Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cartman023
aktív tag
Egy profilon belül meg lehet oldani azt hogy pl 8-20 óráig 50 %-on, utánna meg 20 és 8 óra között 30 %-on legyen a fényerő?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
mandras81 #196 üzenetére
Nem a Tasker volt a bűnös.
[link]
Annyi kiegészítéssel, hogy a Catch ártatlan volt. A telefon által készített képeket és videókat töröltem és utána jó lett.Egyébként 2%-ot eszik nálam (összesen). Úgy, hogy nem játszok vele, hanem szinte teljesen háttérben van.
(Alább hagyott a lelkesedés az aktuális projektet illetően.)Amihez net kell, az a Location/Net. Mivel nem magától találja ki a koordinátát az adótornyok helyzetéből. A többinek viszont kétlem, h sok köze lenne a Tasker-hez.
-
mandras81
senior tag
Tesüti!
Erre végülis mi lett a megoldás?
Rájöttem, hogy folyamatos adatkapcsolatra van szükségem, és ezért csak egy Cell Near profil aktív, de nagyon durván szívja az akksit. Ha a WIFI be van kapcsolva és megy a Tasker, akkor kb. óránként 10-15% megy le, viszont, ha inaktiválom a Taskert, és a WIFI ugyanúgy bekapcsolva marad, akkor 4-5%-ra csökken az óránkénti fogyasztás.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Cartman023 #193 üzenetére
-
Cartman023
aktív tag
Profilokat lehet benne csinálni, olyat hogy pl néma, vagy halk, és ezekre váltana bizonyos időközönként?
-
-
volvoguy
addikt
Hát nekem ICS 4.0.4 alatt sehogy nem sikerült működésre bírnom a Tasker-t. A beállított profil aktiválódik, de a hozzá rendelt Task nem!
Vmi tipp?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Cartman023 #187 üzenetére
Igen.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Cartman023 #185 üzenetére
Na így már érthető.
Kell egy Time context:
From 8:00
repeat every 1 hours
To 20:00Majd egy Task, ami vhogy így néz ki:
1. mobil net és sync on
2. wait 1-2 mins
3. mobil net és sync offHogy mit hol találsz, azt majd felfedezed. Vagy utánaolvasol, ha megy az angol.
-
Cartman023
aktív tag
-
Cartman023
aktív tag
Olyanban kérhetnék segítséget, hogy azt akarom, hogy a mobilnetet bekapcsolja 1 percre 8 és 20 óra között, akkor hogyan kezdjek neki?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
volvoguy #180 üzenetére
Egy exit task-ot még hozzáadnék a fényerő profilhoz, h set brightness 255*11%. Máskülönben nem csinál mást az idő lejártával, mint kikapcsolja az auto brightness-t (és onnantól nem tudom, h milyen értéket vesz fel).
Miután lefutott mondjuk a fényerő task, utána a rendszerbeállítás nem automatán van? Vagy a "nem történik semmi" alatt mit értesz?Amúgy nincs se fényerő szenzorom, se ICS-em. Ezek viszonylag egyszerű feladatok, nem tudom elképzelni, h ne mennének ICS alatt. Bár pár hibáról írtak már.
-
volvoguy
addikt
Üdv! Vhogy nem sikerül ICS 4.0.4 alatt működésre bírnom a Tasker-t pedig nagyon egyszerű dolgokat akarok rajta beállítani, pl.:
- Alapból 11%-on a fényerő, és 06:00 - 18:00-ig Auto-n menjen, utána újra álljon vissza 11%-ra...
- Reggel 06:30kor Wifi bekapcs és szinkron, 06:33kor kikapcs...majd ugyanezt este 20:00kor
- Éjjszaka 00:00-tól reggel 06:00ig Repüló mód, éjszaka 2 óránként kikapcsolva h megnézze kerestek-e....Próbálgattam, de sehogy nem állíttotta a fényerőt például...
Így csináltam: Létrehoztam egy profilt, megadtam hogy 06:00 - 18:00ig, és a Task pedig az volt hogy Auto Brightness ON...de nem történt semmi....
Vmi mást kell beállítanom? Köszi Üdv!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun #178 üzenetére
DailyRoads Voyager-nek van Tasker támogatása és láttam benne ilyen opciót.
Amúgy nem használom, csak kíváncsiságból szedtem le. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Cartman023 #176 üzenetére
CM romon legalábbis.
-
Cartman023
aktív tag
Ha jól látom, akkor a Tasker tudja a procit is állítgatni?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
andris811 #173 üzenetére
Hmm de végülis talán a task beállításainál az ébrentartás pont kapóra jönne. Ki kell próbálni, hogy az accelero deep sleep-hez van-e kötve, vagy a képernyőhöz. Mert a Tasker a processzort tartja ébren. De végső esetben a képernyőt is lehet. Bár az nem lenne szerencsés annyira.
-
Teasüti
nagyúr
Na, ennek örülök.
Hangjelzés. Oké. És hogy is fognak engem megtalálni a szántásban, ha a telefon a tartóban riadózik (ami a kocsiban van nyilván, ha kocsiról van szó)?
Az accelero valóban kikapcsol a legtöbb telefonon (Android feature), ha a képernyő elsötétül.
De mivel ez egy főként közlekedési eszközhöz szánt művelet, ezért elég életszerű, hogy mondjuk megy egy navi, vagy egy fedélzeti kamera, ami ébren tartja a telefont. ÉS akkor már a töltő is szinte kötelező tartozék, mivel pillanatok alatt lemerülne nélküle. Megy a navi - gps és mobilnet -, és/vagy a fedélzeti kamera - videó rögzítés és accelero. Mondjuk ezt még nem próbáltam, hogy képes-e rá a telefon. Főleg az enyém a maga kis 800 Mhz egymagos ArmV6-osával.Sztem helyből felszáll ha majd párhuzamosan akarok navigálni (online), meg mellette videót rögzíteni a háttérben és közben még Tasker is megy. Már csak Mariskának kéne még megszólalnia és téglásítottam a telefont.
Nem teljesen fölösleges, mivel a linkelt app tényleg csak annyit tud, h megkérdi jól vagy-e és utána sms-ezik két-három előre beállított kontaktnak. Ezt így kevésnek érzem.
Egyedüli probléma, h Tasker-ben jelenleg kicsit gáz a gyorsulásmérő használata.
Ugye a három tengely közül egyszerre csak az egyiken képes érzékelni egy oda-vissza fellépő erőhatást. Írtam itt a fejlesztőnek, de nincs tervbe véve, h változtatna rajta. Esetleg ha ti is beszállnátok, talán rá tudnánk venni.
Jelenlegi formájában nem igazán tudom elképzelni, h mire is lehet hatékonyan használni a shake context-et. Számomra olyan kézenfekvő, hogy bármilyen irányú erőhatásra gerjedjen az alkalmazás, de arra még nem jöttem rá milyen ötlettől vezérelten bontotta le 3 független tengelyre a fejlesztő. -
andris811
tag
Az app, amit linkelt sokkal kevesebbet tud, ráadásul csak akkor működik a gyorsulásmérő, ha a telefon ébren van (nem tudom melyik telefonoknál van így, de akkor is..). Baleset előtt még pont van annyi időd, hogy felébreszd a telefont, hogy megtaláljanak...
Úgyhogy nagyon jó ötlet Teasüti! A hangjelzést én is támogatom. -
ERPY
őstag
Először is, abbamaradt a beszélgetésünk, szal csak szólni akartam hogy a wifi bug rendben a telón, azóta tökéletesen működik a wifi váltásom.
Hogy válaszoljak a vészhelyzet felvetésedre, sztem használd inkább az appot, amit linkeltél. Biztosan meglehet oldani taskerrel, de ha van egy 280k-s ingyenes app erre, akkor sztem fölösleges ezzel is bajlódni, nem?
Mellesleg ha megcsinálod, tegyél bele valami hangjelzést is, mert pl. ha kirepülsz a kocsiból, a szántásban nembiztos hogy megtalálnak. Tapasztalat, szomszéd járt így. Nem nézték csak az autót, de a tulajt nem találták, ide jöttek a rendőrök keresni, mire visszamentek a helyszínre, akkor néztek jobban körbe, hogy ő kirepült az autóból. A felesége is, de azt még az elején megtalálták, így azt hitték ő vezetett es egyedül volt az autóban.
-
Teasüti
nagyúr
Épp egy vészhelyzeti protokoll létrehozásán dolgozgatok, közlekedési baleset esetére.
(lásd itt)Sosem voltam még hasonló helyzetben és kicsit bonyolult belegondolni, h mit is kell ilyenkor csinálni és hogy lehet a segítségemre a telefon (ha egyben maradt egyáltalán).
Azért írom ezt le, hátha ihletet meríthetek a válaszokból. Ha ez érdekel vkit, szívesen látnám a gondolatait.
Amit terveztem eddig:
- esemény érzékelése gyorsulásmérővel
- egy ablakban megkérdezi jól vagyok-e (mellette hangosan is kommunikál és alapvető hangfelismerést is szeretnék bele - pont úgy, mint korábban az Edzés profilomnál) és ha időn belül nem nyomom le, h "igen, jól vagyok", akkor elindítja a vészhelyzeti protokollt.Ami annyiból állna, hogy első körben küld egy sms-t a névjegyzék összes kedvencének, h bajban vagyok, hívjanak fel. Majd elkezdi bemérni a helyzetem. Idő közben ha jön egy hívás és nem válaszolok, akkor küld a hívónak egy sms-t a becsült helyzetemmel (ha még nincs gps fix, akkor adótornyok alapján - ehhez kell mobilnet) és azzal, h "nem válaszoltam a hívásra, ezért a telefon elküldi a helyzetemet, majd ezután ha újra hívsz, akkor automatikus felveszi és kihangosítja".
Közben fut egy újabb get location, immár 10-15 perces timeout-tal, hogy bemérje a pontos helyemet gps-el (ha nem volt bekapcsolva a baleset előtt), majd ha bemérte, akkor lekérdezi netről az adatokat és sms-ben elküldi a következőket:
- pontos földrajzi koordináták
- utca, házszám
- egy short url google maps-hez, ahol meg is nézhetik a helyet.És idáig jutottam a gondolatmenettel.
Persze az egész még megvalósítás alatt, az eddig elhangzottak is kb 50-60%-osak.
De kellene még ötlet, hogy mit kéne csinálni ilyen esetben.Itt elsősorban azt a szituációt vettem számításba, amikor megsérültem, hisz ha "leokézom", h jól vagyok, akkor sztornó az egész művelet.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Cartman023 #166 üzenetére
Na, akkuhasználatnál Tasker nálam 7%. (ebben benne szokott lenni egy-egy óra előtérben töltött idő is, amikor állítgatom)
18 állandóan aktív profillal. Hardvert egyik sem monitoroz, csak alkalmazásokat, eseményeket és időt, meg google naptárat. Jah de, mégis, cella infókat is figyelemmel kísér több profil is, de kézikönyv szerint az nem jár plusz fogyasztással, mivel a telefon alapvető funkciója.18 állandó- és összesen 26 profil, ami nem kevés. Sokan max csak fél tucat profil használnak eleinte (az egyszerűbbeket), érdemes lenne kifaggatni a többieket, akik itt megfordultak.
Van akinél nem láttam 5-6-nál több profilt.
Ott biztos jóval kisebb a fogyasztás is. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Cartman023 #168 üzenetére
[link]
Ctrl + F és beírod, hogy "mobile data". -
Teasüti
nagyúr
válasz
Cartman023 #166 üzenetére
Ezek szerint nem tudjuk a választ.
Tasker viszont keveset, ami engem illet. Attól függ miket monitorozol (gps, wifi, cella infó, szenzorok, stb). Ha nem használsz energia igényes dolgokat, akkor elég marginális. Néhány % az akkuból 2+ napos statisztika szerint. (Most pont nem tudom megmondani konkrétan mennyi, mivel ma reggel vettem le töltőről) Nálam olyan 2 nap és pár órát szokott működni a telefon, ami jónak számít - elég csak minden harmadik nap végén töltőre dugni.szerk: ez nem tiszta készenléti idő, szoktam nyomkodni nettó néhány órát.
-
Cartman023
aktív tag
Azt szeretném kérdezni, hogy a Llama-val összehasonlítva mennyit "eszik" a Tasker?
-
mandras81
senior tag
válasz
mandras81 #147 üzenetére
Ahogy ígértem, feltöltöttem a frissített xml-eket.
Ma egész nap használtam, teszi a dolgát, de még pár napot akarom tesztelgetni, hogy véglegesnek nevezhessem.
-
ERPY
őstag
Most kipróbáltam, szépen működik. Igaz nem 10 perc múlva kapcsolt vissza a wifi, hanem kb. 3-4. Tesztelgetem. Majd kipróbálom azt is amit írtál. Köszi a segítséget. Nem tartom kizártnak hogy azért az ICS-nek is van valami köze a problémámnak, hogy néha működik néha nem.
-
Teasüti
nagyúr
Akkor exportáld ide description formájában a releváns profilokat!
Nincs más ötletem, talán a konkrét kódból kiderül mi felett siklok el. Mert így ezek csak félinformációk.Log-ot is kimásolhatod (SD kártya/Tasker/Log), illetve nézd meg te is, hátha látsz vmi gyanúsat - pl mi a frászért kapcsolt ki a wifi, miután csatlakozott (talán leszakad a routerről??)!
Amúgy nem lenne picit egyszerűbb (elegánsabb), ha nem lenne két Profilod ugyanarra a Context-re? Vagyis mondjuk az Utcai profil Task-ját hozzáadhatnád az Otthoni profil Exit task-jaként. Így az utcai beálíltás lenne az alapértelmezett, ha nem aktív a Profil.
-
Teasüti
nagyúr
Kapcsolj ki minden profilt (kapcsold ki a Tasker-t úgy ahogy van), wifi-t is kapcsold ki. Majd menü/more/run an action és választ a Net/wifi ON parancsot! Ha bármiféle profil nélkül csak simán kiadsz egy parancsot, hogy kapcsolja be a wifi-t, akkor is lejátszódik a jelenség? Ez esetben nem a Tasker hibája.
Amúgy ebben a néhány nyúlfarknyi sorban nem látok hibát.
Ami még jobb, hogy olyan parancsot se, h kapcsolja ki a wifi-t.szerk: ICS nem elképzelhetetlen, google fórumon újabban írogatnak ICS-ből eredő problémákról is.
Ez esetben idő kérdése. -
ERPY
őstag
Én értem, de már töröltem sajnos, mivel össze vissza csinálta a dolgokat, és nem szeretem ha valami nem okés. De akkor megcsinálom most, és írom mit csinálok.
Profil neve: Otthoni profil
State / Net / Wifi connected / bal alul zöld pipa
Task neve: Minimum fényerő
1. Display / Auto brightness set off majd bal alul zöld pipa
2. Display / Display brightness 0, Ignore current level pipa, Immediate effect pipa majd bal alul zöld pipaProfil neve: Utcai profil
State / Net / Wifi connected, itt pipa az invertre, majd bal alul zöld pipa
Task neve: Auto fényerő
1. Display / Auto brightness set on majd bal alul zöld pipa
2. Net / Wifi set off, majd bal alul zöld pipaProfil neve: Wifi figyelés
Time / Csak a repeat pipa és 10 minutes-re állítva
Task neve: Wifi figyelés
1. Net / Wifi set on if %WIFI ~ ide beírom kisbetűvel hogy off, majd bal alul zöld pipaEnnyi.
Így az játszódik le, hogy 10 percenként bekapcsol a wifi, csatlakozik is a hálózathoz, majd lekapcsolódik és visszaáll utcai profilra. De van olyan hogy elmegyek otthonról, és marad a wifi bekapcsolva. Persze ilyenkor ha hazaérek szépen csatlakozik is, de ezt eddig is tudta Tasker nélkül.
(Közben agyaltam, hogy mintha olvastam volna az ICS romoknál van wifi beragadás dolog, lehet hogy ez játszik a háttérben?) Na mindegy, ha esetleg próbálkozzam mással, vagy valamit eltoltam akkor az annak mikéntje jó lenne.
-
Teasüti
nagyúr
Jó, de ehhez még mindig tudnom kéne, h mi nem működött abban, amit korábban írtam.
A profil kukázása és a probléma szőnyeg alá söprése határozottan nem segítette a megoldást.
Ha megvan még egyáltalán, akkor lássuk végre! -
Teasüti
nagyúr
-
ERPY
őstag
Maradjunk annyiban ha megoldható, mivel töröltem a beállításokat a wifire vonatkozóan, hogy jelenleg ugyanaz a felállás mint amit leírtam, csak wifi ki be kapcsolás nélkül, és nincs wifi figyelés. Jelenleg most csak a fényerőket állítja.
Szal inkább akkor lépésenként kellene a segítség, hogy hogyan figyeljem a wifit, a kikapcsolást, bekapcsolást.
Az otthoni, utcai profilok ugyanúgy megvannak mint írtam, csak kiszedve a wifi ki-be kapcsos dolgokat, és nincs már a 10 perces wifi figyelés sem.
Így most működik ugyan, de a wifim folyamatosan megy. A mobilnet ki-be kapcsolást azért nem is csesztettem, mert ha wifi nincs az legalább legyen, mert IMO-n elég sokan keresnek, szal nekem fontos hogy valamin mindig legyen a teló. -
Teasüti
nagyúr
Le tudnád írni, karakterre pontosan, h milyen parancsok vannak a profilokban?
Vhogy úgy, ahogy én szoktam:Profil neve
Context: (elérési út/név) [feltételek és paraméterek]
Enter task:
1. (pl. Variable Set %var to 1 if %pos ~ *home*)
2.
...
Exit task:
1.
2.
...Mert így nem elég exakt, szintaktikai vagy szemantikai hiba is okozhatja, miközben logikailag akár helyes is lehet.
(pl a %WIFI értéke nem lehet "OFF", mivel kisbetűket ad vissza. És Tasker-nél ez nem mindegy.)Vagy exportáld a profilt és töltsd fel ide!
Egyébként majdnem biztos vagyok benne, hogy csak vmit elhibáztál, mivel ez egy teljesen hétköznapi feladatnak tűnik.
-
ERPY
őstag
Ehez még hozzáfűzném, hogy mégsem megy minden annyira rendben. Ha elmegyek otthonról, értelemszerűen mobilnetre kapcsol, de a wifi-t mégse kapcsolja ki. De van hogy kikapcsolja, de akkor nem kapcsolja vissza. Szal érdekesen működik. Engem erre egy teljesen más alternatíva is érdekel, de így jelenlev használhatatlan. Lehet felejtem ezt is a picsbe, mint a llama-t, az is össze vissza csinált mindent.
-
ERPY
őstag
Hozzád fordulnék, de bárkihez szól aki tud segíteni.
Már lassan ott tartok hogy megy a kukába a Tasker is, na nem mintha az alkalmazással lenne hiba, hanem egyszerűen nem tudom megoldani amit szeretnék.
Wifi ki-be kapcsolásról lenne szó. Próbáltam megcsinálni amit ajánlottál, de vagy nem jó, vagy én voltam béna. Valszeg az utóbbi.
Na szal leírom mi van nekem, csak ami ide tartozik, és egy hülyegyerek szintjén (ez lennék én) kérlek írd le hogy mit állítsak vagy javítsak.Otthoni profil:
Ha wifi connected bármihez, akkor Auto Brightness OFF, Display Brightness 0Utcai profil:
Ha wifi not connected semmihez, akkor Auto Brightness ON, Wifi OFFWifi ellenőrzése profil:
Minden 10 percben, Wifi set ON, if %WIFI ~ OFFVan még egy rakat beállításom, de az már nem ehhez tartozik, és mindegyik tökéletesen működik.
A fent leírtakban biztosan nem okés valami (logikus mert akkor működne), de amit nem értek, hogy maguk a műveletek szuperül lefutnak, az Otthoni és az Utcai értelemszerűen okés.
A wifi ellenőrzésekor szépen bekapcsol a wifi, kapcsolódik is a routerhez, át is vált 1-2 másodpercre Otthoni profilra az Utcai profilból ki is írja hogy kapcsolódva, majd kikapcsolja a wifi-t és visszavált Utcaira.
Nemrég kezdtem a Taskerrel ismerkedést, szal nem vagyok profi, ezért is kérnék egy számomra lépésenkénti megoldást, hogy megtudjam oldani.Igazából ez azért lenne fontos, ha nem vagyok itthon ne zabálja le a wifikeresés az akksit, ellenben 10 percenként ha ránéz az csak olcsóbb energiából.
A mobilnetem mindig aktív, azt sose kapcsolom ki, ha kell ottvan, ha wifi-n lóg a tella akkor meg úgysincs használva.
Thx a segítséget előre is.
-
mandras81
senior tag
Az a baj, hogy még nagyon új a telefonom, így gyakorlatilag pár napig használtam, mielőtt elkezdtem a Tasker-t beállítani, és abban a pár napban is halálra buzeráltam (új telefon lévén ez nem csoda).
Azért mások akkus tapasztalataiból próbálom lemérni a különbséget. Mondjuk, tekintve hogy az embereknél otthon általában állandóan csatlakoztatva van a WIFI - és az pedig zabálja az akksit -, elvileg eléggé javulnia kéne az akkuidőnek.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
mandras81 #146 üzenetére
Nem rossz, első olvasásra kissé zavaros.
Nekem egy kicsit ágyúval lövünk verebekre esetének tűnik.
Tényleg megéri a ráfordított időt? Mi a tapasztalatod? Ha jól olvastam az eredeti cikkben, akkor meg lehet figyelni a forgalmat és az akku használatot is - százalékosan mekkora spórolás érhető el? Néhány megáért nem biztos, hogy átrágnám magam rajta, ellenben az akkuidő már jobb kérdés. -
mandras81
senior tag
Csak ki kell iratni a beépítetteket egy másikba, és már meg is lehet lesni (bár, ezt gondolom tudtad).
Köszi a segítséget, ennek örömére leírom az általam használt teljeskörű internetmenedzsment és adatszinkronizációs megoldást. Tesztelem folyamatosan, azt mondom, hogy 99%-os. Innen merítettem az ihletet, de több helyen belenyúltam, illetve hozzáadtam/elvettem belőle.
Az alapgondolat az, hogy reggel 6-tól este 11-ig félóránként szinkronizálja az adatokat, ha van lehetőség preferált hálózatra kapcsolódni, akkor WIFI-n, ha pedig nincs, akkor 3G-n keresztül. Ezen kívül az akksi kímélése érdekében a képernyő lezárásától számított 1 percen belül kikapcsolja a WIFI-t (ha esetleg kikapcsolás után egyből eszembe jut még valami, akkor ne keresse feleslegesen újra a hálózatot). A képernyőzár feloldásakor futtat egy gyors hálózatkeresést, és ha nincs preferált WIFI hálózat akkor kikapcsolja a WIFI-t. Ehhez hozzátartozik, hogy nem vagyok állandóan 3G-n, hanem a megfelelő programokhoz be van állítva, hogyha a telefon nincs csatlakozva WIFI-re, akkor kapcsolja be a 3G-t, a progi bezárásakor pedig kapcsolja ki.
Az egésznek az alapja egy WIFICHK nevű task, ami azt csinálja, hogy bekapcsolja a WIFI-t, majd 4mp múlva kiírja egy fájlba a %WIFII változó értékét, amiből aztán kiolvassa a megfelelő sorokat egy FOR ciklussal (elvileg csak egy sornak kell lennie a fájlban, mert a %WIFII a csatlakoztatott hálózatot tartalmazza, viszont az a tapasztalatom, hogyha nehezebben megy a csatlakozás, akkor a 4. másodpercben még nem feltétlen állt rá a preferált hálózatra a telefon, viszont már látszik az elérhető hálózatok listája (ami jelerősség szerint van sorba rendezve) a %WIFI változóban, és ha az első öt között megtalálja valamelyik preferált hálózatot, akkor már tuti, hogy rá fog csatlakozni. Beállítottam két változót is, az egyik a %WIFICHK, ami 2-es értéket kap, ha csatlakozott a telefon preferált hálózatra, és 1-est, ha nem, illetve a másik a %WIFICHKTSK, ami pedig a WIFICHK task indulását figyeli, ha fut a task, akkor 2-es az értéke, ha nem, akkor 1-es (ezek más taskok miatt fontosak).
A négy profil:
ScreenOn (a képernyő unlock-olásakor aktiválódik): a benne levő task annyit csinál, hogy a %SCRNUNLCK változó értékét 2-esre állítja (ez az AutoSync profilhoz lesz szükséges), és elindítja a fenti WIFICHK task-ot, tehát ha van a közelben preferált WIFI hálózat, akkor csatlakozik, illetve beállítja a benne említett változók értékét.
ScreenOff (a képernyő kikapcsolásakor aktiválódik, ha a %WIFICHK értéke 2, tehát csatlakozva van WIFI-re): a benne levő task átállítja a %SCRNUNLCK értékét 1-esre, vár egy percet, és kikapcsolja a WIFI-t (%WIFICHK átáll 1-re), HA közben nem lett unlock-olva a képernyő (%SCRNUNLCK), vagy nem indult el az automatikus szinkronizálás (ezt ugyanúgy oldottam meg, mint a %WHIFCHKTSK-nál, hogy az AutoSync profil indulásakor az %AUTOSYNC változó kap egy 2-es értéket, a végén pedig 1-est). Ha kikapcsolta a WIFI-t, akkor a WIFICHK értéke 1 lesz.
Van egy MobilData profil, ami csak annyit csinál, hogyha a 3G be van kapcsolva, akkor a %MOBD változónak ad egy 2-es értéket, ha pedig ki van kapcsolva, akkor ad neki egy 1-est (az AutoSync-nél lesz rá szükség).
AutoSync: (06 és 23 óra között aktív): a benne levő task csak akkor indul, ha az akksi töltöttsége 20%-nál nagyobb, beállítja %AUTOSYNC változót, kitörli a telefon információs sávjára az előző szinkronizáláskor kiíratott üzenetet, beírja a %MOBDORS változóba a %MOBD értékét (ez lentebb lesz lényeges) majd elindítja a %WIFICHK taskot, amennyiben ki van kapcsolva a WIFI. Ha nem tudott felcsatlakozni, akkor aktiválja a mobilnetet, és egy percen keresztül szinkronizál. Az aktuális időt beállítja egy változóba, és amennyiben le van zárva a képernyő kikapcsolja a WIFI-t (ha be van kapcsolva a képernyő, és a WIFI, akkor úgyis használom, ha bekapcsolt képernyőnél ki van kapcsolva a WIFI, akkor úgysem kell kikapcsolni), vagy a mobilnetet (amennyiben a %MOBDORS értéke nem egyenlő kettővel, tehát a task indulása előtt nem volt bekapcsolva a mobilnet - azt még nem sikerült áthidalni, hogyha a frissítés egy perce közben indítok el egy appot, aminek szüksége van mobilnetre, akkor annál ne kapcsolja ki). Ezután már csak annyi a dolga, hogy kiírassa a frissítés típusának (WIFI/mobilnetes) megfelelő szöveget a notification bar-ra, és átállítsa az %AUTOSYNC változó értékét 1-re (amiből a ScreenOff profil látja, hogy szinkronizálás van folyamatban, és így nem kapcsolja ki a WIFI-t, ha mondjuk abban az egy percben kapcsoltam ki a telefon kijelzőjét.
Ennyi lenne, szívesen fogadom az észrevételeket, az xml-eket feltöltöttem ide.
Lenne egy kérdésem is: van egy köpönyeg widget-em, és a fenti sémával nem tudom lekezelni, hogy frissüljön mondjuk óránként, mert nekem ugye kikapcsolt kijelzőnél félóránként kb. egy percre nyílik meg az adatkapcsolat. Rá lehet valahogy bírni a Tasker-t arra, hogy widget-et frissítsen?
-
mandras81
senior tag
A 'Variables' fülön az alsó sávban megjeleníthető egy szűrő, amin ki lehet választani, hogy az összes változót akarja az ember látni, vagy csak a hivatkozottakat például. Eddig egyszer sikerült előcsalnom, de azóta sem tudok rájönni, hogyan.
Valaki tudja esetleg?
-
S_xperia_S
aktív tag
De igazából ehhez már programozás alapismeretek kellenek, ezt el kell ismerni.
Aki erre nem fogékony, annak ez átláthatatlan szenvedés eleinte.na de csináltam már weboldalakat is magamtól text editort használva, ha azt megtanzltam ezt is meg fogom
nézve a listat, ellesz vele egy ideig a fejlesztő... minden tisztelet az övé
-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun #138 üzenetére
Jah az autós dologra: csak gondoltam hátha csináltál egy olyat is, ami azt figyeli, hogy az autóban vagy-e, és ez alapján indítja a navit, állítja be a hívást, fényerőt, bluetooth-t, vagy bármi mást.
Mert ha van hasonló, akkor abba csak beraksz még egy Set variable parancsot, ami jelzi, hogy épp autóban vagy. Egy ilyen változó jól jöhet a többi profilhoz is, aminek az autózáshoz kell igazodnia (példánál maradva). Úgymint a kihangosításnak, vagyis a kihangosítós profil lefutás elején megvizsgálhatja a változót, ami ha érvényes, akkor bekapcsolja a hangszórót, ha nem, akkor nem. Vagy a számomra szimpatikusabb módszer, ha a hangszóró profil be sincs kapcsolva, amíg nem ülsz a kocsiban. Most, hogy mi alapján döntöd el, hogy kocsiban tartózkodsz-e éppen, azt meg már a fantáziádra bízom, ha ezt az utat választod.szerk: nálam ilyen volt a dokkolás Task, ami azt tudta, hogy többek közt beálílt egy %Docked változót. És a többi profil figyelembe vette ezt az értéket - mondjuk a "wifi automatika", ami leszakadt wifi esetén nem kapcsolja ki a funkciót, ha dokkolva van a telefon.
De igazából ehhez már programozás alapismeretek kellenek, ezt el kell ismerni.
Aki erre nem fogékony, annak ez átláthatatlan szenvedés eleinte. -
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun #138 üzenetére
Elsőre is úgy értettem, a dőlt betűs idézet azt hiszem az első hsz-odból való, mikor feldobtad a témát.
De ha figyeltél, akkor volt még egy út, miszerint egy profilba beraksz két context-et, task-nak megadsz egy változót (ami azt fogja jelölni, hogy a két context érvényesült), majd egy újabb profil újabb context-ekkel az Enter task-ban megvizsgálja a változót, és értelemszerűen csak akkor fut le, ha érvényes. VAGY az első profil kapcsolja be a második profilt, ilyen lépcsős logikai feltételrendszerben. Pl az első profilban két context azt vizsgálja, hogy az akku lemerül-e és töltőre van-e dugva. Majd ha teljesülnek a feltételek, bekapcsolja a második profilt, ami azt vizsgálja, hogy otthon vagy-e. Logikailag ez egy ÉS kapcsolat a profilok közt, mivel egyrészt a második profilba berakod azt a Task-ot, ami elvégzi a végső feladatot, és ez csak akkor fog megtörténni, ha előtte aktiválódik mind a két profil.Illusztrálva:
Első profil
Context: battery 0-15%
Context: not power any
Enter:
1. profile status "Második profil" set OnMásodik profil (ami csak akkor aktiválódhat, ha az elsőben lévő két feltétel már teljesült; egyébként ki van kapcsolva)
Context: wifi not connected
Enter:
1. wifi off
2. net offEzzel a módszerrel bármennyi context-et egymásba fűzhetsz és a ki/bekapcsolgatós módszerben még az a szép (a változóssal szemben), hogy a kiindulási helyzetben mindig csak az első profil van bekapcsolva, így kímélve az erőforrásokat. Ok-okozati összefüggések szerint megválasztva a context-eket, addig meg se vizsgálja a sorban következő profilokat, míg az az előtte lévők nem teljesülnek. (érdemes erőforrás éhség szerint növekedő sorrendbe rakni őket, gondolom ez érthető)
Lehetne akár 3-at összefűzni:
kicsi a töltés? -> rá van-e dugva a töltőre? -> wifire van csatlakoztatva? (mindegyik egy profil)
És ha sorban mindegyik teljesül, akkor ez bizony egy ÉS kapcsolat a tagok közt, de csak az első profil fut állandóan.Remélem így már érthető, túl van magyarázva.
szerk: de amúgy várható fejlődés a következő verziókban. Rajta van a TODO listán a 3 db state context.
Amúgy csak ennyi dolga van a fejlesztőnek.
Ez a program csak jobb és jobb lesz.(#139) andris811
630-ért, ez most vmi vicc?Az már egy fél Tasker.
-
andris811
tag
Profile Scheduler + van ám. Sok minden nem jó még tényleg, de amire nekem kell arra tökéletes
-
atillaahun
veterán
De a több profilos megoldást még nem arra a verzióra írtad, amikor úgy értetted, hogy VAGY feltételt is akarok rakni az egészbe? Egyébként elolvasok én mindent amit írsz, meg még oda is figyelek közbe, ennek ellenére mégse értek dolgokat néha (hülyülnék?
).
Mi ez az autós dokkoló profil? Nekem nincs semmilyen csatlakozó a tartón. Vagy írnom kéne erre külön egy profilt? De honnan fogja tudni a Tasker, hogy én most éppen az autós tartóba tettem a telefont? Ha meg nekem kell ki-be kapcsolni akkor nincs értelme, mert ilyen erővel a kihangosítót is megnyomhatom bejövő hívásnál.
(#131) Teasüti
Hát csak amiket eddig írkáltam, hogy próbáltam őket egyszerűen megoldani, de úgy nem működtek.
Emellett természetesen igaz hogy szinte egyáltalán nem értek a programhoz.
Az meg hogy mindez kinek/minek a hibája inkább ne menjünk bele. -
Teasüti
nagyúr
válasz
S_xperia_S #136 üzenetére
Jah. Lásd feljebb atillaahun eseténél a nav programmal.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
S_xperia_S #134 üzenetére
Csak úgy, ha te indítod el és előtérben van az alkalmazás.
-
S_xperia_S
aktív tag
következőt tervezem/szeretném:
- alapból wifi és 3g off
- ha vmelyik program kéri, bekapcsol a wifi
- ha nem elérhető olyan wifi ami regisztrált v free, akkor a 3g
- amíg használja vmelyik progi, marad a kapcsolat
- ha nem használja semmi, mondjuk 1 percig, akkor lekapcsolja a wifit/3g-tez megoldható? vagy csak úgy h óránként kapcsol be pár percre?
-
Teasüti
nagyúr
Profile 1
Context: wifi connected
Task: stop (vagy vmi alibi feladat, ha nincs még ilyen profilod)Profile 2
Context: Time 00:00 - 00:00 repeat every 10 mins
Context: State/varible value %WIFI ~ off
Enter:
1. wifi on
2. wait
3. If %PACTIVE ~ *Profile 1*
4. perform task "otthoni profil"
5. Else
6. wifi offAzt hiszem ez megteszi.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun #124 üzenetére
Mi az, ami nem működik benne jól?
Mert akkor arról értesítjük a fejlesztőt.
Vagy ha te nem értesz eléggé hozzá, arról nem a program tehet.Andris
Van már PS+?
Az ingyemest használtam Tasker előtt, de hamar kinőttem.
Még gyerekcipőben jár sztem , egy-két hibajavítást én javasoltam benne. -
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun #121 üzenetére
Mindkettőre megoldás a változók használata. Ahogy arról szó volt feljebb is, annyi context-et használsz, amennyit szeretnél, csak nem egy profilban. Olvass vissza kicsit!
Most az, h ez nem egy profillal valosítható meg jelenleg, hát annyi baj legyen!Én erre nem véletlenül használtam változókat (pl a %Docked), hisz így megkerülhető az az eset, amit írtál is az előtérbe kerülő tárcsázóval. Ha indítod a navit, vagy van vmilyen autós dokkoló profilod, igazán nem nagy ügy berakni egy változót. Aztán bejövő hívás profilban meg a változó értéke szerint eldől, h ki kell-e rakni hangszóróra, vagy sem.
A programozásban az a szép, h több jó megoldás is lehetséges. Néha workaround-okkal, néha elegánsan, néha nem (tök jó, h pont egy gépész beszél erről
).
-
ERPY
őstag
válasz
atillaahun #124 üzenetére
Sztem is kicsit drága, bár attól megvenném ha volna olyan kártyám. Ellenben kis trükkel kijátszható a 7 nap.
-
atillaahun
veterán
-
andris811
tag
válasz
atillaahun #122 üzenetére
Én az ilyen profilokat (kihangosít navi közbe, éjszakai kivételekkel, egyetem stb.) nem a Taskerrel csinálom, mert számomra sokkal egyszerűbb Profile Scheduler+-ba megcsinálni ezeket. A Tasker pedig elvégzi a fényerő, gps állítgatásokat bizonyos programoknál, időjárás(
) amiket a PS+ nem tudna. A 2 program eddig tökéletesen megvan egymás mellett.
(#119) Teasüti
HuhaÉn újraépítettem a tied alapján egy önálló időjárás profilt, a te taskjaiddal, és nálam nincsenek goto parancsok
Úgy néz ki, hogy 7-kor bekapcsolja a mobilnetet, vár 10 secet, hogy csatlakozzon, get weather, say weather, utána vár még fél percet és kikapcsolja a mobilnetet. (50mb/hó úgyhogy muszáj így
)
A wifi automatika melyik project-edben van a 4 közül? Nem akarok nagyon bekavarni, hogy felteszem mind a négyet. -
atillaahun
veterán
válasz
atillaahun #121 üzenetére
Asszem rájöttem miért nem működik a kihangosítós trükköm. Mert amint bejön a hívás máris az kerül előtérbe, a navi pedig háttérbe, így nem teljesül a 2 feltétel egyszerre, mert a program nem azt vizsgálja, hogy fut-e valami, hanem hogy az van-e a képernyőn. És ha jól láttam ilyen beállítás nincs is benne, hogy vizsgálja egy program kategóriáját.
Ez így viszont már elég gázos. -
atillaahun
veterán
Azt hiszem valamelyik korábbi hozzászólásomba egy rosszul (nem pontos logikai feltételekkel) megfogalmazott mondattal jól megkevertem a szart. A lényeg, hogy logikailag semmilyen vagy feltételt nem szeretnék ebbe az akksikímélős profilomba tenni, a 3 state feltételt csupán és-sel szerettem volna összekapcsolni, tehát a wifi és mobilnet csak akkor kapcsoljon le ha mindhárom feltétel egyszerre teljesül. Akkor ez így nem járható út jelenleg ha jól értem. Mindegy ez annyira nem fontos.
Inkább egy másik dologban kérnék segítséget, hogy a navigálás közben felvett hívást kihangosítora tegye.
Próbáltam megcsinálni, egyik feltétel a futó navi program a másik az incoming call (eddig tiszta), viszont feladatként csak valami speakerphone-t találtam az audio-nál, amit on-ra állítottam, de kipróbáltam nem történik semmi. :-( -
ERPY
őstag
Elakadtam. Valamiert ami eddig működött most nem oké.
Szal ott tartok, hogy az utcai profilom ha nincs már meg az otthoni wifi kapcsolatom, akkor mobilnetre vált, ami oké, és kikapcsolja a wifit, ez is oké.
Sehogy sem bírom megcsinálni, hogy 10 percenként kapcsolja be a wifit ha nincs bekapcsolva, és nézze meg van-e elérhető hálózat. Ha van csatlakozzon és váltson otthoni profilra, ha nincs akkor kapcsolja ki a wifit és 10 perc mulva nézze újra. Tudna valaki ebben segíteni nekem? -
Teasüti
nagyúr
válasz
andris811 #118 üzenetére
Hagytam filózz rajta kicsit.
Az túl könnyű, h mindenkinek készre megcsinálom.(#117) andris811
Egyébként ezt a Task elejére illeszted:
1. Add variable %Count, value 1
2. Stop if %Count < 4 (három esemény ez esetben -> ébresztő + 2 szundi)
3. Clear variable %CountMajd a Goto parancsokat módosítani az új sorszámok szerint.
-
andris811
tag
Este most én is gyári ébresztőt használtam, hogy teszteljem a profilt. Megdöbbentő volt, hogy az aksi 100%-ról 98%-ra ment csak le. Ha a sleep as android az ébresztő 20%-kal többet is eshet, úgy, hogy nem használom az alvás rögzítését (nem is használtam soha csak kipróbáltam). Úgyhogy lehet visszatérek a gyárihoz, vagy gentle alarm, arra van támogatása a taskernek úgy néztem. Még valami: az megoldható, hogy, ha szundit nyomok akkor ne mondja el az időt? Mert én szeretem használni 3-4x is a szundit, és kicsit zavaró, hogy mire felébredek már kívülről fújom milyen idő lesz...
-
Teasüti
nagyúr
A módosított profiljaim, projektekbe szedve:
[link]Másold az SD kártyán a "Tasker" könyvtár "projects" mappájába a fájlokat! (Ha nincs, hozd létre!)
Importálás:
-Tasker beállításaiban kapcsold ki a Beginner módot,
-Főképernyőn húzd le a fejlécet
-nyomj hosszan a most megjelent házikóra
-válaszd az "import" menüpontotElméletileg minden működik benne.
* Wifi automatika jól szuperál, ha szakad a kapcsolat, kikapcsolja akku kímélés miatt. Nem zavar már be neki, ha manuálisan ki/bekapcsolod.* Bluetooth automatika, kapcsolat vége esetén 3 perccel ezt is kikapcsolja, ha nincs új kapcsolat.
* "Night" profilba implementáltam a változó profil vége időt, a "Check Night End" task számolja ki mindig, hogy mikor kell kilépnie Repülőből. ("Do The Night Calcs" függőség!)
Wait paranccsal oldottam meg végül és ami még jobb, ha a telefon alszik, az nem zavar be a Wait parancsnak. Pent szerint - a fejlesztő - csinál egy "ébresztőt" a telefonnak, amikor lejár a várakozási idő, szóval addig tud aludni, utána meg feléled és fut tovább a Task.* Kicsit hozzáadtam néhol, kicsit felturbóztam, okosítottam itt-ott. Ami lényeges változás, hogy a Say parancsok külön task-ba lettek rakva, így ellenőrizhetővé vált, h hibátlanul lefutott-e a Svox parancs.
* hozzáfűztem pár kommentet egy-két helyen. Igaz elsősorban még mindig saját magamnak címezve, h később is tudjam mit miért csináltam. Kérdezni szabad, ha belekavarodtok.
* az Offhook profilba /Telefon projekt/ beraktam egy parancsot, hogy rögzítse a beszélgetést az SD kárya DCIM mappájába call.3gp néven. Ezt csak tesztelés céljából raktam bele, azért tudjatok róla (nálam sajnos nem működik)!
+ egy Mozi task a Telefon projektben, amit egy parancsikonnal hívok meg az asztalról.
+ egy "Incoming call" profil a Telefon projektben, ami a hívó fél nevét mondogatja pár másodpercenként. Én nem használom, ezért nem is aktív, viszont jól jöhet még később.
- dokkolás Task-okat eltávolítottam a függő változókkal együtt, nincs rá szükségem.
És még vmi, az xml fájlokat mentés után módosítottam, kiszedtem belőle a privát url címem a Google naptárhoz, és kiszedtem az edzőm telefonszámát.
Az időjárás meg Köpönyeg.hu rss-éből jön, Pécsre beállítva. Ezt a címet mindenki módosítsa magának, ahogy szeretné (Get Weather task)!
A Google naptár részeknél a HTTP Get parancsban mindenki cserélje ki a saját privát url címére a linket. A ? utáni paraméterekről találtok infót a neten, a kulcsszó az API.
A jövőben lehet nem lesz elérhető majd az előző link. Szúrja a szemem, hogy csak be van dobva a Public mappába.
(akkor még nem rendeztem külön helyre a Tasker fájljait)
-
Teasüti
nagyúr
válasz
andris811 #110 üzenetére
Mert a beépített Tasker event-ek csak az alapértelmezett/gyári ébresztő órával kompatibilisek.
Nem tudom, h a 3rd party ébresztő progik is csinálnak-e ilyen jelentéseket a rendszer felé, hogy a Tasker tudja érzékelni.Viszont ha a Sleep as Android az alapértelmezett, a gyári nem, esetleg az le is van törölve ÉS nem működik a Tasker beépített event, akkor ez van. Próbáld meg azokkal a progikkal, amiket támogat.
Context/Event/3rd Party alatt találod őket.Vagy írj a google csoportba, h ilyenkor mi van.
Sleep as Android-ból hamar kiábrándultam, miután egész éjjel be volt kapcsolva a képernyő és szívta az akkut.
Egy hétig használtam, aztán rájöttem ez nekem felesleges.
(#111) atillaahun
Nem tíltva van, hanem még egyszerűen nem képes rá.
Nézzünk pár példát...1. amikor 3 state van a profilban - mindegyik ÉS kapcsolattal összefűzve:
csak akkor lesz aktív, ha mindhárom feltétel egyszerre teljesül - nem vagy az otthoni wifire kötve, kevés az akku, és nincs töltőre dugva.2. amikor 2 profil van, az ÉS kapcsolattal összefűzöttek egyben, majd a VAGY kapcsolatú feltétel egy másikban:
két úton aktiválódhat - vagy kevés az akku és nincs töltőn VAGY nem vagy az otthoni wifi-n.
Ugye a két profilnak egymáshoz semmi köze nincs tulajdonképpen, de logikailag ez ettől még megfelel egy VAGY kapcsolatnak, mivel az Enter task mindkettőnél ugyanaz.Nem tudom tisztában vagy-e a logikai kapukkal és hogy itt a VAGY kapcsolat nem azt jelenti, mint a magyar nyelvhasználatban. Vagyis a logikai VAGY-nál nem az van, hogy csak az egyik feltétel teljesülhet ahhoz, hogy az állítás igaz legyen -> "vagy ez, vagy az, mindkettő már nem lehet" avagy "vagy csokifagyit kérsz, vagy vaníliát". Viszont logikailag ez az un. "megengedő vagy" (ahogy a matektanárom mondaná...), vagyis ahhoz, h az állítás igaz legyen (a kívánt Task lefusson) ahhoz elég egyetlen feltétel teljesülése is -> vanilia fagyi vagy csokifagyi(, és lehet mindkettő is).
hogy ha 15% alá megy az akksi és nincs bedugva a töltő, vagy nincs csatlakoztatva az itthoni WiFi-mhez, akkor
Ezek alapján, ha jól értettem az eredeti célodat (mivel nem tagoltad eléggé a feltételeid), akkor te azt szeretnéd, hogy:
( kevés az akku ÉS nincs töltő ) VAGY ( nincs wifi )
Ehhez meg tökéletesen megteszi az, amit írtam feljebb.
Tehát ez esetben akkor is kikapcsolja a dolgokat, ha lecsatlakozik és akkor is, ha kevés az akku és nincs töltő. Ez két külön profil jelenleg, igen. Ez van.(#112) atillaahun
Én speciel nem, mivel egyszerűbb a már meglévőt használni.
(ezért nem csináltam auto sms választ sem nem fogadott híváshoz, mivel van rá alkalmazásom, aminek ráadásul nincs is memória rezidens része, ha nem fut)
De persze lehet gyártani, van hozzá több leírás is neten. Vannak olyanok is, amik már felérnek a különálló progikhoz is. -
atillaahun
veterán
Ti nem gyártottatok még véletlen ébresztőt a programmal?
Gondoltam ha már foglalja a memóriát esetleg kiválthatná az ébresztő programot is.
Odáig egyszerű, hogy minden hétköznap 7-kor lejátsszon egy zeneszámot, csak olyat kéne beleépíteni, hogy ha leokézom akkor elkussol. Szerintetek ez kivitelezhető? Esetleg az emelkedő erősödésű csengés? -
atillaahun
veterán
"szerk: amúgy nem mennél sokra 3 context-el, mivel ÉS kapcsolat van köztük. Eredeti felállásban akkor így nézne ki: nincs otthoni wifire csatlakozva ÉS 15% alatt van ÉS nincs töltőre dugva."
Pedig nekem hajszál pontosan egy ilyenre lenne szükségem 3 egyszerű state-el beállítva, sajnos még mindig nem értem miért van ez tiltva a programban.
Amit te leírtál javaslatnak azt sem értem igazából, mármint hogy minek egy ilyen egyszerű dologra 2 külön profil, meg hogy kapcsolom én ezt össze, hogy működjön, de végülis mindegy, szerintem inkább simán kihagyok egy feltételt oszt kész. -
andris811
tag
Szia!
Lenne egy kérdésem! Megcsináltam én is ezt az ébresztő után elregéli az időjárást a mai napra dolgot, saját régiómra átállítottam stb. Viszont: Az megoldható, hogy, ha nem a gyári ébresztőt használom akkor is működjön? Sleep as android-ot használom, és utána nem akar beszélgetni velem
-
Teasüti
nagyúr
válasz
S_xperia_S #106 üzenetére
Ha Event/Battery full context-et adtál meg, akkor a profil beálíltásaiban (hosszú klikk a profilon) adj meg neki "cooltime"-ot, mondjuk egy órát! Így ha aktiválódott, egy óráig nem fog újra.
Ha viszont State/battery context-et használsz, annak elvileg nem szabadna többször aktiválódnia (mondjuk 99-100% között).
Azt nem értem, h az esemény miért történik meg többször egymás után, biztos vmi Android fícsör.
(#107) S_xperia_S
Én értem rosszul, vagy az Enter és Exit task ugyanaz?Ergó nem áll vissza az eredeti beállítás, nem jön ki repülőből.
MÁS
Megcsináltam azokat a dolgokat, amik korábban nem működtek. Most már változó időben jön ki az éjszakai módból, a wifi is müxik. Ha kell vkinek, felrakom. -
S_xperia_S
aktív tag
5) albérletben (cella infó) éjszaka (idő) repülőgép üzemmód, silent mód, fény le
reggel visszakapcsolja magát:
első context: time 21:30-06:15
második context: state/phone/cell near (itt megkeresi a cellákat)task ('éjjeli mód') - flash (text): Éjjeli mód aktiválva 1 percen belül.
- wait: minutes 1
- display br.: level 40
- silent mod: on
- airplane mod: onexit task: - display br.: level 40
- silent mod: on
- airplane mod: onelleszek ezzel sokáig mire kihasználom a lehetőségeit ennek a proginak
nekem is ezek a taskok nehezek, h end, if, stb
főleg h csak a netes angolt értem valamennyire -
S_xperia_S
aktív tag
ami nálam már biztosan működik:
(alapból állandóan megy a 3g data)
1) munkahely: ha bemegyek (cellainfó), némítja a telót, ha kimegyek visszahangosítja
2) elforgatás: bizonyos programoknál, pl böngésző bekapcsolja a forgatást
3) 20% alatt kikapcsolja a 3g-t és a wifit, lejjebb veszi a fényt, a 20% fölé megy visszakapcsolja
4) 10% alatt kikapcsol mindet, leveszi minimumra a fényt, és repülőgép üzemmódot bekapcsol, 10% fölött visszaáll a 3-as ra
5) albérletben (cella infó) éjszaka (idő) repülőgép üzemmód, silent mód, fény le
reggel visszakapcsolja magát:ha vkit érdekel, melyiknél mi a beállítás szívesen elmondom, bár ezek nem nehezek
amihez segítséget kérek:
by Teasüti: "Feltöltés, lemerülés - előbbi észleli, ha az akku feltöltődött, vár egy órát (rátartás a töltési időre) majd szóban közli, hogy végzett a töltéssel (Svox - Mariska)"
azt sikerült beállítanom, h ha feltölt, vár 15 percet, majd hangjelzést ad, hanem hogyan lehet beállítani, h csak egyszer jelezzen, ne ismételje a jelzést, mert alapból ismétli -
Teasüti
nagyúr
Cella infót a State/Phone/Cell Near paranccsal kérdezhetsz le. Ez esetben csak a helyi cellát vizsgálhatod, koordinátákat nem kapsz. Ez a legenergiatakarékosabb, nem kerül plusz erőforrásokba. Location Net meg szintén az adótornyokat használja (de hogy ugyanazokat-e, azt nem tudom, de a kézikönyvben tornyokat említ a fejlesztő - azért érdekes, mert a mobilnet magasabb frekivel működik, aminek nagyobb a csillapítása), de koordinátákat ad vissza. És ehhez kell a net része gondolom, h felrakjon a térképre.
Ha PC-ről lekérdezed a helyed, hasonló pontossággal belövi mondjuk a Google Latitude is. Pedig csak az IP címed és az elérési útvonaladat látja (meg ugye a böngésző és az alapvető pc adatokat). Hogy hogy lesz ebből 30 méteres pontosság, azt nem tudom (hisz elvileg az utolsó DSLAM alközpont pár száz méteren belül van). Dinamikus cím meg nem rejt el a világ elől, csak visszamenőleg. (Meg amíg a szolgáltatót nem kötelezik az adataid kiadására.
)
(#104) atillaahun
A context-ek ÉS kapcsolatban vannak, a VAGY kapcsolat kicsit komplikáltnak tűnik elsőre, de:
[link]szerk: amúgy nem mennél sokra 3 context-el, mivel ÉS kapcsolat van köztük. Eredeti felállásban akkor így nézne ki: nincs otthoni wifire csatlakozva ÉS 15% alatt van ÉS nincs töltőre dugva.
E helyett én inkább így indulnék el:
Profil 1
Context: State/battery 15-100% invert AND not power any
Enter:
1. wifi off
2. net offProfil 2
Context: State/Net/Wifi connected [SSID] invert
Enter:
1. wifi off
2. net offKét profil közt odaképzelhetünk egy VAGY kapcsolatot.
-
atillaahun
veterán
Hát egyébként csak egy olyat szerettem volna, hogy ha 15% alá megy az akksi és nincs bedugva a töltő, vagy nincs csatlakoztatva az itthoni WiFi-mhez, akkor kikapcsolja a WiFi-t, mobilnetet, meg leszabályoz a proci is.
Csak 3. state-et már nem enged az előző kettőt meg hiába nyitom meg nincs bennük IF feltétel. Ezt se értem egyébként mért. Szóval nekem ez az ÉS, VAGY feltételekkel kombinálás abszolút homály, mármint hogy lehet-e egyáltalán feltételeket összekapcsolni így, és ha igrn mikor.
Szóval gondolom marad a profilok egymásból indítása vagy mi, de arra megint nincs igazából ötletem, hogy ebben az esetben hogy kéne. -
atillaahun
veterán
Pedig már vagy 3-szor elkezdtem olvasni de sose jutok a végére, mert sose értem mit akar mondani, pedig elméletileg értek angolul.
De most cella info és mobilnet alapú meghatározás alatt mit értesz?
Csak mert ugye a szolgáltató rádióadó egységének hatótávolsága egy cella, mely adott sugarú terület. Elméletileg több ilyenre felkapcsolódik a telefon pozíciótól függően, tehát jelet küldd vissza, így a szolgáltató a fogadott jel erősségéből megállapítja a távolságot, háromszögeléssel/több cella keresztmetszeteit véve pedig a hozzávetőleges helyzetet.
A mobilnet pedig csak a sugárzott rádiójelet használó szabvány (GSM/2G: GPRS & EDGE és WCDMA/3G: UMTS &HSPA) megnevezése. A külöböző típusok ugye csak átviteli sebességeket jelölnek.
Ezért nem értem a külöbséget a kettő között.Egyébként vezetékes netem van persze, meg publikus IP-m, ami nem mellesleg dinamikus de még ha statikus is lenne, hogy jön össze az IP cím egy helyzetmeghatározással? Mert város szinten még rendben van, hogy a föbb csomópontok helyei nyilvánosak, de az én címem?
-
Teasüti
nagyúr
Amúgy tessék megosztani az elkészült műveket, legalább egy rövid, néhány sornyi bemutató révén!
Így tanulhatunk egymástól és ihletet meríthetünk.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun #99 üzenetére
Igen, nem tudom.
Mire nem elég kettő state?Amúgy jah, ahogy a linken is írják, változókkal egymásba ágyazhatsz annyi context-et, amennyit nem szégyellsz.
Két state-ből egy "set variable", majd a harmadik state-nél "if" variable és uccu neki.
Most hogy egy vagy kettő profilban vannak a feltételek, az erőforrás szempontjából nem oszt, nem szoroz túl sokat state context-ek esetében.
-
atillaahun
veterán
Míg el nem felejtem gyorsan, nálatok is csak max 2 állapot jellegű context-et hajlandó hozzáadni egy profilhoz? Harmadik add-nél már nem választható state, csak más. :-(
Ez meg miért van? -
andris811
tag
Nagyon szépen köszönöm, működik is tökéletesen! Ha más is letöltené és nem tudná mit kezdjen vele: Teasüti: "Ha beginner módban vagy, kapcsold ki a beállításokban!
Utána főképernyőn a fejlécet húzd le, megjelennek a projektek (egy házikó elsőre). Na ezen kell hosszan nyomni és utána projektet is tudsz majd importálni.
És nem a profiles mappába kell rakni, hanem a projects-be. " -
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun #94 üzenetére
Nem ugyanaz a kettő, Location without tears fejezet alapján legalábbis (apropó, ezek szerint még el sem olvastad
).
Cella infók a context/state/phone/cell near paranccsal működnek. Location context-ben nincs cella infó.
A wifi-d gondolom vezetékes neten van; a publikus ip címedből állapítják meg a helyzetedet.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
andris811 #93 üzenetére
Úgy véltem egyszerűbb, ha elkészítem.
Kérdezz, ha vmi nem világos!
[link]Jah igen. Mivel ez csak akkor aktiválódik, ha már megy az opera, várnod kell vele.
Sztem csináld úgy, hogy készítesz egy Tasker parancsikont az asztalon, amivel hivatkozol a Net task-ra, majd a task végére berakod, h load app opera. Így ha a böngésző helyett ezzel a parancsikonnal indítasz, előbb lesz neted és csak utána indul a böngésző, ha lefutott a task.
Ez esetben az opera profil fölösleges. -
Teasüti
nagyúr
válasz
mandras81 #91 üzenetére
Uhm a location net-hez szerintem állandó kapcsolat kell, máskülönben bajos lenne lekérdezni egy-egy frissítésnél a helyet. De a szó szoros értelmében nem, nincs folyamatos átvitel. Csak addig megy netre, amíg meglesz a pozíció. Én úgy vettem észre, hogy cella infó se pontatlanabb a mobilnetes bemérésnél, és az nem kerül se plusz energiába, se adatforgalomba.
Legalábbis nálam a %LOCN változó lekérdezésekor (ugyanaz a funkció elvileg) ilyen 6 km-es szórással adta meg a koordinátám, ha jól rémlik. Sőt, meg merem kockáztatni, h cella infóval talán még pontosabb is. De ezt csak erre az egy tapasztalatomra alapozom, talán jön majd vki, aki rámcáfol, h a netes lokalizáció tud ennél jobbat is.Szóval ha nem koordinátákra vagy kíváncsi, hanem csak az érdekel, hazaértél-e, arra jobb a cella infó szvsz.
Igen, kettő profil. Vagy ugyanarra a feladatra csinálsz kettőt, különböző helyszín feltételekkel.
Vagy csinálsz egyet a helyre, ami mondjuk létrehoz egy %HOME változót, majd egy másikat, ami a böngészőre gerjed és Task-ban a változó értéke szerint végzel feladatokat. Utóbbi praktikusabb út.ERPY
És a helyes megfejtőnek jár egy virtuális vállveregetés!
Sose jöttem volna rá. -
atillaahun
veterán
Nem egészen értem ezt hogy gondolod, mármint hogy a GPS-nek nagy a szórása, ezért inkább cellainfókat használsz... - ?
Természetesen én is ezt próbálgatom, csak egészen más okból, mégpedig mert a GPS igen hamar lehúzná az akksit.
És neked hazaérkezés után átlag mennyi idővel kapcsolja be a WiFit? És milyen megbízhatósággal? Mármint eddig mindig működött?(#90) Teasüti
Ezt a cellainfó formátumot meg hol látod te pontosan?Hasonló téma egyébként: próbálgattam a lokalizációs beállításokat, és azt vettem észre, hogy GPS alapján néhány 10 m-es pontossággal megtalál, és egy 200m-es kört állít be. Viszont amint nincs GPS csak mobilnet és cellainfók (2G), akkor kb. 500 méterrel odébb rak, és 5 km-es kört állít be (3G-nél csak 200 m-t téved), ami lássuk be durván pontatlan.
De ami a legérdekesebb, ha nincs GPS, de van WiFi, akkor berak hajszál pontosan a házam közepébe, és szintén 200m-es alap kört kapok.
Honnan a pöcsből tudja ez ilyen pontosan WiFi alapján hol vagyok?
Tudom hogy elméletileg a Google saját készítésű térképe alapján, de azt olvastam, hogy a Google autókat adatvédelmi okokból nem engedték be az országba, ezért is nincs még Mo.-on pl. Street View sem sehol.
Akkor mégis hogy?(#95) Teasüti
Hogy érted azt hogy a cellainfó sem pontatlanabb a mobilnetes bemérésnél? Nem ugyanaz a kettő?
Pontosabban én szinte biztos vagyok benne, hogy de. -
andris811
tag
Sziasztok!
Én egy olyan profilt szeretnék beállítani, ami, ha elindítom az operát vagy bármi netet használó appot, akkor auto bekapcsolja a wifit és csatlakozik, ha van ismert hálózat. Ha nincs akkor megkérdezi, hogy bekapcsolom-e a mobilnetet. Utána természetesen kikapcsolja.Ez alapján próbáltam, de sajnos nem igazán sikerült. Valaki érthetően, lépésről lépésre leírná nekem? Köszönöm!
-
mandras81
senior tag
Bocsi, tényleg mindig utána szoktam nézni, ha kérdezek...
Közben rájövögettem pár dologra magamtól is, csak a munkahelyemen vagyok, és nem volt időm megnyitni a kézikönyvet, viszont rá vagyok gerjedve az appra...
Azt jól gondolom, hogy arra két profilt kell létrehoznom, hogyha azt akarom, hogy a böngésző bekapcsolásakor 3G-t indítson, ha nem vagyok otthon (olyan helyen, ahol wifi van), és ne indítson semmit, ha otthon vagyok (vagy olyan, helyen, ahol wifi van)?
Illetve, a location context-hez folyamatos netkapcsolat (3G vagy WIFI) kell, ha azt akarom, ha ez a beállítás: Location > Net=On, GPS=Off, Radius 300m? Ez nagyon hülye kérdésnek tűnhet, de a biztonság kedvéért megkérdezem. Csak azért fontos, mert minimalizálni akarom a 3G kapcsolatomat, és csak akkor bekapcsolni, mikor feltétlen muszáj. Viszont, ezzel akkor valószínű le kellene mondanom a hazatérésnél wifi-re átállásról.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
mandras81 #88 üzenetére
Kézikönyvből:
The profile name is green if the profile is active.
Important: the check-mark does not mean the profile is active (will run its tasks), it means that the profile can become active if its conditions are met.Ha a Tasker be van kapcsolva, a profil mellett ott van a pipa és megvolt legalább egy mentés (Tasker főképernyőn alsó sávban bal oldali pipa, vagy Android Back/Home gomb), akkor onnantól él a profil. Az, h nem válik aktívvá (vagy status bar-on jelennek meg az aktív profilok, vagy Taskerben, ha zölddel ki vannak emelve), az csak a context feltételei miatt van.
Rosszul van beállítva az adott célhoz mérten.Location w/o tears részt olvast át te is újra, talán megleled a választ.
Vagy ha van még kérdésed, hallgatjuk.MÁS:
Nálatok a cellainfók hogy néznek ki?
Nálam a legutóbbi frissítés óta kétféle típus lett:
öt számjegyű GSM:1234.12345 / 0 és 8 számjegyű GSM:1234.12345678 / 0
Ez vajon normális? A rövid cell id-vel meg voltam elégedve, de mióta ugyanazon a helyen a hosszabb cell id-ket érzékeli, azóta megbízhatatlan a szolgáltatás, mivel több km-rel arrébb is rajta lehetek még ugyanazon a tornyon (cell id), amit nem tartok normálisnak.
Talán vmi technológiai váltás van épp és jókora hatókörzet növekedés történt?
Eddig úgy tudtam, hogy a körzet infók 200-300 méterenként változnak, de ez az új fajta nálam 6-7 km-rel arrébb sem változott. -
ERPY
őstag
Én ezt a localizációs dolgot nem a GPS-re bíztam, mivel néha elég nagy szórással képes meghatározni a tartózkodást. Én cellainfók alapján határoztattam meg az otthont. Ez hazaérkezéskor fontos, és ez alapján kapcsolja be a wifit, ami értelemszerűen csatlakozik az otthoni hálózathoz.
Az utcai profilt pedig ahhoz kötöttem, ha lecsatlakozik az otthoni wifiről, akkor wifi ki, és onnantól csak mobilnet van. Értelemszerűen így nem is keresgél wifit, hanem ha hazaérek a cella alapján bekapcsolja. -
mandras81
senior tag
Egy nagyon buta kérdésem lenne, és hiába guglizom, nem találok rá választ: hogyan aktiválom a profilt létrehozás után? Egy egyszerű 'ha hazamegyek, kapcsold be a wifit, ha elmegyek otthonról, állj át 3g-re' profilba próbálok életet lehellni. Rányomtam a zöld pipára a profil mellett, a főképernyőn az 'ON' világít. Viszont, a telefon legördülő sávjában azt írja, hogy nincs aktív profilom. Eszerint csináltam.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun #86 üzenetére
Lehet állítani frissítési gyakoriságot. Userguide idevonatkozó részét tanulmányozd kicsit! Főleg a location without tears részleget.
Alapesetben kikapcsolt képernyő mellett 10 percenként ellenőrzi a Profilokat.
Beállításokban tudod megváltoztatni az összes frissítési művelet gyakoriságát.
szerk: nincs idevonatkozó része a kézikönyvnek.De a menüben a kérdőjelek sokat segítenek a a beállítások megértésében.
Audio/Silent mode kell neked.
-
atillaahun
veterán
Nah, volt ma időm tesztelni a lokalizáció alapú kapcsolgatást, jöttem-mentem sokat, de elég gyenge. :|
WiFi-t szinte egyszer sem kapcsolt mikor kellett volna, mobilnetet általában igen, de csak már mikor nagyon messze jártam a kijelölt területtől, és fényerőt, meg rezgő módot szintén 5-10 perccel később, miután elmentem otthonról. Pedig a legkisebbre, 30m-re állítottam direkt a hatótávot.
Nem lehet ebbe valami frissítési, vagy lekérdezési gyakoriságot állítani?
Meg volt egyébként hogy fél óra múltán se kapcsolt át néha ezt azt. Mármint ami lokalizációval kapcsolatos.Ja meg hogy működik ebbe a rezgő mód, mert baromira nem egyértelmű, ráadásul azt sem jól vagy egyáltalán sehogy nem kapcsolja. Van kétféle is a Vibrate On Ringer, meg a Vibrate On Notify, eleve mi a különbség, meg miért nincs olyan, hogy normál módra kapcsoljon vissza? Mert hiába állítottam be hogy maxolja ki a csengőhang erejét, ettől még nem jön ki rezgő módból.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
S_xperia_S #52 üzenetére
Egyébként nem egyszerűbb megnyomni a "hangerő le" gombot, mint forgatni a telefont?
Amúgy így utólag: csörgés közben is működik a Ringer volume átállítása a Task-ban, de amint megszűnik a Context: orientation/face down, úgy újra csörögni fog.
-
Teasüti
nagyúr
Profile 1
Context: event/phone ringing VAGY state/incoming call (state esetében viszont számolni kell a "settings restoration"-nel)
Task:
1. turn on Profile 2
2. say
3. wait
4. goto 2. if %Ring isn't set
5. clear variable %RingingProfile 2
Context: event/phone idle
Task:
1. set variable %Ring to 1
2. turn off Profile 2Profile 3
Context: event/phone offhook
Task:
1. set variable %Ring to 1A második profil ki/bekapcsolásával szemléltettem, hogy hogy lehet spórolni az erőforrásokkal.
A harmadik profilra alaphelyzetben csak akkor van szükség, ha akkor is akarunk csinálni vmit, ha mi kezdeményezünk hívást. Egyébként azt is ki lehet kapcsolni és akkor a csörgés kapcsolja be őket.Így már működni fog, le van fedve minden esemény a bejövő hívásokra:
-válasz
-elutasítás
-vagy ha a hívó fél feladja. -
ERPY
őstag
Sikerült a rotation locker appal megcsinálni, hogy bizonyos appok csak landscape módban fussanak, és ne forgolódjanak. Taskerből is vezérelhető.
Gondoltam leírom, hátha valakinek még jól jöhet. Én a gyári böngészőnél használom. -
S_xperia_S
aktív tag
nekem 8 profil 16 megat hasznal
de meg nagyon a kezdeten vagyok...
mire kitapasztalom rendesen ezt a progit, lesz vagy 1-2 honap -
Teasüti
nagyúr
Nézd meg a log-ot, hogy lefutott-e minden task, ahogy kell neki.
Talán nem volt "phone idle" és azért megy még a ciklus.
Gondolom nem válaszolt hívás megszűnésekor is érvényesül.
Esetleg növeld meg a prioritását a context-nek, hátha.
A hiba meg passz. Talán svox hiba?
Melyik csatornára raktad végül? Bár nem tudok róla, h dokumentálva lennének az audió csatornák, de próbálj vmi egyszerűbbet használni, pl media.Ilyen system, meg izé, azokról azt se tudom, pontosan mire is valók.
A log egyébként jó barát, mindenki kapcsolja be szépen, ha komolyabban elkezd foglalkozni a programmal!
szerk: talán holnap nekiugrok én is egy hívó fél felolvasós témának, aztán meglátjuk mi lesz.
Úgy is kelleni fog az autós projekthez. -
-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun #75 üzenetére
Nem kockának kellett volna tanulni, hanem villamosnak.
Egy infós ritkán barkácsol magának elektronikát, pedig az a lelke az ilyen berendezéseknek, nem a program.Sajnos én is hülye vagyok az áramhoz, pedig nekem egy icipicit majd még foglalkoznom kell vele néhány félév erejéig.
Sőt, állítom hogy maga a vezérlő program primitíven egyszerű, nem bonyolultabb a Taskernél, ha úgy vesszük.
Gondolok itt pl egy automata redőnyre, ami fényre, vagy időre mozog. Vagy esetleg egy kazán szabályozás.
Most azt a pár feltételt megírni nem nagy ügy.
De összerakni egy vezérlő elektronikát, amit ráköthetsz a pc-re, na az már vmi!(#77) wayne1
Mit kell érteni ez alatt? Dob vmi error-t a Say parancs? Vagy meg se mukkan?
Csatornával kísérletezz még, az az érzésem!
Aztán majd mondd, h mire jutottál!szerk: egyszerű, a szenzorok csak bekapcsolt képernyő mellett működnek. Ez android feature.
Meg amúgy is óvatosan vele, csak addig vizsgált a szenzorokat, amíg feltétlen muszáj, mert bitang gyorsan leszívják az aksit. Én Sleep as Android-dot próbáltam egy-két hétig, egy éjszaka alatt lemerült a feltöltött telefon, mivel folyamatosan ment az accelero és a képernyő és a mikrofon is.
-
wayne1
senior tag
Alakul, de most meg valamiért Mariska rögtön azután elszáll, hogy megtörténik a hívás, és csak úgy kel életre ha az Svox-ba be-ki lépek 1x
Még egy kérdés. Este jó lenne ha pl. megráznám a telót és bemondaná az időt. Ezt meg tudtam csinálni, de csak akkor működik ha aktív a kijelző. Ha inaktív akkor meg sem mukkan. Lehet én vagyok a buta, de nem találtam sehol, hogy hogy tudnám ezt kiküszöbölni.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun #73 üzenetére
Amúgy röhögni fogsz, de előbb-utóbb eljön az az idő is!
Tasker-ben látok annyi fantáziát, hogy ház automatizálást is meg lehessen csinálni vele.
Csak plugin kérdése egy-két meglévő alkalmazáshoz.(kell legyen már andoid-ra is intelligens ház alkalmazás)
(#75) atillaahun
Sokallom azt a 20 megát ilyen kevés profil mellett.
Jelenleg 25 aktív profilt használok (bár nem mind aktív egyszerre) és 17 Mb Ram-ot kér az App.
Próbáld meg optimalizálni, egymástól függővé tenni a profilokat.
Én ezt úgy oldottam meg, h lehetőleg hasonló, vagy azonos eseményeket ne figyeljen egyszerre, csak egy context, illetve ok-okozati eseményeket sem kell figyelni állandóan. Pl fölösleges mondjuk "phone idle" eseményt figyelni, ha nem volt előtte hívás, stb. És ha van mondjuk egy phone ringing context-em, akkor az a profil kapcsolja be a többi profilt, ami a telefonálással áll összefüggésben (phone offhook, phone idle, caller, volume, whatever). Sok ram-ot lehet spórolni az ilyen trükkökkel.Meg akku üzemidőben és cpu időben sem mindegy, hogy szerencsétlen telefon 30-40 profilt figyel, vagy csak a negyedét.
Ha a projektjeimet megnézed (és úgy importálja be őket a program, amilyen státuszban elmentettem, akkor megfigyelheted, hogy a hasonló context-ű profilok egyást kapcsolgatják ki/be. Pl a cpu governor, ha 50%-nál több az akku, vagy ha kevesebb. Így kettő helyett máris csak egy profil aktív egy időben. -
atillaahun
veterán
Én azért nem akarok nagyon belemászni ebbe, ígyis több mint 20 MB RAM-ot zabál a progi, pedig még csak 4 viszonylag egyszerű profilom van.
(#76) Teasüti
Hááth, egyelőre szerintem ez még igen szűk réteget érint sajnos.
Én régebben olyan app-ot kerestem, ami intelligens hűtőkhöz készült, és a tartalmának változása szerint írja a todo list szerű bevásárló listát. Természetesen nem volt. Meg gondolom egy darabig még nem is lesz. Kár hogy nem informatikusnak tanultam, pedig az ilyen dolgokból most biztos mocskosul meggazdagodnék. -
Teasüti
nagyúr
Az előbb tévedtem. A "phone ringing" context az event-ek között van, ergó instant, vagyis nem deaktiválódik. Meg átgondolva egy éppen futó task amúgy is végig fut (vannak kivételek, de nem találom a referenciát, h hol olvastam) és mivel végtelen a ciklus, ezért nem áll le.
Én csinálnék még egy profilt, ami a "phone offhook" eseményt figyeli és ha felveszed a telefont, akkor leáll a ciklussal.
Vhogy így:
Context: phone ringing
Task:
1. say
2. wait
3. goto 1. if %Offhook isn't set
4. clear variable %OffhookContext: phone offhook
Task: set variable %Offhook to 1Fontos, hogy legyen legalább egy nagy betű a változó nevében, mert csak úgy lesz globális változó.
Ha esetleg még nem tudtad volna...(#73) atillaahun
Azért ne túlozzunk, nem rég benéztem a Tasker Pro google csoportba és hogy ott már mikről írkálnak! Hát jött is ki a szemem, mint a csigának. -
wayne1
senior tag
Köszi így már működik
Először a Media-ra raktam, de most próbálgatom, hogy melyiken legyen. Szerintem ráteszem a System-re. Nem zavarja a csengőhangot, szépen mondja.
De! Ha hívnak és nem veszem fel akkor felváltva bemondja, hogy hívnak, meg hogy hívtak, és addig abba sem hagyja amíg be nem lépek a Taskerbe és le nem állítom. Mit rontottam el?
Esetleg ha ez segít, akkor az exDialert használom xMissedCall Patch-el, nem pedig a gyári tárcsázó progit. -
ERPY
őstag
Ha van egy időjárás widgetem a zarképernyőn, azt valahogy megtudom oldani, hogy mikor bekapcsol a kijelző, akkor frissítsén? Alapban tapira frissít, másra nem. Direkt van így beállítva, mivel ha 30 percre tenném is lehet hogy a 28 percel azelőtti állapotot látnám, nekem meg ha kell akkor azktuális kell. Az appban viszont nem lehet ezt állítani.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun #68 üzenetére
Kérdezni bátran! Azért vagyunk itt!
Bár remélem lesznek még rajtam kívül még mások is, hisz az én kérdéseimet ki válaszolja meg? -
fpatrik17
senior tag
Baszki.. Azt hittem otthon vagyok Androidban, van itt procihúzás, kernelcsere, sheduler, meg app2sd meg minden, erre itt ez a cumó, és lef*som a bokám
Ezt a progit ki találta kiSzerintem mindent visz.. Na ha lesz időm átolvasom a topicot, de addig is nagy nagy UP a témának
Szép estét mindenkinek!
(Írásom főleg arra irányult, hogy visszataláljak)
-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun #65 üzenetére
[link]
Beginner módban vagy? -
Nyugdíjas
nagyúr
Most látom csak... Nem is tudtam, hogy ilyen van. Na erre az appra rámegyek
-
Teasüti
nagyúr
Ciklusba illeszted. Wait és goto. Ha jól sejtem a context meg deaktiválódik, ha felveszed a telefont, vagyis hagyhatod végtelen ciklusban talán. Nem vagyok biztos benne, ki kell próbálni.
Task:
1. say
2. wait
3. goto 1.Amúgy melyik csatornára raktad a beszédet? Nem interferál a csengőhanggal?
(#62) atillaahun
"Invert" jelölőnégyzetet keress a context-ben! -
wayne1
senior tag
Sikerült megcsinálnom, hogy ha hívnak akkor kimondja a hívó nevét, de hogy lehet azt megcsinálni, hogy pl. 2-3 másodpercenként kimondja megint?
-
Teasüti
nagyúr
Orientációt nem tud állítani, de a forgatást ki tudja kapcsolni, míg pl fut a böngésző. Ennek feltétele ugye, hogy fekvő módban induljon, mert utána már nem fog elfordulni.
Vagy esetleg vársz pár másodpercet és csak aztán kapcsolod ki a forgatást.
(#59) bohoc71
Sanszos egyébként. Mivel ez nem egy nagy was ist das.
Szerintem még root se kell hozzá. -
ERPY
őstag
Azt megtudom valahogy oldani, hogy a böngészőt ha elindítom, csak fektetett módban fusson, és ne lehessen forgatni? A telefonon aktív az elforgatás, de a gyári böngésző nem támogatja hogy beállíthassam neki hogy fixen fekvő módban fusson, ezért szeretném.
-
Teasüti
nagyúr
Amúgy GYÍK-ból is meg lehet ismerni néhány trükköt, aki még nem nézte.
Pl ezt is, amire hivatkoztam feljebb:
How can I stop Tasker restoring a setting ?Tasker will restore any setting which is changed in the Enter task of a profile. There are two ways to prevent this:
if you set the same setting in the Exit task of the profile Tasker will take that as a hint that the previous value shouldn't be restored.
create a separate task to run the settings actions and in the Enter task of the profile do a Perform Task action (from the category Tasker) on that separate task. This trick is known as Stefan's Setting Sidestep.Akinek van kedve kísérletezni, az kipróbálhatná és leírhatná, hogy minden típusú parancsnál működik-e a változtatások visszaállítása.
(#56) bohoc71
Kipróbáltam, nálam visszakapcsolja. Nem tudok segíteni.De legalább már értem miként aktiválódnak a "cell near" alapú context-ek repcsi mód ki/be kapcsolásakor.
-
Teasüti
nagyúr
Wazze mekkora állat vagyok.
Pár órája azon túráztattam magam, h összerakjak egy task-ot, ami összeveti az aktuális időt az éjjeli mód végével (%NightEnd, aki esetleg megnézte mit raktam fel és olvasta, h miért nem működött akkor még) és ciklusban csinálja ezt először óránként ellenőrizve, majd az idő közeledtével egyre gyakrabban (akku kímélés miatt nem akartam egységesen gyakran ellenőrizni). A cél ugye a "profil vége" változó idő paraméterrel. (Automata ébresztő előtt 5 perccel lépjen ki az offline módból)
Erre most hogy végeztem vele, leteszteltem és működik is, erre nem eszembe jut egy faék egyszerűségű megoldás?!?
Wait %left.
Ahol %left az az idő percekben, ami a task elindításakor volt aktuális %TIME és a %NightEnd közti különbség.Már csak le kell tesztelnem/ki kell derítenem, h deep sleep közben is fut-e a wait parancs, illetve az éppen futó task megszakad-e.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
S_xperia_S #52 üzenetére
Ezen már én is túlestem.
Ha jól tévedek, akkor az "in-call volume" egy rendszer beállítás. Vagyis az éppen folyamatban lévő hívást nem befolyásolja. Neked a "silence ringer" kéne, csak hát Google nagytesó azt megtíltotta.
Nekem is hiányzik ez a funkció. De mióta Taskert használok, már legalább értem, h az android-os kütyük miért nem tudják ezt a fícsőrt Gingerbread óta.szerk: ha csengőhangot szerettél volna némítani, akkor amúgy se "in-call volume" (mivel ez a beszéd hangerő), hanem "ringer volume". De a lényegen nem változtat.
Vagyis annyiban, h az in-call hangerőt menet közben is lehet módosítani gondolom - hisz az OS is ezt csinálhatja, amikor nyomogatod a hangerő gombot.
(#51) bohoc71
És mi is az, amit szeretnél? Tasker backup és import/export fájlok az SD kártyán vannak, ha ezt keresed. -
S_xperia_S
aktív tag
context 1: incoming call
context 2: orientation face down
task: in-call wolume 0mi ebben a rossz logika/felépítés?
vagyis, h kell megcsinálni, h bármely bejövő hívás esetén elnémuljon, ha lefele fordítom a telót?
-
bohoc71
aktív tag
http://db.tt/zXj1xafd Mit csinálok rosszul? Köszi a segítséget!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun #36 üzenetére
Az instant eseményeket leszámítva (pl Event), a többinél visszaállítja eredeti értékre a változtatásokat. Bár nem minden funkciónál, azt hiszem a fogaskerék jelű parancsoknál igen.
Ezt vki megnézhetné, hogy így van-e.
Pl repülő módot visszakapcsolja elvileg kilépő Task nélkül is, ha lejár a Context.(#32) mandras81
Passz, gúgli a barátod. Biztos akad pár beállítás, amihez kell, de nem mindenhez.
Nálam ez nem volt kérdéses, emrt elvből root-olt romot használok.(#37) ERPY
Mintha láttam volna changelog-ban ICS támogatást. Display brightness parancsban be van pipálva az azonnali hatás?(#38) S_xperia_S
Hogy hogy többször mondja? Lehet többször aktiválódik a profil egymás után. Milyen Context-tet állítottál be?(#39) atillaahun
Context:
- battery state 0-15% (vagy 15%-100% invertálva)
- power state "any" invertálva(#40) S_xperia_S
Nem volt betervezve, hogy publikálom, ezért ne várjon senki se dokumentációt, vagy kommenteket.De azért nagyjából megvan, h mit miért csináltam. Lehet kérdezni.
(#41) suti_88
Naná. Csak a kreativitásodon múlik, h mivel spórolhatsz. Amúgy maga a progi nem bántja az akkut. Bár RAM-ot tud enni, ha több tucat profilod van és mindegyik aktív egyszerre. Optimalizálással ezen is lehet faragni.(#42) wayne1
You are welcome!(#43) atillaahun
Tedd fel a Secure Settings-et és azzal fog tudni GPS-t kapcsolni a Tasker is.(#44) bohoc71
Fentebb említettem, hogy visszaállítja a módosításokat. De azt nem tudom, h pontosan milyen feltételek mellett teszi ezt és mely parancsoknál. Vki utánanézhetne.(#46) bohoc71
Fura, nekem is CM Gingerbread van fent, és megy rendesen. -
bohoc71
aktív tag
válasz
atillaahun #47 üzenetére
Sajn nem.. De mint írtam semelyik profilozó nem csinálja.. Igy marad a kézzel kapcsolgatás, már elég sok időt ráfordítottam, de valószínű, hogy feladom.
-
bohoc71
aktív tag
válasz
atillaahun #45 üzenetére
2.3-as Cm7 van a telón( voda 845). Eddig semelyik profilozó app nem tudta visszakapcsolni a repülő módot, csak be... Ezzel tesztelem a progikat, amelyik tudja maradhat/na, amelyik nem az kuka.. Eddig mind kuka
Lehet a teló vagy a rendszer nem alkalmas rá.
-
atillaahun
veterán
Az érdekes, pedig szerintem én se csináltam vele semmi különöset, csak adtam egy 00.00-07.00 időintervallumos profilt, amihez hozzárendeltem egy Airplane mode ON-os task-ot. És most néztem épp ébresztő után 7-kor szépen visszaváltott. Neked is így van minden beállítva?
GPS-hez meg, neked nem 2.2-es rendszered van? Mert én bárhogy akarom kiválasztani mindig azt írja ki hogy nem lehet, mert nem tudja 2.3 alatt. :-(
Ja most jut eszembe a repülő módos profilnál ha a bent lévő task-ra hosszan nyomsz, lehet neki kilépési műveletet is adni. Tegyél be Airplane mode ON-t oda, és attò szerintem már jó lesz.
-
bohoc71
aktív tag
válasz
atillaahun #43 üzenetére
Jó Neked.
Nekem csak bekapcsolja,de mikor lejár az idő marad repülőmódban. Gps ha helyszin meghatározással van profil kiválasztva sem kapcsol? Nekem itthonra van beállítva egy profil,és azt automatikusan kapcsolja, mihelyt 100 méterre megközelítem a házunkat.
-
atillaahun
veterán
válasz
atillaahun #36 üzenetére
Na megválaszolva a kérdésem, igen automatikusan kikapcsolja magától a profilt, így nem kell neki ellenkező feltételt adni mint a lámánál, ez egy nagy jópont.
A negatív feltételes kérdésem viszont még mindig áll.
Egyébként néztem GPS-t nem tud kapcsolni, azt mondja 2.3 alatt nem lehet. Ez természetesen nem igaz rendszerprogramok tudnak, úgyhogy ezzel még azért kiokosíthatták volna.
-
wayne1
senior tag
Megörültem amikor megláttam ezt a topikot, de kicsit meg is ijedtem amikor felraktam a progit, és megláttam a kezelő felületet. Viszont egy kis utánaolvasással, már megcsináltam két dolgot is. 100%-nál Mariska felhívja a figyelmemet a töltés végére, és telefonáláskor, ha lerakom az asztalra akkor kihangosítja a telefont
Tetszik a progi, titkon mindig is reménykedtem abban, hogy egyszer összefutok egy ilyennel, úgyhogy köszi Teasüti -
volvoguy
addikt
Udv! A Tasker akkukimeles szempontjabol milyen partner? Vannak hasznos beallitasai amivel sporolok akkuidot? Pl. fenyerore, antenna, wifire vonatkozo beallitasok?
-
S_xperia_S
aktív tag
megvan a ház ikon
lejjebb kell húzni a felső menüt...
így már importál rendesen, átnézem ,lehet belőle tanulni -
atillaahun
veterán
Meg még olyat szeretnék, hogy ha 15% alatt van az akksi kikapcsolja a WiFit, de csak ha nincs töltőn.
Ilyen negatív feltételt nem lehet hozzáadni? -
ERPY
őstag
Ez a tasker működik ICS-n normálisan? Mert nálam váltja a profilt, csak amit ahoz állítottam azt nem csinálja meg. Van ott az a play gomb, mikor mondjuk beállítom, hogy a fényerőt változtassa erre, akkor nem kellene a műveletet elvégeznie? Eddig csak sima fényerőt módosítottam volna, de azt sem csinálja meg. Vagy ennyire béna lennék?
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun #33 üzenetére
Context-ből kell kettőt hozzáadni egy profilhoz. A kész profilon hosszan nyomsz egyet a context gombra és felugró ablakban az "Add" lehetőség kell neked.
Tehát ha mondjuk elkészíted Time context alapján a profilt, akkor miután végeztél hosszan nyomsz egyet a Time context-en és hozzáadsz még egy State/Phone/Cell Near feltételt is.(#31) S_xperia_S
Mutatok majd print screent később. -
ERPY
őstag
Nekiestem, eddig kb. 5 perce foglalkozok vele, de nemkispályásak a lehetőségek.
A llama ehhez képest egy buta valami. Ezzel nem a llama-t akartam leszólni, hanem hogy itt aztán tényleg van minden. Na ha elakadok kérdezek. -
atillaahun
veterán
És azt elárulnád, hogyan csinálhatok olyan feladatot ami repűlő módba teszi éjfél és reggel 7 között a telót, de csak ha otthon vagyok?
Tudom hogy van hozzá 100 oldal dokumentáció de nekem csak egy pár egyszerűbb profil kéne, nem nagyon szeretném magam beleásni a programba. -
mandras81
senior tag
Engem csak az érdekelne így első körben, hogy szükséges hozzá root jog? Vagy esetleg csak egyes funkcióihoz?
-
S_xperia_S
aktív tag
kösz sikerült beállítani
az elején hülye hangja volt marisnak, de állítottam rajtamost már "csak" meg kell venni a progikat a próbaidő után
viszont a ház ikon nincs meg...
külön megtaláltam az exportot és importot, beginner és nem beginner módban is kerestemfene az 5 perces időlimitbe
-
Teasüti
nagyúr
(#22) S_xperia_S
Két context van hozzá, egy event és egy state.
Task-nál válaszd a "Misc/Say"-t, azzal tudod szóra bírni a Taskert. Itt előre megadott szöveget és/vagy változókat olvastathatsz fel. Második sornál keresőre kattintva kiválasztod a Svox-ot/Mariskát és voilá!
Néha error-t dob, h "missing data". Erre nincs megoldás sajnos, szerintem azért lehet, mert egy idő után kikerül a RAM-ból a Svox. Második nekifutásra már működik.(#24) S_xperia_S
Házikó ikonon kell hosszan nyomni és akkor lesz olyan menüd, ahol projektet tudsz létrehozni és importálni. Beginner módban nem látszanak a projektek.(#25) ERPY
Hajrá, olvasgasd kicsit a leírást Marketen. Vagy tedd fel a kérdéseid...
A fényerő módosításnak azonnali hatása van (beállítás függő).(#26) atillaahun
Korrektül kezeli a cellainfókat. Egész felhasználóbarát.(#27) CoolBoy323
Na azok azok a CM profilok, amikkel soha nem tudtam kezdeni semmit sem, mivel egyik ilyen és ehhez hasonló alkalmazás se látja őket.Magyar howto... Emberek tessék erőltetni az angolt!
Másrészt meg ezért csináltam a fórumot, hogy legyen egy magyar közösség is.Valóban nem a legegyszerűbb.
Egy Time context elég hozzá, belépő Task-nak bekapcsolod az autosync-et és a wifi-t, vársz egy-két percet, és kikapcsolod.
Egynél több belépő task-ot is hozzá lehet adni egy context-hez VAGY egy belépőt és egy kilépőt. -
atillaahun
veterán
válasz
CoolBoy323 #27 üzenetére
Na jó de én pár dolgot cellainfo alapján, tehát hely szerint szeretnék állítani, azt is tudja?
CM egyébként az én telefonomra sajnos használhatatlan, és nem is nagyon fejlesztik, gyári rom-on meg nem találtam profilokat. Neked hun van? -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
atillaahun #26 üzenetére
vannak profilok alapból a droidon, GBtől kezdve talán alap...
de pl CM7eken mindegyik van, és CM9en is...
de ha csak hangot, fényerőt, repcsi módot akarsz állítani, akkor én a milliószor egyszerűbb quick settingset javaslom még mindig
ez a progi vmi eszméletlen bonyolult... jó lenne egy magyar howto
bár már sikerült azt beállítani, h kapcsolja be 10percenként a wifit és az auto syncet, majd 1 perc múlva ki, így csekkolom a mailjeim... de ez nekem 2 task és 2 profil... gyanítom, nem a legegyszerűbb megoldás
ha azt akarnám beállítani, h melyik napokon mikor, az annyi profil x 2 lenne ahány nap különböző?? -
atillaahun
veterán
Lámát én is rövid után lebasztam, nálam a cellainfo alapú lokalizációs profilok nem akartak az istennek se működni, pedig hozzáértők segítségét is kértem a beállításokban.
A Tasker-től most azt remélem, hogy korrektül fogja tudni kezelni.
Nekem mindig is hiányzott egy ilyen jellegű App, szerintem az Android nagy hiányossága, hogy nincsenek beleépítve egyszerűbb profilok alapból.
Repülő mód, fényerő szabályozás, csengő módok közötti váltogatás szerintem elengedhetetlen. És ha egy program megteszi helyettem, akkor mért nyomkodjam én napjába többször? -
ERPY
őstag
Én annó a llamaval baxakodtam, de sose azt csinálta amit akartam. Attól tartok ebbe is csak belevenném magam, majd 2 nap múlva ott tartanék hogy hagyjuk.
Szívesen leírnám mik lennének az elvárásaim, max ha az alapján azt mondod mindet meglehet valósítani, akkor nekiallnék.
Nálam már ott bukta a dolog, legalábbis a llama csak arra volt képes. hogy pl. állítsa a fényerőt erről erre, de kell hozzá egy képernyő ki-be kapcs, hogy elvégezze. Magyarul fos. Nem tudom ez tudja-e rögtön állítani? -
S_xperia_S
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #23 üzenetére
friss a mariska
amúgy: "legfelső soron a Home ikonra hosszan bökve feljön egy menü" -> legfelső soron a Profil/Tasks/Scenes ikonra... (legalábbis)
és nem talál, csak 1 task fájlt (vmi calendar), és a brightnesst
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
S_xperia_S #22 üzenetére
mariska egy idő után lejár, és nem lehet visszavarázsolni, csak ha megveszed...
tetszik a topikÍ/progi, próbálom is ki
(én a quick profiles pro-t használom, de az nem ilyen "durva", az inkább hangra való, de azért tud sok mindent, pl repcsi módot kapcsol, ébrenlét állítás, képernyő fényerősség stbstb)
-
S_xperia_S
aktív tag
válasz
S_xperia_S #21 üzenetére
tévedtem, még hülye vagyok
odáig megvan, h battery full...
utána hogyan és hol állítom be?Svox trial (letöltötte ami kellett neki), Mariska telepítve
-
S_xperia_S
aktív tag
sikerült már 6-ot beállítani
ezt "6. Feltöltés, lemerülés - előbbi észleli, ha az akku feltöltődött, vár egy órát (rátartás a töltési időre) majd szóban közli, hogy végzett a töltéssel (Svox - Mariska)" hogyan kell, próbáltam, nem jöttem rá
telepítve van hozzá mindena feltöltéshez kellene a szóbeli közlés
én voltam a hülye, sztem megoldottam
-
Teasüti
nagyúr
Akkor a saját alkotásaim:
[link]
SD kártyán a Tasker nevű mappába kell barakni a zip-ben lévő almappákat, vagy értelemszerűen a benne a lévő fájlokat.Tasker-ben meg a legfelső soron a Home ikonra hosszan bökve feljön egy menü, ahol az "import" paranccsal tudjátok hozzáadni a projekteket (igen, komplett projekteket exportáltam, remélhetőleg így a legegyszerűbb). Arra figyeljetek, hogy Beginner módban nem biztos, hogy meg tudjátok oldani az importálást. Nem vagyok benne biztos, h megjelennek a projektek vagy úgy egyáltalán az importálás.
Ami nem működik úgy, ahogy szeretném:
Hardver projekt - Wifi és Wifi conn profil (az elképzelés, hogy ha szakad a kapcsolat, akkor kikapcsolja a wifi-t. Na most ezen még agyalnom kell, mert ha én kapcsolom ki a wifi-t, akkor ez a profil visszakapcsolja.
)
Idő projekt - Night End profil (itt a context nem működik, mivel a %TIME változó nem dinamikus - vagyis nem frissíti magát, csak akkor ha lekérdezik az értékét. Ergó vagy ciklusban kéne vizsgálni a %TIME-ot, vagy vmi más okosságot kell kitalálni)
Lábjegyzetbe még: vmiért itt a "Repcsi Off" Task lefutása esetén aktiválódik a "Brightness" Task. Erre még nem jöttem rá, talán vmi bug lehet. Napló szerint néha így viselkedik legalábbis.A Google naptár részeknél a HTTP Get parancsban mindenki cserélje ki a saját privát url címére a linket. A ? utáni paraméterekről találtok infót a neten, a kulcsszó az API.
Kérdésekre legjobb tudásom szerint válaszolok, de előljáróban közlöm, nem vagyok se profi, se különösebben tapasztalt, se informatikus.
-
Teasüti
nagyúr
Na mégegyszer:
majd ha a %WIFII értéke nem "connected",
Szóval a kapcsolódásra külön context van, a %WIFI változó csak annyit tud, h "on" vagy "off".(#14) raziel01
Nem az a lényeg, h van-e létjogosultsága az automatizálásnak, hanem hogy miként.
Ha már okostelefonom van, akkor ne nekem kelljen már manuálisan buzerálni rajta mindent; ahhoz nem kell okostelefon, h én halkítsam le, meg én nyomkodjam a beállításokat.Tudom manapság a trend miatt vesznek sokan ilyet, de én pl nem ide tartozom.
Szvsz az ilyen alkalmazások miatt lesz okos a telefon, nem azért megy megy rajta az Angry Birds. -
raziel01
veterán
Első hsz nagyon szépen összeszedett.
De én felesleges memóriazabáló alkalmazásnak tartom. Suliban lenémítani a telefont nem telik semmibe vagy ha kell fentebb tekerni a fényerőt. Meg mire mindent beállítana az ember a Taskerben bonyolult lenne. -
Teasüti
nagyúr
válasz
S_xperia_S #10 üzenetére
Az a kézikönyvben pont egész érthetően le van írva, ezért inkább konkrét kérdést tegyél fel, mert amúgy mást nem tudok mondani, max papagáj módszerrel ami abban benne van.
Ilyen feltételről nem tudok, ami azt észlelné, h vmi igényli-e a wifi kapcsolatot.
Én ezt Context-ekkel oldanám meg:
1. App context -> wifi on,
2. félóránként kapcsoljon be a wifi (Time context), Task-nak pedig mondjuk várjon pár percet, majd ha a %WIFII értéke nem "connected", akkor kapcsolja ki a wifi-t.Esetleg a fenti két módszer kombinációi.
Én is így vagyok vele, sosem importáltam Tasker Wiki-ről, inkább sajátot csináltam a saját szájízemre.
(#12) Melack
Az autosync-et globálisan tudja kapcsolgatni, ez érvényes az összes fiókra. -
Melack
veterán
Azt hiszem ezt a programot én is ki fogom próbálni, mert a leírtak alapján jónak tűnik
Dropboxos autosyncet is lehet benne álltani?
-
TOZ
addikt
válasz
S_xperia_S #10 üzenetére
Csak, h visszatalaljak. (Igaz en Localet hasznalok, de elegge nagy azt atfedes)
-
S_xperia_S
aktív tag
az IF tagok működése érdekelne, h kell beállítani...
pl. akkor kapcsolja be a wifit HA vmi alkalmazás kéri, aztán kapcsoljon kiesetleg, h 30 percenként kapcsolja be magát
mikor bepipálom az If-et, akkor csak a számokat kell odaírni? és milyen formátumban? pl ha időről van szó
köszönjük, ha kiteszet az xml fájlokat, nekem igazából sajátok kellenek, de biztosan sok ötletet merítenék azokból, és a segítségekből
-
Teasüti
nagyúr
Kérdezni mindig ér.
...ha vkinek vmi nem tiszta.
Ha kell kirakom a profilokat xml fájlokban is, és lehet importálni.Ha egyesével leírtam volna őket, soha nem értem volna a végére.
(#5) atillaahun
Valószínűleg minden probléma nélkül.
Ha tud a telefon dokkolni, akkor azt észleli, vagy ha csak simán töltőre van dugva ÉS mindeközben megy egy adott alkalmazás, akkor a Speakerphone-t aktiválja és az In-Call Volume-t kimaxolja.
Gyerekjáték.(#7) S_xperia_S
Hát kérdezz! -
S_xperia_S
aktív tag
próbából csináltam egy profilt, úgy néz ki működik:
profil: Éjjel [21:30-06:10]
task: Alvó állapot
- Airplane mod->ON {repűlő üzemmód: kikapcsolja a hálózatokat, mobil, wifi}
- Flash alert->"Jó éjszakát!" {a profil aktiválásakor pillanatra kiírja}
- Silent mod->ON {hangokat kikapcsolja}
- Dislpay Brightness->level 35 {fényerőt leveszi}
- Display Rotation->OFF {ne forogjon a képernyő, ha elalvás előtt hallgatok vmi zenét}
-
Dottore
addikt
Nagy ötlet ez a fórum.
Szerettem ezt a programot míg használtam, tanulni meg mindig lehet.Talán annyit javasolnék, hogy ha már fel lettek sorolva profilok, ill lesznek, az egésznek a lényege, hogy legyenek leírva hogyan tudja a felhasználó beállítani.
-
atillaahun
veterán
-
S_xperia_S
aktív tag
a fejlesztő kipróbálható próbaverziója
elég bonyolultnak néz ki, na de majd meglátjuk...
-
Teasüti
nagyúr
Kezdem a sort mondjuk a saját profiljaim bemutatásával, hátha ihletet kapnak néhányan.
Jelenleg 25 aktív profilt használok (bár nem mind aktív egyszerre) és 17 Mb Ram-ot kér az App.
Az egyszerűbbekkel kezdve:1. auto gps - ha elindul egy adott alkalmazás, akkor bekapcsolja a gps-t, majd ha bezáródik, akkor vár 5 percet (arra az esetre, ha újra aktiválódna a profil) és kikapcsolja. Valószínűleg ez volt mindenkinek élete első Tasker profilja.
2. hasonlóan az előbbihez van még egy Keep screen és egy Auto rotate profil is, a nevük magukért beszélnek. Az első a képernyő kikapcsolási idejét hosszabbítja meg adott alkalmazásoknál, a másik meg a képernyő forgatást kapcsolgatja.
3. Brightness - ez cella információ alapján észleli, hogy hol tartózkodom, és ha nem vagyok otthon, akkor maxra állítja a fényerőt, kivéve, ha aktív a "Suli" profilom (erről később). Ez még annyival meg van bolondítva, hogy csak akkor tolja fel a fényerőt, ha nappal van (ellenőrzi a napkelte és napnyugta idejét).
4. Autosync - óránként egyszer bekapcsolja, vár 2 percet, majd kikapcsolja (akku kímélés)
5. Offhook - ha épp telefonhívás van folyamatban, akkor aktivál néhány másik profilt, úgymint a kihangosítót (ha az accelero úgy észleli, hogy a telefont lerakom képernyővel lefelé vízszintesbe, akkor bekapcsolja a kihangosítást), meg egyéb mást igény szerint (pl beszéd hangerő változtatása hívott szám alapján, stb).
A változtatásokat visszacsinálja (deaktivál egy-két profilt, amit a hívás kapcsolt be) egy másik profil, ami azt észleli, ha a telefonálás befejeződött.6. Feltöltés, lemerülés - előbbi észleli, ha az akku feltöltődött, vár egy órát (rátartás a töltési időre) majd szóban közli, hogy végzett a töltéssel (Svox - Mariska)
A lemerülés annyit csinál, hogy ha az akku 10%-ot eléri, akkor kikapcsol minden energiazabáló perifériát, 2G only üzemmódra vált, a cpu sémát "conservative"-ra változtatja csökkentett órajelekkel és szóban figyelmeztet.
A 2G/3G üzemmód váltás megszakítja a folyamatban lévő hívást, ezért a fenti profil a hívás idejére kikapcsolja ezt a profilt. (Érzem túl sok lesz a szóismétlés, de nem jut eszembe szinoníma.)
7. Ha már cpu-ról volt szó, van 3 profilom, ami a "governor"-t állítgatja töltöttségtől, vagy töltéstől függően. Ha usb-re van dugva, akkor "performance" módba kapcsol (max órajel visszaskálázás nélkül), illetve 50% akku felett "interactive", az alatt "smartass v2". Mindkettő emelt üresjárati órajellel, elkerülve a wakelag-ot.
8. kell egy a Boot-nak is, de csak akkor, ha lemerülés után indul újra a telefon, akkor belövi a beállításokat, amiket jónak láttam. Perifériák kikapcsolva, fényerő, képernyő forgatás, hálózat, autosync.
9. Wifi és Bluetooth automatikus kikapcsolás, ha kapcsolódva voltak, de megszakadt a kapcsolat (pl hatókörön kívül kerültem).
10. Az elmaradhatatlan éjszakai mód (előtte a késő este, amikor silent-be rakja magát, h ne verje fel a családot - de csak akkor, ha otthon vagyok.
), ami éjszaka kapcsol be, viszont megvárja, amíg a Tasker elvégzi az éjszakai kalkulációkat* és csak azután megy repülőbe.
Egy kis finomság, hogy a repülő kikapcsolása nem fix időben van (tehát az éjszakai mód kikapcsolása), hanem a Tasker ezt előre meghatározza, mégpedig az ébresztés előtt 5 perccel jön ki a repülőből.
Mindig az adott nap első percében számoltatom ki a napkelte, napnyugta idejét, valamint ekkor kérdezem le a Google Naptáram aznapi első eseményét is (szintén később)
11. Suli - nem bonyolult, csak figyeli a Google Naptáram és ha "suli" nevű bejegyzést talál, akkor silent-be rakja magát - de csak akkor, ha helyileg is az egyetemen tartózkodom.
12. Automata ébresztő - a nap első Google Naptár bejegyzése alapján beállítja az ébresztőt előtte másfél órával, de legkorábban 6:30-kor, legkésőbb 9-kor, illetve ha nincs aznapi bejegyzés, akkor értelemszerűen nem ébreszt. Ébresztés után közli, h mikor kezdődik az órám és milyen óra lesz az. Utána pedig az időjárást mondja el - Köpönyeg.hu-ról (aminek btw azóta van UTF-8 karakterkódolása az RSS xml fájlaiban, mióta megkértem rá őket.
Ezúton is köszönet neki, ha esetleg olvasná vki tőlük!)
Ez utóbbi igazából több különböző profilból és még több önálló Task-ból áll össze, és elég sok munkaórám benne van, mire a részfeladatokból egy egységes egészt faragtam. Erre is vagyok a legbüszkébb eddig.
Több napig dolgoztam rajta szabadidőmben, és azóta is folyamatosan csiszolom.
13. És végül egy "Edzés" profil, ami annyit csinál, hogy hetente háromszor egy órával az edzésem előtt szóban figyelmeztet, majd a szóbeli párbeszédtől (!) függően küld egy sms-t az edzőmnek, ha épp nem megyek.
Itt a Voice Search-öt használom és nincs túlbonyolítva.Két kérdést tesz fel Mariska, amire yes/no-val válaszolok.
Ha ez nem jönne össze, akkor egy párbeszédablakban két nyomógombbal felteszi a Tasker ugyanezeket a kérdéseket (akarsz menni? -> ha nem -> Üzenjek az edzőnek?) és rábökök a válaszra. Az sms-t természetesen nem nekem kell megírni.
Ezzel is elszöszöltem pár órát...
+ Akad még pár widget (Minimalistic text - amivel az időjárás adatokat és a napnyugtát, napkeltét jelenítem meg), meg pár parancsikon (mondd milyen idő lesz ma/holnap, stb).
Kb ennyi lenne, amire futotta, mióta megvettem a programot - cirka 2 hét -, ami sztem a legjobb eddigi androidos alkalmazás.
Még tervezek készíteni egy autós beállítást, bluetooth-al, dokkolóval, gps-el, ahogy azt kell. Lejáró parkoló óra figyelmeztetéssel.
Szívesen látnám ki mit alkotott!
-
Teasüti
nagyúr
Véleményem szerint megérdemel a program egy külön topikot, hisz egyrészt magyar nyelvű fóruma nincsen (vagy nem tudok róla), másrészt értékesebb annál, mint hogy elvesszenek a hozzászólások az Android alkalmazások kibeszélő topik sűrűjében.
Aki nem ismerné, bevezetésképpen néhány írás:
http://androidapps.hu
http://androidunderground.infoIlletve a Lifehacker oldala, ahol külön kis részleget szentelnek a programnak. A legelső cikkük azt hiszem pedig ez lesz.
További külföldi cikkeket olvashattok itt.A topik szerintem adja magát, jó lenne az anyanyelvünkön is kivesézni mindazt, ami a Userguide-ból kimaradt, vagy nincs fent a Tasker Wiki oldalán.
Alap kezdő dolgoktól, egészen a mélyvízig; a "ki mire használja" témán át egészen a képzelet határáig; a profilok megosztására és segítségre a lépésről-lépésre történő elkészítéshez szánom ezt a helyet.Remélem akadnak majd olyan Tasker veteránok is, akik már a program határait feszegetik és tudnak válaszolni azokra a kérdésekre is, amit a kézikönyv nem tárgyal.
Akinek ez még kevés lenne, felteheti a kérdéseit a progi Google csoportjában is, ahova rendszeres látogatást tesz maga a fejlesztő is.
Letöltés, vásárlás:
A Tasker oldalán megtaláljátok a Download szekcióban a próbaverziót.
Ha tetszik a program, akkor a vásárlást közvetlenül a fejlesztőtől javaslom, a miértjére pedig a választ itt olvashatjátok.Saját példámból egy trükkös megoldás: ha több eszközre szeretnéd telepíteni (amiken azonos google account-ot használsz), akkor a Market verziót javaslom, majd ha szükséged van az extra funkciókra, akkor egy példányt átválthatsz közvetlen verzióra. (Mert amúgy a közvetlenül vásárolva az érvényesítő kód "csak" egy példány használatára jogosít fel, míg Play-en vásárolt programok egyelőre a Google acc-hoz kapcsolódnak -> több eszközre is telepíthetők)
Kiegészítők
Kifejezetten Tasker-hez készült:
Tasker App Factory - a műveidet legyárthatod telepíthető alkalmazásként;
Zoom - Tasker-hez készült fejlett widget készítő;
AutoBarcode - QR kód olvasó, amivel automatizálhatod a telefont;
Autoshortcut - bármely telepített alkalmazás parancsikonját meghívhatod Tasker-ből;
AutoRemote - üzenetek, parancsok fogadása és küldése neten keresztül (ajánlom);
Tasker URL Launcher - apró plugin, mellyel URL-ekkel lehet feladatokat végrehajtani, NFC-hez;
Secure Settings - elengedhetetlen az olyan parancsokhoz, mint pl. a GPS bekapcsolása;Egyéb, Tasker integrációval rendelkező alkalmazás annyi van, mint csepp a tengerben.
Elég csak beírni Play-en (Market), hogy "Tasker" és az eredmény nagy részének lesz vmi köze a programhoz. Kezdésnek nézzetek be Tasker-ben a 3rd Party kategóriába!Példaként szerepeljen itt néhány:
DropSpace (külön plugin)
Minimalistic Text
FolderSync
Dropsync
Seal
terRemote
Screen Filter
Make Your Clock Widget
Text widgetHa van még ötleted, olyan plugin, amit hasznosnak tartasz, azt oszd meg velünk!
Az erre vonatkozó ötleteidet, javaslataidat címkézd fel a topikban, hogy egyszerűbb legyen összegyűjteni később ezeket! A "plugin", "kiegészítő" és "kompatibilis" szavakat fogom majd keresni.Jó fórumozást mindenkinek!
[ Módosította: doc ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kedvenc zene a mai napra
- Nintendo tulajok OFF-topicja
- eFootball
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Videó stream letöltése
- PlayStation 5
- No Voice in the Galaxy
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, 6. generációs i3 Proci
- Samsung S32BM700UP 4k Smart Monitor/TV! 32"/3840x2160/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/TIZEN
- AMD Phenom II 965 X4, 8 GB DDR3, 2x 500GB HDD, Nvidia 9600GT komplett asztali PC eladó
- GAINWARD GeForce RTX 4070 Ti SUPER Panther OC 16 GB GDDR6X - 1,5 év gari !
- Dell Wyse 5470 notebook eladó - 14,1" FullHD, N4100 (4x2,4GHz), 8 GB DDR4, 256 GB NVME, 1,5 - 2 óra
- HP Laserjet 26A (CF226A) Gyári fekete lézer tonerkazetta
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AM 5 lapok
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest