- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
"Belső hálóra tennék elé egy TP-link WR3600-at switchként.
Vargalex firm van rajta .
Tudnátok segíteni, hogy hogyan kell configolni a TPlinket, hogy switchként működjön csak ?"Az egyszeru modszer:
- 3600-as kikapcsolni.
- UTP kabeleket kihuzni a 3600-bol
- a fo routert osszekotni LAN-LAN a 3600-al
- a 3600-ast bekapcsolni
- a 3600-as WAN portja maradjon uresen.
Sajnos a 6400-as default IP-je is192.168.1.1
, igy a fenti modszer csak akkor mukodik, ha a 3600-as LAN IP-je at van allitva pl192.168.1.2
-reA bonyolult modszer:
- a 3600 LAN-t DHCP kliens modba allitani
- 3600-as ujrainditasa
- a fo routerrel LAN-LAN osszekotni a 3600-ast
- megkeresni milyen IP cimet kapott a 3600-as
- a switch configban a WAN portot a WAN VLAN helyett a LAN VLAN-hoz rendelni. -
donmackó
addikt
Ezt tedd fel -> TL-WDR3600-V1-stripped.zip for the TP-Link TL-WDR3600-V1
Openwrt esetén mindig vágott FW-rel kell visszaállítani, majd erre már mehet fel az általad linkelt friss FW.
-
donmackó
addikt
WDR3600 stripped (vágott) FW Ezt Tallózd be az Új firmware image flash-elése résznél, majd ha végzett, felteheted a legfrissebb gyárit a tp-link honlapról.
Szerk.: Arra figyelj hogy az alap IP átáll 192.168.1.1-ről, 192.168.0.1-re.
-
Sinisi
senior tag
Úgy nézem, hogy helycserés támadásban álltunk fel. Én a gyári fw-től szabadulnék már végre
. Tapasztalataim alapján sokkal lasabb nálam az eredeti fw-el a böngésző (ablakok betöltése), a hálózati nyomtatás a rengeteg várakozással pedig maga rémálom! Miért váltanál vissza?
-
ubid
senior tag
Log részlet hátha mond valakinek valamit.
31.940000] cfg80211: (5735000 KHz - 5835000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 3000 mBm)
[ 32.370000] PPP generic driver version 2.4.2
[ 32.720000] ip_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
[ 32.890000] NET: Registered protocol family 24
[ 32.940000] nf_conntrack version 0.5.0 (1980 buckets, 7920 max)
[ 33.240000] xt_time: kernel timezone is -0000
[ 33.600000] usbcore: registered new interface driver usblp
[ 33.910000] u32 classifier
[ 33.910000] Performance counters on
[ 33.920000] input device check on
[ 33.920000] Actions configured
[ 34.080000] Mirror/redirect action on
[ 34.340000] fuse init (API version 7.20)
[ 37.700000] device eth0.1 entered promiscuous mode
[ 37.710000] device eth0 entered promiscuous mode
[ 37.990000] eth0: link up (1000Mbps/Full duplex)
[ 38.020000] br-lan: port 1(eth0.1) entered forwarding state
[ 38.020000] br-lan: port 1(eth0.1) entered forwarding state
[ 40.020000] br-lan: port 1(eth0.1) entered forwarding state
[ 46.600000] device wlan0 entered promiscuous mode
[ 47.020000] br-lan: port 2(wlan0) entered forwarding state
[ 47.030000] br-lan: port 2(wlan0) entered forwarding state
[ 49.030000] br-lan: port 2(wlan0) entered forwarding state
[ 50.450000] device wlan1 entered promiscuous mode
[ 50.700000] br-lan: port 3(wlan1) entered forwarding state
[ 50.700000] br-lan: port 3(wlan1) entered forwarding state
[ 52.700000] br-lan: port 3(wlan1) entered forwarding state
[ 813.180000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x004!
[ 865.440000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x104!
[ 2538.460000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x004! -
Tegla80
addikt
ez nem megoldas?
Nalam masik fw van fent,de muxik. -
vargalex
félisten
Szia!
Ha úgyis van egy belső szervered, akkor sokkal kényelmesebb, ha több no-ip-s címet regisztrálsz, mind az IP-dre mutat. A 80-as, vagy 443-as portot a belső szerverre irányítod és ott VirtrualHost-al redirect-álod pl. a routerre.
Azért mondom, hogy így csináld, mert a routeren futó uhttpd nem tud VirtrualHost-ot, de Nginx, Lighttpd, Apache igen. -
suste
veterán
ha portbeírás nélkül csak DDNS névvel akarod akkor:
-luci/hálózat/tűzfal/átirányitás: WAN-80 -> LAN-szerverip-8080ha DDNS:választottport megadással, akkor:
-luci/hálózat/tűzfal/átirányitás: WAN-választottport -> LAN-szerverip-8080egyébként ha sima DDNS címre bejön a luci, az nem igazán egészséges.....jobb lenne https-en....
-
-
suste
veterán
te atyaég
ne csodálkozz hogy nem működik, ha szétkonfigoltad a network/VLAN-t!
a lan zóna is gyönyörű, de az eth0.1 lanban meg wan-ban is?
szerintem még csak nem is az eth0.1 a wan
jobb lenne ha csinálnál egy factory resetet, és utána ne nyúlj a fizikai fülhöz, csak állitsd be a wan interfész protokolt -
UPC-től milyen eszközöd van? Modem, vagy HGW? Amennyiben utóbbi, úgy nem lehet a router LAN IP címe 192.168.1.x tartományban, amiben a HGW is van.
Ha ilyen egyezés nincs, vagy modemed van a router előtt, akkor pedig áramtalanítsd a modemet, a routernek nyomj reset-et, áram alatt 10mp-ig, és végül kapcsold vissza a modemet, majd ha az már online, akkor mehet a router is.
-
-
ubid
senior tag
Valahogy semmi sem jó...
Letöröltem.. két 1 perc múlva magától vissza is rakta...
Ipconfignál hülyeségeket is ír...
Connection specific dns suffix... chello.hu
..
Upc-s net egyébként.viszont most már ha nem kábellal csatlakozok, hanem wifin.. akkor nincs sárga felkiáltó jel (mert eddig volt) viszont legalább net sincs
-
-
Headless
őstag
Szia
Luci -> Rendszer -> ütemezett feladatok ( vagy a /etc/crontabs/root fájlba írd be ezt a sort)
0 9 * * * /usr/bin/etherwake -D -i "br-lan" "MAC_cím"Ez minden nap 9:00-kor elindítja.
Természetesen a cron szolgáltatásnak futnia kell, az első pár karaktert e-szerint kell módosítani.Lehet használni vesszőt, kötőjelet. Pl
0 9 * 1,3 1-5
Ekkor a parancs lefut Januárban és márciusban minden hétköznap 9:00-kor -
vASalo
tag
Azért én nem adnám fel ilyen hamar. Ha jól sejtem neked is hasonló gondod lehet, mint nekem volt néhány hónapja. A sebességteszt szerint mintha laggolna a wifid.
Nem írom le újra, ha rákeresel a nevemre a fórumban, megtalálod.Gyári firmware is ilyen rossz teljesítményt nyújt? Másik routert próbáltál? Ha a UPC dobozod wifis, az milyen sebességet ad?
Nekem végül az volt a megoldás, hogy átálltam BB alapú buildre.
-
-
-
-
Szia!
UPC 120/10-es netből egész biztosan nem jön még kábelen sem 120/107, mert ez nagyjából fizikai lehetetlenség, a 107Mbps a szabvány elvi korlátja közelében van! Ezen kívül UPC-re egyébként sem jellemző, hogy nagyobb sebességet adna a névlegesnél, főleg nem annak tízszeresét...
-
SaGa59
őstag
Ha nincs benne a path-ban, akkor igen. Linuxban pl az aktuális könyvtár definíció szerűen nincs, emiatt kell pl ./parancs formában indítani azt, ami abban a könyvtárban van, ahol épp állsz.
Urakok!
Egy ArcherC5-re pályázok. Kérdés: mekkora USB pendrive-ot szerezzek hozzá, hogy az openwrt-hez kapcsolódó cuccok, esetleg a swap kényelmesen elférjen rajta (bár a swap lehet, hogy pont nem a legjobb egy flashdrive-on, de a HDD-t csak akkor járatnám, amikor tényleg kell...) ILletve kell egyáltaán ilyen falsdrive, vagy ha tényleg csak egy samba és egy torrent kliens a cél, az elvan nélküle is?Illetve még egy kérdés: a WD RED és Green között hezitálok. Teljesítményre biztos, hogy a Green is elég, meg a fogyasztása és az ára is jobb, csak sokfelé írnak róla, hogy gyakran leparkolja a fejet. Ez konkrétan azt jelenti, hogy menet közben is megteszi bizonyos időközönként, vagy ha használatban van (letölt valamit folyamatosan), akkor nem, csak amikor amúgy sincs semmi dolga?
-
suste
veterán
1: létrehozol egy szöveges fájlt, legyen mondjuk: "NAS-wol.sh"
2: Ebbe a fájlba belemásolod azt a parancsot amivel szoktad ébreszteni:
#!/bin/sh
"használt_parancsod"
exit 0
3: Elhelyezed a routeren valahova a fájlt, mondjuk legyen: /etc/NAS/NAS-wol.sh
4: futttatási jogod adsz az elkészített fájlnak SSH-n
5: Cronba: "0 8 * * * /etc/NAS/NAS-wol.sh"
6: cron restartÍgy érted a logikát?
-
-
-
SztiviVander
addikt
-
néhány eszköz ismeri a 14-es csatornát is, de a döntő többség nem, ezért is írtam, hogy sokszor még 12-es és 13-as is csak próba után javasolt, mert csak 11-ig biztos minden wifi modul.
arról nem is beszélve, hogy 40 MHz és két használt csatorna esetén azt látja a felhasználó, hogy kapcsolódott az eszköz, de közben csak félgőzzel megy, mert a 12, 13 vagy 14 értékű csatorna a felső, azon nem megy a kapcsolat, hanem csak a 4 értékkel alacsonyabbon.
a százalékot hol nézed? a felcsatlakozott eszközön?
jelentkezhet a problémás kapcsolat miatt is, de az sem kizárt, hogy csak gazdálkodik az energiával az ellenoldali eszköz, és csak akkor nyomja rá a szuflát, amikor inkább kell. -
-
a 14-es csatorna biztos nem, hacsak nem japánba költöztél...
a magyar régióban például 1 - 13 intervallum adott, de sok ellenoldali eszköz csak 11-ig lát/kezel - nagyon sok régióban csak 11-ig engedélyezett, akár hardveresen, akár szoftveresen illesztés vagy wifi alkalmazás szempontjából, vagy -, ezért jellemzően érdemes 1 - 11 tartományban gondolkodni - akár ez is okozhatja a notid nem kapcsolódását bizonyos beállításoknál -, illetve csak kipróbált és megfelelően működő ellenoldali eszközök esetén beállítani 12-es és 13-as csatornát, de ott a vége, a 14 nem javasolt.
2.4 és 5 GHz adott, amennyiben van 5 GHz képes ellenoldal is, úgy érdemes azt is beállítani. -
-
-
-
suste
veterán
ha jó NAT-olt, másik SSID-s wifi akkor youtube-os videó is van róla: [link]
ha egy hálózaton, ugyan azon az SSID-n roamingolós wifi (WDS) kéne, akkor keress itt a PH-n, itt is sokat beszéltünk róla, és google-val is találsz leírásokat (openwrt WDS)
kicsit macerásabb a beállítás, de nem kell SSH ehhez sem, megy luci-ból, és a végeredmény jobb a wifi hálózat kiterjesztésére -
Jó az amit a képen látsz, azok a Google által üzemeltetett publikus DNS szerverek, bárki használhatja! Amennyiben Google fóbiás lennél, úgy használj OpenDNS-t!
208.67.222.222
208.67.220.220De mindezt beállíthatod a routerben is, a LAN, vagy DHCP részben (firmware-től függ), ez esetben a router nem magát fogja hirdetni mint DHCP kiszolgáló, hanem közvetlenül megadja a klienseknek a szerver címeket, így azok direktben oda küldik majd a kéréseket! Ez azért is jobb, mert a routerről jelentős terhelést vesz le!
Igen akkor minden bizonnyal saját, céges DNS szerverek!
-
-
-
-
Passz, de ez a WOL téma nagyon menő most, és többen szívtok vele, bigdady napok óta ezzel nyűglődik!
-
-
Szia!
Ilyen formán erősen kétlem, bár nem ismerem a NAS-odat, de durva lenne, ha így hozzá lehetne férni! Megoldásként esetleg az SSH tunnel-t tudod használni, ezzel már akár böngészővel, akár másik SSH klienssel hozzáférsz a NAS-hoz, mintha csak otthon lennél a saját hálózaton!
-
vargalex
félisten
Szia!
Ha eddig jó volt, akkor egészen biztosan változtatott valamit a szolgáltató, amire a router érzékeny.
Próbáld meg a következőt:LuCI-ban Network->Interfaces->WAN->Advanced settings fül (Hálózat->Interfészek->WAN->Haladó beállítások fül):
LCP echo failure threshold (LCP echo hibaküszöb): 80
LCP echo interval (LCP Echo időtartam): 20Szerk.: Megjegyzem nem igazán számít ez olyan drága routernek. sőt...
-
Tim82
félisten
Köszönöm a visszajelzést.
Most délelőtt váltottam én is a Vargalex-féle Open WRT-re, egyelőre úgy néz ki, hogy abbahagyta a szakadozást.
A problémám alapvetően hasonló volt, mint Blaise-nek, azzal a különbséggel, hogy a gépen 1 vagy 2 torrent futott csak mindössze és volt, hogy úgy is csinálta a router ezeket a ledobálásokat, hogy leállítottam a torrentklienst.
Vargalex: ha tehetek egy javaslatot, olyasmit bele lehet tenni a firmware-dbe, mint ami a WDR3600 gyári firmware-jénél megvan: egy megadható Description mezőt a Mac cím szűréshez? A gyári felületen ez kifejezetten kényelmes volt, hogy így ott láthatóan is meg tudtam adni, hogy melyik Mac cím melyik géphez/telefonhoz stb. tartozik.
-
Én csak poénnak szántam ezt, nem piszkálódni akartam vele, azt hittem, hogy ez érződik majd a szövegből is, nem tudtam, hogy a lelkedbe gázolok vele, de akkor utólag sorry! Nem vagyok én kötekedős fajta...
Na de Kicsirics77 legalább leszűrte a hsz lényegét!
Tényleg Alex, nem gondolkodtál még X Server-en a routerre? Szerintem itt lenne az ideje!
-
vargalex
félisten
Szia!
Nem a routeren futó samba portját kell átírni, mert egyszerűen a dyndns nevedet a router (helyesen) saját magára oldja fel. Annyit tudsz tenni, hogy a LuCI-ban a Hálózat->Gépnevek alatt felveszed a dyndns neveddel a NAS-od IP-jét. Így belső hálón a NAS-odra fogja feloldani a nevet. (Így nyilván a routeren található megosztást csak IP-vel - vagy OpenWrt néven - fogod elérni.)
Ha (annak ellenére, hogy írtam, hogy Samba-t nem célszerű a NET-re engedni) külső hálóról is el akarod érni a NAS-od Samba megosztását, akkor a 135-139 és 445-ös portokat kell továbbítani (TCP+UDP) a routeren a NAS felé. De még egyszer mondom, hogy ezt nagyon nem ajánlom! Inkább érd el kívülről SCP-n, FTP-n, vagy valami erre való protokollon. -
Ne is mondd... Ez a Linux tényleg egy kalap sz@r! Bezzeg a jó kis Windows - már alig várom a kilencest belőle - na ott bármi gond van, mindjárt előjön három varázsló, és négy ügynök! És ha ez sem segítene, akkor a reboot tuti mindent megold (vagy az újratelepítés), ezt meg állítólag még újraindítani sem kell! Akkor hogy a francba kell megcsinálni, ha valami nem jó...?! Meg aztán amúgy is, tök megszoktam már a tendenciát, hogy évente kell dupla akkora CPU meg RAM, hogy működjön az oprendszer, sőt már az asztalhoz is 512MB-os VGA kell, most meg egy ilyen 10Watt-os "izén" vacakolunk itt, oszt még csak ikonok sincsenek benne amire kattintgatni lehetne! Tiszta visszafejlődés ez, komolyan mondom!
-
vargalex
félisten
Szia!
Itt érdemes módosítani, hogy az IP cím forrása Hálózat legyen, a hálózat pedig a WAN, ha publikus IP-t kapsz WAN oldalra. Persze így is ugyan olyan jó.
(#2087):
Ha továbbítottad a szükséges portokat, akkor külső hálóról menni fog. Bár, Samba-t nem célszerű kiengedni a netre. -
Tim82
félisten
Nekem hasonló gondom van, szintén gyári firmware-rel. Az utóbbi 5-6 napban csinálja ezt, előtte nem volt jellemző. Eddig betudtam szolgáltatáskiesésnek (az UPC amúgyis most fejleszt valamit felénk a hálózaton), de a régi router-emmel (Linksys WRT160N) nem volt ennyire gyakori.
Mivel akarok a router-en használni mobilnet modemet is (ha épp szolgáltatáskiesés lenne), ahhoz is ajánlották a Vargalex-féle OpenWRT-t, én is át fogok állni.
Ha esetleg megírnád, hogy ezzel a firmware-rel tapasztaltál-e ugyanilyen szakadozást, megköszönném.
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- CORSAIR K55 RGB PRO XT (Kartámasz nélküli) INGYEN FOXPOST
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Philips 32E1N1800LA/00 4K monitor
- LG UltraGear 27GS75Q-B (IPS/2K/180hz)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest