- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
Esetleg ütemezni valahogy hogy minden éjjel pl 4-kor induljon újra?
https://openwrt.org/docs/guide-user/base-system/cron#periodic_reboot
-
Helios
tag
Igen, el tud így romlani illetve fáradni. Ezek elég öreg darabok így nem is csoda, ha valami már hibázgat benne, még ha úgy általában jónak is tűnik az eszköz.
Nálam is ugyanez volt (bő két éve?), hogy a WIFI része kezdett instabillá válni. Én úgy voltam vele, h már bőven kiszolgálta az idejét és nem ér annyit az egész, h szórakozzak vele, így lecseréltem. (Kábeles switchnek még használom, arra még jó.) -
vzozo
senior tag
Nálunk mind 3600-os, mind 4300-as volt (kb. ugyanaz a kettő), persze OpenWRT-vel. A wifi stabilitás necces volt mindig is, végül az nagyjából segített, hogy szkriptelve minden reggel 4:00-kor újraindítottam mindkét rádiós interfészt.
Persze a kérdés az, hogy nálad mennyire vészes a helyzet. Ha percenként dobál, akkor passz. Nálunk napi 1-2 incidens volt, amit kb. nullára csökkentett a reboot. Hogy volt-e bármi szakmai érv mögötte vagy csak voodoo-magic, hát passz, már egy jó ideje más eszközöket használunk a családban.
-
mexel
veterán
-
adamka16
őstag
Szerintem is pocsék a wdr 3600 wifi. Gyenge az antenna, igaz ledobtam róla és rátettem az 1043-as antennáit, ezzel jobban szór szerencsére, de pont tegnap volt nálam egy gép javításon és amíg nem találtam meg hozzá a lan drivert addig 722N-el neteztem rajt, ami ugye hivatalosan 150mbps-re képes mimo nélküli N adapter. Tapasztalatok alapján legrosszabb esetben is kb 4-5 méterre az 1043-tól is tudni szokta a 150mbps-es csatlakozási sebességet valamint a gyakorlati 10-10,5 Mbyte/s másolást lan felől, de ez... ugyan ezzel az adapterrel 72mbps csatlakozási sebességet írt, és valóban nagyon lassan másolt is wifi-n. Kipróbálom még ma, hogy mit szól ahhoz ha ugyan így kikapcsolom az 5ghz wifit és a gyári antennákat visszateszem rá, hogy gyorsul-e valamit vagy marad ugyan ilyen. Ha marad ugyan ilyen csiga tempóba akkor lesz egy eladó 3600-asom mert ez katasztrófa.. 4-5 éves technika majdnem úgy néz ki, hogy jobbnak bizonyul a gyakorlatban. Egyedül az szól mellette, hogy modernebb chip van benn 4* annyi memóriával, de semmi több.
-
nem nagyon érdemes összehasonlítani wifi tekintetében a két routert, hiszen az egyik csak g szabványos és 2.4 GHz képes, a másik pedig n szabványos és dual band, így 2.4 és 5 GHz sávot is tud, és annak megfelelő osztott antennája van; 2*2 dBi 2.4 GHz és 2*3 dBi 5 GHz.
esetleg sebességben is hasonlítsd össze, már ha van megfelelő ellenoldalad, és az újabb router az ötszörösét fogja tudni wifi sebességben, cserébe fogékonyabb az akadályozó tényezőkre az 5 GHz, de ez a technológia/frekvencia sajátossága.
amennyiben minden eszközöd n szabványos, úgy mehet az n only mód, de ha van régebbi g szabványos is, akkor kell a mixed.
amennyiben minden eszközöd 40 MHz képes, úgy mehet csak arra, ellenkező esetben kell a 20 MHz is, de a 40 MHz dupla sávszélességet jelent.
maradhat alapon, ha nincs eltérő elvárás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- TCL LCD és LED TV-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Eredeti játékok OFF topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Autós topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest