- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
Eddig a nappaliban a számítógépasztal távolabbi szélén volt, így a legtávolabbi ponton a konyhaasztalnál -65dbi értéket mértem. Speedtesten 2/2Mbps. Beljebb téve kb 3 méterrel a routert -52dbi és 20/20 speedtest. Így már döfi
Most már tuti bármilyen másik router lesz, az utóbbi helyre fog kerülni.
-
katona.jozsi
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszod. Lényegében a vételi oldal képes az N-es átvitelre. A ledobálgatás azt jelenti, hogy a laptopon egyszer csak megszűnik az internet hozzáférés és nem tudok újra csatlakozni, azt írja, hogy a windows nem képes rá. A gyári fw-el szimplán csak nem volt internet, egy sárga felkiáltó jel volt a vételi oldalon. Az openwrt sem segített rajta.
Talán egy picit előrébb vagyok, ugyanis most itt ülök a router mellett is itt nem dobott még le, de két szobával arrébb már igen. Erre mi lehet a megoldás?
-
Petykó78
tag
Az nem segített sajnos. Hiába kapcsolom le a wifi adaptert, egyből másik hálózatra akar kapcsolódni a kábeles. A kábeles hálózat neve még a router által adott default név, a wifi pedig az általam megadott SSID. Ez lehet a gondja, mert a kábel az eredeti hálózati névre akar csatlakozni, de azt már átírtam és a wifi látja is.
-
ferob
őstag
Gondolom csak arra célzott a láthatatlannal, hogy azt írja, nincs hatókörön belül, de a gond jelentkezésekor nem csak az androidos eszköz újraindítása, hanem a WiFi ki/bekapcsolása is rendbehozza időlegesen, de ez valószínű az előbb említett bekapcsolva tartás opció hibás beállítása lesz.
-
wwenigma
Jómunkásember
Nem, ez a lemez nem képes felpörögni a szamitogep USB portjáról (ami tuti nem tobb mint 500mA mert annal tobb aramot a szabvanyok miatt nem fog leadni es figyeli is a gép) és az előző 1043ND-n sem volt mukodokepes kulso tap nelkul.
Esetleg még arra gondolok hogy közösített a táp így be tudja terhelni a másik port rovására, de ehhez kellene panelrajz és nem szokványos megoldás.
-
wwenigma
Jómunkásember
Ettől függetlenül 1A-t biztos tudnak. A winyóm Samsung HM160JI , és tévedtem mert 850mA van rairva.
(+ a ház fogyasztasa ugye).
Edenyke: a benne levo chip 4 USB-t tud kezelni. A tápellátást meg jol oldották meg ahogy nézem, mindkét kivezetett portnak külön van. (ha jol nezem)
-
Zirowe
nagyúr
Egyebkent vmelyik openwrt/dd-wrt wikinel olvastam, hogy a router hardvere alapbol csak 1 usb 2.0as portra van tervezve, a dupla port a tp-link ugyeskedesenek koszonheto csak.
Nekem vigan viszi lassan tobb, mint 1 eve a noname usb 3.0as hazban levo 2.5"os vinyomat 1 portrol.
-
tzol
tag
Az egyik USB porton egy pendrive lakik, hogy ki lehessen kapcsolni a winchestert éjszakára
Ha nem biztos, hogy elbírja a router USB-je, akkor inkább veszek egy 3.5"-es HDD-t házastul. Azokhoz jár a külső táp. Csak hát kevesebbet fogyaszt és kisebb is a laptop winyó, emiatt szeretném tudni, hogy valaki használ-e ilyet.
-
-
vadászcsiga
félisten
-
sanzi89
addikt
Ide vehetjük akkor az ASUS RT-N16-ot is, igaz teszt képen, de pár napig használtuk ebben a környezetben, és ott egyáltalán nem vettük észre, hogy ennyire bosszús lenne a WiFi használat, magyarul nem vettünk észre különbséget a WL-500g-hez képest. Én hülye eladtam, hogy mennyire modernebb cucc ez a TP-Link.
-
vadászcsiga
félisten
Mennyire kell komolyan venni hogy kizárólag 1 wifis eszköz lógjon a routeren?
-
eastsider
nagyúr
Hali!
5ghz-es eszközök lógnának rajta
tipródok a 2 típuson..
egyébként csak ez a 2 cucc lógna rajta (1 max 2 telefon, ill a noti).
itt tipródok a két típuson. de 1043 topikból ajánlják nagyon a 3600-attehát akkor megéri a 3600-at választani a 1043 ellenében
egyébként 33/3 kábelnet lesz csak alatta -
sanzi89
addikt
Értem. Tehát akkor értelmes keretek között miniPCI-e-es csatlakozóval a 300Mbps sávszél jelenleg az elméleti maximum? És ezt a sávszélességet választhatom vagy 2,4GHz-en vagy 5GHz-en?
@Intruder2k5
Ezek szerint jelenleg még úgy lehet értelmesen kihasználni a marketing max sávszélt, ha két routert kötök össsze WiFi-n keresztül? Router-kliens kommunikációnál a fenti 300Mbps a max? Most ugye ne vegyük az USB-s és asztali gépbe rakható modulokat.Mert ha így van ahogy mondjátok megveszem 2.5k-ért az Intel 6205 kártyát és megoldva a probléma.
-
sanzi89
addikt
Hát, hazudnék ha azt mondanám, hogy maradéktalanul értem amit írsz.
Egyáltalán fog-e működni az 5GHz a notebook-ba épített régi antennával? Illetve a notebookban csak 2 darab antenna csatlakozó van, így gondolom a 3*3 mimo kiesik, és csak a 2*2 mimo marad, vagyis ebben az esetben a legoptimálisabb esetben is 300+300Mbps az elméleti max sebesség? Valamint hiába kutatok, ilyen kártyát nem találok sehol, csak 300Mbps-es max sebességeset. -
spider23
senior tag
Üdv!
Nem a router oldalt feszegettem, hanem mind a kettőt. A kérdésedre pedig leírtam a választ meg hogy azóta mi történt. A lényeg hogy már most működik, de csak B/G módban. Amit nem értek hogy B/G/N -ben miért nem hajlandó...
Még van egy tippem, hogy lehet a gyári router firm-el menne, de az sem opció számomra, így marad ahogy van ha nincs más megoldás. -
spider23
senior tag
Üdv.
Nos odáig jutottam hogy próbáltam a legközelebb mozgatni a gépet meg az antennákat. És nagy nehezen sikerült összekapcsolódnia, de a jel nagyon gyenge volt. Meg hullámzott, hol egy kicsit jobban ment, hol meg teljesen megszakadt a kapcsolat.
A routeren vargalex firmware van.
Hívtam az üzletet és szó nélkül kicserélték egy usb-s két antennás tplinkre, most nem tudom fejből a számát. Első nekifutásra ez sem akart kapcsolódni, pedig úgy jelezte a saját utility hogy fullon van térerő. Aztán elkezdtem mozgatni a vevőt ide oda és utánna már kapcsolódott. Jó is volt a sebesség is úgy ahogy. Majd kikapcsoltam a gépet, és este újra kapcsolva és nem mozdítva az előző helyről megint nem akart kapcsolódni. Megint mozgattam rajta kicsiket, aztán nagy nehezen kapcsolódott de utánna meg azt játszotta hogy leszakadt majd kapcsolódott folyamatosan. Router kb 10 méterre van és egy fal. Ez nagyon gyenge így, ugyan ott a telefonom szakadás nélkül működik...
-
s.zsolt94
csendes tag
szia,
Igen azzal próbálom, de próbáltam, de volt kéznél vagy 3 féle lan kábel, mindegyikkel ugyanezt produkálta..
A resetnél több, mint 10mp-ig tartottam nyomva, de sehol semmi... A telefon, se laptop nem észleli a vezeték nélküli jelet...Szerk:
Alex, minden, maga a doboz is foliazva volt garijeggyel, a készülék zárt, felszakítatlan zacsiban volt, illetve rajta is volt 1 vékony fólia..
Szerk 2:
mivel a HDD led is újra felvillan, ezért akár bootloopra is tudnék következtetni, de ez nem tudom, mennyire állja meg a helyét a realitásban -
vargalex
félisten
Szia!
Én a cseréltetem szóból gondoltam, hogy üzletben vette.
Szerk.: Közben meg is kaptuk a választ.
A birck-elt router kb. így villog. Mindenesetre az összes led felvillanása mindenképpen azt jelzi, hogy újraindul az eszköz.
-
s.zsolt94
csendes tag
Szia!
Többször megpróbáltam, min 10mp-ig, de semmi változás, mintha totál érzéketlen lenne a gombra...
Utána természetesen megpróbáltam elérni lanról, de szintén változatlan... a chrome ezt dobta:A(z) 192.168.0.1 csatlakozását megszakította a hálózati kapcsolatban beállt változás.
Ellenőrizze az internetkapcsolatot.
Ellenőrizze a kábeleket, majd indítsa újra a routert, modemet vagy más hálózati eszközt, amelyet használ.
Hibakód: ERR_NETWORK_CHANGEDAz admin felületig el sem jutok
-
bba
tag
hát 2 régebbi laptop (céges) két okos telefon és egy TV csatlakozna rajta Wifin.
ebből a TV tud 5Ghz-et, a többi nem és nem is 3MIMO-sak.
Ki tud egyáltalán szolgáni 4 eszközt?gondolom illendő lenne.
1 b-s mobil 1 g mobil egy n1es laptop és 1 g laptop van jelenelg,
ebből általában a b-s mobil nem tud csatlakozni, a g-s laptop is csak 11 alatti csatornákon működik, ha feljebb rakom, akkor már nem látja a hálózatot.Vannak azért más szomszédos jelek is, de ami zavar, hogy a hálószoban a nappaliból már alig vagy egyáltalán nincs jel, pláne hátul az erkélyen kint.
Ott már a szomszádnak erősebb a wifi jele, mint a sajátom ,pedig fzikálisan közelepbb van az enyém ,de a ajtó a falak és szűk közlekedő gondolom bezavar a wifi jelbe.Legalább annyit akarnék elérni, hogy a lakáson belül ne kelljen vadászni a jelre..
-
-
Rick4
félisten
Én nem panelben lakok, és 120-as t-home netem van, de annyira nem küzdöttem a beállításokkal. Kerestem, rajtam kívül még 3 wifi van, mind 30% alatti jelszinttel, 6-6-11-es csati, itt nem volt nehéz jót beállítani.
Csak megnéztem kíváncsiságból, az eddigi 72Mbit- le- fel kapcsolatból 40MHz-re állítva (2nd channel above) 150/150-es lett, az 55-56-ból 60/10 lett. Nem érzékelhető persze, de megérte.
Köszi a tippet.
-
Rick4
félisten
Életszerű mérés volt, egy Asus netbook, és a gts datanet speedtestje a szomszéd szobából, 72Mbiit fel- le N-es kapcsolattal, mindenféle hókuszpókusz, spéci beállítás nélkül, még a 2Mhz is 20-on van.. .A routeren openwrt-vel.. Lehet a noti nem tud többet?
Ennyi volt az EP3925-tel is..
-
tibi3650
tag
Szia,
két Wi-Fi jel között kéne váltani ha gyengül a jel, nem mobilhálóra, meg ha ez be van kapcsolva, akkor tényleg dobálja a Wi-Fi jelet
#6718 suste: 4.3 alatt ilyen nincs
marad az app-os hálózat kényszerítés, amit #6709 Celtis ajánlott
kipróbáltam és egyenlőre működik#6719 Celtis: lehet majd ezt is kipróbálom hogy működik (mert kíváncsi vagyok
), de egyenlőre az app-os megoldásod tökéletes számomra
-
vargalex
félisten
Szia!
Na, ilyen elképzelhető. Nem volt még dolgom szolgáltatói HGW-vel. De ez akár egy kiindulási pont is lehet.
Ha ilyen probléma van, akkor akár attól is jöhet elő fokozottan OpenWrt alatt, hogy gyorsabban átereszti a csomagokat, mint HW NAT nélkül a gyári firmware (azaz még inkább flood-nak fogja érzékelni a szolgáltatói eszköz). -
_NCT
addikt
UPC-s TC2700-as modemtől megy a net utp kábelen a routerhez, routerből meg lan gépbe és ennyi. Van egy 100Gb-os HDD csatlakoztatva router-hez, arról megy seed, mikor éppen úgy érzi a transmission, hogy jó formában van.
NAT nincs, tűzfalon elvileg nincs korlátozás, és sávszélességet sem korlátoztam semmivel még.
UPC modem Bridge módban van. Kábeleket már ellenőriztem, változatlan a dolog.
-
Szabtom
senior tag
Win7 64 bit. A legutolsó gyári illesztővel (7/14/2010). A kábeleket a gép hátánál félrehúzom az antennától, amennyire lehet. A géptől jobbra 6-7 méterre van a router, egy szekrény tetején. A gép mellett közvetlenül egy kanapé van, ami a routert eltakarja. Az leárnyékolhatja?
-
Szabtom
senior tag
Értem, és jogos. De négy eszköz van itthon, általában kettő-három aktív egyszerre, és ugyanúgy ledobta mindet. Mivel az asztali gépemen vagyok a legtöbbet, arról írtam.
Persze, lehet, hogy kifogtam egy hibásat. Ha a GPIO patch sem segít, akkor kukázom.
Az iróniája a dolognak, hogy vettem több mint egy tucat PC alkatrészt ez elmúlt hetekben (új gépet fogok összerakni jövő héten), és a router még csak az első volt közülük, amit eddig használtam... -
B-L-A-C-K
titán
Na végül ma jutottam el a frissítésig, kb semmi változás...
De érdekes amúgy, mert van mikor ennyit mér az adott helyiségben a 80/20-as net, de van mikor sokkal kevesebbet, szóval csak valami bezavarja itt...
Na mind1, nem foglalkozok vele...
-
B-L-A-C-K
titán
Aha, igazából vannak pillanatok hogy ott is 100%-ot lát, azért gondoltam csak egy minimális rásegítés kellene. Amúgy egy gipszkarton kiugró részbe van, konkrétan itt. De olyan szögben van benne hogy ennél jobb már nem lehet, rakosgattam vagy fél napig ide oda (innen viszont máshova nem tudom rakni, és nem is akarom). Beállításokon mindenen próbáltam már de nem javult. Ezért gondoltam az antennára mert tényleg csak egy leheletnyi + jel kellene még, de akkor ha nem segít felesleges nem veszek...
Esetleg még a gyári szoftver lecserélése segítene vajon?
-
SMartin-HU
tag
Hy,
Csak a mobilom és egy optoelektronikai műszer kommunikál 5GHz-en. Minden más 2,4GHz és n szabvány.
A beállítások szerintem jók, bár már arra sem vennék mérget ezek után.
Minden amivel kommunikál be van állítva és jól működik a kapcsolat. Egyszerűen csak a jel erőssége nem stimmel.
Ja és pozitívum, hogy sosem szakadt meg a kapcsolat semmilyen terhelés alatt sem. (Baromi nagy jó pont...!)
-
Szabtom
senior tag
Szia kali, köszönöm, hogy válaszoltál!
Nem a szolgáltatóval volt a gond, amióta beüzeltem, minden nap ezt csinálja.Egy WRT54GL-t cseréltem le, mert a b/g sebesség már nem volt elég wifin (20mbit-nél többet nem bírt). azzal három éven át egyetlen gond nem volt. Hozzá se kellett nyúlni, minden ment. Most meg...
Valami a DHCP vagy a DNS körül lehet, mert minden esetben fél percen belül beavatkozás és restart nélkül is minden helyre áll. De egyszerűen nem tudok rájönni, mi lehet. Vissza rakom factory defaultra az összes beállítást és elkezdem elölről, szisztematikusan változtatni a beállításokat, hátha sikerül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 4
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- JOYOR S5 Pro 10" Elektromos Roller 26Ah Akkumulátorral Moddolt!
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest