- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mate
nagyúr
válasz
vargalex #16833 üzenetére
Sima OpenWRT van. Luci-proto-relay-t megtalálja a router, de sima relayd nem. Ha fel akarom rakni a Luci-proto-relay-t jelzi is, hogy relayd nem elérhető.
Gépen letölteni és úgy felrakni a routerre pedig nem tudtam, mert nem találtam meg letölthető formában a relayd csomagot. -
bpmcwap
senior tag
-
albinolynx
senior tag
-
albinolynx
senior tag
válasz
vargalex #16812 üzenetére
Ez ismétlődik:
Using eth0 device
TFTP from server 192.168.0.11; our IP address is 192.168.0.144
Filename 'wdr3600v1_en_3_13_31_up(130320).bin'.
Load address: 0x80060000
Loading: T T T T T T T T T T
Retry count exceeded; starting again
Using eth0 device
Loading: T T T T T T T T T T
Retry count exceeded; starting again
Using eth0 device
Loading: T T T -
albinolynx
senior tag
válasz
vargalex #16798 üzenetére
Naná, hogy nincs... Ezt is még valahogy fel kell kalapálni. Ez alapján:
https://openwrt.org/docs/guide-user/luci/luci.essentials
Az alap telepítés nem megy (ismeretlen csomag "luci"). Mivel mobilnetem van és a géppel egy usb wifi eszközzel kapcsolódok a telefonhoz - ez sem lesz egyszerű?
-
albinolynx
senior tag
válasz
vargalex #16796 üzenetére
Ami Te írtál, telnet-es mókát, azzal sikerült putty-val csatlakozni. Jelszó beállítva, SSH engedélyezve. Viszont böngészőből még mindig nem érem el (inkognitó módban próbálom, ahogy YT videóban is mutatják). Próbáltam lan kapcsolattal és mivel már nem jelszó védett a wifi, azzal is. Egyikkel sem enged: "A(z) 192.168.1.1 visszautasította a csatlakozást."
-
albinolynx
senior tag
válasz
vargalex #16790 üzenetére
Sikerült valamit elérni, de nem tudok csatlakozni a 192.168.1.1 címen. Ping van, putty-val eljutok a bejelentkezéshez. Viszont az alapvető "root" felhasználót, jelszó nélkül nem fogadja el. Ez mondjuk nem is érdekelne, csak egyelőre még mindig nem tudom a FW-t kicserélni a gyárira. Ennek mi az oka?
-
albinolynx
senior tag
válasz
vargalex #16787 üzenetére
Ez alapján összeállítottam. Hyperterminal is fut (rendszergazdai jogokkal), de nem látok semmit sem. Elsőnek az usb eszközt csatlakoztattam. Lan kábel router 1 portba. Hyperterminal csatlakozás (beállítása a videó alapján). Majd bekapcsoltam a routert.
Power on világít, utp visszajelző led villog. Ötlet?Kiegészítés: felcserélve a Tx - Rx lábakat, már látok bekapcsoláskor egy adag "hieroglif"-t. Viszont nem tudom beállítani értelmes emulációra (hogy lássam a rendes bootolást).
Plusz a power on led mellett megjelent a "csillag alakú" led is (sajnos nem tudom a hivatalos megnevezését).Mit rontok el, hogy nem látok semmi értelmezhetőt?
Ez a hyperterminal kimenete:
-
albinolynx
senior tag
válasz
vargalex #16784 üzenetére
Sajnos nem akar sikerülni. Előhalásztam, egy ilyenem van (B75937):
[link] kép van a linken
Raspberry (raspbian) alatt van esélyem az eszközt használni? Tehetek fel rendes desktop linuxot is persze (melyiket?). Esetleg windows 10 alatt sikerre számítani?
Fizikailag a bekötés mikéntjéről hol találok információt? -
albinolynx
senior tag
válasz
vargalex #16782 üzenetére
Nem oszt, wifin meg nem tudok csatlakozni. Olyan lehetoseg nincs, hogy usb-rol valahogy feleroszakolni a gyari FW-t? Igazabol megprobalkoznek akar soros porton keresztul is mokolni, ha mas nincs. Talan van is usb-s kutyum hozza. Csak valami iranyado kellene, merre induljak es mi szerint.
-
albinolynx
senior tag
válasz
vargalex #16779 üzenetére
Ha jól értelmeztem a kézikönyvet, akkor reset gombot nyomva kell tartani, majd bekapcsolni a routert. Próbáltam úgy is, hogy bekapcsolás után hosszan a reset. Egyik esetben sem sikerült. A firmware-t illetően semmi információm sincs. Sajnos akitől kaptam, ő sem tud támpontot adni. Gyanítom nem véletlenül került elajándékozásra a router (fóliázott, tápegység gyári állapotban feltekerve, csak papírok hiányoztak). ...hát innen próbálnám meg életre kelteni, mert hasznos lenne számomra.
-
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
vargalex #16696 üzenetére
Köszönöm. Én is így tudtam.
Akkor a legideálisabb esettől 5Ghz-en nem vagyok messze. Viszont ez már így nekem bőven jó. Ha valaki rászánja magát az új openwrt-re, akkor az ath71-es drivert tartalmazó változatot válassza és ne az ath79-et, mert azzal instabilabb a wifi. Már amennyi időm volt eddig tesztelni.
Hosszabb távú tapasztalataimat később megosztom.
-
Headless
őstag
válasz
vargalex #16683 üzenetére
nem követtem végig, de szerintem shol nem mondta, a kolléga hogy a letöltés megy ezek simán lehetnek régről bent maradt torrentek is. főleg ha nemrég került be egy változás a hálózatba.
suste: én azt néztem hogy csak a nagyon régi torrenteknél van változás nekem alig volt régi linkes pedig van bent a kliensbe 598, mind magról.
-
edeleny
őstag
válasz
vargalex #16550 üzenetére
Igen, mert a miniDLNA, és a Transmission is az mnt lemezt használná, de az jelenleg 576 kb.
magában nem túl sok....Hogy lehet ezt a hibát orvosolni? A duplikálást? Valami rémlik, hogy beszélgetettek róla itt a topicban, de nem most volt!
Az egyik HDD külső tápos, a másik a mobilvinyó.
Mi az az SSH? -
tzol
tag
válasz
vargalex #16466 üzenetére
Ezt nem teljesen látom át. LUCI-ba is a root jelszóval lépek be. A biztonság kedvéért még meg is változtattam a jelszót...
Kipróbáltam a failsafe módot és a telnetet. Bekapcsolás után a Reset/WPS gomb megnyomására elkezdett gyorsan villogni a csillag(? vagy egy jó sűrű fogaskerék?) led, ami balról a második. Ebből gondolom, hogy a failsafe mód megvolt. Ezek után vezetékes kapcsolaton se telnet, se ssh nem működött.
zoltan@aprosag ~ $ telnet 192.168.1.1
Trying 192.168.1.1...
telnet: Unable to connect to remote host: Network is unreachable
zoltan@aprosag ~ $ ssh 192.168.1.1
ssh: connect to host 192.168.1.1 port 22: Network is unreachableMost mi lenne az okos lépés? Flasheljem újra?
-
annulus
aktív tag
válasz
vargalex #16431 üzenetére
a samsung oldala előtt akamai ül (cdn), lokációtól, leterheltségtől ill. akár más egyéb faktoroktól is függhet, hogy melyik edge node-ot fogja adni (milyen ip-t fogsz kapni), így az ip alapú tiltás nem fog menni, hacsak nem tervezed folyamatosan bővítgetni a listádat
Wajk: ezt úgy tudnád "gondozásmentesre"
megcsinálni, ha lenne a tévédnek egy külön dns szerver futtatva a routeren, ami csak a *.samsung.com-ra válaszolna, minden másra nem létező rekordot küldene.
-
Wajk
addikt
válasz
vargalex #16429 üzenetére
valószínű a tűzfal logolás lenne a tuti megoldás, azt hogy kell? elég valami link is merre keressem, köszönet,
amúgy a www.samsung.com-ot kellene engedélyezni, ami elméletileg a 211.45.27.231 IP címen van, és azt beírva a browserbe be is hozza szépen...
mert amúgy van egy gomb a TV menüben ahol lehet tesztelni a hálózatot és abban a másodpercben tuti oda küldi a jelet amit ki kellene nyitnom neki... szóval a logban valszeg gyorsan meglenne...
-
Wajk
addikt
válasz
vargalex #16424 üzenetére
Valami még nem kerek, így állítottam be, check alább:
A blokkolás megvan, szépen elkaszál mindent, de a megadott IP-re mégis mintha nem engedné ki az eszközt. Rosszul állítottam be valamit?
Lehet az IP megfelelő, bár nem hiszem, az jónak tűnik. Esetleg van olyan LOG ebben a firm-ben ahol esetleg azt lehet látni, hogy arról az IP-ről, vagy egyeltalán milyen lekérdezesek mennek a netre a routeren keresztül?
Köszönet!
-
galaxys80
veterán
válasz
vargalex #16377 üzenetére
Nálam Twonky és MiniDlna van a NAS-on és mindegyikkel probléma volt.
A echo "0">/sys/devices/virtual/net/br-lan/bridge/multicast_snooping megoldotta a problémát, de minden restart után újra előjött a probléma.
Hiába írtam be a rendszerindításnál a /etc/rc.local-ba.Gyári firm-ben viszont problémamentes ez a része. Cserébe kaptam most egy másik gondot. Őszintén szólva mocskosul unom már, hogy hónapok óta szívok valamivel.
A gyári firm-ben szinte minden alap beállításon van. Annyit tettem, hogy .91 -től .99-ig fix DHCP-t foglaltam az eszközöknek sorban egymás után. Illetve torrentnek nyitottam portot.
De gondolom ezek nem okozhatnak ilyen jellegű gondot. -
-
válasz
vargalex #16301 üzenetére
Sajnos akkor is ilyen, ha változik. Nekem DIGI nettel naponta változik (be van állítva éjfélre a WAN reconnect), de 4 hetente akkor is jön az "ACTION REQUIRED: your domain is Expiring Soon" tárgyú levél, amiben klikkelni kell a linkre, majd kapsz egy captcha-t, és így megint jó 4 hétig a domain.
-
doberman
senior tag
válasz
vargalex #16243 üzenetére
szia Alex!
Innen töltöttem le, még örültem is mert hozza az 500Mbps -t.
egy kis előre lépés:
másik firm-el próbálkozom: Powered by LuCI openwrt-18.06 branch (git-18.228.31946-f64b152) / OpenWrt 18.06.1 r7258-5eb055306f az innen linkelt sysupgrade.
itt már felment hiba nélkül minden kellék.(kmod-usb-storage-extras,kmod-fs-ext4,block-mount)viszont ezzel a firm-el "csak" cca 300Mbps a max...
egyébként onnan indult ki a dolog, hogy exroot-ot szerettem volna alá.. csak épp nem sikerült a boot-loop-ok miatt.
-
galaxys80
veterán
válasz
vargalex #16228 üzenetére
És tudok másolni.
Most már csak azt kellene elérnem, hogy az ide másolt filmek látszódjanak minidlna-n.
Sambán látja a médialejátszó, de dlna-n meg látják a tv-k.
Illetve transmissionnak bármilyen mappát csinálhatok? A lényeg csak annyi, hogy a luciban ezt kell megadnom neki helynek? -
Headless
őstag
válasz
vargalex #16220 üzenetére
Á tudom már, mi...
A /share megosztást úgy hoztuk hogy nem a hdd gyökerében van. mivel akkor minden újonnan mountolt hdd-nek külön megosztás kéne... Sajnos a windows túl okos akar lenni és nem enged így másolni rá, mert a flash méretét látja, hiába van alá mountolva bármi is....
Csak a windowsos fájlkezelő ilyen buta total commanderrel lehet rá másolni...
-
-
-
galaxys80
veterán
válasz
vargalex #16202 üzenetére
Most éppen nem vagyok otthon. ( nemsokára haza erek)
De nem láttam semmi különbséget a másik hdd-hez képest ami meg tökéletesen megy.
Rádugtam az újat, megformáztam a 9092-n. Kihuztam, visszadugtam és a Luciban mutatja is a csatolási pontnál.
Úgyis próbáltam, hogy először kikapcsoltam az automountot.
Emlékeim szerint mindent úgy csináltam, mint a másik hdd-nél. -
galaxys80
veterán
-
divan
őstag
válasz
vargalex #16121 üzenetére
Énnekem is az jutott eszembe, hogy ahhoz, hogy kevesebbet tudjon a router, egy többet tudó firmet kell feltennem.
Igazából gondolkozom ezen is, mert valamennyire izgat a dolog, csak annyiféle van, hogy nem nagyon tudok közöttük dönteni. Igazából talán 3 LAN is elég lenne, mert mellette van egy 5-ös switch is, de ki tudja mit hoz a jövő.
Ha felteszek egy OpenWrt-t, vagy egy LEDE-t, és lekapcsolom a router módot, akkor mind az 5 rajta lévő csatlakozó (tehát a WAN is) használható gigás lannnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- JOYOR S5 Pro 10" Elektromos Roller 26Ah Akkumulátorral Moddolt!
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged