- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
SztiviVander
addikt
válasz
spider23 #10256 üzenetére
Szerintem kicsit félrement ez az egész. A WDS arra való ha nem lehet kábellel összekötni a két routert. Ha kábellel össze van kötve akkor tök fölösleges. Simán működik az is ha mindkét AP-n ugyanaz az SSID + titkosítás/kulcs van beállítva, csak különböző csatornákon legyen a két (3-5-10-akárhány) router/AP. Amugy androidra van app (wifi connection manager) amiben be lehet állítani hogy x dBm alatt váltson egy erősebb jelű AP-ra. És igen, ez a kliens eszköz hiányossága hogy szar jelszintnél nem kapcsolódik magától át egy erősebb ismert wifire.
-
suste
veterán
válasz
spider23 #10250 üzenetére
és (#10249) wwenigma
én csak azt írtam hogy szerencsétlen a felület, és ezt most is tartom
így egymás alatt elválasztás nélkül elég megtévesztőek/zavaróak ezek a menüpontokmég az is lehet, hogy a gyári szofttverben a sima AP is AP+WDS -ként működik
ez abból kiderülne, ha tudnánk, hogy hogyan kell WDS-t csinálni gyári alatt, vagyis hogy a WDS szerverként használandó routeren kell-e bármit állítani?persze ennek ellentmond, hogy azt már próbálta, hogy a főrouter alap + alrouter szintén sima AP ua beállításokkal, és mégsem roamingolnak a kliensek....
a lényeg a lényeg, hogy a routerek tudják, mert openwrt alatt pár kattintással beállítható
-
suste
veterán
válasz
spider23 #10243 üzenetére
ezt a részt a kliens router-nél kéne inkább kitölteni, ha wifin csatlakozna
openwrt-n ez úgy néz ki, hogy csak a BSSID-t (alrouter MAC-et) kell csak pluszban megadni, ha AP+WDS-t állítok be
gyárinál nem tudom, hogy a többi paraméter az átveszi-e a helyet a normál wifi security beállításoktól, vagy hogyan oldották meg? (gondolom egységesítették az AP és CLIENT felületet)
vagy megmondja neked itt valaki,aki csinált már WDS-t gyári fw alatt, vagy pedig próbálkozol
nézd meg, hogy ha itt beállítasz titkosítást meg amit kér,akkor a security fülön mi lesz? az inaktív lesz, vagy csak átveszi a WDS-nél beírtakat, vagy mi??? -
suste
veterán
válasz
spider23 #10239 üzenetére
pont a WDS-t kell bekapcsolni, hogy vándorolhasson a kliens!!!
(most pont azt csináltad, amiről azt írtam, hogy nem jó megoldás....jó neked segíteni)
amikor bekapcsolod, akkor egy dolgot kérhet csak, az pedig az alrouter MAC címe (BSSID), amit pedig látsz az alrouter beállítási felületén.... -
SztiviVander
addikt
válasz
spider23 #10234 üzenetére
én mondjuk fix csatornára tenném a wifit, de az auto ch sem okozhatna gondot. wifi titkosítása hogy van beállítva? wpa2 personal + aes? ha nem, akkor így kellene. én még használtam így a wdr3600 - wr841 párost (3600-on csak 5Ghz, 841-en meg 2.4Ghz AP), a 3600-on volt a dhcp + wan, az egyik sw portja össze volt kötve a 841 egyik sw portjával (sőt a 841-re volt kötve akkor kábellel a tv is), a 841-re kapcsolódott wifi kliensek is a 3600 dhcp-jétől kapták az IP-t. a 841-en csak a LAN ip volt beállítva (a routernek nem kell kilátnia a netre, tehát se gw, se dns nem kell neki, dhcp letiltva) hogy el lehessen érni.
mondjuk az nekem nem világos hogy most mindkét routeren megy a wifi vagy csak ezen amiről a képet lőtted. -
suste
veterán
válasz
spider23 #10236 üzenetére
próbáld csak ki!!!
openwrt alatt működik így is a dolog, hogy kábelen csatlakozik a 2 router
nem olyan régen egy fórumtársnak úgy állítottunk be ilyet, hogy a tplinken openwrt volt (sima AP volt a wifi), és a szolgáltató HGW-jén volt bekapcsolva a WDS, és ott is működik az egy nagy hálózat
ilyenkor csak azért kell a WDS, mert e nélkül összeveszne a 2 azonos wifi hálózat....ha működik nálad is, akkor utána megpróbálhatod még azt is, hogy az alrouteren a csatornát másik fix csatornára teszed, a többit nem bántod, és ilyenkor nem is zavarják egymást annyira a wifik
elvileg így is mennie kéne a kliensek szakadásmentes vándorlásának -
suste
veterán
válasz
spider23 #10234 üzenetére
na erre kiváncsi leszek,mert openwrt alatt működik:
1: főrouteren a wifinél pipáld be a WDS-t
2: alrouteren a wifinél mindent ugyan úgy állíts be, mint a főrouteren: csatorna, ssid, titkosítás, de a WDS-t ne pipáld be
(fix csatorna legyen mindegyiknél!)
3: routerek restartopenwrt-n ilyenkor egy nagy wifi hálózat van, és a kliensek ide-oda mászkálnak, attól függően, hogy hol jobb nekik
persze csak akkor van értelme az egésznek, ha nem 10cm-re vannak egymástól a routerek -
suste
veterán
válasz
spider23 #10230 üzenetére
akkor pedig nem csinálhatna ilyet
esetleg próbáld fix ip-re tenni a kamerát
ha a főrouter 1.100-tól oszt, akkor mondjuk legyen 1.10MÁS
Ha valaki más is HDD cserében gondolkodik, akkor egy kis segítség:
-TOSHIBA MQ01ABD100, 1TB, USB3: NEM ajánlott (elég neki a router 1 USB-jéről a táp, de mégsincsenek jóban: sokszálas olvasás -> 1,5-es load)
-HITACHI TOURO MOBILE HGST HTS541010A9E680, 1TB, USB3: ajánlott (elég neki a router 1 USB-jéről a táp, és szeretik egymást: sokszálas olvasás -> 0,5-ös load)Mindegyik gyárilag külső HDD, és mindegyik 20.000Ft környékén kapható.
-
suste
veterán
-
poli27
veterán
válasz
spider23 #9997 üzenetére
Kikapcsolod benne a dhcp szervert és beállítasz neki egy másik ipcímet ami ugyanabban a tartományban van mint a másik router pl 192.168.1.1 a fő router akkor 192.168.1.2,ha nem gyári firmet használsz akkor a want is tudod lannak konfigolni, tehát 5 portos switch lesz belőle, ha gyári firm van rajta akkor a lanba dugod a kábelt a másik routerből, de így csak 3 lan port marad szabdon.
-
-
válasz
spider23 #7967 üzenetére
Hi!
Nem vagy vele egyedül! De mintha azt írnák, hogy firmware downgrade megoldotta... TP-LINK support nem kapkodta magát a válasszal!
-
válasz
spider23 #7576 üzenetére
szia,
a gyártó által az eszközhöz adott win 8 illesztést telepítetted, vagy csak az oprendszer illesztette?
az alkalmazást (utility) is telepítetted, vagy csak az illesztést?
a windows update által nem frissült véletlenül valami kapcsolódó illesztés...stb?
az eszközkezelőben a modul tiltása és engedélyezése, vagy eltávolítása és újból felismertetése esetleg?
a routeren gyártói vagy moddolt firmware fut? -
spider23
senior tag
válasz
spider23 #4735 üzenetére
Szóval ebbe beraktam a kikapcsolást: /etc/hotplug.d/button/10-qssbutton ( echo 0 >/sys/class/gpio/gpio22/value )
Mikor megnyomom a gombot unmountol és kikapcsolja az usb-t. Így is jó nekem, még jobb is ha nem időzítve van.
Már csak a visszakapcsolást kellene megoldani. Erre ha hosszabban nyomom a gombot meg lehetne oldani hogy kapcsolja be az usb-t? Valaki?
Utána úgyis egyből mountolja a hdd-t és indítja a programokat amit kell mert ez engedélyezve van : ( /etc/hotplug.d/block/50-startservices ) Szóval csak annyit kellene megoldani hogy hosszabb gombnyomásra visszakapcsolja az usb-t. -
spider23
senior tag
válasz
spider23 #4734 üzenetére
Közben már megtaláltam hogy ki lehet kapcsolni, működik is kipróbáltam. Már csak meg kellene írni rá a scriptet amit cron-ban lehetne időzíteni fel le kapcsolásra. Lekapcsolás előtt egy unmount is kellene bele hogy lekapcsolás előtt unmountolja a hdd-t. Valaki tud ebben segíteni?
USB1:
OFF echo 0 >/sys/class/gpio/gpio22/value
ON echo 1 >/sys/class/gpio/gpio22/valueUSB2:
OFF echo 0 >/sys/class/gpio/gpio21/value
ON echo 1 >/sys/class/gpio/gpio21/value -
suste
veterán
válasz
spider23 #4707 üzenetére
Már tényleg nagyon sokszor le lett írva, hogy ez nem egy IBM szerver.
Otthoni NAS-ok se nagyon szolgálnák ki torrent terén a 120-as netet,nem hogy egy 15000-es 5W-ot fogyasztó router.
Persze lehet kicsit még húzni rajta, de nem nagyságrendileg. Pl kikísérletezni mi a minimum kapcsolati szám, aminél még a leggyorsabb a letöltés (igen,jól írtam, a legkevesebb kapcsolat!). Mert ha sok a párhuzamos kapcsolat, akkor az lassítja nagyon a routert........de persze már ez is le lett párszor írva, keresgélj itt vagy a 1043-as fórumban. -
cimp
senior tag
válasz
spider23 #4707 üzenetére
Csak annyi a probléma veled, hogy soha nem olvasol! Csak írsz egyfolytában! Alap fórumos kultúrához hozzátartozik, hogy rákeresel amire kíváncsi vagy, ne kelljen minden oldalon háromszor leírni ugyanazt! Te még ezt is meg tudod fejelni azzal, hogy azt sem olvasod el amit neked válaszolnak! Most sem! Mert válaszoltam. Pár oldallal ezelőtt pont azt írtam le, hogy a TM-et, ezen az eszközön milyen beállításokkal használom.
Annyit tudok ajánlani:
képezd magad, olvass többet!
(Nagy Feró)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- EAFC 25
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ZNET Telekom
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Raspberry Pi
- További aktív témák...
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged