- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Fotók, videók mobillal
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
trance89 #15314 üzenetére
és nincs luci/gui pl no-ip-hez
az openvpn bekonfigolása szintén nem sikerült, mert iszonyat kezdetleges a luci modul
egyedüli sikerem az upnpd és a luci hozzálövése volt - meg persze az alap dolgokszal biztos jó fw, de nem kezdőknek, nagyon nem!
az nagyon tetszett, hogy alapból töküres a fw, majdnem 5 mbyte volt üres a flashen a packagéknekteszek még egy kísérletet a gargoyle-vel...
-
BeeTm
tag
-
dethroner
veterán
válasz
trance89 #12353 üzenetére
1043 v1 erősebb wifivel van mint a 3600? Ezt szomorúan olvasom. Bár a logika valóban ezt diktálja a kétsávos mivolta miatt. Az a helyzet hogy egy 54nm-es panel lakásban kell dolgozni, és nem a legideálisabb helyen van. Második router beiktatása lehetetlen, helyszűke miatt. Tudom hogy egy ilyen eszköz alig nagyobb mint egy tenyér, de a pici konyhában nincs egy darab felület sem ahová tehetném, plusz áramot sem tudok neki adni kulturált módon, csak valami bumfordi hosszabbítóval. Szóval ez nem járható út, sajna. És a 1043 v2 jobban lefedne egy ekkora területet mint a 3600?
-
suste
veterán
válasz
trance89 #12349 üzenetére
Hát a majdnem 1 napi szöszmötölés és szívás után amikor Headless megtalálta az fw-ket, majd a hozzá való leírást, akkor mérgelődtem rendesen, hogy miért nem ezt írta le a fő readme-ben pepe2k, vagy legalább tett volna egy utalást rá. Helyett a legbonyolultabb (egyéni buildes) megoldásokhoz ad leírást (amiből egyébként az openwrt-s megoldás nem igazán akart összejöni).
A használatról meg egy büdös szó nincsen sehol, pedig 2 mondatban meg lehetett volna említeni.
Ráadásul a nagy kutatásban valahol említettek DHCP-t is, pedig alapból nincsen az uboot-os webes módban, tehát kell a fix IP. (Érdekes módon egyébként win8-cal bejött DHCP-n is webfelület, de a flashelés már nem ment).
Egyébként örülök, hogy volt bátorságod, és sikerült beüzemelni!!!
Az biztos, hogy ezzel a módszerrel és egy jó leírással még egy totál kezdő is elboldogul, és pár perc alatt lecseréli a boot partíciót. -
Tegla80
addikt
válasz
trance89 #12016 üzenetére
Szia
Igaz gyari fw mellett ,de idonkent a routeren log nalam is egy wd blue 320gb os verza,ami egy sharkoon hazban van.
Siman az "Y" kabelen taplalja a router es meg le is kapcsolja teljesen,ha x ideig(kb 15perc) nincs hasznalva.A hazon a led is kialszik ilyenkor, (ezt valszeg a router tudja,mert siman a tv-n nem kapcsol ki a led a hazon,csak szimplan nem "pörgeti" ha nem hasznalom) ,de a tartalomra kattintva pl a tv -vel mar indul is es keszen all a lejatszasra. -
suste
veterán
válasz
trance89 #12016 üzenetére
ha van lehetőséged, akkor inkább egy elérhető boltban személyesen vegyél valamit
lehet kicsit drágább lesz (de eleve nem egy óriási árról beszélünk), de ha mégsem megy, akkor gyorsan visszaviszed, és kicserélteted másikra
jellemzően három dolog szokott történni:
1: nem is ismeri fel vele a router
2: felismeri, de magas terhelést okoz, és/vagy leszakad a rendszerről a HDD
3: rendben működik -
donmackó
addikt
-
PistiSan
addikt
válasz
trance89 #10412 üzenetére
Köszönöm, igazából a vnstattal volt bajom, arra hivatkozott hogy nincs elég hely a frissítéshez!
Még a gyári OpenWrt-vel beállítottam magamnak a vnstatot is, és azt szerettem volna visszaállítani, de szerintem marad az a verzó, hogy felmegy a suste fw és manuálisan beállítok mindent.
Tiszta lappal indul az fw. -
PistiSan
addikt
válasz
trance89 #10395 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, a hivatalos bb van fent jelenleg, ki fogom próbálni a suste verziót is, ha csinálok egy mentést akkor azt vissza allithatom a suste verzioban is, vagy mindent allitsak be manuálusan újra.
Gyári fw vel nekem a wifi nagyon lassan csatlakozott, openwrt alatt marha gyors, -
marfoglalthu
csendes tag
válasz
trance89 #9691 üzenetére
komolyan? hurrá!!!! köszönöm!
sajna nem vagyok egy nagy iphuszár, megnéztem a linkelt oldalt és eléggé el vagyok benne veszve. ha egy ilyet felhúzok a routerre, akkor nem veszik majd el a garim? amúgy, van olyan router ami alapból támogatja és van rajta USB csati is a vinyómnak?
-
válasz
trance89 #9691 üzenetére
Na, akkor ez valami újabb fícsör, mert az emulátorban még nem találtam ilyet...
-
válasz
trance89 #9537 üzenetére
Illetőleg bármelyik, ha megfelelő wifi kártyát teszel bele!
-
bzoley
veterán
válasz
trance89 #9458 üzenetére
Nem kell a szart megmagyarázni. Csak annyit várok el, amennyi a specifikációban fel van tüntetve. Még ha csak a 2/3-át tudná, sem mondanék semmit, de átlag 1/5-öd sebességről van szó, ami igen kiábrándító.
Szerinted ha Gb-es lan csak 150mbps-t tudna, arra sem lenne szabad panaszkodni, mert olcsó?suste:
A 600MHz stimmel, a ramot két éve 192MiB-ra tuningoltam. -
suste
veterán
-
-
Stukker1987
senior tag
válasz
trance89 #8389 üzenetére
Üdv!
Ma vettem egy 3600-ast és customoltam is az általad linkelt OpenWrt-vel...
Kicsit bonyolultabb a felület mint a régi routerem DDR-Wrt-je de megszokható.
Kérdéseim is lennének:
Wifi patch kell-e ehhez?
Kezdő kérdés dula band gurukhoz. A 13MB-os wifis másolási sebesség azt feltételezi hogy már kihasználom a dual band adta lehetőségeket?
Mi a legjobb beállítás wifi részen? -
válasz
trance89 #8534 üzenetére
Feltettem ezt:luci-ar71xx-generic-tl-wdr3600-v1-squashfs-factory.bin
Sajnos nincs benne ntfs/fat32 támogatás. Hogy tegyem vissza a gyárit, vagy a vargalex félét? Vagy ebbe hogy lehetne ntfs/fat32 támogatást beletenni?
A másik amit nem találok, hogy a wifi dualban menjen, B-G. Per pillanat G-n van, de így nincs meg a gyári firmwarer-rel mért sebessége, ami elérte az 50 megabitet, most kb 30mbit, 2 méterre a routertől. -
suste
veterán
válasz
trance89 #8624 üzenetére
Próbáltad úgy is, hogy a 2 SSID-nek ugyan azt adod meg?
Ha van időd akkor megnéznéd majd SSH-n, hogy hány és milyen interfészek vannak (wan, lan, ???). Meg hogy van-e relayd csomag az fw-ben?
Kiváncsi vagyok pontosan melyik verzióval oldotta meg a Gargoyle készítője.....
Köszi! -
válasz
trance89 #8534 üzenetére
szia!
Nekem most gyári állapotban van a router. Tehát letöltöm a luci-ar71xx-generic-tl-wdr3600-v1-squashfs-factory.bin-t, és a webes felületen betallózom, majd frissítem? Ezek után ha felment, akkor hasonlóan a gyárihoz, a Luci webes felületen be tudok állítani mindent? PPoe adatok, wifi jelszó, sáv stb? Akkor ez alapból kezeli az usb-s eszközöket és benne van a Transmission torrent kliens is. Nekem nagyon más nem is kell, csak legyen meg a dual band wifi, gigabites lan, wifi jelszavazva, esetleg mac szűréssel, torrnet menjen és ennyi.
-
válasz
trance89 #8594 üzenetére
Hát én sem vagyok OpenWrt guru, de legjobb tudomásom szerint az alap OpenWrt-ben a reset gomb hatástalan, legalábbis ilyen funkciója nincs, csak failsafe módba lehet állítani vele a routert bootl-oláskor, és ott lehet törölni telnet-en a beállításokat!
A vargalex/poli27 build-ekben egy saját script megoldással működik a reset gomb gyári funkciója is!
-
-
válasz
trance89 #8590 üzenetére
A modem az 192.168.100.1-en van (UPC)
A router IP-jét itt írtam át: Network - Interfaces - LAN - Edit - IPv4 address
Jól csináltam?Utána volt egy kis infarktus, mert sem 0.1-en, sem 1.1-en nem tudtam belépni a webes felületre. Aztán nyomtam egy resetet és utána ment már a 0.1-en. Érdekes módon jelszavak, beállítások megmaradtak
Vendég wifinél be tudom állítani, hogy a belső hálót ne lássák? Gyárinál volt ilyen lehetőség.
Interfaces-nél a LAN-ból kiveszem a pipát és csak a wna-hoz teszem be az jó megoldás erre?WinSCP-t még emésztem...
-
válasz
trance89 #8536 üzenetére
minden openwrt alapú fw-t ugyanúgy kell flashelni
Biztos én vagyok a béna, de nekem nem egyértelmű, hogy mit hogyan kellene csinálni, vagy hogy simán webes felületen lehetne-e flashelnivpn szerver tudtommal nincs benne
pont emiatt szeretném lecserélni a gyári firmware-tnincs abban sem javítva, külön kell beírni a scriptek közé luci-ban
Na ezt akár kínaiul is írhattad volnaMit kell, hova beírni a wifi-vel kapcsolatban?
Nekem egy TP-Link WA801N "repeatel"
Egyre inkább úgy érzem, hogy tök hülye vagyok ehhez az egészhez
-
suste
veterán
válasz
trance89 #8536 üzenetére
"a range extender-ek gyári fw-jét eléggé szidják mert elég sok routerrel nem kompatibilis (nem csatlakozik) vagy szar sebességet produkál"
ebben megint csak nagyon jó az openwrt, hogy van választási lehetőséged, hogyan csinálod meg a továbbszórást:
-repeater külön alhálóra (pl vendéghálónak)
-repeater ugyan arra az alhálóra -relayd (ha nem működne a WDS a különböző chipek miatt)
-WDS (saját hálózat kibővítés)ezek közül az egyik biztosan stabilan működik, bármilyen kliensről/routerről is legyen szó
csak sokan nem is tudják,hogy vannak ezek a lehetőségek -
válasz
trance89 #8521 üzenetére
Akkor, ha a gyárim van még az alábbi 3 közül a "first install"-os kell? Aztán, ha a gyárit akarom visszatenni, akkor ne a TP-Link oldaláról szedjem, hanem innen a webrevert-eset?
És, ha visszaraktam a webrevert-es (boot nélküli) gyárit, akkor utána már rakhatom rá a TP-Link oldaláról letöltött boot-os gyárit is?
-
PNP
őstag
válasz
trance89 #8389 üzenetére
DLNA ezen a routeren nem fog kelleni (majd a szüleim 1043V2-jén, de ha arra nem kell wifi patch, akkor azon polival megoldom), úgyhogy felraktam ezt, amit javasoltál (BB). Wifi megy, jelszavak be vannak állítva, Partition Wizard épp készíti a merevlemezt. 1 GB linux swap primary, és a maradék kb. 500 giga ext4 primary partíció jó lesz nekem? A különböző funkciók utána külön mappákban kapnak helyet? (ftp, helyi megosztott mappa, webszerver, stb).
DDNS-nek mit érdemes beállítani? Eddig no-ip.com-ot használtam, de ott a megújítás manuálisan megy havonta, captchával. Hogyan lehet ezt a routerre bízni?(tartok tőle, hogy most viszonylag sokat fogok kérdezni, egyesével)
-
-
suste
veterán
válasz
trance89 #8386 üzenetére
Én a kompakt kivitel miatt írtam a 710et!
Ha csak repeater kell és nem akarja az ember pakolgatni a dobozt, akkor megéri a töbletet.
Az usb meg nagyon sok mindenre jó lehet még (telefontöltés, webkamera, dlna adatbázis, stbstb).
Ha ezek tuti nem kellenek, akkor tényleg elég a 740..... -
BukZso
csendes tag
-
-
toM517
aktív tag
válasz
trance89 #5495 üzenetére
Oke, hat ez eleg szomoru! Azert fogok tenni egy probat, mert habar mostmar elkoteleztem magam a NAS megvetele mellett, azert kell egy jo Gigabites router.
Ha csak 2.4Ghz modban hasznalom, csak az egyik antennat hasznalja a router vagy mindkettot? Azert kerdezem, mert tennek ra valami erosebb antennat.
-
-
VeryByte
őstag
válasz
trance89 #5257 üzenetére
Én se cseérlném, ezért is írtam, hogy kérdéses, hogy mit szeretne a páciens.
Nálam is sok minden megfordult, de egy átlagos fekhasználó kezébe nem biztos, hogy mikrotik-et adnék. Cisco-val, Sonicwall-al dolgozom, nem is az alap beállításokkal van a gond, hanem amikor elkezdi nyomogatni picit komolyabb ismeretek nélkül. Gondolom érted amiről írok, de ez már nem ide illő téma.
-
válasz
trance89 #5239 üzenetére
És ami még vicc, hogy nem olyan régen mindenki azt írta, hogy áááá, itt már minden szép és jó, semmi sem olyan mint 1043-nál, nincs dma hiba, nincs szakadozás, beton stabil! Na ehhez képest az utóbbi napok szinte másról sem szólnak, mint a wifivel való küzdelemről, és lassan kiderül, hogy semmi sem változott! A következő melyik lesz? 1043nd v2?
-
stigma
addikt
válasz
trance89 #3969 üzenetére
Mint általában szoktam pontosítok, mert a wifi és tv légvonalban 5 méter, és közte van egy betonfal.
Sajnos ha kábeleznem kellene és szépen fal mellett elvezetnem akkor szerintem egy 15 méteres UTP kábel kellene hozzá, illetve ennek elhelyezése is blamás mert ajtó mellett van/lesz.
De lehet első körben megpróbálom egy kábeles megoldást ami olcsóbb, aztán ha nem lesz jó akkor max lesz egy plusz kábelem.
Nézegettem a Sticket , gyáriban max az enyém létezik , más 5ghz-s sticket meg elvileg nem eszeik meg a Tv-m ahogy utánaolvastam.
Köszönöm a segítséget.Célom amúgy egy 1080p-s sima film lejátszása ami ~15GB környékén szokott mozogni.
-
suste
veterán
válasz
trance89 #3904 üzenetére
na akkor ez gáz
ezek szerint ua a felállás, mint anno a 1043-nál
én ott nagyot szívtam, ezzel meg szerencsém volt/van
ezek alapján félek majd újítani
mondjuk nem nagyon vágyom nagyobb wifi sebességre, így hogy nem a laptoppal torentezek, és a 20Mbites netem is bőven elég (forgalom grafikonok alapján még ezt sem használjuk ki, pedig lógunk rajta páran) -
suste
veterán
válasz
trance89 #3895 üzenetére
ezt a nagyon sok embert én sem vágom
volt 1-2 ember aki panaszkodott itt,de a töbségnél semmi gond, sőt....
nálam pl a 1043 szét DMA-zta magát (wifi hiba), a 3600-tal meg hibátlan
az mondjuk igaz, hogy a gyáriról nem mondhatok véleményt, mert 1-2 perc tapasztalattal nem illik
de páran írták a DLNA vs samsung hibát..... -
Lacics25
aktív tag
válasz
trance89 #3895 üzenetére
A helyzet az, hogy nem a wifivel van gond, hanem komplett az egésszel. "Nem sikerült feloldani a Server DNS címét" Simán eltűnik a sárga háromszögem, egérrel fölé menve azt irja ki, hogy internet elérés, de nem tudok kapcsolódni.
Hogyan tegyem vissza a gyárit? Simán belinkelem és had eriggyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- RAM topik
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ford topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Dolce Gusto
- További aktív témák...
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus (barna switch/magyar kiosztás)
- Újszerű Meta Quest 3 (128gb), 1 év garanciával +kiegészítőkkel
- Asus Prime B560M-K + i5 1500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest