-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
bpmcwap #16842 üzenetére
A vendéghálózat simán működik, és tűzfalszabályokkal bármit beállíthatsz.
Ráadásul egy kisebb rendszert maga a router (ez vagy egy combosabb) is el tud látni HA nélkül is akár.
Hiszen van Crontab, és böngészőben közvetlen hívásokkal is vezérelhetőek egyes okos eszközök.Én pl Shelly reléket használok, és létrehoztam egy a routeren futó weboldalt, ahova olyan nyomógombot (vagy más vezérlő eszközt) rakok ki, amilyet akarok (így ráadásul akármilyen régi eszközről tudom vezérelni, nem csak az APP-ot támogatókról). Később majd időzített parancsokat is rakok a cron-ba, mert a Shelly saját APP-ja pl nem tud egyedi havi/évi parancsokat rögzíteni, csak hetieket. Ilyenkor jönne ugye a HA, de szerintem egy kisebb háztartásba felesleges egy külön szerver erre.....
-
suste
veterán
válasz
katona.jozsi #16732 üzenetére
A switch üzemmód luciban is gyorsan beállítható!
Ha a 9092-n való átkapcsolás után nem érted el, akkor valszeg vagy nem kapott IP-t (ha dhcp-re kapcsoltad), vagy csak rossz IP-n próbáltad meg elérni, vagy IP ütközés is lehetett, ha rosszul adtad meg az átkapcsolásnál.
Mik a jelenelegi IP beállítások a szolgáltatóin és a Tplinken? -
suste
veterán
válasz
katona.jozsi #16727 üzenetére
Ahogy Headless is írta a stabilitás az openwrt érdeme.
Saját véleményem és tapasztalatom, hogy minden eszköznek a saját korabeli szoftver a legjobb, és összességében itt is egyre erősebb HW kell az újabb verziókhoz.
Ha tehetném/tudnám én minden eszközömhöz AA-t petch-elnék és buildelnék. (Főleg hogy nincsen szükségem több100megabites netre, sőt 1 év után visszafelé váltottam mert nem használtuk ki a 120-at sem, elég a 60-as.) -
suste
veterán
a TM/linux használja az elérhető RAM mennyiséget, ez tök normális
a TM 2MB puffer konkrétan sok
router esetén nemhogy segít, hanem ront a teljesítményen, hiszen pont az IO a legnagyobb terhelés
szóval tedd 0-raahogy előttem már írták, ez szinte biztos, hogy az öregedő HW (kondik) miatt lesz
ha logikusan végig gondolod: nem állítottál el semmit, sokáig minden ok, aztán egyszer csak elkezd hibázni
hogy jöhetne szóba a szoftver hiba(persze szinte mindig ez a kérdés jön fel itt: cseréljek fw-t?
)
-
suste
veterán
Kinek mi a logikája
-nekem az a logikus, hogy ha DHCP-t használok, akkor annak tartományát használja a rendszer
ha itt lefixálok egy címet, akkor ezt a címet adja neki mindig a router (ő osztja ki az ő tartományából, így tudja hogy melyik adható ki a lefixáltakon kívül)-ha pedig kliensen állítok be fixet, akkor az egyértelműen a DHCP tartományon kívül teszem, hiszen azt nem tudja a router DHCP-je, hogy én mit állítok be kézzel
Így tuti nem fordulhat elő az, hogy gyorsan akarok egy fixet beállítani valamelyik kliensen, aztán ütközik az egyik DHCP fix-szel (amit csak akkor tudnék meg, ha belépnék a routerbe). Persze egy másik fix-szel még ütközhet
-
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
galaxys80 #16266 üzenetére
Vagy én értem félre mit csináltál, vagy te nagyon nem érted a "fixált dhcp" és a "fix Ip" közti különbséget.
Fixált dhcp: kliensen dhcp bekapcsolva, szerveren dhcp bekapcsolva és MAC alapján megadod a kliens címét.Fix Ip: kliensen beállítva a fix Ip, a szerver dhcp tartományán KÍVÜL!
-
suste
veterán
válasz
Victoryus #16253 üzenetére
Hát igen, a fő probléma pont az, hogy a readme-kkel szemben menve kézzel konfigurálod a csatolást!
Az fw-nkben nem csak hogy formázó, de automount is üzemel (0.6-tól).
A leírásokban és itt a fórumon is nagyon sokszor le lett írva, hogy a megfelelő mountoláshoz üresnek kell lennie a kézi mountolandó listának, és a torrentező HDD-nek a nevének "mnt" -nek kell lennie, és akkor autómatikusan "/mnt" -be fog csatolódni (mount readme)Egyébként az ilyen eltűnések hátterében pedig vagy túlterhelés vagy táp probléma szokott lenni.
-
suste
veterán
Utolsó 4 HSZ törölve (2-2 hogy igazságosak legyünk
), mert nem a témába vág
Nyugodjunk meg, és próbáljunk meg segíteni ha tudunk..... -
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #16076 üzenetére
Az tuti hogy be lehet jól állítani az újakat is, ez nem kérdés.
De sebességben sokkal rosszabb lesz.
Vagyis aki nas-ként is akarja használni, annak egyértelműen a régi (AA) fw-ben kell gondolkodnia.
Az újak "csak" a biztonsági rések betömésében "jobb" egy adott routernél (de nem hiszem hogy állati nagy problémák lennének az AA fw-kkel).
Én azt vallom mindig: régi routerhez régi fw. -
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #16068 üzenetére
Te is azt hitted, hogy jobb az újabb?
-
suste
veterán
-
suste
veterán
viszont kiadási dátumot én is látok, azt én is sejtem, hogy az újabb egyben jobb is,
Hát ez sajnos nem mindig így van.
De ez attól is függ, hogy honnan nézzük, mi a fontos számunkra.
Ha a frissebb rendszer (bug javítások), akkor ok, de ha gyorsaság, akkor általában pont hogy rosszabb az újabb .. -
suste
veterán
válasz
BullZeye #15837 üzenetére
ezt a melegedés dolgot még sosem hallottam (normál használat mellett)
a kinai vackok minden rendszeren tudnak hibát generálni, de ez (is) csak használatkor derül ki
anno amikor ilyenem volt, sosem volt gondom vele, pedig torrent, dlna, samba, ftp is ment rajta
de a mai igényeimnek már kevés lenne...a legjobb dolog benne a 2db beépített usb, kár hogy nem utánozza minden gyártó
-
suste
veterán
válasz
BullZeye #15835 üzenetére
ha ilyen egyszerű lenne....
1: az esetek 99%-ában csak a hibát észlelők mennek fórumokra, hogy kapjanak valami megoldást
így abszolút nem releváns, hogy melyik fw-n mennyi hiba jelzés van, hiszen azt se tudjuk, hogy melyiket hányan használják....2: openwrt-t használók között is van bőven akinek semmi baja a rendszerrel, így nem is panaszkodik
ráadásul nagyon nem mindegy, hogy egy ezsközt mire használsz és milyen terhelésnek teszed ki
volt/van jópá user, aki PC-s teljesítményt várt el ezektől a routerektől, aztán panaszkodott hogy lassú, meg még a wifi is szakad...
az ilyen "hibalezéseket" nem igazán venném a valós problémák közé3: ahogy írtam, mondjuk az én tapasztalatom mit sem számítana neked, ha pl te 20-30 wifi klienssel használnád, amik között van 1-2 kínai vacak is, ráadásul 10db AP van a közvetlen környezetedben, nekem meg van 2 laptopom vidéken az istenháta mögött
remélem most már érted mikre gondolok
-
suste
veterán
válasz
BullZeye #15833 üzenetére
azt ne várd hogy valaki megmondja a tutit!!! max a saját tapasztalatait
nézd meg milyen verziójú fw van most fent neked, töltsd le, szerezd meg ezt a gyári fw-t, aztán próbálkozhatsz mással, persze saját felelősségre
mindenki más körülmények között, más eszközökkel használja a routerét, nincsen két egyforma eset.... -
suste
veterán
Hiába egyforma a RAM mennyisége, a 2-t nem lehet egy lapon említeni.
A 3600 egy régi technológia, 1 mag, 560mhz.
Az MT7621T SoC egy sokkal újabb technológia, 2 mag x 2 szál, 880mhz.
A memóriát nem néztem meg a 3600-ban, de lehet hogy még csak ddr2, az újak mellett meg már ddr3 van.
Kb Trabant/AudiA8 összehasonlítás.
-
suste
veterán
ha nem a router torrentezik, hanem mögötte egy kliens (és a kliens bírja a tempót), akkor kábelen tudnia kell akár gigabitet is, hiszen a gyári FW-ben van HWNAT
a wifi az meg mindig lutrimaga a router 2-3MB/s-sel tud torrentezni CFW-vel
egy újabb, többmagos router ennek többszörösét is tudja
az elszállt áru routereken (pl ASUS) kívül van 1-2 nagyon is kellemes árazású is, csak utána kell olvasni (pl itt ph-n is van több topic):
-Dlink860l-b1 - 15K-ért is volt itthoni boltokban (2x2 880Mhz, 16MB/128MB),
-Xiaomi-MIR3G pedig 10K körül már itt van szállításall együtt (2x2 880Mhz, 128MB/256MB).
Persze ezeket nem (sem) gyári fw-vel kell használni..... -
suste
veterán
válasz
HekkerTeam #15822 üzenetére
ja, persze, gyári fw-ben nincs ilyen (se)
gyári alatt max fw update segíthet, ha javítottak ezen, és van újabb -
suste
veterán
válasz
HekkerTeam #15819 üzenetére
-
suste
veterán
gyári esetén sosem fogod tudni mit változtatnak akár ua rooter más fw verzióiban, így általában nem működik ez a fajta vissztöltés, főleg nem eltérő routerek esetén
sokszor ezt jelzik is a gyári fw letöltő oldalakon
megoldás: reset + kézi újrakonfiglásd pl 3600 támogatás 2014-10-22 fw: [link]
The configure file of old firmware cannot be used in this firmware.
-
suste
veterán
-
suste
veterán
-
-
suste
veterán
válasz
Optika01 #15653 üzenetére
kérdéses esetben érdemes utánaolvasni pontosan a kártyának!
ezek a kártyák 1x1-esek, szóval 2,4ghz-en a max valós kb 70Mbit/s körül van
5Ghz-en lehetne kb 200Mbit/s AC esetén, de sima N-en (ez a routerb ugye nem AC-s) kevesebb
és mint írták, a wifi iszonyat kényes mindenre (főleg az 5Ghz), így néha az sem nagy segítség, ha közel vagy.... -
suste
veterán
válasz
donmackó #15639 üzenetére
Őszintén szólva én is kicsit túlaggódottnak érzem ezt a problémát.
Még a feleségem is továbbított egy erről szóló levelet nekem, akit egyébként sosem érdekelt, hogyan működik a hálózat.
Nem ez az első és nem is az utolsó.....
Sőt, több helyen évek óta sima wpa van, és még azzal sem volt probléma sesem.
Közszolgálati, nagy forgalmú helyeken azért illik javítani. -
suste
veterán
A normális roaming -hoz WDS kell!
A WDS-hez pedig jellemzően 2 egyforma (vagy legalább azonos gyártójú) wifi chip.
A WDS tudja vezényelni a klienseket.
Sima AP vagy Repeater üzemmódok esetén a kliens dönt, és jellemzően akkor, amikor az aktuális kapcsolat már nagyon leromlott...vagy már le is szakadt. Ilyenkor tuti van net szakadás, míg WDS-nél nincs.
A te eszközeiddel elég kicsi az esély a normális WDS-re (ha egyáltalán a telefon tud is ilyet).
Egy másik routerrel viszont meg lehet oldani, a fentiek figyelembevételével.... -
suste
veterán
válasz
donmackó #15582 üzenetére
ki bírtam használni ???
Olyanra emlékszem hogy mértél ilyen sebességet.
De a kihasználás nekem kb azt jelentené, hogy 1TB/nap, és akkor még nagyon alálőttem!
De azt sem tudom elképzelni, hogy legalább egyszer egy nap meg volt a TB.
Minden olyan embernek meg kéne néznie a napi statisztikáját, aki azt hiszi, hogy neki szüksége van több száz megabites netre..... persze biztos van akinek kellhet, de az nagyon ritka eset.....
Pl sok kliensnél inkább a wifi sávszél a korlát, és nem a net.... -
suste
veterán
válasz
Indiant #15578 üzenetére
elfogadhatatlan ?
Sokat beszéltünk már erről több topicban is....nemrég valakinek a 880 volt kiakasztó a 940 helyett..... tényleg óriási problémák ezek
Nekem 80-as a netem, de az 1-2 mérésen kívül sosem használtam ki (3 család rengeteg eszközzel), előtte 20-as volt, az már kezdett necces lenni 30 klienssel. És a mérés sem azért volt mert kíváncsi voltam hogy tudja-e, hanem a mérési módszer tesztelése miatt...Donmacko: akkor sem lesz nagyobb nete 250esnel, a 20 meg hibahatárba belefér
-
suste
veterán
válasz
lajthabalazs #15562 üzenetére
Szerintem csak a szokásos táp elfáradás....
-
suste
veterán
válasz
szpilu #15558 üzenetére
na pont erre gondoltam
forwardok sorban
1.: rossz/hiányos, törlés
2.: rossz/hiányos, törlés
3.: jó, maradhat, ha kell akkor majd engedélyezed és/vagy átírod
4.: a 120-as IP 80 -as portjára küldi a 80-as porton beérkezőt, jó, maradhat ha ez kell
5.: rossz/hiányos, törlésszóval gondolom a 120-as IP lenne a NAS, vagyis a 4. forwardot kéne másolni, csak másik portokkal...
-
suste
veterán
válasz
Indiant #15551 üzenetére
bár a leításban basic van
az a leírás a nem suste/headless fw-khez van!
a mi fw-nk esetén a repair-ok kellenek, pont ahogy csináltadösszes fájlt vissza kell állítani
az előzőből adódik, hogy nemopenwrt leírások 90%-a jó a lede-hez is!
extroot kell, ha sok csomagot akarsz telepíteni, mert a miénkben elég kevés hely marad
viszont ha nem kellenek a beépített extrák (tm, dlna, ftp, stb), akkor lehet jobban jársz egy sima stabil buildddel.... -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15531 üzenetére
vsftpd -t próbáltad újraindítani?
vsftpd config?
én nem ftp-zek, de régen amikor kipróbáltam, akkor működött rendesen -
suste
veterán
válasz
Roachy #15532 üzenetére
1: ha egy HDD van a routeren, akkor annak a LABEL -je legyen "mnt", így a /mnt-be csatolódik, és akkor ilyen nem lehet
2: ha a 2., 3. stb HDD, akkor a /share/LABEL alá csatolódik, így a /share méretét érzékeli csak a windows....., ha pl totalcommanderrel másolsz akkor nem lehet gond
vagy rendesen felcsatolod hálózati meghajtóként és nem az intézőben keresed meg, akkor megint csak nem lehet gond.... -
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15527 üzenetére
húúúú, ez elég régi felület
itt még nem látható, de a "/etc/vsftpd/Attila" fájl tartalma kéneesetleg runcommand -ba:
cat /etc/vsftpd/Attila
-
suste
veterán
válasz
dredjudge84 #15525 üzenetére
Új user = új system user home -mal + ftp user ?
Nézd meg a config fájlok tartalmát a usermanager oldal alján. Hol, mi szerepel az új userről?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest