- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
donmackó
addikt
-
bpq
csendes tag
válasz
sanzi89 #9152 üzenetére
Hát éppen erre lennék kíváncsi én is. A readme-ben ennyi van: 'Add magic containers for 50 recent items for each category' Nekem arra lenne jó, hogy egyszerűen visszataláljak, az előzőleg hallgatott zenékhez (nézett filmekhez) De hogy ez mennyire hasznos a gyakorlatban, azt még nem volt alkalmam kipróbálni.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
sanzi89 #9047 üzenetére
Sry, en egy normalis cuccot hasznalok normalisan. Majd ha lesz igény hogy több tudás kell molyolás nélkul, akkor veszek egy drágábbat. Addig ilyen igenytelen, boldog user vagyok. A WDR3600 jol mukodik amig nem akarjak az emberek a Higgs-bozon kutatasara hasznalni.
SztiviVander: egy ido utan automatikusan kijelentkezik... vagy megfogtad valami böngészőaddonn-nal?
-
suste
veterán
válasz
sanzi89 #9047 üzenetére
végre megtaláltad a kulcsszót!
"igény"
itt sosem azt mondtuk, hogy ez az eszköz mindenkinek az igényét kielégíti
árának nagyon is megfelelő tudású! (majd számold ki mennyit költöttél az új cuccra...)
akinek több kell, az másikat keres, de kár szidni az eszközt, ami sokaknak megfelel.... -
-
-
sanzi89
addikt
-
Kicsirics77
veterán
válasz
sanzi89 #8314 üzenetére
elméletben 5 év garancia kell,hogy legyen rá
legalábbis az enyémre még 3 év gari van mert 2012-ben vettem.
az enyém is kék ledes és nem érint ilyen hiba mint amit Te leírtál
a wifi másolásnál meg kell azért kompromisszumot kötni mivel a gyártó elméleti sebességet ad meg nem pedig valósat.
a valós sebességet erőteljesen befolyásolja a kliens oldali vevő is.
nekem egy telefon lóg rajta jelenleg ami tudná az 5GHz sávot de kikapcsoltam mivel 2,4GHz-vel elvagyok vígan.
a szomszéd múlt péntekig kapta wifin a netet tőlem a szomszéd lakásba és soha nem mondta,hogy megszakadt volna vagy ugrált volna a hálózat.
egyébként nálam 3-as csatorna 18dBm(63mW)
automatikus mód és 00-world az országkód
wpa2 titkosítással.
tökéletesen üzemel a router. -
vargalex
félisten
válasz
sanzi89 #8312 üzenetére
Szia!
Tudom, hogy volt már róla szó, de azért biztos, ami biztos alapon ellenőrizhetnéd a script futtatásával.
Esetleg, ha privátban adsz távoli hozzáférést, szívesen ránéznék...
Ahogy a linkelt leírásban lévő hivatkozásból látszik, mi egy TL-WDR4300-al teszteltünk. A 20-25m x 20-25m-es teljes emeletet lefedte úgy, hogy az egyik sarokban volt a router. Ráadásul természetesen több falon (köztük egy teljes lépcsőházzal, lifttel) keresztül. A 2,4 GHz-es wifi szempontjából pedig a TL-WDR3600 és a TL-WDR4300 azonos.
-
válasz
sanzi89 #8312 üzenetére
- általánosságban nem igaz, legalábbis nincs értelme hasonlítgatni, hiszen eltérő technológiáról van szó, bár attól még van olyan dual band eszköz, ami jobban szór, mint sok csak 2.4 GHz képes
- nálam a gyári firmware a viszonyítási alap először, pláne ha moddolt alatt probléma adódik
- akkor nézzen rá esetleg hozzáértőbb is, ha tényleg a router a probléma forrása, az több ellenoldallal, a beállítások módosításával...stb ki fog derülni
én sem kötekedésből vagy adott típus védelme érdekében írom le általában a tapasztalataimat, hanem mert nagyon gyakran találkozom ezzel, miszerint kihívnak valahová, hogy rossz vagy gyenge a router wifi szórása - és itt sok gyártót és típust is írhatnék -, és az esetek jelentős részében kiderül, hogy nem router a hiba forrása, sokszor orvosolható hibáról van szó, illetve ritkább esetben irreális elvárásokról, mert nagy távolság, sok és húzós anyagból készült fal mögött valóban nem tud kapcsolódni a mobiltelefon, vagy a beépített kis antennás wifi stick...stb. -
válasz
sanzi89 #8305 üzenetére
többször leírtam/leírtuk már, hogy miért nem illik összehasonlítani a csak 2.4 GHz kontra dual band routereket/eszközöket, ahogy nem célszerű a g kontra n szabvány esetén sem, hiába csak a 2.4 GHz kerül összemérésre.
arról nem is beszélve, hogy a moddolt firmware sem szolgálhatna viszonyítási alapul, mivel bizonyos funkciókban/beállítási lehetőségekben eltér a gyáritól, illetve több a hibalehetőség, lásd a hosszú hónapokon át adódó wifi probléma, ami csak moddolt firmware alatt jelentkezett, hiszen a gyáriban az első pillanattól lekövette a gyártó az általa eszközölt változásokat.
az egyik notimben nekem is 6205 van, szívesen megmutatom neked, hogy milyen jól dolgozik össze a tl-wdr3600 gyári firmware verziós routerrel, ha minden megfelelően beállításra kerül. -
suste
veterán
válasz
sanzi89 #8194 üzenetére
józan paraszti ésszel én azt gondolom, hogy a puffernek ennek az esetben a kliens oldalon van értelme
de ezt egy TV-n (vagy médialejátszón) nem igazán tudod megoldani (legalábbis a tv gyári fw-jével)ha nem tv a kliens, akkor meg inkább SAMBA-znék, ha lehetséges
persze nem írtad, hogy miről beszélsz, de én DLNA-ra tippeltem
-
Zoolesz
csendes tag
válasz
sanzi89 #7970 üzenetére
Sokáig én is a Flexget-et használtam, de legutoljára nem sikerült összehozni így áttértem a Leech-re, bár nem tud annyit mint a Flexget, de szépen teszi a dolgát. Ha segítség kell hogyan kell beállítani szólj.
Viszont lenne egy kérdésem nekem is látott már valaki olyat hogy a minidlna rossz helyen jeleníti meg a videót.
mappaszerkezet így néz ki: video/downloads/ filmek helye
Viszont az újonnan letöltött filmeket a video könytárba jelzi és a downloads mappa pedig null ként van jelöle. Az adatbázist már egyszer töröltem de nem segített.
-
woodworm
veterán
-
vargalex
félisten
válasz
sanzi89 #7943 üzenetére
Szia!
Valóban működnie kell. (Ha minden igaz, sikerült is beállítani a kollégának...) Egyetlen fontos dolog (amit krealon) is leírt): a pendrive-on történő több szálas írás/olvasás művelet (tipikusan a torrentezés ilyen) sokkal lassabb, mint HDD esetén, így jobban meg is fogja a rendszert (azaz nagyobb lesz a load, stb.).
-
Dadan01
senior tag
válasz
sanzi89 #7928 üzenetére
Másol beilleszt beszélgetés kb
Suste: van más ötlet? mert eddig semmi sem segített. Tomato nemtom van-e erre a routerre, de ha van, kipróbálom azt is. Amúgy megnéztem a legfrissebb changelogot a minidlnahoz, ott volt samsung releváns dolog, lehet hogy nem az első ilyen probléma ez.
-
suste
veterán
válasz
sanzi89 #7919 üzenetére
GvsN: marketing duma ezt mondja, de a tapasztalat az,hogy a régi G-sek messzebbre vittek.
Persze ez sokmindtől függ (elhelyezés, környezet, más hálózatok, kliensek, stb).
Nálam mondjuk a 3600 már elérte a linksys wrt54gl szintjét, de a 1043-asjóval gyengébb volt..5ghz gyengébb a freki miatt.....
-
-
hudyfiu
senior tag
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #7823 üzenetére
A proci egy Intel T3000, a VGA a Mobile Intel 4 Series Express chipszetben lévő - egyébként egy ASUS K50IJ notebook -, Serviio-val való lejátszás közben a proci terhelés pár százalék, míg ha a gépen nézem Media Player Classic Home Cinema-val, akkor 38-40%, tehát nem hiszem, hogy Serviio-n keresztül nézve a gép csinálna bármit is.
-
krealon
veterán
válasz
sanzi89 #7821 üzenetére
"Most újra bekonfoltam a laptopot, Win7 alatt a Serviio-ról 1080p-s mkv Wifin keresztül is hibátlan! Akkor ez miért működik a TV-vel?"
Mert a PC-s program kepes (eleg eros a PC processzora) ujrakodolni a media folyamot, hogy a DLNA szabvanynak megfelelo legyen, a NAS-ra telepitett DLNA szerver pedig nem.
Nem veletlen, hogyha mindenevo lejatszot akarsz, akkor TV-be epitett DLNA szolgaltatast felejtsd el. A DLNA lejatszo nem esz meg minden formatumot.
http://www.dlna.org/dlna-for-industry/guidelinesPart 2 – Media Format Profiles
Table 1. DLNA Media formats for Home DevicesMedia Formats
Required Formats Set
Optional Formats SetImaging
JPEG
GIF, TIFF, PNGAudio
LPCM, MPEG-1 L3, (MP3), and MPEG-4 AAC LC
MP3, WMA9, AC-3, AAC, ATRAC3plusVideo
MPEG2, MPEG-4 Part 10 (AVC) with MPEG-4 AAC LC associated audio
MPEG1, MPEG4, WMV9, HEVC H.265 -
suste
veterán
válasz
sanzi89 #7815 üzenetére
gondoltam én hogy a tv lesz a hibás
én pont ezért tiltottam le az fw frissítést mindegyikben, hiszen minden működik ami nekem kell, csak rontani tudnak rajta -és általában meg is teszikaz USB-s és a DLNA lejátszást ne hasonlítsd, hiszen teljesen más útvonalon/módon kapja az adatot
biztos hogy nem a lejátszó része a hibás, hanem vagy a hálózatkezelés (ez már a C szériában is hibás volt egyes fw-kben), vagy pedig a DLNA-n keresztüli konténer/kodek felismerés lesz a hibás2 dolgot tehetsz, fw-t cserélsz, akár visszafelé (ha ez megoldható a te szériádnál), vagy vársz egy fw frissítést (ami vagy lesz vagy nem
)
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #7799 üzenetére
Közben bekonfigoltam egy ASUS RT-16-ot a legújabb Tomato-val és ugyanúgy akadnak a filmek teljesen logikátlanul. Volt, hogy semmi se ment, és akadt a film, utána a router párhuzamosan terheltem 1,3MB/sec letöltéssel és nem akadt, stb.
Úgy tűnik csak a TV-vel van valami baj, csak nem értem miért játssza le a fájlokat USB-ről és PC-ről... -
Rocko66
aktív tag
válasz
sanzi89 #7811 üzenetére
Kipróbáltam az általad javasolt módon is,de így sem működik.
Megformáztam ezzel: http://192.168.1.1:8081
De ugyan az a hiba,hogy a transmissionban nem bírok torrentet feltölteni,meg a hálóhazti helyeknél sem látom a vinyót....
Az előző routerral minden ment mint a karikacsapás.
Nem értem most miért szívok ennyi :S
Valami ötlet még? -
kaciokos
őstag
válasz
sanzi89 #7782 üzenetére
Nálam Vargalex firmware-e fut, és szintén Samu tévé, és nálam is néha elnémul a hang 1-2 másodpercre, de nagyon ritkán, mondjuk egy film alatt egyszer. Közben a kép folyamatos. És ezt csinálja ugyanúgy full HD tartalommal és 640x480-as avi-val is.
Mivel nálam szerencsére nagyon ritka, én nem nagyon foglalkoztam ezzel.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #7777 üzenetére
Poli27 firmware-jével is beakad. Plusz valamiért csak IE-ben tudtam torrentet hozzáadni a Transmission webfelületén, Chrome alatt nem., de igazából ez mindegy is.
Kész, befejeztem, 2 napot kúrtam el a dologgal, úgy tűnik túl nagy elvárás 2014-ben nézni egy 720p-s mkv-t egy 150k-s TV-n egy jobbnak mondott routerrel.
-
suste
veterán
válasz
sanzi89 #7759 üzenetére
poli27 fw a vargalex alapján készült, mindent ugyan úgy kell csinálni benne, csak nincsen NTFS támogatás és ushare
de most megmondom neked, hogy ua lesz a helyzet poli27 alatt
egyedüli dollog ami belszólhat ebbe, az az újabb libffmpeg_mini, ha tényleg a codec-kel van baj -
suste
veterán
válasz
sanzi89 #7756 üzenetére
10+Mbit torrent és 720P dlna már nem biztos hogy elmegy egyszerre, de azért ez is sokminden mástól is függ:
-HDD hogy bírja a párhuzamos írást/olvasást?
-torrent hány szálon tölt, mi a max peer?
-transmission cache méret
-egyéb transmission beállításokde a 2 fölötti load is árulkodik,hogy ez már sok neki
viszont a 07-08-cal nem kéne szaggatniaesetleg codec problémára gondolnék még, de mivel több filmmel kipróbáltad így talán ez is kilőve (hacsak nem valami saját készítésű mind, egyfajta kódolással)
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #7752 üzenetére
Ma reggel teljesen újrahúztam a routert, újraraktam a firmware-t, de ugyanúgy akad a cucc.
A setup lépései - kérdés mi lehet benne a rossz? -
1. Jelszó megváltoztatása
2. HDD formázása
3. Transmission jelszó módosítás, egy torrent letöltése
4. miniDLNA bekapcsolása
És ennyiSzóval úgy gondolom ezen nem nagyon van mint elrontani.
Délután kipróbálom egy másik külső HDD-vel és kölcsönbe egy WRD4300-assal, kíváncsi leszek.
-
suste
veterán
válasz
sanzi89 #7743 üzenetére
1: szerintem a TV-ben csak 100Mbites lankártya van, így nem érdekes a gigabites kábel
2: de a 3-4MB/s-nek a 100ason is lazán át kell mennie (nálam is 100-on csatlakozik luci szerint, és simán átmennek a 720P-k)
3: ha ext4 a fájlrendszer akkor tuti bírnia kéne, és ha mégis szaggat (az FTP-s tesztet is figyelembevéve) inább a tv lesz a hibás
próbáltad már laptop-router-tv kapcsolásban a laptopon futó médiaserverrel esetleg? -
-
válasz
sanzi89 #7733 üzenetére
Nem feltétlen kell két router, elegendő egy router, és két-három kliens a router max sávszélének kihasználásához! Ha sebességet akarsz, használj UTP kábelt, remek eredményeket lehet elérni rajta! Vagy vegyél AC-s routert, AC-s klienssel, ott nem lehetetlen a ~400Mbps átviteli sebesség se!
kali, ez ugyancsak lehetséges, de ettől még mondjuk egy egy szálas letöltés nem fog a két sáv összeadott sebességével menni!
-
válasz
sanzi89 #7729 üzenetére
működik, de ha csak két antenna van kiépítve, akkor olyan modult is kell venni, mert amin három antennás csati van, annál probléma az üresen hagyott - fordított esetben megoldhatóbb lenne.
nekem is 6205 van az egyik notimban, 2.4 GHz sávon is 300-as, és 5 GHz esetén is 300-as, mindkét esetben 2*2 mimo képes - de ezt a 300 adja is -, 2 antennás, így passzol a tl-wdr3600 routeremhez.
routereknél szokás az n600, n750, n900 kiírás, már ha szimultán dual band képes típusról van szó. -
válasz
sanzi89 #7726 üzenetére
létezik szimultán dual band kapcsolat, a tl-wdr3600 és a tl-wdr4300 tudja, már csak olyan ellenoldali wifi modul kell, ami szintén képes rá.
a 6205 korrekt típus, bár csak 300-as, de a tl-wdr3600 is annyi mind a két sávon, amennyiben találnál olyan wifi modult, ami 5 GHz esetén 3*3 mimo képest, azt is csak a tl-wdr4300 lenne képes kiszolgálni, 2.4 GHz sávon meg ott is marad a 2*2 mimo.ampulla; ilyen szempontból nem lehet adott következtetést levonni, a csak 2.4 GHz képes modul is lehet mimo képes, nem csak a 2.4 és 5 GHz képes, de nem szimultán dual band, és a 2.4 és 5 GHz képes szimultán dual band tudású.
-
vargalex
félisten
válasz
sanzi89 #4421 üzenetére
Szia!
Nagy probléma lehet, ha a MAC filternél nem megadható leírás miatt kell lemondanod az OpenWrt-ről.
Viszont itt is lehet mutatni jó néhány dolgot, amit a gyári firmware (vagy akár a Tomato sem) nem tud.
A megvalósításról: az UCI configban a MAC lista egy lista típusú objektum, ami egyszerűen szóközzel elválasztott MAC címeket tartalmaz. Itt, illetve itt egy kis olvasnivaló az UCI-ról.
Persze pl. wireless config esetén lehetne az, hogy valami elválasztóval belerakni a leírást és egyedileg feldolgozni mind LuCI, mind a wifi-t indító script oldalán. De ugye akkor ez szembe menne azzal az elvvel, hogy minden config file-t azonosan tudunk kezelni. Esetleg egy párhuzamos listát lehet vezetni a leírásokról. De ugye akkor, ha kézzel szerkeszted a config-ot, elcsúszhat egymástól (pl. más az elemek darabszáma, stb.). Azért lehet, hogy ez utóbbit megpróbálom, mert ugye ez a wifi scriptet nem, csak a LuCI-t érinti.
-
suste
veterán
válasz
sanzi89 #4421 üzenetére
Ok, akkor viszont nem várhatod el, hogy megkavarják a router rendszerét a switch beállítás miatt, hiszen opnewrt-ben pont az a jó,hogy mindent alap/egységes szinten kezel, ezért lehet vele mindent megoldani.
Max tényleg azt lehet kérni, hogy ALEX tegyen be egy sima szöveges részt a luci felületébe a MAC filterhez, ami nem kapcsolódik/kötődik sehova (kérdés ez mennyire oldható meg, sima webfelület fejlesztés?). Mint mondtam, a luciban pont az az alapfelállás, hogy minden mindennel összefügg, így nem szoktak ilyen "felesleges" részek lenni.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #4421 üzenetére
Ezt találtam gyári firmware visszatevéssel kapcsolatban:
"A gyári firmware visszatehető webes felületen is, mivel jelenleg a 2 letölthető gyári firmware egyike sem bootloaderes."
Az, hogy bootloaderes vagy sem így derül ki:
"Gyári fw esetén letöltés után kicsomagolva a zip-ből, ha a nevében benne van a boot szó, akkor az nem jó!"
Tehát ezt nem lehet OpenWRT-re tenni webfelületről:
wdr4300v1_en_3_13_33_up_boot(130617).bin
De ezt lehet:
wdr4300v1_en_3_13_31_up(130319).bin
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #4418 üzenetére
A gyári firmware-ben lehet leírást rendelni a MAC filterhez, így szerintem kipróbálom élesben azt. Nagy kár az OpenWRT-ért. Admin felületen csak betallózom az új firmware-t és kész? Illetve stabilitás szempontjából mik a tapasztalatok a gyári szoftverrel?
@suste
Mert nem ez az eszköz a DHCP kiszolgáló. -
suste
veterán
válasz
sanzi89 #4418 üzenetére
Miért ragaszkodsz ahhoz, hogy a wifi résznél vegyél fel a MAC filternél leírást?
Tedd meg ezt a luci/hálózat/dhcp és dns fülön, a statikus bérleteknél. Ott szépen beállítgatod milyen MAC milyen IP-t kapjon, és utána elmész a wifi MAC szűréshez, és ott új fülnél a lenyiló kiválasztó menüben ott lesznek a nevek is, és a már felvett MAC-ek mellett is megjelenik a megnevezés.
Csak a sorrendet kell megszokni, hogy új gép beállításánál először DHCP statikusbérlet és aztán a wifi MAC szűrés, és akkor adja magát az egész. Az így felvett címek mellett már ott van mindíg a leírás, tök jól működik a rendszer.doberman: nincsen értelme megbonyolítani szerintem, hiszen a mostani felállásban pont az a jó, hogy logikus összefüggés van. Ha mondjuk a wifi MAC-nél is felvehetnék nevet, akkor mi lenne az alapbeálllítás, ha a DHCP-nél meg mást veszek fel? a DHCP-s vagy a wifis?
-
válasz
sanzi89 #4403 üzenetére
A Gargoyle egyáltalán nem új, többen is használják, főleg a 1043 topikban! Sőt, többen állítják is, hogy akinek nem kell a sok csilivili a vargalex firmware-ből, amit Alex különböző kéréseknek engedve belezsúfolt, azok jobban is járnak a Gargoyle-al! Sőt, ha Tomato hiányod van, még skint is tehetsz rá, hogy legalább külsőleg pótolja kicsit azt!
De van másik, szintén jól kinéző téma is hozzá!
-
vargalex
félisten
válasz
sanzi89 #4399 üzenetére
Szia!
Mivel a TL-WDR3600 topic-jában vagyunk, így gondolom neked is az van. Azaz ez kell neked.
Sysupgrade-t linkeltem, mivel OpenWrt frissítésre az kell. Célszerű a beállítások megtartása nélkül frissíteni.
Persze neked kell majd feltenni a számodra szükséges csomagokat, mint pl.: luci-app-ddns, luci-app-p910nd, stb.
-
vargalex
félisten
válasz
sanzi89 #4395 üzenetére
Szia!
1. Igen, komoly (ha a kérdéses MAC DHCP-n kért IP-t, akkor úgyis látszik a neve a lenyíló listában).
2. A kisebb helyet foglaló wpad-mini nem támogatja a Radius authentikációt (a többségnek úgysem kell). Fel kell tenni a wpad csomagot és kiválasztható lesz.
3. Leginkább Attitude Adjustment 12.09 ajánlott ilyen felhasználásra. Esetleg Gargoyle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- EA Sports WRC '23
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- E-roller topik
- The First Berserker: Khazan
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged