- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
doberman
senior tag
válasz
kaciokos #16001 üzenetére
talán táp gyengülés... csere vagy ha ügyes kezű vagy akkor szétszed és kondicsere... bár egy két kondi van a router board-on is.. de inkább a táp..
de ha egy pendrivét csatlakoztatsz akkor irányítsd oda a logokat... hátha kiderül valami, de szerintem a táp rakoncátlankodást nem fogja feljegyezni.. -
galaxys80
veterán
válasz
kaciokos #15054 üzenetére
Akkor így már teljesen világos. Köszönöm.
Az zavart meg, hogy anno mikor kérdeztem, hogyan csináljam a média player fixálását, akkor javasolta itt valaki, hogy válasszak egy távolabbi értéket (konkrétan a 250-et), hogy ne legyen ütközés később.
De, akkor ha mindent jól értek, akkor a jelenlegi 197 végződésű értéket is nyugodtan megadhatom a PC-nek a statikus bérleteknél? -
vargalex
félisten
válasz
kaciokos #14733 üzenetére
Szerintem csak a DHCP és DNS request-eket kell engedélyezned a tűzfal szabályoknál.
-
kaciokos
őstag
válasz
kaciokos #14732 üzenetére
No, próbálkoztam még egy kicsit, és azt találtam, hogy itt a bibi:
"a Network / Firewall / General settings részbe, alul a Zones-nál leeditáltam a Guest-es sort:
- Input: drop
- Output: accept
- Forward: reject
- Allow forward to destination zones: bepipáltam a wan-t."Az Input-ot is accept-re tettem, és voilá!
Ööö, valaki nyugtasson meg légyszi, hogy nem csináltam hülyeséget.
-
kaciokos
őstag
válasz
kaciokos #14647 üzenetére
No, nekiálltam kézzel megcsinálni a vendég WiFi-t (Vargalex FW-n), de nem igazán működik.
"Ugyanúgy kell, mintha sima guestet csinálnál csak az eredeti wifit kitörlöd, vagy azt használod wifinek, csak az interfészét állítod át."
Fogtam a sima 2,4GHz-es WiFi-t, megáltoztattam a nevét/jelszavát, és alul az Interface Configuration / General Setup / Network részben bepipáltam, hogy csináljon neki egy új interfészt, aminek a neve "guest" lett.
"Wifi interfész átállítása egy új tetszőleges nevű Statikus interfészre, dhcp-vel és a lantól különböző alhálózattal."
Megjelent a Network / Interfaces alatt a LAN és a WAN mellett egy GUEST, örültem. Beállítottam neki egy 192.168.74.1-es IP címet, /24-es maszkkal, alul a "Disable DHCP..." elől kivettem a pipát.
"Tűzfal zóna létrehozása tetszőleges névvel, interfész a korábban létrehozott, valamit továbbítás engedélyezése a wan zónába."
Még mindig ugyanott felül a Firewall Setting fülön bepipáltam, hogy hozzon létre egy újat guest néven. Aztán átmentem a Network / Firewall / General settings részbe, alul a Zones-nál leeditáltam a Guest-es sort:
- Input: drop
- Output: accept
- Forward: reject
- Allow forward to destination zones: bepipáltam a wan-t.A cucc most olyan, hogy tudok kapcsolódni erre a WiFi-re, de mintha már IP címet sem kapnék, pedig azt gondolnám, ott még nem ronthattam el semmit.
-
-
Headless
őstag
válasz
kaciokos #14644 üzenetére
Ugyanúgy kell, mintha sima guestet csinálnál csak az eredeti wifit kitörlöd, vagy azt használod wifinek, csak az interfészét állítod át.
Röviden címszavakban
Wifi interfész átállítása egy új tetszőleges nevű Statikus interfészre, dhcp-vel és a lantól különböző alhálózattal.
Tűzfal zóna létrehozása tetszőleges névvel, interfész a korábban létrehozott, valamit továbbítás engedélyezése a wan zónába.Vagy felrakod suste mentését, kitörlöd a korábbi lan wifit, és csinálsz egy gombnyomással egy guestet, vagy ketőt, vagy 10-et.
-
kaciokos
őstag
válasz
kaciokos #14628 üzenetére
No, kicsit árnyalódott a helyzet, inkább leírom az egész problémát:
A cél az, hogy viszonylag rövid időn belül értesüljek róla, ha elmegy otthon az áram. Erre azt találtam ki, hogy a router tűzfalán engedélyezem, hogy pingelhető legyen, és egy Android-os appal 5 percenként ránézetek. A dolog ott bukik meg, hogy ha elmegy az áram, a szolgáltató (Digi) észreveszi, hogy ki van kapcsolva a modem, és az IP címemet perceken belül kiosztja másnak. Ha az a másik router is pingelhető (ezt történt a tegnapi teszt alatt), akkor én észre sem veszem, hogy már mást pingelek, hiszen a dinamikus DNS rekordom az utolsó ismert IP címemre mutat, ami már nem is az enyém.
Az a B terv, hogy kinyitok valami egzotikus portot, amit figyelek, hogy válaszol-e, arra elég kicsi az esély, hogy az adott port pont annál is ki legyen nyitva, aki esetleg megkapja az IP címem. Viszont kell valami szolgáltatás, ami a routeren a port mögött válaszol a kérésekre, és minél egyszerűbb és támadásbiztosabb (bocs, kicsit paranoiás vagyok). Mit javasoltok?
-
vlevi
nagyúr
válasz
kaciokos #13601 üzenetére
Nekem gyári FW van rajta, hardveres NAT-al volt bajom. Az androidos minipc-m hálózati kapcsolatát korlátozta huszonmegabit környékére, és csak az asztali gépem kapta meg a teljes, UPC-s 120 megabitet. Ki kellett kapcsolnom a hw nat-ot, és a hiba megszűnt.
Ezzel azt akarom mondani, hogy a hw nat sem fenékig tejfel. -
-
Mocsokba
tag
-
MaXing
csendes tag
válasz
kaciokos #12911 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
Az antenna csere ötletét akkor el is vetem, köszönöm krealon a felvilágosítást! Nyitott vagyok igazából minden megoldásra, szóval akár a kábelezés is mehet,ha muszáj, csak kényelmesebb lett volna vezetékek nélkül megoldani, és esztétikusabb is.
wds-enthernet? Vezetékkel le egy másik routerbe, és az mondjuk ugyan azzal az ssiddel küldené a jelet sebesség felezés nélkül? Ez így lehetséges?
-
sangean
csendes tag
-
-
válasz
kaciokos #11688 üzenetére
Mondjuk hozzáteszem, nem is töltök 10-20, vagy még több GB-os fullhd anyagokat, ha filmről van szó, nekem megfelel az 1-2GB-os verzió is, zenéből meg már a lossless mérete sem egetverő, 3-400MB egy album. Játszani abszolút nem játszom, szóval a game iso-k meg kiesnek...
-
krealon
veterán
válasz
kaciokos #11259 üzenetére
"de az SMB nagyon meglep, tudtommal nem lehet megoldani."
Meg lehet oldani, a CIFS port (TCP 445) megnyitasaval, de ha kiengeded a Sambat a netre, akkor kb olyan biztonsagi szinted lesz, mint amikor a lakasod bejarati kulcsat a labtorlo alatt tartod. You have been warned!
-
libus
őstag
válasz
kaciokos #11004 üzenetére
Ez az, hogy én sem értem, hogy mi "mi a rák van"!
Azt a sebességet kellene szórnia wifin is, amit kap a 743ND-től! Mivel hogy nem repeater módban működik a 3600, hanem a WAN portba kapja a Netet...
Ez olyan állapot, mintha egy Net szolgáltató modeme lenne a WAN portba csatlakoztatva...
Esetleg az még lehet baj, hogy közel (0,5m-re) van egymáshoz a két wifi?
Bár a 743ND egyetlen anetenna helyére, egy külső irányított antenna van csatlakozva.
Így nem hiszem, hogy bent a lakásba szórna bármit is. -
válasz
kaciokos #10796 üzenetére
Az antennákkal is sokszor az a baj, hogy olyan minőségű hulladékokat árulnak apróban, ebay-en, itt-ott, 16-20dBi-s antennaként, ami helyett egy hurkapálcikát rádugva is jobb eredményt kapnál!
Egyik itteni fórumtárs is próbálta nem olyan régen a WDR3600 antennacserét, és látható eredménye is volt! Persze nyilván ez sem hiteles műszeres mérés, ennek megfelelően nem szentírás, de akkor is egy eredmény...
-
zex
aktív tag
válasz
kaciokos #10719 üzenetére
Köszi a választ! A tp-link hivatalos oldaláról letölthető FW az root-os vagy sem? Ezt honnan tudom megállapítani?
Szerk:
Most látom, hogy a hivatalos oldalról letöltött FW nevében ott a boot, tehát gondolom, hogy akkor ez nem jó. Ez esetben, honnan tudok nem boot-os FW-t beszerezni?
-
vargalex
félisten
-
suste
veterán
válasz
kaciokos #10317 üzenetére
én viszont nem ezt írtam!
hanem azt, hogy az adott lejátszó (pl most a TV) lejátszik filmeket USB-ről mindenféle formátumban, de nem minden formátumot játszik le DLNA-n
ilyenkor nem a szerver a hibás, hanem tényleg a formátum/TVa SAMU tv-k meg közismertek arról, hogy válogatósak DLNA ügyben
nekem is ez van, és gyári DLNA-val (ushare) nem hajlandó beszélgetni -
SztiviVander
addikt
-
MrSealRD
veterán
válasz
kaciokos #8826 üzenetére
Nem sincs gondom a stabilitásával... 90-100 nap körül volt eddig a rekord...csak hát ugye áramszünetek előfordulnak...
Tehát általában véve okés, csak arra gondoltam hátha látok majd valamit...A UPC modemet meg bridge módba tettem, hogy csak annyit zavarjon amennyit feltétlenül kell...
-
-
sanzi89
addikt
válasz
kaciokos #7792 üzenetére
Én is tesztelgettem tegnap kicsit a dolgot, többféle fájllal, többféle forrásból. Van ami hibátlanul ment, van ami kicsit akadt, van ami nagyon. Például - nem röhögni, csak teszt volt - egy 720p-s Barátok közt rész hiba nélkül lement, egy rész Family guy egyszer vagy kétszer akadt meg, egy rész Big bang theory kb 5 percenként akad meg, míg egy rész Trónok harca majdnem percenként megakadt. USB-ről minden fájlt hiba nélkül játszik, és PC-ről hibátlan a Trónok harca - a többit nem próbáltam -. Ahogy észrevettem nem csak a hang akad meg, hanem a kép is.
-
vargalex
félisten
válasz
kaciokos #7144 üzenetére
Szia!
Az a $sysfs valóban nem jó, de mentségemre legyen mondva, akkor még nem volt TL-WDR3600-as routerem. Most megnéztem és a TL-WDR3600 esetében ez helyesen:
sysfs=$(uci get system.led_usb1.sysfs)
Ez az 1-es USB led-je. Nyilván a 2-es led a
sysfs=$(uci get system.led_usb2.sysfs)
Viszont abból, hogy a LuCI-t nem éred el, én arra gondolok, hogy extroot-ot használsz, mégpedig valószínűleg pivot_root verziót. Ebben az esetben nem lehet szabályosan leválasztani a HDD-t.
De akár az USB eszköz tápellátását is meg lehet szakítani:
1. USB1:
echo 0 > /sys/class/gpio/gpio22/value
2. USB2:
echo 0 > /sys/class/gpio/gpio21/value
Ekkor természetesen a led állítás felesleges, mert automatikusan le fogja kapcsolni.
1-et echo-zva bele vissza is lehet kapcsolni. Persze ez sem szabályos extroot esetén. -
Karima
őstag
válasz
kaciokos #6572 üzenetére
Köszi. Ez a pendrive most csak tesztként van bent, hogy lássam, hogy kikapcsolt számítógépnél, a routerre dugott háttértárral miket tudok csinálni. Más rádugnivalóm hirtelen nem volt
A torrentet nem is irányítottam át erre, az még a belső hdd-n megy. Valójában olyan nagyon sokat nem is torrentezek, max ha eszembe jut valami film vagy zene, akkor azt leszedem a piratebayről, de nem vagyok egy hardcore torrentező. Ezt a routert sem torrentre vettem, csak azért, mert nem volt eddig wifi a lakásban, és már régóta be akartam wifiztetni, mert olyan eszközeim meg vannak (tel, tablet), amik előszeretettel használnák a wifit, illetve hogy az androidos minipc-re (ami a tvre van kötve), meg a többi eszközre meg tudjam osztani úgy a tartalmakat, hogy ne menjen éjjel nappal a nagy asztali gép, és ne kelljen kábelezni sem.
De ha már megvettem ezt a routert, akkor szeretném kihasználni a lehetőségeit (pl nas szerű működés, ftp, felhő). -
edeleny
őstag
válasz
kaciokos #6302 üzenetére
Már befejeztem!
Igen ott a Transmisson webes felülete, de jelszót kér! beírom neki a Luci név jelszót kidob a francba!
A letöltött GUI-ba beírom az IP-t, dettó!TC, már kipróbáltam mindent, semmi. FTP kapcsolat IP-cím, név jelszó, kidob!
Olyan mintha nem a Root lenne a név!Ezek szerint ez az "mnt" lenne a vinyó?
Ha van ott egy könyvtár, aminek torrent a neve, akkor így kell megadni: /mnt/torrent? -
edeleny
őstag
válasz
kaciokos #6299 üzenetére
Nekem mindkettő teljesen kínai, de lehet hogy ógörög!
A Luci-ban vagyok és mit csináljak?
Még véletlenül sem találok olyat, hogy USB1, vagy hogy HDD, vagy bármit ami arra utalna, hogy az lehet a vinyóm!Letöltöttem ezt a progit, de ő egy távoli host-hoz akar csatlakozni, mit kell megadni neki?
Annyira amatőr vagyok ebben, hogy ti azt nem tudjátok elképzelni!!
Esetleg lenne egy leírás valahol?A másik. FTP-kell ahhoz, hogy TC-vel lássam a vinyót? (így tudnék ugye leszedni róla dolgokat a gépre)
Ehhez is mit kell beállítanom?Higgyétek el tényleg baromira amatőr vagyok!
-
-
suste
veterán
válasz
kaciokos #3610 üzenetére
nekem az az érdekes a "load"-ban, hogy azt szokták mondani, hogy a load = mennyi feladatot kap, és 1.0 amikor annyit amennyit el tud éppen végezni
ennek ellenére 2-3-as loadot mindenki normálisnak mond, pedig szerintem az 1.0 a normális
ki szereti, ha folyamatosan 2-3szor annyi feladatot kap, mint emennyit el tud végezni?
vagymi???? -
Zirowe
nagyúr
válasz
kaciokos #3493 üzenetére
Transmissionben most kivételesen minden nyíl zöld és felfele megy, szóval ott úgy mutatja, hogy rendben van, töltenek is tőlem.
Amúgy úgy néz ki, hogy sikerült a wifis bd25-ös lejátszást is úgy ahogy megoldani: routert arrébb raktam, a lejátszó meg kapott rendes antennát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest