Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Teasüti
    nagyúr

Bocsi, tényleg mindig utána szoktam nézni, ha kérdezek...

Közben rájövögettem pár dologra magamtól is, csak a munkahelyemen vagyok, és nem volt időm megnyitni a kézikönyvet, viszont rá vagyok gerjedve az appra... :))

Azt jól gondolom, hogy arra két profilt kell létrehoznom, hogyha azt akarom, hogy a böngésző bekapcsolásakor 3G-t indítson, ha nem vagyok otthon (olyan helyen, ahol wifi van), és ne indítson semmit, ha otthon vagyok (vagy olyan, helyen, ahol wifi van)?

Illetve, a location context-hez folyamatos netkapcsolat (3G vagy WIFI) kell, ha azt akarom, ha ez a beállítás: Location > Net=On, GPS=Off, Radius 300m? Ez nagyon hülye kérdésnek tűnhet, de a biztonság kedvéért megkérdezem. Csak azért fontos, mert minimalizálni akarom a 3G kapcsolatomat, és csak akkor bekapcsolni, mikor feltétlen muszáj. Viszont, ezzel akkor valószínű le kellene mondanom a hazatérésnél wifi-re átállásról.

Uhm a location net-hez szerintem állandó kapcsolat kell, máskülönben bajos lenne lekérdezni egy-egy frissítésnél a helyet. De a szó szoros értelmében nem, nincs folyamatos átvitel. Csak addig megy netre, amíg meglesz a pozíció. Én úgy vettem észre, hogy cella infó se pontatlanabb a mobilnetes bemérésnél, és az nem kerül se plusz energiába, se adatforgalomba.
    Legalábbis nálam a %LOCN változó lekérdezésekor (ugyanaz a funkció elvileg) ilyen 6 km-es szórással adta meg a koordinátám, ha jól rémlik. Sőt, meg merem kockáztatni, h cella infóval talán még pontosabb is. De ezt csak erre az egy tapasztalatomra alapozom, talán jön majd vki, aki rámcáfol, h a netes lokalizáció tud ennél jobbat is. :) Szóval ha nem koordinátákra vagy kíváncsi, hanem csak az érdekel, hazaértél-e, arra jobb a cella infó szvsz.

Igen, kettő profil. Vagy ugyanarra a feladatra csinálsz kettőt, különböző helyszín feltételekkel.
    Vagy csinálsz egyet a helyre, ami mondjuk létrehoz egy %HOME változót, majd egy másikat, ami a böngészőre gerjed és Task-ban a változó értéke szerint végzel feladatokat. Utóbbi praktikusabb út.

ERPY

És a helyes megfejtőnek jár egy virtuális vállveregetés! :R
    Sose jöttem volna rá. :)

Új hozzászólás Aktív témák