefox alol szepen elerem oket.
Szoval ez nagy a gondja.
sry, amugy elso linux, de probalkozom, lehet luzer user vagyok
thx elore is
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam Deck
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi haladó szinten
- AliExpress tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- Autóhifi
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest