Hirdetés
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Jaaa, hogy soros portként üzemeljen a BT. Így mondjuk érthetőbb lett volna.
Gyors keresés eredménye: [link]
Ez nem jó?
Amúgy joaomgcd készíti az AutoArdiuno, de egyelőre csak tesztelőnek lehet jelentkezni és USB kábellel megy. Írja, hogy később megpróbálja a BT-s adatátvitelt is megoldani.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
Szia!
Szerintem pontos. Egyetlen dolog, h egyszer Kelenvölgybe voltam és ott a Gazdagréti állomás volt legközelebb. (A logot nézve BP41-es állomás) egyébként nem rossz és az akksit se zabálja nagyon!

Én sem vagyok programozó, de mivel milyen étterem az, aminek nix honlapja, kicsit tanulgattam a JS-t. Egyébként a Taskernek vannak ilyen saját parancsai, amik ott vannak a wikijükben. Asszem van vmi leírás a splittelésről. Csak Taskerből egyszerűbb pl a logolás.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Egy S betűt lehagytál a végéről, mert w3schools.com az oldal címe. A W3School.com valami bibliai oldal, ahol biztos nem segítenek a Javascript-ben.

Amúgy pontos helyet tudnál nekem mondani, hogy hol keressem ezt az egyetlen parancsot? Mert bár nem Tasker-es projekthez, de szükségem lenne rá a munkám megkönnyítése érdekében. Na meg Tasker-nél se jönne rosszul, mivel ott meg az Onlajnok.com oldalhoz lenne segítség.(#4192) Teasüti: A Nuance a Dragon féle hangrendszer, ami a Swype-ban is van, csak ott a másik oldala.

-
slice14
veterán
válasz
Teasüti
üzenetére
Szerintem elégé pontos. Én pl fél óránkénti frissítést állítottam be, hogy ne használja az akkut annyira. Mert így ís kb 250 soron kel végigrágja magát.
Én az svox-mariskát használom, mert a vocalizer-el többet kel dolgozni pl a hónap nevének kimondásával. Legalábbis az svox kimondja simán hogy júőnius, de a voca csak az hogy 06. Vagy csak én vagyok amatőr.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
Köszönöm Teasüti nagyúr!

Pont vmi ilyesmit kellett volna tákolnom nkm is.

slice14:
Vmiért nem kapok emailt egyik feliratkozott topikból sem, pedig még ezelőtt pár órával floodolta a sok emailt.
Még egy ok arra, h inkább csináljak egy zooperes, taskeres widgetet, ami listázza az utolsó hszeket. Csak azt nem tudom, hogy lehet a kódból csak az utolsót lesplittelni. Mivel kb 50 <p>-el kezdődő (htmlben bekezdés tagje) tag van, h lehet az utolsót leszedni... Na majd agyalok még.Ui.: Írtam mycolorsnak.

Uui.: van persze. Az adott tooikban a "horgonynál" van egy kis ikon. Ha megnyomod, feliratkozhatsz a topikra.

-
Bozek
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Az említett ACR felveszi, az meg már nem érdekel, hogy hogyan. Nekem a munkám miatt sok esetben szükség van rá. Régebben tudom, hogy kernelt kellett cserélni, de akkor még nem ismertem ezt a programot. Lehet, hogy ez akkor is megoldotta volna.
Töltsd le és társítsd hozzá mondjuk VLC-hez, mert a kiterjesztést eltüntette a küldésnél.
Egyébként FLAC maga a fájl. -
válasz
Teasüti
üzenetére
Megoldottam sokkal elegánsabban és pontosabb helymeghatározással.
Csináltam egy profilt, ami 15 percenként 3 másodpercre bekapcsolja a wifit. Ha nem talál semmit ( nem kapcsolódik egy hálózathoz sem ), akkor kikapcsol. Ha talál, akkor pedig bekapcsolva hagyja, és aktiválja az "Otthon" profilt.

-
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Az energiahasználat kérdést dobtam, mert a válaszod alapján nem látom értelmét a folytatásának. De akár igényel plusz energiát, akár nem, ha a rendszer nem frissíti a cellainfót, akkor a Tasker sem tud értesülni a változásról, ergo szerinte nem következik be a profil aktiváló eseménye.
-
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Nem is neked lényeges ez az infó, hiszen Te tudod a saját készüléked tulajdonságait. De akinek segíteni próbálsz, az nem tudja, hogy nála kikapcsolt kijelzőnél nem frissül a cellainfó. Ha Téged ez nem érdekel és ezért nem veszed figyelembe ezt a tényezőt, akkor nem fog sokra menni a segítségeddel. Akkor meg csak egymás idejét, energiáját pazaroljátok és kettőtök közül Te lennél az, aki ezen könnyebben változtathat. Ezért nem tartom helyesnek az ilyen "pont nem érdekel" hozzáállást.
-
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
"A cella infó monitorozása semmilyen hatással nincs az akkuidőre, a telefon ezt csinálja alapból."
Gondolod Te. Aktív és passzív módról hallottál már? Azt nem tudom, hogy a Tasker melyikben dolgozik, illetve, hogy ez állítható -e benne. Ráadásul készülékfüggő, hogy kikapcsolt kijelzőnél, passzívban küld -e infót a rendszer. Pl. Samuéknál ez nem szokás.
-
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Olvastad azt a dokumentációt, amit linkeltem? Én csak azt jegyeztem meg, hogy fura, hogy nem ez az alapértelmezett mód. Lehet ezt "ha valaki tudja, hogy kell" nevű, magas lóról is kezelni, de egyértelmű, hogy minél több változót, feltételt, nyakatekerést iktatsz be, annál több a hibalehetőség. Ezért is célszerű törekedni az egyszerűségre. Tudsz egyszerűbbet annál, mint amivel a Taskernek semmilyen alakítási feladata sincs? Közli a rendszerrel, hogy milyen formában kéri az infót, a rendszer abban a formában elküldi, a Tasker pedig egy az egyben továbbítja a TTS -hez. A többi csűrés-csavarás fölösleges.
-
gery2123
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
Nekem a nexus 5 nem cserélhető tehát pont jó ez a cucc. Ha nem otthon vagyok akkor pattern Lock van rajta, és ha 4x ront akkor csinál egy képet a tasker amit a GPS és az akku %, el küld nekem. Illetve dob egy üzenetet a kijelző közepén hogy hívd ezt a számot mert ha nem akkor az elkészült fényképpel fordulok a rendőrséghez. Ezért kellet ez az app mert nem mindenki tudja hogy ha 10 másodpercig nyomja a kikapcsoló gombot akkor kikapcsol.
-
krysn95
csendes tag
válasz
Teasüti
üzenetére
lehet e valahol tágítani a félreértések hibahatárát? (pl a parancshoz 60%-ban hasonlító válaszokat is parancsként azonosítsa)
Lehet kérni több alternatív mintát a motortól, így az Autovoice akár több különböző találatot is vizsgálhat. Nálam olyan 10 alternatívával egész jól működött, ritka volt a eredménytelenség, de ugyanakkor a false positive találatok se fordultak még elő.megsúgod nekem, hogy ezt hol tudom beállítani?
Ami a külső mikrofont illeti, olyan megoldás kellene, ami távolabról is képes értelmezni a parancsokat.
(A szoba egy fix pontján letéve érti amit modnok ls továbítja a hw-hez. Vagy több mikrofonos vagy aktív zajszűrős megoldás kellene. Még ekresgéelk külföldi fórumokbban)Hangutasítások végrehajtásához és folyamatos otthonvezérléshez mi a jobb célgép?
Egy ~100-os; quad core cpu-s, 2gb ram-os tablet pl: [link]
vagy egy moto x? -
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Ne érts félre, nem kötözködésnek szánom, inkább csak a tapasztalataimat írom le.
"Nem. Hozott anyagból lehet csak dolgozni."
Lehet, de nem feltétlenül kéne így legyen. Az persze egy másik helyzet, ha a kernel ad lehetőséget a mikrofon érzékenységének a növelésére. De léteznek olyan VOIP alkalmazások (pl. MobileVoip), amikben van lehetőség a mikrofon érzékenységét növelni. Tehát elvileg lehetne rá alkalmazáson belül, szoftveres lehetőség."Ott vmi árulás van. Csak úgy nem némul el."
Én is tapasztaltam a jelenséget. Nullára veszi a média hangsáv hangerejét. A TTS pedig ezt a hangsávot használná. Még vmi magyarázatot is olvastam az okára, de már nem emlékszem, hogy melyik oldalon, vagy melyik alkalmazásnál. Amit használok hangfelismerő (direkt nem beszédfelismerőt írok, mert az nem az), az is ezt csinálja. Robotban külön műveletet hoztam létre a média hangsáv hangerejének visszaállítására TTS előtt."Ezt amúgy hogy? USB OTG talán?"
Igen, lehetséges. Kérdés, hogy mit támogat a kernel. Pl. sok miniPC -n nincs külön analóg audio csatlakozási lehetőség. Viszont minden ilyen kütyü (legalábbis amikkel eddig dolgom volt) támogatja az USB -s "hangkártyákat" (ezek a párszáz/párezer Ft -os kis mütyűrök). MiniPC -n konkrétan egy ilyennek a Jack -jébe dugott külső mikrofonnal teszteltem az Autovoice -t. De talán lehetséges kékfogas külső mikrofonnal is. -
krysn95
csendes tag
válasz
Teasüti
üzenetére
ne őrjítsetek, hogy mér érintés szimulálás is van a cuccban
..root-on ne múljon, ha nincs egyszerűbb út..
(a task 1-nél megteszi valaki, hogy kicsit retardáltabb formábban is leírja nekem, lépésenként..nemigen csináltam még taskot és talán egy ilyen mintáján jobban megértem a rendszert és rááll a gondolkodásom..ha nem akartok ide szemetelni pü-ben is jó..remélem nem szemtelen a kérés)
nagyok vagytok, köszi a tippeket, este jól neki i sfekszem
-
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Engem szórakoztat és bármennyire is fura, működik. Mármint a módszer. A probléma az, hogy a módszert használó alkalmazás nem erre a feladatra van optimalizálva. Persze én is tesztelem különböző körülmények között. Először is, a különbség az, hogy egy dialer rövidebb és nagyobb hasonlóságot mutató mintákat kell megkülönböztessen, ezért magasabb egyezési küszöbértéket kell megadni. Ha hosszabbak és eltérőbbek a minták, akkor elég egy alacsonyabb mértékű egyezés. Ezért írtam, hogy jó lenne, ha az alkalmazásban ezt lehetne finomhangolni. De ennek a telefonhívásos megoldásnak megvan az az előnye, hogy több hangmintát is rendelhetek ugyanahhoz a művelethez. Mindegy, hogy a dialer melyiket azonosítja és "hívja", ha a Robotban ugyanannak a parancsnak az eseményéhez vannak rendelve. Nem értem, hogy miért gondolod körülményesnek. A módszer egyszerű, mint a faék. Létrehozok egy névjegyet, a robotban társítom egy parancshoz, a dialerben meg elrebegek egy hangmintát. Ennyi a "tanítás". Az már csak cukormáz, hogy a műveletről a visszajelzés nem egy üzenet az értesítési sávon, hanem egy szöveg, amit Mariska elrebeg és ezzel megvan a kétirányú kommunikáció illúziója. Pontosabban nem is annyira illúzió, hisz valós, realtime eseményről informál.
-
symbianman
csendes tag
symbianman
(újonc)
Szia teasüti!
Légyszives segits nekem már egy hónapja kinlódok az időjárás felolvasása projectel
Végre ezen a fórumon találltam hozzáértő embert(Téged) sikeresen importálltam a "Wake"projected, de nem akarja letőlteni Időjárás előrejelzés az előre jelzést, azt mondja be csak "Időjárás előrejelzési adatok nem talállhatók"Püspökmolnári Időjárás előre jelzését szeretném az ébresztő után felolvastatni csináltam egy "Alarm Done" profilt,Ébresztés után bemondja a dátumot névnapot naptári teendőket már csak az időjárást szeretném megoldani. Légyszives segits nekem . előre is köszönöm! -
bbkbarbar
csendes tag
Szia!
Nagyon jól hangzik amiket írál, és időről időre "kedvet is kapok hozzá", de annyira agyatlanul van összetákolva a felülete a dolognak, hogy egyszerűen hagyom az egészet.
Csak 1 példát tudnál írni, hogy pl az ébresztő előtt 5 perceli repülősből visszatérést hogy lehet összehozn?
Köszi szépen!
-
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Előre bocs, ha hülyeséget írok! Nem nagyon értem ezt a függvény módszert, de nagyon szeretnék én is egy ilyesmit. A hívás/értesítés hangerejét szeretném szabályozni a környezeti zaj függvényében. "Robotul" megfogalmazva, készítenék néhány Db - hangerő% párt, amik lefednék a mért zajskálát. Szerintem ehhez nem kell bonyolult függvény. Mondjuk ha ha a mért érték 10Db, az egyenlő hangerő 10% (a Robotban % -ban van meghatátozva a változtatás lehetősége). Ott akadtam el, hogy Tamás még nem csinálta meg a "környezeti hangszint" eseményt. Ezt a Tasker alapból tudja, vagy a mérést is az Autvoice csinálja?
Tomace91:
AOSP romon alapból nincs erre lehetőség. Létezik egy CWM -ből telepíthető program, amivel meg lehet csinálni. XDA -n megtalálod 2G/3G toggle -ra keresve. Ha jól értettem (nem erős az angolom) ez egy Taskerrel készített érintésemulációval csinálja. Vagyis sorrendben kikapcsolja az adatkapcsolatot, átvált, majd visszakapcsol. Gőzöm sincs, hogy csinálja mindezt a háttérben. 4.1.2 -n próbáltam. Működik, de nem túl gyors a váltás. Azt nem tudom, hogy KitKat alatt mi a szitu. -
RCH
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Szerintem a lokális naptárból dolgozik a cucc.
Egyelôre úgy mûködik a dolog, hogy minden nap 12-kor csekkolja a profil, hogy van-e szülinapi bejegyzés, és ha van valami, akkor indítja a mókát.Az SMS-t nem szeretem, azt csak privát dolgokra használom, mert túl tolakodó, ráadásul, akkor minden szülinap bejegyzést idôziteni kellene. Brrr...
Most csak bepötyögöm a kontakt neve mellé a szülinapját, és automatikusan megjelenik a naptárban, mint egész napos esemény.Az aránytalanul nagy meló csak egyszer sok, de ha mûködik, hónapokig, évekig segíti a mindennapjaimat. És most ez a hobbim, szóval nem érdekel a bele fektetett idô. De az aggódásod jólesik

-
Bozek
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Az a cél, hogy nevenként külön értesítés legyen, szóval ez menni fog. Az meg, hogy ki mivel csinálja meg, a probléma szempontjából nem fontos. Azt, amit a sima Notification tud, tudja az AutoNotification is.

(#2615) RCH: "Az a tökéletes, ha az arcomba ugrik egy figyelmeztetés, rajta a hívás / SMS gomb."
Mondjuk így tényleg afelé a megoldás felé hajlok, hogy csináld meg Scene segítségével. Na, az biztos az arcodba ugrik és ha úgy van beállítva, addig nem is tudsz mit csinálni, amíg nem reagálsz rá.
-
RCH
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
A célom egy bolondbiztos, komfortos megoldás elkészítésével tanulgatni a Taskert

Az, hogy a naptárban van a szülinap és vagy észreveszem, vagy sem, az nem az igazi. Az is félmegoldás, hogy kapok SMS-t a szülinapról. Az a tökéletes, ha az arcomba ugrik egy figyelmeztetés, rajta a hívás / SMS gomb. Így tuti észre veszem és ott a lehetôség, hogy egybôl reagáljak is rá.Szeretem bonyolítani a dolgokat, hogy késôbb egyszerûbb, komfortosabb legyen az életem.

-
RCH
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Na, ennek a felét sem értem :-)
A naptárból ki lehet szedni a bejegyzéseket:
Test
Type: Calendar Title
Data: %TIMES
Store Result In: %even
Ez kigyûjti az %event tömbbe az eseményeket. (pl. Gipsz, Jakab. Születésnap)
Ebbôl FOR-ciklussal egy másik tömbbe válogatom azokat az eseményeket, melyekben szerepel a születésnap szó.
Ebbôl Variable Search Replace-szel törlöm a . Születésnap szövegrészt
A maradékból Variable Search Replace-szel törlö a névbôl a vesszôt
A kipucolt nevet beazonosíttatom az AutoContacts-szel, ami saját változóiban elérhetôvé teszi a becenevet (ha az nincs, a teljes nevet), és a telefonszámot.
A kapott adatokat letárolom globális változóban
név - az Autonotif.kiíratáshoz (%name szülinapja!)
szám - a felhíváshoz
becenév (ha nincs a keresztnév) - a személyre szabott üzenethez (Kedves %nick! Boldog szülinapot kívánok!)
Majd ezeket a változókat felhasználom a hívás és az üzenet küldô profilokban, amit a gombokhoz kell rendelni.
Nagyjából így. -
Bozek
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Félreértetted szerintem, mert ennek még mindig semmi köze ahhoz, amit én írtam.
Itt arról volt szó, hogy ha a TuneIn megy, akkor az egyik BT eszközre, ha a QNAS, akkor a másikra csatlakozzon a telefon. Tud is csatlakozni, de ha mind a kettő be van kapcsolva, akkor mind a kettőhöz. Ment nekem egyszerre 2 okosórával is a telefon (amíg működött mind a kettő).
-
RCH
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Igen, RegEx.
Azt tapasztaltam, hogy az AV-tól csak az %avcomms() változóban kapom meg az összes értelmezését a bemondott szövegemnek, vesszôvel ellátva.
Ha mondjuk a parancs ez: "Hang ki", akkor mondjuk ezt kapom (precision 5 esetén): hang mi, hang ki, hang nincs, ha ki, kaki. Ezt splittelem a vesszôknél, hogy megkapjam egyesével az értelmezéseket. Mivel a trigger a "hang" szó, ezért egy FOR ciklussal viszgálom (szavanként) hogy az értelmezésben van-e "ki" szó és ha igen, akkor jöhet a némítás task.
Mivel egy taskban végzem az összes hang állítást (hang ki, hang be, hang lejjebb, hang feljebb), ezért a FOR-ciklusban van egy massziv IF-ezés, hogy a megtalált parancsszóhoz tartozó akció hajtódjon végre. -
atillaahun
veterán
válasz
Teasüti
üzenetére
Ja hogy a céges telefonra érkező hívásokat kellene tudni fogadnia priváton ha éppen nincs bent melóban. Aham. Hát akkor ott tényleg csak a BT near segíthet.
Vagy esetleg még a BT connected-ed lehet feltételnek adni ha beállítja őket, hogy csatlakozva legyenek egymáshoz. alapból. -
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Igazolás? Emlékszem, mekkora biznisz volt egy hiteles, orvosi igazolás, de sajnos, nagyon régen volt ilyenre szükségem utóljára a lógás fedezésére.
Inkább ötletekért, ügyes megoldásokért nézek be ide. Az oprendszer azonos, az API -k adottak. A menüpontoknak lehet más nevük, de az automatizálás alapelemei minden ilyen programnál azonosak.Bozek:
Ebben viszont van igazság. De szerintem ebben semmi rossz sincs. Nem írok bezzegeket, még a program nevét sem említem itt. -
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Ez érdekelne bővebben, esetleg vmi dokumentáció, akár privátban. Köszönöm! De a málna, mint írtam, a legvégső lehetőség. Jelenleg van itthon 3db RK3066 -os és egy 3188 -as miniPC. Ha lehet, akkor inkább ezeket szeretném lakásautomatizálás céljából működésre bírni. Ezeken használtam már webszervert. De hogyan, miképpen lehetne az usb 2.0 porton keresztül tasker profillal vezérelni? Gondolom, ehhez kéne egy külső hardver usb -n csatlakoztatva, aminek van egy Tasker kompatibilis, Androidos vezérlőprogramja. De hol lehet ilyet találni? Az Arduinonak van vmi Androidos project -je, de ahhoz is alapból kell egy Arduino. Nekem viszont adott a kütyü, csak egy Taskerrel vezérelhető, usb -s modul kéne, mondjuk 2-8 relékimenettel.
-
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Magában az automatizálásban én látnék új lehetőségeket, csak az Android nem ad még rá lehetőséget. Pl. egy tasker parancs, ami bejövő e-mail hatására, mondjuk bekapcsolja a fűtéstt. Mondjuk egy reléket tartalmazó, külső panel közbeiktatásával, ami otg -n kapcsolódna. Csak ehhez kéne valami Tasker -kompatibilis kezelőprogram. Ha van itthon pár régi droid, akkor nem szeretnék még küoön egy málnát is venni. De hiába is vennék, mert sztem azt sem kezelné le egy Androidos automatizáló.
-
Dottore
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
Igen így csináltam. Néha képes vagyok összezavarodni. Főleg ha este félálomban nekiállok valaminek, aztán reggel megpróbálom folytatni. Kávé meg még sehol.
Egyébként a Tasker hihetetlen. Szavakat nem találok rá mennyire hasznos. Kb. egyet jelent nekem már az androiddal.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Úgy volt beállítva. Az Enter Task-ban lementette az aktuális értéket és beállította 0-ra a fényerőt, az Exit Task-ban meg visszaállította a változó értékét. Bár lehet, hogy nem is az volt a gond, hogy elfelejtette, hanem a futás szakadt meg éjszaka és így nem állította vissza. Lehetséges, hogy két külön profil (egy este 9-kor, egy meg reggel 7-kor) jobban üzemelt volna.
Bár most még nem próbáltam megint, de szerintem nem lenne vele gondom. 2 GB memóriával már kevésbé valószínű, hogy kilövi a Tasker-t az Android.
-
RCH
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
>>Kár bonyolítani btw.

Lassú és nehézkes lesz. Túl sok fölösleges munka, hogy valóban lekezeljen minden valószínű opciót.Nekem ez mostanában a kikapcsolódás.

Ha nem válik be, átalakítom. Egyszer majd összeáll egy tökéletes megoldás, teljesen mindegy, hogy holnap, vagy a jövô héten, vagy Karácsonyra. -
Bozek
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Ezt ismerem, de nem válasz a kérdésemre. Az itt leírtak csak arra vonatkoznak, ha hivatkozni akarok a tömb valamelyik elemére. Márpedig nekem nem ez a célom. Persze do...while ciklussal megoldható, de gondoltam hátha van rá egy soros megoldás, mint például a változó hosszára a Test részben a Variable Length.
-
-
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Taskerrel nem tudom, mert bár megvettem, de nem mélyedtem bele. E-Robotban tudok manuálisan intenteket, broadcast üzeneteket megadni akár filterekkel is és receiver is van. Viszont nincs App Factory, hogy önálló alkalmazásként mentsem. De ha nem Taskerrel, hanem külön alkalmazásként elkészítve ennyiből áll a megjelenés definiálása, akkor sztem inkább készítek egy ilyen alkalmazást.
-
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Bocs. ha zavaros volt! A Tasker nem hívásprogram, nem is várható el, hogy megjelenjen abban a menüben. De amit az App Factory ment, az már lehetne hívásprogam. Az ehhez szükséges "azonosítót" viszont biztos, hogy a Tasker -ben kellene definiálni. Ezért kérdeztem, hogy van -e erre vmi beállítási lehetőség. De ezek szerint nincs. Persze az is lehet, hogy egyáltalán nincs ilyen beállítási lehetőség, hanem mondjuk a jogosultságok határozzák meg, hogy milyen funkcióknál jelenjen meg az alkalmazás.
-
ERPY
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
Igazából az a baj, hogy nem találtam semmi számomra logikus megoldást, így gyakorlatilag még a nullán vagyok. De hogy tiszta legyen a kép, leírom mit is szeretnék.
A telón van egy mappa, amibe kerülnek dolgok (videók). Ezt a mappát szinkronizálom fel jelenleg manuális indítással egy hálózaton belüli ftp helyre. Ez eddig működik is, be van állítva, hogy ami felkerült a tárhelyre azt törölje is a telefon könyvtárából. Beállítottam, hogy mikor elindul a szinkronizálás, akkor kezdjen el a ledvillogó kikapcsolt képernyő mellett narancssárgán villogni. Szal eddig még minden okés.
De mivel néha elég sok a szinkronizálandó adat, és a fene tudja éppen meddig tart, hogy ne kelljen sasolnom a tellát hogy végzett-e, az lenne a lényeg hogy valahogy figyelni a könyvtár tartalmát hogy kiürült-e már, és ha igen akkor kezdjen a led mondjuk pirosan villogni.
Ha ezt megtudnám oldani valahogy, akkor már különböző feltételek mellett időzíteni is tudnám a szinkronizálást, és magától is tudná figyelni.
Szal igazából ezért lenne fontos, hogy ezt valahogy figyeltethessem vele. Ilyen mélységbe még sosem mentem a taskerrel, azért is kérdeztem meg itt hátha tud nekem valaki valami okosat mondani.
Keresgéltem a neten is, de számomra érthető és kicsit részletesebb megoldással nem találkoztam.
Szal minden bizodalmam bennetek van, vagy marad a jelenlegi felállás a manuális indításra. -
válasz
Teasüti
üzenetére
1,2: Koszi az infot.
3. Nem zavar a lista, csak logikailag fura, hogy egy allapot nelkuli egyszer lefuttatando valamihez minek kell olyan profilot csinalni ami ki tudja meddig "aktiv", mikor semmi szukseg ra.
Nekem olyan egyertelmu lenne, hogy aminek van kezdo meg veg allapota, ahhoz legyen egy enter meg exit event is kulon.
De mindegy, ez mar csak ilyen szorszalhasogatas volt.
4. [link]
"Note: as of 23rd March, 2013, the direct-purchase version is no longer available"
Szoval ugy tunik igen, feluleten is irja Order Validationnel, hogy csak az ezen idopont elott vasarolt embereknek van fenntartva a validacio. -
wardemi
senior tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Ez is egy megoldás, bár én anno mikor fix óráim voltak nem úgy mint most egyetemen nem nagyon calendároztam.
Mondjuk én egy nagyon puritán módszert vezettem be mert nekem suli alatt elég ha rezeg
autolocation-al beállítottam az egyetem körzetét +500m és rezegtet stb amit akarok rá. -
c16se__
csendes tag
-
atillaahun
veterán
válasz
Teasüti
üzenetére
CM11 alatt természetesen, ezt kifelejtettem.
Plusz most feltettem kizárólag az Airplane Mode miatt a Secure Settings-t, de határozottan meg se mozdítja a rádiókat. Simán feladatból kézzel indítva sem történik semmi. Akkor ezt bug-ként jelenti kell valahol a fejlesztőnek?
-
glaci
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
A helyzet ennél kicsit bonyolultabb, a prioritásokra egyébként figyeltem. Az alap taské normál (5) alatti, a potenciálisan lefutóké pedig normál feletti. Azért potenciálisan lefutók, mert az alap task engedélyez több profilt is és hely és helyzetfüggő, hogy végül melyik aktiválódik és fut le a hozzá tartozó task. Viszont ezután az alap tasknak reagálnia kell még az "eseményekre" azért várakozik.
Azt, hogy az alap wait -nál miért nem megy azt nem értem. Gyanús volt, hogy a wait fogja, ezért minden taskot teleraktam rövid "állapot jelentésekkel", amiket Mariska szépen bemondott (kikapcsolt kijelzőnél dolgoztam), és így bukott ki, hogy abban a 2 percben, ami a műveletek végrehalytására volt megadva, nem történt semmi.
Aztán kicseréltem a már említett 12*10 mp -re, és mindjárt "jó" lett.Egyébbként Hozzád, ming Guru -hoz, lenne egy kérdésem.
Ha van egy profil, ami Location NET -re aktiválódik. Az alap, hogy kikapcsolt kijelzőnél az álltalános ellenőrzési időnként, bekapcsoltnál pedig a beállított ellenőrzési időnként nézi meg, hogy hol tartózkodom. A kérdésem az lenne, hogy ha futtatok egy Get Location NET parancsot, akkor ez a profil észreveszi és leellenörzi-e, hogy ott vagyok-e, ha már ott a friss adat, vagy csak és kizárólag a szabályos időközönként + a képernyő bekapcsolásakor.
Valahogy ugyanis rá kellene vennem, de nem akarok még azzal is szóranozni, hogy task -ban vizsgáljam, amire már van profilom. Így is elég bonyolult már az a projekt. -
glaci
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
Igen, nem tudom miért. Ha van egy pl. 2 perces wait -nál 2 percig nem fut semmi.
Ebbe akkor futottam bele, amikor egy task feltételfüggően indított másik taskokat, majd várt azok lefutásának "eredményére". Most egy 2 perces wait helyett 12 db. 10 mp -est futtatok egy ciklusban. Így kicsit több mint 2 perc az össz. várakozás, viszont a többi task is kap 36 "lépést". -
-
raziel01
veterán
válasz
Teasüti
üzenetére
Nem értem.

Odáig van meg, hogy: Profil/Time itt meg van adva az idő amikor aktívnak kell lennie.
Aztán a Tasks-nál csak annyi van, hogy airplane mode Set On.
És akkor itt kéne a Taskon belül + gombbal hozzáadni a State/Variable-t? Mert ott van csomó variable de pont ilyen nincs.
Igazából az Airplane mode Set ON-nál próbáltam berakni egy IF-et. Ott olyat találni, hogy profile active vagy profile enabled és úgy csináltam, hogy if %PACTIVE doens't match alma
ha *alma*-ot írok akkor pirosan jelzi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- 4G Microsoft Surface Go 2 m3-8100Y 8GB 128GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy A80 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 10.31
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Nektek van?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)