- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
Felraktam én is ezt a régebbi LEDE FW-t. Sima ügy volt, úgy tűnik minden konfig megmaradt.
Az eredmény látványos. Eddig 150/150 sebességet értem el, most 550/200. Sajnos nálam a Digis net az ONT-re direkt LAN-on csatlakozva sem tud többet, tehát talán a router még ennél is többet bírna.Köszi a tippet!
-
suste
veterán
viszont kiadási dátumot én is látok, azt én is sejtem, hogy az újabb egyben jobb is,
Hát ez sajnos nem mindig így van.
De ez attól is függ, hogy honnan nézzük, mi a fontos számunkra.
Ha a frissebb rendszer (bug javítások), akkor ok, de ha gyorsaság, akkor általában pont hogy rosszabb az újabb .. -
vargalex
félisten
OK, akkor nem a legfrissebb OpenWrt-ről beszéltél (szerintem itt mindannyian így értettük), hanem a legfrissebb FastPath patch-es LEDE build-ről (gwlim által buildelt).
Mentségemre szól, hogy soha nem próbáltam egyiket sem, mert nincs szükségem rá. Így nem tudtam, hogy az utolsó nem jó sebességben. -
-
Rick4
félisten
Na frankó, csak próbálgattam itt a többi rendszert, természetesen vegyes eredménnyel, viszont az egyik letöltött fájlt a routeres mappába raktam, és azt a bizonyos
LEDE Reboot 17.01-SNAPSHOT r3456-27da508
fájlt nem tudom, honnan töltöttem le....
A legjobb eddig 410 mbit volt, de inkább 300 körül, azt az 500-at egyik se hozza, most meg nem találom.
-
vargalex
félisten
Ez véletlenül nem a FastPath patch-es (gwlim által build-elt) LEDE? Esetleg nem LAN-LAN összekötés?
-
suste
veterán
Ok, az előbb írtad hogy semelyikkel nem megy
.
Szóval sokáig mukodott jól, nem állítást el semmit a routerek, majd egyszercsak a pc-del nem megy, mobillal igen.
Akkor tényleg a router (szoftver) a hibás?Kíváncsi lennék még linux-os gépről megy-e, vagy régebbi géppel/winnel?
De ráadásul a router/szoftver teszi a dolgát, csak az online megjelenítés nem megy, ami viszont nem létszükséglet a működéshez/beallitashoz.
-
suste
veterán
Azért csak óvatosan! Előtte gondolja mindenki át, hogy mire is használja a routert.
Ha csak sima router funkcióra, akkor mehet a csere (majdnem mindegy mi van rajta).
De ha vannak extra dolgok is, akkor lehet belőle több órás vagy több napos szívás....
Sőt van olyan is ami nem is megy CC alatt normálisan (knock). -
krealon
veterán
"Sziasztok! Tudja valaki hogy openwrt-s felület (Luci) mellé milyen kiegészítő kellhet firefoxhoz? Most nézném a router webes felületét, se helyi idő, se terhelés, se más nem látszik...
Nem a routerrel van baj, egy másik router tőlem távol is pont ugyanezt produkálja, nem tudom, mi a gyíkja..
"
Nalam akkor szokott ilyen lenni, ha NoScript-el tiltom a script-eket.
-
syler123
veterán
Nálam ugyanez a hiba van és ma kezdődött (nekem xiaomi router mini-m van), én is újraraktam a routert, de nem kellett volna, mert laposról, amin Linux Mint van, azzal jól működik firefox alatt is. Win10 alatt asztali gépen pedig az összes böngészővel ilyen. Neked is win10 van fent?
Akkor nem tudom mi lehet, Oprendszerünk sem ugyanaz, de Linux alól, android alól mindent mutat ahogy kell.
-
suste
veterán
Egy sima routeren szerintem nincs mit nézegetni, ha már be van állítva.
Szóval ha teszi a dolgát én biztos nem bantanam.
Ha mégis piszkálni akarod, akkor donmacko már írt alternatívákat.Ha nem valami újitast csinálunk én sem nézek rá a routeremre, és a családban több router is teszi a dolgát úgy hogy hónapok óta nem nézett rájuk senki. Inkább ez az elvárás egy router felé
.
-
suste
veterán
-
"talán 40-ig elmegy"
Mivel negatív értékről beszélünk, ugye az a jobb, ha jelzett szám érték minél kisebb, tehát a -15 jobb mint a -40. Az 5GHz-es jel egyébként rosszabb terjedésű, a falak és egyéb akadályok sokkal jobban csillapítják mint a 2.4GHz-et, szerintem vályogban az eleve felejtős, maradj a 2.4GHz-nél.
Milyen fw van a routereden? Nem a régi vargalex build, amibe wifi patch kell még?
-
Hát szerintem a -38dBm úgymond "induló jelszintnek", azonos helységben, a router közelében elég kevés, nem csoda, hogy később ez drasztikusan csökken. Nekem azonos helységben ~2 méter távolságból ezt mutatja az inSSIDer úgy, hogy a kimenő 50mW-ra van állítva az fw-ben. Mondjuk vastag vályogfalaknál sincsenek csodák sajnos.
-
-
Meghatározható igen.
http://www.rapidtables.com/convert/power/dBm_to_mW.htmMegfelelő műszerrel bizonyára mérhető, mint minden, de nem tudom ilyened van-e otthon, nekem biztosan nincs!
-
PistiSan
addikt
-
donmackó
addikt
Azt hittem hogy viccelsz hogy megnézted.
klrt: Csak azért kérdeztem meg , mert engem már szívatott böngésző nem egyszer hogy be cachelt, mint sem hogy újra töltse az oldalt. Suste fórumtárs erről mesélhetne, amikor nem jelent meg ez-az a 8081-en, mert cachelt. Előzmény törlés után jó volt.
-
doberman
senior tag
az bizony édeskevés.... kell még hozzá:
kereső jobb felső sarok, mjpg-streamer beír, találatok, rögtön az első hsz: kb 4 csomag kellhet hozzá... ha nem vargalex van fenn.
lsusb: ez a usbutils része. terminálon kiadva kilistázza a felismert usb-s eszközöket. pl webkam..
telepítése vargalex alatt a szoftver menüpontban... terminálon: opkg install usbutils -
A géped a CISCO HGW-től kapja az IP konfigurációt, amit tartalmazza az IP címet, az alhálózati maszkot, a DNS címet, és az átjárót is! A routernek ezzel szemben eddig csak egy IP címe volt, így nem tudta, hogy merre kell kimenni a netre, illetőleg kitől kérdezze meg, hogy az openwrt.org cím milyen IP címhez tartozik!
-
-
wwenigma
Jómunkásember
Nem.
Kabelmodem DHCP-vel fogja adni a netet ha az amire gondolok, csak arra kell figyelni hogy IP utkozes ne legyen. (kabelmodem 192.168.1.x-et ad akkor belso halot ne ugyanebbe legyen.)
suste: azert ha gyari firmmel megy a DLNA meg a megosztas samba/ftp-n es nagy kapcsolatszam van pl. kliensen futo torrent miatt, jol jon az a 128M ram... a gyarival...
-
ellenoldal és környezeti tényezők függvénye is, meg persze a beállításoké, de 300-as ellenoldallal még 2.4 GHz alatt is átmegy a 80-as digi net maximálisan, persze 40 MHz beállítással, 5 GHz alatt meg attól is több.
igaz, valakiknél kellett harcolni a megfelelő csatorna beállításával, mert persze mindenki panelben lakik...
persze nem, inkább jellemzően ott van gyors és olcsó net. -
csorba23
tag
Van egy T-home-os kábelnetem + IPTV-m, ehhez kaptam egy Cisco routert (gatewayt?)
Jelenleg a Cisco Wifije nem akar működni, ezért szertnék egy wifis routert, aminek a wifijét használnám. Ha már veszek új routert, olyat vennék, amin van USB port, hogy ráköthessek HDD-t és lehessen látni bármely eszközről.
A WD green lehet hogy leparkolja a fejet x másodperc után, de a motor tovább forog. Ezt onnan tudom, hogy a Windows úgy van beállítva, hogy x perc múlva kapcsolja le a HDD-t. Ha a Win lekapcsolta a HDD-t és én el a karom érni, mindig meg kell várni, míg felpörög. Ha a Win még nem kapcsolta ki a HDD-t (de a fejparkolás már megtörtént), akkor nincs ez a várakozási idő.
-
csorba23
tag
A fej parkolás mellett a hdd még pörögni fog, nem?
Másrészt tudtommal ez a parkolás csak a régi greeneknél működött (ebben nem vagyok biztos).
Ha felrakok moddolt firmwaret akkor jól sejtem hogy megy az idle?
Masik kérdésem: ha switchként használom a routert attól még látni fogom az usb-t?
-
tibi3650
tag
Igen most is így van összeállítva a hálózatom
Van az EPC3925 ez osztja az IP-t, illetve innen mennek a Set top box-ok, Wi-Fi kikapcsolva, mert nem elég a ház lefedéséhez. Ebbe van belekötve egy switch és onnan megy a :
- WDR3600-ba (switch ként) ami szórja a Wi-Fi-t a házban (ebbe PC + TV),
- WA901ND AP-be ami a garázsba szórja a jeleit,
- plusz még pár PC-be.Így mindenki lát mindent, mindenki kapcsolódik mindenkivel. A problémám csak annyi volt, hogy nem váltott addig Wi-Fi kapcsolatot ameddig az előző nem kapcsolt szét. De ez egy telóra telepített app-al megoldódott
-
Véleményem szerint, egy kellően részletes beállítási lehetőségekkel rendelkező routerrel, esetleg proxyval is elég jó védelem hozható össze, és gondolom (bár ennek nem néztem utána most) vannak ingyenes megoldások is! Afelől meg ne legyenek kétségeid, hogy ha a gyerek neveléséből, családi hátteréből adódóan olyan természetű, hogy nem hallgat a szüleire, akkor nem ez a szoftver fogja visszatartani, mert akkor majd feltölti a dolgokat a suliban, lebeszéli a haveroknál, osztálytársaknál, telefonról, hotspoton, akárhogyan! Ha meg már "idősebb", és kicsit is dörzsöltebb, akkor meghekkeli a gép rgazda fiókját ilyen-olyan szerviz cd-kkel, amivel ez nagyjából három kattintás, és úgyis eléri amit akar! Na de mindegy, is ez már nem ide tartozik, végülis ez a router topikja!
-
-
Rick4
félisten
A zöld ledesbe beraktam ezt a patch-et, jó lett, bár van érdekesség is. Az openwrt felrakása után a saját, kék ledes 1.3-as routerem mentéséből visszaállítottam minden fontos beállítást az újabb, zöld ledes 1.4-esre, majd azt a pár különbözőt átállítottam, így nem kellett pepecselni semmivel. Ennek ellenére az újabbon megy a hálózati scannelés, tehát körbe tudok nézni, kik, milyen sávon sugároznak a környéken, és 4 db rádió van, míg a kék ledes 1.3-ason csak két rádió van, és nem megy a scan sem. Patchelés ezen változtathatott?
-
_NCT
addikt
Nekem zöld ledes van..
Ma kipróbáltam Gargoyle OpenWRT-t is, ugyanúgy rosszalkodik a letöltésem, van hogy lelassul 30megáról 8-ra majd visszaugrik.
Csomagok is szépen tűnnek el, 500-nál 4% veszteség volt... OpenWRT-t nem szereti a routerem.... Van esély arra, hogy gyári fw mellett torrentet életre keltsem? Vagy van valami moddolt gyári firmware?
-
-
suste
veterán
vicc on
ez már csak ilyen...kell neki a net.....olyan mint az android, ha nem kapja meg, akkor hisztis kisgyerek lesz belőle
vicc offszerintem azért nem tünt fel senkinek, mert netmegosztásra vettük
volt már nálam is rövid netkimaradás, de nem volt lassú a luci
azért érdekes a dolog
A load is felmegy, vagy csak a luci akad ilyenkor? -
cimp
senior tag
Van, hogy úgy elcseszed, hogy egyszerűbb egy reset és visszatöltés.
Lásd (#4869) CrazyTomcsy problémáját! -
-
Húha... Sajnos mivel mostanság annyira nem követtem ezt a topikot, azt sem tudom, hogy jelenleg milyen firmware van a routereden!
Amennyiben gyári, úgy ott mást nem nagyon tudsz tenni, mint bekapcsolt -elvileg működő - állapotban nyomni a reset gombot 5-10 mp-ig, amíg a LED-ek állapotán nem látod, hogy a router újraindul! Ekkor a PC-ből hálókábel kihúz, majd visszadug, hogy a kapcsolat újra felépüljön, kapj megfelelő IP címet, és lehet próbálkozni a szokásos 192.168.1.1, 192.168.0.1, vagy tplinklogin.net címek valamelyikén!
Ha vargalex féle OpenWrt-ről beszélünk, ott szintén a fentebbi módszer, annyi eltéréssel, hogy a végén kizárólagosan a 192.168.1.1 cím jöhet szóba! Illetőleg a reset gomb nyomásán kívül van még ez a lehetőség is!
1. Áramtalanítsuk a routert.
2. Húzzunk ki minden ethernet kábelt,csak az legyen rádugva amire a gépünk csatlakozik.
3. Állítsunk be a gépen statikus ip-t IP: 192.168.1.2, Maszk: 255.255.255.0
4. Dugjuk vissza a táp kábelt a routerbe.
5. Amikor boot-ol a router, akkor nyomkodd a QSS vagy a reset gombot, addig, míg nem kezd el gyorsan villogni a sys led (kb. 2x gyorsabban mint alapon), amikor gyorsabban villog a sys, TELNET-en (tehát nem SSH-n) tudunk rá csatlakozni PuTTY-al, majd újra kezdhetjük az egész rendszert konfigurálni, az alábbi parancsokkal.mount_root
firstboot
rebootEgyéb OpenWrt esetén csak ez az utolsó a járható út!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Keresünk dokkolókat
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged