- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaxys80
veterán
válasz
Intruder2k5 #16370 üzenetére
A fenébe. Nem akartam az upnp-t bekapcsolni, mert szerintem az okozott zavart a Transmission (NAS) portjánál. Annak külön én nyitottam portot a routerben. (nem találtam upnp engedélyezésére lehetőséget a TM-ben). Aztán egyik-napról a másikra closed lett a portja.Kikapcsoltam az upnp-t és helyreállt a rend.
Openwrt alatt külön-külön is tudtam portot nyitni.
-
galaxys80
veterán
válasz
Intruder2k5 #16351 üzenetére
Na most ez nekem semmit nem mond.
Elárulnátok, akkor végre , hogy ennek a 8 eszköznek milyen tartományba adjak ip címet? -
Csuklósbusz
tag
válasz
Intruder2k5 #16322 üzenetére
Egyszer volt egy vaterán vett routerem. Az azt csinálta hogy nem bootolt be mindig ha bekapcsoltam.
Ki/be kellett kapcsolgatni és ha elindult akkor ment egészen addig amíg áramszünet nem jött és megint kapcsolgatni kellett. Ja és annak is a WAN port rossz volt, tehát tárcsázni azzal sem tudtam, csak LAN-ról.
Később kibukott hogy a vaterás eladó a villámcsapott cuccait adta el.
Szóval fura dolgokat tud csinálni a villám.
Szóval ha nem megy a reset gomb akkor nincs telnetezés sem gondolom?
-
Csuklósbusz
tag
válasz
Intruder2k5 #16319 üzenetére
Villámcsapott nem lehet? VAgy akkor LAN-on sem menne a net?
Telnethez kellene a failsafe mód, ahhoz meg a reset gomb ami vagy rossz vagy le van tiltva. Szétkaptam, úgy próbáltam rövidre zárni de akkor sem resetel.
-
Csuklósbusz
tag
válasz
Intruder2k5 #16317 üzenetére
Minden led látszólag jól működik. Power és csillag, meg egy LAN bedugott gép ledje folyamatosan ég. Földgolyó led villog és az egyik wifi jel is.
Mert kettő WIFI led van rajta, az egyik villog, a másik folyamatosan ég.
De a WIFI led villog rajta mintha adatforgalom lenne rajta, de nem látszik az SSID. Ezt idáig észre se vettem. Van rajta WIFI kapcsoló is hátul, az sem csinál semmit, nem kapcsolja le a wifi jelet.
192.168.1.10 az IP.
Resetelni sem lehet.
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #16304 üzenetére
ez az ingyenes dyndns miatt van, ennyit kérnek cserébe, hogy újítsd meg a fiókodat, de ez egy más történet, amiatt nem szabad elveszítenie a névfeloldást.
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #16304 üzenetére
Jó régen használtam már noip-t. Akkor ezen is változtattak.
-
llacee
őstag
válasz
Intruder2k5 #16248 üzenetére
Köszönöm szépen, nem találtam letölthetőt reg nélkül.
-
llacee
őstag
válasz
Intruder2k5 #16155 üzenetére
Koszonom szepen, delutan kiprobalom!
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16148 üzenetére
Hétfőn egyeztetek a szolgáltatóval ezzel kapcsolatban.
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16146 üzenetére
Kivettem a routert a hálózatból, és akkor sem lehet megnyitni sem a krétát, sem a linkelt oldalt. Ezzel kellett volna kezdenem a hibaelhárítást. Így már megállapítható, hogy a routeren nincs elállítva semmi.
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16144 üzenetére
DHCP
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16142 üzenetére
Naracom a szolgáltató. Nincs fix IP címem, eddig nem volt rá szükség, meg nem is olcsó. Már csináltam router kikapcsolást, újrakapcsolódást, de nem segített. Lemegyek pár ismerőshöz és telefonnal wifin próbálom megnyitni a krétát. Tavalyi tanévben semmi gond nem volt. Azóta minden ugyanaz, és kb októbertől nem megy az oldal.
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16140 üzenetére
Ezt a választ adta a parancs. Ha meg akarom nyitni a linket, azt írja 503 overloaded, elnézésedet kérjük, de az áruházunk az országodból nem elérhető. Természetesen Magyarországon lakom.Köszönöm szépen a segítséget!
-
donmackó
addikt
válasz
Intruder2k5 #15641 üzenetére
A #15636-os hsz-ben lévő oldalon van tool is a tp-linkekhez. Én kipróbáltam a 720N-en, annál működik. A 3600-nál nem teszteltem, azokon openwrt van. Elvileg ez csak gyári fw -nél működőképes.
-
talosv
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #15547 üzenetére
És azt hogy bírom orvosolni?
-
válasz
Intruder2k5 #15540 üzenetére
Még sima soros kábelből is csak az anya részt találtam meg itthon, úgyhogy szerencsére még nem kötöttem össze
Az egyik leírásban a vcc lábat mint nem bekötendőt jelezték, csak a gnd,rx,tx lábakkal volt művelet, van saját tápellátása a routernet, fesz illesztés mellett rá kéne kötnöm a vcc-t is?
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #14947 üzenetére
nas van rajta meg az asztali gép,de mivel sem a nast sem a gépet nem használom állandóan így nemtudom,hogy azon megszakad-e olyankor, a wifi hálózaton meg nem vettem észre,hogy szakadna,inkább azt,hogy random leesik a sebesség az egy-ötödére ,de ez meg szerintem szolgáltató hiba mert mókolnak valamit a fejállomáson állandóan, illetve még egy 8 portos switch lóg rajta a szomszéd szobában lévő tévének meg pi zero-nak.
egyébként kb olyan 3+ éves körül lehet de nemtudom pontosan mikor vettem,mondjuk ez még az a széria amin 5 év gari volt. -
nbl2
senior tag
válasz
Intruder2k5 #14790 üzenetére
Igen routeren mértem, az tudja bőven.
Csak a torrentet nem viszi a transmission-al használom.Laciokos: Most akkor tudja vagy nem tudja ezt a sebességet? Eezeleg egy másik router tudni fogja, mondjuk egy TP-link C7 vagy C9?
-
Sinisi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #14538 üzenetére
Huh! akkor magyarul vagy csökkentem a netcsomagot vagy visszarakom az eredeti kb semmire sem hazsnálható szoftverét a routernak... ezt még emésztenem lesz szükséges
-
Sinisi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #14536 üzenetére
Eddig fel sem tűnt, hogy "ekkora" korláttal használom a csomagot...
Akkor ez azt jelenti, hogy vissza kellene raknom az eredeti szoftvert, hogy ha nagyobb sebességet szeretnék?!
Nincs semmilyen más alternatíva?! Vagy a közeljövőben valami megoldás OpenWrt-n? -
Danken88
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #14492 üzenetére
Köszönöm!
Ez az én routerem, neki most nézek egy Asus AC55u-t, vagy egy TP-link C5-öt. -
dredjudge84
őstag
válasz
Intruder2k5 #14483 üzenetére
És akkor csak hívjam fel az ügyfélszolgálatot és kérjek publikus ip címet? Meg tudják ők csinálni telón keresztül?
-
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #14450 üzenetére
Sikerült újabb mérést eszközölnöm:
Athlon X2 - Win7 - vargalex v1.1.7 r35342 -> 23m CAT6 -> suste@OpenWrt@0.6 Barrier Breaker 14.07 - i3 -Win10
E:\Letöltések>iperf -c 192.168.64.131
------------------------------------------------------------
Client connecting to 192.168.64.131, TCP port 5001
TCP window size: 64.0 KByte (default)
[284] local 192.168.64.170 port 54864 connected with 192.168.64.131 port 5001
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[284] 0.0-10.0 sec 671 MBytes 562 Mbits/secasszem ez már elég jó, bár még hátra van a trance89 fórumtársunk által javasolt firmware "homogenizálás"... - hú de szép szó -
köszönöm a segítséget!
-
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #14450 üzenetére
jaja. egyszerűbb volt azon mérni mint előkeresni egy gigabites hálókártyával megáldott gépet összepofozni kinn a műhelyemben... megnézem még az emeleti asztali gépben milyen az eth... de az a 430 Mbits már kezd megnyugtatónak lenni bár lehetne több..
-
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #14447 üzenetére
na sikerült oda vissza mérnem (közben lemerült a laptopom - eszembe sem jutott, hogy vezetéken azon mérjek..
)
tehát:
laptop(i3) vezetéken -> vargalex v1.1.7 r35342 -> suste@OpenWrt@0.6 Barrier Breaker 14.07 -> linux 3.4.104-bananian.win10ről banánra :
E:\Letöltések>iperf -c 192.168.64.140
Client connecting to 192.168.64.140, TCP port 5001
TCP window size: 64.0 KByte (default)
[284] local 192.168.64.170 port 65288 connected with 192.168.64.140 port 5001
[284] 0.0-10.0 sec 522 MBytes 438 Mbits/secbanánról win10-re:
^Croot@openmediavault:~# iperf -c 192.168.64.170
Client connecting to 192.168.64.170, TCP port 5001
TCP window size: 21.0 KByte (default)
[ 3] local 192.168.64.140 port 41140 connected with 192.168.64.170 port 5001
[ 3] 0.0-10.0 sec 287 MBytes 240 Mbits/seclehet, hogy a bananapi m1 is kevés az iperfnek? bár az egyik irány már egészen tetszős kinézetű... :-)
trance89: köszönöm... azt hiszem van abban valami, hogy az fw egyformák legyenek... ( ebből is látszik, hogy jó munkát végeztek a topicgazdák, hisz soha semmi bajuk nincs...
szerintem "családmentes" napon hozzá is fogok... -
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #14445 üzenetére
ahhaaa... hogy erre nem gondoltam..
na akkor van egy banana azon gigás a eth... meg az openelec-es média center (már csak azt kell kikuklizni, hogy az alá hogyan lehet iperf-et varázsolni...)
köszönöm a választ! -
Mocsokba
tag
válasz
Intruder2k5 #14442 üzenetére
Nagyszerű, köszönöm szépen.
-
DzSimi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #14399 üzenetére
Bakker... megnéztem a QoS-t és ott a maximum érték word-ben van. tehát 64k.... Bakker! Évek óta így használtam
Ettől függetlenül a gyári fw még aktuális lesz sztem a harver NAT miatt. NAS lesz berakva, így tulképp az openwrt-nek már nem sok értelme van. Viszont a NAS és a gép közti sebesség lényegesen gyorsabb hardveres NAT-tal, nem?
Megnéztem amit linkeltél, és ez a fw csak 8060928 bájt, ami még kisebb, mint 8126464, amiről a hivatalos openwrt oldal is azt írta, h mindenképp ekkora legyen a méret, amit feltöltök! Vagy az nem gond, ha kisebb?
-
dredjudge84
őstag
válasz
Intruder2k5 #14371 üzenetére
Megoldódott! Recuva-val sikerült visszaállítanom a fájlokat, bár meglepődtem, hogy ext4-et is kezelte.
-
válasz
Intruder2k5 #14164 üzenetére
-
warta
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #13983 üzenetére
-
dredjudge84
őstag
válasz
Intruder2k5 #13952 üzenetére
Tehát kb 30 torit seedelek. Az upload sebesség átlag 1Mbíte/sec, és a feltöltési sebesség korlát 2500Kbyte/sec-re van beállítva. Közben van sorbaállítva még pár torrent letöltésre, de lefelé csak egyet engedek szedni egyszerre, letöltési korlát nélkül.
A netem 100/100as diginet. Közben a transmission remote olyanokat is kiír mikor még betennék torit, hogy acces violation, meg ezt a connection timeout-ot felváltva, mikor milyen kedve van.
-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5 #13893 üzenetére
Lehet benne valami.
Win7 alatt próbálkoztam, laptopon, kikapcsolt tűzfallal.
Holnap megnézem Windows XP-vel másik laposon. -
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #13889 üzenetére
Biztos nem újítottak. Én anno failsafe-ban megváltoztattam a root jelszót. Egyszer frissítettek firmware-t, akkor természetesen visszaállt alapra. Utána ismét megcsináltam a failsafe-on történő root jelszó módosítást. Azóta is úgy van.
(#13888) eszakas: Próbáld meg, hogy áram alá helyezés után, amint felvillan a sys led, nyomkodod a reset gombot (igazából a második felvillanáskor elég egyszer megnyomni, de nem mindenkinek sikerül időben).
-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5 #13889 üzenetére
A soros portot kihagynám, de mi az a :bootloaderes+tftp-s megoldás?
-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5 #13884 üzenetére
Nem. Nem tudom pingelni.
-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5 #13882 üzenetére
A gyors villogás nem jön be.
Fix ip az meg van.Connection refused azt irja
-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5 #13879 üzenetére
Hali.
Elkezdtem a cserét csak a rúternek ez a indítása amit említel az nem jön össze.
" A routert kapcsold be, és amikor felvillan a SYS LED, akkor nyomj rá párszor a QSS vagy a RESET gombra, hogy a SYS LED kezdjen el gyorsan villogni."Próbáltam egy párszor de nem akarja látni a putty.
-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5 #13879 üzenetére
Akkor az hiszem holnap ki is próbálom
Lesz ami lesz
Köszi.
-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5 #13872 üzenetére
Szia.
Most jutott el csak
: "ha megfelelő bootloader van rajta" .
Ezt hogy tudom meg?
Ha nem fog indulni a rúter? -
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5 #13872 üzenetére
Köszönöm.
-
partymaci
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13847 üzenetére
Köszi, de már kész is van terminálból
-
partymaci
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13845 üzenetére
Köszönöm! Akkor ezt megúsztam, na ezért nem marad az OpenWrt, mert nem értek hozzá
Akkor mi menete?Köszi!
-
dredjudge84
őstag
válasz
Intruder2k5 #13416 üzenetére
Így csináltam:
net use z: \\192.168.1.1\share\maxell
Én nem hdd-nek neveztem el, azért, viszont nem jó.
-
Zorro(hun)
tag
válasz
Intruder2k5 #13301 üzenetére
Köszi. Rendeltem egy TL-WDR4300-ast. Az drágább egy cseppet, de remélem jó lesz.
-
ubid
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13148 üzenetére
Köszönöm.
Ez a megoldás már 90%-ban jónak tűnik...
Legalábbis abból a szempontból, hogy most már WIFI is van, és kábelen is van net, viszont:
A LUCI még mindig nem jön be, és az ipconfigba is marhaság van... chello.hu , meg default gateway is valami 80.98.38 . stb.Még ötlet valakinek ?
-
ubid
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13148 üzenetére
CISCO - EPC3208
-
ubid
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13146 üzenetére
-
válasz
Intruder2k5 #13087 üzenetére
Ez idáig rendben is van, de nekem az a rész hiányzik, hogy amikor felveszem a Windowson belül a Nyomtatók közé a routerre csatlakoztatott nyomtatót, akkor milyen IP:port párossal adjam hozzá?
vargalex-nél tök tisztán le volt írva, hogy routerIP:9100-as port kellett
itt nem jövök rá, hogy mikéne neki
-
Boryszka
tag
válasz
Intruder2k5 #12998 üzenetére
Vargalex féle és nem diginet!
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #12994 üzenetére
Szia!
Az természetesen megoldás lehet.
-
Mocsokba
tag
válasz
Intruder2k5 #12990 üzenetére
Félre értés ne essék, nekem nem kell több memória.
A hibaüzenetemből indult az egész (ha jól emlékszem másnál is volt már ilyen), hogy nem érem el a router-t.
Amire a válasz az volt, hogy a kevés memória miatt.
Tehát ha így működne rendesen, eszembe sem jutna bővíteni.
Egész egyszerűen csak használni szeretném a router-t megelégedéssel, ahogy kb fél évig ment is gyönyörűen.
Semmi gondom, problémám nem volt vele eddig.
-
Mocsokba
tag
válasz
Intruder2k5 #12990 üzenetére
MemTotal: 126740 kB
MemFree: 1544 kB
Buffers: 16112 kB
Cached: 78596 kB
SwapCached: 0 kB
Active: 29388 kB
Inactive: 75840 kB
Active(anon): 6880 kB
Inactive(anon): 7912 kB
Active(file): 22508 kB
Inactive(file): 67928 kB
Unevictable: 0 kB
Mlocked: 0 kB
SwapTotal: 131068 kB
SwapFree: 131068 kB
Dirty: 0 kB
Writeback: 0 kB
AnonPages: 10540 kB
Mapped: 4616 kB
Shmem: 4272 kB
Slab: 13344 kB
SReclaimable: 5504 kB
SUnreclaim: 7840 kB
KernelStack: 480 kB
PageTables: 460 kB
NFS_Unstable: 0 kB
Bounce: 0 kB
WritebackTmp: 0 kB
CommitLimit: 194436 kB
Committed_AS: 34816 kB
VmallocTotal: 1048372 kB -
Dreddy32
tag
válasz
Intruder2k5 #12908 üzenetére
Köszönöm.
Sziasztok -
Dreddy32
tag
válasz
Intruder2k5 #12905 üzenetére
Qualcomm Atheros Ar5B97
Ez a típusa
-
Dreddy32
tag
válasz
Intruder2k5 #12897 üzenetére
köszönöm a segítséged.
HA MAJD jobban, többet utána olvastam, és esetleg váltanék másik firmware-re, akkor itt (gondolom) válaszokra, és segítőkre találok.
Ami már esetleg nem a "semmi extra" kategóriába tartozik.Még egyszer köszönöm a segítséget.
-
Dreddy32
tag
válasz
Intruder2k5 #12893 üzenetére
Köszönöm.
Tehát nem szükséges semmilyen firmware-t rátelepítenem?
Vagy az esetleges hibák miatt érdemes lehet. -
alfiboy
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #12876 üzenetére
Ismerősnek érdeklődőm, azon infokat írom amit kapok.
Állítólag üzleti, de mindegy is...Feltehetően igen, ennyi csak a lényeg.
Köszönettel.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Intruder2k5 #12827 üzenetére
Köszi.
-
pocok1970
tag
válasz
Intruder2k5 #12817 üzenetére
Ezekkel a DNS-ekkel használom már egy pár éve a routereimet. Pingelni sem tudom a routert.Pedig látszólag csatlakozva vannak.
-
pocok1970
tag
válasz
Intruder2k5 #12814 üzenetére
Ezzel a progival állítottam be a routeron a végleges csatornát.(6-oson nincs volt senki,csak én)
Az összes kliensnél megszűnik az internetre való kijutás lehetősége. Látszólag kapcsolódnak az eszközök a wifire továbbra is,csak net nincs egyiken sem. -
Headless
őstag
válasz
Intruder2k5 #12808 üzenetére
Ha uhttpd van a routeren, akkor bőven elegendő felrakni azt a tar.gz-t amit írt suste. Csinálj egy uhttpd másodpéldány-t 9092-re.
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #12808 üzenetére
scriptek által felépített sima html, nem kell php sem
nálunk is a luci alatt lévő uhttpd másodpéldányán fut az egész extra felület (amit láttál is szerintem a tplinken)
az elöbb linkelt oldalon a webcommander.tar.gz -ben van benne minden szükséges fájl, hogy uhttpd alatt bejöjjön az oldal ahonnan indítani lehet (a két fájl a /cgi-bin/webcommander.cgi, /cgi-bin/bin/variables), de hogy egyéb rendszeren menni fog-e azt nem tudom... -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #12806 üzenetére
hát az fw-nkben
de bármelyik openwrt-re feltehető a szerveren lévő frissítésből: [link]
csak van a közeledben valami openwrt képes router -csak meg ne sértődjenek az asusok
nemrég csináltál valami routert...vagy azt már nem éred el? -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #12804 üzenetére
én nem vagyok egy linux guru, szeretem a webes/ablakos felületet, meg az egeret is
mondom, egyszer majd nézz rá a WC-re
és még több dolgot képes a WC megnyitni (persze a webes felület miatt), amire az MC nem képes
nekem az archeren fent van az mc (rom-ban), de amióta kikupálta headless a WC-t, azóta nem nyitottam meg
fájlfeltöltésre meg szerintem is kényelmesebb a winscp (legalább egy W betű legyen má benne)
jaa! az meg azért elég hülyeség lenne, hogy csak egy MC miatt csináljon valaki extroot-ot
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #12801 üzenetére
mert nem próbáltad még a webcommandert!
ha egyszer kipróbálnád, akkor rákapnál az izére
főleg annak aki nem szereti a parancssort, és windowson nevelkedve az egérkattingatást szereti, annak a legjobb megoldás a WC (mármint nem az ha összesz... magát)
WC 10KB (legyen 20 ha belevesszük a segédfájlt) megoldja amit az MC csak a screen -nel együtt kb 300KB-tal (új MC meg több mint 1MB) ...... azért nem mindegy a fukar tplink 8MB -os flashaivel....persze ha lenne 128/256MB akkor fenét se érdekelne -
Headless
őstag
válasz
Intruder2k5 #12801 üzenetére
Ekkora fájlok másolásánál, azért nem jó az mc, mert bekapcsolva kell lennie a gépnek, mitöbb, a kapcsolatnak is épnek kell maradni a putty, és a router között... Amúgy MC helyett winscp sokkal használhatóbb szerintem így routeren turkáláshoz.
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #12661 üzenetére
Vagy ott a C terv még
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #12659 üzenetére
Természetesen áram alatt reseteltem
Próbáltam több böngészővel, géppel és telefonnal is. Semmi.
Újraindulás után első alkalommal bejön a bejelentkező oldal, elfogadja a bejelentkezést, kirajzolódik a menü, de nem tölti be. Ezután már többé a bejelentkező menü se jön be.
Másik router tápjával nem próbáltam. Viszont a mostani routert a régi tápjával használom.
Oszt ip-t, minden tökéletesen működik a menüt leszámítva.
-
baandii
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12632 üzenetére
remélem sikerült ITT a kép
-
baandii
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12628 üzenetére
leszedtem, fel is raktam...de itt mit kell nézni?
most látom először ezt a progit
-
baandii
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12626 üzenetére
szia!
most beszéltem a digi-vel ott azt mondták hogy a router és net között nincs szakadás valószínűleg a router wifi-je vagy a router beállításaiban kéne vmit módosítani azt tanácsolták...esetleg vmi beállítás amit másként kéne
vagy vmi ötlet mi lehet a gond
-
dredjudge84
őstag
válasz
Intruder2k5 #12611 üzenetére
Tehát akkor megoldható ahogy headless írta? Nem fog kelleni soros kábel?
-
válasz
Intruder2k5 #12598 üzenetére
Igen, a wan be volt dugva, volt előtte másik router, ami előtt egy t-home-os eszköz, ezeknek úgy tudom semmi baja nincs, laptopba is be volt dugva a routerből a lan kábel. Lehet hogy tényleg a vihartól kapott egyet a router? Pár perc használat után kézzel nem lehet megfogni, annyira forró.
-
Sinisi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12590 üzenetére
Igen most /dev/sda1 eszköz van (egyszer le és visszadugtam a HDD-t).
Szóval akkor msot vigyem szervízbe a winyót, hogy adjanak új házat, illetve előtte próbálkozzak új kábellal?Az fdisk -l paranccsal ezt adta be:
Disk /dev/mtdblock0: 128 KiB, 131072 bytes, 256 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytesDisk /dev/mtdblock1: 1 MiB, 1062912 bytes, 2076 sectors
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytesDisk /dev/mtdblock2: 14.8 MiB, 15517184 bytes, 30307 sectors
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytesDisk /dev/mtdblock3: 7.2 MiB, 7536640 bytes, 14720 sectors
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytesDisk /dev/mtdblock4: 64 KiB, 65536 bytes, 128 sectors
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytesDisk /dev/mtdblock5: 15.8 MiB, 16580608 bytes, 32384 sectors
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytesDisk /dev/sda: 465.8 GiB, 500107862016 bytes, 976773168 sectors
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0x27011fdfDevice Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 2048 976773167 488385560 83 Linux -
Sinisi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12586 üzenetére
Nincs! csak 1 HDD-van rajta! Az nem tudom, hogy számít-e, hogy a www_sust-én próbáltam újraindítani a winyót, hogy az hátha megoldja de van egy pár usb ati érzékel, de csak kettő eszköz van rajta. A HDD (StoreJet Transcend ezt szépen fel is ismeri) és egy nyomtató. A nyomtató közvetlen a router usb csatijára van dugva, a HDD egy aktív usb hubon keresztül csatlakozik, a winyónak van egy kábele aminek kettő usb vége van, ez a kettő vég megy bele az usb hub-ba a másik a winyóba . Ezt írja az usb resetnél sust-e felületen:
Number 001/002 ID 03f0:0c17 hp LaserJet 1010
Number 002/002 ID 05e3:0608 USB2.0 Hub
Number 002/003 ID 05e3:0608 USB2.0 Hub
Number 002/004 ID 152d:2329 StoreJet Transcendegyesével próbáltam resetelni a nyomtatót kivéve, de nem oldódott meg, a router újra indítása megint megoldotta...(gondolom megint időlegesen)
-
Sinisi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12583 üzenetére
Na igen! nem tuodm, hogy leszakadhat-e de már win alatt is emlékszem,h folyamat lecsatlakozott majd vissza viszonylag rövid időközönként, kb. pár percenként, de most, h ext4-re lett formázva és külsőként van használva a routerra kötve és ráadásul kettő fej megy bele az usb aktív prortba egy usb kábelről, el is feledtette velem a korábbiakat.
Mount oldalon ezt látom:Disk /dev/sdc: 465.8 GiB, 500107862016 bytes, 976773168 sectors
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0x27011fdfDevice Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdc1 2048 976773167 488385560 83 Linuxa Log-ot hol találom?
Illetve néztem csatolási pontokat ott látja : /dev/sdb1 /mnt 381.00 GB / 458.33 GB 12% (54.02 GB)
-
Sinisi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12578 üzenetére
A kiegészítőket, hogy miért nem érem el ha csak LAN-ról lehet akkor azt értem, mobil neten el tudom érni az ftp-t (a kiegészítőket nem próbáltam) de a melóhely hálójáról egyiket sem, sem az ftp-t sem a kiegészítők nem mennek.
-
galaxys80
veterán
válasz
Intruder2k5 #12554 üzenetére
Köszi. DHCP van a szolgáltatómnál.
-
galaxys80
veterán
válasz
Intruder2k5 #12552 üzenetére
Köszi. Akkor engem nem érint ez a dolog, mert most lesz 150-es netem csak.
Egyébként suste 0.5 -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #12545 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #12543 üzenetére
Igen, persze. Illetve annyival kiegészíteném, hogy a román rds sebességmérőn jön az 520/220 routerrel. De sem speedtest.net, sem a hivatalos Digi speedtest messze elmarad ettől
-
ux1
addikt
válasz
Intruder2k5 #12448 üzenetére
Így világosabb a felállás, hogy nem 4"-on nézem. A választ meg megadtad a NAT-tal.
-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5 #12442 üzenetére
Most sürgős szükség van a netre, amint lehet beállítom az általad leírt módon.
Addig is köszi a segítséget. -
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5 #12440 üzenetére
Hagytam mindent az alapon, a 3600 192.168.1.6 a 1043 192.168.1.1 /openwrt alap/ a gép 192.168.1.100
-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5 #12438 üzenetére
Ez a megoldás volt. 1043ND LAN -> WDR3600 WAN -> WDR3600 LAN -> PC
192.168.1.100, 1, és 6 végződések voltak.
-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5 #12434 üzenetére
A 1043-at sikerült pingelni viszont mikor a 3600-at akartam az nem válaszolt és valami teljesen más ip-t irt ki
192.168.1.6 a ruter és a másik gép 192.168.1.154-et irt hogy nem válaszol
ilyen ip-m nincs is.
-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5 #12434 üzenetére
Egymást látják a gépek hálózaton belül és pingelni is tudják egymást.
-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5 #12428 üzenetére
Nem, ott is gyári szoftver van.
-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5 #12426 üzenetére
A WR1043ND-n sem megy át, másik gépről és vista alól
egyre érdekesebb
A két gép tudja egymást pingelni -
baandii
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12420 üzenetére
Köszi srácok a segítséget
, működik minden
-
BeeTm
tag
válasz
Intruder2k5 #12412 üzenetére
Köszi,közben megoldottam a problémát,nyomtam egy gyári alapérték visszaállítást,a régi fw konfigja kavarhatott be....
-
baandii
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12420 üzenetére
sikerült megint belépnem a router menüjébe...beállítottam a fentebb leírtak alapján a jelszót és felhasználónevet majd mentettem...jelenleg a digi által bekötött egy darab kábel megy a routerbe az internet (kék) csatlakozóba de nincs net
vmit elfelejtettem még beállítani
-
baandii
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12417 üzenetére
lehet hogy én vagyok hatalmas láma de a 192.168.0.1-el már megint nem tudok belépni a router menüjébe
megnéztem most nem oszt ki ip címet...mit rontok el?nem értem...
-
baandii
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12415 üzenetére
nagy vagy sikerült
, a 192.168.0.1 volt a megoldás...már csak abban kérnék útmutatást hogy digi-től kapott jelszót és felhasználó nevet hova kell beírni??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OLED TV topic
- Google Chrome
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Medence topik
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- JOYOR S5 Pro 10" Elektromos Roller 26Ah Akkumulátorral Moddolt!
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged