- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- One mobilszolgáltatások
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordRajZoL
aktív tag
Hát én még LG-re vettem meg Taskert s sajna volt olyan funkció ami nem ment SII-n
Úgy nézz ki te is ennek szaladtál neki
Reménykedni/jelezni kell gondot hátha javitjákEgyébként custom romos vagy gyári?
Addig szégyen szemre
Timerific
Illetve Locale
ezek se rosszak -
_ATi_1
senior tag
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Köszi a gyors választ.
Kipróbáltam Wifi off taskkal is, és Auto sync off-fal is, de nem történik semmi. Gondolom a beállításokban látnám, hogy ki van kapcsolva az Auto Sync.
Elég lenne csak az e-mailt kikapcsolni.
Mostani időben teszteltem: A profil kezdő időpontjának megadtam egy pár perccel később időpontot.
HTC Desire telefon, ICS ROM-mal. -
LordRajZoL
aktív tag
Hogy érted hogy nem csinál semmit?
Nem kapcsolja le háttér szinkrotn?
Adat szinkron nem egyenlö mobil illetve wifi kapcsolattal
azok megmaradnak
Csak "háttér" dolgok nem mennek, de van olyan progi ami ilyenkor is kimegy
A szabvány adatforgalmat tiltja de a többit nem igenTaskot tesztelted mostani idöbe vagy maunális startal
Nekem LG-540-en nem müködött mert még Airból is felhozta telót mikor naptár frissült éjfélkorNem rögtön jelzi hanem pár másodperc múlva.
Ha nem fontos a telefon rész akkor tedd Airplane módba
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Kipróbáltam a progit, elég nagy tudású.
Viszont egy egyszerű problémát nem tudok vele megoldani: Azt szeretném, hogy este 9 és reggel 9 között ne szinkronizáljon semmit.
Így csináltam:New Profile: Este
Context: Time From 21:00 To 09:00
New Task: Sync off
Action: Net/Auto Sync Set OffKellene még valami ? Próbaképpen átállítottam az időpontot, de nem történik semmi.

-
LordRajZoL
aktív tag
Minél többen használjuk s feltöltjük cellainfot annál pontosabb lesz
Sajna nálunk még nem annyira elterjedt.Úgy értettem hogy mikor én hazaérek akkor telefon go töltö, s megy fel wifire
Ezért lehet plusz feltételnek beadni
Pl cellainfo alapján valamikor meló helyre rak. Mondjuk csak 8km-re van tölem s vidék, lehet tényleg egy torony van -
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
Augmented reality játék unatkozó embereknek.

Csak most szellemek, zombik helyett adótornyokra vadászok.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
Elkezdtem használni az oldal alkalmazását, talán majd idővel bővül az adatbázis általam is egy kicsit.

Gondolom a progi beméri a tornyokat, ahogy közlekedem a városban és térképre helyezi a jelszintekkel együtt.
Elképzelésem sincs mennyire lehet elterjedt, de ha azt nézem milyen szegényes az adatbázis, sztem max pár ember használhatja. -
atillaahun
veterán
Áhá, most már értem mire való az az If ott a feladatoknál és hogyan működik. Köszi, valóban így a leglogikusabb. Beállítottam, remélem most már már menni fog ahogy elképzeltem.
(#289) LordRajZoL
Igen én is ránéztem, van összesen 6 torony Miskolcon, fele a Tré-jé, másik a Voda-jé. Telenor úgy látszik kiszorult.
Kicsit szegényes valóban az adatbázis. Azért köszi.
Az utolsó mondatod viszont nem egészen értem, ha nekem szól. -
Teasüti
nagyúr
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Elég hiányos az adatbázis, de legalábbis vicces, hogy nálam pl egyetlen tornya lenne a szolgáltatómnak 50 km-es körzetben.

Vmint a lefedettség sem passzol vhogy a tornyok helyzetéhez.Mindenesetre köszi a linket!

-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Open Signal Maps
Sajnos Vodafonnál 3g nem müködik csak edge
Gps pozicio alapján berajzolja az aktiv tornyokat.
Egyébként rásegitettem a Cell Near profilra plusz feltétellel, pl wifi, vagy és villanyra kötve -
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
A prioritás csak arra szolgál, hogy ha párhuzamosan fut kettő vagy több Task, akkor melyiket futtassa elsőként.
Az, hogy melyik Profil legyen "erősebb", annak a prioritáshoz vajmi kevés köze van.
Ezt bizony programozós trükkökkel kell megoldani.Pl kézenfekvőnek tűnik két egymásnak ellentmondó Profil esetén az "erősebbnél" berakni egy olyan parancsot, ami kikapcsolja a másikat, majd deaktiváció esetén visszakapcsolja.
Én is előszeretettel alkalmazom ezt, mivel így még erőforrást is lehet spórolni.Tehát esetedben a navis profil Enter Task-jába rakj be egy olyat, hogy kapcsolja ki cell near-es profilt, majd Exit Task-ba meg, hogy kapcsolja be újra.
VAGY ha csak a média hangerő parancsot akarod megakadályozni a cell near profilodban (mert amúgy navigálás közben is le akarod némítani - vagyis azt akarod, hogy a másik profil is lefusson -, akkor csak ki kell szelektálni azokat a parancsokat, amik interferálnak egymással.
Pl a "gyengébb" profilban a média hangerő parancsához hozzáadsz egy feltételt, hogy csak akkor hajtsa végre, ha nem aktív a navis profil.
If %PACTIVE !~ *navi profil neve*szerk: adótornyok helyzetét telefonnal ugyan be nem méred.

Talán neten van vmi hasonló szolgáltatás, ami térképre helyezi őket, de mintha már én is túl estem volna ezen a kérdésen. Nem lehet tudni a hatótávolságokat. Kísérlet és tapasztalat.
Ezen csak annyit lehet segíteni, hogy Cell Near mellé használsz másik, pontosabb helyzetmeghatározást is, ha nem felel meg neked így, ahogy van. -
atillaahun
veterán
A profil meg a Tasker kapcsolgatása valahogy nem nagyon akart segíteni a dolgon, úgyhogy végül töröltem, és létrehoztam egy újat, így már működik. Köszönöm a választ.

Azt nem tudom egyébként sehogy kideríteni, hogy a Cell Near-ben kiválasztott adótornyok hol vannak, és legalább közelítőlegesen mekkora a hatótávjuk? Csak hogy ha elmegyek itthonról, akkor mekkora távolság múlva számíthatok rá, hogy lefut a hozzárendelt feladat. Konkrét a telefon néma módba rakása. Jó lenne azért nagyjából tudni.

Illetve egy másik kérdés, hogy megcsináltam most ezt a cella alapú otthonról elmenős némítós profilt, ami a media hangot is leveszi.
Viszont csináltam egy olyat is, hogy ha bekapcsolom a Navit, akkot maxolja a media hangot.
Na most ez utóbbi meg is történt mikor elindítottam itthon, csak amint távolabb értem a kocsival életbe lépett a némítós profil és levette a media hangot. Pedig direkt ennek elkerülése végett a navis profilnak az alap 5-ös szintről 6-osra emeltem a prioritását a tulajdonságaiba. Akkor ez most mégse erre való?
Vagy hogy tudom beállítani, hogy melyik legyen az erősebb profil? Ilyen bonyolult egymásba ágyazgatások, meg extra profilok létrehozása nélkül? -
LordRajZoL
aktív tag
Ha aktiv teljesült feltételes profilt modositasz, csak akkor mükszik legtöbször ha ki be kapcsolod
én ugy szoktamToggle nem váltja ki exit taskot mivel bármit is adsz meg csak egyszer fut olyan mint az on off
widgetes gyors profilnál érdemes használni mert akkor tudod milyen állapotba van telo
Pl widget timer 30 perce kuss mert alszol, értekezlet bármi -
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
Ha már egy aktív profilt szerkesztettél, akkor előtte illik újra betölteni a profilokat (vagy újraindítod a Tasker-t, vagy kikapcsolod és újra be). Egy profil aktiválásakor csak egyetlen egyszer fut le az enter task, akkor, amikor aktiválódott. Utána csinálhatsz bármit, amíg nem aktiválódik újra, addig nem fog lefutni még egyszer.
Cell near tipikusan ilyen, hogy max akkor csinálja meg megint, ha elmész onnan, ahol vagy, majd visszajössz. Vagy ki-bekapcsolod a Tasker-t. Esetleg repcsi mód, vagy 2G/3G váltás (ennél viszont figyelj arra, a két hálózat között eltérő GSM cella azonosítók vannak. Ha nem mérted be mindkét hálózatban a pozíciót, akkor csak az egyikben fog működni a profil, amelyikben létrehoztad azt)
(#279) suti_88
Orientációnál a képernyő "nézése" jelenti az irányt. Face up annyit tesz, hogy képernyővel felfelé, vagyis hátlapjára rakod le a telefont, illetve az néz a padló felé. Ha a hangszóró a mobil hátán van, akkor érdemesebb inkább Face Down-t használni...
A Context-ek sorrendje teljesen mindegy, hisz a feltételek közt ÉS kapcsolat van. De a logikai műveleteknél amúgy is mindegy a sorrend.
"Am sok Action-nél van az hogy "Toggle"...ennek mikor van jelentőség?"
Fogalmam sincs, egyszer sem vettem még hasznát.
"Action-nél a "Toggle"-vel igazából akkor egyes esetekben kiváltható az "Exit Task"?"
Az exit task lényege, hogy akkor fut le, ha deaktiválódik a profil.
Ámbár a Tasker azt tudja, hogy az Enter Task-ban lévő beállításokat visszaállítja, ha deaktivál a profil, de ez nem ugyanaz, mint a toggle. Toggle az egy két állású kapcsoló szerint működik, lényegtelen, hogy melyik állásban volt éppen, átvált a másikra.
Viszont nem egy beállítás van, ahol nincs toggle, mivel nem csak két értéket vehet fel a beállítás (pl a "csúszkás" beállítások tipikusan ilyenek).Beállítás mindaz, amely task-ok mellett egy fogaskerék ikont látsz. A többi - Tasker "villám" ikon - egyszeri parancs, azok csak simán lefutnak az Enter Task-ban, nem vonhatók vissza.
Mint feljebb írtam az ilyen esetekben nincs szükség Exit Task-ra.
Exit Task-ba vagy egyszeri parancsokat raksz, vagy pedig megismétled az Enter Task-ban lévő beállítás parancsokat ugyan úgy, és ezt a Tasker úgy értelmezi, hogy nem kell visszaállítani azt a beállítást.Illetve ha már belementem, akkor van egy kikötés:
csak Enter Task-ban lévő beállításokat állítja vissza, a beágyazott Task-okban lévőket nem.
Vagyis ha az Enter Task-ban meghívsz egy alprogramot - másik Task -, az abban szereplő értékeket már nem állítja vissza. Ezt tudatosan ki használjuk is, ha nem akarjuk visszaállítani a módosított beállításokat.Amúgy javaslom alkalmazni mindenkinek azt a formulát, amit feljebb bevezettem, ha profilokat írtok ide.
Így néz ki (mint mikor vágólapra kirakjátok a profil leírását Tasker-ben, csak még emberibben, letisztázva):Profil neve
Context:
első context elérési útja/neve [paraméterei]
második context ......Enter Task:
1. action elérési útja/neve és paraméterei (pl alább
2. display/display brightness level 255 if %BATT > 80
3.
stbExit Task:
1.
2.
3.
stb. -
volvoguy
addikt
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Véletlen 3x küldte el..
-
volvoguy
addikt
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Action-nél a "Toggle"-vel igazából akkor egyes esetekben kiváltható az "Exit Task"?
Pl.
- Context: Time 07:15 - 18:15
- Action: Auto BrightnessAz Auto Brigthness mi legyen? ON és legyen neki egy "Exit Task"-ja, ami ugye OFF....avagy legyen simén Toggle, így 07:15kor simán nulla fényerőről aktiválja az autó fényerőt, 18:15kor meg vissza kikapcsolja? Ilyen esetben elég ha "Toggle"-re állítom? Vagy kell neki "Exit Task"?
-
volvoguy
addikt
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Action-nél a "Toggle"-vel igazából akkor egyes esetekben kiváltható az "Exit Task"?
Pl.
- Context: Time 07:15 - 18:15
- Action: Auto BrightnessAz Auto Brigthness mi legyen? ON és legyen neki egy "Exit Task"-ja, ami ugye OFF....avagy legyen simén Toggle, így 07:15kor simán nulla fényerőről aktiválja az autó fényerőt, 18:15kor meg vissza kikapcsolja? Ilyen esetben elég ha "Toggle"-re állítom? Vagy kell neki "Exit Task"?
-
atillaahun
veterán
Nekem is akadna még itt egy gyors kérdés lefekvés előtt mielőt földhöz basznám a telefont (Tasker-t magában sajnos nem tudom). Ha megadtam egy Cell near-es feltételt, ami a jelenlegi helyzetem, és ezt a Tasker meg is erősíti mert zöld a profil, akkor miért nem aktiválja a hozzárendelt feladatot? Mindegy egyébként mit adok hozzá, hogy rezgő mód vagy auto fényerő, pipával bezárom és baszik megcsinálni.

-
Teasüti
nagyúr
válasz
volvoguy
üzenetére
Offhook nevezetű context kell neked az orientation mellé másodiknak. Hívásoknál keresd, azt most meg nem mondom, h event vagy state. Keresgélj!
Aztán aktiválódik, ha mindkét context teljesül.
Amúgy nézted már a kreálmányaimat? Pl ezt is megcsináltam már és letölthetővé tettem.Szerk: nem kell ehhez exit task, mivel a speakerphone egy beállítás, amit visszaállít a Tasker, ha deaktiválódik a profil.
Változók használatára is láthatsz nálam száz példát, teljeskörű felhasználásra, sok-sok fejtörővel, amennyiben még csak most ismerkedsz a programozással.

-
mandras81
senior tag
válasz
volvoguy
üzenetére
"Még nem csináltam ilyet, de gondolom annyi az egész, hogy létrehozol egy profilt, aminek az egyik context-je a State/Sensor/Orientation (Face Up - ha azt akarod, hogy "pofával" felfelé letéve a telefont kihangosítson - viszont, ez veszélyes, mert mindig ki fogja hangosítani, ha le van téve így a telefonod), a másik pedig a State/Variable/Variable Value (Value: %INCALL Op: matches Value: 2 - ez egy beépített rendszerváltozó, és azt jelzi, hogy hívásban vagy (2), vagy sem (1)).
Aztán létrehozol egy Task-ot, amibe berakod az Task/Audio/Speakerphone (On)-t, és érdemes egy exit task-ot létrehozni ugyanígy, csak ott Task/Audio/Speakerphone (OFF) legyen, így ha nem teljesül a profil két feltétele egyszerre, tehát a hívásnak vége, VAGY a telefon elmozdul vízszintesből, akkor kikapcsolja a speakert."
-
LordRajZoL
aktív tag
Nem vannak gyári változok
csak nem tom mi az alapértéke -
volvoguy
addikt
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Hozzak létre én egy változót a "Variable Set-ben"?? De mit? %CALL? Próbáltam de nem müxik...
-
LordRajZoL
aktív tag
Jogos. átnézve taskert a változok közt van egy két call outos paraméter. csak fene tudja hogy reagál hivásnál. s mennyi idö múlva aktualizálja
-
volvoguy
addikt
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Az csak akkor ha bejövő hívást kapok...de ha én kezdeményeztem a hívást akkor nem....
-
volvoguy
addikt
Üdv! Próbálkoztam különböző változókkal de egyik se sikeredett, csak alap dolgokat tudok megcsinálni a Tasker-el...
Pl.:
Szeretném, ha bekapcsolna a kihangosító amikor leteszem a készüléket az asztalra...DE csak akkor ha hívás van folyamatban..Szóval...
First Context: State - Sensor - Orientation - Face Up
Select Action Category: Audio - Speakerphone - ONEddig okés...de ezzel ugye akárhányszor lerakom a készüléket bekapcsolja a kihangosítót...mit kell tennem hogy csak akkor ha hívás van folyamatban?
-
LordRajZoL
aktív tag
Nekem SII-n 6.5-7 mega 10-12 aktiv profillal.
Tabon 2 profilal szintén 7 mega
-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
Jelenleg 108 progi van fent Tibi szerint (ide tartoznak a rendszeralkalmazások is).
Alapból 110 mega körül foglalnak és ugyanennyi van szabadon. Párhuzamosan max 2-3 progit szoktam futtatni, nyilván ilyenkor már nem marad bent a ram-ban a böngésző mondjuk. Váltáskor újra szokta indítani a programot. De a rendszer válaszideje nem csökken le.Tabletem is "csak" 512-es, de azon már ICS van. Ott se szokott beférni a ramban párhuzamosan több alkalmazás, újraindítgatja őket váltáskor, de a válaszidő itt sem csökken. Az életemből pont egy indítással vesz el többet. De hát ennyi kompromisszumot megért szerintem a barátságos készülék ár.

Jah és ezen a jelenségen nem segít az se sokat, ha kicentized a ramot. Tök mindegy, hogy 5-10 mega híján nem fér be, vagy 20-50. Ha nem elég neki, akkor úgyse leszel előrébb.
Kár ezen túráztatni magad. -
-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
Én is 512-es telefonnal élek, 800 mhz társaságában, wakelag-ot leszámítva nem szokása lassulni...
-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
Sztem ne foglalkozz vele!
Android majd foglalkozik vele, ha kezd elfogyni.
Az a pár mega meg amúgy sem zavar sok vizet, nem ezen fog múlni a funkcionalitása a rendszernek.
A lelkibékéd helyreállításához meg vegyél be egy-két leszarom tablettát!
Komolyra fordítva fogalmam sincs, mi lehet nálad más, mint mondjuk nálam.
Nagyon fura, nálam pl 11 mega, pedig 4 profilnál azért jóval többet használok.
Kérdezz rá a google csoportban, hátha! -
atillaahun
veterán
Üdv visszatértem megint egy kis Tasker tesztre. :-)
Ha nekem a lent látható módon nem hajlandó kevesebbet zabálni mint 20 MB RAM, akkor mit kezdjek vele? 4 egyszerű profilom van. Ha beállítom, hogy ne az előtérben fusson akkor sem lesz kevesebb, és érdekesség ha kikapcsolom magát a Tasker-t, akkor sem lehet kilőni a memóriából. Ez miért van? Ez már örökre ott foglala a helyet míg élek?
Ennél még a Launcher-em is takarékosabb, pedig az jól meg van pakolva.
-
mandras81
senior tag
Mondjuk, a mi szempontunkból igazából lényegtelen, hogy lezárt, vagy csak kikapcsolt. Nekem csak azért kell a változó, mert ahhoz kötöm, hogy mikor használom a telefont. Tehát, ha csak meg akarom nézni az időt a lock-olt képernyő, akkor ne induljon el a hozzárendelt funkció. Viszont annak, akinek nincs képernyőzárja, maga a képernyő bekapcsolása (Event/Display/Screen ON) a funkció indításának a kezdete.
-
mandras81
senior tag
"%SCRLCK változó nincs alapból, azt a kolléga maga hozta létre egy profilban - pl. figyeli valahogy, hogy mikor zár le a képernyő (ne kérdezd, h hogy, ez nekem sem tiszta, hisz nincs rá context, ha jól látom)" - Context/Event/Display/Display OFF - ekkor kap 2 értéket, Display Unclocked - ekkor kap 1 értéket.
-
bogil99
aktív tag
Teasüti!
Hogyan tudom importálni az általad elkészített "programokat"?
Ha tartósan rábökök a felső menük valamelyikére, akkor megjelenik az "import" lehetősége, de ott semelyik file, vagy mappa nem jelenik meg, hiába másoltam bele az SD kártyán azokat a Tasker mappába. Viszont jobb oldalon megjelenik egy nyíl, amivel - gondolom - az importálandó file-ok mappájában lehetne keresgéni, de ha erre rábökök, akkor program leáll és kikényszerített leállást ajánl csak fel.Mit csinálok rosszul?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
volvoguy
üzenetére
Lássuk csak...
A variable változót jelent, ami programozásban is pont azt tudja, mint a matekban, hogy fel tud venni egy értéket. Esetünkben típusától függően lehet szám, betű, egyéb karakter és karakter lánc is (szöveg). Szerencsére a típusával nem kell foglalkozni, azt a Tasker magától eldönti a felvett értéke alapján. Ez annyiból fontos - hogy érthető legyen -, ha számot adsz meg, akkor szám típusú lesz, és miután deklaráltad (létrehoztad) a változót, utána ha lekérdezed az értékét, akkor a szám típusúnak mindig nulla lesz alapból, hiába nem adtál neki semmilyen értéket. A "szöveg" típusúak megmaradnak üresnek, amíg nem kapnak egy értéket.Na most a változókat feltételek vizsgálatakor szokás alkalmazni, például azt mondom, hogy kikapcsolom a wifit, ha a képernyő lezár. Ha ez bekövetkezik, akkor a %SCRLCK változó értéke felveszi a 2-t. Most hogy ezt hogyan, azt nem firtatjuk még az egyszerűség kedvéért (kolléga feljebb írt róla). Majd a feltételben (IF) megvizsgáljuk a %SCRLCK változó értékét, és attól függően végezzük el a feladatot, hogy mi az. Ha a feltétel igaznak bizonyul, akkor hajtódik végre az a parancs, amit feltételhez kötöttünk. Ha hamis az a feltétel (nem teljesül), akkor nem hajtódik végre a parancs és tovább lép a program a következő programsorra (sorban a következő lépés a Task-ban).
Így néz ki a feltétel: IF %SCRLCK = 2 akkor hajtsd végre a parancsot.
Kolléga feljebb ~ karaktert használt, ami annyit tesz, hogy "egyezik" (matches). Ez szöveges vizsgálatnál használatos, de számok esetén is lehet alkalmazni, de arra figyelni kell, hogy ilyenkor szövegesen vizsgálja a számokat is, nem pedig számként. (hogy ennek milyen gyakorlati buktatója van, arra most nem jut eszembe példa) De egy ilyen fajta így néz ki:
IF %SCRLCK ~ yes akkor blablabla. Vagyis itt a változónak egy adott karakterlánccal kell egyezni, ami természetesen szám is lehet (kivételek a kézikönyvben, azokat leszámítva ASCII karakterek lehetnek).Programozásban elterjedt, hogy az igaz és hamis állításokat 1-essel és 0-val helyettesítik, ahol az 1-es az igaz. Vagyis ha a képernyő lezár, akkor sokkal egyszerűbb a változónak megadni azt, hogy "1", mint szövegesen, hogy pl "igaz", "lock", "screen out", vagy bármi egyebet.
Viszont van aki úgy programoz, hogy nem 0-át és 1-est használ, hanem 1-est és 2-est, mivel a szám típusú változók lekérdezésekor akkor is 0-át mutatnak, ha egyébként nem adtál meg nekik semmilyen értéket. Van pár helyzet, ahol nem biztos, hogy ezt figyelmen kívül lehet hagyni, bár én még nem találkoztam ilyen feladattal, ahol gondot okozott volna. Ami engem illet, nekem megfelel az 1-es és 0 is, mivel többnyire csak azt vizsgálom a feltételeimben, hogy mikor lesz igaz. Azt nem vizsgálom, hogy mikor hamis. De ha te csinálsz majd olyan feladatot, ahol a hamisnak is szerepe lesz, akkor figyelembe kell venni ezt a jelenséget, mert becsapós lehet.Kreálhatsz ilyeneket; ha majd ráérzel a lényegére, akkor általuk egy egészen új világ nyílik meg a Tasker-ben és olyan feladatokat is meg fogsz tudni oldani, amiről addig talán azt se hitted, hogy lehetséges.

Mindig oda kell írni az elejére a százalékot, hisz az jelzi a programnak, hogy ez egy változó.
Ha használsz a nevében nagy betűt, akkor ún. globális változó lesz (nem muszáj csupa nagy betűnek lennie), ami azt tudja, hogy az egész programban bárhonnét hozzá tudsz férni, láthatod.
Ha csupa kis betűvel írod a nevét, akkor az lokális változó lesz, amit meg csak az adott Task-ban használhatsz, a többi Task nem látja (az egymásba ágyazott Task-ok sem látják). Ezt akkor szoktuk használni, amikor egy változóra csak addig van szükség, amíg lefut az adott Task és utána kukázható. Így nem fogja szemetelni a változó táblát (variables fül) fölöslegesen. Minél kevesebbet használsz, annál átláthatóbb marad.
A lényeg pedig, hogy változót a Variable Set paranccsal tudsz deklarálni és ugyanezzel a paranccsal tudsz neki értéket is adni. Vagyis inkább ezzel csak beállítasz egy értéket egy változónak, de nyilván ha az a változó addig nem létezett, akkor okosan létre is hozza a program.Ezeken felül vannak beépített globális változók (csupa nagybetűsök gyárilag), amelyek az Android rendszert figyelik főként.
%SCRLCK változó nincs alapból, azt a kolléga maga hozta létre egy profilban - pl. figyeli valahogy, hogy mikor zár le a képernyő (ne kérdezd, h hogy, ez nekem sem tiszta, hisz nincs rá context, ha jól látom) és ha lezárt, akkor task-ban csinál egy Variable Set %SCRLCK to 2 parancsot. (Hmm talán ő maga zárja le Tasker paranccsal, ami után meg simán deklarálja a változót, amíg fut az adott task)(#245) grabber
Egyrészt ez nem az a topik, ami neked kell, másrészt ez nem így működik gyárilag?
Én úgy gondoltam eddig, hogy az ismert hálózatok közül a legerősebbhez kapcsolódik. -
Hello!
Az lenne a problémám,hogy otthon van 2 db wifi router és azt szeretném elérni,hogy az andriod ahhoz a routerhez csatlakozzon mindig amelyiknek erősebb a jele.Van ilyen progi?
-
volvoguy
addikt
Üdv! Átnyálaztam a kézikönyvet de nem lettem okosabb.
Vagyis az hogy a "Value" 2 az azt jelenti hogy valami be van kapcsolva, ha pedig 1 akkor ki van kapcsolva?
Ezt találtam:
"The action Variable Set (and several others) can be used to create new variables. Variable names have the following restrictions:they must start with the % character
they are case-sensitive
then must at least a further 3 alphanumeric characters
they can also contain the underscore character (_) but not start or end with it "Vagyis én is kreálhatok ilyeneket, de a program honnan tudja hogy amit én kitaláltam az mire vonatkozik...pl. %INCALL...ez alapból nincs a programban....honna tudja mire vonatkozik akkor?
Vagy %FRUIT....ebből mit következtet ki?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Megnéztem azt a beállítást, tárgytalan a kérdésem.
Elég érthetően le van írva a súgóban, h mi az és mire jó.
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
mandras81
üzenetére
Can I hide the notification list entry when Tasker is running ?
If the notification is very annoying, it can be removed by disabling the Run In Foreground setting which can be found in Menu->Preferences->Monitor.
Please read the help text associated with this option first.Hm
Mégse azzal van összefügésbe
-
mandras81
senior tag
válasz
volvoguy
üzenetére
Még nem csináltam ilyet, de gondolom annyi az egész, hogy létrehozol egy profilt, aminek az egyik context-je a State/Sensor/Orientation (Face Up - ha azt akarod, hogy "pofával" felfelé letéve a telefont kihangosítson - viszont, ez veszélyes, mert mindig ki fogja hangosítani, ha le van téve így a telefonod), a másik pedig a State/Variable/Variable Value (Value: %INCALL Op: matches Value: 2 - ez egy beépített rendszerváltozó, és azt jelzi, hogy hívásban vagy (2), vagy sem (1)).
Aztán létrehozol egy Task-ot, amibe berakod az Task/Audio/Speakerphone (On)-t, és érdemes egy exit task-ot létrehozni ugyanígy, csak ott Task/Audio/Speakerphone (OFF) legyen, így ha nem teljesül a profil két feltétele egyszerre, tehát a hívásnak vége, VAGY a telefon elmozdul vízszintesből, akkor kikapcsolja a speakert.Mondom, látatlanban írtam, úgyhogy próbáld ki, és teszteld!
Ha azt akarod, hogy mondjuk le van téve a teló, hívnak, kihangosít, de akkor is maradjon kihangosítva, amikor felvetted, akkor ahhoz át kell alakítani.
-
volvoguy
addikt
Es az a %-jel mindig kell oda amit kiir? Am azt hogyan tudom megcsinalni hogy kihangositot bekapcsolja ha vizszintben van a telo....DE csak akkor ha telefonbeszelgetes van folyamatban?

-
mandras81
senior tag
válasz
volvoguy
üzenetére
Azzal egy változó állapotához kötheted az adott esemény bekövetkezését.
Pl.: én csináltam két profilt, ezek egy általam megadott SCRLCK (screenlock) változó értékeit módosítják. Ha lezárom a képernyőt, akkor 2 értéket kap, ha pedig unlock-olom, akkor 1-et.
Mondjuk azt szeretnéd, hogy kikapcsoljon a WIFI, ha lezártad a képernyőt. Akkor csinálsz profilt, raksz bele egy task-ot, amiben kiválasztod a Net/WIFI OFF, és az IF-be beírod, hogy SCRLCK ~ 2, így csak abban az esetben kapcsolja ki a WIFI-t, ha a képernyő le van zárva (persze, ezt lehet úgy is csinálni, hogy a Profil Contextje-ként adod meg, hogy SCRNLCK ~ 2, és csak azt adod meg a task-ban, hogy WIFI OFF (IF nélkül), hiszen a Profil Context-je már magában egy IF feltételnek felel meg, de talán példának jó lesz a fenti.)
-
volvoguy
addikt
Üdv! Érdekelne hogy mi is az az "IF"...vagyis a feltétel, amit ha bepipálok akkor egy %-jel jelenik meg. Ezt ki kell törölnöm vagy maradjon és utána írhatok? De mit is? Mire jó az "IF"??
Valaki egy egyszerű (lehet összetettebb is
példán keresztül letudja nekem vezetni? -
Teasüti
nagyúr
válasz
LordRajZoL
üzenetére
A kérdésem még mindig adott.
-
volvoguy
addikt
Üdv! ICS-t használok...válasszam a "Run in foregrund" opciót, vagy vegyem ki előle a pipát?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
volvoguy
üzenetére
Nem meríti az akkut.
Nem mindegy miket monitorozol a context-ekben - pl a gps-től nyilván leszopja magát az elem.
De ezek meg ugye nem a programból magából eredő terhelések, hanem hardveres.
A progi max csak akkor merít, ha beállítottál egy Task-nál ébrentartást és a Task meg nem végez a feladattal.
Mondjuk előtérben tényleg elgondolkodik a telefonom akár hosszú másodpercekre is mondjuk egy Log megtekintésekor, mentéskor, stb. De háttérben a terhelés elég marginális.Ez az összefűzés példa nem igazán "jött át".

Sok mindent lehet, max. ismerni kell a programozás alapokat hozzá.
Pl. wifi bekapcsolások számát figyeli, a számlálót naponta nullázza, és csak akkor szinkronizál, ha 1 az értéke. Lehet hivatkozni egymásra a Task-okban, ki-bekapcsolgathatsz profilokat, feltételesen indíthatsz Task-okat, elágazásokat csinálhatsz eképpen, ez mind csak attól függ, h te miket vagy képes kihozni mindabból, amire képes a program. -
volvoguy
addikt
Üdv! 2 kérdésem volna a programmal kapcsolatban!
- Ti nem vettétek észre hogy a Tasker nagyon meríti a telót, hajtja a procit?- Van lehetőség a "feladatok" összefűzésére?
Pl.: Ha egy nap első alkalommal bekapcsolom a Wifi-t akkor szinkronizáljon, tehát ne csak időpontot meg napot lehessen megadni, hanem ilyen sorrendeket, "összefűzéseket" megadni? -
Teasüti
nagyúr
válasz
mandras81
üzenetére
TeslaLED.
Ha jól látom a Set Light action is machinál vmit a LED-ekkel, de root kell hozzá. Gondolom ez csak jelzés lehet.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
mandras81
üzenetére
LED-es részhez van plugin. Silent mód meg az alarm és a media hangerőt nem némítja csak el (android feature). Ha ezeket is szeretnéd, azt külön kell.
Display/Night Mode
Vmi android feature lehet hasonlóan a Car mode-hoz, sosem próbáltam még.
Azt sem tudom, hogy gyárilag megvan ez a képesség a stock romok-ban, vagy csak főzött romban lehet ilyet, vagy esetleg abból már kivették? Passz.(#221) S_xperia_S
Észre szoktam venni, ha vki ír ide.
-
mandras81
senior tag
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Értem. Azt tudjátok, hogy a Display/Night Mode task pontosan mit csinál?
Nekem olyan kellene, hogy éjszakára minden hangot kilő (e-mail notification és társait is), csak pár számról vagyok hívható, de akkor hangosan csörög, és lekapcsolja az adatkapcsolatot is (mondjuk, ezt meg tudom csinálni simán, hogy pl. a kijelző utolsó lezárása után másfél órával kilövi a netet/adatkapcsolatot)?
-
LordRajZoL
aktív tag
Repülö módba nem müködik gsm rész, söt van olyan amelyik wifit is lelövi.
Rajtunk áll mennyire pörög a topic
Régi Tasker használó vagyok de inkább csak bohockódás szinten.
Csengö hangok, némitás meg hasonlók
Pedig félelmetesek a lehetöségek a progiba -
mandras81
senior tag
Van valami módja, hogy ha mondjuk éjszakára beállítom a repülő módot, akkor hozzáadjak whitelist-et is, hogy pár szám akkor is el tudjon érni? (Jelenleg még nem root-olható a telefonom.)
-
LordRajZoL
aktív tag
Hát hiába világnyelv a magyar sajna a progik nem igazán szeretik.
kb mint ékezet a passban. Nem nyerö ötlet -
Teasüti
nagyúr
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Igen, akad benne ékezet.
Mivel eddig nem csinált belőle problémát a program, így nem voltam elég következetes a neveket illetően.
Talán átírom majd vmikor. -
LordRajZoL
aktív tag
Azt a kettöt ami ékezetes
De átirtam file nevet ugyse tetszik neki
Én is ékezetre tippeltem, lehet belsö részbe van még olyan név ami nem tetszik nekiA 3 task tökéletesen müködik mégegyszer köszönöm
-
Teasüti
nagyúr
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Melyik kettőt nem tölti be, vagy melyiket igen? Nem lehet, hogy az ékezeteket nem kedveli?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Itt vannak a hozzá szükséges Task-ok. Gondolom vmi ICS inkompatibilitás lehet. Legalábbis mások még nem panaszkodtak.
-
LordRajZoL
aktív tag
Estét szerettem volna kipróbálni az idöjárás felolvasó részt de sajnos a project fileböl 2-t nem tölt be s az egyik pont az idöjárás
Samsung Galaxy SII Wanamlite 4.03 ICS
Csak egy mezei hibajelzést ad hogy nem tudja profilt olvasni
-
ERPY
őstag
Bocs hogy beleröfögök, de a gps-re sztem fölösleges profilt állítani. Maradjon mindig bekapcsolva, ha valaminek kell használja, különben úgysem megy. Szal ha semmi sem használja egyáltalán nem fogyaszt, olyan mintha kilenne kapcsolva. Mikor kilépsz egy navi alkalmazásból, a gps onnantól már nem aktív.
-
Teasüti
nagyúr
Pont egy ugyanilyen profilom van nekem is.
Feljebb megtalálod a linket hozzá.Ha az nem felel meg, akkor:
Exit task:
1. wait
2. gps off if %PACTIVE !~ *GPS profil neve*És az ütközés kezelésnél be kell állítani, hogy a jelenlegiből lépjen ki, ha egy új példány indul a task-ból.
-
kukukk
csendes tag
Kedves Teasüti!
A navi progihoz szeretném beállítani ezt:
"1. auto gps - ha elindul egy adott alkalmazás, akkor bekapcsolja a gps-t, majd ha bezáródik, akkor vár 5 percet (arra az esetre, ha újra aktiválódna a profil) és kikapcsolja"
Az a gondom vele hogyha újra belépek a navi progiba akkor is kikapcsolja a Gps-t ha letelt az 5 perc( a kilépéstől számítva ) ! Mit kellene még beállítanom ahhoz hogy visszalépés után leállitsa a visszaszámolást?
Igy néz ki:
Enter Task:
1. Gps OnExit Task:
1. Wait: 5 min
2. Gps Off -
Teasüti
nagyúr
válasz
Cartman023
üzenetére
Lehet, méghozzá plugin sem kell hozzá.

Display/System lock. -
Teasüti
nagyúr
Eléggé kihalt a topik.

Lejártak a trialok, vagy mindenki profi már?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Cartman023
üzenetére
Enter és exit task-okkal igen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)