Hirdetés
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
válasz
edeleny #16566 üzenetére
Nem tudom mit jelent az , hogy ki akarod tallózni.
Explorer Network Browsing
The Computer Browser service relies on SMB1 in order to populate the Windows Explorer Network (aka "Network Neighborhood").
This legacy protocol is long deprecated, doesn't route, and has limited security.
Because it cannot function without SMB1, it is removed at the same time.
Egyébként célszerű az egész cikket elvolvasnod, és betartanod az ajánlásokat: https://techcommunity.microsoft.com/t5/storage-at-microsoft/stop-using-smb1/ba-p/425858
-
vzozo
senior tag
válasz
edeleny #16564 üzenetére
a hálózat nem látja az openWrt meghajtót!
Úgy érted ki akarod tallózni, mint anno a win95-ös időkben? Na az felejtős, SMB1 kell neki, és jobb helyen az évek óta tiltva van (biztonsági problémák miatt.)Legalább SMB2, de inkább 3 legyen bekapcsolva a routeren, azt a vindóz lekezeli rendben.
-
vargalex
félisten
válasz
edeleny #16548 üzenetére
Ha jól emlékszem, a minidlna LuCI configban voltak anomáliák, kézzel SSH-n kell törölni, mert a felületen mindig duplikálódik, vagy hasonló. Régen volt már...
Viszont, ha 2 HDD-vel nem indul el a rendszer, akkor az elégtelen tápellátásra utal.
Szerk.: most látom, hogy a másik post-od végén egy olyan is olvasható, hogy nincs hely a /mnt-n. -
Begi
senior tag
-
Wajk
addikt
válasz
edeleny #16413 üzenetére
tudom utólag jó okoskodni, de ha olyan környezetben ahol min. havonta előfordul áramszünet, nagyonis megtérül egy szünetmentes telepítése. Az elektronikák olyan kis eleme pusztulhat meg, ami pont megnehezíti a használatát.
azért én első körben megpróbálnám resetelni, ha nem válik be akkor pedig a 0-ról újra feltelepíteni a routert szoftveresen. Ha ez megvolt jöhetnek a winyók, ha nem ismerődnek fel, akkor persze jöhet a formázás, de ezt hagynám a végére...
tipp: ha van egy jó beállításod érdemes mentést készíteni róla.
-
suste
veterán
-
edeleny
őstag
válasz
edeleny #15305 üzenetére
Még egy dolog lehet!
Két 1 terás vinyó van rádugva!
Az egyiknél 873 gigát lát, a másiknál 916-t!!Anno írtatok valamit, hogy miért van ez de már nem emlékszem!
A router formázta mindkettőt, nem lehet, hogy én rontottam el valamit?
Volt valami leírás valahol, hogy kell formázni!??
Most körülbelül 2-3 másodpercenként ledobja a vinyót, kb így pittyeg! Az az érdekes, hogy másolni tudok róla, és rá is!
A router terhelése, viszont az egekben, 5.5 , 3,4 , 2.8 -
Headless
őstag
válasz
edeleny #15272 üzenetére
Az a baj, hogy össze visszaság van ezek között. Egyrészt elérési útvonal alapján van csatolva minden, amiből van sda-tól c-ig. Azt se tudjuk hány hdd van rajta, meg hogy hányat lát a router.
Röviden: káosz van. Törölj minden csatolást, majd UUID alapján csatolj mindent.
-
donmackó
addikt
válasz
edeleny #9592 üzenetére
Luci-ban a Rendszer/Rendszerindítás/Helyi indítóscript-be az "exit 0" sor elé tegyük be az idézőjelek közötti sorokat:
"echo 18 > /sys/class/gpio/export
echo high > /sys/class/gpio/gpio18/direction
echo 19 > /sys/class/gpio/export
echo high > /sys/class/gpio/gpio19/direction"Utána alul az "Elküldés" gombot megnyomni, aztán újra kell indítani a routert.
Másold be idézőjel nélkül.
-
-
-
-
kaciokos
őstag
válasz
edeleny #7497 üzenetére
A hiányzó terület résznél azt se felejtsd el, hogy a winchester gyártók nagyvonalúan 1000-es szorzókat használnak a mértékegység váltásnál 1024 helyett, vagyis náluk
1 TB = 1000 x 1000 x 1000 x 1000 B = 1 000 000 000 000 B
pedig valójában
1 TB = 1024 x 1024 x 1024 x 1024 B = 1 099 511 627 776 B
tehát az 1 TB-osnak feltüntetett vinyó kb. 0,91 TB
(most nem kavarom bele a TiBiByte-os meghatározást, mert szerintem elég nagy hülyeség annak ellenére, hogy értem a miértjét)
-
vargalex
félisten
válasz
edeleny #7497 üzenetére
Szia!
Az újraindítás után történt eszköz azonosító (sda, sdb) csere teljesen normális lehet, mert a detektálás sorrendjében kapja az azonosítót, ahol a sorrend nem garantált. Ezért is érdemes ilyenkor label, vagy UUID alapú mountolást használni.
Az eredeti HDD-n pedig pont azért nem hiányzik tárterület, mert a beépített formázó 0% root számára fentartott hellyel formáz.
-
suste
veterán
válasz
edeleny #7497 üzenetére
Én hasonlóan csináltam, csak hdd csere volt, és semmi gond nincsen.
1 dolgot ronthattál csak el, az a minitool-os formázás, de azt se nagyon, hiszen luciban ext4-ként csatolva működik a hdd. Fdisk-kel én sem néztem, de nem is fogom, mivel működik, és az fw-mben benne sincs, le meg tuti nem húzom.
-
-
válasz
edeleny #7493 üzenetére
Disk /dev/sda: 1000.2 GB, 1000170586112 bytes
/dev/sda1 2048 1953458175 976728064 7 HPFS/NTFS/exFATDisk /dev/sdb: 320.1 GB, 320072933376 bytes
/dev/sdb1 2048 264191 131072 82 Linux swap / Solaris
/dev/sdb2 264192 625142447 312439128 83 LinuxHol látod Te itt az 1TB-os ext partíciót?
Első lemez a /dev/sda, amin egy darab HPFS/NTFS/exFAT partíció van! A második, /dev/sdb lemezen van egy swap, és egy linux partíció!
-
-
-
-
válasz
edeleny #7481 üzenetére
ERRŐL az oldalról töltsd le a KiTTY program Portable verzióját! Indítsd el, és a Host Name (or IP address) mezőbe írd be a routered IP címét, ami alapesetben 192.168.1.1, majd nyomj rá az Open gombra! A felugró párbeszédablakban Yes, majd a login következik, ahova beírod a root nevet, és értelemszerűen a hozzá tartozó jelszót! A jelszó beírása nem látható, még csillagok sem látszanak, de írd nyugodtan vakon, majd ENTER! Ha beléptél, akkor pedig kellene egy...
fdisk -l
parancs, hogy lássuk milyen partíciók vannak a HDD-n!
-
-
-
krealon
veterán
válasz
edeleny #7473 üzenetére
Linux alatt, az ext filerendszerek alapertelmezetten fenntartanank 5% helyet, amit a felhasznalok nem, csak a rendszergazda hasznalhat. Ez azert lehet hasznos, mert ha adattal teleirjuk a lemezt, akkor a rendszernaplo szamara meg marad hely. Nyilanvaloan naplofajlokat nem tartalmazo koteten ennek nincs sok ertelme, igy ki lehet kapcsolni a
tune2fs
parancs segitsegevel.Szerk: lassu voltam.
-
-
-
válasz
edeleny #6352 üzenetére
A szolgáltatások, hálózati megosztás menüben felveszed a lemez csatolási pontját, amit mondjuk konzolon a df parancs futtatásával találsz meg (sda és sdb eszközök), majd windows parancssorban kiadod a...
net use z: \\192.168.1.1\mnt\megosztas_neve
parancsokat minden megosztásra! Persze, ha mind az /mnt alá van csatolva, akkor egyben is felveheted!
-
vargalex
félisten
válasz
edeleny #6309 üzenetére
Szia!
A transmission felületre (így a remote GUI-ba is) a LuCI-ban a Szolgáltatások->Transmission fülön tudod megadni a felhasználó nevet/jelszót.
Az ftp kapcsolathoz pedig a felhasználó név: ftp, a jelszavát pedig a http://192.168.1.1:8081 oldalon tudod beállítani.
-
kaciokos
őstag
válasz
edeleny #6300 üzenetére
A Luci-ban felül a füleken keresd meg a Transmission beállításait, ott tudod megadni a könyvtárakat, és ott lesz egy link a Transmission webes felületéhez is.
A Transmission Remote GUI a router-hez akar csatlakozni, most nem vágom fejből, hogy portot is kell-e megadni, vagy csak a router IP címét, de ha igen, akkor azt le tudod lesni az előbb említett Luci oldalon.
Total Commander-be alul írd be, hogy "cd \\x.x.x.x\mnt", ahol x.x.x.x a router IP címe, és eléred a routert.
-
-
vargalex
félisten
válasz
edeleny #6285 üzenetére
Szia!
Ahogy itt írtam, egyszerűen ennyit kell csinálni:
Egyszerűen a /etc/rc.local-ba (LuCI-ban a Rendszer->Rendszerindítás oldalon a Helyi indítóscript-be) az exit 0 sor elé tegyük be a következőt:
echo 18 > /sys/class/gpio/export
echo high > /sys/class/gpio/gpio18/direction
echo 19 > /sys/class/gpio/export
echo high > /sys/class/gpio/gpio19/directionNyilván, ha valaki nem szeret SSH-zni, akkor a LuCI-s verzió egyszerűbb. Természetesen a módosítás után kell egy router restart is.
-
suste
veterán
válasz
edeleny #6282 üzenetére
kezd az olvasást a vargalex bloggal (magyar nyelvű
)
-
suste
veterán
válasz
edeleny #6275 üzenetére
"Nem tudom, a torrentet, hogyan kell rárakni!"
gyári fw-re sehogy
itt legtöbben openwrt-s fw-t használunk erre, abból is a vargalex vagy a poli27 verziót
de mivel neked új a készüléked, ezért valószínüleg az alján a hw verzió nagyobb, mint 1.2, így még egy + patch-et is alkalmazni kell az openwrt-n, hogy jó legyen a wifi... -
Celtis
veterán
válasz
edeleny #6146 üzenetére
Elvileg más megoldás is van, de a legtisztább, ha a TV-ket is a 3600-asba dugod., különben nem lesz DLNA.
Mielőtt a routert rádugod a ZTE modemre, a 3600-ason LAN IP tartományt állítsd át mondjuk 192.168.2.0/255.255.255.0-ra, a WAN típusa pedig DHCP legyen. Ennyi szerintem elég a működéshez.Nem ismerem a ZTE-t, de ha lehet a router módot kikapcsolni, hogy csak modemként működjön (ezt hívjátok itt bridge-nek?) az mindenképpen jó lenne.
-
suste
veterán
válasz
edeleny #6051 üzenetére
A válaszok
:
1: tudja a DLNA-t, elvileg gyári fw-vel is, de a gyáriban lévőt nem minden kliens szereti (jellemzően a Samu tv-k, de mással is vannak gondok)
a megoldás egy openwrt-s fw + minidlna
2: van olyan program is openwrt alá, ami lekapcsolja a HDD-t ha nincsen forgalom, de ehhez támogatnia kell az adott HDD-nek ezt a funkciót, és a programnak is a HDD-t....szóval vagy vagy
a legjobb ilyen esetben, ha maga a HDD intézi a leállást, mint pl a SAMSUNG HDD-k
3: torrenthez szintén openwrt-s fw kell, de nem várható el egy NAS teljesítménye, egyébként jól beállítva atom stabil (2-eshez: torrent + dlna és máris nincsen ideje leállnia a HDD-nek)
4: wifi mindíg mindenhol mindenkinek teljesen más
akkor derül ki, amikor kipróbálod
5: 3600vs4300: ugyan az a vas, csak a wifije jobb a 4300-asnak
vagyis ha nincsen hozzá megfelelő kliensed (5Ghz N450), akkor pénzkidobás
6: már sokszor kiderült, hogy nem sokat ér az antenna csere egyk routeren se, vagy tényleg nagyon minimálisat hoz (kivéve, ha egyenes vonalban akarsz átlőni valahova, mertaz más eset ugye...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, 6. generációs i3 Proci
- Lenovo Legion 5 (16IRX9) Intel Core i5-13450HX, RTX 4060 (3 év Prémium Lenovo Garancia)
- ÚJ HP Elite SFF 600 G9 Core i5 13500 /8GB DDR5 //512GB SSD /Windows 11 + gyári gari dobozos!
- Fujitsu Primergy RX300 S7 + 2xE5-2620 + 64Gb RAM + 6 HDD CADDY + LSI MegaRAID SAS 2208+BBU + RAILKIT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest