-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
Hiába egyforma a RAM mennyisége, a 2-t nem lehet egy lapon említeni.
A 3600 egy régi technológia, 1 mag, 560mhz.
Az MT7621T SoC egy sokkal újabb technológia, 2 mag x 2 szál, 880mhz.
A memóriát nem néztem meg a 3600-ban, de lehet hogy még csak ddr2, az újak mellett meg már ddr3 van.
Kb Trabant/AudiA8 összehasonlítás.
-
suste
veterán
ha nem a router torrentezik, hanem mögötte egy kliens (és a kliens bírja a tempót), akkor kábelen tudnia kell akár gigabitet is, hiszen a gyári FW-ben van HWNAT
a wifi az meg mindig lutrimaga a router 2-3MB/s-sel tud torrentezni CFW-vel
egy újabb, többmagos router ennek többszörösét is tudja
az elszállt áru routereken (pl ASUS) kívül van 1-2 nagyon is kellemes árazású is, csak utána kell olvasni (pl itt ph-n is van több topic):
-Dlink860l-b1 - 15K-ért is volt itthoni boltokban (2x2 880Mhz, 16MB/128MB),
-Xiaomi-MIR3G pedig 10K körül már itt van szállításall együtt (2x2 880Mhz, 128MB/256MB).
Persze ezeket nem (sem) gyári fw-vel kell használni..... -
donmackó
addikt
Konkrétan nem írják, csak hogy a következő hetekben várható az érintett eszközökre a frissítés -> CERT Vulnerability Notes Database
Bár a TP-Link nem jelöli hivatalosan a 3600-at sérülékenynek, a korábban linkelt oldalon látszik hogy mégis az.
-
Headless
őstag
Nekem ez 100-as link sebességnek tűnik. Milyen
router, milyen vezérlők vannak a gépekben, milyen kábelek vannak. Windows hálózati tulajdonságainál mekkora sebesség van? Ha mindkettőnél gigabit, akkor egyszerűen valamelyik gép gyenge. Ha valamelyiknél 100 akkor ott kell keresgélni. -
suste
veterán
ezt majd egyszer teszteld le
kiváncsi vagyok honnan szedsz hozzá klienst
a 3 antenna önmagában semmit nem ér....(olyan mint a 1043-nál a 450Mhz....jó sokan használhatják)sajnos semmivel nem tud többet a valós életben, mint a 3600
de legalább lehet kapni!
ez azért mellette szól -
vmaxter
tag
Köszi!
Töröltem az Avast-ot. Azóta óta stabil. Tegnap reggel az F1-et néztem online, mikor előjött sokadszorra a probléma. Gyanus volt az Avast, mert nemrég rámerőltetett valami SecureLine VPN nevű dolgot, aminek a 30 napos próbavezióját feltettem. Miután lejárt a próbaidőszak, töröltem azt. Akkor kezdődtek a gondok.
Most vírusvédelem nélkül vagyok fent a neten. Nem tudom mi legyen? Évek óta használtam gond nélkül az Avast-ot. Maximálisan meg voltam elégedve vele. Nem tudom visszateszem-e? -
Suste, a te firmware-eid a gyáriak módosítása (openWRT-n keresztül), tehát számít, hogy jött ki új, vagy az openWRT és a tied teljesen függetlenek a gyáritól, tehát pl. nem tartalmazzák azokat a hibákat, amelyek ott vannak.
Van olyan funkció, amelyet a gyári firmware tud, a tied meg nem? -
ferob
őstag
Nem láttam, viszont én teszteltem két hiba kapcsán és csak ma kaptam választ, hogy felrakták véglegesnek az oldalra, de akkor úgy néz ki, hogy a válasz lassabb volt és már előbb kikerült.
Valamint az 5GHz vendég SSID elrejtése most már rendesen működik, ezt sem írták bele az oldalon megtalálható hibajavítások listájába.
-
PistiSan
addikt
Én is erről az oldalról szoktam nézni az új fw, meg sem fordult a fejemben hogy más tp link oldalon lehet újabb, illetve azonos fájl néven újabb fw bele csomaglva.
(#11565) wwenigma
Ha éves vagy, fizess elő 1000mb-re, úgy látom ez az ultimate megoldás mindenre nálad!
Meg sem fordul a fejedben, hogy nem mindenki lakik olyan helyen ahol elérhetőek ezek a netek, eléggé szűk látókörre utal. Mielőtt válaszolnál erre, nem, nem fogok elköltözni máshová a net miatt, vannak komolyabb problémák is mint a net. -
wwenigma
Jómunkásember
FYI, irtam a changelogot, ha nem eleg tiszta hogy "van ujabb de ugyan az a neve ami kicsomagolva mar helyes" abbol ra lehetett volna jonni.
Masreszt raktam be linket, nem tudom hogy hogy jön ide az altalad linkelt tplink-us oldal.
PistiSan_ figyelj, ha 100Mbittel beterhelve nem szakad meg a PPPoE kapcsolatom es nem all be a net sem, akkor nincs baj a firmware-rel. Valami keepalive funkcionak elegtelen a savszelesseged, nem kap meg idoben egy valaszcsomagot mert a feltoltesi sebességed egy hulladék (eljen a baba ADSL igy 2015-ben). De tenyleg.
Nekem még áprilisban gigabit utana visszaleptem 200-as csomagba, utana nekem is Gargoyle megy fel mert mar nem fog hianyozni a HW NAT funkcio.
-
ferob
őstag
Az UN annyit tesz, hogy universal, szóval jó mindegyikhez, de a hozzászólásomból látszik is, hogy kipróbáltam a dolog megírása előtt.
(#8869) kali: Nem veszik le ezeket, csak sokszor egyből az összes oldalon elérhetővé teszik, majd mert alapvetően másik régiós beállításokat tartalmaz, ezért állítják át, hogy csak az adott ország oldalán jelenjen meg, de ilyen és ehhez hasonló dolgokat leszámítva (pl. IPTV beállítások), mivel lényegében csak egy verzió létezik az eszközből, ezek felrakhatók bármelyen régiós routerre, mert ebből a szempontból nincs eltérés.
-
-
-
tomazin
veterán
inssider? nincs pont 20 szomszéd azon a csatin?
illetve a net megy el, vagy a routerrel is megszakad a kapcsolat?más:
kicsit tesztelgettem ezt a paramétermező dolgot. Ott van több, ki is törlöm mindet (kivétel ami kell), majd rányomok a mentésre, akkor visszajön. Viszont ha egyesével törlöm mindig a legfelsőt, akkor kettőre le lehet redukálni. Ha viszont az utolsó előttit is törlöm, majd mentés, akkor 3lesz belőle. (és meglepő módon most rendben megy chrome alól) -
Ez egy SSH kliens, amivel tudsz a routerre csatlakozni, és konzolparancsokat futtatni...
-
Magnat
veterán
Van egy haverom az Ibm-nél, többek között szerverek karbantartásával is foglalkozik. Ő mondta, h volt olyan szerver széria, aminél pár év 7/24 üzem után ha bármi miatt le kellett állítani a szervert, szinte törvényszerű volt, h lesz olyan diszk, ami restartkor nem indul el. Szóval a legnagyobb traumát egyértelműen az indulás jelenti... ami persze nem jelenti azt, h nincs az a használati gyakoriság(illetve inkább ritkaság
) ami mellett ne érné meg kikapcsolni.
-
vargalex
félisten
Szia!
Ha 2,5"-os HDD-ről beszélünk, annak tipikusan 3W alatt van a csúcsfogyasztása. Folyamatos fogyasztással sem jön ki 2 év alatt egy új HDD ára (ha jól gondolom, nagyjából 120-130 Ft lehet havonta), nemhogy csak a leállítási időkből...
Egyébként pedig egy normális HDD-re 3 év garanciát adnak. Ha tényleg 2 év alatt tönkremenne, akkor kapsz egy új vinyót...
-
suste
veterán
ezzel én is vitatkoznék, mert minden mozgó eszköznek a lehető legroncsolóbb dolog az indulás (motor)
ez elektronikában is így van, sőt nem csak a mozgó alkatrészeknél (legegyszerűbb példa a hagyományos izzó)
persze biztos van az a minimális használat, amikor nem éri meg bekapcsolva hagyni, de ilyenre meg sokkal egyszerűbb és jobb megoldás egy pendrive -
chab7
addikt
Most ez van rajta:
Firmware Version: 3.13.31 Build 130320 Rel.55761n
Hardware Version: WDR3600 v1 00000000Minden működik rendben, egyedül ez a laptopommal való időnkénti wifi kiesés van meg, ami viszont távoli szomszéd netjére rácsatlakozva nem jelentkezik, tehát azt sem mondhatom teljes biztossággal, hogy a laptop a szar, de azt sem hogy a router, hiszen egyelőre más rácsatlakozott eszközöknél nem megy el a wifi.
No de most már meg kell várjam hogy a laptoppal rendelkező ismerősök megjöjjenek aztán jön a tesztelés. -
Bálint85
senior tag
jó ha be van állítva a 2,4 Ghz és az 5 GHZ.
és le is akarom kódolni a wifit.
tűzfal nekem nem kell routerba, mert csak belassul tőle az internet, lassabban jönnek be az oldalak.
mert itt a környéken van 6 wifi kapcsolat aztán honnan tudom majd ,hogy bezavarják az enyémet?- Dual Band Selection menüpont -> Concurrently with 2.4GHz and 5GHz (802.11a/b/g/n) kell tenni ilyenkor?
- Wireless Settings 2,4 Ghz -> Channel Width - > 20, 40 , Auto kell tenni, mitől függ?
-> Channel -> 1,2,3..... vagy Auto maradhat?
-> Enable SSID Broadcast /ki kell pipálni?/
-> Enable WDS Bridging /ki kell pipálni?/
->Wireless Security - > itt melyikre kell tenni, hogy jelszót be tudjak írni? /Recommended maradhat, csak számokkal lehet lekódolni vagy betűkkel is?/Bandwidth Control Settings -> Line type -> ADSL vagy Other kell tenni? /kábel internet van/ és alatta milyen számokat írjak be? / Egress, Ingress/
WPS, DMZ, Dos protection ezek mik?
-
HDD nélkül ez szerintem kizárt dolog! Bár ezen típust én sem mértem soha, nem is ismerem igazából, de a többi router adataiból kiindulva inkább 8-10W körül lehet az, a 15, és 15+ értékek inkább már HDD-vel, és erősen terhelve jöhetnek szóba! Szerintem! De ha valaki mér, akkor majd mond pontosat....
-
rokapet
tag
Üdv!
A nálam levő példány Ver1.1-es. Kérdés: erre fel fog menni a vargalex 1.1.5? Használja valaki ilyen Ver1.1 eszközön? Csak mert a WR1043ND-ből 10-féle verzió van, és mindegyikhez különböző OpenWRT verzió jó.
A honlapján valóban csak V1 szerepel, a "How find the hardware version?" oldalon pedig annyi van, hogy ha V1.1 az eszköz, akkor az V1-nek felel meg.
-
vargalex
félisten
Szia!
Erről már többször leírtam a véleményemet:
Ha úgy kell gariztatni a routert, hogy lényegében elérhető (pl. csak a wifi adja meg magát, vagy valamelyik LAN, esetleg a WAN port, vagy az USB), akkor bármikor visszarakható a gyári firmware. Ha viszont el sem indul, akkor úgysem a flash IC kiforrasztásával, illetve kiolvasásával fognak bajlódni.
-
ajani
aktív tag
-
vargalex
félisten
Szia!
Elvileg csak a 2,4 GHz-et tudja. Ráadásul, ha jól látom, akkor 150 Mbps-es.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Gyúrósok ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- Autós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest