- Mobil flották
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Úgy néz ki sikeres lett az írás. működik jó sebességgel. Köszi a segítséget!
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
Közben megtaláltam ezt az fw-t, megnézem a routerem típusát, de a lényeg hogy ne tegyek fel bootloaderes gyári fw-t a hivatalos oldalról. Ha pl ez fent van akkor sem lehet ráfrissíteni gyárival ( persze csak ha van újabb)
-
mexel
veterán
Sziasztok! Bekötötték az elvileg gigás netemet ( digi), és egy n600-asom van openwrt-vel. Szembesülnöm kellett vele hogy csak a töredékét hozza a router, megáll kb 250-nél a fel és letöltés is. Írták digis topikban és itt is utánaolvastam hogy openwrt-n nincs HW nat így nem is lesz jobb csak ha a gyári fw-t visszateszem.
A routeren fixen 1 gép lóg, plusz tv box, néha még egyy-kettő laptop, plusz a wifi használatban van.
Ebben az esetben csak a gyári fw lesz a megoldás ha a fel-letöltést szeretném kimaxolni? ( router nélkül kb 600/300 lesz azt hiszem -ezt kellene a routerrel is elérni ha tudni fogja)
A gyári fw visszarakása hogyan működik openwrt alól? Okozhat galibát? -
mexel
veterán
Sziasztok! W3600-as routerem, van és szeretném a gyári fw-t lecserélni. Eddig elvoltam vele, de mostanában valamiért mindig szakadozik a net ( digi, zugló - szerintem a digig les za ludas bár még nagyon ellenkeznek)
Valószínűleg az openwrt sem fogja megoldani a gondjaimat, de már nagyon szeretnném megismerni azt a rendszert.
Amennyiben lehet talán torrentet is futtatnék rajta, és nem tudom hogy az rclone vajon működhet az openwrt-vel?
Esetleg plex vagy emby szerver tud működni vele? ( vagy ehhez már kevés egy ilyen router?)Mit érdemes telepíteni? Vargalex openwrt-t, vagy valami mást?
Előre is köszi a segítségeket, openwrt-vel majd átmegyek az openwrt topiklba ha szükséges. Eddig ez nekem még új terület, ezért kérdeztem előre. ( csak az openwrt új terület, úgy gondoltam)
-
mexel
veterán
Közben visszavonom hogy ugyanolyan erős a wifije a 3600-nak és a 642-nek. Sajnos a mérés szerint a 3600 gyengébb. 4 ponton mértem 3 féle androidos kütyüvel és mindenhol erősebb jelet produkált a 642-es
Azt hittem azért egy régebbi router szintjét hozza. ( a fentebb ajánlott win-es progi nem jött be a laptopon amin kellett volna, ezért tabletekkel mértem a wifi analyzer progival.
jelen esetben nem nagy probléma mert mindenhol működik minden, de aki negyobb lakásba- vagy családi házba venné ott érdekes lehet.A wifit mire érdemes tenni: bgn mixed vagy n only? 20 vagy 40MHz? A Wireless Advanced menüt hagyjam alapon?
-
mexel
veterán
Belaktam az 3600-ast, jól működik idáig a gyári firmmel- Most semmi extra funkció nem kell, addig marad a gyári firm.
( közben kiderült hogy a régi wr642G-vel sem volt hiba, egy reset után jól működött csak ha fullon megy a fel és letöltés diginél akkor már kicsit lassulhat a netezés. Ezeknek kb ennyi lehet az áteresztőképessége úgy néz ki.)
A wifi erőssége kb egyszinten lehet a3600-al, bár nem mértem csak az eszközök térerejét néztem.
( milyen jó progival nézzem meg pl androidos kütyün, vagy esetleg laptopon amivel össze tudom hasonlítani a kettőt?) -
mexel
veterán
Beüzemeltem a 3600-at, még ismerkedem vele. Amikor elindítottam az utorrentet akkor az UPNP-nél megjelent valami 49xxx-es porton a Teredo. Eddig ezt nem láttam. Ha jól tudom ennek az IPv6-hoz van valami köze, de inkább kilőttem a teredo-t. ( CMD - netsh interface teredo set state disabled)
Hagyni kellett volna vagy érdemes kiiktatni, illetve ez pontosan mit csinál? Eddig nem találkoztam ezzel a másik routerben.Más: a WPS-t kikapcsolhatom? Illetve miért is jó ha be van kapcsolva?
-
mexel
veterán
Átmentem a milyen routert topikba, ez már inkább oda való. Köszönöm a segítségeket! Ha 3600-ot veszek még jövök ide.
-
mexel
veterán
Köszi, épp most olvastam hogy 1043-ban erősebb SoC 64mega ram, a 3600-ban meg 128 mega ram. Végül is mindegy lesz talán. A torrent még nem biztos hogy menni fog, de lehet hogy kipróbálom.
Azért a 3600 wifije sem olyan gyenge gondolom hogy használhatatlan lenne.Na most kezdem nézegetni közben a 1043ND V2.1-et. Az mellett is szól pár érv. A francnak kellett beleolvasni annak a specifikációjába is
Már rég megvettem volna a 3600-at. -
mexel
veterán
Köszi! Ahogy írtam a wifi nem lényeg, egy, max 2 szobába kell osztania oda elég kell hogy legyen ha a 642 is elég volt. A hardver erősebb a 3600-ban ha jól olvastam, és 2 usb. Ezen OpenWrt-vel jobban megy a torrent ha jól olvastam. Árban kb ugyanaz, ezért gondoltam erre.
Ja, legyen 50/25 nem figyeltem, siettem -
mexel
veterán
Sziasztok! A régi wr642g routerem kezd leállogatni a Digi25/50-es netjétől. Gyorsan kell reggel vennem valamit, ezt a WDR3600-at néztem ki hirtelen. Amennyi időm volt olvasgatni, addig úgy látom ez jó választás lehet. Jobb mint a 1043ND V2.1? Wifi csak lakáson belül kell, az biztos jó, a vezetékes része a fontos, hogy bírjon fel/le egyszerre 25/50-et, ne akadozzon.
Jó választás? Ha megerősítenek a tulajok akkor már rendelem is. Köszönöm a választ előre is!
( vagy ha ennyiért van más jobb alternatíva az is érdekelne, bár azt a kérdést nem itt kellene feltennem)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Bittorrent topik
- Mobil flották
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Nők, nőügyek (18+)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ÚJ Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k (2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- Samsung S24D590PL 24" FHD monitor
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD / Ezüst / Garancia!
- LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MSI Cubi NUC 1M-072BCZ - wifi6E - 16GB DDR5 / 500GB SSD Win11 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest