- Íme az új Android Auto!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- 8300 mAh, maradhat?
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
T. Almeida
senior tag
Csak egy kérdés:
Használja vki Ubuntu 6.10 alatt az Evolutiont?
Nálam rettenetesen instabil, naponta 3-4x elszáll (Exchange szerver mögött használom).
Nagyon bosszantü, mivel 6.06-nál fél év alatt sose szállt el, nagyon stabil volt.
Van vkinek tapasztalata erről? Esetleg érdemes lenne új Evolutiont feltenni a mostani, 2.8.1 helyett? -
T. Almeida
senior tag
Üdv.,
NIncs vkinek egy működő Operás deb csomagja Edgy-re?
Vagy próbálkozzak a dapperes telepítővel? KÖszi! -
T. Almeida
senior tag
válasz
rokefeller #2683 üzenetére
Nem...
1éb 5let? -
T. Almeida
senior tag
Egy up a 2. kérdésnek...bárhogy állítottam, nem OK.
-
T. Almeida
senior tag
UHU alatt volt egy nagyon jó (angol-magyar) szótárprogi, Xqed volt a neve, hasonlóan működött, mint a Windowsos MobiMouse.
Létezik ez Ubuntu alá is? Csak qed-et találtam a neten, de az csak konzolos alatt működik.
Köszi! -
T. Almeida
senior tag
Az apt-get install kde-re:
A következő ÚJ csomagok lesznek telepítve:
akode akregator amor ark arts artsbuilder atlantik atlantikdesigner cervisia comerr-dev dcoprss dirmngr edict enscript eyesapplet fifteenapplet
gnupg-agent gnupg2 gpgsm imlib1 juk kaboodle kaddressbook kaddressbook-plugins kalarm kalzium kamera kandy kanjidic kappfinder kapptemplate karm
kasteroids kate kate-plugins katomic kaudiocreator kbabel kbackgammon kbattleship kblackbox kbounce kbruch kbstate kbugbuster kcachegrind kcalc
kcharselect kcoloredit kcron kdat kde kde-amusements kde-core kdeaccessibility kdeaddons kdeaddons-kfile-plugins kdeadmin kdeadmin-kfile-plugins
kdeartwork kdeartwork-emoticons kdeartwork-misc kdeartwork-style kdeartwork-theme-icon kdeartwork-theme-window kdebase kdebase-kio-plugins kdeedu
kdeedu-data kdegames kdegames-card-data kdegraphics kdegraphics-kfile-plugins kdelibs kdelibs4-dev kdelirc kdemultimedia kdemultimedia-kappfinder-data
kdemultimedia-kfile-plugins kdemultimedia-kio-plugins kdenetwork kdenetwork-filesharing kdenetwork-kfile-plugins kdepasswd kdepim kdepim-kfile-plugins
kdepim-kio-plugins kdepim-wizards kdeprint kdesdk kdesdk-kfile-plugins kdesdk-misc kdesdk-scripts kdesktop kdessh kdetoys kdeutils kdevelop3
kdevelop3-data kdevelop3-plugins kdewallpapers kdf kdict kdvi kedit keduca kenolaba kfax kfind kfloppy kfouleggs kgamma kget kghostview kgoldrunner kgpg
khangman khexedit kicker kicker-applets kiconedit kig kitchensync kiten kjots kjumpingcube klaptopdaemon klatin kleopatra klettres klettres-data klickety
klines klipper kmag kmahjongg kmail kmailcvt kmenuedit kmessedwords kmid kmilo kmines kmix kmoon kmousetool kmouth kmplot kmrml kmtrace knewsticker
knewsticker-scripts knode knotes kodo kolf kolourpaint kompare konq-plugins konqueror konqueror-nsplugins konquest konsole konsolekalendar kontact kooka
korganizer korn kpackage kpager kpat kpdf kpercentage kpersonalizer kpf kpilot kpoker kpovmodeler kppp krdc krec kregexpeditor kreversi krfb kruler ksame
ksayit kscd kscreensaver kscreensaver-xsavers kshisen ksig ksim ksirc ksirtet ksmiletris ksmserver ksnake ksokoban kspaceduel ksplash kspy kstars
kstars-data ksvg ksync ksysguard ksysguardd ksysv kteatime ktimer ktip ktnef ktouch ktron kttsd ktuberling kturtle ktux kuickshow kuiviewer kuser kverbos
kview kviewshell kvoctrain kwalletmanager kweather kwifimanager kwin kwin4 kwordquiz kworldclock libarts1-audiofile libarts1-dev libarts1-mpeglib
libarts1-xine libartsc0-dev libasound2-dev libaspell-dev libaudiofile-dev libboost-python1.33.0 libbz2-dev libconvert-binhex-perl libcvsservice0
libesd0-dev libfinance-quote-perl libgamin-dev libgpgme11 libhtml-tableextract-perl libidn11-dev libio-stringy-perl libjasper-1.701-dev libjpeg-progs
libkadm55 libkcal2a libkcddb1 libkdeedu1 libkdepim1 libkgantt0 libkiten1 libkleopatra0a libkonq4 libkpimexchange1 libkpimidentities1 libkrb5-dev libksba8
libkscan1 libksieve0 libktnef1 libmailtools-perl libmal1 libmime-perl libmimelib1a libmodplug0c2 libnews-nntpclient-perl libogg-dev liboggflac3
libopenct1 libopenexr-dev libopensc1 libpcre3-dev libpcsclite1 libpth2 librss1 libsamplerate0 libsane libsasl2-dev libsensors3 libssl-dev libsvn0
libtimedate-perl libtunepimp-bin libtunepimp2c2 libvorbis-dev libxcomposite1 libxine1c2 lskat mpeglib networkstatus noatun noatun-plugins pinentry-qt
poster poxml psutils sane-utils secpolicy umbrello vim-gtk vimpart
0 csomag frissítve lesz, 311 új csomag lesz telepítve, 0 el lesz távolítva és 1 nem lesz frissítve.
156MB-t kell letölteni az archívumokból.
Kicsomagolás után 452MB lemezterület lesz felhasználva.
512-vel kb. 10-15 perc, mire lejön. -
T. Almeida
senior tag
válasz
Dufresne #1993 üzenetére
rootként lehet csak az említett könyvtárba írni...Nem tudom mivel szeretnél másolni, ha Nautilusszal, akkor úgy indítsd el, hogy ''sudo nautilus''.
Legegyszerább parancssorból másolni:
belépsz abba a könyvtárba, ahol van a cucc, és sudo cp x.png /usr/share/pixmaps, közben a TAB-ot bőszen nyomogatva...gyorsabb így másolni, mint grafikus filekezelőből. -
T. Almeida
senior tag
Próbáld meg az fstab-ba írni:
/dev/hda5 /media/hda5 ntfs user,ro,uid=dufresne6 0 0
Majd:
mount /dev/hda6
Szerk.: Na, most látom, hogy összejött...Az auto kapcsolóval néha működik nekem, néha az ntfs-sel...nem vagyok egy nagy guru, nem tudom az okát.
[Szerkesztve] -
T. Almeida
senior tag
válasz
ragazzo #1977 üzenetére
Ilyen érdekes dfolgot nwekem is csinálrt a gépem.
Egyszerűen nem tudtam mit kezdeni vele, csak mérgelődtem..aztán felraktam az XFCE-t, azon dolgoztam egy darabig, közben néha peróbálgattam a gnome-ot...egyszercsak elindultLeszedtem az XFCE-t, azóta is szépen megy a gnome...
-
T. Almeida
senior tag
Üdv.,
Egyszer olvastam valahol, hogy egy másik betűtípust kell használni az Ubuntuban, hogy az ő-ű karakterek megjelenjenek rendesen mindenhol (valamely alkalmazás nem jeleníti meg ezeket rendesen).
Melyik ez a betűtípus, az istennek se találok leírást..Kösz! -
T. Almeida
senior tag
-
T. Almeida
senior tag
A Ubuntu (a Gnome-os) szerintetek elmegy elfogadható sebességgel egy P3-1GHz gépen, 128 mega mellett?
Vagy inkább a Xubuntuval próbálkozzak (ez se lenne gond)? -
T. Almeida
senior tag
Én anno UHU-s koromban hazsnáltam a Clamav-ot. Azt tudom, hogy mindig a legfrissebb verziót kell letölteni, hogy a vírusadatbázis tudjon update-elődni.
Már nem emléxem tisztán, hogy hogy kell, de szerintem a config, make, make install simán lement. Utána clamd-t el kellett indítani és a freshclam-mal kellett frissítgetni.
Ha fontos, akkor leszedem és kipróbálgatom. -
-
T. Almeida
senior tag
Üdv.,
Tud valaki valamilyen MobiMouse-hoz hasonló szótárprogit Ubuntu alá? Az xqed-et nem találom sehol a neten... -
T. Almeida
senior tag
1. pppoeconf: Hát...hiába felelek igennel, sajnos nem indul el...
2. ha nem indítom el, akkor az iptables -L kimenete az alábbi:
Chain INPUT (policy ACCEPT)
target prot opt source destination
Chain FORWARD (policy ACCEPT)
Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
Vagyis mintha nem lenne aktív a tűzfal. megkérnélek, hogy írd le részletesen, ha nem nagy fáradtság. Kössz! -
T. Almeida
senior tag
Láma kérdés:
Mikor bekapcsolom a gépem, a firestartert és a pppoeconf-ot kézzel indítom el, hogy menjen az ADSL. Ebben a sorrendben kell, mert ha előbb fut a pppoeconf, és utána indítom a firestartert, a firestarter baromi lassan indul el (beírom a firestarter parancsot, és kb. 10 perc, mire megjelenik a GUI-ja, de utána normálisan fut).
Hogy lehet azt megtenni, hogy daemon-szintem induljon el ez a két szolgáltatás a gép bootolásakor?
Kössz! -
T. Almeida
senior tag
válasz
ragazzo #1201 üzenetére
[link]
Letöltöd a magyarítást (egy lng file), az alábbi könyvtárba: /usr/share/opera/locale
Ezután: Tools\Preferences menü, Genaral tab.
A legalul levő Language résznél a Details-ra nyomsz egyet, a user interface résznél pedig brózolsz a /usr/share/opera/locale/ouw851_hu.lng file-ra.
OK, OK és örül
[Szerkesztve] -
T. Almeida
senior tag
Üdv.,
Tom, hogy nem szép a cross-post, de már egy ideje vacakolok ezzel, pls. segítsen, aki tud.
Köszi!
[link] -
T. Almeida
senior tag
Üdv.,
Használ valaki Kubuntut? Pár szkrínsotot belinkelhetne...
Köszi! -
T. Almeida
senior tag
Na, utánanéztem jobban.
Le kell egy kis utilt, amit fel kell installálni a Win rendszerre. Ezek után a NetMeeting (ami ugye egy standard Win alkalmazás) segítségével már lehet kommunikálni a GnomeMeeting kliensekkel. -
T. Almeida
senior tag
válasz
Forest_roby #298 üzenetére
Helló,
Kitömöríted, és elolvasod az ''INSTALL'' file-t, abba le van írva
Kitömöríted a filet, belépsz a könyvtárába és sorba kiadod teminálban:
./configure
make
su (vagyis átlépsz root-ba)
make install
Indítás: ''while'' -
T. Almeida
senior tag
Engem nem győzött meg túlságosan az Ubuntu...szvsz az UHU sokkal, de sokkal jobban összerakott rendszer egy magyar felhasználónak...nvidia kártya, adsl, mplayer+kodekek, levelezés (melyik disztribben van alapból MS Exchange illeszthetőség?), OpenOffice 2.0, stb., stb., a nagyon jó supportról és folyamatos frissítésekről nem is beszélve (Uhu Baráti Kör keze munkája által)...Mi bajod volt az UHU-val? Csak kiváncsiságból...
-
T. Almeida
senior tag
Egy elfekvőben levő gépre feltelepítettem az Ubuntu Hoary-t. Telepítéskor nem kért root jelszót, csak egy usert, plusz annak a jelszavát.
Na, a telepítés OK, bejelntkezek userrel, de nem tudom azokat a progikat elindítani, amelyekhez root jog kell.
HOgy kell a root-hoz jelszót állítani?
KÖszi!
Aktív témák
Hirdetés
- Íme az új Android Auto!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Nyaralás topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Synology NAS
- Háztartási gépek
- Medence topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest