- Honor 400 Pro - gép a képben
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
A múltkori adblock mellé privoxy beállítási segédlet, ha esetleg még nem lett volna.
-
suste
veterán
válasz
Zirowe #10139 üzenetére
még a törlés elött illik leállítani a minidlna-t, de a mostani verzió nem áll le a "minidlna stop" -ra, ezért kell a killall minidlna
így írtam én is át az újraszkennelő feladatsort:
#!/bin/sh
killall minidlna
sleep 10
rm /mnt/minidlna/files.db
rm /mnt/minidlna/minidlna.log
sleep 5
/etc/init.d/minidlna start
exit 0 -
pluhi
tag
válasz
Zirowe #10137 üzenetére
Akkor látom ez általános probléma, marad a cron és a gyakori rescan. Ez ugyebár csak a fájl törlésével megy? Nincs force rescan opció, ha jól tudom.
Amúgy nekem azóta ilyen, mióta HDDre tettem az adatbázis fájlt. Előtte meg rebootoknál volt fix rescan, nemtom melyik a jobb... -
suste
veterán
válasz
Zirowe #10053 üzenetére
sima másolási feladat:
routert áramtalanítod
memkártyát átteszed egy pc-be
a memkártya tartalmát átmásolod az új penre (ha csak win van, akkor pl live linux-szal)
(persze a pen is ua fájlrendszerű legyen!)
pen routerbe bedug
router bekapcsola lényeg, hogy ugyan azt az eszköznevet kapja (pl: sda1)
ha csak ez az egy eszköz van az USB-n, akkor nem lehet baj -
Zirowe
nagyúr
Egyébként megnézve a képet amit küldtél, azon szerepel az oldpackages, mint forrás, ami nálam nincs, alapból nem is találta a hd-idle-t, csak a luci appját, nekem kellett külön letöltenem.
src/gz suste@OpenWrt http://suste.besaba.com/Openwrt_Barrier_Breaker/Packages
src/gz barrier_breaker_base http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/base
src/gz barrier_breaker_luci http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/luci
src/gz barrier_breaker_packages http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/packages
src/gz barrier_breaker_routing http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/routing
src/gz barrier_breaker_telephony http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/telephony
#src/gz trunk http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages
#src/gz backfire http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03/ar71xx/packages
#src/gz vargalex_1.1.7 http://users.atw.hu/vargalex/trunk/ar71xx/packages
#src/gz vargalex_1.1 http://vargalex.uw.hu/trunk/ar71xx/packages
#src/gz vargalex_1.02.1 http://owrt.uw.hu/trunk/ar71xx/packages
#src/gz barrier_breaker_final https://github.com/openwrt/packages
/oldpackages
dest root
dest ram /tmp
lists_dir ext /var/opkg-lists
option overlay_root /overlay -
suste
veterán
-
-
-
-
-
-
doberman
senior tag
hmmm ezt már én is megfigyeltem, ha TC-vel tallózom a hálózatot win alól akkor van mikor percekig semmi eredmény - én ezt betudtam a win alóli hálózatfelderítési gyagyának... (fapados megoldást alkalmazok a gyorsaság érdekében: SoftPerfect Network Scanner, pici- apró program az asztalon, scan gomb megnyom, gyors scannelés, azonnal mutatja a megosztásokat katt és megnyílik... esetleg megoldás lehet ha a gép indulásakor felcsatoltatod mint hálózati meghajtó...
-
-
-
suste
veterán
ok, én csak örülök, ha sokan tudják, hogy mit vesznek
-környezetemben nem ezt tapasztalom
annak idején amikor a B-s Samut vettem, még szó sem volt sehol a DLNA-ról (itt sem, a DLNA topicot is én nyitottam), én is a médialejátszási képessége miatt vettem az okosabb 650-es szériát
a PC-DLNA-TV dolgot én sem értem miért eröltetik, én is csak kipróbáltam az elején,aztán gyorsan rájöttem, hogy akkor inkább rádugom a HDD-t vagy a laptopot a tv-re (persze akinek másik szobában van a PC, annak azért jól jön a DLNA így is)
csak késöbb amikor jött a router+HDD+transmission+minDLNA, akkor tértem át DLNA-ra, mivel ennek így már sokkal több az előnye, mint a hátrányaaz még igazán értelmetlen, amikor a winmediaplayerrel transzkódolják is a filmeket (leszedi a 8GB-os 720P-t, hogy megnézze 1,5GB-os divx minőségben
)
kaciokos:
B-s sorozatú SAMU-m nem mai darab (4-5éves), és köszöni szépen mindent lejátszik, ami normális release -
hudyfiu
senior tag
Ismerősöknek akik tv-vel filmeznek dlna-n már szinte mindenkit átállítottam valamilyen androidos kis kütyüre.
Nem vagyok már hajlandó szívni az ilyenek miatt.
Ismerem sajnos a problémát.
Hogy mindenkinek egyszerűbb legyen az élete inkább rábeszéltem őket valamire.Telefonnal általában sorozatokat nézek és be van állítva bsplayer-en kezdőmappaként a sorozatos mappám és amit indítok onnan játssza sorban a többit, nekem ez a legkényelmesebb.
-
suste
veterán
ezt most nem értem, hogy mihez írtad
mindkét esetben több energiát igényel a váltás, de elég extrém eset, amikor sokat kell váltogatni (rohangál 2 távoli pont között, ami céges irodában 8 órában elképzelhető, otthon nem annyira)
azért nem fog váltani, mert az egyik 40% a másik meg 50%
csak ha nagyon leesik az egyiknek az elérése
ha valaki kiterjesztésben gondolkodik, akkor ez az energiatöbblet kikerülhetetlen
sőt a pillanatnyi szakadás is -
szasza0802
tag
Azt értem, hogy a router menüjébe belépés nem azonos a WOL-al, csak azt mondom, hogy korábban az ment, de most már az sem.
Azt nem tudom, hogy a teamwiever milyen portot használ, de ha be van kapcsolva a gép akkor tudom távolról irányítani ha nincs bekapcsolva akkor meg nem csatlakozik a telefon a pc-hez, így ébreszetni sem tud (pedig a teamwiever ismeri e funkciót).....
-
szasza0802
tag
TeamWieverem van (olyan mint a VNC) van a pc-n is meg a telefonomon is. hiába adtam a router IP címét az app-ban nem csatlakozik. alaplap támogatja, azon beállítva a WOL (asszem a PCI-t kellett enable-ra) routeren a no-ip (dyndns) is beállítva, aktív. Érdekes korábban a munkahelyi netről be tudtam lépni a router menüjébe, de mióta frissítettem a router FW-ét nem tudok, vagy még nem állapítottam be valamit.
Szóval a Temawieverrel tudtam otthonról kapcsolódni a pc-mre neten keresztül, ha az be volt kapcsolva, de az app-al való ébresztés nem megy.
Szóval ha valaki leírná nekem mint a témában dilettánsnak, hogy pontról pontra hol mit hogyan állítsak be, annak nagyon hálás lennék és előre is köszi.
-
Celtis
veterán
Egyrészt ha a DHCP lease-eknél akarsz saját neveket látni, akkor ott kell elnevezni a gépeket és IP címet rendelni hozzájuk.
A gépnév egyébként névfeloldásra használható. IP cím helyett a nevet tudod beírni pl. a böngészőbe vagy a puttyba csatlakozáskor. Tehát egy otthoni DNS. -
trance89
őstag
szeretném én is használni ezt az adblock scriptet egy 841ND AP-n de nem tudom felrakni mert a router úgylátszik közvetlenül nem éri el a netet:
192.168.88.1 - router ami ossza az IP-t
192.168.88.3 - AP
az AP-n van wifi is bekonfigurálva azon keresztül tökéletesen megy a net csak az AP nem látja közvetlenül
az openwrt pedig punk17 build-je
valakinek valami ötlet? -
suste
veterán
ne huzogasd le a HDD-t a routerről feleslegesen!
csak simán kiveszed apipát előle, mentés és alklamazás
azért próbáld majd ki utána vagy a luci/parancsfuttatásban vagy ssh-n a "free"paranccsal, hogy témyleg lekapcsolta-e
ha nem, akkor router restart0 puffer -ről mintha azt beszéltük volna itt, hogy az is a HDD-t kíméli, de nem tudom biztosra, hogy HDD-n vagy RAM-ban van a TM puffer
az tuti, hogy csökken a terhelés, ha 0 -
Viszont érdekesség, hogy amit egyszer használatba vesz, swap mennyiséget, azt már utána nem nagyon szabadítja fel, hiába csökken vissza a terhelés, akár nullára is! Volt már olyan, amikor próbaképpen is, betöltöttem rengeteg 4-500 darab torrentet, amiből nagyon sok futott is egy időben! Már számot nem mondok, mert nem emlékszem mennyi, és nem akarok hazudni, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy mondjuk ez az x torrent lefoglalt 120MB-ot a swap-ből, de ezt már hiába állítottam le utána, a free parancs ugyanazt a 120MB swap használatot mutatja, vagy esetleg néhány MB-al csökken csak! Nullára csak úgy redukálható, ha reboot-olom a routert, vagy ki/be kapcsolom a swap-et!
Jelenleg is "csak" 210 torrent körül van a kliensben, 0 letöltés, 14 seed, többi inaktív, és így kaptam a fentebb bemásolt free eredményt! Tehát ez a 70MB használat "sem most keletkezett", ez csak úgy megmaradt régebbről, amikor gondolom betoltam neki 20-30 letöltést egyszerre! Akkor kiírt oda valamit, és az azóta benne van...
-
suste
veterán
nagyon linux profi választ nem tudok nekedvadni, csak amit tapasztaltam:
én is láttam hogy a 3600-ason nem igazán használja a swap-et (1043-ban még nagyon kellett a 32MB ram miatt)
ráadásul az új HDD miatti magas load miatt minden kihagyható HDD irás/olvasást leredukáltam, így a swap-et is próbaképpen kikapcsoltam, és azóta is hibátlanul megy nélküle, marad is így
1:valszeg a 128MB rammal már elég jól tud gazdálkodni
2: én miden eszközön úgy kezdem a használatot, hogy mindent kikapcsolok ami nem kell,így itt is letiltásra tettem minden szolgáltatást a rendszer/rendszerindításnál, amit nem használok, ezzel is lehet spórolni egy kis memóriát
(anno vargalex alatt még olyan 7-8 letiltott dolog is volt nálam)
3: eddig sem voltam egy Mbit mániás, az új HDD miatt meg még jobban korlátozva van a transmission, így ez se esz annyi memóriátszóval lehet hogy neked is megéri megpróbálni kikapcsolni a swap-et (elég a pipát kivenni előle), aztán meglátod lesz-e baj belőle.....
-
Torrent, torrent, torrent, és még több torrent!
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# free -t
total used free shared buffers
Mem: 255724 237352 18372 0 2232
-/+ buffers: 235120 20604
Swap: 506036 72828 433208Igaz ez nem TP-LINK, hanem ASUS, és nem is OpenWrt hanem Tomato, de a lényegen ez nem változtat! 256MB RAM, 512MB swap, ~70MB használatban!
Egy héttel ezelőtt készült screenshot! Ehhez már nem árt a swap!
-
McSzaby
őstag
(#6478) McSzaby:
Swap-t akkor használja, ha kifut a memóriából, ilyenkor virtuális memóriaként használja fel. Ezt csak akkor tudod meg, ha valami ram igényes cuccot futtatsz. 1-2% meg használ, ez természetes. (Zárójelben jegyzem meg, annyira nem egészséges, ha már nagyon swappol.) -
McSzaby
őstag
-
Celtis
veterán
És mit fog mondani a boltban? Azt, hogy hackelt fw-rel nem megy a router?
Egyébként is szinte semmilyen hibakeresés nem történt még, Csomagvesztés van, de hogy hol és miért, arról fogalmunk sincs.
Nagyon könnyen HW hibát kiáltotok, ha valami nem gömbölyű és jobb ötlet nincs. Velem is visszaküldettétek a routert, pedig semmi baja nem volt, mint utóbb kiderült. -
Lajkó
őstag
Hogy mit fogok majd szólni a dts-hd/dolby truehd-hoz? Na az alá még jó sokáig nem lesz vasam!
Epenisz?
Hmm, olyanom még úgysem volt! Lehet meg is unom hamar!
Meg ha meglesz a gamer vas, akkor úgy is visszább zuhanok a ranglétrán! A mostani Asus 1011px megint szűk keresztmetszet, mert nem tudok vele teljes sávszéllel letölteni(max 50Mbit, bár a feltöltést még visítva megeszi. Lehet érdemes lenne ezt a 1011px-et valami linux-al beállítani seed-szervernek(vagy akár nas-nak)?úgyse sokat eszik...
Jah, meg az alapkérdés: Megéri nekem a plusz tizest a 4900-as?
suste: A leterheltség miatt említettem meg a moncsi paramétereit, mivel ugye az is plusz teher egy ilyen gyengusz vasnak.
-
Lajkó
őstag
Úgy látom Te átlátod némileg a dilemmámat, és tudod is, hogy a két lábbal a földön járó user mire akar használni egy routert, és kb. hogyan!
Természetesen nem áll szándékomban film streamelés közben letöltögetni, de feltölteni mindenképp (még ha nem is teljes sávszéllel...) Ahogyan nem akarok online fps-t sem játszani miközben megy bármilyen torrent, vagy akármi a háttérben!Igen, magozok én is jelenleg top 20k-n belül, és szeretném ha ez így is maradna amikor a torrentet már a router szolgálja ki. Sőt! Szeretnék minimum top 10k-n belül mozogni!
suste: Ari vagy!
Attól, hogy jelenleg 19"-al gazdálkodom, még nem jelenti, hogy azon akarom nézni 1080p-ben a filmeket! Inkább a hálóban mondjuk 32"-on! (persze később az asztalihoz is lesz minimum 22")
Sajna egy ideje xvid-re kényszerülök, de nem mostanában őrültem meg az FullHD-ért, és nem is az a lényeg számomra, hanem a hangsáv amit tartalmaznak a masszívabb anyagok!! Pl. DTS! Hallottál már olyat?Lehet nem is.., de nem baj!
Sokan semmibe nézik a hangminőséget, de azoknak csak annyit tudok mondani, hogy: -Fityisz az orrukra!Szerk.: -Köszi mindenkinek a segítséget!
-
suste
veterán
csak az nem mondható el, és nem garantálható, hogy nála is menni fog úgy mint nálad
nekem pl a mostani HDD-vel esélytelen lenne a 15MB/s (de még az 5MB/s se) a seed mellett (és csak 40K-s seedről beszélek, nem 20Mbitről!)
és a wifit is bármi megzavarhatja
nekem az is furcsa, hogy valakinek fontos a HD, de amikor nézegetni akarja, akkor meg babrálni kell a routert, hogy kikapcsoljam a transmission-t, hogy ne akadjon a film
akkor inkább vennék egy erősebb cuccot, az tuti -
Rick4
félisten
Miféle magas lóról kell leszálnom? Összesen annyi történt, hogy érdeztem valamit, mivel szakmai topicban vagyunk, gondoltam értelmes embertől értelmes választ kapok majd. Nem így lett... A helyedben inkább elnézést kérnék a többiektől, hogy elsőre csak ennyire tellett....
-
doberman
senior tag
szia.
egyik ismerősöm sötétkék vagy fekete szeszes filctollal festette le a led-ablakokat... csak egy tűszúrásnyi helyet hagyott, az is csak bizonyos szögből látszik... érdekes nekem hátul nem jön ki fény... (kék ledes és a másik szobában van.. tény, hogy éjjel sejtelmes kék fényben úszik a szoba, de legalább nem kell holdfény lámpa) -
-
Zirowe
nagyúr
-
suste
veterán
hát pont nem
a puffer minél kisebb, annál kisebb lesz a terhelés (többen tapasztaltuk)
nálam most pl 0, hogy ennyivel is kevesebbet írja a HDD-ta feltöltési szál az szorosan összefügg a feltöltési sebességgel
minél kevesebb a szál, annál nehezebben fogja elérni a max sebességet (vagy el se éri), így ezzel is lehet korlátozni a terhelést (van valami bonyesz képlet, amit alex ecsetelt nekem, és nekem ez jött le belőle, meg ilyesmit is tapasztaltam...remélem nem beszélek nagy marhaságokat)
ha majd nagy lenne a load nálad, akkor el kell kezdeni kísérletezgetnia max peer számok számítanak még sokat a terhelésbe
szerk: alex lécci javíts ki ha zöldeket beszélek
-
suste
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Háztartási gépek
- Óra topik
- Nintendo Switch
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Trollok komolyan
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest