- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Szabtom #6208 üzenetére
milyen oprendszer van a tl-wn781nd alatt?
az oprendszer által alapban adott illesztést kapta, vagy a gyártói utolsót?
az antenna mozgatását próbáltad, illetve nincs túl leárnyékolva a gépház által?
nem mai csirke a modul, csak 150-es lite-n, így nem is mimo képes, de attól még megfelelően kellene, hogy működjön, ha minden feltétel adott. -
Szabtom
senior tag
válasz
Szabtom #6192 üzenetére
Folytatódik a kálváriám.
Leszűkítettem a problémát erre az asztali gépre, a többi klienssel nem csinálja.
Jelenleg 5-10 percenként disconnect-deauth történik, kb. egy órája folyamatosan. A syslog tel van ezzel:
disconnected due to excessive missing ACKs
deauthenticated due to inactivity (timer DEAUTH/REMOVE)
Aztán visszakapcsolódik. Ami megváltozott a GPIO patch óta, hogy szép csendben és villámgyorsan helyreáll a kapcsolat, és csak azt veszem észre, hogy leesik a net sebesség 5KB-secre, aztán újra felgyorsul.Szóval, mi lehet rossz a gépben? Ezt a TP-LINK adaptert használom:
WN781ND v1
Csak pusztán a specifikációk alapján, láttok valamit, ami a gondjaimat okozhatja? Ez egy régi 2010-es cucc, és elvileg tudja a b/g/n -t 2.4GHz-en. Elavult lenne?Amit még nem próbáltam, az Edenyke megoldása. Csak nem tudom, hová kell beírni.
Ez sajnos nem segített: 6170
uci set wireless.@wifi-iface[0].disassoc_low_ack=0
uci commit
wifi -
válasz
Szabtom #6185 üzenetére
külön is próbáld ki minden ellenoldallal, mert elég ha csak egy problémás van, amint az képbe kerül, az az egész hálót kinyírhatja.
kiderül majd a hiba, és ha tényleg minden ellenoldallal adódik a hiba, minden beállítás megfelelősége ellenére is, és azonos környezetben más router megfelelően működik, tehát a szélsőséges környezeti behatás is kizárható, akkor egyértelmű lesz a hiba forrása. -
válasz
Szabtom #6169 üzenetére
amennyiben a zöld ledes 1.4 az utolsó gyári firmware verzióval is ledobál, ott erősen keresném az ellenoldalban is a hibát, pláne ha csak egy bizonyos wifi modult dobál le, és nem próbáltad másmilyennel, mert a gyári firmware alatt nincs probléma - hacsak beállításilag vagy ellenoldalilag nem tesz valaki/valami a háló alá.
az pláne gyanús, hogy moddolt firmware alatt is problémázik, nem feltétlenül a router lesz ott a hiba forrása...
nem teljesen kizárt ugyan, hogy hibás a routered - az az egy darab, mert szériálisan biztos nem -, de azt csak úgy lehet kiszűrni, hogy nem csak egy vagy két típusú wifi modullal teszteled. -
Celtis
veterán
válasz
Szabtom #6169 üzenetére
Ha rám hallgatsz, ezt a két sort is hozzáadod:
echo 20 > /sys/class/gpio/export
echo high > /sys/class/gpio/gpio20/direction"Egyelőre próbáld ki ezt. Valószínűleg megszűnik minden problémád. Ha mégsem, akkor utána jöhet a disassoc_low_ack=0 beállítás. De szerintem nem lesz rá szükség.
-
Celtis
veterán
válasz
Szabtom #6157 üzenetére
1. Egyrészt ugye a fene se tudja, hogy milyen verziójú HW-ed van, és ha zöld ledes, akkor alkalmaztad-e GPIO vonalakat bekapcsoló patch-et a wifi érzékenység javítására. Ez alap, enélkül teljesen rossz lehet.
2. Csak 3-4-et kellett volna visszaolvasnod, hogy lássad Ía #6151-ben Edenyke bevált beállításait ugyanerre a "deauthentication due to missing ack" problémára.
-
-
-
-
válasz
Szabtom #6036 üzenetére
hárman telefonáltak ma az első - illetve ahhoz hasonló - miatt, de aztán a log és a szolgáltató oldala magyarázattal szolgált; link, amit a router system up time és a wan online time értékei is alátámasztottak.
a szolgáltató dns értékeivel nem próbálkoztál, vagy annak esetleges problémája/nem megfelelősége miatt van beállítva a google? -
Celtis
veterán
válasz
Szabtom #5990 üzenetére
A DHCP cím megújítás miatt nem lehet szakadás, főleg, hogy fix IP-t használsz. Ráadásul ha nem is lenn IP címed, az sem wifi szakadás formájában jelentkezik. Szóval ez más.
Egyébként a fix IP-t mindenképpen a DHCP tartományom kívülről válaszd. Másrészt én a DHCP-ben történő fix IP kiosztást preferálom. Így egy helyen lehet karbantartani az összes fix IP-t a hálózatban és nem gépenként kell konfigurálni. Ugye nem kell magyarázni, hogy ez miért jobb...
-
Magnat
veterán
válasz
Szabtom #5990 üzenetére
Az ARP menüben nem csak listázni lehet a router ARP cache-ét? Sztem a statikus dhcp-re gondolsz ... ha fix az ip-d akkor nincsen értelme, valójában a fix ip egy központosítottan karbantartható alternatívája a statikus dhcp.
Azt meg tudja vki csípőből mondani, h az Alex-féle firmben hol lehet a dhcp tartományt állítani?
-
Magnat
veterán
válasz
Szabtom #5986 üzenetére
Igen, ha fix az ip-d akkor a dhcp-vel egyáltalán nem foglalkozik (bocs, NAS-t írtam véletlen, de a gépre értettem csak közben egy NAS-os topicba is bevargyogtam
)
1ébként nem lehet, h vmi energiaséma miatt a géped lekapcsolja a wifit? Kábelen próbáltad, h azon is dobál-e? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Villanyszerelés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Mobil flották
- Formula-1
- Android szakmai topik
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Vírusirtó topic
- Milyen program, ami...?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Használt gamer/ workstation laptop felvásárlás TÉNYLEG magas áron!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest